Σύνδεση

View Full Version : Βαθιά ρωγμή στο "μαξιλαράκι"

perastikos
09/04/2010, 20:14
edit: Μετά από αυτά που διάβασα παρακάτω καταλαβαίνω ότι μιας και το κράνος έχει περάσει την πενταετία+ είναι καλή ευκαιρία για νέο :)

Αυτό που έχω ήδη το βρίσκω 300Ε... Σε αυτά τα χρήματα πάνω κάτω υπάρχει καμιά άλλη πρόταση???

------------------

Σήμερα είπα να καθαρίσω το εσωτερικό του κράνους μου (Uvex Helix RS 750 Carbon)...

Όταν έβγαλα το αριστερό "μαξιλαράκι" (αυτό που ακουμπά στο μάγουλο, ελπίζω να έχω γίνει κατανοητός :p ) παρατήρησα ότι το άσπρο αφρολέξ στο οποίο τυλίγεται το πάνινο κομμάτι (αυτό που θα πλενόταν) έχει μία βαθιά ρωγμή, σχεδόν μέχρι τη μέση του υλικού σε πάχος... :(

Το κράνος είναι 5 χρονών περίπου, δεν έχω πάθει κάποιο ατύχημα ποτέ... :smilea:

Πριν κάμποσο καιρό έφαγε ένα πέσιμο στην άσφαλτο από ύψος 1,20 m το πολύ (το είχα αφήσει πάνω στη μηχανή και μου το έριξαν...).

Είναι δυνατόν ένα τέτοιο πέσιμο να δημιούργησε αυτό το πρόβλημα στο αφρολέξ?
Αν το αφήσω ως έχει υπάρχει θέμα για την ασφάλεια του κράνους? Όταν το φοράω δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά, αν το είχα αφήσει βρωμιάρικο δηλαδή δεν θα έπαιρνα πρέφα τίποτα!

Μήπως ήρθε η ώρα να το αλλάξω (αν ναι, PM για να σας στείλω το IBAN μου να τσοντάρουμε παιδιά :bigcry: )... Είδα στο Fc-moto ότι το ίδιο έχει 299Ε! Πολύ καλή τιμή! (?)

SVX
09/04/2010, 20:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos

Πριν κάμποσο καιρό έφαγε ένα πέσιμο στην άσφαλτο από ύψος 1,20 m το πολύ (το είχα αφήσει πάνω στη μηχανή και μου το έριξαν...).

Είναι δυνατόν ένα τέτοιο πέσιμο να δημιούργησε αυτό το πρόβλημα στο αφρολέξ
Αν το αφήσω ως έχει υπάρχει θέμα για την ασφάλεια του κράνους

Απαντησες μονος σου.....

δε τσονταρουμε για κρανος γιατι μετα θα καλομαθεις και θα θες να βγαλεις και τα Service.... :look:

fantacid
09/04/2010, 20:22
νομιζω οτι καπου εκει αναφερεται η διαρκεια ενος κρανους
δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτή η αλλαγη αυτου του κομματιου κ να θεωρηθει αξιοπιστη!

μια βολτα στην αντιπροσωπεία ισως βοηθησει!
:wave2:

perastikos
09/04/2010, 20:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
Είδα στο Fc-moto ότι το ίδιο έχει 299Ε! Πολύ καλή τιμή! (?)

Αν τελικά πάω για καινούργιο σε αυτά τα χρήματα παίζει κάτι καλύτερο γιατί έχω καιρό να ψάξω? Βέβαια και να έψαχνα δεν είμαι και πολύ σχετικός :p

Τουλάχιστον για το συγκεκριμένο ξέρω το μέγεθος και μπορώ άνετα να το παραγγείλω από το net ;)

MAG/FMX
09/04/2010, 23:27
Απο οτι ξερω τα Arai ειναι πολυ καλα αλλα το ελατωμα τους ειναι οτι αν χτυπησουν μια καλη κατω μετα χανουν τις ιδιοτητες τους..........

p@nos
09/04/2010, 23:47
παιδια, για να μην μπερδευτουν καποιοι...

τα κρανοι ειναι μιας χρησης, δηλαδη αμα φας στουκα και κοπανησεις το κεφαλι σου, το κρανος εκανε τη δουλεια του και τελος...

ομως, οσες φορες και να πεσει κατω, δε παθαινει ΤΙΠΟΤΑ(περα απο αισθητικη ζημια βεβαια)

τωρα για την περιπτωση του παιδιου που ρωταει, δε παει χαμενο το κρανος λογο αυτης της ρογμης που λες στο αφρολεξ...τωρα βεβαια μετα απο 5 χρονια, ηρθε καιρος για αντικαταστατη(και μπορεις να εχεις αυτο για 2ο)

MAG/FMX
09/04/2010, 23:53
Nai αλλα υπαρχουν 3 ειδων διαφορετικα υλικα ..... δεν μπορει ολα να αντιδρουν το ιδιο

p@nos
10/04/2010, 00:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Nai αλλα υπαρχουν 3 ειδων διαφορετικα υλικα ..... δεν μπορει ολα να αντιδρουν το ιδιο

ολα αντιδρουν το ιδιο...δεν ειναι τσοφλια αβγου, ειναι συνθετα υλικα προορισμενα να αντεξουν σε πολυ μεγαλες καταπονησεις...

για να το καταλαβεις πιο απλα, το κρανος οταν πεσει κατω, αλληλεπιδρα με το βαρος του...ενω ειναι κατασκευασμενο να αλληλεπιδρασει με το βαρος του, το βαρος του κεφαλιου σου, που θα προκαλεσουν μια πολυ μεγαλη ορμη λογο της ταχυτητας σε περιπτωση ατυχηματος...

perastikos
10/04/2010, 08:29
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :beer:

Μετά από αυτά που διάβασα παραπάνω καταλαβαίνω ότι μιας και το κράνος έχει περάσει την πενταετία+ είναι καλή ευκαιρία για νέο :)

Αυτό που έχω ήδη το βρίσκω 300Ε... Σε αυτά τα χρήματα πάνω κάτω υπάρχει καμιά άλλη πρόταση?

edit: Βασικά βρήκα και αυτό το "φρέσκο" thread, θα ρίξω ένα διάβασμα και εκεί:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=98633

p@nos
10/04/2010, 10:26
http://www.bikersbargains.co.uk/

des edw

αξιοπιστο το site, πληρωνεις με paypal οποτε δεν αγχονεσαι, και τιμες δε νομιζω να βρεις πουθενα καλυτερες...