PDA

View Full Version : Το Google Εarth επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών κατά της φοροδιαφυγής

CIRUS
29/03/2010, 12:34
Αθήνα: Μια 15μελής ομάδα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών έχει επιστρατευθεί, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, για να εντοπίζει, μέσω των δρυφορικών εικόνων του Google Εarth, πισίνες, βίλες, ακίνητα, ώστε εν συνεχεία να τα διασταυρώνει με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.

Η έρευνα στρέφεται κυρίως στις «ακριβές» περιοχές των βορείων και των νοτίων προαστίων, αλλά και σε νησιά όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, με τους ιδιοκτήτες τους να παραμένουν άγνωστοι ή να είναι γνωστοί και να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.

«Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, ακόμη και την Google, προκειμένου να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή» δήλωσε στο Βήμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ.Γεωργακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήδη 15 έφοροι διασταυρώνουν στοιχεία, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την Google Εarth αλλά και το Ιnternet. «Οσοι κατέχουν πισίνεςκαι δεν τις έχουν δηλώσει θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να ανησυχούν» τονίζει ο κ. Γεωργακόπουλος.

Στην ίδια μάχη η κυβέρνηση αξιοποιεί πλέον και το Ιnternet. Την περασμένη Τετάρτη οι ειδικές αυτές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εντόπισαν sites με τα οποία, πρώτον, διοχέτευαν ψευδείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Εθνικό Νομισματοκοπείο άρχισαν να «κόβουν» δραχμές και, δεύτερον, έδιναν οδηγίες με ποιoν τρόπο μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να μεταφέρουν χρήματα στην Κύπρο, ή ακόμη πώς να μεταφέρουν την έδρα offshore εταιρειών από την Ελλάδα στην Κύπρο, αφού, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι offshore εταιρείες θα φορολογούνται εφεξής με 15%. Οι υπεύθυνοι των sites αυτών θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.

από Insomnia.gr

Cpt. Haddock
29/03/2010, 12:41
Καλά έκανα κι αγόρασα εκείνο το δίχτυ παραλλαγής απο το Μοναστηράκι... :smokin:

BELZEBOYLIS
29/03/2010, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καλά έκανα κι αγόρασα εκείνο το δίχτυ παραλλαγής απο το Μοναστηράκι... :smokin:

αυτό το ροζ τούλι που αγόρασες ,δεν είναι δίχτυ παραλλαγής και δεν θα σε βοηθήσει ...τουλάχιστο όχι εκεί που λες....:smokin:

Cpt. Haddock
29/03/2010, 12:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
αυτό το ροζ τούλι που αγόρασες ,δεν είναι δίχτυ παραλλαγής και δεν θα σε βοηθήσει ...τουλάχιστο όχι εκεί που λες....:smokin:

Εκείνο ήταν δωρο ρε :D

tifoefs
29/03/2010, 12:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS

για πε για πε !!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :evil: :rotflmao:

Cpt. Haddock
29/03/2010, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
για πε για πε !!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :evil: :rotflmao:

Εσένα κ*λο:a024: μολις ανέβω πανω θα σε ανασκολοπίσω...

:evil: :D :evil:

ERRIKA
29/03/2010, 13:45
Μη μασάτε.. Ο Έλληνας πάντα κάτι σκαρφίζεται. Π.χ. θα κάνουμε παραλλαγή τις πισίνες: θα τις βάψουμε καφέ και στο Google θα φαίνονται ως ... σκάμματα!:ninja: :ninja:

Cpt. Haddock
29/03/2010, 13:48
Θα βάλουμε ψευτικα νουφαρα και θα φαινονται σα γουρνες... :look:

BELZEBOYLIS
29/03/2010, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Μη μασάτε.. Ο Έλληνας πάντα κάτι σκαρφίζεται. Π.χ. θα κάνουμε παραλλαγή τις πισίνες: θα τις βάψουμε καφέ και στο Google θα φαίνονται ως ... σκάμματα!:ninja: :ninja:

Να δω τον Γιάγκο Δράκο να κολυμπάει στα σκατά(καφέ πισίνα ) και τι στο κόσμο!!! :bigcry: :lol: :wave2:

el patron
29/03/2010, 14:06
η δικια μου πισινα ειναι τοσο μεγαλη που απο ψηλα μοιαζει με λιμνη, φανταστητε οτι για να παω απο τη μια μερια στην αλλη,κοιταω τον καιρο:rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
29/03/2010, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από el patron
η δικια μου πισινα ειναι τοσο μεγαλη που απο ψηλα μοιαζει με λιμνη, φανταστητε οτι για να παω απο τη μια μερια στην αλλη,κοιταω τον καιρο:rotflmao: :rotflmao:

Εσύ εχεις αγοράσει τον Κορινθιακό; :confused:

gixxerpap
29/03/2010, 14:31
σώπα μωρε, ρίξε 10 χρυσόψαρα μέσα....τα ενυδρεία δε φορολογούνται..

κι αμα ρίξεις και καμια τσιπούρα, μπορεί να χτυπήσεις και επιδότηση για ιχθυοτροφείο...

el patron
29/03/2010, 14:37
Οχι οχι εμενα ειναι αλλου,για να καταλαβεις για τι μεγεθος μιλαμε,οταν παιρνω το σκαφος να παω στην αλλη ακρη θελω ανεφοδιασμο στα μισα ,ακομα μου την εχουν ζητησει για boatgp ,αλλα δεν ψηνομαι γιατι την εχω υποσχεθει στον cameroon για τα γυρισματα του jaws 4...

:lol:

Ζεύκας
29/03/2010, 15:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από el patron
Οχι οχι εμενα ειναι αλλου,για να καταλαβεις για τι μεγεθος μιλαμε,οταν παιρνω το σκαφος να παω στην αλλη ακρη θελω ανεφοδιασμο στα μισα ,ακομα μου την εχουν ζητησει για boatgp ,αλλα δεν ψηνομαι γιατι την εχω υποσχεθει στον cameroon για τα γυρισματα του jaws 4...

:lol:

Σιγά μην την έχεις δώσει και στη Ζιμπάμπουε για τελετές βουντού ρε...:lol:

Nik0s
29/03/2010, 15:16
Το σωστό μάλλον είναι

Το ΥΠΟΙΚ επιστρατεύει το Google...

αλλιώς ζήτω που καήκαμε :lol: :lol:

el patron
29/03/2010, 15:18
Φαντασου οταν την γεμισαμε νερο απο τον κολπο της ευβοιας ,η ιδια επαψε να ειναι νησι αφου ενωθηκε με την αττικοβοιωτια...
:smokin:

tifoefs
29/03/2010, 15:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Θα βάλουμε ψευτικα νουφαρα και θα φαινονται σα γουρνες... :look:

μ' αρεσει η ευροπεουσα ιδεα σου !

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
29/03/2010, 15:38
:D

blackbusa
29/03/2010, 15:59
δηλαδη να μην βαλω την φουσκωτη πισινα φετος στην ταρατσα???:look:

Cpt. Haddock
29/03/2010, 16:04
:wacko:

193894

ERRIKA
29/03/2010, 18:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
δηλαδη να μην βαλω την φουσκωτη πισινα φετος στην ταρατσα???:look:

OXI! ΟΧΙ! Για όνομα!!!!
Δεν άκουσες ότι θα μπουν τεκμήρια και για τα φουσκωτά??? (σκάφη και, γιατί όχι, και πισίνες)
Ακόμη παίζεται εάν θα αφήσουν αφορολόγητο το σφουγγάρισμα!:nono:

Banana hammock*
29/03/2010, 18:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Το σωστό μάλλον είναι

Το ΥΠΟΙΚ επιστρατεύει το Google...

αλλιώς ζήτω που καήκαμε :lol: :lol:

Και έτσι, σωστό είναι. Απλώς λείπει ένα κόμα, μετά το Google earth.

ERRIKA
29/03/2010, 18:40
Έλα πάμε μία επανάληψη στο συντακτικό:
Ρήμα: Επιστρατεύει.
Υποκείμενο: Το ΥΠΟΙΚ
Αντικείμενο: Το Google Earth.
Το αντικείμενο προηγείται του υποκειμένου επειδή ο συγγραφεύς (ή ποιητής) ήθελε να δώσει εκεί το βάρος.
Νομίζω θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε, η σειρά ας μη μας χαλάει!:p :p

dj_spiros
29/03/2010, 18:49
http://a.espncdn.com/photo/2009/0326/as_moto_dcad_630.jpg

αμα μου πουν τιποτα ....... :wave2:

Tpap
29/03/2010, 18:54
Κάθε πότε φωτογραφίζει ο δορυφόρος...?

Να ξέρω, για να φωνάξω τον καπ10 με το δίχτυ παραλλαγής... :rotflmao:

makis206
29/03/2010, 19:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Κάθε πότε φωτογραφίζει ο δορυφόρος...?
Να ξέρω, για να φωνάξω τον καπ10 με το δίχτυ παραλλαγής... :rotflmao:

Το σπίτι μου φωτογραφήθηκε τουλάχιστον δυο χρόνια πριν και με χάλια ανάλυση, έλα να την φτιάξεις στην αυλή αν θες.. :lol: :rotflmao:

Nikker
29/03/2010, 19:52
Ακόμα καλύτερα.
Αντί για δίχτυ παραλλαγής μπορείς να αγοράσεις ένα μπλε πανί και να το στρώσεις στον κήπο σου να νομίζουν ότι έχεις πισίνα.

blackbusa
29/03/2010, 20:50
OXI! ΟΧΙ! Για όνομα!!!!
Δεν άκουσες ότι θα μπουν τεκμήρια και για τα φουσκωτά??? (σκάφη και, γιατί όχι, και πισίνες)
Ακόμη παίζεται εάν θα αφήσουν αφορολόγητο το σφουγγάρισμα!:nono:

AMAN...AYTO ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ...:cry: :bigcry:

THNX...:beer: :beer: :beer: :beer:

πακετανιο να λειπει η πλακα...intex 6 ατομων λεμε...:smokin:

drspeed
29/03/2010, 22:01
Το μόνο που ξεχνάει το ΥΠΟΙΚ είναι ότι πολλές πισίνες έχουν χαρακτηριστεί ώς προκατ κατασκευές και όχι σαν μόνιμες τοποθετήσεις οπότε σε τέτοια περίπτωση νομίμως ο ιδιοκτήτης δεν την δηλώνει σαν πισίνα αφού σήμερα είναι και αύριο βγαίνει πολύ εύκολα με έναν γερανό και μεθαύριο ξαναμπαίνει το ίδιο εύκολα.Ούτε κάν άδεια από την πολεοδομία δεν θέλουν.
Τρύπες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν

ERRIKA
29/03/2010, 22:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
Το μόνο που ξεχνάει το ΥΠΟΙΚ είναι ότι πολλές πισίνες έχουν χαρακτηριστεί ώς προκατ κατασκευές και όχι σαν μόνιμες τοποθετήσεις οπότε σε τέτοια περίπτωση νομίμως ο ιδιοκτήτης δεν την δηλώνει σαν πισίνα αφού σήμερα είναι και αύριο βγαίνει πολύ εύκολα με έναν γερανό και μεθαύριο ξαναμπαίνει το ίδιο εύκολα.Ούτε κάν άδεια από την πολεοδομία δεν θέλουν.
Τρύπες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν

Λογικό μου ακούγεται. Κάθε Δευτέρα πρωί ας πούμε, φωνάζεις το γερανό και καθάρισες. Την παρκάρεις π.χ. στην ταράτσα (βλ. blackbusa) και σίγουρα δε θέλεις άδεια από την πολεοδομία, μόνο από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών .... Σου κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά φόρο δε θα πληρώσεις !!:D :D

Nikker
29/03/2010, 22:59
Άσχετο.
Είχα και εγώ στην ταράτσα μου αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια απο τον φόβο ότι θα γκρεμιστεί επάνω μου.
1 κυβικό μέτρο νερού (αποσταγμένο)= 1 πεντακάθαρος τόνος.
Και ήταν κάμποσα κυβικά.

drspeed
29/03/2010, 22:59
Λογικό μου ακούγεται. Κάθε Δευτέρα πρωί ας πούμε, φωνάζεις το γερανό και καθάρισες. Την παρκάρεις π.χ. στην ταράτσα (βλ. blackbusa) και σίγουρα δε θέλεις άδεια από την πολεοδομία, μόνο από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών .... Σου κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά φόρο δε θα πληρώσεις !!:D :D
Εννοώ ότι και να την δούνε από τον δορυφόρο ,αν την έχεις κάνει με αυτή την πατέντα/τρύπα, τότε δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.Οι περισσότερες πισίνες έτσι είναι φτιαγμένες.