View Full Version : ΠΡΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗ!
GreenMachine
19/04/2010, 21:23
Γεια σας!:wave2:
Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και καλως σας βρηκα!
Αν κι εχω διαβασει τους κανονες του θα παρακαλουσα την επιοικεια σας σε περιπτωση παραβιασης!;)
θελω να αγορασω μια μηχανη λογω της οικονομικης κρισης ! (μεχρι τωρα οδηγαω αμαξι):alien:
το θεμα ειναι πως θα ειναι η πρωτη μου μηχανη και η εμπειρια μου σχεδον ανυπαρκτη.
εχω οδηγησει βεβαια παπιες σκουτερια,ενα baja και ενα ax αλλα οπως προανεφερα ελαχιστα (μηχανες φιλων)
σκεφτομαι να παρω ενα v strom 650 και θα ηθελα τη γνωμη σας!
η χρηση που θα της κανω θα ειναι καθημερινη εντος αλλα ευελπιστω και αρκετα εκτος πολεως.
επισης θα ηθελα να ακουσω και τυχων προτασεις!
Καλωσήρθες .... Αν θελεις ενα μεσο μετακινησης ΣΠΙΤΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ καλο ειναι το Vstrom ...
Υπαρχει και το Versys...Το Νέο TRANSALP700 και YAMAHA Tenere 660..
ΠΟΛυ καλη περιπτωση για αναβατη που "επιστρεφει" ειναι το MT-03 Στα 5300 ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ....φοβερη ευκολια χειρισμων οικονομικο και συγχωρει λαθη που αλλα πιο βαρια δεν προλαβαινουν....ΑΛΛΑ υστερει εκτος πολης...
GreenMachine
19/04/2010, 21:46
ευχαριστω για την αμεση απαντηση φιλε μου!:beer:
το mt 03 δεν το ειχα υπ'οψην.
το μονο που με προβληματιζει ειναι πως καποιοι με συμβουλευουν να παρω ενα εως 250cc για να μην φαω τα μουτρα μου οπως λενε!
τι να το κανω το 250?θελω να παω να κανω κανα μπανιο το καλοκαιρι και να κανω κι ενα ταξιδακι αθηνα μετεωρα.
και το 250 το κανει το ταξιδι
εσυ το κανεις??
καλως ηρθες!
στο λενε για πολλους λογους
βρισκεις πλεον φθηνα αρκετα,σε παει λιγο χωμα ανετα και δεν σου στοιχιζει ακριβα σε συντηρηση.αν πεσεις οπως πιθανον να γινει αν και δεν το ευχομαι,θα σου ερθει επισης φθηνα η ζημια
1ον! με 250 πηγα και ηρθα καρδιτσα! δεν με κουρασε αλλα μου την εσπασε που δεν μπορουσα να παω πανω απο 120!
2ον ριξε μια ματια στο er-6 και στο diversion!! φοβερα μηχανακια!! ειδικα το er-6 ειναι το αγαπημενο των πρωταρηδων!
GreenMachine
19/04/2010, 22:05
παιδια σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες και τις συμβουλες σας!
απλα να πω οτι η μεταβαση μου απο αυτοκινητο σε μηχανη ειναι ηδη οικονομικη κινηση,δεν θα εψαχνα να βρω πιο ειναι το πιο οικονομικο μηχανακι αλλα μαλλον αυτο που θα με εξυπηρετουσε οσο το δυνατον περισσοτερο!
Δες τα πμ σου.
Συμφωνω με τους προλαλησαντες.
Μην σε τρομαζουν τοσο τα κυβικα......το χερι σου αν μπορεις να συγκρατησεις δεν θα εχεις προβλημα.
Αλλοι πηγανε απο townmate σε gsxr1000 και σε ενα χρονακο γραφανε χρονους στην πιστα......με 250cc ουτε οι σχολες οδηγων δεν κανουν μαθηματα!!!!
να λαβεις υποψη οτι ισως να μην ειναι τοσο οικονομικο οσο νομιζεις
σε αρκετες μηχανες η καταναλωση ερχεται στα ιδια επιπεδα με αρκετα αυτοκινητα(δεν ξερω και τι αμαξι εχεις)
επισης πιθανον να εχει πιο συχνη συντηρηση αποτι στο αυτοκινητο
δεν λεω να παρεις ντε και καλα 250αρι
μπορεις νανεβεις κυβικα αν θες δεν ειναι κακο
πες μας αν θες ποσα διαθετεις περιπου(συμπεριλαμβανομενου και του απαραιτητου εξοπλισμου βεβαια)
παρε το τρικυκλο piaggio mp3 με τις βοηθητικες ροδες ..........θα στριβεις σαν τον valentino rossi ........και δεν θελει διπλωμα μηχανης ....
Θελει διπλωμα ταχυπλοου!!!!!!!!!!!
αν θελεις κατι οικονομικο γνωμη μου ειναι να μη παρεις μηχανη αλλα κατι μικροτερο ισως καποιο σκουτερ η παπι 125 κυβικων...εγω τα εχω και το δυο κ πιστεψε με δεν σε σωνει τιποτα...το tdm καιει σχεδον οσο το αμαξι(1400 κ.εκ.),θελει λαδια καθε 5000χλμ(το αμαξι καθε 10000) κ διαφορα αλλα...τωρα αν πραγματικα θελεις να παρεις μηχανηνωμιζω οτι τα παιδια με καλυψαν....με το καλο να ερθεις και στον δικο μας κοσμο....:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zisisx
αν θελεις κατι οικονομικο γνωμη μου ειναι να μη παρεις μηχανη αλλα κατι μικροτερο ισως καποιο σκουτερ η παπι 125 κυβικων...
+1000 ......μεχρι 300 κυβικικα ειναι καλα
GreenMachine
20/04/2010, 11:45
καλημερα και ευχαριστω για την αμεση και μαζικη συμετοχη των φιλων!
διαβασα τα μηνυματα σας και διαπιστωσα οτι αρκετοι με συμβουλευεται να παρω ενα 250cc.
το μονο μηχανακι που ξερω σε αυτα τα κυβικα και θα μου αρεσε ειναι το klx της kawasaki.η τιμη του ομως ειναι στα 5000 ευρω,δυο χιλιαδες λιγοτερο απο το v strom που θα μου αρεσε πραγματικα να παρω.ξερετε κατι πιο οικονομικο στα 250?
το mp3 στιβει σαν τρενο αλλα (σορρυ απο τα παιδια που το εχουνε) μου θυμιζει το ποδηλατο του γαλατα!!!
πριν ειχα ενα starlet glanza που μου επεινε το αιμα!και μολις ειδα αυτο με τη βενζινη?ακλαφτο το εστειλα!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf dr685sm
20/04/2010, 12:00
Με το σκεπτικό οτι οδηγείς Ι.Χ. συνέχεια και ελάχιστα μηχανή (απο τα λόγια σου αυτό) θα συνιστούσα με κλειστά μάτια ΜΡ3....
λόγοι:
1. Δεν χρειάζεσαι να βγάλεις δίπλωμα μηχανής με την έκδοση LT.
2. Έχει χώρους για σένα που έχεις μάθει να χρησιμοποιείς πορτ-μπαγκάζ. Μην γελάτε οι υπόλοιποι.. όταν έχεις μάθει σε Ι.Χ. , ο χώρος αποθήκευσης είναι πολύ καλό + για νέο οδηγό σε μηχανή.
3. ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙΣ απο χάσιμο μπροστινού , εκτός και αν είσαι "κανίβαλλος". Το ΜΡ3 σου δίνει την σιγουριά αυτή και είναι σίγουρα μεγάλο πλεονέκτημα για σένα που θα οδηγείς μια μηχανή (έστω και ανάποδη τρίκυκλη) χωρίς να φοβάσαι αν μπορείς να το κρατήσεις αν σου γλιστρίσει κτλ... χώρια που δεν θα αλλάξεις τις συνήθειες φρεναρίσματος που έχεις.
Μπορείς να πάρεις και ενα συνεπιβάτη χωρίς πρόβλημα.
Αν πάντως θες να πάς σε μηχανή όπως το V-STROM καλή αγορά σου εύχομαι και πολύ προσοχή και εξοικείωση καθώς είναι τεράστια αλλαγή το 650 της SUZUKI με τα 70hp επισήμως , απο πάπιες, scooters, ΑΧ κτλ...
Gandalf
LiakosVstrom
20/04/2010, 13:34
(επειδή ανέφερες το στρομ... )
πλέον θέλω ένα 30-35άρι κάθε βδομάδα για βενζίνα με χαλαρή καθημερινή χρήση για δουλειά και βόλτες...
(επειδή ανέφερες και το "οικονομική κρίση")
έχε υπόψη πως σε μια μηχανή θα θες λάστιχα (σχεδόν κάθε χρόνο - 230 γιούρια συν) + τα service + αλλαγές λαδιών κάθε όσα λέει ο κατασκευαστής + τυχών πεσίματα + τυχών προβλήματα...
άρα...
MT-03 πολυ καλη τιμη για καινούργιο.Πόλη και εξορμήσεις με υπομονη και θεληση.Οικονομικό αξιόπιστο και θα σου δωσει παραπάνω απο τα λεφτα που θα δωσεις(5300),φτηνα σερβις,όμορφο (υποκειμενικό αυτο),εύκολο για πρώτη μηχανή.Καλη αγορα οπου καταλήξεις.:beer:
παρε παπι η σκουτερ αν το θες να πεταγεσαι στη δουλεια.
αν θες και καμια βολτα οτι ειπε ο svx.
και καλως ηρθες :wave2:
Καλησπέρα και απο εμένα!
Μιας και το παιδί έχει ανοίξει ακριβώς το θέμα που ήθελα να ανοίξω και εγώ, θα συνεχίσω γράφοντας εδω.
Διάβασα τις απαντήσεις όλων σας και κοίταξα ένα ένα τα μοντέλα που αναφέρετε.Μου άρεσαν αρκετά είδικά αυτό το MT-03 μπορώ να πώ με ενθουσίασε.
Προσωπικά δεν έχω καμία εμπειρία με μηχανές μιάς και πάντα ήμουν λάτρης των αυτοκινήτων. Έχω 1 αυτόκίνητο 1800cc το οποίο χρησιμοποιώ για όλες τις μετακινήσεις μου. Από μηχανές-άκια έχω οδηγήσει μια φορά στην ζωή μου ενα 50ρακι και αυτό ήταν όλο.
Μιας και το 95% των χιλιομέτρων που κάνω είναι μέσα στην πόλη σπίτι-δουλειά-σπίτι θα προτιμούσα να αράξω τα κυβικά μου και να αγοράσω μια μηχανή για αυτές τις μετακινήσεις. Το πρόβλημμα μου ομως είναι λίγο διαφορετικό και εδω θέλω την βοήθεια σας:
Είμαι 1.90 και 100 κιλά! Δεν μπορώ να με φανταστώ σε ένα παπάκι και γενικά πάνω με μία μικρή μηχανή οπου θα ήμουν ο απόλυτος άκυρος όλων των εποχών. Θέλω κάτι μεγάλο σε μέγεθος ωστε να είμαι, να φαίνομαι και να νιώθω νορμάλ. Παράλληλα δεν θέλω να ξεφεύγω σε τιμή. ούτε αγοράς ούτε συντήρησης.
Αυτό που είδα χωρίς να ξέρω αν με εξυπηρετεί είναι ένα Honda cbf125 αλλά μου φαίνεται μικρό και αδύναμο. τί θα μου προτείνατε εσείς;
Περιμένω απαντήσεις σας :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vice
Αυτό που είδα χωρίς να ξέρω αν με εξυπηρετεί είναι ένα Honda cbf125 αλλά μου φαίνεται μικρό και αδύναμο. τί θα μου προτείνατε εσείς;
θα σου προτεινα κατι σε αυτοματο 250-400 κυβικα
Φίλε μου είμαι 1,65 και 53 κιλά και το cbf 125 με έχει βολέψει πάρα πολύ. Που σημαίνει ότι είναι χαμηλό και ελαφρύ... Το έχει οδηγήσει και ο φίλος μου που είναι πάνω κάτω στα μέτρα σου και του πέφτει κοντό (όχι ότι ζορίζεται να το οδηγήσει, αρκετές φορές πηγαίνουμε βόλτα και οδηγεί αυτός) αλλά νομίζω πως ειδικά για καθημερινή χρήση θα τον βόλευε καλύτερα κάποια μηχανή που να μη λυγίζουν τόσο τα γόνατά του όταν είναι σταματημένος, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Επίσης, άλλη αίσθηση ταχύτητας και κυρίως επιτάχυνσης έχω όταν το οδηγώ μόνη μου εγώ κι άλλη όταν το οδηγεί αυτός, λόγω της διαφοράς βάρους. Τέλος, λόγω της διαφοράς ύψους, η ζελατίνα θα κόβει λιγότερο αέρα σε εσένα και δεν ξέρω πού ακριβώς θα σου τον πετάει (αν και αυτό είναι μάλλον αμελητέο καθώς οι ταχύτητες που θα πιάνεις δεν θα είναι πάνω από 100 χμ/ώρα)
Αν και είναι πάρα πολύ οικονομικό και βολικό για μετακινήσεις εντός πόλης (σε καμία περίπτωση εκτός, παρά μόνο να βγεις για λίγα λεπτά στην εθνική ή Αττ. οδό) δεν ξέρω κατά πόσο είναι κατάλληλο για εσένα. Αίσθησή μου είναι ότι καλύτερα να κοιτάξεις κάτι μεγαλύτερο (ή έστω ψηλότερο)...
Πολύ καλή η απάντηση σου mreth.
Άρα λοιπόν διαγράφουμε cbf 125 και ψάχνουμε για κάτι πιο μεγάλο. τι θα προτείνατε για τα κυβικά μου έχοντας πάντα υπόψιν οτι ζητώ οικονομία και όχι επιδόσεις;
Αλήθει το ΜΤ03 βγαίνει με ABS ?
@GreenMachine:
Παπί ή το πολύ κάτι μέχρι 250κε.
Πληροφοριακά να ξέρεις ότι ένα παπί έιναι ότι πιό οικονομικό και αξιόπιστο μπορείς να έχεις.
Ακόμη και σε ενδεχόμενες ψιλοτουμπίτσες που δεν θα τις αποφύγεις τον πρώτο τουλάχιστον καιρό, θα την βγάζεις πολύ φθηνά.
Καλές αγορές και μην ξεχάσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό.
:wave2: :beer:
Vice, αν και εδώ πρέπει να σου απαντήσουν οι εμπειρότεροι του φόρουμ, μάλλον για το σωματότυπό σου και με δεδομένο ότι δε θες πολλά κυβικά για να είναι οικονομική, πιστεύω θα σε βολέψει κάποια μηχανή στυλ KLE 250 ή XR-250. Δεν ξέρω αν σου αρέσουν αυτού του στυλ ή προτιμάς π.χ. ybr/cbf 250, αλλά μου φαίνεται πως και αυτά θα σου πέφτουν κοντά... Μία δοκιμή όμως θα σε πείσει!
καλησπερα και καλως ηρθες!
αν ξινηθεις τελικα προς αυτα που σου προτεινε το παιδι απο πανω(ψευτοεντουρο) δες και suzuki dr 200/250 η το yamaha ttr 250,εκτο αν τα θεωρεις αρκετα παλια και θες μονο καινουργιο
Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
προτεινε το παιδι απο πανω
Τα κορίτσια δεν είναι παιδιά.
Τι διάλο, από που κατάγεσαι...? :lol:
spam on
δεν προσεξα ρε παλικαριιιιιιι
απο αρκαδια και απο κυπρο,σου κανω??
:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
απο αρκαδια
Σεβασμός μέγιστος, στους Προ-σελήνιους Ελληνες...:a012:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vice
Καλησπέρα και απο εμένα!
Μιας και το παιδί έχει ανοίξει ακριβώς το θέμα που ήθελα να ανοίξω και εγώ, θα συνεχίσω γράφοντας εδω.
Διάβασα τις απαντήσεις όλων σας και κοίταξα ένα ένα τα μοντέλα που αναφέρετε.Μου άρεσαν αρκετά είδικά αυτό το MT-03 μπορώ να πώ με ενθουσίασε.
Προσωπικά δεν έχω καμία εμπειρία με μηχανές μιάς και πάντα ήμουν λάτρης των αυτοκινήτων. Έχω 1 αυτόκίνητο 1800cc το οποίο χρησιμοποιώ για όλες τις μετακινήσεις μου. Από μηχανές-άκια έχω οδηγήσει μια φορά στην ζωή μου ενα 50ρακι και αυτό ήταν όλο.
Μιας και το 95% των χιλιομέτρων που κάνω είναι μέσα στην πόλη σπίτι-δουλειά-σπίτι θα προτιμούσα να αράξω τα κυβικά μου και να αγοράσω μια μηχανή για αυτές τις μετακινήσεις. Το πρόβλημμα μου ομως είναι λίγο διαφορετικό και εδω θέλω την βοήθεια σας:
Είμαι 1.90 και 100 κιλά! Δεν μπορώ να με φανταστώ σε ένα παπάκι και γενικά πάνω με μία μικρή μηχανή οπου θα ήμουν ο απόλυτος άκυρος όλων των εποχών. Θέλω κάτι μεγάλο σε μέγεθος ωστε να είμαι, να φαίνομαι και να νιώθω νορμάλ. Παράλληλα δεν θέλω να ξεφεύγω σε τιμή. ούτε αγοράς ούτε συντήρησης.
X-max. Χώροι, άνεση, οικονομία, ευελιξία.
Gogolanos
03/05/2010, 10:47
Μιας και είχα κ εγώ τον ίδιο προβληματισμό με τους φίλους όσον αφορά το θέμα πρώτη μηχανή, πριν ενάμιση χρόνο περίπου θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ μιας και τα έχω πρόσφατα!!
Θυμήθηκα κ εγώ στα 30 μου να καβαλήσω μηχανάκι χωρίς να έχω καθόλου εμπειρία. Φοβούμενος τα κυβικά και τις ιπποδυνάμεις επέλεξα να πάρω παπί και συγκεκριμένα ένα Crypton-x. Δεν μπορώ να πώ ότι έχω μετανοιώσει για την επιλογή μου αλλά δέν θα σας πρότεινα ανάλογη λύση. Καλό χρυσό οικονομικό το παπάκι αλλά μέχρι εκεί. Όταν μετά από δυό βδομάδες που είχα το μηχανάκι μου έφυγε ο φόβος και καβάλησα μηχανές φίλων μου , άλλαξε εντελώς η οπτική μου στο θέμα. Άλλη αίσθηση άλλη η συμπεριφορά της μηχανης.
Γνώμη μου είναι να επιλέξετε μια μηχανή εξαρχής γύρω στα 600 κυβικά. Θα την μάθετε πολύ εύκολα, θα σας πάει παντού και θα την κρατήσετε περισσότερο. Εγώ ήδη ψάχνομαι για αγορά μηχανής και πιστεύω ότι ακόμα και κάτι στα 250 να είχα επιλέξει πάλι στην ίδια φάση θα βρισκόμουν. Το παπί σκοπεύω να το κρατήσω για την λάντζα βέβαια, γιατί σαν χρηστικότητα είναι άπιαστο !!
Φυσικά η απευθείας μετάβαση στην μηχανή απαιτεί και την ανάλογη σύνεση οπότε προσοχή στην αρχή και μην φοβάστε τίποτα.
Θα τολμήσω να κάνω και μια πρόταση αγοράς παρά την μικρή εμπειρία μου. Πιστεύω ένα Transalp 650 '02-'03 γύρω στα 3.500 ευρά είναι μια καλή all around μοτοσυκλέτα , δοκιμασμένη , αξιόπιστη, ευκολοοδήγητη που μπορεί να καλύψει από καθημερινή μετακίνηση μέχρι και ταξιδάκια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Τα κορίτσια δεν είναι παιδιά.
Τι διάλο, από που κατάγεσαι...? :lol:
Κι εγώ που νόμιζα ότι μόνο στην Κρήτη το λέμε αυτό... Κι εκεί τώρα τελευταία το έχουμε κόψει!!!
Γιατί ρε παλικάρι, ψυχή δεν έχουμε κι εμείς τα κοριτσάκια???
Αρχικά δημιουργήθηκε από mreth
Γιατί ρε παλικάρι, ψυχή δεν έχουμε κι εμείς τα κοριτσάκια???
Εχμ...όχι όλες. :smokin:
:wave2: :beer: :beer:
GreenMachine
06/05/2010, 15:35
εχουνε και ψυχη και κατι ακομα οι κοπελες,ιδιαιτερα αυτες που καβαλανε μηχανες!!!:rotflmao:
παπι και σκουτερ δεν προκειται να παρω γιατι ειμαι κι εγω 1.93 και θα φαινομαι σαν καγκουρας!!
μιλησα και με 2-3 παιδια ακομα που εχουν μηχανες και μου ειπαν πως αν παρω κατι μικροτερο θα θελησω συντομα να το αλλαξω...οποτε καλυτερα να προαρμοστω σε ενα 650 απο την αρχη..
πριν λιγες μερες ειδα στο σφακιανακη το v strom k9 με abs στα 7.200,ηταν σε προσφορα.
δεν ξερω εαν τελειωσε γιατι δεν εμφανιζεται πλεον στο site του..αν ξερει κανεις οτιδηποτε let me know!
Toυλάχιστον τώρα, στα πρώτα μοτοσυκλετιστικά σου βήματα, θά'πρεπε να σε απασχολεί λιγότερο το ''φαίνεσθαι'' και περισσότερο το κτίσιμο μιάς ορθής μοτ/κής εμπειρίας.
Είτε λίγο κρατήσεις ένα μικρό μηχανάκι, είτε πολύ πάντα έχεις να πάρεις κάτι...πάντα έχει να σου μάθει κάτι. Το οποίο θα σου χρειαστεί οδηγώντας τοεπόμενο μεγαλλίτερο.
Το ύψος σου δεν είναι περιοριστικό. Το μάτι είναι. :wave2:
:beer: :beer: