View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
[
22]
23
24
macdeath_s
09/01/2018, 10:54
Καλά τα λες...
Αυτό που θέλω εγώ λοιπόν, είναι μέσω shell να γράψω το κατάλληλο command και να δω εκείνη την ώρα πόσα hosts έχει ο εκάστοτε parent ? Όχι τι έχω κάνει εγώ configure αλλά τι συμβαίνει πραγματικά... Με πιάνεις ?
Εντωμεταξύ λάθος έγραψα πιο πάνω γιατί δεν το χουμε σε RHEL αλλά στο proprietary Linux οπότε και τα config files είναι σε άλλες θέσεις.
Αν καταλαβα καλα γραψε
ps -xa | grep -i nagios | grep -i to_host_sou
Μπορεις και χωρις το πρωτο grep αλλα αν τρεχεις τιποτα αλλο με το host σου θα στο τσιμπησει και αυτο.
bros400pgm
10/01/2018, 09:24
Yπαρχει καποιος ευκολος τροπος σε win10 32bit, ΧΩΡΙΣ να χρειαζεται να κανω login, να τρεχει κανονικα το συστημα, με ολα τα startup programs που ειναι ρυθμισμενο να ξεκινουν;
Bros400 Κανε αυτο
www.cnet.com/how-to/automatically-log-in-to-your-windows-10-pc/
bros400pgm
10/01/2018, 12:57
Bros400 Κανε αυτο
www.cnet.com/how-to/automatically-log-in-to-your-windows-10-pc/
Your computer will now bypass the log-in page when you turn on your PC, but it will not bypass the login page when you unlock your PC.
Το παραπάνω τι σημαίνει; Θέλω να συνεχίσει να βγάζει την logon screen για να αποτρέψω να μπουν στον υπολογιστή.
George_Sp
10/01/2018, 13:00
Your computer will now bypass the log-in page when you turn on your PC, but it will not bypass the login page when you unlock your PC.
Το παραπάνω τι σημαίνει; Θέλω να συνεχίσει να βγάζει την logon screen για να αποτρέψω να μπουν στον υπολογιστή.
αυτό που ζητάς δεν γίνεται.
bros400pgm
10/01/2018, 13:30
αυτό που ζητάς δεν γίνεται.
Το είδα στα 64bit που έχω εγκαταστήσει και έλεγα ότι γίνεται ευκολα και στα 32αρια.
Είμαι σχεδόν σίγουρος όμως ότι γίνεται και σε αυτά μιας και κάποια στιγμή που έψαχνα να γράψω ένα script να κάνει disconnect το remote session και να εμφανίζει το desktop, όλα από την πλευρά του host υπολογιστή, το pc δούλευε έτσι όπως θέλω.
George_Sp
10/01/2018, 15:50
Βασικά θα μας βοηθήσεις να σε βοηθήσουμε αν περιγράψεις επακριβώς τι πρόγραμμα θες να ξεκινά, τι να τρέχει και να λειτουργεί με αυτό το τρόπο δίχως πρόσβαση ή δυνατότητα αλλαγής από κάποιον μη admin χρήστη.
Γενικά πάντως η παράκαμψη που θες να κάνει σου δίνει επιλογή για ορισμένα απολύτως βασικά πράγματα. Επίσης αν τίθεται θέμα ασφαλείας δεδομένων αν ο Χ-Ψ user που δε θες να πειράζει, έχει κάποιες βασικές γνώσεις, μπορεί να σου κάνει ζημιά.
bros400pgm
10/01/2018, 16:02
Τρέχει ένα επιπρόσθετο backup με το Alway sync σε δικτυακό δίσκο και ενα Torrent client. Αυτά, με το που κανεις logon, ξεκινούν αυτόματα.
Δοκίμασα με τον windows task scheduler αλλά δεν δουλεύει.
Εψαξα στο νετ αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Η σκέψη προήλθε γιατί το κάνουν τα 64bit που έχω στο htpc και το έκανε και το συγκεκριμένο pc αλλα τώρα δεν.
Τρέχει ένα επιπρόσθετο backup με το Alway sync σε δικτυακό δίσκο και ενα Torrent client. Αυτά, με το που κανεις logon, ξεκινούν αυτόματα.
Δοκίμασα με τον windows task scheduler αλλά δεν δουλεύει.
Εψαξα στο νετ αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Η σκέψη προήλθε γιατί το κάνουν τα 64bit που έχω στο htpc και το έκανε και το συγκεκριμένο pc αλλα τώρα δεν.
Μάλλον πρέπει να τρέχει η εφαρμογή σαν service - γενικά ό,τι τρέχει σαν service, ξεκινάει χωρίς login - αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες αν θα συνδεθεί ο δικτυακός δίσκος ή πρέπει να το τρέξεις κι αυτό σαν service. Ρίξε μια ματιά εδώ (https://www.howtogeek.com/50786/using-srvstart-to-run-any-application-as-a-windows-service/), μήπως βοηθάει.
Edit: ο λόγος που δεν δουλεύει ο task scheduler είναι πιθανότατα λόγω του δικτυακού δίσκου. Ούτε τον torrent client σηκώνει;
bros400pgm
10/01/2018, 19:09
Δοκίμασα να το τρέξω σαν service από κάποιο tool των win, το οποίο δεν θυμάμαι πως λέγεται. Ήταν κάτω από script και είχε start και shutdown. Έβαλα εκεί τα processes, τα τρέχει μεν σαν services αλλά δεν φαίνονται όταν κάνω logon.
Αυτό που λέω ότι γίνεται στα 64bit, είναι ακριβώς σαν να έχω κάνει logon και μετά lock τον υπολογιστή. Να φανταστείς ανοίγει ο chrome και παίζει από έναν διαδικτυακό σταθμό μουσική, και όλα αυτά χωρίς να έχω κάνει login μια χωρίς να ανοίγει το pc από sleep mode ή κάτι.
Δοκίμασα να το τρέξω σαν service από κάποιο tool των win, το οποίο δεν θυμάμαι πως λέγεται. Ήταν κάτω από script και είχε start και shutdown. Έβαλα εκεί τα processes, τα τρέχει μεν σαν services αλλά δεν φαίνονται όταν κάνω logon.
Not enough data. Για να δεις τα services: πλήκτρα Win + R και μετά services.msc
Θα μπορούσες εναλλακτικά - αφού δούλευε πριν - να ψάξεις τι άλλαξε στο pc και δεν το κάνει πλέον.
bros400pgm
11/01/2018, 07:46
Not enough data. Για να δεις τα services: πλήκτρα Win + R και μετά services.msc
Θα μπορούσες εναλλακτικά - αφού δούλευε πριν - να ψάξεις τι άλλαξε στο pc και δεν το κάνει πλέον.
Aπο το παρακατω προγραμμα των win δοκιμασα, αλλα τιποτα. Εντυπωση μου κανει παντως γιατι φανηκε οτι ηταν κατι ευκολο :p
Win + R και μετά services.msc, από την κονσόλα που ανοίγει μπορείς να διαχειριστείς τα services. Ψάξε για How to Create a User-Defined Service ή Run application as Service.
bros400pgm
11/01/2018, 08:28
Win + R και μετά services.msc, από την κονσόλα που ανοίγει μπορείς να διαχειριστείς τα services. Ψάξε για How to Create a User-Defined Service ή Run application as Service.
Το εχω κανει αυτο, αλλα μου δημιουργουσε το εξης προβλημα: ενω στα service το εβλεπα να τρεχει, δεν μπορουσα να δω το παραθυρο του προγραμματος. Αυτο ισχυει και για τα 2 προγραμματα, το allway sync και το torrent client.
Παντως για την ιστορια, μολις βρηκα ενα "παραθυρακι" για να πετυχω αυτο που λεω: καταργησα το logon screen ωστε να μην χρειαζεται password και μεσω του task scheduler τρεχω το C:\Windows\System32\rundll32.exe και σαν argument εχω βαλει user32.dll, LockWorkStation ωστε να τον κλειδωνει αμεσως.:p:p:p
Αποτι βλεπω δουλευει...:lol::lol::lol:
Όταν τρέχει σαν service δεν βλέπεις το παράθυρο της εφαρμογής, ούτε εικονίδιο στο system tray, πρέπει να σταματήσεις το service για να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή.
Αφού δουλεύει, μη το πειράζεις! :lol:
KernelPanic
11/01/2018, 20:40
Καλημέρες. Το ψαξα αρκετά Google και εσωτερικά αλλά δεν...
Πώς μπορώ να δω στο Nagios τα childs ενός host μέσω CLI ? το χω σε RedHat 4.4
Ξεκινάς με το να ξηλώσεις το Nagios.... :D :p
Σοβαρά μιλάω...
Μετά βάζεις http://mathias-kettner.com/check_mk.html ναι χρησιμοποιεί το Nagios Core (εκτός κι αν αγοράσεις το δικό τους) αλλά κατά τα άλλα καμιά σχέση...
'Ημουν απο του μεγαλύτερους fun (κυρίως λόγω customization) του Nagios μιας και το χρησιμοποιώ απο την version 0.9... Κάθε 3-4 χρόνια έκανα μια σύγκριση με τα υπολοιπα opensource monitoring tools αλλα δεν.. Οσπου καπου στο 2009 ο κ. Mathias 'εβγαλε το check_mk σαν nagios plugin ε απο τότε...
Μετά έγινε ολοκληρωμένη λύση βάζοντας gui κτλ κτλ...
Σήμερα to μόνο που χρειάζεσαι είναι το rpm/deb πακέτο (ναι μπορείς να το χτίσεις και απο source αλλά δεν αξίζει πλέον ο κόπος) και έχεις Nagios Core + Nagvis + PNP + Check_MK ready for use... :winka:
Ξέχασα να σου πω ότι έχει πλέον και το δικό του API για να κάνεις αυτό που θές μέσω cli :D
Αν αποφασίσεις να το εγκαταστήσεις και χρειαστείς βοήθεια πές μου...
Vstrommer71
13/01/2018, 13:09
Αγαπητοι συναδελφοι(και ειδικα οι της δομημενης καλωδιωσης) για προτεινετε:Βολικο-προσιτο τροπο σημανσης καλωδιων δικτυου για ενα καμπινακι που εχω αναλαβει.
Μεχρι ωρας χρησιμοποιω δεματικα με ταμπελακι για να σημανεις με μαρκαδορο,οικονομικη λυση αλλα οχι καλη σε στριμοκωλες απο αποψη χωρου υλοποιησεις(περιττο να πω οτι απο οτι εχω δει εδω στο νησι η σημανση καλωδιων στις εγκαταστασεις ειναι κατι που ερχεται απο εξωγηινους και το αποφευγουν μετα βδελυγμιας).
Κι αφου θα μπω στη βασανο να ξεμπλεξω μακαροναδες,θα το κανω οσο καλυτερα γινεται.
Αναμενω συστασεις και ειδικα απο τους εχοντες hands on experience,που λενε και στο χωριο μου:D
George_Sp
13/01/2018, 18:45
Αγαπητοι συναδελφοι(και ειδικα οι της δομημενης καλωδιωσης) για προτεινετε:Βολικο-προσιτο τροπο σημανσης καλωδιων δικτυου για ενα καμπινακι που εχω αναλαβει.
Μεχρι ωρας χρησιμοποιω δεματικα με ταμπελακι για να σημανεις με μαρκαδορο,οικονομικη λυση αλλα οχι καλη σε στριμοκωλες απο αποψη χωρου υλοποιησεις(περιττο να πω οτι απο οτι εχω δει εδω στο νησι η σημανση καλωδιων στις εγκαταστασεις ειναι κατι που ερχεται απο εξωγηινους και το αποφευγουν μετα βδελυγμιας).
Κι αφου θα μπω στη βασανο να ξεμπλεξω μακαροναδες,θα το κανω οσο καλυτερα γινεται.
Αναμενω συστασεις και ειδικα απο τους εχοντες hands on experience,που λενε και στο χωριο μου:D
Για δώσε φωτογραφίες της εγκατάστασης να δούμε.
Ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.ebay.co.uk/bhp/cable-tags), έχει διάφορες λύσεις.
κατι φεγγαρια ειχα δουλεψει σε σχετικο με καλωδια. με κατι παρομοιο δουλευαμε, δες αυτο (http://www.kafkas.gr/proionta/ergaleia/simansi-ektypotes-etiketes/simansi-kalodion/3ma-2-mapkapisma-kalodion-std-0-9_91808/)
Να ξέρεις ότι οτιδήποτε εξέχει (περισσεύει) του καλωδίου εύκολα κόβεται είτα από τον εξυπνάκια που θα πάει μετά από σένα είτε λόγω στενότητας χώρου. Όλες οι σημάνσεις πρέπει να είναι περιτυλιγμένες στο καλώδιο και αν είναι δυνατόν αδιάβροχες (ιδρωμένα χέρια αλλοιώνουν τα γράμματα και μετά γάματα). Εγώ χρησιμοποιώ κάποια σαν αυτά.
https://www.amazon.com/Mr-Label%C2%AE-Vinyl-Self-Laminating-Printable-Labels/dp/B01GE2XPQI
Επίσης τα χρώματα βοηθούν σε μεγάλες εγκαταστάσεις είτε για να ξεχωρίζεις δωμάτια είτε ορόφους είτε για όποια άλλη χρήση εσύ θες να έχεις άμεσα κι εύκολα οπτικό εντοπισμό. Φτηνά δεν τα λες αλλά είναι η καλύτερη λύση που εγώ προσωπικά έχω δουλέψει.
macdeath_s
14/01/2018, 15:35
Εδώ που είμαι τώρα έχουμε τον εκτυπωτή της Panduit αλλά παρότι δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί δεν θα το πρότεινα καν (λόγω κόστους). Στην προηγούμενη δουλειά αλλά και σε freelανσιές Ελλάδα είχα τα παρακάτω:
- αυτό εδώ (https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/all-3m-products/~/All-3M-Products/Energy/Wire-Cable/Cable-Accessories-Management/Manual-Wire-Marking-Products/Wire-Markers/?N=5002385+8709319+8710679+8710704+8711017+8712823+8717913+8730567+3291661158+3294857497&rt=r3)είναι καλή λύση αν δεν έχεις Dymo ή κάτι αντίστοιχο. Για μεγάλα ονόματα δν λέει
- Για Dymo αγαπώ αυτό (http://www.dymo.com/en-US/XTL-Flexible-Cable-Wrap-Labels-1-2) το tape σε αντιθεση με το πάνω που χρειαζόταν ταινία ή δυνατό σελοτέιπ για περιπτώσεις που θα βάζαν διάφοροι χέρι αυτό δεν ήθελε κάτι έξτρα.
Κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι ότι αναλόγως το που βρίσκονται τα καλώδια, το ROHS μπορεί να είναι ένας παράγοντας. Π.χ. στο Data Center μου απαγόρεψαν το 3M, πρώτο λόγω σύμβασης με Panduit δεύτερον λόγω ROHS. Η ταινία της 3M ήταν compliant αλλά το σελοτέιπ που βάζαμε από πάνω όχι.
Eν ολίγοις θα σου πρότεινα το 2ο tape με αυτό (https://www.amazon.es/DYMO-LabelManager-Case-Transferencia-t%C3%A9rmica/dp/B00AHW3M06/ref=sr_1_16?ie=UTF8&qid=1515940251&sr=8-16&keywords=dymo) το Dymo
2 πρακτικές συμβουλές αν και ίσως τις έχεις ήδη κατα νού: πρώτον σε κάθε άκρο του καλωδίου σημείωνε που συνδέεται (από την πλευρά που είναι εύκολα ορατή όταν κουμπώσει το κλιπσάκι στο port) αλλά και που πάει η άκρη. Δεύτερον αν δεν βαριέσαι, βάλε και έναν αριθμό με μαρκαδόρο.
Εγώ επειδή έχω συχνά αλλαγές χρησιμοποιώ αυτοκόλλητα σαν και αυτά https://www.ebay.co.uk/itm/150pc-5-Sheets-Self-adhesive-Cable-Labels-Identification-Markers-Tags-Sticker-BS-/173022977330 αλλά σε λευκά, είναι εύκολα να τα γράψεις στο χέρι στα γρήγορα και εύκολα να τα αλλάξεις. Επιπλέον έχουν αρκετό χώρο καθώς απο τη μία πλευρά γράφεις σε ποιά πορτα πχ είναι το καλώδιο και απο την πίσω έχει ένα to: για να βάλεις το που πάει.
Για πιο μόνιμες καταστάσεις ή όπου υπάρχει θέμα χώρου η καλύτερη επιλογή είναι κάποιο καλό labeler όπως το Dyno του mac απο πάνω ή αυτό που είπε ο vaska.
..........
2 πρακτικές συμβουλές αν και ίσως τις έχεις ήδη κατα νού: πρώτον σε κάθε άκρο του καλωδίου σημείωνε που συνδέεται (από την πλευρά που είναι εύκολα ορατή όταν κουμπώσει το κλιπσάκι στο port) αλλά και που πάει η άκρη. Δεύτερον αν δεν βαριέσαι, βάλε και έναν αριθμό με μαρκαδόρο.
Ναι τον γ@μημένο τον αριθμό να τον βάζεις βαριέσαι δεν βαριέσαι, σε σώζει από πολύ μελλοντικό σπαζοκεφάλιασμα για να μην πω τπτ χειρότερο. Τον αριθμό Γιάννη, τον αριθμό μην παραλείψεις τον αριθμό
Grafton 505
15/01/2018, 19:07
Ερώτηση παντελώς άσχετη με τα πιο πάνω :
Ένα vdsl modem μπορεί να δουλέψει σε adsl γραμμή ; Τα φίλτρα, που μπαίνουν στην πρίζα, είναι ίδια για vdsl και adsl ;
George_Sp
15/01/2018, 19:22
Ερώτηση παντελώς άσχετη με τα πιο πάνω :
Ένα vdsl modem μπορεί να δουλέψει σε adsl γραμμή ; Τα φίλτρα, που μπαίνουν στην πρίζα, είναι ίδια για vdsl και adsl ;
ναι μπορεί.
Είναι ίδια ναι.
Μοναδική περίπτωση να καταργήσεις τα φίλτρα είναι να σου γυρίσουν την σύνδεση από PSTN σε VoIP. Καταργείς το φίλτρο, κουμπώνεις απευθείας το vdsl router στο τοίχο, και το τηλέφωνο το κουμπώνεις πάλι απευθείας (χωρίς φίλτρο) ΠΑΝΩ στη θέση Phone1 του vdsl router.
Grafton 505
15/01/2018, 19:52
ναι μπορεί.
Είναι ίδια ναι.
Μοναδική περίπτωση να καταργήσεις τα φίλτρα είναι να σου γυρίσουν την σύνδεση από PSTN σε VoIP. Καταργείς το φίλτρο, κουμπώνεις απευθείας το vdsl router στο τοίχο, και το τηλέφωνο το κουμπώνεις πάλι απευθείας (χωρίς φίλτρο) ΠΑΝΩ στη θέση Phone1 του vdsl router.
Mille merci ! :beer:
nikos_abel
16/01/2018, 07:30
Απορία γενικής φύσεως. Στο vdsl δηλαδή το τηλ το συνδέεις στο ρουτερ;
Απορία γενικής φύσεως. Στο vdsl δηλαδή το τηλ το συνδέεις στο ρουτερ;
Εξαρτάται από τη τεχνολογία της φωνής. Η απάντηση λοιπόν μπορεί να είναι και ναι αλλά και όχι.
nikos_abel
16/01/2018, 07:44
Εξαρτάται από τη τεχνολογία της φωνής. Η απάντηση λοιπόν μπορεί να είναι και ναι αλλά και όχι.
Άρα ισχύουν τα περί pstn ή voip και στο vdsl. Άσχετος :lol:
agamoi-thytai
16/01/2018, 10:04
Εδώ που είμαι τώρα έχουμε τον εκτυπωτή της Panduit αλλά παρότι δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί δεν θα το πρότεινα καν (λόγω κόστους). Στην προηγούμενη δουλειά αλλά και σε freelανσιές Ελλάδα είχα τα παρακάτω:
- αυτό εδώ (https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/all-3m-products/~/All-3M-Products/Energy/Wire-Cable/Cable-Accessories-Management/Manual-Wire-Marking-Products/Wire-Markers/?N=5002385+8709319+8710679+8710704+8711017+8712823+8717913+8730567+3291661158+3294857497&rt=r3)είναι καλή λύση αν δεν έχεις Dymo ή κάτι αντίστοιχο. Για μεγάλα ονόματα δν λέει
- Για Dymo αγαπώ αυτό (http://www.dymo.com/en-US/XTL-Flexible-Cable-Wrap-Labels-1-2) το tape σε αντιθεση με το πάνω που χρειαζόταν ταινία ή δυνατό σελοτέιπ για περιπτώσεις που θα βάζαν διάφοροι χέρι αυτό δεν ήθελε κάτι έξτρα.
Κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι ότι αναλόγως το που βρίσκονται τα καλώδια, το ROHS μπορεί να είναι ένας παράγοντας. Π.χ. στο Data Center μου απαγόρεψαν το 3M, πρώτο λόγω σύμβασης με Panduit δεύτερον λόγω ROHS. Η ταινία της 3M ήταν compliant αλλά το σελοτέιπ που βάζαμε από πάνω όχι.
Eν ολίγοις θα σου πρότεινα το 2ο tape με αυτό (https://www.amazon.es/DYMO-LabelManager-Case-Transferencia-t%C3%A9rmica/dp/B00AHW3M06/ref=sr_1_16?ie=UTF8&qid=1515940251&sr=8-16&keywords=dymo) το Dymo
Μπορεί να δουλέψει αυτό (http://www.dymo.com/en-US/XTL-Flexible-Cable-Wrap-Labels-1-2) μαζί με αυτό (http://www.dymo.com/en-US/XTL-Flexible-Cable-Wrap-Labels-1-2) το Dymo ;
Από όσο είδα πως οι ταινίες XTL είναι για άλλους εκτυπωτές.
Vstrommer71
20/01/2018, 08:48
Προς sysadmins γενικα,ενταυθα:
Aρωτηξις κρισεως:Ως γνωστον πρεπει μαζι με αδεια για Windows server να αγοραστουν και οι αντιστοιχες user/device CALs.Το ερωτημα ειναι ΠΩΣ ελεγχεται απο την μαμα εταιρια οτι η προσβαση στον server γινεται οντως απο αδειοδοτημενες CAL?Αν κανουν οι χρηστες ενα απλο file sharing τους περιοριζει με καποιο τροπο αν πχ δεν εχουν CAL?
Ωραια κολπα,λιγες ωρες μονο σχεδιαση να μετρησεις το καμπινακι για να επιλεξεις server και κατι μερες ολοκληρες να ψαχνεσαι με την αδειοδοτηση:a016:
George_Sp
20/01/2018, 12:39
Μην μπλέκεις τις user με τις device. Αυτό που θα απαντήσει στην ερώτησή σου είναι η δομή του δικτύου και ο τρόπος που χειρίζονται οι χρήστες τις καταχωρημένες συσκευές που θα ανήκουν στο Server Domain.
https://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/364ad608-d5de-48f0-b480-f2c135ff9b61/device-cal-vs-user-cal-external-users-and-questions?forum=winservergen
Vstrommer71
20/01/2018, 18:08
Μην μπλέκεις τις user με τις device. Αυτό που θα απαντήσει στην ερώτησή σου είναι η δομή του δικτύου και ο τρόπος που χειρίζονται οι χρήστες τις καταχωρημένες συσκευές που θα ανήκουν στο Server Domain.
https://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/364ad608-d5de-48f0-b480-f2c135ff9b61/device-cal-vs-user-cal-external-users-and-questions?forum=winservergen
Δεν το μπερδευω,απλα ισως δεν το εθεσα σωστα.Μαλλον η σωστη ερωτηση ειναι αν οι υπολογιστες δεν ειναι σε domain αλλα σε workgroup και εχουν προσβαση σε κοινοχρηστους φακελλους απαιτουνται cals?Αν τους βαλω σε domain ειναι σιγουρο οτι καθε χρηστης ή συσκευη που εχει προσβαση στον server χρειαζεται αδειδοτημενη cal.
Aν παμε σε λυση 2016 Essentials καλυπτομαι μιας και η επιχειρηση εχει λιγοτερους απο 25 χρηστες.Επειδη ομως μεγαλωνει σε προσωπικο προβληματιζομαι μηπως παω σε 2016 Standard και για αυτο θελω να βγαλω μια ακρη με τις CAL.
George_Sp
20/01/2018, 19:16
Δεν το μπερδευω,απλα ισως δεν το εθεσα σωστα.Μαλλον η σωστη ερωτηση ειναι αν οι υπολογιστες δεν ειναι σε domain αλλα σε workgroup και εχουν προσβαση σε κοινοχρηστους φακελλους απαιτουνται cals?Αν τους βαλω σε domain ειναι σιγουρο οτι καθε χρηστης ή συσκευη που εχει προσβαση στον server χρειαζεται αδειδοτημενη cal.
Aν παμε σε λυση 2016 Essentials καλυπτομαι μιας και η επιχειρηση εχει λιγοτερους απο 25 χρηστες.Επειδη ομως μεγαλωνει σε προσωπικο προβληματιζομαι μηπως παω σε 2016 Standard και για αυτο θελω να βγαλω μια ακρη με τις CAL.
Ερώτηση παγίδα.
Οι κοινόχρηστοι φάκελοι είναι επιβεβλημένο να βρίσκονται εντός του server directory?
Αν η απάντηση είναι ναι έχουμε δρόμο.
Αν η απάντηση είναι όχι, κουμπώνεις στο δίκτυο ένα NAS στο οποίο πετάς τα κοινόχρηστα folders για τις δουλειές που θες, και ξένοιασες.
Vstrommer71
20/01/2018, 21:18
Ερώτηση παγίδα.
Οι κοινόχρηστοι φάκελοι είναι επιβεβλημένο να βρίσκονται εντός του server directory?
Αν η απάντηση είναι ναι έχουμε δρόμο.
Αν η απάντηση είναι όχι, κουμπώνεις στο δίκτυο ένα NAS στο οποίο πετάς τα κοινόχρηστα folders για τις δουλειές που θες, και ξένοιασες.
Oι κοινοχρηστοι φακελλοι ειναι αυτοι που αποθηκευουν οι χρηστες(εγγραφα,αποδειξεις κλπ) αλλα υπαρχει κι ενας αναγκαστικα κοινοχρηστος εταιρικου προγραμματος που παιζει σε sql express.Aυτος ειναι στον server και για να εχουν λειτουργικο αυτο το απαραιτητο προγραμμα πρεπει ο καθε χρηστης να εχει mapped στον υπολογιστη του τον κοινοχρηστο αυτο φακελλο.
Μεχρι τωρα καλυπτονταν με ενα PC το οποιο επαιζε τον ρολο του server με Windows 7 Pro,και θελω να τους αναβαθμισω καταρχας με ενα server κανονικο(μηχανημα και server OS) και να τους κανω Gigabit το δικτυο σε δευτερο χρονο.
Πονοκεφαλος κανονικος μιας και το rack τους ειναι επιτοιχιο και ρηχο(δεν παιρνει κανονικο μεγαλο rackmount server) και το παρον μηχανημα τους ειναι ενα κανονικο PC που το εχουν ορθιο σαν τον Κολοκοτρωνη πανω σε ενα ραφι στο καμπινακι.Μετα απο πολυ ψαξιμο σε διαστασεις μεχρι ωρας ο μονος rack που μου κανει ειναι o ΗP Proliant DL20 κι εχω και μια αγαπη για την HP ατελειωτη:devil:
George_Sp
20/01/2018, 21:36
Oι κοινοχρηστοι φακελλοι ειναι αυτοι που αποθηκευουν οι χρηστες(εγγραφα,αποδειξεις κλπ) αλλα υπαρχει κι ενας αναγκαστικα κοινοχρηστος εταιρικου προγραμματος που παιζει σε sql express.Aυτος ειναι στον server και για να εχουν λειτουργικο αυτο το απαραιτητο προγραμμα πρεπει ο καθε χρηστης να εχει mapped στον υπολογιστη του τον κοινοχρηστο αυτο φακελλο.
Μεχρι τωρα καλυπτονταν με ενα PC το οποιο επαιζε τον ρολο του server με Windows 7 Pro,και θελω να τους αναβαθμισω καταρχας με ενα server κανονικο(μηχανημα και server OS) και να τους κανω Gigabit το δικτυο σε δευτερο χρονο.
Πονοκεφαλος κανονικος μιας και το rack τους ειναι επιτοιχιο και ρηχο(δεν παιρνει κανονικο μεγαλο rackmount server) και το παρον μηχανημα τους ειναι ενα κανονικο PC που το εχουν ορθιο σαν τον Κολοκοτρωνη πανω σε ενα ραφι στο καμπινακι.Μετα απο πολυ ψαξιμο σε διαστασεις μεχρι ωρας ο μονος rack που μου κανει ειναι o ΗP Proliant DL20 κι εχω και μια αγαπη για την HP ατελειωτη:devil:
όλα εξαρτώνται από το budget. Πρέπει να τους δώσεις να κατανοήσουν το γιατί θα πρέπει να αγοράσουν τις έξτρα άδειες και τo 2016 Standard ώστε να είναι τακτοποιημένοι και μελλοντικά.
Αν παίρνουν από λόγια μη κοιτάξεις το απολύτως αναγκαίο και βρεθείς σε αδιέξοδο αργότερα.
υπάρχει θέμα αν γράψεις τι είδους επιχείρηση και αρχεία είναι χωρίς να φωτογραφίζεις τη περίπτωση; Ίσως αν δούμε τι ακριβώς πρόγραμμα είναι και είδος γραφείων να σου προτείνουμε και σωστότερα τον καταμερισμό των upgrades.
Vstrommer71
20/01/2018, 21:55
όλα εξαρτώνται από το budget. Πρέπει να τους δώσεις να κατανοήσουν το γιατί θα πρέπει να αγοράσουν τις έξτρα άδειες και τo 2016 Standard ώστε να είναι τακτοποιημένοι και μελλοντικά.
Αν παίρνουν από λόγια μη κοιτάξεις το απολύτως αναγκαίο και βρεθείς σε αδιέξοδο αργότερα.
υπάρχει θέμα αν γράψεις τι είδους επιχείρηση και αρχεία είναι χωρίς να φωτογραφίζεις τη περίπτωση; Ίσως αν δούμε τι ακριβώς πρόγραμμα είναι και είδος γραφείων να σου προτείνουμε και σωστότερα τον καταμερισμό των upgrades.
Τουριστικο γραφειο,μιλαμε για κυριως ενα προγραμμα διαχειρισης κρατησεων της Metabyte που χρησιμοποιουν.Σε πρωτη φαση προσανατολιζομαι(επειδη τωρα οι χρηστες ειναι λιγοτεροι απο 25) να ξεκινησω και να τους στησω με Essentials 2016 και του χρονου να αναβαθμισω τα μηχανηματα τους,15 περιπου τον αριθμο,σε professional εκδοσεις για να βαλω σε ενα domain τους χρηστες και να μπορει να υπαρξει κινητικοτητα των χρηστων σε σχεση με τα μηχανηματα,πραγμα το οποιο δεν υπαρχει τωρα μιας και ο καθενας εχει τον υπολογιστη του.Οι ανθρωποι μια χαρα ειναι,συνεργασιμοι απολυτα.Με μια πρωτη αναβαθμιση σε Gbit του δικτυου τους και με ενα σοβαροτερο μηχανημα απο αυτο το απλο i5 που εχουν τωρα,σιγουρα θα δουν διαφορα προς το καλυτερο.Απλα το εξτρα κοστος των 3000+ ευρω για να παμε τα μηχανηματα σε pro με προβληματιζει αρκετα ως προς την χρησιμοτητα του να γινει τωρα.Σημειωτεον οτι τα Essentials 2016 αναβαθμιζονται αν χρειαστει με κλειδι ενεργοποιησης σε 2016 standard χωρις επανεγκατασταση.
Κι οπως προειπα,εχω και το θεμα να βρω server που να χωρα στο καμπινακι τους,δεν υπαρχει σοβαρος λογος να τους φορτωσω και με ενα καινουργιο rack επιπροσθετα.
George_Sp
20/01/2018, 23:19
γενικά καλά το σκέφτεσαι. εγώ θα τους έδινα και τα 2 σενάρια, θα τους παρουσιάζα τα + και - και θα τους άφηνα να επιλέξουν αφού πρώτα έκανα την δική μου πρόταση.
Για μένα προτεραιότητα όπως τα περιγράφεις είναι το 2016 server unit, και το Gbit δίκτυο. Εφόσον είναι συνεργάσιμοι θα άφηνα για αργότερα την επέκταση με τις άδειες γιατί δε ξέρεις και πως θα εξελιχθεί. Σε 6 μήνες π.χ. μπορεί να μιλάτε για τελείως άλλα δεδομένα.
macdeath_s
21/01/2018, 13:33
Ισχύουν και τα δύο. Δυστυχώς όταν είχε πρωτοβγεί η HOL μου χε κόψει το VOIP με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν να το δώσουν πάνω από το VDSL χωρίς να απαντάνε βέβαια πώς γίνεται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Τώρα ίσως έχει αλλάξει η φάση.
Πάντως ο ΟΤΕ είχε γραμμή από DGT να γυρίσει τα πάντα σε VOIP μέχρι το 18, 20 δεν θυμάμαι... Είχα τσακωθεί πολλές φορές για αυτό :bawl: και ναι έβαζα βύσμα για να γυρίσουμε πάλι σε PSTN/IDSN για να δουλεύουν τηλεφωνικά κέντρα, συναγερμοί κλπ.
agamoi-thytai
21/01/2018, 16:22
Όταν κόβετε το ρεύμα δεν θα έχουμε τηλεφωνία με το voip και αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα σε χώρους με συναγερμό.
Ήδη έχω απαγορεύσει τη μετατροπή σε voip αλλα δεν ξερω για πόσο θα μπορώ.
George_Sp
21/01/2018, 16:58
Όταν κόβετε το ρεύμα δεν θα έχουμε τηλεφωνία με το voip και αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα σε χώρους με συναγερμό.
Ήδη έχω απαγορεύσει τη μετατροπή σε voip αλλα δεν ξερω για πόσο θα μπορώ.
αν υπάρχει συναγερμός ή άνθρωπος ηλικιωμένος, με ειδικές ανάγκες κλπ, που χρήζει 24ωρης επικοινωνίας, ενημερώνεις τον πάροχο και σου δίνει ΔΩΡΕΑΝ ups για να καλύπτει και την περίπτωση διακοπής ρεύματος.
agamoi-thytai
21/01/2018, 18:23
αν υπάρχει συναγερμός ή άνθρωπος ηλικιωμένος, με ειδικές ανάγκες κλπ, που χρήζει 24ωρης επικοινωνίας, ενημερώνεις τον πάροχο και σου δίνει ΔΩΡΕΑΝ ups για να καλύπτει και την περίπτωση διακοπής ρεύματος.
Το πρόβλημα όταν κόβετε το ρεύμα είναι πως δεν έχουμε internet γενικά το οποίο πρόβλημα οφείλεται σε θέμα της καμπίνας του ΟΤΕ μάλλον.
Το πρόβλημα υπάρχει ήδη γιατί UPS έχω έτσι κι αλλιώς.
Με το που πέφτει το ρεύμα στην περιοχή γιόκ το internet.
George_Sp
21/01/2018, 18:50
Το πρόβλημα όταν κόβετε το ρεύμα είναι πως δεν έχουμε internet γενικά το οποίο πρόβλημα οφείλεται σε θέμα της καμπίνας του ΟΤΕ μάλλον.
Το πρόβλημα υπάρχει ήδη γιατί UPS έχω έτσι κι αλλιώς.
Με το που πέφτει το ρεύμα στην περιοχή γιόκ το internet.
τότε να πάρεις τηλέφωνο το πάροχό σου και να του πεις να τσακιστεί να ενεργοποιήσει τα UPS στη καμπίνα του VDSL που βρίσκεται στο ΚΑΦΑΟ της γειτονιάς σου.
και μένα Νέα Σμύρνη τα ίδια για μήνες. Όταν έριξα έγγραφη καταγγελία στην ΕΕΤΤ σε 15μέρες τα ενεργοποίησαν.
macdeath_s
22/01/2018, 23:44
Όντως αυτό τώρα?
Πάντως ισχύει ότι ένα προτέρημα του VOIP έναντι ISDN κλπ είναι ότι και με κομμένο ρεύμα έχεις τηλ με POE εφόσον δεν τον έχει παίξει ο πάροχος.
macdeath_s
22/01/2018, 23:45
Άσχετο...
Κυρίως σε sek και mariner πάει αλλά ποτέ δν ξέρεις...
CiscoLive που γίνεται εδώ δεν θα σκάσει κανείς σας μάλλον ε ?
Εγώ λέω να έρθω τον Ιούνιο για το motogp! :lol:
ps μόλις έδωσα τον οβολό μου στην Cisco, ξέρεις πόσο πήγε η εξέτααη; :cry:
macdeath_s
23/01/2018, 00:26
τώρα που κοίταγα για να δώσω στο event το SIMOS για το Security έβγαζε 274€ η Pearson. Πέρσι που χα κάνει recertificate στο αθηναικό παράρτημα το TShoot 340 μου χαν πει οι δικοί σου :p. Τα σκασε η εταιρία μια χαρά.
Πες μου ότι ανέβηκε κι άλλο ???
Το 274 είναι χωρίς ΦΠΑ :p
340 το συνολάκι :lol:
macdeath_s
23/01/2018, 00:48
Το 274 είναι χωρίς ΦΠΑ :p
340 το συνολάκι :lol:
να σου γαμ111....
εδώ δεν έβαλε το ΦΠΑ για κάποιο λόγο. Τεσπα... τι να κάνουμε αφού δεν το χουν γυρίσει όλοι σε SDN και ICOS πρέπει να μένουμε valid :D
George_Sp
23/01/2018, 00:51
Όντως αυτό τώρα?
Πάντως ισχύει ότι ένα προτέρημα του VOIP έναντι ISDN κλπ είναι ότι και με κομμένο ρεύμα έχεις τηλ με POE εφόσον δεν τον έχει παίξει ο πάροχος.
εφόσον ο πάροχος έχει ενεργοποιήσει τα UPS στις καμπίνες....στη μισή Αθήνα πάντως οι καμπίνες έχουν απενεργοποιημένα-μη τοποθετημένα- UPS.
οπότε και ups να εχεις στο σπίτι πάνω στο router και στη βάση του τηλεφώνου...αν παίξει διακοπή στη γειτονιά όπως συνέβη σε εμένα και στην καμπίνα δε δουλεύουν τα UPS του δικτύου, αντίο ζωή. Αποσυγχρονίζει το router και τέλος.
εγώ χρειάστηκε να τους τρίξω τα δόντια με καταγγελία στην ΕΕΤΤ για να έρθουν επιτέλους στο VDSL box και να βάλουν σε λειτουργία τα UPS της καμπίνας.
agamoi-thytai
23/01/2018, 16:15
Για να δούμε.
Αυτή η DT απλα κάνει ότι γουστάρει και δεν την ενδιαφέρει κάτι.
Για τιμές δε, άστο, μειώνει τα κόστη κάτω από το μισό αλλα εμείς πληρώνουμε κερατιατικα ακόμη.
Τώρα το είδα αυτό, sorry. Οποιοδήποτε VDSL παίζει από καμπίνα η τηλεφωνία αναγκαστικά θα είναι voip. Μέχρι τέλος του 20 όλες οι συνδέσεις του OTE θα γυρίσουν σε voip/msan.
Τώρα το είδα αυτό, sorry. Οποιοδήποτε VDSL παίζει από καμπίνα η τηλεφωνία αναγκαστικά θα είναι voip. Μέχρι τέλος του 20 όλες οι συνδέσεις του OTE θα γυρίσουν σε voip/msan.
Δεν ειναι σιγουρακι. Η τηλεφωνια παντως παιζει απο το κεντρο και σε σπλιταρει η καμπινα και δινει απο κει το vdsl. Για τους παροχους τουλαχιστον
Άσχετο...
Κυρίως σε sek και mariner πάει αλλά ποτέ δν ξέρεις...
CiscoLive που γίνεται εδώ δεν θα σκάσει κανείς σας μάλλον ε ?
Μπα.. Δυστυχώς δεν παίζει budget :(
Όχι απαραίτητα, εκεί το πάνε αλλά για την ώρα υπάρχουν ακόμα εξαιρέσεις.
macdeath_s
24/01/2018, 17:11
Τσιγκουνιές η DGT ?
agamoi-thytai
24/01/2018, 23:30
Όχι απαραίτητα, εκεί το πάνε αλλά για την ώρα υπάρχουν ακόμα εξαιρέσεις.
Ποιες είναι οι εξαιρέσεις ;
Τσιγκουνιές η DGT ?
Τσιγκουνιές..
Ποιες είναι οι εξαιρέσεις ;
Nα έχεις κάποια υπηρεσία που δεν παίζει με voip ή να χρησιμοποιείς πχ εξοπλισμό που δεν είναι συμβατός με την υπηρεσία
bros400pgm
28/01/2018, 19:51
Μια ακομα βοηθεια παιδια... :smokin:
Εγκατεστησα ενα update που εβγαλε η ΑΜD πριν 3 μερες, για την καρτα γραφικων μου (η οποια ειναι παλια HD6450 αλλα δεν υποπτευθηκα κατι). Στο καπακι αρχισε να κολλαει το συμπαν κυριως απο τον δισκο ο οποιος δουλευε στο 100%. Εκανα reset, ξανα εκανα, συνεχιζε να κολλαει το συμπαν. Απεγκατεστησα τα παντα της AMD και ξαναπερασα απο το site της τους drivers μαζι με το Catalyst Centre.
Ετρεξα το malwarebytes δεν βρηκε τιποτα.
Σημερα ξεκινησε παλι να κανει κουλα, αυτη τη φορα η CPU να δουλευει στο 100% και ταυτοχρονα και ο δισκος. Μετα επεφτε το CPU load, αλλα ο δισκος συνεχιζε το χαβα του, ωσπου κολλουσαν τα παντα.
Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα να τρεξω να ψαξει για τιποτα απομειναρια;
Vstrommer71
28/01/2018, 20:38
Μια ακομα βοηθεια παιδια... :smokin:
Εγκατεστησα ενα update που εβγαλε η ΑΜD πριν 3 μερες, για την καρτα γραφικων μου (η οποια ειναι παλια HD6450 αλλα δεν υποπτευθηκα κατι). Στο καπακι αρχισε να κολλαει το συμπαν κυριως απο τον δισκο ο οποιος δουλευε στο 100%. Εκανα reset, ξανα εκανα, συνεχιζε να κολλαει το συμπαν. Απεγκατεστησα τα παντα της AMD και ξαναπερασα απο το site της τους drivers μαζι με το Catalyst Centre.
Ετρεξα το malwarebytes δεν βρηκε τιποτα.
Σημερα ξεκινησε παλι να κανει κουλα, αυτη τη φορα η CPU να δουλευει στο 100% και ταυτοχρονα και ο δισκος. Μετα επεφτε το CPU load, αλλα ο δισκος συνεχιζε το χαβα του, ωσπου κολλουσαν τα παντα.
Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα να τρεξω να ψαξει για τιποτα απομειναρια;
Δοκιμασες σε πρωτη φαση αυτο?
http://www2.ati.com/drivers/amdcleanuputility.exe
bros400pgm
29/01/2018, 07:48
Δοκιμασες σε πρωτη φαση αυτο?
http://www2.ati.com/drivers/amdcleanuputility.exe
Oχι δεν το δοκιμασα αυτο. Εκανα απλο Uninstall μεσω της εφαρμογης που βρηκα στο folder της ΑΜD. Θα κανω μια αποπειρα με αυτο.
Δεν μπορει να το κατεβασει. Βγαζει καποιο error απο το site της AMD.
Vstrommer71
29/01/2018, 10:03
Oχι δεν το δοκιμασα αυτο. Εκανα απλο Uninstall μεσω της εφαρμογης που βρηκα στο folder της ΑΜD. Θα κανω μια αποπειρα με αυτο.
Δεν μπορει να το κατεβασει. Βγαζει καποιο error απο το site της AMD.
Γκουγκλαρε το και θα το βρεις κι απο καπου αλλου φανταζομαι.Σε πρωτη φαση πιστευω αξιζει να το δοκιμασεις προτου παμε σε καποιον uninstaller
bros400pgm
30/01/2018, 15:28
Oχι δεν βοηθησε κατι. Εξακολουθει να κανει το ιδιο προβλημα, κυριως με τον δισκο. Καμια φορα δουλευει σωστα (σπανια μεν).
Τι λυσεις εχω;
Υποψιν το pc εχει 3 δισκους (ενας για το λειτουργικο) και ισως χρειαστει να ψαχτουν και οι 3.
Γιατι δεν κανεις ενα sort απο τον task manager με Ι/Ο Read - Writes?
Μπας και δεις πιο process κανει τον σαματα?
macdeath_s
30/01/2018, 19:16
Ανταπόκριση από τα πιο ενδιαφέροντα σημερινά. Όποιος θέλει keynotes να στείλει pm.
392620
392621
Αυτά από το NOC τους
bros400pgm
30/01/2018, 20:31
Γιατι δεν κανεις ενα sort απο τον task manager με Ι/Ο Read - Writes?
Μπας και δεις πιο process κανει τον σαματα?
Γιατί κολλάει το σύμπαν και βγάζει not responding και τέτοια κουλα.
macdeath_s
31/01/2018, 01:10
To big story της ημέρας 392674
Kαι στα πολύ ενδότερα των Nexus 9k (από τα καλύτερα workshops της ημέρας)
392675
392676
Ανταπόκριση από τα πιο ενδιαφέροντα σημερινά. Όποιος θέλει keynotes να στείλει pm.
Αυτά από το NOC τους
Πολύ grafana βλέπω.. Αυτό το νεταπ το βάζω και εγώ τώρα :D
Στείλε κινοουτς ή έστω τηλεφώνα :)
macdeath_s
31/01/2018, 20:15
Πολύ grafana βλέπω.. Αυτό το νεταπ το βάζω και εγώ τώρα :D
Στείλε κινοουτς ή έστω τηλεφώνα :)
FelxPodSF είχε τώρα αυτό με τα γραφικά δεν είδα πώς το λένε αλλά νομίζω είναι μέρος αυτού που είπα. Στείλε pm mail για Keynotes.
road spirit
07/02/2018, 16:03
NAS
για πείτε οι γνώστες, αν εχω καταλάβει καλά:
μπορω να στήσω ένα τέτοιο πχ στο γραφείο, το οποίο είναι αν θέλω ονλάιν συνέχεια και εχω προσβαση απο παντού στα αρχεία ποτ θα είναι αποθηκευμένα στους δίσκους που κάθονται πανω στο NAS?
Είναι κατα κάποιο τρόπο ενας file server (με backup) χωρίς όμως λειτουργικό και χωρίς το σχετικό στήσιμο/τρέξιμο ενός σέρβερ?
Για μια μικρή εταιρεία, 4-5 άτομα, που θέλουν και remote access, έχει νόημα? ή το έχω πιάσει τελείως λάθος?
Κάτι σπέσιαλ που θα έπρεπε να ξέρω?
NAS
για πείτε οι γνώστες, αν εχω καταλάβει καλά:
μπορω να στήσω ένα τέτοιο πχ στο γραφείο, το οποίο είναι αν θέλω ονλάιν συνέχεια και εχω προσβαση απο παντού στα αρχεία ποτ θα είναι αποθηκευμένα στους δίσκους που κάθονται πανω στο NAS?
Είναι κατα κάποιο τρόπο ενας file server (με backup) χωρίς όμως λειτουργικό και χωρίς το σχετικό στήσιμο/τρέξιμο ενός σέρβερ?
Για μια μικρή εταιρεία, 4-5 άτομα, που θέλουν και remote access, έχει νόημα? ή το έχω πιάσει τελείως λάθος?
Κάτι σπέσιαλ που θα έπρεπε να ξέρω?
Χοντρικά ότι λες. Δες εδώ : https://www.qnap.com/ . Έχει και online test τη πλατφόρμα της. Κατ'έμε τα πιο σοβαρά ΝΑΣ για SME. Αυτό με το απομακρυσμένο που λες προϋποθέτει ότι το xdsl που έχεις στο γραφείο έχει μια αξιοπρεπή ταχύτητα ιδιαίτερα στο upload.
NAS
Σύστημα χωρίς λειτουργικό δεν υπάρχει, απλά σε τέτοιες έτοιμες λύσεις είναι συνήθως ένα linuxάκι κρυμμένο πίσω απο ένα ωραίο web περιβάλλον διαχείρισης. Σε τέτοια κατάσταση τα qnap που είπε ο Μιχάλης είναι πολύ καλά και υπάρχουν και ωραίες προτάσεις και απο τη synalogy.
Aν θες να πας σε κάτι με δικό σου hardware που πιθανά να έχεις υπάρχουν λύσεις όπως το freenas που είναι μια πολύ καλή υλοποίηση fileserver και έχει και διάφορα plugins όπως px bacula για backup που λες, owncloud για filesharing τυπου dropbox με app κλπ κλπ
road spirit
08/02/2018, 09:22
Αυτό με το απομακρυσμένο που λες προϋποθέτει ότι το xdsl που έχεις στο γραφείο έχει μια αξιοπρεπή ταχύτητα ιδιαίτερα στο upload.
Για να ανοίξω ένα pdf πχ ? Σενάριο εργασίας: είμαι στο δρόμο, προκύπτει πχ προσφορά, πρέπει να συνδεθώ γραφείο να ανοίξω ένα doc ή ενα pdf που τυγχάνει να μην το έχω μαζί μου κλπ... Δλδ, ότι κάνω σήμερα με google drive ή dropbox, να το κάνω με πριβέ cloud ( own cloud ή όπως λέγεται τεσπα).
Σύστημα χωρίς λειτουργικό δεν υπάρχει, απλά σε τέτοιες έτοιμες λύσεις είναι συνήθως ένα linuxάκι κρυμμένο πίσω απο ένα ωραίο web περιβάλλον διαχείρισης. Σε τέτοια κατάσταση τα qnap που είπε ο Μιχάλης είναι πολύ καλά και υπάρχουν και ωραίες προτάσεις και απο τη synalogy.
Aν θες να πας σε κάτι με δικό σου hardware που πιθανά να έχεις υπάρχουν λύσεις όπως το freenas που είναι μια πολύ καλή υλοποίηση fileserver και έχει και διάφορα plugins όπως px bacula για backup που λες, owncloud για filesharing τυπου dropbox με app κλπ κλπ
Μιχάλη, Μαρίνο ευχαριστώ. Πρέπει να δω αν συμφέρει μια λύση τέτοια, ή αν για τα μεγέθη που μιλάω είναι καλύτερα να υλοποιηθεί μια κλασσική λύση ενός λινουξ σέρβερ με 4-5 θέσεις εργασίας στο γραφείο.
Για να ανοίξω ένα pdf πχ ? Σενάριο εργασίας: είμαι στο δρόμο, προκύπτει πχ προσφορά, πρέπει να συνδεθώ γραφείο να ανοίξω ένα doc ή ενα pdf που τυγχάνει να μην το έχω μαζί μου κλπ... Δλδ, ότι κάνω σήμερα με google drive ή dropbox, να το κάνω με πριβέ cloud ( own cloud ή όπως λέγεται τεσπα).
Μιχάλη, Μαρίνο ευχαριστώ. Πρέπει να δω αν συμφέρει μια λύση τέτοια, ή αν για τα μεγέθη που μιλάω είναι καλύτερα να υλοποιηθεί μια κλασσική λύση ενός λινουξ σέρβερ με 4-5 θέσεις εργασίας στο γραφείο.
Αν υπαρχει κανα pc που να μην κανει τιποτα, βαλτου 2-3 δισκους και το unraid απο δω https://lime-technology.com/
και εισαι οκ.
εχω κανει sync gmail με win10 οποτε μου ερχονται ολα τα νοτιφικεισο απο το gmail, δηλαδη περα απο το inbox μου δειχνει και οτι σπαμ ερχεται....υπαρχει καποιος τροπος να μη μου τα δειχνει ολα αυτα? δε με νοιαζουν πολυ ποτε ανεβαζουν πραγματα στο twitter και τι προσφορες βγαζει η pizza fan και το booking.com :lol:
basilis_k6
08/02/2018, 17:44
εχω κανει sync gmail με win10 οποτε μου ερχονται ολα τα νοτιφικεισο απο το gmail, δηλαδη περα απο το inbox μου δειχνει και οτι σπαμ ερχεται....υπαρχει καποιος τροπος να μη μου τα δειχνει ολα αυτα? δε με νοιαζουν πολυ ποτε ανεβαζουν πραγματα στο twitter και τι προσφορες βγαζει η pizza fan και το booking.com :lol:
πας κατω κατω στο μειλ και πατας unsubscribe και σε πάει σε μια σελίδα που λεει τα δικά της και δεν ξαναρχετε μειλ απο αυτους.
πας κατω κατω στο μειλ και πατας unsubscribe και σε πάει σε μια σελίδα που λεει τα δικά της και δεν ξαναρχετε μειλ απο αυτους.
δε με νοιαζει που ερχονται, ετσι κ αλλιως πανε σε ασχετους φακελους στο gmail, και δε πανε στο inbox...στο κινητο οταν μου ερχεται ενα τετοιο μαιλ δεν εμφανιζει καν ειδοποιηση...το θεμα ειναι οτι μου τα εμφανιζει σαν ειδοποιησεις στα windows και ειναι ενοχλητικο...
δε με νοιαζει που ερχονται, ετσι κ αλλιως πανε σε ασχετους φακελους στο gmail, και δε πανε στο inbox...στο κινητο οταν μου ερχεται ενα τετοιο μαιλ δεν εμφανιζει καν ειδοποιηση...το θεμα ειναι οτι μου τα εμφανιζει σαν ειδοποιησεις στα windows και ειναι ενοχλητικο...
Δες το εδώ (https://www.howtogeek.com/171178/how-to-get-notifications-for-only-the-emails-you-care-about-with-gmail-on-android/) μήπως σε βοηθάει. Αν δεν έχεις αλλάξει τις ρυθμίσεις για το inbox οσυ, ξεκίνα από το 2ο βήμα.
KernelPanic
08/02/2018, 21:02
Τα πάντα εξαρτώνται απο τα data που θες να κάνεις access, αν πχ έχεις confidential data (πχ προσωπικά στοιχεία πελατών/υπαλλήλων) προτείνω QNAP που όπως είπε και ο mariner είναι ότι πρέπει για SME. Αν είναι τιμοκατάλογοι,αδιάφορα docs κτλ τότε Google drive / One Drive...
Για την κλασσική λύση που αναφέρεις αν δεν έχεις ικανά άτομα για σωστό στήσιμο/maintenance άστο...
Grafton 505
12/02/2018, 16:40
Έχω ένα μόντεμ της Belkin (G+ MIMO) και το wifi μάλλον δεν συμβαδίζει πολύ καλά με την σημερινή εποχή. Ανά 10 λεπτά κάνει κάτι σαν restart (το wifi όχι το ρούτερ).
Οπότε λέω να πάρω το TP-LINK TD-W9977 v1 (https://www.you.gr/pc-printing-peripherals/asyrmata-diktyaka-proionta/wireless-routers/wireless-router-tp-link-td-w9977-v1) και έχω τις εξής ερωτήσεις :
1)Είναι καλό για τα λεφτά του ;
2) Σε αυτά τα λεφτά. υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ;
Το θέλω για το σπίτι, οπότε δεν ζητάω πολλά. Καλό wifi να έχει και να μην κωλώνει με την ταχύτητα της conexx.
προφανως εχεις cosmote
παρε στο 13888 και ζητα αντικατασταση ρουτερ.....ειναι δωρεαν
Grafton 505
12/02/2018, 20:11
προφανως εχεις cosmote
παρε στο 13888 και ζητα αντικατασταση ρουτερ.....ειναι δωρεαν
H πρώτη κίνηση που έκανα. Δεν είναι δωρεάν στο βασικό πρόγραμμα που έχω.
καλησπερα...ψαχνω ενα προγραμμα το οποιο θα γραφει σε βιντεο οτι κινησεις γινονται στον υπολογστη...οπως αυτα π χρησιμοποιουν σε μερικα βιντεο στο youtube...δε ξερω αν εγινα κατανοητος
George_Sp
14/02/2018, 11:32
καλησπερα...ψαχνω ενα προγραμμα το οποιο θα γραφει σε βιντεο οτι κινησεις γινονται στον υπολογστη...οπως αυτα π χρησιμοποιουν σε μερικα βιντεο στο youtube...δε ξερω αν εγινα κατανοητος
θες να γίνεται ως καταγραφή βίντεο για να παρουσιάσεις κάτι ή για την περίπτωση π.χ. γονικού ελέγχου σε ένα παιδί για την προστασία του από τους κινδύνους του ίντερνετ?
θελω να γινεται ως καταγραφη...σα τα gaming video π φτιαχνουν καποιοι και ενω παιζουν μιλανε και ταυτοχρονα
George_Sp
15/02/2018, 10:53
θελω να γινεται ως καταγραφη...σα τα gaming video π φτιαχνουν καποιοι και ενω παιζουν μιλανε και ταυτοχρονα
tinytake ή fraps
Grafton 505
16/02/2018, 15:20
Έχω ένα μόντεμ της Belkin (G+ MIMO) και το wifi μάλλον δεν συμβαδίζει πολύ καλά με την σημερινή εποχή. Ανά 10 λεπτά κάνει κάτι σαν restart (το wifi όχι το ρούτερ).
Οπότε λέω να πάρω το TP-LINK TD-W9977 v1 (https://www.you.gr/pc-printing-peripherals/asyrmata-diktyaka-proionta/wireless-routers/wireless-router-tp-link-td-w9977-v1) και έχω τις εξής ερωτήσεις :
1)Είναι καλό για τα λεφτά του ;
2) Σε αυτά τα λεφτά. υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ;
Το θέλω για το σπίτι, οπότε δεν ζητάω πολλά. Καλό wifi να έχει και να μην κωλώνει με την ταχύτητα της conexx.
Καμιά τελευταία σκέψη από κάποιον σχετικά με τα παραπάνω, πριν κάνω την αγορά στα τυφλά ;
George_Sp
16/02/2018, 15:50
Καμιά τελευταία σκέψη από κάποιον σχετικά με τα παραπάνω, πριν κάνω την αγορά στα τυφλά ;
ανέβα λίγο ψηλότερα και πάρε αυτό
https://www.skroutz.gr/s/9708956/TP-LINK-Archer-VR400-v1.html
TP - Link δε θα ξαναγόραζα ούτε τσίχλα πάντως. Θα προτιμούσα ένα Zyxel, ή ένα Asus ή DLink ή κάτι άλλο βρε αδερφέ.
George_Sp
16/02/2018, 16:05
TP - Link δε θα ξαναγόραζα ούτε τσίχλα πάντως. Θα προτιμούσα ένα Zyxel, ή ένα Asus ή DLink ή κάτι άλλο βρε αδερφέ.
απλά σου τυχε. έχει πουλήσει τόσο πολύ όσο δε φαντάζεσαι.
απλά σου τυχε. έχει πουλήσει τόσο πολύ όσο δε φαντάζεσαι.
George όντως έχουν πουλήσει πολύ, αφού οι γνωστές αλυσίδες τα σπρώχνουν φουλ, αν ψάξεις όμως στο νετ παράπονα θα βρεις άπειρα..Anyway. Just saying.
George_Sp
16/02/2018, 16:13
George όντως έχουν πουλήσει πολύ, αφού οι γνωστές αλυσίδες τα σπρώχνουν φουλ, αν ψάξεις όμως στο νετ παράπονα θα βρεις άπειρα..Anyway. Just saying.
ο αριθμός παραπόνων λογικό να αυξάνεται όταν πουλάς 1000μονάδες προϊόντος αντί για 10. Αυτό που σε νοιάζει είναι το ποσοστό αστοχίας να παραμένει χαμηλό. Και η TP-Link το κρατάει εξαιρετικά χαμηλά.
Σίγουρα αν διαθέτεις τα χρήματα και ζητάς το καλύτερο πας για ένα Mikrotik, Ubiquity, Draytek και δε κοιτάς τα TP-link. Για τον μέσο χρήστη όμως και το plugnplay + το value for money των χαρακτηριστικών που διαθέτουν σε τόσο προσιτή τιμή, δύσκολα το βρίσκεις σε άλλες εταιρίες.
Δικτυακό θέμα.
Σχεδιασμός δικτύου σπιτιού με 3 ή 4 VLAN, NAS & IP cameras
Multimedia VLAN
Surveillance VLAN
Corporate VLAN
IoT VLAN (VeraEdge System - Fibaro)
Από εξοπλισμό το σκέφτομαι ως έξης : modem-router -> poe switch level 3 -> δικτυακές συσκευές.
Το NAS είναι ένα QNAP το οποίο θα εκτελεί καθήκοντα media server, file server, surveillance station.
Υπάρχουν 8 IP Cameras και από εκεί και πέρα τα κλασικά, pcs, εκτυπωτής, TVs etc.
Και οι προβληματισμοί :
DHCP να τρέχει το modem-router σωστά;
Μήπως να τρέχει DHCP το L3 Switch και το modem να είναι bridge;
Προτείνετε κάποιο VFM switch με δυνατότητα VLAN? 24 port
Υπάρχει τρόπος το QNAP να μιλάει και με τα 4 VLAN και αντίστοιχα πχ να μπορώ να δω τις κάμερες στη τηλεόραση μέσω του NAS αφού θα είναι σε διαφορετικά VLAN?
Αυτά για αρχή. Αν κάποιος έχει σχετική εμπειρία και είναι πρόθυμος να βοηθήσει ας μου στείλει ένα πμ.
Ευχαριστώ.:wave2:
Εγω εχω σπιτι αυτο το sw
https://www.tp-link.com/resources/simulator/T1600G-28TS/Index.htm
Δεν εχω κοψει ακομα vlans (γιατι ειμαι μονος μου) αλλα κανει αυτα που θελεις (protocol based vlan + mac vlan).
Το snmp του πατνως που δουλευω παιζει αψογα για να εχω mrtg graphs ανα πορτα.
macdeath_s
22/02/2018, 01:59
Δικτυακό θέμα.
Σχεδιασμός δικτύου σπιτιού με 3 ή 4 VLAN, NAS & IP cameras
Multimedia VLAN
Surveillance VLAN
Corporate VLAN
IoT VLAN (VeraEdge System - Fibaro)
Από εξοπλισμό το σκέφτομαι ως έξης : modem-router -> poe switch level 3 -> δικτυακές συσκευές.
Το NAS είναι ένα QNAP το οποίο θα εκτελεί καθήκοντα media server, file server, surveillance station.
Υπάρχουν 8 IP Cameras και από εκεί και πέρα τα κλασικά, pcs, εκτυπωτής, TVs etc.
Και οι προβληματισμοί :
Υπάρχει τρόπος το QNAP να μιλάει και με τα 4 VLAN και αντίστοιχα πχ να μπορώ να δω τις κάμερες στη τηλεόραση μέσω του NAS αφού θα είναι σε διαφορετικά VLAN?
Αυτά για αρχή. Αν κάποιος έχει σχετική εμπειρία και είναι πρόθυμος να βοηθήσει ας μου στείλει ένα πμ.
Ευχαριστώ.:wave2:
Level3 από ότι κτλβα εννοείς Layer-3 σωστά ? Αν θες port-forwarding ή/και DMZ μήπως να κοίταγες για κανα firewall και να έπαιζες με το modem του parόχου με PPPoE ?
Γιατί θες όμως διαφορετικά VLANs για όλα αυτά ? Σχετικά με αυτό που ρώτησες για το QNAP, θα μπορεί να επικοινωνεί με τα άλλα VLANs εφόσον οι ACLs ή τα VLAN access maps στο L3 switch το επιτρέπουν... DHCP μπορεί να τρέχει και το L3 switch.
Για Switch θα πρότεινα CiscoSMB, Netgear ή Aruba/HP:
- http://www.netgear.com/business/products/switches/smart/GS728TP.aspx#tab-techspecs
- http://www.netgear.com/business/products/switches/smart/GS418TPP.aspx#tab-techspecs
- https://marketplace.hpe.com/pdp?catId=12883&reqCatId=4172278&catlevelmulti=12883_4172267_4172278_1008995294&prodNum=JL258A&country=US&locale=en&resellers=PCM
- Cisco SG350-28P-K9
- Cisco SG550X-24P-K9
Για firewall μπορείς να δεις σε Watchguard για κάτι πιο φτηνό ...
Δικτυακό θέμα.
Εγώ θα τα έτρεχα όλα απο το switchακι αν έχει τη δυνατότητα και το modem θα το είχα καθαρά bridge.
Αν το QNAP είναι x86-based υποστηρίζει vlan tagging οπότε μπορείς να κάνεις την πόρτα του στο switch trunk και έτσι να μιλάει με τα πάντα, αυτό θα σε κάνει να γλυτώσει intervlan routing στο switch. Αλλιώς όπως είπε και ο Στέλιος αναγκαστικά θα παίξεις με intervlan επικοινωνία.
Nostradamus
22/02/2018, 12:58
Ερωτηση για τα παιδια του χωρου..
Εχω ενα παλιο λαπτοπ που δουλευει πλεον μονο για ταινιες/σειρες.. Θα συνεχισει σε αυτο το ρολο μεχρι να παρει φωτια...
Εχω ενα Ταμπλετ (SONY Z3 Compact) για ολα τα υπολοιπα.. Σερφαρισμα στο δικτυο και σκαιπ κτλ κτλ.. Ωστοσο μετα απο 3.5 χρονια εχει αρχισει και ζοριζεται...Απολυτα ικανοποιημενος, εξαιρετικη ποιοτητα, και απροβληματιστη λειτουργια ολα αυτα τα χρονια..
Θελω λοιπον κατι για να αντικαταστησω το ταμπλετ.. Χρηση: Ιντερνετ, σκαιπ, ισως περιοδικη ελαφρια χρηση office. Δυνατοτητα για καμια ταινια κατα την διαρκεια πτησεων (3-3,5 ωρες 1-2 φορες το μηνα). Πληκτρολογιο θα εκτιμηθει πλεον.
Αξιζει ισως να παω σε chromebook? Να παραμεινω σε ταμπλετ με την προσθηκη αποσπομενου πληκτρολογιου/θηκης? και αν ναι ποιο ταμπλετ? Μπατζετ εως 350 εκτος και αν αξιζει να ανεβω λιγο ακομη για κατι πραγματικα καλο.
Ευχαριστω για τον χρονο σας..
nikos_abel
22/02/2018, 14:02
Να ρωτήσω και εγώ τους σχετικούς...
Επειδή διεθέτω μέχρι ένα νεφρό για να επισκευάσω ένα iMac που έχω, δε με στέλνετε σε κανά πι εμ που δε θα
μου ζητήσουνε και το δεύτερο;
Άντε, γιατί το DIY έχει και τα όριά του....
Να ρωτήσω και εγώ τους σχετικούς...
Επειδή διεθέτω μέχρι ένα νεφρό για να επισκευάσω ένα iMac που έχω, δε με στέλνετε σε κανά πι εμ που δε θα
μου ζητήσουνε και το δεύτερο;
Άντε, γιατί το DIY έχει και τα όριά του....
DIY και απλ στο ίδιο ποστ. :lol: Τα μόνα που μπορείς να "κάνεις μόνος σου" σε απλ, είναι να τα ανάβεις και να τα σβήνεις.
Και να τα πετάς στα σκουπίδια, αλλά αυτό είναι μόνο για γνώστες.