Σύνδεση

View Full Version : θεματα φιλοσοφικης Bmwδιασης....

Σελίδες : [1] 2

pantheman
01/04/2010, 01:15
Το 2003 που λετε ενα καλο παιδι που το λενε pantheman τα βαλε κατω ,μαζεψε την προκαταβολα του ,με κινδυνο της ζωης του υστερα απο ταξιδι στο Ιρακ για να βγαλει τα φραγκα,και τον Αυγουστο ,παρολο που ειχε παρει και ολοκαινουργιο κουτακι (focus 1.6 ατοιμη γονικη καταπιεση)τον Γεναρη και ειχε να μπει μεσα απο τον φλεβαρη..... πηρε την πολυποθητη μοτοσυκλετα.
Το ονομα αυτης...Λαρα απο το μουλαρα(xlv 650)
Ελα ομως που ενα χρονο μετα βγηκε το μηχανακι που του στοιχιωσε τα ονειρα μεχρι και σημερα!
Το εβλεπε το ξαναεβλεπε ......του τρεχανε τα σαλια....αλλα τα λεφτα ηταν πολλα και το ΤΑ καινουργιο
Τα χρονια περασαν ...το ΤΑ εχει γραψει πλεον 71000+ χλμ και το παληκαρι που λετε βαρεθηκε πια να εχει την ιδια μηχανη.
Η αποφαση παρθηκε ...."Θα αλλαξω μηχανη" ειπε ....
και φυσικα σκεφτηκε τον κρυφο του ποθο....τα λεφτα ομως συνεχιζαν να ειναι πολλα.
Ετσι αρχισε να σκεφτεται τα παντα ...μεχρι και street (αποταξαμην) για να γλιτωσει κανα φραγκο.
τα χωματακια ομως,τα δασακια ,οι παραλιουλες ,οι εκδρομοδιακοπουλες δεν του κολλανε στο μυαλο με αυτα τα μικροροδα μηχανακια.
Τι να κανει λοιπον ...εβαλε κατω τις επιλογες και κατεληξε με αυτα...
1. BMW R1200GS
2. KTM 990 ADVENTURE
3. BMW F800 GS
Ειδε δηλαδη οτι οσα και να γλιτωσεις, για να παρεις κατι εφαμιλλο δεν ειναι πανω απο 4000 εουρα
ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ, ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ 4000 ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ?????

Band(age)it
01/04/2010, 01:23
Οχι . και -

pantheman
01/04/2010, 01:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
Οχι . και -

????????!!!!!!!

nasosR
01/04/2010, 01:46
και το μπεμβε το 1200 ειναι ΠΟΛΥ ωραιο αλλα το ΚΤΜ μ βγαζει κατι....
καλες αγορες οποιο και να διαλεξεις....

KTM 990 ADVENTURE :wave2:

DrBig
01/04/2010, 08:21
δασακια και παραλιουλες με 1200GS :eyepop:

ggs
01/04/2010, 09:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από pantheman
ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ, ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ 4000 ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ?????

Το οικονομικό είναι ένα αντικειμενικό θέμα ,που ο καθένας το χειρίζεται διαφορετικά ….. αν αυτά τα 4000 ΔΕΝ θα δυσκολέψουν πολύ την ζωή σου τότε……ΒΟΥΟΥΟΥΡΡΡ !!!

Πάρε την μηχανή που ΕΣΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ !!!!

Όλες οι μηχανές που έχεις βάλει ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ αν της ΠΑΣ…..

:wave2:

Cpt. Haddock
01/04/2010, 09:08
To 3. Τα κάνει όλα και συμφέρει :wave2:

Kepler Fun
01/04/2010, 09:39
Για το f800 δεν έχω ιδιαίτερη άποψη, μια μικρή βόλτα test-ride που το έκανα δεν με ενθουσίασε.

Μεταξύ όμως GS και ΚΤΜ έχω να πω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Κατά την γνώμη μου το Αυστριακό είναι χρόνια μπροστά σε όλους τους τομείς. Αν το προτιμήσεις πάρε το απλό είναι χαμηλότερο και με ABS κάτι που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα μετά το xlv.

Η αξιοπιστία του σίγουρα χρήζει προσοχής, μην νομίζεις όμως ότι και το bmw είναι απροβλημάτιστο όπως συνήθως λέγεται.

spyro
01/04/2010, 09:40

όχι

sapila racing
01/04/2010, 09:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
To 3. Τα κάνει όλα και συμφέρει :wave2:

Συμφωνώ με τον captain. :smokin:

BELZEBOYLIS
01/04/2010, 10:01
[B
1. BMW R1200GS
2. KTM 990 ADVENTURE
3. BMW F800 GS

ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ????? [/B]

1. όσο κρατάει η τσέπη σου θα καβαλάς
2. όσο κρατάνε τα ''κοκκαλά'' του θα το καβαλάς(οχι για πολύ )
3. μπορει να έχει δίκιο ο Καπετάνιος ...(αν όχι πάει στην 1 κατηγορία )

:lol: :wave2:

DUKASII
01/04/2010, 10:06
pare to ktm giati ayto saresei kata vathos kai to mono poy se agxonei einai i fimi toys...

ase poy ama pareis kana allo..olo kai se kapoio xomatodrmo tha se perasei ...kana adventure me pantilikia...

pantheman
01/04/2010, 12:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
δασακια και παραλιουλες με 1200GS :eyepop:
ενταξει ισως ειμαι λιγο γλαφυρος στην περιγραφη, ξερω οτι δεν ειμαι μιλαμε για την Bambi την Ελαφινα, αλλα ρε γαμωτο δεν μπορει να ειναι ολα φημες ,αποκλειεται να μην περναει ανετα χωματοδρομους ακομα και κακης ποιοτητας , νταξει με ενα ζευγαρι TKC80

ggs
01/04/2010, 13:00
ενταξει ισως ειμαι λιγο γλαφυρος στην περιγραφη, ξερω οτι δεν ειμαι μιλαμε για την Bambi την Ελαφινα, αλλα ρε γαμωτο δεν μπορει να ειναι ολα φημες ,αποκλειεται να μην περναει ανετα χωματοδρομους ακομα και κακης ποιοτητας , νταξει με ενα ζευγαρι TKC80

φιλε απο παντου περναει.... dont worry .... εσυ να θες .....:wave2:

pantheman
01/04/2010, 13:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
pare to ktm giati ayto saresei kata vathos kai to mono poy se agxonei einai i fimi toys...

ase poy ama pareis kana allo..olo kai se kapoio xomatodrmo tha se perasei ...kana adventure me pantilikia...
ENNOEITAI ΟΤΙ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ............
αλλα πιστευω οτι αυτο θα το εχετε αντιμετωπισει και αλλοι....
με αλλο μηχανακι φανταζεσαι να ζεις και αλλο ........πως να το πω .....νταξει δεν θα σε χαλαγε να το εκανες καμμια βολτα ...αλλα δεν θα γουσταρες να ζεις με αυτο
Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος?

road spirit
01/04/2010, 13:14
ENNOEITAI ΟΤΙ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ............
αλλα πιστευω οτι αυτο θα το εχετε αντιμετωπισει και αλλοι....
με αλλο μηχανακι φανταζεσαι να ζεις και αλλο ........πως να το πω .....νταξει δεν θα σε χαλαγε να το εκανες καμμια βολτα ...αλλα δεν θα γουσταρες να ζεις με αυτο
Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος? πάντα γουστάρουμε και την γκόμενα του διπλανού, κατανοητός γίνεσαι dont worry :lol:

:smokin:

pantheman
01/04/2010, 13:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
1. όσο κρατάει η τσέπη σου θα καβαλάς
2. όσο κρατάνε τα ''κοκκαλά'' του θα το καβαλάς(οχι για πολύ )
3. μπορει να έχει δίκιο ο Καπετάνιος ...(αν όχι πάει στην 1 κατηγορία )

:lol: :wave2:
plz plz plz πες μου οτι το νουμερο 2 ειναι πειραγμα ......
δεν με χαλαει ο χαβαλες με τα μηχανακια ,αλλα να σου πω την αληθεια εχω φαει ολο το φορουμ να διαβαζω για τυχον βλαβες ,προβληματα ,κοστος, και οτι αλλο μπορω να μαθω για το μηχανακι που θα μου ειναι χρησιμο.......μιλαμε για μερονυχτα.
Οπως καταλαβαινεις ειναι πολλα τα λεφτα BELZEBOYLIS και με το ολο θεμα εχω αρχισει κ βγαζω ασπρες τριχες(δεν μου φτανε η ηλικια)εννοειται οτι ολα τα μηχανακια καποια παραξενια θα εχουν(εδω που τα λεμε βεβαια το ΤΑ 7 χρονια και 70+χ. χλμ δεν εχει βγαλει τιποτα:rolleyes: )
απλα οτι κ να εχει προτιμω να το ξερω απτην αρχη ,και εχω καταφερει μεχρι στιγμης να διαβασω σχεδον ολα τα βλαβολογια του 12gs και νταξει εκτος απο τα παλια προβληματα με τις μπαταριες δεν μπορω να πω οτι υπαρχει κατι αλλο τραγικο ,ασε που λεω για κουτα μηχανακι οποτε ξερω οτι αυτα εχουν αναβαθμιστει, ελα μην στραβωνετε τα μουτρα ,αλλη γενητρια φοραει τωρα πια το gs ,εχουν βγαλει και τα σερβοφρενα που οντως ηταν μαλακια.....
Αληθεια ρε παιδια και σοβαρα εχω αγχωθει με το θεμα υπαρχουν τιποτα προβληματα απο το 08 και μετα ?η ακομα καλυτερα μηπως τπαρχει στην παρεα κανεις με το τελευταιο μοντελο να μας πει τι παιζει

HELP!!!!!!!:sick:

pantheman
01/04/2010, 13:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
πάντα γουστάρουμε και την γκόμενα του διπλανού, κατανοητός γίνεσαι dont worry :lol:

:smokin:
XAXAXAXAXAXAXA εισαι ωραιος με πιανεις , ματι ειναι αυτο τι να κανεις παιζει!:eyepop:
παρολα αυτα ξερω ομως τι ειναι το ενα και τι ειναι το αλλο .....
και την Θελω την χοντρη την γερμανιδα με τα πεταχτα αυτια , μου αρεσουν οι νταρντανες :a2:
τι να κανουμε χαχαχαχαχα

Greg_950 S
01/04/2010, 14:58
Από τη στιγμή που 2 στις 3 επιλογές σου είναι ΒMW + ότι ποστάρεις στο θέμα τους , μάλλον θα διαλέξεις ανάμεσα στην μεγάλη και τη μικρή Βαυαρέζα. :D

Αν θέλεις μεγάλα ταξίδια, δικάβαλο + μπαγκάζια και ότι τεχνολογικό τελειώνει σε ... - lever , η μεγάλη είναι μονόδρομος. Τώρα τη μικρή, πιστεύω ότι η BMW την παράγει περισσότερο συμπληρωματικά, π.χ. για να κόψει πελάτες από το 990 (στην οποία προσειδιάζει αρκετά ) και αν βάλεις αρκετά extra , καταλήγει σε πολύ κοντινή τιμή με το 990.
Ακόμα, αν και φθηνότερη η 800άρα από τη 1200άρα, είναι ακριβή για αυτά που σου δίνει και στη "φτωχή" Ελλάδα, οι GS 1200 που πουλήθηκαν τελευταία είναι περισσότερες από τις 800άρες.

Οπότε παίρνοντας Μπέμπα θεωρείς ότι ησυχάζεις από βλάβες και θα κοροιδεύεις κάθε ΚΤμά όταν σπρώχνει το χαλασμένο "καφόμπρικο" του, όπως είθισται να αποκαλείται. Το μπρίκι όμως, άμα και όταν δουλεύει, θα σε κερνάει τα απαραίτητα "τσάγια" αβλεπί...:rotflmao: :beer:

DrBig
01/04/2010, 15:24
Το 'τα BMW δεν χαλανε' ειναι ο ιδιος μυθος απο την αναποδη με το 'τα ΚΤΜ χαλανε'.
Αυτο που εχει πλακα και το εχω βιωσει και προσωπικα, ειναι ο λογαριασμος των ανταλλακτικων του BMW οταν αυτο 'χαλασει'.

Φιλε Pantheman βρες ενα ΚΤΜ 950 του 05 η 06 και χτυπα το. Στο κεφαλι. Τα προβληματα που μπορει να βγαλει ειναι 3, γνωστα τοις πασοι, και φτηνα για να διορθωθουν. Απο αυτα τα τρια, 1 μονο μπορει να σε αφησει και αυτο κοστιζει σε ανταλλακτικο 130 ευρω το οποιο το αλλαζεις μονος σου στην ακρη του δρομου αν χρειαστει (που θα χρειαζεται καθε 20-30,000 κμ).

Αν μαλιστα δε βαριεσαι, πηγαινε και στο advrider και διαβασε για κανα σουκου να σου φυγει και η τελευταια απορια.

Και που να αρχισουμε να συζηταμε και για οδηγικη απολαυση δηλαδη...

BELZEBOYLIS
01/04/2010, 15:26
plz plz plz πες μου οτι το νουμερο 2 ειναι πειραγμα ......
δεν με χαλαει ο χαβαλες με τα μηχανακια ,αλλα να σου πω την αληθεια εχω φαει ολο το φορουμ να διαβαζω για τυχον βλαβες ,προβληματα ,κοστος, και οτι αλλο μπορω να μαθω για το μηχανακι που θα μου ειναι χρησιμο.......μιλαμε για μερονυχτα.
Οπως καταλαβαινεις ειναι πολλα τα λεφτα BELZEBOYLIS και με το ολο θεμα εχω αρχισει κ βγαζω ασπρες τριχες(δεν μου φτανε η ηλικια)εννοειται οτι ολα τα μηχανακια καποια παραξενια θα εχουν(εδω που τα λεμε βεβαια το ΤΑ 7 χρονια και 70+χ. χλμ δεν εχει βγαλει τιποτα:rolleyes: )
απλα οτι κ να εχει προτιμω να το ξερω απτην αρχη ,και εχω καταφερει μεχρι στιγμης να διαβασω σχεδον ολα τα βλαβολογια του 12gs και νταξει εκτος απο τα παλια προβληματα με τις μπαταριες δεν μπορω να πω οτι υπαρχει κατι αλλο τραγικο ,ασε που λεω για κουτα μηχανακι οποτε ξερω οτι αυτα εχουν αναβαθμιστει, ελα μην στραβωνετε τα μουτρα ,αλλη γενητρια φοραει τωρα πια το gs ,εχουν βγαλει και τα σερβοφρενα που οντως ηταν μαλακια.....
Αληθεια ρε παιδια και σοβαρα εχω αγχωθει με το θεμα υπαρχουν τιποτα προβληματα απο το 08 και μετα ?η ακομα καλυτερα μηπως τπαρχει στην παρεα κανεις με το τελευταιο μοντελο να μας πει τι παιζει

HELP!!!!!!!:sick:

Αν μιλάμε για μηχανή που θα την κρατήσεις όσο αντέχεις εσύ και όχι όσο αντέξει αυτή , σίγουρα δεν μιλάμε για ΚΤΜ!! :lol:
Τώρα ρε παλικάρι ,τα BMW κρατάνε ...αρκεί να έχεις ρευστό ή πιστωτική ικανότητα ,γιατί ότι φτιάχνει η ρουφιάνα η BMW είναι ακριβό..... :wave2:

pantheman
01/04/2010, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Greg_950 S
Από τη στιγμή που 2 στις 3 επιλογές σου είναι ΒMW + ότι ποστάρεις στο θέμα τους , μάλλον θα διαλέξεις ανάμεσα στην μεγάλη και τη μικρή Βαυαρέζα. :D

Αν θέλεις μεγάλα ταξίδια, δικάβαλο + μπαγκάζια και ότι τεχνολογικό τελειώνει σε ... - lever , η μεγάλη είναι μονόδρομος. Τώρα τη μικρή, πιστεύω ότι η BMW την παράγει περισσότερο συμπληρωματικά, π.χ. για να κόψει πελάτες από το 990 (στην οποία προσειδιάζει αρκετά ) και αν βάλεις αρκετά extra , καταλήγει σε πολύ κοντινή τιμή με το 990.
Ακόμα, αν και φθηνότερη η 800άρα από τη 1200άρα, είναι ακριβή για αυτά που σου δίνει και στη "φτωχή" Ελλάδα, οι GS 1200 που πουλήθηκαν τελευταία είναι περισσότερες από τις 800άρες.

Οπότε παίρνοντας Μπέμπα θεωρείς ότι ησυχάζεις από βλάβες και θα κοροιδεύεις κάθε ΚΤμά όταν σπρώχνει το χαλασμένο "καφόμπρικο" του, όπως είθισται να αποκαλείται. Το μπρίκι όμως, άμα και όταν δουλεύει, θα σε κερνάει τα απαραίτητα "τσάγια" αβλεπί...:rotflmao: :beer:
η αληθεια ειναι παντως πως αναμεσα στην μικρη μπεμπα και στο ΚΤΜ προτιμω το KTM

δεν ειμαι κολλημενος ουτε με το ενα ουτε μετο αλλο στο Bmw(το μεγαλο) εχω καταληξει υστερα απο πολυ και μεθοδικη σκεψη ,ναι στην αρχη ειχα καβ...σει αλλα πλεον το ψαξει το θεμα απο πολλες μπαντες

Σοβαρα παντως το Lc8 βγαζει πλεον βλαβες? γιατι απο οτι ακουω πανε πια τα προβληματα με τρομπες συμπλεκτη και πισω δαγκανες και τετοια ..βγαζει τπτ αλλο?

pantheman
01/04/2010, 15:39
Το 'τα BMW δεν χαλανε' ειναι ο ιδιος μυθος απο την αναποδη με το 'τα ΚΤΜ χαλανε'.
Αυτο που εχει πλακα και το εχω βιωσει και προσωπικα, ειναι ο λογαριασμος των ανταλλακτικων του BMW οταν αυτο 'χαλασει'.

Φιλε Pantheman βρες ενα ΚΤΜ 950 του 05 η 06 και χτυπα το. Στο κεφαλι. Τα προβληματα που μπορει να βγαλει ειναι 3, γνωστα τοις πασοι, και φτηνα για να διορθωθουν. Απο αυτα τα τρια, 1 μονο μπορει να σε αφησει και αυτο κοστιζει σε ανταλλακτικο 130 ευρω το οποιο το αλλαζεις μονος σου στην ακρη του δρομου αν χρειαστει (που θα χρειαζεται καθε 20-30,000 κμ).

Αν μαλιστα δε βαριεσαι, πηγαινε και στο advrider και διαβασε για κανα σουκου να σου φυγει και η τελευταια απορια.

Και που να αρχισουμε να συζηταμε και για οδηγικη απολαυση δηλαδη...
οχι ρε παιδια μη με παρεξηγητε ,δεν ειπα ποτε οτι"θα παρω BMW γιατι δεν παθενουν ποτε τπτ"
Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι , ο,τι και να παρω θα το κρατησω πολλα μα πολλα χρονια,και επειδη γουσταρω το BMW περισσοτερο για πολλου λογους (τα εχω κανει βολτα κ τα δυο την μπεμπα 5-6 φορες και το ΚΤΜ αλλα μονο μια)θελω να ξερω αν εχει τπτ σοβαρα προβληματα τα καινουργια του 10 εννοειται
Παντως και για το κοστος σερβις που εγρφε ενε αλλο παλληκαρι ,αυτο που καταλαβα απο ολα αυτα που διαβασα ειναι οτι η μπεμπε ειναι πιο φτηνη
α τα τρια γνωστα προβληματα που ανεφερες ποια ειναι? σορυ αλλα δεν κατεχω που λενε και οι συντεκνοι (μην ξεχνιομαστε ερχεται και 36ωρο ε?-καλα κανω σπαμ στον ιδιο μου τον εαυτο:a018:

BELZEBOYLIS
01/04/2010, 15:44
οχι ρε παιδια μη με παρεξηγητε ,δεν ειπα ποτε οτι"θα παρω BMW γιατι δεν παθενουν ποτε τπτ"
Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι , ο,τι και να παρω θα το κρατησω πολλα μα πολλα χρονια,και επειδη γουσταρω το BMW περισσοτερο για πολλου λογους (τα εχω κανει βολτα κ τα δυο την μπεμπα 5-6 φορες και το ΚΤΜ αλλα μονο μια)θελω να ξερω αν εχει τπτ σοβαρα προβληματα τα καινουργια του 10 εννοειται
Παντως και για το κοστος σερβις που εγρφε ενε αλλο παλληκαρι ,αυτο που καταλαβα απο ολα αυτα που διαβασα ειναι οτι η μπεμπε ειναι πιο φτηνη

κάνε μια έρευνα να δεις πόσα μηχανάκια έχουν περάσει τις 100.000 από αυτά που ψάχνεις και αποφάσισε....:wave2:

LOUKILOUK
01/04/2010, 15:51
Πάρε άφρικα:smokin:

BELZEBOYLIS
01/04/2010, 15:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Πάρε άφρικα:smokin:

+10000:evil:

pantheman
01/04/2010, 15:59
κάνε μια έρευνα να δεις πόσα μηχανάκια έχουν περάσει τις 100.000 από αυτά που ψάχνεις και αποφάσισε....:wave2:
Πολυ σωστος :smilea:

DrBig
01/04/2010, 17:40

Συγκρινεις ανομοια πραγματα. Τα μπεμπε τα παιρνουν βολτακηδες (μιλαω για το 1200) ενω τα κτμ τα παιρνουν πρεζακηδες. Και ως εκ τουτου εχουν και διαφορετικη χρηση.

Κανε και εσυ μια ερευνα να δεις ποσα 1200 απεκτησαν προβλημα στον αξονα οταν η χρηση τους εγινε μη βολταδικη. Και μετα κανε μια ερευνα για φτημενα ΑΒΣ, σερβο, προβληματα στα ηλεκτρικα, κιβωτια (το δικο μου τα εφτυσε στα 10000κμ), δισκους συμπλεκτη κλπ.

Δεν λεω οτι τα μπεμπε ειναι κακες η αναξιοπιστες μηχανες (περισσοτερο απο αλλες), αυτο που λεω ειναι οτι δεν ειναι φτιαγμενες για σκληρη χρηση.

Απο την αλλη τα ΚΤΜ χρηζουν πιο προσεκτικης και ευλαβικης συντηρησης, οποτε εξαρτασαι περισσοτερο απο τις γνωσεις σου η απο καλο μαστορα.

Τωρα για τα προβληματα που ανεφερα προηγουμενως και ρωτησε ο Πανθεμαν, ειναι τα εξης:
α) τρομπα βενζινης (130 ευρω, αλλαζεται στο δρομο)
β) δευτερευουσα τρομπα συμπλεκτη (100 ευρω αφτερμαρκετ ασπαστη και τελος)
γ) φλαντζες τρομπας νερου (υπαρχει προειδοποιηση οποτε δε σε αφηνει στη μεση του πουθενα και οι νεοτερες φλαντζες εχουν λυσει το προβλημα).

Κατα την γνωμη μου τα καλλιτερα μεγαλα κατουμ ειναι τα 950 τελευταιας γενιας γιατι δεν πασχουν απο τα προβληματα αποτομου ψεκασμου που εχουν τα 990 (ο μπεμπε ψεκασμος ειναι αψογος) και ειναι ενα κλικ πανω σε απλοτητα ηλεκτρονικων. Βρισκεις αψογο πλεον με 6-7000 και την διαφορα των 7000 απο καινουργιο 990 την κρατας για να το κρατησεις για παντα.

Αυτα περι μυθων αξιοπιστιας. Αν παμε τωρα και σε ζυγισμα, στησιμο και ποιοτητα αναρτησεων, τοτε ειναι αλλος κοσμος απο τις μπεμπες.

LOUKILOUK
01/04/2010, 17:48
Συγκρινεις ανομοια πραγματα. Τα μπεμπε τα παιρνουν βολτακηδες (μιλαω για το 1200) ενω τα κτμ τα παιρνουν πρεζακηδες. Και ως εκ τουτου εχουν και διαφορετικη χρηση.

Κανε και εσυ μια ερευνα να δεις ποσα 1200 απεκτησαν προβλημα στον αξονα οταν η χρηση τους εγινε μη βολταδικη. Και μετα κανε μια ερευνα για φτημενα ΑΒΣ, σερβο, προβληματα στα ηλεκτρικα, κιβωτια (το δικο μου τα εφτυσε στα 10000κμ), δισκους συμπλεκτη κλπ.

Δεν λεω οτι τα μπεμπε ειναι κακες η αναξιοπιστες μηχανες (περισσοτερο απο αλλες), αυτο που λεω ειναι οτι δεν ειναι φτιαγμενες για σκληρη χρηση.

Απο την αλλη τα ΚΤΜ χρηζουν πιο προσεκτικης και ευλαβικης συντηρησης, οποτε εξαρτασαι περισσοτερο απο τις γνωσεις σου η απο καλο μαστορα.

Τωρα για τα προβληματα που ανεφερα προηγουμενως και ρωτησε ο Πανθεμαν, ειναι τα εξης:
α) τρομπα βενζινης (130 ευρω, αλλαζεται στο δρομο)
β) δευτερευουσα τρομπα συμπλεκτη (100 ευρω αφτερμαρκετ ασπαστη και τελος)
γ) φλαντζες τρομπας νερου (υπαρχει προειδοποιηση οποτε δε σε αφηνει στη μεση του πουθενα και οι νεοτερες φλαντζες εχουν λυσει το προβλημα).

Κατα την γνωμη μου τα καλλιτερα μεγαλα κατουμ ειναι τα 950 τελευταιας γενιας γιατι δεν πασχουν απο τα προβληματα αποτομου ψεκασμου που εχουν τα 990 (ο μπεμπε ψεκασμος ειναι αψογος) και ειναι ενα κλικ πανω σε απλοτητα ηλεκτρονικων. Βρισκεις αψογο πλεον με 6-7000 και την διαφορα των 7000 απο καινουργιο 990 την κρατας για να το κρατησεις για παντα.

Αυτα περι μυθων αξιοπιστιας. Αν παμε τωρα και σε ζυγισμα, στησιμο και ποιοτητα αναρτησεων, τοτε ειναι αλλος κοσμος απο τις μπεμπες.

Πλάκα μας κάνεις ρε πρεζάκι....? εδώ άλλοι τα χαρίζουμε και δεν τα παίρνουν και θα δώσει σοβαρός άνθρωπος και φράγκα...?:confused: :lol: :rotflmao:
πάμε για απεξάρτηση μιλάμε...:beer: :wave2:

Greg_950 S
01/04/2010, 22:23

.................................................................................................... ..............................................

Πες τα "Χρυσόστομε" γιατί με ρωτάνε συνέχεια πως και δεν το έχω αλλάξει ακόμα, με το 990....:sun:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

pantheman
02/04/2010, 18:57
με εχετε βαλει σε τρελες σκεψεις ολοι ρε γμτ,κατα καποιο τροπο μου ανατρεπετε τα δεδομενα.
Ποσο σκληρη,ειναι η "σκληρη"χρηση που αναφερεται ο Dr Big για να σπασει το μπεμπε.
Αλλα απτην αλλη για να τα λεει αυτος αυτα, σαν κατοχος μπεμπας κατι θα ξερει! η του ετυχε η περιπτωση ?!! :confused:
τι να πω εχω χασει τον μπουσουλα , δεν θελω να ειμαι αρνητικος, ειδικα οταν καποιος μου καταθετει την πειρα του,αλλα το σιγουρο ειναι οτι μου εχουν ανατραπει τα δεδομενα ....ΚΤΜ για οσο παει???!!!:confused: :confused: ξερω γω λες τελικα???

siraxanz
02/04/2010, 20:31
Ζήλεια.....

DrBig
02/04/2010, 20:39
με εχετε βαλει σε τρελες σκεψεις ολοι ρε γμτ,κατα καποιο τροπο μου ανατρεπετε τα δεδομενα.
Ποσο σκληρη,ειναι η "σκληρη"χρηση που αναφερεται ο Dr Big για να σπασει το μπεμπε.
Αλλα απτην αλλη για να τα λεει αυτος αυτα, σαν κατοχος μπεμπας κατι θα ξερει! η του ετυχε η περιπτωση ?!! :confused:
τι να πω εχω χασει τον μπουσουλα , δεν θελω να ειμαι αρνητικος, ειδικα οταν καποιος μου καταθετει την πειρα του,αλλα το σιγουρο ειναι οτι μου εχουν ανατραπει τα δεδομενα ....ΚΤΜ για οσο παει???!!!:confused: :confused: ξερω γω λες τελικα???

Επειδη σε βλεπω μπερδεμενο, ποτε μη βασιζεσαι σε γνωμη ενος η δυο η δεκα (μεταξυ αυτων και η δικη μου) για να κρινεις την αξιοπιστια μιας μοτοσυκλετας. Γι'αυτο υπαρχουν τα φορουμ, για να τα διαβαζεις και να κρινεις. Ειμαιι πρωην κατοχος 1150 και νυν κατοχος 950. Πριν τις αγορασω και τις δυο, ρουφηξα δυο τρια σχετικα ξενα φορουμ και μεσα στην διαρκεια πολλων ετων παρακολουθοντας τα, εβγαλα τρια συμπερασματα, τα εξης δυο:
α) Τα BMW ειναι λιγοτερο αξιοπιστα απ'οτι ο θρυλος το χει γραψει.
β) Τα ΚΤΜ ειναι περισσοτερο αξιοπιστα απο το σχετικο ουρμπαν μυθ.

Επιπροσθετως,
1)Αν σε ενδιαφερει να διασκεδαζεις την οδηγηση στο χωμα (και οχι απλα να πηγαινεις γκλουκ γκλουκ γκλουκ) το ΚΤΜ ειναι μονοδρομος. Το μπεμβε υποφερει στο χωμα απο δυο πραγματα, την μπροστινη αναρτηση .... και την πισινη. Στο θεμα αντοχης που ρωτησες, αν δεις πως ειναι φτιαγμενος ο αξονας πισω θα καταλαβεις. Για δρομο μια χαρα, για χωμα, οχι. Εδω το ΗΡ2 που υποτιθεται ειναι εντουρο, εχει παρουσιασει προβληματα στο πισω συστημα κι ας ειναι και πιο ενισχυμενο απο του απλου GS.
2) Θεωρω προσωπικα το μπεμβε πανακριβο γι αυτο που ειναι.

Θα προτεινα, να ξεχασεις το θεμα 'αξιοπιστια' γιατι δεν βγαινει ακρη, οσα υπερ, τοσα κατα και για το μεν και για το κατεμ. Προσανατολισου στο τι σου αρεσει αισθητικα και τη χρηση θες να κανεις. Το σιγουρο ειναι οτι το ΚΤΜ χανει σε σχεση με το μπεμβε πολυ λιγοτερο στο δρομο, απ'οτι το μπεμβε χανει σε σχεση με το κτμ στο χωμα.

Καλη τυχη στην επιλογη σου!

ΥΓ Σε περιπτωση που αποφασισεις να παρεις ΚΤΜ, οπως ξαναματαειπα και πριν, παρε 950, οχι 990 και τσεπωσε την διαφορα για σερβις, ρεκτιφιε, βαψιμο, κοντεμα, μακρεμα και οτι αλλο τραβαει η ορεξη σου. Και κατι αλλο πολυ βασικο κατα τη γνωμη μου. Το ΚΤΜ δε σ'αφηνει στη μεση του πουθενα αν το φροντιζεις. Το μπεμβε ομως οταν παθει κατι θα το παρει γερανος.

pantheman
02/04/2010, 23:52
ευχαριστω ειλικρινα για ολες τις συμβουλες και για τον χρονο σας,ολους

pantheman
03/04/2010, 14:54
παιδια ειναι 15 σελιδες καθαρης απογοητευσης,τι να πω....
Μετα απο ολα αυτα που διαβασα παντως λυπαμαι τα παιδια που τα μηχανακια τους περνανε τοσες ωρες στο συνεργειο αντι για βολτα.
Ισως αυτο που λεει ο DrBig να εχει δικιο τελικα "τα ΚΤΜ τα παιρνουν πρεζακηδες",δεν εξηγηται αλλιως να συνεχιζεις να κανεις κατι που βλεπεις οτι σου κανει κακο.
Και μονο η αγωνια που παιζει καθε φορα ...."τι θα μου βγαλει σημερα" η "τι επαθε παλι" θα με ειχε ριξει στα βαρια.
Ειδικα αυτον τον ανθρωπο τον gefr θα επρεπε να του στησουν αδριαντα και τον αγιοποιησουν,τι να πω πρεπει να ειναι τερας υπομονης ο ανθρωπος.

Ετσι και αλλιως απτην αρχη μου αρεσε το BMW ......

el patron
03/04/2010, 15:22
Ειχα το 950 3 χρονια ,ειχα 530 ,εχω τωρα το 990 καιδεν εχω παθει ποτε ζημια ,και ουτε φοβαμαι μην μεινω καπου. :wave2:

pantheman
03/04/2010, 15:37
και ποτε σου να μην παθεις ...φτου φτου σκορδα
απλα με παραξενευει το γεγονος οτι καποιος ειπε να παραθεσουν τι τραβηγματα τους εχει κανει το μηχανακι και γεμισανε 15 σελιδες ,ενω εψαχνα να βρω και για το BMW κατι αντιστοιχο και δεν βρηκα
Μη με παρεξηγεις δεν θελω να την πω σε κανεναν για το μηχανακι του ,απλα θελω να ειμαι σιγουρος για το που θα επενδυσω τα λεφτα μου ουτως ωστε να αποδωσουν σε ξενοιαστα χιλιομετρα ευχαριστησης και οχι αγωνιας και πατεντας για να δουλευει σωστα το μηχανακι

Greg_950 S
03/04/2010, 15:56

να την πω σε κανεναν για το μηχανακι του ,απλα θελω να ειμαι σιγουρος για το που θα επενδυσω τα λεφτα μου ουτως ωστε να αποδωσουν σε ξενοιαστα χιλιομετρα ευχαριστησης και οχι αγωνιας και πατεντας για να δουλευει σωστα το μηχανακι

Sorry φίλε, αλλά για επενδύσεις μόνο στο χρηματιστήριο του Τόκιο....:lol:
Δες το Var(k)adero ή το καινούριο ( και ακριβό) Tenere 1200.
Το πρώτο σίγουρα θα δουλεύει ακόμα μετά τις 200.000 Km , όταν θα ανακυκλώνονται τα μέταλλα του συνομήλικου του GS...:sun:

Tpap
03/04/2010, 16:21
,ενω εψαχνα να βρω και για το BMW κατι αντιστοιχο και δεν βρηκα....

Και δεν θα βρείς ίσως...

όταν το πληρώνεις χρυσό δεν το λές ούτε στο εαυτό σου, πόσο μάλλον σε φόρουμ.

:wave2: :rotflmao:

Cpt. Haddock
03/04/2010, 16:22
Sorry φίλε, αλλά για επενδύσεις μόνο στο χρηματιστήριο του Τόκιο....:lol:
Δες το Var(k)adero ή το καινούριο ( και ακριβό) Tenere 1200.
Το πρώτο σίγουρα θα δουλεύει ακόμα μετά τις 200.000 Km , όταν θα ανακυκλώνονται τα μέταλλα του συνομήλικου του GS...:sun:

το θέμα ειναι γιατι να κάνει κανείς 200,000 χλμ με βαραδέρο.

εκτός εαν πρέπει να πληρώσει πολλές αμαρτίες :wacko:

byron
03/04/2010, 16:24
απλα με παραξενευει το γεγονος οτι καποιος ειπε να παραθεσουν τι τραβηγματα τους εχει κανει το μηχανακι και γεμισανε 15 σελιδες ,ενω εψαχνα να βρω και για το BMW κατι αντιστοιχο και δεν βρηκα

Forums are a clearing house for information on problems, not a group masturbation area. :wave2:

pantheman
03/04/2010, 16:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Και δεν θα βρείς ίσως...

όταν το πληρώνεις χρυσό δεν το λές ούτε στο εαυτό σου, πόσο μάλλον σε φόρουμ.

:wave2: :rotflmao:
και οι αλλοι με τα ΚΤΜ γιατι τα εχουν ξεμπροστιασει εντελως?????:confused:
Τοσο ακομπλεξαριστοι ειναι?:confused:
παντως μου φαινετε περιεργο να ειναι ακριβος στην συντηρηση ενας αεροψυκτος κινητηρας που για να δεις το 85% των ζωτικων του μερων δεν χρειαζετε να λυσεις ουτε βιδα......, επ σας προλαβα στα κακα σχολια ,το εχει εξεπιτηδες ετσι για να μη λυνεις συνεχεια ε?:rotflmao:
Ελα ρε σταματηστε να γελατε σας βλεπω λεμε :lol: :lol: :lol:

:beer: :beer: :beer:

pantheman
03/04/2010, 16:37
το θέμα ειναι γιατι να κάνει κανείς 200,000 χλμ με βαραδέρο.

εκτός εαν πρέπει να πληρώσει πολλές αμαρτίες :wacko:
μπουαχαχαχαχαχαχα τα ειπες ολα:a19:
Και εγω χοντα καβαλαω προς το παρον, και για αυτο που ειναι δεν εχω κανενα παραπονο ειδικα απο αξιοπιστια (7 χρονια 71+χ. χλμ)
αλλα αυτο το βαραντερο σαν μεθυσμενος βισωνας με χανγκ οβερ ειναι.....
Σορυ προς τους κατοχους, ειναι απλα η (οχι και τοσο) ταπεινη μου αποψη.
ετυχε να το καβαλησω μια μερα κολλητα με GS και η συγκριση ηταν ανευ σχολιων
Στο μονο τομεα που μπορω να παραδεχτω το Ντερο ειναι σε μεγαλη βολτα απο ανοιχτους δρομους και ομαλες τροχιες,αντεχει και φορτωμα ....σε ολα τα υπολοιπα ομως......τι ναπω....

DrBig
03/04/2010, 18:17
Φτου κι'απ την αρχη!

1) Ο Gefr ειχε/εχει 950 του 03, ητοι πρωτο μοντελο. Ειπαμε, για 950 κοιταμε απο 05 και μετα.

2) Οι κινητηρες στις μηχανες ειναι τα πλεον αξιοπιστα κομματια. Αυτο ισχυει και για το 950/990 και για τα 1200 μπεμβε. Τα προβληματα συνηθως αφορουν προβληματα στα περιφερειακα. Θυμαμαι προσφατο θρεντ τυπου που οργωνε με 950 τα βουνα για 100,000κμ χωρις κανενα προβλημα.

3) Αν θελεις να μαθεις για τα δυο μηχανακια που συζηταμε διαβασε στο www.advrider.com οχι εδω. Οι αμερικανοι τα πηδανε τα μηχανακια τους, οι ελληνες τα κανακευουμε (ως επι το πλειστον) και λογω της εμφυτης πονηριας μας, δεν λεμε και πολλα πολλα γιατι θελουμε και να μπορουμε να τα πουλησουμε περισσοτερο απ'οτι τα αγορασαμε.

Μην ακους φημες, τα αφρικα για παραδειγμα θεωρουνται 'σκυλια' και δεν υπαρχει ενα που να μην χρειαστηκε ανορθωτη η αντλια βενζινης, η και τα δυο.

[Και ζυγιζει και 800 κιλα, και ειναι και ψοφιο, και εχει χαλια αναρτησεις, και δεν εχει φρενα. Κατα τ'αλλα σκυλι. :p]

p@nos
03/04/2010, 18:39
file πηγαινε κανε τα μια βολτα και τα δυο και μετα θα αποφασισεις...

ασε στην ακρη τις ζημιες, πηγαινε οδηγα τα

pantheman
03/04/2010, 19:15
http://www.moto.gr/forums/attachment.php?s=&postid=744333
Να ερωτήσω εσάς τους adventuraκιδες κατιτίς...
Είναι νορμάλ σε κυκλοφοριακό κομφούζιο και δή ζέστη αρκετή να κάνει υπερχύλιση βενζίνης στα πλαινά (αριστερά δεξιά) της σίτας του ψυγείου;;

Σας έχει συμβεί ποτέ αυτό;;

Επίσης γιατί μου ανάβει στα 160~180 χλμ το λαμπάκι την στιγμή που παίρνει στο γέμισμα 16 λίτρα..;;
22 λίτρα δεν παίρνει κανονικά;;

Έχω δει και υπερχείλιση βενζίνης σε καινούργιο 990 χωρίς κανένα λόγο... με το που ανοίξαμε τις τάπες και πήρε λίγο αέρα, με το μοτέρ να δουλεύει, όλα οκ..

230 για το service πολλά μου ακούγονται, αν σκεφτείς οτι έδωσα 200 για τα 15.000 Αρχικά δημιουργήθηκε από sas

Αυτό που παρατηρώ τώρα (εδώ και 5000χλμ) είναι ότι όταν είναι κρύο και αποσυμπλεκτάρω ακόμα και χωρίς γκάζι ακούγεται ένα ήχος -σαν κάτι μεταλλικό να γδέρνεται- που απ' ότι καταλαβαίνω είναι από τους δίσκους. Το μηχανάκι δεν το νιώθω να πατινάρει επομένως σκέφτομαι μήπως έχουν ψιλοπάρει (στραβώσει). Παίζει κάτι τέτοιο????

ΤΣΕΚΑΡΕ (επειγόντως) τεντωτηρες καδενας και ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ

17# --------600.36.003.000

steuerkettensp hydr. ( 75ym )03

TWO PIECES PARTS
X2 QTY

θα προτεινα να παρεις ολοκληρο το κιτ με τα τσιμουχακια και τα παρελκομενα
δεν παιζουμαι με το θανατο του μοτερ
Και πάλι όμως είναι η πρώτη μηχανή που ξέρω, που οι οδηγοί της έχουν μόνιμα μαζί τους μια ανταλλακτική τρόμπα συμπλέκτη ! Να κουβαλούν οι οδηγοί εργαλεία, ασφάλειες, fast κλπ το έχω ξαναδεί, ολόκληρο ανταλλακτικό όμως....

pantheman
03/04/2010, 19:35
Τα έχω δει και εγώ, και έπαθα φρίκη! Καπάκια τρυπημένα και οι βίδες να αλωνίζουν στο μπλέντερ (πρώην συμπλέκτης).

Δηλαδή πχ με το που θα το πάρω στα χέρια μου-όταν και αν συμβεί αυτό!- πετάω τον πίσω δίσκο και βάζω after market, φτιάχνω στον τόρνο νέο αξονάκι για την τρόμπα, περνάω όλες τι βίδες του συμπλέκτη με loctite;

ναι καινε λαδι τα LC8
δεν ειναι μυστικο

οσο ποιο πολυ θα το σκιζεις τοσο περισσοτερο θα σου καιει(
μιλαμε για υδροψυκτα μοτερ ετσι?)

http://www.moto.gr/forums/attachment.php?s=&postid=1250166(

αουτς! αυτα ειναι τα μηχανακια καταληλα για σκληρη χρηση?)

Πόσα χιλιόμετρα έχει η μοτοσικλέτα και χρειάζεται πιστόνια.
εγώ άνοιξα το δικό μου μοτέρ στις 50000χλμ για αλλαγή βαλβίδων εξαγωγής που κόβονται (με την ευκαιρία τις αλλάξαμε όλες) και οι κύλινδροι ήταν σε άριστη κατάσταση. Έτσι για πλάκα και για να πούμε ότι κάτι κάναμε αλλάξαμε και ελατήρια.(50000χλμ και κοβει βαλβιδες?!!)

στο δικο μου (990 adv) αν κ το πηρα πριν 5 μερες μτχ (8-2008 με 2300χλμ) μετα απο το πρωτο πλυσιμο που του εκανα, παρατηρησα πως το φαναρι ειχε παρει μερικες σταγονες νερου κ θολωσε απο μεσα αλλα σιγουρα δεν ηταν πρωτη φορα ειχε σημαδια απο αλλες φορες.
Το μηχανακι ειναι εντος εγγυησης πισετυω θα μου το αλλαξουν χωρις προβλημα, εχει συμβει κ σε αλλους αυτο?

Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
τετοια νουμερα με τα xenon κανει κ το δικο μου εδω κ 3-4 μερες οταν ανοιγω το διακοπτη δεν αναβει κ πριν γυρισω μιζα κλεινω κ ξανα ανοιγω το δικοπτη κ ειναι οκ!
Λες να τα επαιξε τοσο νωρις???Μονο 3800χλμ εχω ...

ζημια παντως δεν εναι,μου το χει κανει κι εμενα αυτο αλλα ας πουμε 1 φορα την βδομαδα,εδω και μερες δεν μου το κανει καθολου.θα βαλω και διακοπτη για τα φωτα,οτι καλυτερο.

Εχω το 990 του 2008 και εχω κανει 7500 χλμ και εχω το εξης προβλημα,εδω και λιγες μερες το φλας μου αναβοσβηνει πολυ γρηγορα και μου εχει σβησει η μηχανη 2-3 φορες ενω μου αναβει το λαμπακι του Fi σημερα μου εσβησε η μηχανη αλλα και το καντραν σαν να ειχα σβηστη τη μηχανη,μου ξανανοιξε το καντραν αφου γυρισα δυο φορες το κλειδι.
Τι συμβαινει;;;;

http://www.moto.gr/forums/attachment.php?s=&postid=1477667

http://www.moto.gr/forums/attachment.php?s=&postid=1477669

Εχω το 990 του 2008 και εχω κανει 7500 χλμ και εχω τα εξης προβληματα
1/Εδω και λιγες μερες το φλας μου αναβοσβηνει πολυ γρηγορα και επανερχεται στον κανονικο ρυθμο οταν παταω φρενο και
2/Μου εχει σβησει η μηχανη 2-3 φορες ενω μου αναβει το λαμπακι του Fi καθως κινουμαι, σημερα μου εσβησε η μηχανη αλλα και το καντραν σαν να ειχα σβηστη τη μηχανη,μου ξανανοιξε το καντραν αφου γυρισα δυο φορες το κλειδι,αυτα μου τα κανει οταν ειναι πολυ ζεστο
Τι συμβαινει;;;;

τελικά βαλβίδα μπροστινού κυλίνδρου.
από πέμπτη αναλυτικά.
\
καλησπερα στο forum,εδω και 1,5 χρονο εχω το adventure 990 και εδω και μια βδομαδα βλεπω και εχει υγρο η μανετα του συμπλεκτη-μηπως αυτο ειναι ενδειξη οτι βαδιζω αργα αλλα σταθερα για την αλλαγη της τρομπας του?Ρωταω για να ξερω τι θα πω αν αρχισει και μου λεει ο "μαστορας" του εξουδιοτημενου (μια και εχω 6 μηνες ακομα εγγυηση)

Αντιμετωπίζω το εξής στο 950 adventure: Κατα τις πρόσφατες κρύες μέρες, το κόκκινο led στο καντράν (πίεση λαδιού) δεν άναβε κατά το check. Αυτό συνέβαινε είτε η μηχανή ήταν κρύα, είτε ζεστή. Όταν την έβαζα μπροστά, το led αναβοσβηνε για λιγο, ως συνήθως, και ξαναέσβηνε. Τώρα που οι μέρες είναι πιο ζεστές, δεν έχει ξανασυμβεί. Δεν τίθεται θέμα ελλιπής ποσότητας λαδιού μιας και τα τσεκάρω συχνά. Πρέπει να είχε κολλήσει η βαλβίδα( που δίνει ένδειξη στο led.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς σας κάτι παρόμοιο;

pantheman
03/04/2010, 19:39
i rest my case
δεν μπορει ολα αυτα τα μηχανακια να ειναι πριν το 05, και δεν ειναι το τσεκαρα, τουλαχιστον οχι ολα.
Οπως και να εχει παντως δεν εχω καμμια διαθεση να κανω τα νευρα μου κροσια για καθε φορα που θα παθαινει κατι

Οι βλαβες και τα ελλατωματα ειναι τοσα πολλα που αδυνατω να πιστεψω οτι τα εχουν διορθωσει ολα αυτα

p@nos
03/04/2010, 19:42
ρε φιλε γ@μ@ το το μπουρδελο...χαλαει ολο ζημιες βγαζει

παρε ενα απροβληματιστο βαραντερο(:rotflmao: ), ενα απροβληματιστο αφρικα(:rotflmao: ), η ενα απροβληματιστο GS(:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: )

DrBig
03/04/2010, 19:57
i rest my case
δεν μπορει ολα αυτα τα μηχανακια να ειναι πριν το 05, και δεν ειναι το τσεκαρα, τουλαχιστον οχι ολα.
Οπως και να εχει παντως δεν εχω καμμια διαθεση να κανω τα νευρα μου κροσια για καθε φορα που θα παθαινει κατι

Οι βλαβες και τα ελλατωματα ειναι τοσα πολλα που αδυνατω να πιστεψω οτι τα εχουν διορθωσει ολα αυτα

Αν εισαι επιλεκτικος στην στατιστικη και πηγες σου, μπορεις να αποδειξεις τα παντα στον εαυτο σου.

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=556973

οποτε εχω ορεξη και το θυμαμαι, θα βαζω και ενα λινκ που θα 'αποδεικνυει' την κατωτεροτητα των μπεμβε. :beer:

Cpt. Haddock
03/04/2010, 19:58
i rest my case

Πολύ αγχώνεσαι και πολύ την ψειρίζεις τη μαϊμου...

Δεν αγοράζουμε μηχανακια με στατιστικό δελτίο... :wave2:

Παρε το βαραδερο να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο (και τη βαρεμαρα σου εξασφαλισμένη)

pantheman
03/04/2010, 20:00
.
1) Θυμαμαι προσφατο θρεντ τυπου που οργωνε με 950 τα βουνα για 100,000κμ χωρις κανενα προβλημα.

2)Μην ακους φημες, τα αφρικα για παραδειγμα θεωρουνται 'σκυλια' και δεν υπαρχει ενα που να μην χρειαστηκε ανορθωτη η αντλια βενζινης, η και τα δυο.

[Και ζυγιζει και 800 κιλα, και ειναι και ψοφιο, και εχει χαλια αναρτησεις, και δεν εχει φρενα. Κατα τ'αλλα σκυλι. :p]

1)αν μπορεις στειλε το λινκ του θρεντ

2) ναι,μετα απο και γω δεν ξερω ποσα χιλιομετρα βγαλανε μια τρομπα βενζινης (φυσιολογικη φθορα να πω?,ας ειναι αυτη η μονη του βλαβη)

Οσο για τον ανορθωτη , ε οπως δεχεστε τοσα πραματα για το ΚΤΜ δεχτειτε και αυτο το μοναδικο ελλατωμα στα Honda, που ειναι και αυτο γνωστο,του βαζεις μια μεγαλυτερη ψυκτρα και τελειωσε,τοση παντεντα ριχνετε για τα ΚΤΜ καντε και για το Honda αυτο και τελος

Ψοφιο για την εποχη του δεν ηταν με τιποτα
οπως επισης , αναρτησεις και φρενα για τα γκαζια και τα κιλα του ηταν αψογα
οσο για το σκυλι , ναι σκυλι ηταν .......

ουτε 800 κιλα ειναι, μην μου κανεις τον αδαη, τα μηχανακια εχουν ανεβει και σε ζυγαριες

Cpt. Haddock
03/04/2010, 20:02
Συγγνώμη, μπαινεις στη λογική να συγκρινεις KTM και GS με αφρικα??? :confused:

pantheman
03/04/2010, 20:12
Πολύ αγχώνεσαι και πολύ την ψειρίζεις τη μαϊμου...

Δεν αγοράζουμε μηχανακια με στατιστικό δελτίο... :wave2:

Παρε το βαραδερο να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο (και τη βαρεμαρα σου εξασφαλισμένη)

δεν αγχωνομαι καθολου με ολα αυτα που διαβαζω( εχω μπει ηδη και στο advrider)εχω καταληξει στο GS που ετσι και αλλιως απτην αρχη μου αρεσε, απλα ηθελα να καθυσηχασω τον εαυτο μου για καποια πραματα που ειχα πιασει να αιωρουνται στον αερα, απο ολα αυτα που διαβασα για τις βλαβες του GS εβγαλα τα εξης συμπερασματα - μενανε απο μπαταριες , λυση- μεγαλυτερη γεννητρια και τελος . προβληματα με τα σερβοφρενα , λυση- βγαζουμε τα σερβοφρενα και τελος

Οσο και να μην θες αμα ειναι να δωσεις 18500 εουρα ενα στατιστικο δελτιο θα το βγαλεις γιατι οταν μπαινουν τοσα φραγκα στην μεση πρεπει να βαλεις λιγο την κα..λα στην ακρη και δεις τι παιζει

Με Βαραντερο δεν θα με εβλεπα με τιποτα

μην νομιζεις οτι δεν εχω καβαλησει τα μηχανακια που μιλαμε, και Βαραντερο εχω καβαλησει και ΚΤΜ και BMW μικρο και μεγαλο και απο ολα , και Βαραντερο ειδικα ευχαριστω αλλα δεν θα παρω.

pantheman
03/04/2010, 20:15
Συγγνώμη, μπαινεις στη λογική να συγκρινεις KTM και GS με αφρικα??? :confused:

Και βεβαι οχι !!!!:nono:
Δεν ειμουν ομως εγω αυτος που το ανεφερε:a01:

DrBig
03/04/2010, 20:16
δεν αγχωνομαι καθολου με ολα αυτα που διαβαζω( εχω μπει ηδη και στο advrider)εχω καταληξει στο GS που ετσι και αλλιως απτην αρχη μου αρεσε, απλα ηθελα να καθυσηχασω τον εαυτο μου για καποια πραματα που ειχα πιασει να αιωρουνται στον αερα, απο ολα αυτα που διαβασα για τις βλαβες του GS εβγαλα τα εξης συμπερασματα - μενανε απο μπαταριες , λυση- μεγαλυτερη γεννητρια και τελος . προβληματα με τα σερβοφρενα , λυση- βγαζουμε τα σερβοφρενα και τελος

και τελος?

http://www.advrider.com/forums/poll.php?do=showresults&pollid=1933

DrBig
03/04/2010, 20:17
Και βεβαι οχι !!!!:nono:
Δεν ειμουν ομως εγω αυτος που το ανεφερε:a01:

Εγω εγω εγω το ανεφερα, αλλα να καταλαβαινουμε την πλακα, ε?

DrBig
03/04/2010, 20:22
αποσπασμα απο αλλο θρεντ του ιδιου φορουμ

45 interventions registered till now.

At the moment bike in garage because the 3rd GEARBOX is broken.
In the meantime have intervention pending on ABS (not recall)
Had also the problem on the fuel pump electronic module.
Had also the transmission on the rear wheel.

It seems that also replaced and improoved parts as gearbox are not that improoved. Same think with electronic module that was changed 3 times and all that times was crap of quality that can leave you on the road at any moment.

DrBig
03/04/2010, 20:24
συνεχιζουμε...

http://www.r1200gs.info/forum/showthread.php?t=225

pantheman
03/04/2010, 20:31
Εγω εγω εγω το ανεφερα, αλλα να καταλαβαινουμε την πλακα, ε?
οκ εγω την καταλαβα την πλακα , ασε που μου αρεσουν αυτες οι αντιπαραθεσεις...
BTW whats an FD failure?
γιατι η μεγαλυτερη μπαρα ειναι εκει που λεει never had an FD failure

AAA ok το καταλαβα Final Drive

DrBig
03/04/2010, 20:31
απο wikipedia για το R1200GS

Safety issues
The R1200GS has been affected by a number of safety issues since launch. The United Kingdom Vehicle and Operator Services Agency (VOSA) has issued nine separate vehicle recalls covering the front brakes,[14] anti-lock braking system,[15][16] throttle cable,[17] fuel pump,[18] clutch,[19] final drive assembly,[20] brake pipes,[21] and gearbox.[22] Similar recalls have been issued in other countries.

DrBig
03/04/2010, 20:35
οκ εγω την καταλαβα την πλακα , ασε που μου αρεσουν αυτες οι αντιπαραθεσεις...
BTW whats an FD failure?
γιατι η μεγαλυτερη μπαρα ειναι εκει που λεει never had an FD failure

αυτο ελειπε να μην ηταν αυτη η μεγαλυτερη μπαρα!

αν θυμαμαι απο τα στατιστικα για το 1200 50% δεν ειχε final drive failure, ενω 5% ειχε.
Δηλαδη 1 στους 10 ειχε FD failure.

Στο 1150 3 στους 10!

pantheman
03/04/2010, 20:39
οπως προειπες και εσυ , το τελευταιο link που μου εστειλες ειναι απο μοντελο 05 , εγω λεω για μοντελο 2010 κουτα
Ασε που η πρωτη απαντηση ακριβως απο κατω το παραπεμπει στο advrider και του λεει οτι δεν το εχει ξανασυναντησει

DrBig
03/04/2010, 20:52
οπως προειπες και εσυ , το τελευταιο link που μου εστειλες ειναι απο μοντελο 05 , εγω λεω για μοντελο 2010 κουτα
Ασε που η πρωτη απαντηση ακριβως απο κατω το παραπεμπει στο advrider και του λεει οτι δεν το εχει ξανασυναντησει

Σε περιπτωση που δεν ειναι σαφες το πνευμα μου, δεν προσπαθω να πω οτι τα μπεμβε δεν ειναι αξιοπιστα, αυτο που θελω να δειξω ειναι (και το ξαναειπα σε προηγουμενο ποστ) οτι αν τα βαλεις κατω, με ψυχρη λογικη, σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ στο συμπερασμα οτι ειναι πιο αξιοπιστο απο το ΚΤΜ. Οσο ψαχνεις τοσο περισσοτερες ιστοριες τρομου βρισκεις.

Greg_950 S
03/04/2010, 21:22
pantheman, τα πράγματα είναι απλά...:cool:
Τα έχεις δοκιμάσει όλα , είσαι έμπειρος αναβάτης ( 71 Κ Km με το 650) και καταλήγεις ήδη σε 1200 GS ( στο είχα γράψει από την αρχή ), λοιπόν : Follow your heart.:sun:
Ότι και να συμβεί πάλι εδώ θα το μοιραστούμε. Είτε θα εκθειάζεις την πολύ καλή επιλογή/ επένδυση σου ή θα καντηλιάζεις τα κουσούρια του, αλλά θα είναι η δική ΣΟΥ επιλογή-φράγκα.

Από τον χρηματιστή σου ζητάς πάντοτε τα ρέστα αν οι μετοχές που προτείνει δεν βγάλουν καλό μπακίρι ή πέσουν στον κουβά ? :beer:

DrBig, μην γίνεσαι κακεντρεχής, εμπαθής και προκατειλημμένος....:lol:
Δεν είναι δα και μικρή εξέλιξη στην αξιοπιστία της GS να πέσει στα FD failures, από 3 στα 10 (1150) στο 1 στα 10 (1200) :bigcry:
:beer: :beer:

pantheman
03/04/2010, 21:26
η bmw τουλαχιστον κανει τα recall και αυτο δεν ειναι ντροπη, ισα ισα που δειχνει οτι ασχολητε με την παραγωγη της , ασε που ολες οι περιπτωσεις δεν παρουσιαστηκαν στους αναβατες αλλα ηταν πολλα για προληπτικα ελεγχο.
Η ΚΤΜ με τοσες διαπιστωμενες βλαβες στα προηγουμενα μοντελα , και αναβαθμισεις μουγκα στη στρουγκα τι κανει με τις αναβαθμισεις?

DrBig
03/04/2010, 21:46
η bmw τουλαχιστον κανει τα recall και αυτο δεν ειναι ντροπη, ισα ισα που δειχνει οτι ασχολητε με την παραγωγη της , ασε που ολες οι περιπτωσεις δεν παρουσιαστηκαν στους αναβατες αλλα ηταν πολλα για προληπτικα ελεγχο.
Η ΚΤΜ με τοσες διαπιστωμενες βλαβες στα προηγουμενα μοντελα , και αναβαθμισεις μουγκα στη στρουγκα τι κανει με τις αναβαθμισεις?

Α...τωρα αλλαξαμε τακτικη στην επιχειρηματολογια, παραδεχτηκαμε οτι κανει πατατες αλλα τουλαχιστο το παραδεχεται!

Το σερβο ομως δεν το παραδεχοταν για χρονια μεχρι που ενας γερμανος που παραλιγο να σκοτωθει τους εκανε μηνυση.

Ρε συ Πανθεμαν, ειναι προφανες (δεν το λεω μειωτικα) οτι δεν εχεις διαβασει τοσο οσο καποιοι αλλοι εδω μεσα για τα μοντελα που συζηταμε. Επισης ειναι προφανες οτι γουσταρεις τη μπεμπα περισσοτερο και μεσα στο αγχος σου για τα λεφτα που θα δωκεις, προσπαθεις να βρεις ενα ψυχολογικο πατημα για να δικαιολογησεις την επιλογη σου. Να το παρεις το κοριτσι επειδη το γουσταρεις, με γεια σου και χαρα σου, αλλα μην βγαζεις μεσα σε τρεις μερες συμπερασματα και με τετοια σιγουρια γαι την αξιοπιστια τους! Ειδικα για το 2010 μπεμβε που εχει και διπλους εκκεντροφορους και οσο να ειναι, ειναι λιγοτερο δοκιμασμενο απο τα παλιοτερα μποξερ.

[Οταν ομως διαβασεις για την ηλεκτρονικη πολυπλοκοτητα της μπεμπας, θα καραφλιασεις! :eek:]

DrBig
03/04/2010, 21:55
επισης, εξηγησε μου την λογικη κατα την οποια ενα καινουργιο 2010 bmw (που κανει 17000?) ειναι πιο safe αγορα (για να το κρατησεις για παντα) απο ενα ktm με 30,000κμ και κοστος 7000.

pantheman
03/04/2010, 22:11
εννοειται οτι δεν εχω διαβασει και τοσα πολλα , αλλιως δεν θα συζηταγαμε ακομα , το advrider πχ τωρα αρχιζω και το ξεκοκαλιζω μονο και μονο για το γμτ να δω τι παιζει . Και επισης οπως ειπα και εγω πριν και παραδεχτηκα οτι και βεβαια εχω αγχος για τα φραγκα που ειναι πολλα . Απτην τη στιγμη που ακους πραματα , ακομα κ φημες να ειναι πρεπει να τα ελεγξεις για να ξερεις τουλαχιστον τι σε περιμενει.

p@nos
03/04/2010, 22:12
ρε φιλε ποια προβληματα του ΚΤΜ?

οσα ανεφερες, ηταν λαμπακια, κανα τσιμουχακι που δακρυζε, υπερχυλισεις, καποια ηλεκτρικα προβληματα καποιον που εβαλαν ξενον...

στο μπεμβε απο την αλλη, σου λεμε για κομενους αξονες, για περιπτωσεις που εμεινανχωρις φρενα...

τεσπα, εσυ διαλεγεις, προφανως θες προπελα και προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου πως δεν υπαρχει κανενα αρνητικο...

pantheman
03/04/2010, 22:15
επισης, εξηγησε μου την λογικη κατα την οποια ενα καινουργιο 2010 bmw (που κανει 17000?) ειναι πιο safe αγορα (για να το κρατησεις για παντα) απο ενα ktm με 30,000κμ και κοστος 7000.

ο ιδιος καπου μου ειχες γραψει ακομα και για ρεκτιφιε σε ενα ποστ με το που το παρω παντως .
Οταν ξεκιναμε ετσι μπορεις να φανταστεις οτι δεν ειναι και το καλυτερο(BTW δεν βρισκο το ποστ , το εσβησες?)

DrBig
03/04/2010, 22:15
εννοειται οτι δεν εχω διαβασει και τοσα πολλα , αλλιως δεν θα συζηταγαμε ακομα , το advrider πχ τωρα αρχιζω και το ξεκοκαλιζω μονο και μονο για το γμτ να δω τι παιζει . Και επισης οπως ειπα και εγω πριν και παραδεχτηκα οτι και βεβαια εχω αγχος για τα φραγκα που ειναι πολλα . Απτην τη στιγμη που ακους πραματα , ακομα κ φημες να ειναι πρεπει να τα ελεγξεις για να ξερεις τουλαχιστον τι σε περιμενει.

Ασε που αν ηταν να δωσω τοσα φραγκα θα επερνα δαγκωτο αυτο:

194374

p@nos
03/04/2010, 22:18

παντως μετα απο αυτο, δε μπορω να καταλαβω για ποιον λογο να παρει καποιος το μπεμβε απο το ντουκατι...

υπερεχει σε ΟΛΑ, και σε ιματζ φυσικα, κατι για το οποιο πηραν οσοι πηραν την προπελα σε σχεση με τα αντιστοιχα ιαπωνικα...

pantheman
03/04/2010, 22:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
ρε φιλε ποια προβληματα του ΚΤΜ?

οσα ανεφερες, ηταν λαμπακια, κανα τσιμουχακι που δακρυζε, υπερχυλισεις, καποια ηλεκτρικα προβληματα καποιον που εβαλαν ξενον...

στο μπεμβε απο την αλλη, σου λεμε για κομενους αξονες, για περιπτωσεις που εμεινανχωρις φρενα...

τεσπα, εσυ διαλεγεις, προφανως θες προπελα και προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου πως δεν υπαρχει κανενα αρνητικο...

μπες ο ιδιος στο σαιτ του κατεμ σε αυτο εδω το φορουμ , το moto.gr και διαβασε ο ιδιος τι παιζει , δεν ειναι μονο λαμπακια και τσιμουχακια , μεχρι και οτι κοβει βαλβιδες στα 50,000 χλμ διαβασα καπου ασε δε για τα ραγισμενα πλαισια , παρολα αυτα τουλαχιστον στο moto.gr δεν εχω πετυχει ουτε για τσιμουχακια ουτε για λαμπακια , ποσο μαλλον για κομμενους αξονες στα bmw

Δεν ειμαι αρνητικος παντως , συνεχιζω να διαβαζω στο advrider και καποια στιγμη θα κανω και εγω την σουμα μου, να δω και γω τι παιζει

p@nos
03/04/2010, 22:23
μπες ο ιδιος στο σαιτ του κατεμ σε αυτο εδω το φορουμ , το moto.gr και διαβασε ο ιδιος τι παιζει , δεν ειναι μονο λαμπακια και τσιμουχακια , μεχρι και οτι κοβει βαλβιδες στα 50,000 χλμ διαβασα καπου ασε δε για τα ραγισμενα πλαισια , παρολα αυτα τουλαχιστον στο moto.gr δεν εχω πετυχει ουτε για τσιμουχακια ουτε για λαμπακια , ποσο μαλλον για κομμενους αξονες στα bmw

Δεν ειμαι αρνητικος παντως , συνεχιζω να διαβαζω στο advrider και καποια στιγμη θα κανω και εγω την σουμα μου, να δω και γω τι παιζει

ψαχνω να βρω ενα 1200 με κομενο αξονα τοση ωρα και δε το βρισκω ρε γμτ...

επισης τα σερβο στα φρενα που τα παιζαν συνεβαινε αρκετα συχνα, και γι'αυτο το γυρισαν στο συμβατικο...

(αυτο σημαινει πως πρακτικα δεν εχεις φρενα)

pantheman
03/04/2010, 22:27
Παρα πολυ ωραιο .....ειναι ακομα πιο ακριβο , εχει ακομμα περισοτερα ηλεκτρονικα ,ειναι εντελως καινουργιο και αδοκιμαστο,ειναι Ιταλικο και τελευταιο αλλα και πιο σημαντικο απο ολα ,........δεν ειναι ουτε κατα διαννοια ον-οφ

Τουλαχιστον υποτιθεται οτι οι καινουργιες κεφαλες ειναι δοκιμασμενες απο το HP2-sport βεβαια οπως ειπα .....the quest continues

DrBig
03/04/2010, 22:30
ο ιδιος καπου μου ειχες γραψει ακομα και για ρεκτιφιε σε ενα ποστ με το που το παρω παντως .
Οταν ξεκιναμε ετσι μπορεις να φανταστεις οτι δεν ειναι και το καλυτερο(BTW δεν βρισκο το ποστ , το εσβησες?)

Τιποτα δεν εσβησα. Οταν ειπα για ρεκτιφιε δεν ειπα οτι θα πρεπει να του κανεις, ειπα οτι θα εχεις την καβαντζα να του κανεις οτι γουσταρεις. Λοιπον, παρε το δουκατι που γαμει να τελειωνουμε...

pantheman
03/04/2010, 22:50
pantheman, τα πράγματα είναι απλά...:cool:
Τα έχεις δοκιμάσει όλα , είσαι έμπειρος αναβάτης ( 71 Κ Km με το 650) και καταλήγεις ήδη σε 1200 GS ( στο είχα γράψει από την αρχή ), λοιπόν : Follow your heart.:sun:
Ότι και να συμβεί πάλι εδώ θα το μοιραστούμε. Είτε θα εκθειάζεις την πολύ καλή επιλογή/ επένδυση σου ή θα καντηλιάζεις τα κουσούρια του, αλλά θα είναι η δική ΣΟΥ επιλογή-φράγκα.

Από τον χρηματιστή σου ζητάς πάντοτε τα ρέστα αν οι μετοχές που προτείνει δεν βγάλουν καλό μπακίρι ή πέσουν στον κουβά ? :beer:

DrBig, μην γίνεσαι κακεντρεχής, εμπαθής και προκατειλημμένος....:lol:
Δεν είναι δα και μικρή εξέλιξη στην αξιοπιστία της GS να πέσει στα FD failures, από 3 στα 10 (1150) στο 1 στα 10 (1200) :bigcry:
:beer: :beer:

σιγα την εμπειρια, σορυ αν ακουστηκε ψωνιστικο ,αλλα δεν το ανεφερα για αυτο
Ναι ενταξει στο GS κλεινω αλλα ακομα θελω να μαθω κια αλλα για αυτα που τυχον με περιμενουν

εχεις την εντυπωση οτι θα ζητησω ρεστα απο κανεναν , αν δε μου βγει το μηχανακι σοι?

Οσο για την βελτιωση , πλακα στην πλακα ειναι βελτιωση το 1στα 10 απο 3 στα 10
Η ΚΤΜ που βγαζει το adventure απο πιο παλια απο το 1200 ( το 01 η το 02), που υποτιθεται οτι εχει αποκομισει την τεραστια πειρα απο τα ντακαρ που θριαμβευει εν την απουσια αλλων μεγαλων κατασκευαστων, που ειναι η μεταφραση της αξιοπιστιας και της αξελιξης στα πολιτικα μηχανακια της , λογικα δεν θα επρεπε να βγαζει τιποτα
Αλλα απο οτι καταλαβα ταα παιδια απο το Ματιγκοφεν , λουμπεν πολιτικη χρησιμοποιουν κ αυτοι .....ολα για ολα στους αγωνες να φαινετε το ονομα της εταιριας οτι σαρωνει , και τους αλλους αστους να κουρευονται.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ:wave2: :wave2: :wave2:

el patron
03/04/2010, 23:41
Εισαι λαθος γιατι πλεον δεν υπαρχουν προβληματα αξιοπιστιας και αν ειναι ειναι πολυ λιγα.Αυτο που λαμβανεις με αυτην την μηχανη δεν υπαρχει,ξερεις τι ειναι να προσπαθεις να πεσεις που λεει ο λογος και να μην μπορεις;οτι μαλακια και να κανεις η μηχανη δεν σε προδιδει,στην ασφαλτο ειδικα αν το κατεχεις λιγο το τιμονι πηγαινει με εξωφρενικες ταχυτητες ντριφταροντας παντου,στο χωμα δεν χρειαζεται να μιλησουμε γιατι τα λογια ειναι περιττα,ολα αυτα ειναι απο μονα τους ικανα να συγχωρησουν αν σου βγαλει και ενα προβλημα.

pantheman
04/04/2010, 00:43
ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΘΩ Κ ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ η παραπανω . Αλλα εδω βλεπω οτι ειναι πολλα ρε γμτ . Οπως και να εχει το ΚΤΜ δεν το βλεφαριασα επειδη μου αρεσε περισσοτερο , αλλα μονο κ μονο επειδη ειναι πιο φθηνο ελαφρως ,παραδεχομαι οτι με ελκυει ξεκαθαρα η μπεμπα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορω να αναγνωρισω οτι το ΚΤΜ σου βγαζει ενα πολυ πιο ζωντανο και σπιρτοζικο χαρακτηρα, σαφως ειναι καλο , αλλα οπως πολλοι απο τους ιδιους του ιδιοκτητες παραδεχονται , ολα αυτα συμβαινουν οταν δουλευει

pantheman
04/04/2010, 00:54
Παντως σε ολα αυτα τα οδηγικα χαρακτηριστικα που αναφερεις , δεν πιστευω οτι το BMW υπολειπεται του ΚΤΜ ,εκτος ισως απο την xtreme off road οδηγηση ,και εγω Peterhansel δεν ειμαι

Αραγε ποσοι απο εσας που υποστηριζετε το ποσο καλυτερο ειναι το ΚΤΜ σε δυσκολα ακτος δρομου κομματια , μπορειτε να το πατε οπως μπορει να παει?γιατι πιστευω οτι οσο οι δυσκολιες ειναι χαμηλες ...ε δεν εχουν και καμμια τρελη διαφορα τα μηχανακια.....αν ζορισουν τα πραματα .....οκ πασο....
Στην ασφαλτο βεβαια τα πραματα αλλαζουν , και τα δυο πιστευω μπορουν να πανε απολαυστικα γρηγορα , το καθενα με τον δικο ξεχωριστο τροπο, ασε που ρε γμτ μιλαμε ολοι λες και θα γραψουμε χρονους για το isle of man , το θεμα ειναι η αισθηση ετσι δεν ειναι ? εγω τουλαχιστον αυτο αποκομιζω.

DrBig
04/04/2010, 02:13
το θεμα ειναι η αισθηση ετσι δεν ειναι ? εγω τουλαχιστον αυτο αποκομιζω.

Αμ μπραβο!

Γι'αυτο λοιπον παρε ΚΤΜ! :beer:

siraxanz
04/04/2010, 06:48
Παντως σε ολα αυτα τα οδηγικα χαρακτηριστικα που αναφερεις , δεν πιστευω οτι το BMW υπολειπεται του ΚΤΜ ,εκτος ισως απο την xtreme off road οδηγηση ,και εγω Peterhansel δεν ειμαι

Αραγε ποσοι απο εσας που υποστηριζετε το ποσο καλυτερο ειναι το ΚΤΜ σε δυσκολα ακτος δρομου κομματια , μπορειτε να το πατε οπως μπορει να παει?γιατι πιστευω οτι οσο οι δυσκολιες ειναι χαμηλες ...ε δεν εχουν και καμμια τρελη διαφορα τα μηχανακια.....αν ζορισουν τα πραματα .....οκ πασο....
Στην ασφαλτο βεβαια τα πραματα αλλαζουν , και τα δυο πιστευω μπορουν να πανε απολαυστικα γρηγορα , το καθενα με τον δικο ξεχωριστο τροπο, ασε που ρε γμτ μιλαμε ολοι λες και θα γραψουμε χρονους για το isle of man , το θεμα ειναι η αισθηση ετσι δεν ειναι ? εγω τουλαχιστον αυτο αποκομιζω.

Αγαπητέ pantheman
Γιατί το κουράζεις αφού γουστάρεις την μπέμπα,
να την πάρεις παληκάρι μου είναι βελούδο,
αν θες να κάνεις τουριστικές χωμάτινες διαδρομές τις κάνεις άνετα..
Το κτμ και το gs είναι 2 street μοτοσυκλέτες μεγάλου και άνετου θα συμπλήρωνα τουρισμού, όμως street είναι και οι δύο.
Πουλάνε και λίγο χώμα οι εταιρίες που τις φτιάχνουν αλλά για τρίτη φορά σου λέω είναι street για να το εμπεδώσεις.
Σαν street λοιπόν η μπέμπα είναι άλλης κλάσης μηχανής και όλα όσα γραφονται για περί αξιοπιστίας και γιά τα δυο μοτό έχουν βάση,
όμως το gs είναι αλλού στις βασικότερες ιδιότητες μιας τέτοιας μηχανής δηλαδή ασφάλεια και άνεση....
Αν πάλι θες να πας για εντούρο πάρε ένα 450 μονοκύλινδρο που είναι για εντούρο οποιασδήποτε μάρκας και μην ανγχώνεσε με τα τέρατα.
Πάρε την μπέμπα λοιπόν και μην φοβάσε τπτ, είναι ένα λαμπερό αστέρι

:sun:

Cpt. Haddock
04/04/2010, 08:24
[...] το θεμα ειναι η αισθηση ετσι δεν ειναι ? εγω τουλαχιστον αυτο αποκομιζω.

αν το θέμα ειναι η αισθηση, τοτε παρε ΚΤΜ ρε συ...

Απορώ γιατί το κουράζεις τόσο...

Εγω βλεπω οτι εχεις διαλεξει τη μπεμπα και προσπαθεις να πεισεις τον εαυτό σου οτι ειναι σωστή επιλογή. Το απλό GS ειναι. To adventure, οχι - αυτα που προσφέρει παραπανω (δλδ μερικά λιτρα βενζινης στην ουσια) δεν αξιζουν τα λεφτα του

DrBig
04/04/2010, 09:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από siraxanz
Αγαπητέ pantheman
Γιατί το κουράζεις αφού γουστάρεις την μπέμπα,
να την πάρεις παληκάρι μου είναι βελούδο,
αν θες να κάνεις τουριστικές χωμάτινες διαδρομές τις κάνεις άνετα..
Το κτμ και το gs είναι 2 street μοτοσυκλέτες μεγάλου και άνετου θα συμπλήρωνα τουρισμού, όμως street είναι και οι δύο.
Πουλάνε και λίγο χώμα οι εταιρίες που τις φτιάχνουν αλλά για τρίτη φορά σου λέω είναι street για να το εμπεδώσεις.
Σαν street λοιπόν η μπέμπα είναι άλλης κλάσης μηχανής και όλα όσα γραφονται για περί αξιοπιστίας και γιά τα δυο μοτό έχουν βάση,
όμως το gs είναι αλλού στις βασικότερες ιδιότητες μιας τέτοιας μηχανής δηλαδή ασφάλεια και άνεση....
Αν πάλι θες να πας για εντούρο πάρε ένα 450 μονοκύλινδρο που είναι για εντούρο οποιασδήποτε μάρκας και μην ανγχώνεσε με τα τέρατα.
Πάρε την μπέμπα λοιπόν και μην φοβάσε τπτ, είναι ένα λαμπερό αστέρι

:sun:

Θα διαφωνησω μαζι σου σε ενα μονο σημειο. Στο οτι το ΚΤΜ ειναι μηχανη δρομου. Το εκπληκτικο με το στησιμο του ΚΤΜ ειναι οτι ειναι ενα πραγματικο μεγαλο εντουρο που ομως κινειται αξιοπρεπεστατα στην ασφαλτο. Το παρακατω βιδεο προς απολαυση σας!

http://www.youtube.com/user/YOGOI#p/a/u/2/oVGry7-gZkg

DUKASII
04/04/2010, 09:54
Θα διαφωνησω μαζι σου σε ενα μονο σημειο. Στο οτι το ΚΤΜ ειναι μηχανη δρομου. Το εκπληκτικο με το στησιμο του ΚΤΜ ειναι οτι ειναι ενα πραγματικο μεγαλο εντουρο που ομως κινειται αξιοπρεπεστατα στην ασφαλτο. Το παρακατω βιδεο προς απολαυση σας!

http://www.youtube.com/user/YOGOI#p/a/u/2/oVGry7-gZkg :lol: :rotflmao: popo mia mixani dromoy.,.

Cpt. Haddock
04/04/2010, 09:57
Φοβερό βιδεο αλλα δεν έχει και πολύ νόημα... Δε μιλάμε για καθημερινους αναβάτες, σε αυτους και gsxr να δώσεις τα ίδια θα κάνουν...

Ετσι Δουκα; :lol:

DUKASII
04/04/2010, 10:00
Φοβερό βιδεο αλλα δεν έχει και πολύ νόημα... Δε μιλάμε για καθημερινους αναβάτες, σε αυτους και gsxr να δώσεις τα ίδια θα κάνουν...

Ετσι Δουκα; :lol: ναι αλλα τα τζιξερ..θα πανε για πιρουνι στανταρ...κανα δυο σερβομοτερ..τιποτα τπς..

και φυσικα θα διαλυσουν τελειως μετα απο δυο τρια τετοια...

DrBig
04/04/2010, 10:01
:lol: :rotflmao: popo mia mixani dromoy.,.

και μετα παμε εδω...

http://www.youtube.com/watch?v=lEQb9Pf-zDA

Greg_950 S
04/04/2010, 10:21
{Ασφαλτόδρομος+δικάβαλο+μπαγκάζια+άνεση+ασφάλεια/αξιοπιστία ( :( ) + αστικό prestige + (16 ως 19 Κ € ) } * FF = GS 1200 ( όχι ADV ),

μόνο αν FF = 1.

Αυτή είναι η εξίσωση της "επένδυσης" που αξιολογείς.... :wave2:

siraxanz
04/04/2010, 10:34
http://www.youtube.com/watch?v=HoEhoa-5jH0&feature=related

siraxanz
04/04/2010, 10:36
http://www.youtube.com/watch?v=_YNuFJ1z8g8&feature=related

siraxanz
04/04/2010, 10:38
http://www.youtube.com/watch?v=cntB2LqTiso&feature=fvsr

DUKASII
04/04/2010, 10:39
vALE K KANENA VID OPOS TO ZOYME MEIS EDO TO BMW..

tiga prammata..
3 valitses..panta..

gyalizmeno san tis vitrinas...
tiga full extra..

......

..................

kai aragmeno exo apo to da capo sto kolonaki..

siraxanz
04/04/2010, 10:40
http://www.youtube.com/watch?v=yzSTt8QVLis&feature=related

ΒΒ

pantheman
04/04/2010, 10:58
αν το θέμα ειναι η αισθηση, τοτε παρε ΚΤΜ ρε συ...

Απορώ γιατί το κουράζεις τόσο...

Εγω βλεπω οτι εχεις διαλεξει τη μπεμπα και προσπαθεις να πεισεις τον εαυτό σου οτι ειναι σωστή επιλογή. Το απλό GS ειναι. To adventure, οχι - αυτα που προσφέρει παραπανω (δλδ μερικά λιτρα βενζινης στην ουσια) δεν αξιζουν τα λεφτα του

Μα για την αισθηση του μπεμπε λεω οτι μ αρεσει περισσοτερο , δεν με πιανεις δεν με πιανεις:beer: :beer:
ΑΣΕ που ουδεποτε μιλησα μιλησα για την μπεμπε adventure , τι να το κανω το τανκ
Επισης δεν θεωρω οτι του κουραζω , οπως ξαναματαειπα ρεπω προς την μπεμπα , απλα ψαχνω να δω τι με περιμενει και οι υπολοιποι προσπαθουν να με πεισουν για την πορτοκαλια , και μενα μαρεσι η αντιπαραθεση χεχεεχεχεχε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol: :lol:

DUKASII
04/04/2010, 11:08
Μα για την αισθηση του μπεμπε λεω οτι μ αρεσει περισσοτερο , δεν με πιανεις δεν με πιανεις:beer: :beer: ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΠΕΜΠΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΜΕ ΤΟΣΟ?
εψαξες εκανες εδειξες..σου παν οσοι ειχαν η εχουν..
κανε αυτο που νομιζεις οτι και να παρεις θα χαλασει καποια στιγμη κατι..

DUKASII
04/04/2010, 11:12
Μα για την αισθηση του μπεμπε λεω οτι μ αρεσει περισσοτερο , δεν με πιανεις δεν με πιανεις:beer: :beer:
ΑΣΕ που ουδεποτε μιλησα μιλησα για την μπεμπε adventure , τι να το κανω το τανκ
Επισης δεν θεωρω οτι του κουραζω , οπως ξαναματαειπα ρεπω προς την μπεμπα , απλα ψαχνω να δω τι με περιμενει και οι υπολοιποι προσπαθουν να με πεισουν για την πορτοκαλια , και μενα μαρεσι η αντιπαραθεση χεχεεχεχεχε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol: :lol: κανα μπαουλο απο αυτα που μιλαμε εχεις οδηγησει η ετσι μιλαμε για την αισθηση?:confused:

el patron
04/04/2010, 12:03
παρε την μπεμπα αφου την γουσταρης τελος..

pantheman
04/04/2010, 12:17
κανα μπαουλο απο αυτα που μιλαμε εχεις οδηγησει η ετσι μιλαμε για την αισθηση?:confused:
δεν διαβαζεις την κουβεντα , δεν διαβαζεις και λεμε τα ιδια