PDA

View Full Version : Ψαχνομαι για 50αρι

FunkBass
29/04/2010, 07:50
Λοιπον ειμαι νεος μελος πιστευω πως ειμαι στην σωστη ενοτητα . Αν οχι παρακαλω να μεταφερθει.

Οκ.. Σε κανα 2 μηνες θα κλεισω τα 17 και σκεφτομουν να αγορασω ενα μηχανακι.
Εννοειται πως θα δωσω πρωτα για διπλωμα (αν δεν κανω λαθος πρεπει να περασω τα σηματα και να κανω ενα τεστ ντραιβ σε καποιο αστυνομικο τμημα + να τακτοποιησω τα χαρτια.)
Καταρχην το μηχανακι το θελω περισσοτερο για να κανω τις βολτες μου οπως καθε νεανιας
και για να πηγαινω στο φροντηστηριο το οποιο ειναι αρκετα μακρυα απο το σπιτι μου και εχω βαρεθει να πηγαινω με τα ποδια αφου δεν γινεται να πετυχεις ποτε το λεωφοριο το οποιο παλι δεν βολευει.
Δεν ειμαι απο αυτους που τρελενονται για σουζες κλπ περισσοτερο θα ελεγα κωλονω να κανω σουζες και τρικ με οχηματα.

Δεν ειμαι σιγουρος για το αν θελω σκουτερ ή παπι.
Εχω ακουσει και παρατηρησει πως τα σκουτερ εχουν συνηθως ροδες μικρου μεγεθους σε σχεση με το παπι και ετσι ισως να ειναι πιο επικυνδυνα στην οδηγηση οταν βρεχει ή οταν ειναι βρεγμενος ο δρομος. Οποτε ειναι κατι που με προβληματιζει.

Καποιους συλλογισμους που εχω κανει:
Επειδη ειναι δυσκολοι οι καιροι και για μενα ενα σκουτερ μπορω να πω πως ειναι μια πολυτελεια
δεν εχω πολλα λεφτα για ξοδεμα οποτε συνολικα αν δουλεψω και με βοηθησουν και οι γονεις μου
θα εχω γυρω στα 500-600 μαξιμουμ πιστευω.
Επειδη εχω ακουσει πως τα yamaha town mate 50cc ειναι σκυλια και βλεπω συνεχως να κυκλοφορουν στην Θεσσαλονικη σκεφτηκα πως θα ηταν καλη ιδεα να εβρισκα ενα μεταχειρισμενο
γυρω στα 200-300 ευρω και να το αναβαθμησω.
Το θεμα ειναι μηπως να το επερνα καινουριο; Δεν ξερω αν ακομα υπαρχει στην αγορα και ποια η τιμη του.
Εχω δει πως σε 50αρακια βαζουν κινητηρες μεγαλυτερου κυβισμου τα κανουν 80cc αλλα *νομιμα*.
Θα αξιζε κατι τετοιο;
Αυτο που με καιει περισσοτερο ειναι οτι αν επερνα το townmate θα με πειραζε η εμφανηση του καθως ειναι παλιο μοντελο καταλαβενετε.. Θα εβρισκα πλαστικα καλυματα ή οπως αλλιως τα λενε να τα αλλαξω να το κανω πιο ωραιο; Ποσο περιπου θα κοστιζε;

Αυτα προς το παρων μην σας ταλαιπωρω αλλο.
Ειμαι τελειως ασχετος και απο μηχανες και απο αμαξια και αυτο φενεται νομιζω.
Δεκτες ολες οι αποψεις.

Σαββας

zeke
29/04/2010, 09:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από FunkBass
Λοιπον ειμαι νεος μελος πιστευω πως ειμαι στην σωστη ενοτητα . Αν οχι παρακαλω να μεταφερθει.

Οκ.. Σε κανα 2 μηνες θα κλεισω τα 17 και σκεφτομουν να αγορασω ενα μηχανακι.
Εννοειται πως θα δωσω πρωτα για διπλωμα (αν δεν κανω λαθος πρεπει να περασω τα σηματα και να κανω ενα τεστ ντραιβ σε καποιο αστυνομικο τμημα + να τακτοποιησω τα χαρτια.)
Καταρχην το μηχανακι το θελω περισσοτερο για να κανω τις βολτες μου οπως καθε νεανιας
και για να πηγαινω στο φροντηστηριο το οποιο ειναι αρκετα μακρυα απο το σπιτι μου και εχω βαρεθει να πηγαινω με τα ποδια αφου δεν γινεται να πετυχεις ποτε το λεωφοριο το οποιο παλι δεν βολευει.
Δεν ειμαι απο αυτους που τρελενονται για σουζες κλπ περισσοτερο θα ελεγα κωλονω να κανω σουζες και τρικ με οχηματα.

Δεν ειμαι σιγουρος για το αν θελω σκουτερ ή παπι.
Εχω ακουσει και παρατηρησει πως τα σκουτερ εχουν συνηθως ροδες μικρου μεγεθους σε σχεση με το παπι και ετσι ισως να ειναι πιο επικυνδυνα στην οδηγηση οταν βρεχει ή οταν ειναι βρεγμενος ο δρομος. Οποτε ειναι κατι που με προβληματιζει.

Καποιους συλλογισμους που εχω κανει:
Επειδη ειναι δυσκολοι οι καιροι και για μενα ενα σκουτερ μπορω να πω πως ειναι μια πολυτελεια
δεν εχω πολλα λεφτα για ξοδεμα οποτε συνολικα αν δουλεψω και με βοηθησουν και οι γονεις μου
θα εχω γυρω στα 500-600 μαξιμουμ πιστευω.
Επειδη εχω ακουσει πως τα yamaha town mate 50cc ειναι σκυλια και βλεπω συνεχως να κυκλοφορουν στην Θεσσαλονικη σκεφτηκα πως θα ηταν καλη ιδεα να εβρισκα ενα μεταχειρισμενο
γυρω στα 200-300 ευρω και να το αναβαθμησω.
Το θεμα ειναι μηπως να το επερνα καινουριο; Δεν ξερω αν ακομα υπαρχει στην αγορα και ποια η τιμη του.
Εχω δει πως σε 50αρακια βαζουν κινητηρες μεγαλυτερου κυβισμου τα κανουν 80cc αλλα *νομιμα*.
Θα αξιζε κατι τετοιο;
Αυτο που με καιει περισσοτερο ειναι οτι αν επερνα το townmate θα με πειραζε η εμφανηση του καθως ειναι παλιο μοντελο καταλαβενετε.. Θα εβρισκα πλαστικα καλυματα ή οπως αλλιως τα λενε να τα αλλαξω να το κανω πιο ωραιο; Ποσο περιπου θα κοστιζε;

Αυτα προς το παρων μην σας ταλαιπωρω αλλο.
Ειμαι τελειως ασχετος και απο μηχανες και απο αμαξια και αυτο φενεται νομιζω.
Δεκτες ολες οι αποψεις.

Σαββας

Αδερφέ μην νομίζεις πως εγώ είμαι κατά πολύ μεγαλύτερος.Αλλά στα 17 μου είχα την τύχη να έχω xtaki 600ari ! Βέβαια είχα ξεκινήσει από τα 13 με τα μοτόρια.Το πρώτο μου να φανταστείς ήταν ένα honda magna 50cc με συμπλέκτη.Δεν είχα ποτέ παπί επειδή δεν μου άρεσε,και όσο για το scooter που λες για τις μικρές ρόδες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,είχα ένα runner special.ed. 2007 50cc και το ανέβασα στα 80cc με μικρό κόστος αλλά καλές επιλογές και δεν είχα προβλήματα με τις ρόδες.To town mate προσωπικά δεν μου αρέσει,βέβαια εάν αρέσει σε εσένα τότε δεν έχω λόγο.Για τα λεφτά που διαθέτεις εγώ θα επέλεγα κανένα astrea η εάν έχεις πρόβλημα με τα cc τότε ένα glxaki.Μην το ψάχνεις να κάνεις όμορφο ένα town mate.Σημαντικότερο ρόλο παίζει για τι το θες.Αν το θες για την δουλίτσα σου τότε τσίμπα το και στα ..@$@# σου ! :beer: :beer:

reinmeister
29/04/2010, 10:22
χωρις να ξερω την νομολογια αναφορικα με τα διπλωματα θα σου προτεινα καποιο astrea grand 100 στα λεφτα που διαθετεις...αξιοπιστια,φιλικοτητα και πληθωρα φθηνων ανταλλακτικων...

ERRIKA
29/04/2010, 11:41
Μέχρι τα 18, μόνο 50 cc φίλε... Πάρε ό,τι βρεις μεταχειρισμένο σε καλύτερη κατάσταση, με τα λεφτά που διαθέτεις, γιατί μόλις κλείσεις τα 18 θα θέλεις να το δώσεις και να πάρεις κάτι άλλο. Για μένα, τα παπιά είναι all time classic γι αυτές τις ηλικίες... και έχουν φθηνότερη συντήρηση.

FunkBass
29/04/2010, 11:50
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Απο οσο εψαξα και γω το town mate δε λεει οποτε θα κοιταξω τα υπολοιπα μοντελα που μου ειπατε.
Κατα τα αλλα ψαχνω μονο 50cc θελω να ειμαι νομιμος να μην ανισυχω για δικαστηρια κλπ παρολο που μπορεις να την σκαπουλαρεις ευκολα.

alex14
29/04/2010, 11:54
Κατα τα αλλα ψαχνω μονο 50cc θελω να ειμαι νομιμος να μην ανισυχω για δικαστηρια κλπ παρολο που μπορεις να την σκαπουλαρεις ευκολα.

:a18:

ERRIKA
29/04/2010, 12:04
+1000

zeke
29/04/2010, 15:24
Κοιτώντας στο ίντερνετ σου έχω και αυτή την πρόταση.
δεν ξέρω εάν σου αρέσει http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/679833/
να ξέρεις πως αυτά τα μηχανάκια είναι σκυλιά piagio <3

TROOPER
30/04/2010, 03:37
αμην!

ενας πιτσιρικας σοβαρος με μυαλο στο κεφαλι του !!

σαββα καλως ηρθες και μια και δεν εχω ιδεα απο μικρα μηχανακια το μονο που εχω να σου πω ειναι να δωσεις βαρυτητα σε εξοπλισμο (οχι υπερβολες) και να προσεχεις.

:beer: :beer: :beer:

FunkBass
30/04/2010, 09:31
Για το εξοπλισμο που λενε οι περισσοτεροι εχετε δικαιο.
Αλλα.. το κρανος θα κοστιζει γυρω στα 100-150 ευρω? Πολλα λεω?
Τωρα για παντελονια και μπουφαν γαντια και μποτες πιστευω πως αντε το χειμωνα να τα παρεις αλλα το καλοκαιρι θα σκας με αυτα :yuck:

Αν και το βλεπω λιγο χλωμο γιατι δεν αφηνει ο πατερας μου :bigcry: .
Αντε με τα ποδια αλλον ενα χρονο..

FunkBass
04/05/2010, 08:38
Τελικα μαλλον θα 18ρισω και μετα θα παρω 125αρι
Για να κανω διπλωμα για 125 χρειαζομαι και για 50?
Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο 125αρι / Budget: 1000-1500 ευρω (λογικα σε μεταχειρισμενο θα το παρω)

epp1640
04/05/2010, 08:59
Τελικα μαλλον θα 18ρισω και μετα θα παρω 125αρι
Για να κανω διπλωμα για 125 χρειαζομαι και για 50?
Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο 125αρι / Budget: 1000-1500 ευρω (λογικα σε μεταχειρισμενο θα το παρω)

μεταχειρισμένο cbf 125, ybr 125, cbr 125, xt 125, xr 125.. :winka: :beer:

FunkBass
04/05/2010, 09:13
Ωραιος φιλε να εισαι καλα θα τα κοιταξω απο τωρα :beer:
Αντε και του χρονου με μηχανη..:smokin:

tragos
04/05/2010, 10:19
υπομονη φιλε θα περασει... τα εχω περασει κ εγω...

bikas
04/05/2010, 10:22
βρε παε 50αρακι κατα προτιμηση παπακι για να ειναι σκυλι,και να μην καει βενζινη,να μην εχει τελη κυκλοφοριας,να μην εχει ακριβη ασφαλεια και ετσι οπως παμε να μην εχεις σε κανα δυο χρονια και κτεο.(αληθεια με το κτεο για τις μηχανες τι εγινε??εχει μεινει στα χαρτια???)

Kwstas Colonos
31/05/2010, 17:17
Καλησπέρα σας, είμαι 17 χρονών και ενδιαφέρομαι για ενα scooter 50cc. Το οποίο να είναι όμορφο π.χ θα έλεγα για το yamaha aerox 50cc είναι αυτό: http://www.autosvalls.com/static/flota/I.jpg ή αυτό: http://images.bidorbuy.co.za/user_i...aerox_r50cc.jpg
.Δηλαδή τέτοιο στυλάκι σε μεταχειρισμένο γιατί τα οικονομικά δεν πάνε καλά!!! Θα το χειρίζομαι για βόλτες, για την δουλειά και για κανένα καφέ με την κοπέλα μου. Δεν με ενδιαφέρουν οι φάσεις για σούζες και κολπάκια. Δεν έχω καμία εμπειρία από μηχανάκια... Φέτος το καλοκαίρι θα νοικιάσω ένα 50άρι για να μου ψηλομάθει ο πατέρας μου. Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι έχω ακούσει οτι πέφτεις εύκολα και δεν στρείβει εύκολα και άνετα το 50άρι.
Θα ήθελα την γνώμη σας γι'αυτό το θέμα..Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!
:winka: