View Full Version : Euro Trip July 2010
http://europeroutes.blogspot.com/2010/03/austria-to-france-alpes-june-2010-be_8634.html
Το καλοκαίρι 3 μηχανές και οι αναβάτες τους θα κάνουν μια βολτίτσα απο ιταλία αυστρία ελβετία γαλλία και ιταλία. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η παραπάνω. Τα χιλιόμετρα είναι πολλά και θα είναι το πρώτο μου ταξίδι εκτός ελλάδας. Μέχρι στιγμής έχω βγάλει οδική ασφάλεια και για ευρώπη απο ΕΛΠΑ αλλά μου είπανε δεν υπάρχει επαναπατρισμός το οποίο με άγχωσε.
Έκανα αίτηση στην ασφαλιστική να μου δώσει την κίτρινη κάρτα και πρέπει να αλλάξω και το δίπλωμα στο καινούριο που είναι σαν πιστωτική.
Έχω μια μπαγκαζιέρα 46 και λέω να πάρω έναν μικρό σάκο. Ελπίζω να είναι αρκετά.
Λέμε να κλείσουμε τα ξενοδοχεία μόνο τις πρώτες 2 με 3 μέρες και μετά να τα αφήσουμε στο φλου.
Θέλω να περάσουμε σίγουρα απο stelvio pass και Col De Turini.
Οτι συμβουλές έχετε είναι ευπρόσδεκτες! Ευχαριστώ
Cpt. Haddock
27/04/2010, 10:25
Πράσινη Καρτα :wave2:
road spirit
27/04/2010, 12:26
υπολόγιζε ημερήσια έξοδα 100-120 ευρώ, όλα μέσα (βενζινες, διατροφή, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία)
για τις μέρες που το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ορεινές διαδρομές και αλπικά περάσματα, να υπολογίζεις max 350 χλμ ημερησίως
Ακόμα και κατακαλόκαιρο, πάρε μαζί σου αδιάβροχα. Ο καιρός πάνω στις Άλπεις έχει διακυμάνσεις έντονες
blueangel
27/04/2010, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από jp79
http://europeroutes.blogspot.com/2010/03/austria-to-france-alpes-june-2010-be_8634.html
Λέμε να κλείσουμε τα ξενοδοχεία μόνο τις πρώτες 2 με 3 μέρες και μετά να τα αφήσουμε στο φλου.
Αν το κάνεις αυτό ΈΙΔΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟ θα φάς φρίκη που δεν θα την ξεχάσεις στη ζωή σου!!!Μπές από τώρα booking.gr και όχι μόνο θα βρείς και πάμφθηνα αλλά και γκλαμουράτα!!!Το ρίσκο της τελευταίας στιγμής κοστίζει ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ στην τσέπη!!!Εκτός και αν δεν σε ενοχλεί...:wave2:
giorgos wylde
27/04/2010, 13:16
Εριξα μια πρόχειρη ματιά στην διαδρομή και είναι σχεδόν ίδια με αυτή που έκανα πέρυσι το καλοκαίρι.
Κατα τη γνώμη μου κλείσε (αν γίνεται) όλα τα ξενοδοχεία που θα μείνετε.
Εμείς είχαμε αποφασίσει απο πριν τα χλμ που θα κάνουμε σε κάθε διαδρομή και τον τελικό προορισμό, δεν υπολογίζαμε την ώρα που θα κάνουμε.
Και επειδή χαζεύαμε τα μέρη , βγάζαμε φωτογραφίες και πίναμε ένα καφέ στο όρθιο φτάναμε αργά το απόγευμα σε κάθε προορισμό με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε ξενοδοχείο με παρκινγκ εύκολα.
Ειδικά στην νότια διαδρομή που έχει πολύ ζέστη και υγρασία (Κυανή Ακτή) , έχει και πολύ τουρισμό ,διότι εκεί παραθερίζει σχεδόν όλη η Γαλλία+Ιταλία.
Να φανταστείς δεν μας αφήναν να βαλουμε τις μηχανές σε κεντρικό κλειστό πάρκινγκ στη Νίκαια ,παρόλο που τους λέγαμε ότι χρειαζόμαστε το χώρο μιας θεσης για να βάλουμε και τις 3 μηχανές και θα του πληρώναμε 3 εισιτήρια!!!!
Πάντως οτι και να κάνετε σίγουρα θα περάσετε καλά.
Αυτό που φοβάμαι με τα ξενοδοχεία είναι οτι αν τα κλείσουμε το πρόγραμμα θα είναι πολύ αυστηρό. Η άλλη μου ανυσηχία με τα ξενοδοχεία ειναι οτι θα ψάχνω ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο σε μια άγνωστη περιοχή ενώ θα μπορούσα να πάω στο πρώτο που θα συναντούσα στον δρόμο κοντά στην περιοχή που θέλω να μείνω. Αυτό με τις διακοπές των γάλλων και των ιταλών στην κυανή ακτή δεν το είχα σκεφτεί. Μάλλον εκεί θα φάμε πολύ κίνηση.
Cpt. Haddock
27/04/2010, 13:46
[...]Αυτό με τις διακοπές των γάλλων και των ιταλών στην κυανή ακτή δεν το είχα σκεφτεί. Μάλλον εκεί θα φάμε πολύ κίνηση.
Δε φαντάζεσαι :sick:
road spirit
27/04/2010, 13:51
... Αυτό με τις διακοπές των γάλλων και των ιταλών στην κυανή ακτή δεν το είχα σκεφτεί. Μάλλον εκεί θα φάμε πολύ κίνηση.
βγάλε το "μάλλον" :
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
.....Ωραία λέω, χαράματα είναι θα κάνω το κομμάτι Cannes genova από τον παραλιακό. 250 χλμ είναι δεν είναι. Αν όχι τώρα πότε? 7 ώρες μετά απέχω ακόμα 70 χλμ από Γένοβα. Ναι έκανα σε 7 ώρες 150 χλμ περίπου. ....
(απο εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=89262&perpage=15&pagenumber=9) )
Η άλλη μου ανυσηχία με τα ξενοδοχεία ειναι οτι θα ψάχνω ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο σε μια άγνωστη περιοχή
Εγώ πάντως αυτό το πρόβλημα το έλυσα αφού τα ξενοδοχεία που είχα κλείσει τα εύρισκα με το GPS που ενεργοποιούσα μπαίνοντας στην πόλη που είναι το εκάστοτε ξενοδοχείο.
ωραια εκδρομη :beer: :beer:
φιλε μη μασας .......γεμισε το μοτορι ελληνικες σημαιες.......θα σε φιλοξενουν δωρεαν,φαι τσαμπα.......
giorgos wylde
27/04/2010, 16:40
Για να σου πω ακριβώς τι έγινε:
Ουτε εμείς είχαμε κλείσει ξενοδοχεία.Την πρώτη μέρα μείναμε στο zell am see που είναι μετα το grobcklokner , και λέμε κάτι θα βρούμε ,επειδή φτάσαμε αργά το απόγευμα ,μας βοήθησαν οι ντόπιοι να βρούμε ,αλλά χωρίς παρκινγκ. Και γενικά ενώ βλέπεις πάρα πολλές μηχανές στο δρόμο , εντός των χωριών-πόλεων βλέπεις λίγες ,και λες να την αφήσω έξω?
Εγώ δεν λέω οτι δεν θα βρείς ξενοδοχεία (αλλού πιο εύκολα ,αλλού πιο δύσκολα) , το θέμα είναι τι ώρα θα ψάχνετε ,τι κούραση και υπομονή θα έχετε , τι πείνα ,τι νύστα ,παρκινγκ ?, πόσο κοντά θα είναι απο καμιά πιτσαρία ή καφε κ.α.
Αν πηγαίνατε σε camping και γενικά σε φάση με υπνόσακο, θα σου έγραφα μην κλείσεις τίποτα , αλλά το ξενοδοχείο είναι ένα θέμα και δεν είναι δύσκολο οργανωτικά.
Λές α)ή κανω τόσα χλμ την ημέρα ,άρα θα θα καταλήξω εκεί και κλείνεις
β)ή ο στόχος είναι το τάδε σημείο ανεξαρτήτου χλμ ,ώρας (μπορεί να σας παρει η ώρα σε άλλο σημείο) και κλείνεις.
Συνοψίζοντας απο την τρίτη μέρα και μετά ψάχναμε στο internet των ξενοδοχείων που μέναμε ,να βρούμε το επόμενο. Και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι κάνουν και αυτοί τις διακοπες τους όχι μόνο παραθαλάσσια που γίνεται χαμός ,αλλά και στις Αλπεις.
Σίγουρα θα επιστρέψετε πιο γεμάτοι και χαρούμενοι , οτι και να γίνει.