View Full Version : Η μοναξιά του ταξιδευτή...
MIXALHS 400SF R
05/04/2010, 04:15
Με τα πολλά 31 του Μάρτη ξεκίνησα από Αθήνα για Καρδίτσα με το Cbάκι φορτωμένο και φτιαγμένες τις μπροστινές αναρτήσεις που οι κωλόδρομοι της Πάτρας μου γάμησαν.
Πρώτη φορά χωρίς Εκείνη σε τόσο μεγάλο ταξίδι. Πρώτη φορά 4-5 ώρες καβάλα στη κούκλα μόνος... Πρώτη φορά χωρίς κάποιον να ακολουθώ ή να ακολουθάει και χωρίς Εκείνη να με κρατάει αγκαλιά, να με σφίγγει όταν τσιμπάω το γκάζι επικίνδυνα, να με χαιδεύει και να εννοεί Σ αγαπώ ή πρόσεχε ή να σ δείχνει άλλους με μηχανές που έρχονται ή τους περνάς και χαίρεται που αναβοσβήνεται τα φώτα ο ένας στον άλλο ως χαιρετισμό σαν μύστες της ίδιας τέχνης.
Ο ήλιος τέλειος για ταξίδι, ο αέρας να μ αφήνει να οδήγάω άνετα μέχρι τα 140 και από εκεί να πρέπει να χαμηλώνω λίγο το σώμα μου...
Η εθνική μια κούκλα, στρωμένη όμορφα χωρίς λακούβες και απότομες στροφές, να μ' αφηνει να γέρνω πάνω της ήρεμος και σίγουρος σε κάθε στροφή και να ευχαριστιέμαι τις ευθείες της. Στις 2 στάσεις βγάζω κράνος και κουκούλα και αφήνω το βλέμμα μου να χαθεί και προσπαθώ να ευχαριστηθώ το τοπίο, τον αέρα... το ίσιωμα του κορμιού μου.
Και εκεί με χτυπάει... αρχίζει να μεγαλώνει μέσα μου και να με τρώει και ήταν αλήθεια.Δεν ξέρω αν το έχετε νοιώσει... ότι κάποιες φορές κάτι λείπει. Κάτι σημαντικό που σε κάποιον θα φαινόταν ελάχιστο. Λείπει όμως...
Έλειπε Αυτή, έλειπαν οι άλλοι, κάποιος να μοιραστείς, κάποιον να του πεις και κάποιος να γελάσεις μαζί του εκεί που σταματούσες στη μέση του τίποτα με τ αυτοκίνητα να τρέχουν πίσω σου, μπροστά ή δίπλα σου. Να μην έχεις κάποιον να του πεις και να του δείξεις κιόλας τα νερά της θάλασσας, τις στροφές στο βουνό που έρχονται ή ότι κόντεψες να χτυπήσεις ένα πουλί στο Πέταλο και σου ξέφυγε- του ξέφυγες για λίγο. Ή να του δείξεις όταν οδηγάς το χαζό/όμορφο/παράξενο/ περίεργο που προσπερνάς είτε είναι αυτοκίνητο, όνομα, τοπίο και γω δεν ξέρω τι... Τον αέρα που είναι καθαρός έξω από τις πόλεις και την απόλυτη ησύχια και να ξέρεις ότι το χαίρεστε και οι 2 χωρίς να πείτε κουβέντα.Ή να γελάσετε για οτιδήποτε ή να χαμογελάσετε και να ξέρετε ότι απλά δεν χρειάζεται να πείτε πολλά ή ακόμη να μην πείτε τίποτα και να τα έχετε πει σχεδόν όλα.
Είναι άραγε όντως τόσο μεγάλη η μοναξιά όταν ταξιδεύεις μόνος ή απλώς ένα πέρασμα από τόπους μελαγχολίας για όσα έχασες, δεν έχεις, θα ήθελες να έχεις...;
Gandalf dr685sm
05/04/2010, 08:52
Είναι πάρα πολλές φορές που θέλω να είμαι μόνος χωρίς συν-αναβάτη και χωρίς παρέα...
ο λόγος;
Να πάω απο όπου θέλω, όπως θέλω , με όποια ταχύτητα θέλω και να σταματώ όπου θέλω.
Θες μια συμβουλή;... εκείνο που θα σε βοηθήσει απίστευτα σε κάτι τέτοιο , είναι μια πολύ καλή φωτογραφική μηχανή που θα πάρει μέσα της όσα βλέπεις και θα μπορείς να τα έχεις ώς ανάμνηση και παρέα. Συν ενα πολύ καλό ΜΡ3 player με αγαπημένη μουσική μέσα.
Ο αναβάτης της μηχανής, ο ταξιδιώτης που αναφέρεις , είναι αναμενόμενο να είναι μόνος στις περισσότερες διαδρομές. Αυτός, ο δρόμος και η μηχανή του.
Ο/Η σύντροφος, είναι απλά παρέα που μοιράζονται την εμπειρία ... δεν ομορφαίνουν το ταξίδι.
Γνώμη μου.
shadowhunter
05/04/2010, 09:07
Θα συμφωνήσω με τον Gandalf dr685sm και θα προσθέσω το εξής:
Καλά θα ήταν κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση να μην οδηγείς, ειδικά μηχανή.
Vagelis Gar
05/04/2010, 10:40
Η σύντροφός μου (γυναίκα μου) βρίσκεται εδώ και 14 έτη δίπλα μου.Σε χαρές , σε λύπες , σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές (γεννήσεις παιδιών,ασθένειες κτλ).14 χρόνια έρωτα,αγάπης, και όλων αυτών των συναισθημάτων που δημιουργούν την οικογένεια.
Απο τότε έχω αλλάξει 2 μοτοσυκλέτες, με χιλιάδες χιλιόμετρα σε βουνά, θάλασσες, λίμνες, και ότι άλλο μπορείς να συναντήσεις σε μια κοντινή ή λίγο πιό μακρινή διαδρομή.
Διαδρομές δικές μου...διαδρομές μοναχικές, ήσυχες, γρήγορες και αργές όπου η μόνη μου παρέα ποτέ δε μου διαμαρτυρήθηκε για το οτιδήποτε.Ένα MP3, μια φωτογραφική (όπως γράφει και ο φίλος πιό πάνω) και όλα τα άλλα απλά μένουν πίσω για την στιγμή της "επιστροφής" στην πραγματικότητα.
Άλλο η μοναξιά, άλλο η μοναχικότητα.Σιχαίνομαι την μοναξιά (όπου δεν έχεις την επιλογή του να είσαι με την-τον σύντροφό σου ή τους φίλους σου) αλλά λατρεύω την μοναχικότητά μου όπου θα πάρω την μοτοσυκλέτα μου, θα κάνω την διαδρομή μου και θα γυρίσω στο στέκι για να πιώ το καφεδάκι μου και να ασχοληθώ με όλα αυτά που ασχολούνται οι κολλητοί μου.
Όλες οι στιγμές έχουν τις ιδιαίτερότητές τους.Το σημαντικό είναι να μπορούμε, σαν ελεύθεροι άνθρωποι που είμαστε,να κάνουμε τις επιλογές μας και ανεμπόδιστα να ζούμε τις μοναχικές ή της στιγμές της παρέας.
Φιλικά Βαγγέλης
Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
Άλλο η μοναξιά, άλλο η μοναχικότητα.
+++:beer: :beer: :beer: :beer:
Ειναι πολυ σωστες και πολυ χρησιμες οι απαντησεις. Με εχουν απασχολησει και εμενα προσφατα τετοια συναισθηματα ...
MIXALHS 400SF R
05/04/2010, 13:23
Άλλο η μοναξιά, άλλο η μοναχικότητα.Σιχαίνομαι την μοναξιά (όπου δεν έχεις την επιλογή του να είσαι με την-τον σύντροφό σου ή τους φίλους σου) αλλά λατρεύω την μοναχικότητά μου όπου θα πάρω την μοτοσυκλέτα μου, θα κάνω την διαδρομή μου και θα γυρίσω στο στέκι για να πιώ το καφεδάκι μου και να ασχοληθώ με όλα αυτά που ασχολούνται οι κολλητοί μου.
Ακριβώς για αυτό μιλάω.... για τη μοναξιά... Η μοναχικότητα μ αρέσει και μένα. Αν την έχεις ως επιλογή σε κάνει να ξεφεύγεις. Αν δεν την έχεις όμως τότε είσαι μόνος... Γ αυτό ίσως ήταν πιο έντονο.
Κι ευχαριστώ για τις συμβουλές για Mp3 και φωτό (τα οποία χωρίς να θέλω να σας κακοκαρδίσω τα είχα μαζί μου). Απλά μιλάω για αυτό το αίσθημα της συντροφιάς...
Ευχαριστώ πάντως...
Είμαι Καρδίτσα και αύριο λέω να ξεκινήσω Ταξιδάκι για Καλαμπάκα- Μετέωρα ή Βόλο. Όποιος θέλει κανονίζουμε
Το μηχανακι δεν μπορει να αντισταθμισει μια ανθρωπινη απωλεια. Ο χρονος μπορει. Οπως επισης και οι συναναστροφες και οι δραστηριοτητες μεσα στις οποιες συγκαταλεγονται και τα ταξιδια με μοτοσυκλετα και ειναι στην 1η θεση, αρκει να τα κανεις οταν τα θελεις και οχι οταν για καποιο λογο γινονται ''αγγαρεια''.
Καλη βολτα. Πηγαινε στον Βολο αξιζει...
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIXALHS 400SF R
απλώς ένα πέρασμα από τόπους μελαγχολίας για όσα έχασες, δεν έχεις, θα ήθελες να έχεις...;
Μάλλον τετοιες σκέψεις που θα σε βασάνιζαν ούτως ή άλλως...
Όλες οι στιγμές έχουν τις ιδιαίτερότητές τους.Το σημαντικό είναι να μπορούμε, σαν ελεύθεροι άνθρωποι που είμαστε,να κάνουμε τις επιλογές μας και ανεμπόδιστα να ζούμε τις μοναχικές ή της στιγμές της παρέας.
Φιλικά Βαγγέλης
Δεν θα μπορούσα να δώσω καλύτερη απάντηση,:a18: Roufiane...
Είμαι Καρδίτσα και αύριο λέω να ξεκινήσω Ταξιδάκι για Καλαμπάκα- Μετέωρα ή Βόλο. Όποιος θέλει κανονίζουμε
Αυτή είναι η "ωραία" διάθεση του μοτοσυκλετιστή.Αφού χαρείς τη μοναχικότητα ενός ταξιδιού χωρίς συνταξιδώτες και τα βρεις,όσο αυτό είναι δυνατόν,με τον εαυτό σου...η επόμενη βόλτα να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα με όμορφες παρέες...
:beer: :beer: :beer:
MIXALHS 400SF R
05/04/2010, 15:26
Πάντα υπάρχει χώρος για συνταξιδιώτες είτε στη σέλα μου είτε γύρω μου. Σπάνια θα κάνω ταξίδι μόνος (αν εξαιρέσεις το Πάτρα- Αθήνα για να πάω στην κοπελιά).
:beer: :beer: :beer: :beer:
Πάντα υπάρχει χώρος για συνταξιδιώτες είτε στη σέλα μου είτε γύρω μου. Σπάνια θα κάνω ταξίδι μόνος (αν εξαιρέσεις το Πάτρα- Αθήνα για να πάω στην κοπελιά).
:beer: :beer: :beer: :beer:
Εγω ειμαι Αθηνα κ κατεβαινω Πατρα για την κοπελια ...
Δεν αλλαζουμε κοπελιες να γλυτωσουμε τα ταξιδια !?
:rotflmao:
AUFGEBRACHT
05/04/2010, 18:33
-Ταξίδεψε με παρέα αν θες να μάθεις ποιοί είναι οι φίλοι σου
-Ταξίδεψε μόνος για να μάθεις ποιος είσαι
-Μην ταξιδέψεις μόνος μακρυνό ταξίδι αν φοβάσαι να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι
AUFGEBRACHT
05/04/2010, 19:02
Μια μικρή παρατήρηση που την έχω αναφέρει κι εγώ και άλλοι πολλές φορές...απλά επειδή αναφέρθηκε...προσωπική γνώμη, Π Ο Τ Ε μουσική όταν οδηγάς,μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή χωρίς να το καταλάβεις,είναι επικίνδυνο.:wave2:
siraxanz
05/04/2010, 21:18
Η μοναξιά είναι και ελευθερία :)
bikerted
05/04/2010, 21:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
-Μην ταξιδέψεις μόνος μακρυνό ταξίδι αν φοβάσαι να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι
:beer: :beer: :beer: :a10: :a013:
BLACKGAS
05/04/2010, 22:10
Μαζί σου φίλε, αν και πρέπει έστω και μία φορά να το κάνουμε το τελευταίο, έτσι για να δούμε το αποτέλεσμα!
MIXALHS 400SF R
06/04/2010, 00:23
απλά επειδή αναφέρθηκε...προσωπική γνώμη, Π Ο Τ Ε μουσική όταν οδηγάς,μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή χωρίς να το καταλάβεις,είναι επικίνδυνο.:wave2:
Όταν λέμε mp3 μάζί (εγώ τουλάχιστον) εννοώ να ακούω μουσικούλα όταν κάνω διάλειμμα μεταξύ αποστάσεων...
Το έχω κάνει... Αλλά δεν είναι μόνο η απόσταση του ταξιδιού είναι και ο χρόνος του...
MIXALHS 400SF R
06/04/2010, 00:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
Εγω ειμαι Αθηνα κ κατεβαινω Πατρα για την κοπελια ...
Δεν αλλαζουμε κοπελιες να γλυτωσουμε τα ταξιδια !?
:rotflmao:
Πλάκα πλάκα...:lol: :rotflmao: :smokin:
-Μην ταξιδέψεις μόνος μακρυνό ταξίδι αν φοβάσαι να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
makis 71
23/05/2010, 06:58
καλα τα λες οπως τα λες φιλε μου αν και εγω ειμαι πιο πολυ της μοναξιας και των πολλων χιλιομετρων δηλαδη ξεκιναμε στην τυχη και οπου μας βγαλει η ακρη και οπως μας βγαλει η ακρη.απλα κλεινουμε τα ματια και οπου πεσει το δαχτυλο πανω στον χαρτη φυγαμε.καλες οι εκδρομες με παρεα αλλα δυσκολο να βρεις παρεα που θα συμφωνει σε ολα .ολο και καποιος θα αρχισει να μην παμε παραπερα κουραστηκα ,σε αυτο το μονοπατι δεν μπαινω ειναι καινουργια η μηχανη,δεν σταματαμε για 1,2,3-15 καφεδες κτλ.οσο για την συντροφο και συνεπιβατη στην σελλα τα ιδια και χειροτερα .8 χρονια την εχω εχουμε κανει πολλα χιλιομετρα μαζι αλλα μετα τα 100 -120 αρχιζει τα κοψε ,με το που ριξει μια σταγονα βροχη κατεβαζει μουτρα και χωρια αμα μπουμε σε μονοπατι !!!!!! ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ!!!!για αυτο καλυτερα μονος και χωρις προορισμο .
οσο για το mp3 συμφωνουσα και συμφωνω αλλα σε ενταση ωστε να ακους το μοτερ και τις τυχων κορνες.εγω δεν το ακουγα και μου χτυπησε βαλβιδα λογω αδρανειας.αν το ειχα ακουσει θα το ειχα σωσει τουλαχιστον
Εγώ πάντως πάντα ταξιδεύω όλα μου τα ταξίδια ΜΟΝΟΣ είτε σε Ελλάδα είτε σε εξωτερικό.
Τουλάχιστον το 99% και μπορώ να πω πως τα ευχαριστιέμαι ιδιαίτερα μιας και μπορώ να εφαρμόσω το πρόγραμμα που θέλω και που με βολεύει καλύτερα.
Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να ταιριάξει παρέα ειδικά σε μακρυνό ταξίδι ( εξωτερικό) όπου βρίσκεσαι πολλές μέρες στον δρόμο.