Σύνδεση

View Full Version : Africa Twin 750 EΡΩΤΗΣΗ

manosk57
31/03/2010, 15:09
Παιδιά γεια και χαρά σας, νέο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα την συμβουλή σας. Βρήκα μια AFRICA TWIN 750 του ’92. έχει λέει 75000 χλμ και είναι σε καλή κατάσταση.
Την μηχανή την θέλω για καμιά κοντινή βόλτα και το καλοκαίρι αν πάω σε κανένα νησί. Όχι για πολλά πράγματα.
Θα πάω να δω την μηχανή σήμερα. Τι θα πρέπει να προσέξω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Nik0s
31/03/2010, 15:11
:a55: :a014:

manosk57
31/03/2010, 15:13
ΩΧ!:bigcry:

Nik0s
31/03/2010, 15:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από manosk57
ΩΧ!:bigcry:

Ακόμα δεν είδες τίποτα... :lol:

κάτσε, θα σε φτιάξει ο afrotwin... :p

DUKASII
31/03/2010, 15:17
Παιδιά γεια και χαρά σας, νέο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα την συμβουλή σας. Βρήκα μια AFRICA TWIN 750 του ’92. έχει λέει 75000 χλμ και είναι σε καλή κατάσταση.
Την μηχανή την θέλω για καμιά κοντινή βόλτα και το καλοκαίρι αν πάω σε κανένα νησί. Όχι για πολλά πράγματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΛΕ ΔΕ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ..ΠΑΡΤΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

manosk57
31/03/2010, 15:19
@ Νικ0ς ΑΜΑΝ :a35: .... κάλα θα αναμένω με αγονία

miscelano
31/03/2010, 17:00
φιλε εγω θα σε συμβουλευα να παρεις αφρικα αλλα λιγο ποιο καινουριο....93 μοντελο και μετα...και με οσα περισοτερα εξτρα γινεται....πλεον εχου πεσει πολυ οι τιμες...κατα τα αλλα κοιτα τα αναλωσιμα...να εχει τακακια, γραναζια κλπ σε καλη κατασταση...επισις πες στο μηχανικο που θα την πας να ελενξει και τη ταση απο τη μπαταρια....αυτα...καλη αγορα

manosk57
31/03/2010, 17:16
Thank you παίδες. Η επιλογή μου για την μηχανή αυτή ήταν τα διάφορα τεστ που διάβασα και μάλλον μια χαρά επιλογή κάνω απ ότι λέτε.

Για τα αναλώσιμα οπωσδήποτε θα κοιτάξω αν είναι σωστά και βέβαια θα την πάω σε φίλο μηχανικό να την δει.

Αύριο είναι H μέρα ... οπότε επανέρχομαι και σας ευχαριστώ.

ermiss
31/03/2010, 18:15
Γιατί να πας σε τόσο παλιό μοντέλο???

Βρίσκεις πολύ οικονομικά και μοντέλα 97+ και με έξτρα και το τριπ μαστερ κλπ

zezes
31/03/2010, 18:21
Φιλε μου ο miscelano εχει πολύ δίκιο . Βρες κανένα πιο καινούριο καλύτερα. Το συγκεκριμένο του 92 ήταν μια απόπειρα να γίνει το 650 σε 750 κυβικά. Αλλά το εγχείρημα πέτυχε και ο ασθενής απεβίωσε. Κατέστρεψαν με τον χειρότερο τρόπο την απίστευτη ομοιομορφία που είχε το 650. Τα μετέπειτα του 94 και μετά είναι σαφώς καλύτερα αλλά όχι σαν το 650.

Προσωπικές απόψεις πάντα και φιλικά. :wave2:

ego_o_idios
31/03/2010, 21:14
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

gia pes mas poso tin agorazis
an tin evales mprosta an akous kapio 8orivo otan doulevi
ke to sizitame

DUKASII
01/04/2010, 07:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
gia pes mas poso tin agorazis
an tin evales mprosta an akous kapio 8orivo otan doulevi
ke to sizitame ...

οχι δεν ακουει τιποτα οταν δουλευει ..αλλα δε μας ειπε και την ηλικια του ε?

manosk57
01/04/2010, 10:42
Παιδιά καλημέρα. Όπως είπα την μηχανή δεν την θέλω για πολλά. Καμιά κοντινή χωμάτινη διαδρομή και για να την πάρω στο νησί το καλοκαίρι.
Η τιμή είναι στα 1200 ευρώπουλα αλλά νομίζω θα την κλείσω στα 1000.
Βρήκα και μια 650 αλλά είναι λίγο παλαιότερη. Έχει βέβαια την ίδια τιμή και ο κάτοχος λέει δεκτός κάθε έλεγχος.
Απ ότι λέτε είναι καλύτερη η 650 από 750?
Σήμερα το απόγευμα θα έλθει το Παιδι εδώ να μου την δείξει και να δω τι θα κάνω.
Αυτά τα ολίγα.

ΑΑΑ και η ηλικία μου 51 ετών ... λίγο νεότερος από τους περισσότερους και στην κατοχή μου έχω μια HONDA 250CR και μια KAWASAKI 125MX και τα δυο καθαρόαιμα cross και πάω που και που καμιά βόλτα στο βουνό (πριν είχα BULTACO PURSANG MKiii, MK9 και τα δυο καθαρόαιμα και 250cc) . Αλλά άλλο το 2χρονο καθαρόαιμο και άλλο το 4χρονο enduro (ας το πούμε έτσι).

manosk57
01/04/2010, 10:53
AAA ... και κάτι που ξέχασα. Το 650 έχει λέει ένα μικρό πρόβλημα. Στο γρανάζι της κίνησης κάθε φορά που το αλλάζουν του κάνουν και μια πονταρισιά. Τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά και είναι πραγματικά πρόβλημα?

Manuel650
01/04/2010, 11:00
AAA ... και κάτι που ξέχασα. Το 650 έχει λέει ένα μικρό πρόβλημα. Στο γρανάζι της κίνησης κάθε φορά που το αλλάζουν του κάνουν και μια πονταρισιά. Τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά και είναι πραγματικά πρόβλημα?

Ωχ!!!:(

manosk57
01/04/2010, 11:04
Ωχ? ... τι ΩΧ είναι αυτό?:cry:

ego_o_idios
01/04/2010, 11:09

profanos exi klotsisi i exi spasi i mia vida asfalias tou granaziou ke tis travane mia ponta me ilektrokolisi

kita afto to mixanaki an to pari kapion prepi opos dipote na tou kani restore den to pernis ke fevgis

kalitera ase na to pari kanas latris na to ftiaksi apo tin arxi

ego_o_idios
01/04/2010, 11:10

profanos exi klotsisi i exi spasi i mia vida asfalias tou granaziou ke tis travane mia ponta me ilektrokolisi

kita afto to mixanaki an to pari kapion prepi opos dipote na tou kani restore den to pernis ke fevgis

kalitera ase na to pari kanas latris na to ftiaksi apo tin arxi

genika africa tou xiliarikou ine africa tou xiliarikou.....

ego den 8a asxoliomoun ka8olou

manosk57
01/04/2010, 11:18
ΟΚ .... Κατανοητό και βέβαια το γνωρίζω αυτό που λες.

Ότι θα του κάνω restore ή μάλλον ότι θα το πάω σε κανένα μηχανικό να το φτιάξει Όπως πρέπει εννοείτε. Καταλαβαίνω ότι μηχανάκι με 1000 εύρω έχει τα προβλήματα του. Αυτό δεν με πολύ νοιάζει αρκεί να δουλεύει.

Manuel650
01/04/2010, 11:33
ΟΚ .... Κατανοητό και βέβαια το γνωρίζω αυτό που λες.

Ότι θα του κάνω restore ή μάλλον ότι θα το πάω σε κανένα μηχανικό να το φτιάξει Όπως πρέπει εννοείτε. Καταλαβαίνω ότι μηχανάκι με 1000 εύρω έχει τα προβλήματα του. Αυτό δεν με πολύ νοιάζει αρκεί να δουλεύει.

Πρόσεξε πάντως να μην έχει γίνει καμμιά ζημιά στον άξονα του γραναζιού γιατί καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό...

manosk57
01/04/2010, 11:41
ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ...

Ρώτησα φίλο μηχανικό και μου ‘πε οτι δεν είναι και τόσο τραγικό. Τα πάντα φτιάχνονται, οπότε μια χαρά.

Σε τελική ανάλυση θα δω και τις δυο την 750 και την 650 και αποφασίζω.

manosk57
01/04/2010, 16:25
Επειδή ο λαός λέει 'το σίδερο στην βράση κολλά ’ μόλις αγόρασα το 750 και όχι το 650.

ΟΚ ... η μηχανή έχει ορισμένα γδαρσίματα και κτυπήματα άλλα αυτά τα περιμένει κάνεις από ένα μοντέλο του 1992.

Το παιδί που την έχει είναι μηχανικός οπότε κάναμε και την συμφωνία να φτιάξει τα διάφορα, να αλλάξει λάδια, βαλβολίνες και να της κάνει γενικό service. Έχει μπαγκαζιέρες και πολλά άλλα μπιχλιμπίδια.

Οπότε Αίγινα και γω κάτοχος από σήμερα μιας AFRICA TWIN :sun:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ... Επειδη θέλω να βαλω τρακτεροτα/enduro λαστιχα, ξαιρει κανείς πως μπορω να ανεβασω λιγο το μπροστινο φτερο?:beer:

Λευκάδιος
01/04/2010, 17:02
Επειδή ο λαός λέει 'το σίδερο στην βράση κολλά ’ μόλις αγόρασα το 750 και όχι το 650.

ΟΚ ... η μηχανή έχει ορισμένα γδαρσίματα και κτυπήματα άλλα αυτά τα περιμένει κάνεις από ένα μοντέλο του 1992.

Το παιδί που την έχει είναι μηχανικός οπότε κάναμε και την συμφωνία να φτιάξει τα διάφορα, να αλλάξει λάδια, βαλβολίνες και να της κάνει γενικό service. Έχει μπαγκαζιέρες και πολλά άλλα μπιχλιμπίδια.

Οπότε Αίγινα και γω κάτοχος από σήμερα μιας AFRICA TWIN :sun:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ... Επειδη θέλω να βαλω τρακτεροτα/enduro λαστιχα, ξαιρει κανείς πως μπορω να ανεβασω λιγο το μπροστινο φτερο?:beer: καλοριζικο και καλοταξιδο,τακουνατα λαστιχα μπορεις να βαλεις και με το φτερο στη θεση του. μονο σε πολυ λασπη υπαρχει περιπτωση να μπουκωσει.αν το ανεβασεις θαναι χαλια αισθητικα.αλλη λυση να βαλεις ψηλο φτερο οπως εδω http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=22529 :wave2:

miscelano
01/04/2010, 18:40
καλοταξιδο το μωρο και παντα ορθιος!!!βαλε και καμια φωτο της φριουλας σου να την καμαρωσουμε!!

manosk57
03/04/2010, 14:03
Thanks παίδες ... φωτο την αλλη βδομάδα, να γυρίσω απο διακοπές ... και βέβαια αρχίζουν οι αγόρες και οι βελτώσεις.

Γνωρίζει κανείς κανένα καλό μηχανικό που να μην μου πάρει το σπίτι και να μπορέσει να κάνει ενα καλό restor στην μηχάνη (πλαστικά και μηχανικά μέρη)?

manosk57
17/04/2010, 09:37
Παίδες συγνώμη άλλα λόγο δουλείας δεν πρόλαβα να ανεβάσω Φώτο.
Θα το κάνω σήμερα κάποια στιγμή.
Τώρα μερικές ερωτησούλες.

1. Γνωρίζετε κάποιον αξιόπιστο μηχανικό και ηλεκτρολόγο κοντά στον Νέο Κόσμο/Κουκάκι?

2. Επειδή η μηχανή έχει μερικά κτυπήματα και θέλει φρεσκάρισμα και θάψιμο γενικά,
γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά και να μην χρεώσει όσα του
λείπουν για να πάρει ένα διαμέρισμα? :)

Ευχάριστο εκ των πρότερων

Africaptan
17/04/2010, 10:48
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από manosk57
[B]Παίδες συγνώμη άλλα λόγο δουλείας δεν πρόλαβα να ανεβάσω Φώτο.
Θα το κάνω σήμερα κάποια στιγμή.
Τώρα μερικές ερωτησούλες.

2. Επειδή η μηχανή έχει μερικά κτυπήματα και θέλει φρεσκάρισμα και ΘΑΨΙΜΟ γενικά,
γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά και να μην χρεώσει όσα του
λείπουν για να πάρει ένα διαμέρισμα? :)
Ελπιζω να εννοεις οτι θελει [COLOR=deeppink]βαψιμο κι οχι θαψιμο.......... Για τα υπολοιπα δεν μπορω να βοηθησω, γιατι μενω κρητη.

VALES
17/04/2010, 14:37
:lol: :rotflmao: :bigcry: :bawl:

manosk57
17/04/2010, 14:40
UPSS ... :rotflmao: :eek: :rotflmao: ΒΑΨΗΜΟ βεβαια ... και τα ηλεκτρικά θέλουν κοίταγμα και γενικά ένα ΚΑΛΟ TSECK UP.

ego_o_idios
17/04/2010, 14:42
και θάψιμο γενικά,

ti doulia sou 8a tin kanis edo (http://www.baboulas.gr/INTRO%20GR.html)

manosk57
17/04/2010, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
ti doulia sou 8a tin kanis edo (http://www.baboulas.gr/INTRO%20GR.html) :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Pilgrimage
17/04/2010, 14:49
χαχαχαχα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

manosk57
19/04/2010, 13:37
Παίδες σοβαρά τώρα ... σκέφτηκα πολύ και δεν θα χρησιμοποιήσω τον 'Κυρ Μητσο' για να κάνω restore την μηχανή άλλα εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Κάποιο καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείο HONDA στον Νέο Κόσμο/Κουκάκι γνωρίζει κάνεις ή έχει και ο Σορακάκης στην Ιερά οδό?

Το μηχανάκι

http://img704.imageshack.us/img704/3126/image0139a.th.jpg (http://img704.imageshack.us/i/image0139a.jpg/)

miscelano
19/04/2010, 15:16
φιλε το σκευτηκες αν αξιζει τα λεφτα που θα ριξεις???με τα λεφτα που εδωσες να την αγορασεις και τα λεφτα που θες να ριξεις τωρα για να τη σουλουποσεις θα ειχες παρει αφρικα 2000 μοντελο...:winka:

manosk57
19/04/2010, 16:19
Απλά μ' αρέσει να ασχολούμε. Ναι το γνωρίζω ...

Manuel650
19/04/2010, 19:24
Απλά μ' αρέσει να ασχολούμε. Ναι το γνωρίζω ...

Δεν το κάνεις μόνος σου τότε που έχει και πλάκα, άσε που θα μάθεις και ένα κάρο πράγματα ψάχνωντας...

manosk57
20/04/2010, 13:13
Δεν έχεις άδικο. Αλλά που χρόνος. Θα κάνω μερικά πράγματα μόνος, αλλά θέλω κάποιον να βάψω και να κάνει επισκευή στο ντεπόζιτο που έχει ένα μικρό κτύπημα.

Οπότε ψάχνω να βρω ποιος, που και πόσο θα μου κοστίσει.

Δεν είναι πολλά απ ότι καταλαβαίνω.

Παναγιώτης
26/04/2010, 09:23
Καλημέρα παιδια..

Μιας και μιλάτε για επισκευή Africa (RD 04) είμαι κάτοχος ιδίου μοντέλου..Μήπως σε εσένα υπάρχει το ταμπελάκι κάτω από τη σέλα που αναφέρει τον κωδικό χρώματος για το σκελετό??

Όπως καταλαβαίνεις προσπαθώ και εγώ να τη συμμαζέψω και πρέπει να φρεσκάρω το σκελετο..Τώρα είτε με σπρεϋ είτε με κανενα πινελάκι..

Αλλα δεν έχω τον κωδικό του χρώματος..Και επειδή φανταζομαι ότι όλα θα έχουν τον ίδιο κωδικό.

Είναι και μένα ασημί ..΄Η αν μπορεί κάποιος άλλος να με παρεπέμψει κάπου αλλου..
Παντως ενημερωτικα. Για τα πλαστικα μαζι με το ρεζερβουάρ κ σε χρώμα μονο άσπρο μου ζήτησαν 300 ευρω.

Αντε και καλή μας "συνέχεια..."