PDA

View Full Version : Ο εκτελωνισμος ειναι παράνομος?

papalife
29/03/2010, 00:28
Έχω ακούσει οτι ο εκτελωνισμός ειναι παράνομως και οτι η ελλάδα επειδη τα κέρδη είναι περισσότερα απο τα πρόστιμα της Ε.Ε. συνεχίζει το βιολί της, όμως απο το 2012 μας έχουν προειδοποιηση οτι θα πλήρώνουμε το διπλάσιο πρόστιμο απο οσο κοστίζει ο καθες εκτελονισμός. Δηλαδη(παραδειγμα) η ελλαδα εκτελωνιζει ενα αυτοκινητο και περνει 1000? τοτε το προστιμο για αυτο το αυτοκινητο θα ειναι 2000? και πάει λέγοντας.

Ισχυει τελικά κατι τέτοιο ή όχι?:confused:

camen
29/03/2010, 00:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από papalife
Έχω ακούσει οτι ο εκτελωνισμός ειναι παράνομως και οτι η ελλάδα επειδη τα κέρδη είναι περισσότερα απο τα πρόστιμα της Ε.Ε. συνεχίζει το βιολί της, όμως απο το 2012 μας έχουν προειδοποιηση οτι θα πλήρώνουμε το διπλάσιο πρόστιμο απο οσο κοστίζει ο καθες εκτελονισμός. Δηλαδη(παραδειγμα) η ελλαδα εκτελωνιζει ενα αυτοκινητο και περνει 1000? τοτε το προστιμο για αυτο το αυτοκινητο θα ειναι 2000? και πάει λέγοντας.

Ισχυει τελικά κατι τέτοιο ή όχι?:confused:

Πραγματα που παραγγελνεις απο ιντερνετ καθημερινα και ερχονται απο ΕΕ δεν περνανε τελωνειο...:winka:

Τωρα δε ξερω τι ισχυει για αλλες παραγγελιες...:rolleyes:

papalife
29/03/2010, 00:31
Για μοτοσυκλέτα και αυτοκινητο ενδιαφερομαι κυριως.

fantacid
29/03/2010, 01:29
οι δασμοι αυτ/των ειναι παρανομοι αλλα τα προστιμα μικροτερα
κατι αναλογο με τις -μεχρι προτινος- τραπεζικες προμήθειες!

konsttanttinos
29/03/2010, 05:55
Το προστιμο που πληρωνει η ελλαδα καθε χρονο για τα παρανομα τελη ταξινομησης (δασμοι, τελωνειο οπως θελεις πες τους) ειναι πολυ μικροτερο απο τα εσοδα, κι ετσι συμφερει το ελληνικο δημοσιο να συνεχιζει αυτη την κατασταση, αφου τα κερδη ειναι αρκετα.

papalife
29/03/2010, 10:21
Αρα ο εκτελωνισμος οποιουδηποτε οχηματος απο χώρες τις ευρωπαικης ενωσης ειναι παράνομως.

Το ερώτημα είναι πότε θα σταματησει αυτο?

Και αν φέρω μηχανη απο γερμανια και δεν παω να την εκτελωνισω και την κυκλοφορω και με πιάσουν και μου πουν μεγάλε πρόστιμο γιατι δεν την εκτελωνισες και εγω προσφυγω στα ευρωπαικά δικαστηρια λογικά ποιος θα βγεί νικητής?

georgis4
29/03/2010, 10:30
Αρα ο εκτελωνισμος οποιουδηποτε οχηματος απο χώρες τις ευρωπαικης ενωσης ειναι παράνομως.

Και αν φέρω μηχανη απο γερμανια και δεν παω να την εκτελωνισω και την κυκλοφορω και με πιάσουν και μου πουν μεγάλε πρόστιμο γιατι δεν την εκτελωνισες και εγω προσφυγω στα ευρωπαικά δικαστηρια λογικά ποιος θα βγεί νικητής?
Ασχετα το αν ειναι παρανομος ο εκτελωνισμος...
ΝΟ τελωνειο ΝΟ πινακιδα κυκλοφοριας ΝΟ τελη κυκλοφοριας ΝΟ ασφαλεια...οποτε δεν μπορεις να την κυκλοφορησεις...:wave2:

DeusEx
29/03/2010, 10:48
Ισχυει ...

Δεν θαπρεπε , βαση νομου , να υπαρχει τελωνειο απο χωρα ΕΕ σε χωρα ΕΕ (βλεπε πχ αγορες απο ebay - δεν υπαρχει τελωνειο)

απλα η ελλαδισταναρα μας, επειδη βγαζει τρελα λεφτα απο το παρανομο παιχνιδι της κερδοσκοπειας προτιμαει να πληρωνει τα προστιμα στην ΕΕ

Οταν μια μερσεντες πχ (αληθινο παραδειγμα απο φιλαρακι μου) κανει 11.000ε στην γερμανια κ στην ελλαδα μια αντιστοιχη κανει 23.000ε το φιλαρακι πηγε γερμανια την κατεβασε κ πληρωσε 7.000ε τελωνειο στην ελλαδα αρα του βγηκε 18.000ε που κ παλι ειναι φθηνοτερα αποτι εδω ..

αν δεν υπηρχε τελωνειο , μπες σε κανα site τυπου mobile.de και δες ποσο θα κοστιζαν τα μεταχειρησμενα ...

:wave2:

papalife
29/03/2010, 11:42
Ναι όμως υπάρχουν αναφορές απο ΕΕ οτι ποιά τα πρόστιμα θα υπερβαίνουν το κέρδος με αποτέλεσμα το ελλαδιστάν να σταματήσει τη μακακια του??????????????????

Θέλω να φέρω μοτο απο έξω και κολάω σε αυτό. Μπορώ να κάνω υπομονή αν υπάρχει τελεσιγραφο απο ΕΕ για διακοπή του απίστευτου ελληνικού μέτρου.

blackbusa
29/03/2010, 12:19

αν εισαι μονιμος κατοικος ελλαδας χανεις...αν εισαι γερμανιας κερδιζεις...αν εχεις επιχηρισεις και στις 2 χωρες λογικα κερδιζεις...βεβαια ολα τα παραπανω μπορει να μην μπορεσεις να τα κανεις καν γιατι στην γερμανια αν δεν εισαι μονιμος κατοικος σου δινουν πινακιδα zolle (καπως ετσι γραφετε)...δηλαδη αδασμολογητη/προσωρινη οσπου να πας στην χωρα οπου διαμενεις για να την εκτελωνισεις και να βαλεις τις πινακιδες της χωρας σου...

:wave2:

υ.γ. και για τα ευρωπαικα δικαστηρια ειναι πολλαααααααααααααααααααααα τα λεφτα...