PDA

View Full Version : Wifi κεραία

Ktm.Prestige
08/04/2010, 10:49
Καλημέρα σε όλους.
Φίλος ο οποίος έχει ενα σκάφος θέλει να βάλει κεραία wifi ώστε όταν πάει σε κάποια μαρίνα να πιάνει το ασύρματο της εκάστοτε μαρίνας.
Αυτή η κεραία πρέπει να κουμπώσει πάνω σε κάποιο router ή απλά την βάζεις στην πρίζα και σου ενισχύει τα ασύρματα που πιάνει?

Cpt. Haddock
08/04/2010, 10:50
Φίλε καλως ήρθες.

Εδώ ειναι το κατάλληλο φόρουμ για τέτοια θέματα :lol:

Ktm.Prestige
08/04/2010, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Φίλε καλως ήρθες.

Εδώ ειναι το κατάλληλο φόρουμ για τέτοια θέματα :lol:

Μεταξύ των άλλων....
:lol:

Vamael
08/04/2010, 10:53
Πες του φίλου σου να μπει εδώ: www.fouskoto1.gr και να κάνει κι εκεί την ερώτηση.

Πάντως νομίζω πως απλά θέλει ένα μηχάνημα (λαπτοπ, κινητό κτλ) με ισχυρό δέκτη wifi για να πιάνει απ' το λιμάνι.

Ktm.Prestige
08/04/2010, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vamael
Πες του φίλου σου να μπει εδώ: www.fouskoto1.gr και να κάνει κι εκεί την ερώτηση.

Πάντως νομίζω πως απλά θέλει ένα μηχάνημα (λαπτοπ, κινητό κτλ) με ισχυρό δέκτη wifi για να πιάνει απ' το λιμάνι.

Σωστά!!Έχει ήδη laptop και θέλει να ενισχύσει το σήμα.

Vamael
08/04/2010, 10:59
Θα του έρθει πιο φθηνά σίγουρα να πάρει ένα πιο δυνατό στικάκι wifi για το λαπτοπ παρά να πάει να αγοράσει κεραία.

Banana hammock*
08/04/2010, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ktm.Prestige
Σωστά!!Έχει ήδη laptop και θέλει να ενισχύσει το σήμα.

Η κεραία πρέπει να βιδώσει πάνω στην κάρτα wifi. Η κάρτα του laptop δεν είναι εξωτερική και δεν έχει έξοδο για κεραία. Πρέπει να πάρει μια εξωτερική κάρτα wifi που συνδέεται σε usb και έχει υποδοχή για κεραία.

Akatanomastos
08/04/2010, 11:00
εγω θα λεγα να ξεκινησει απο μια αδιαβροχη τσαντα για το λαπτοπ:D

Banana hammock*
08/04/2010, 11:01
Θα του έρθει πιο φθηνά σίγουρα να πάρει ένα πιο δυνατό στικάκι wifi για το λαπτοπ παρά να πάει να αγοράσει κεραία.

Τι μαγικό στικάκι είναι αυτό;;;; :confused: :confused: :confused: :D

TassosK
08/04/2010, 11:02
την οποια μπορει να φτιαξει μονος του με πατεντα. αρκει να του αρεσουν τα pringles

golis
08/04/2010, 11:06
Ή στα γρήγορα να δώσει € και να πάρει για παράδειγμα usb (http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Network-Cards/Wireless-Network-Cards/LevelOne-WUA-0614-Wireless-USB-Adapter-150Mbps.htm) ή pcmcia (http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Network-Cards/Wireless-Network-Cards/Netgear-Wireless-Pcmcia-Adapter-Rangemax-WPN511GE.htm)

McGyver
08/04/2010, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από TassosK
την οποια μπορει να φτιαξει μονος του με πατεντα. αρκει να του αρεσουν τα pringles

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Vamael
08/04/2010, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock*
Τι μαγικό στικάκι είναι αυτό;;;; :confused: :confused: :confused: :D

Καθόλου μαγικό, εμένα το λαπτοπ δεν έχει wifi και έχω πάρει ένα στικάκι-usb με 25 ευρώ, το οποίο ήταν το φθηνότερο που βρήκα και θα έπιανε σύμφωνα με τα λεγόμενα του πωλητή το ασύρματο που έχω σπίτι. Πιάνω άνετα όλα τα wifi της γειτονιάς και όπου και αν το έχω πάρει έξω πάντα πιάνει ότι υπάρχει γύρω γύρω.

Banana hammock*
08/04/2010, 11:33
Καθόλου μαγικό, εμένα το λαπτοπ δεν έχει wifi και έχω πάρει ένα στικάκι-usb με 25 ευρώ, το οποίο ήταν το φθηνότερο που βρήκα και θα έπιανε σύμφωνα με τα λεγόμενα του πωλητή το ασύρματο που έχω σπίτι. Πιάνω άνετα όλα τα wifi της γειτονιάς και όπου και αν το έχω πάρει έξω πάντα πιάνει ότι υπάρχει γύρω γύρω.

Έχεις πάρει κάρτα wifi που συνδέεται με usb στον υπολογιστή σου! Κι αυτό έχει πάνω του μια μικρή κεραία που ξεβιδώνει και μπορεί να συνδέσει με προέκταση μια μεγαλύτερη και πιο ισχυρή. Το στικάκι ακούγεται παραμυθένιο! :rolleyes:

Vamael
08/04/2010, 11:38
Ναι σωστά το λες, το είπα στικάκι γιατί είναι τόσο μικρό και συνδέεται με usb.

pikos
08/04/2010, 11:41
Ρώτα και στο AWMN που είναι ειδικοί σε θέματα κεραίας :cool:

http://www.awmn.net/

Nostra
08/04/2010, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

ναι βάλε και μπύρες και μετά την πατέντα μπορεί κεραία να μην έχει αλλά ένα αλεξικέραυνο πάντα χρειάζεται στο σκάφος...

vaska
08/04/2010, 12:33
Εγώ έβαλα αυτό στο laptop και ξένοιασα

194662

McGyver
08/04/2010, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Εγώ έβαλα αυτό στο laptop και ξένοιασα

Ακτινολόγηση που έκανες ρε φιλαράκι;

MikeG
08/04/2010, 18:26
Πες του να πάρει ένα repeater και είναι οκ. Γύρω στα 20 euros. :wave2:

Ichigo
08/04/2010, 19:03
Δεν παίρνει καλύτερα ένα 3G stick να κάνει δουλειά του; Ή αν το σκάφος είναι αρκετά μεγάλο να παίξει με κανά δορυφορικό πακετάκι. Έτσι θα ναι anywhere online. Για μένα όλα τ άλλα είναι ημίμετρα.

TassosK
08/04/2010, 22:38
λογικα για να εχει σκαφος θαχει βαθεια τσεπη οποτε αν δε θελει να ψαχνει για ξεκλειδωτα wifi το δορυφορικο αποτελει μονοδρομο. και θα πιανει παντου παντου

και αν χτυπα ξυλο βουλιαζει στελνει και εμαιλ στο λιμενικο:D

Gandalf dr685sm
09/04/2010, 08:06
έχοντας κάνει 2-3 μεγάλα έργα σχετικά με μαρίνες και ασύρματα δίκτυα απλά να αναφέρω οτι δεν χρειάζεσαι ούτε κεραίες , ούτε τίποτα... ενα κλασσικό φορητό με ασύρματη κάρτα και αυτό είναι.

Όταν γίνονται μελέτες σε τέτοια πράγματα υπολογιζόνται και db , και σήμα, και jitter και διαθλάσεις και ανακλάσεις σήματος απο την θάλασσα. Σε όλη την περιφέρεια της μαρίνας θα πρέπει να έχει και κεραίες πομπούς που θα μοιράζουν σωστά το ασύρματο δίκτυο.

Παρόλα αυτά και έχοντας ώς δεδομένο οτι θα είναι ενα κοινά μοιρασμένο δίκτυο σε bandwidth είναι αναμενόμενο να είναι αργό σε ταχύτητα και θα προσφέρεται για κανά browsing και email μην ξεπερνώντας τα 512kbps - 1mbps ανά πελάτη αν αυτοί δεν ξεπερνούν τους 100 και το mainstream bandwidth είναι τουλάχιστον 100mbps (θεωρητική ταχύτητα) σε 802.11g. Σε 802.11n εμπορική υλοποίηση δεν έχει γίνει ακόμα.

Σημαντικότατο επίσης... στην Ελλάδα 2-3 μαρίνες έχουν μόνο ασύρματο δίκτυο. Ζέα (σε ορισμένα σημεία), Porto-karras Hotel ιδιωτική μαρίνα, και μόλις ήταν να φεύγω απο την εταιρία που ήμουν και είχαμε τελειώσει μελέτη για την μαρίνα της Αίγινας.

Σε καμία απο αυτές η πρόσβαση δεν ήταν δωρεάν. Ήταν πληρωμένη είτε μέσα απο το ποσό παραμονής ανά μέρας του σκάφους, είτε μέσα απο ειδικές pre-pay cards που προμηθευόταν ο ιδιοκτήτης του σκάφους.

Καλύτερη λύση για μένα είναι το 3G μέχρι στιγμής τοσο λόγω κάλυψης (σχεδόν παντού στην περιφέρεια της Ελλάδος) όσο και συγκριτικά σε κόστος με το δορυφορικό που είναι απλά πανάκριβο ως synchronous donwload-upload.

Και αφού τελειώσαμε με τα άσχετα... να πείς στον φίλο σου , στο σκάφος να βάλει και κανά παπί ή scooter καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε κοντινές αποστάσεις σε νησιά και λιμάνια για να προμηθευτεί κάποια ψώνια ή να κάνει κάποιες δουλειές εκτός μαρίνας.

Gandalf