View Full Version : Ταξιδι μέσα απο Βαλκάνια.Εγγραφα??
paramedic
13/04/2010, 04:41
Καλησπέρα παίδες. Σε ενα μηνα παρέα με 2 ακόμα μηχανές θα πάμε ενα ταξιδάκι. Το ταξιδι εχει ως εξης : Αθηνα-Τρικαλα-Βελιγραδι(μεσω Σκοπίων)-Βουδαπέστη-Βιέννη-Βιλαχ-Βενετιά- Ηγουμενίτσα-Τρικαλα-Αθηνα.
Εχουμε μπερδευτει σχετικα με τα εγγραφα που χρειαζόμαστε για να ειμαστε καλυμενοι στο ταξίδι. Βγαλαμε διαβατηρια και πρασινες κάρτες και τώρα διαβασαμε και για τις καινούργιες άδειες κυκλοφορίας και για το διεθνές δίπλωμα. Τα χρειαζόμαστε ή μπορούμε να την βγάλουμε και με την κλασσικη πράσινη αδεια που έχουμε και το ροζ τριχαρτο διπλωμα μας? Μήπως να παμε να βγάλουμε ενα απο τα καινούργια που ειναι καρτα και εχει και λατινικούς χαρακτηρες πάνω? Ολο χρήμα δίνουμε και δεν μας περισεύουν κιόλας.
Επισης οποιεσδήποτε πληροφορίες γαι τα μέρη που ανέφερα ειναι δεκτές με χαρα.
g.kounoupis
13/04/2010, 06:54
Καλημερα εγω το καλοκαιρι που πηγα στην τουρκια το μονο που ηθελε ηταν πρασινη καρτα δεν νομιζω να θελεις κατι αλλο
Nostradamus
13/04/2010, 07:26
Καλημερα. Περισυ τετοιο καιρο εκανα ενα ταξιδι μεχρι την Γερμανια μεσω Βουλγαριας ομως και οχι Σκοπιων και περασμα απο Σερβια και Κροατια. Ειχαμε διεθνες διπλωμα (που βγαζεις απο την ΕΛΠΑ) το οποιο και οριζει απο ποιες χωρες μπορεις να περασεις..Ειναι διαφορετικης διαρκειας (το δικο μας ηταν διετες) και περιελαμβανε και τις παραπανω χωρες. Πρασινη καρτα και φυσικα ολα τα εγγραφα της μοτοσυκλετας.
Ωστοσο πουθενα Δεν μας ζητηθηκε να δειξουμε το παραμικρο χαρτι εκτος διαβατηριου. Δεν ξερω αν ειναι συνηθισμενη τακτικη αλλα για καθε ενδεχομενο ειχαμε ολα τα χαρτια. (κοστος διεθνους διπλωματος 2ετους διαρκειας περιπου 80 ευρω αν θυμαμε καλα και πρασινης καρτας δωρεαν απο τον ασφαλιστη μας.)
Δεν χρειαζεται τιποτε παραπανω απο οτι ηδη εχετε.:wave2: :wave2:
Vagelis Gar
13/04/2010, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από J.T.R
Δεν χρειαζεται τιποτε παραπανω απο οτι ηδη εχετε.:wave2: :wave2:
Ακούστε τον απο πάνω παίδες.Ελλάδα-Ρουμανία το 'χει ψωμοτύρι.
Όταν περάσετε απο Τρίκαλα αν σας παίρνει ο χρόνος κάνετε στάση για καφεδάκι :beer:
paramedic
13/04/2010, 19:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
Ακούστε τον απο πάνω παίδες.Ελλάδα-Ρουμανία το 'χει ψωμοτύρι.
Όταν περάσετε απο Τρίκαλα αν σας παίρνει ο χρόνος κάνετε στάση για καφεδάκι :beer:
OK σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τρικαλα θα κάτσουμε Σαββατο βράδυ για διανυκτέρευση φιλε μου μιας και εχω σπίτι(το πατρικο της μάνας μου) στον Λογγο. Ενα μήνας έμεινε και έχουμε τρελαθεί απο την αγωνία και την ενθουσιασμό του ταξιδιού...
Vagelis Gar
13/04/2010, 20:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
OK σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τρικαλα θα κάτσουμε Σαββατο βράδυ για διανυκτέρευση φιλε μου μιας και εχω σπίτι(το πατρικο της μάνας μου) στον Λογγο. Ενα μήνας έμεινε και έχουμε τρελαθεί απο την αγωνία και την ενθουσιασμό του ταξιδιού...
Πατρίδα κοίτα στο p.m σου :wave2:
Για δείτε αυτό:
http://www.mybike.gr/topic/26519-4000-%cf%87%ce%bb%ce%bc-7-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b5%cf%83-11-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b7/
paramedic
15/04/2010, 23:03
Οι άλλες 2 μηχανλες έχουν καινούργιες άδειες με λατινικούς χαρακτήρες ενω εγώ έχω την παλιά μιας και η μηχανλη μου ειναι μοντέλο 2007. Μήπως να παω να βγάλω νέα και εγω?Οσον αφορα τα χρήματα τι προτείνετε?Σκόπια δεν θα χρειαστούμε πιστέυω μιας και θα γεμίζουμε ντεπόζιτα πριν μπούμε και δε νομίζω να χρειαστεί κανένας ανεφοδιασμό μέχρι να ξαναβγούμε. Σερβία όμως σίγουρα θα χρειαστούμε συνάλλαγμα. Να κανουμε απο εδώ ή να κάνουμε οταν φτάσουμε εκεί?Θα βρούμε εύκολα? Απο Ουγγαρία και πέρα μονο ευρώ θα χρειαστούμε έτσι δεν είναι?
Roufianos δεν εγγυώμαι τίποτα μιας και δεν ξερω τι θα θελει η παρέα φίλε μου. Πάντως απο τους 5 που θα παμε οι 3 θα είμαστε Τρικαλινοι. Εγω απο Λογγο,ενας απο την πόλη μεσα και ενας απο Γαρδικι. Α και ενας κοντοχωριανος Αρτινος.Ο αλλος αθηναίος είναι άστον χαχα!!
Σκόπια δεν θα χρειαστούμε πιστέυω μιας και θα γεμίζουμε ντεπόζιτα πριν μπούμε και δε νομίζω να χρειαστεί κανένας ανεφοδιασμό μέχρι να ξαναβγούμε. Σερβία όμως σίγουρα θα χρειαστούμε συνάλλαγμα. Να κανουμε απο εδώ ή να κάνουμε οταν φτάσουμε εκεί?Θα βρούμε εύκολα? Απο Ουγγαρία και πέρα μονο ευρώ θα χρειαστούμε έτσι δεν είναι?
Καλο ειναι να χαλατε χρηματα, υπολογιζοντας περιπου ποσα θα χρειαζονται για να κινηθειτε στην εκαστοτε χωρα και αναλογα τις μερες.
Για την ουγγαρια που αναφερες ηταν η μοναδικη φορα που δεν υπολογισαμε καλα και φευγοντας απο το βουδαπεστη σταματησαμε να φουλαρουμε λιγο εκτος, και μας ΠΗΔΗΞΕ στην ισοτιμια που μας εδωσε το βενζιναδικο, για το ευρω. Γενικα οπου δωσαμε ευρω (εκτος απο βουλγαρια και σερβια) παντα η ισοτιμια ηταν χειροτερη απ'οτι οταν χαλουσαμε σε τραπεζες.
Οποτε τουλαχιστον για τα καυσιμα (αν οχι για ολα τα εξοδα) να χαλατε σε καμια τραπεζα :D
Ασχετο
Ελπιζω να εχετε gps, οχι για το δρομο αλλα για μεσα στη πολη, να μπορειτε να βρισκεται το ξενοδοχειο που πηγαινετε ευκολα ;)
Nostradamus
16/04/2010, 08:13
Καλημερα.. Νομιζω οτι ειναι καλυτερα να έχετε κανει συναλλαγμα απο Ελλαδα τουλαχιστον για βενζινες και λιγα για φαγητο αλλιως στις περισσοτερες των περιπτωσεων θα χασετε περισσοτερο στην αλλαγη εκει.. Οχι πολλα για καθε χωρα που χρειαζεται να εχετε..Εμεις ειχαμε για ενα φουλαρισμα για καθε μηχανη και λιγα για νερα καφε και προχειρο φαγητο ανεξαρτητα αν χρειαστηκαν τελικα...:wave2:
paramedic
16/04/2010, 12:28
Ωραια λοιπόν συνάλλαγμα απο εδω για Σερβία. Η Ουγγαρία ακομα δεν χρησιμοποιεί ευρω ε?Αρα και εκεί ρε γαμωτο. Σε τράπεζα πρέπει να παμε εδώ και αν ξερετε ποιες θα έχουν σίγουρα συναλλαγμα?
GPS εχω εγώ με Ελληνικούς και Ευρωπαικούς χάρτες ένα MLS Destinator οπότε ειμαστε οκ.Θα έχουμε και τυπωμένη την διαδρομή απο το ViaMichelin αλλα οχι τις πόλεις όπως είπε ο συνάδελφος. Μετα το ταξίδι θα μπούν και οι ανάλογες φωτό του ταξιδίου.
Η Ουγγαρια δεν χρησιμοποιει επισημως το ευρω.Περνωντας τα συνορα υπαρχουν ανταλλακτηρια συναλαγματος πολλα.Στις πολεις επισης και με καλυτερες τιμες και χωρις προμηθεια.
Να υπενθυμίσω πάντως πως όταν σταματήσετε στην είσοδο της Ουγγαρίας για να κάνετε συνάλλαγμα ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΒΙΝΙΕΤΑ.
Αυτό ουσιαστικά είναι μία απόδειξη που θα σας δώσουν αφού δώσετε τα νούμερα των μοτοσυκλετών και περαστούν on line και χρειάζεται ώστε να μπορείτε να κάνετε χρήση της autobahn.
Προσοχή κάνουν ελέγχους στην autobahn για αυτό με τσουκτερά πρόστιμα.
Εμένα πάντως με έλενξαν σε ένα πάρκινκ που είχα σταματήσει αλλά ευτυχώς είχα βγάλει Βινιέτα.
Ωραια λοιπόν συνάλλαγμα απο εδω για Σερβία. Η Ουγγαρία ακομα δεν χρησιμοποιεί ευρω ε?Αρα και εκεί ρε γαμωτο. Σε τράπεζα πρέπει να παμε εδώ και αν ξερετε ποιες θα έχουν σίγουρα συναλλαγμα?
Να πω κάτι από εμπειρία. Το να κάνετε συνάλλαγμα από εδώ ξεχάστε το... αυτό γινόταν πριν είκοσι χρόνια. Οι τράπεζες δεν κρατούν απόθεμα σε αυτά τα "εξωτικά" νομίσματα. Θα πάρεις μαζί σου μία ωραία αναληπτική κάρτα από την τράπεζα σου με την ένδειξη Maestro/Cirrus και δυνατότητα ανάληψης από το εξωτερικό. Έτσι σε κάθε χώρα που θα περνάς θα έχεις το τοπικό νόμισμα εύκολα και με πολύ χαμηλό κόστος.
Για διόδια και βενζινάδικα θα σου πρότεινα να χρησιμποιήσεις πιστωτική κάρτα ώστε να μην σε γελούν στην ισοτιμία, εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιείς τοπικό νόμισμα που θα έχεις από την τράπεζα και στην έξοδο από την χώρα όσα ρέστα σου μένουν τα βάζεις βενζίνη.
Οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς στην διάθεση σου..
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
Να υπενθυμίσω πάντως πως όταν σταματήσετε στην είσοδο της Ουγγαρίας για να κάνετε συνάλλαγμα ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΒΙΝΙΕΤΑ.
Αυτό ουσιαστικά είναι μία απόδειξη που θα σας δώσουν αφού δώσετε τα νούμερα των μοτοσυκλετών και περαστούν on line και χρειάζεται ώστε να μπορείτε να κάνετε χρήση της autobahn.
Προσοχή κάνουν ελέγχους στην autobahn για αυτό με τσουκτερά πρόστιμα.
Εμένα πάντως με έλενξαν σε ένα πάρκινκ που είχα σταματήσει αλλά ευτυχώς είχα βγάλει Βινιέτα.
Ειχα διαβασει οτι χρειαζετε, και μολις περασαμε σταματησαμε να βγαλουμε
Παμε στο κισε και μας λεει η κοπελιτσα :blush: οτι δε χρειαζετε για μηχανες (το 2007 αυτο)
Το συζηταμε με το φιλαρακι και βλεπουμε καποιους μπατσους (border police)
Παμε και τους ρωταμε τι γινετε αν χρειαζετε να βγαλουμε και τι μας ειπε η κοπελιτσα πριν, και μας λεει χρειαζετε μονο για τα αμαξια.
ξανα κουβεντιασαμε με το φιλαρακι μηπως μας κανουν καμια πλακα :lol: , αλλα τελικα σηκωθηκαμε και φυγαμε.
Η αληθεια ειναι οτι δε μας σταματησανε για ελεγχο στην Ουγγαρια για να ξερω παραπανω, απλα καταθετω τι μου συνεβει.
Οπως και να εχει περνα μια βολτα απο το κισσε να ρωτησεις και αν ειναι να πλερωσεις :D
οι φωτοζ μετα ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ :beer:
megalexandros
16/04/2010, 21:11
Τα €υρο πανε σε ολα τα βαλκανια:winka: το πολυ να σας δωσουν ρεστα εθνικο τους νομισμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Παμε στο κισε και μας λεει η κοπελιτσα :blush: οτι δε χρειαζετε για μηχανες (το 2007 αυτο)
Παμε και τους ρωταμε τι γινετε αν χρειαζετε να βγαλουμε και τι μας ειπε η κοπελιτσα πριν, και μας λεει χρειαζετε μονο για τα αμαξια.
ξανα κουβεντιασαμε με το φιλαρακι μηπως μας κανουν καμια πλακα :lol: , αλλα τελικα σηκωθηκαμε και φυγαμε.
Η αληθεια ειναι οτι δε μας σταματησανε για ελεγχο στην Ουγγαρια για να ξερω παραπανω, απλα καταθετω τι μου συνεβει.
Οπως και να εχει περνα μια βολτα απο το κισσε να ρωτησεις και αν ειναι να πλερωσεις :D
Εγώ πάντως την εμπειρία αυτή την είχα τον Αύγουστο του 2009.
Και εγώ πάντως ρώτησα εαν ισχύει για μηχανές και μου απάντησαν καταφατικά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
Εγώ πάντως την εμπειρία αυτή την είχα τον Αύγουστο του 2009.
Και εγώ πάντως ρώτησα εαν ισχύει για μηχανές και μου απάντησαν καταφατικά.
Οποτε μαλλον ο φιλος πρεπει να το πληρωσει ;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από megalexandros
Τα €υρο πανε σε ολα τα βαλκανια:winka: το πολυ να σας δωσουν ρεστα εθνικο τους νομισμα. Και να σας γδαρουν κανονικα αν τα δεχθουν:D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Οπως και να εχει περνα μια βολτα απο το κισσε να ρωτησεις και αν ειναι να πλερωσεις :
Πλερωνεις κανονικα
megalexandros
17/04/2010, 19:49
Και να σας γδαρουν κανονικα αν τα δεχθουν:D :D Αν εισαι κοροϊδο ΝΑΙ.Στην Αλβανια το 2008 που ετρεξα στο rally Albania δε με εκλεψαν:smilea: .Εκει που θα τα δωσεις στο ανταλακτιριο τα δινεις στο κοσμο που σιγουρα τα 'χουν περρισοτερο αναγκη απ' τις .....τραπεζες.Ετσι κι' αλλιως οι τιμες ειναι ξεφτιλα σε σχεση με τα αντιστιχα δικα μας μαγαζια, ξενοδοχεια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από megalexandros
Αν εισαι κοροϊδο ΝΑΙ.Στην Αλβανια το 2008 που ετρεξα στο rally Albania δε με εκλεψαν:smilea: .Εκει που θα τα δωσεις στο ανταλακτιριο τα δινεις στο κοσμο που σιγουρα τα 'χουν περρισοτερο αναγκη απ' τις .....τραπεζες.Ετσι κι' αλλιως οι τιμες ειναι ξεφτιλα σε σχεση με τα αντιστιχα δικα μας μαγαζια, ξενοδοχεια. Rally Albania:a18: Δεν λεω οτι κλεβουν,απλα αλλαζουν χρηματα σε χαμηλοτερες τιμες απο οτι σε ανταλλακτηριο.:wave2:
Pilgrimage
18/04/2010, 11:19
έχει rally η αλβανία?:eyepop:
:beer: στα παιδιά!!!!!!!Λέτε να δούμε τίποτα σε επίπεδο romaniacs κάπια στιγμή?γιατί έχει τρελά βουνά.
:beer:
megalexandros
18/04/2010, 11:28
www.rallyalbania.org :)
LOUKILOUK
23/06/2010, 09:41
Rally Albania:a18: Δεν λεω οτι κλεβουν,απλα αλλαζουν χρηματα σε χαμηλοτερες τιμες απο οτι σε ανταλλακτηριο.:wave2:
Έτσι νομίσαμε και εμείς στην Τσεχία πριν 2 χρόνια και τελικά το καλύτερο ήταν να παίρνεις ρέστα από καταστήματα και σούπερ μάρκετ....:confused:
Πιστωτική θα δέχονται παντού (βενζίνάδικα, εστιατόρια, σούπερμάρκετ, ξενοδοχία, καμπινγκ) ή θα τα ψάχνω με το τουφέκι;
Τι ισοτιμίες έχουν τα βαλκανικά νομίσματα σε σχέση με το ευρώ;
:wave2:
Οτι και να απαντησω θα βρεθει καποιος που ''ξερει'' περισσοτερα και θα πει κατι διαφορετικο.
Συνηθες φαινομενο ελληνικο...
Καλα ταξιδια σε ολους σας :) :) :wave2: :wave2:
LOUKILOUK
23/06/2010, 11:34
Είναι κρίμα να παραθέτεις αυτό που είδες- έζησες- βίωσες χωρίς καμία πρόθεση "ξερολίασης" παρα μόνο για τον πλουραλισμό των πληροφοριών και να παρεξηγείτε κάποιος επειδή μόνο και μόνο λες κάτι διαφορετικό από εκείνον....Δεν πειράζει...Σύνηθες φαινόμενο Ελληνικό...
Καλά ταξίδια σε όλους σας:) :) :wave2: :wave2: