PDA

View Full Version : ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ!

caesarsk
03/05/2010, 06:57
Μιλώντας πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, βοηθήστε με να βρω μια λύση.

Εστω ότι έχουμε ένα κινητήρα, αργόστροφο, με μεγάλη ροπή, καθόλου πουσαρισμένο, και με αρκετα ηλεκτρονικά πάνω του (κάτι σαν BMW δλδ, αλλα όχι τοσο απλουστευμένο).

Ο κινητήρας αυτός λοιπόν παρούσιάζει το εξής πρόβλημα. Στις χαμηλές στροφές μεταξύ 1000 και 2500 στροφών βγάζει ένα κόμπιασμα! Εντονο!

Πρώτα κοιτάχτηκε η εισαγωγή αέρος, αλλάχτηκαν φίλτρα, καθαρίστηκε. ΟΛΑ ΟΚ
Επειτα κοιτάχτηκε και αλλάχτηκε όλο το σύστημα εξαγωγής. Από την πολλαπλή εξαγωγής (η οποία είχε ενα ράγισμα) μέχρι και πίσω.
Επειτα ελεχτηκαν τα μπεκ. Καθαριστικαν ρυθμίστικαν.
Επειτα ελεχτηκαν τα μπουζί. Ολα σε άψογη καταστάση.
Επειτα κοιτάχτηκε το ρεύμα που φτάνει στα μπουζοκαλώδια.
Επειτα κοιτάχτηκε η τρόμπα βενζίνης.

Ολα καλώς. Αποφασιστηκε λοιπόν να καλωδιωθεί και να τον δούμε στον "Εγκεφαλος¨. Κανενα πρόβλημα και εκεί.

Για δώστε καμμιά ιδέα ακόμη...

daz
03/05/2010, 09:41
Μηχανικός δεν είμαι αλλά θα βοηθούσε νομίζω να πεις τι κινητήρας είναι αυτός.

edit: Συνήθως τρύπες και κομπιάσματα είναι λάθος μείγμα.
edit2: To tps παίζει να είναι?

caesarsk
03/05/2010, 10:49
αν τα λεμε ολα δεν εχει γουστο!!!

Ενας κινητηρας εσωτερικης καύσης τετραχρονος, πολυκιλυνδρος!!

Επειδη και εμενα αρχικα το μυαλο μου πήγε στο μειγμα, από εκεί ξεκινησα να ψάχνω αλλα ΟΧΙ...

επιμενω πως κάτι εχει να κανει με την εξαγωγη!!!

T.R.E
03/05/2010, 10:55
Σόρρυ κιόλας,αλλά βοήθεια ψάχνεις ή βάζεις quiz στο φόρουμ... :confused:

DrBig
03/05/2010, 10:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από caesarsk
Μιλώντας πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, βοηθήστε με να βρω μια λύση.

Εστω ότι έχουμε ένα κινητήρα, αργόστροφο, με μεγάλη ροπή, καθόλου πουσαρισμένο, και με αρκετα ηλεκτρονικά πάνω του (κάτι σαν BMW δλδ, αλλα όχι τοσο απλουστευμένο).

Ο κινητήρας αυτός λοιπόν παρούσιάζει το εξής πρόβλημα. Στις χαμηλές στροφές μεταξύ 1000 και 2500 στροφών βγάζει ένα κόμπιασμα! Εντονο!

Πρώτα κοιτάχτηκε η εισαγωγή αέρος, αλλάχτηκαν φίλτρα, καθαρίστηκε. ΟΛΑ ΟΚ
Επειτα κοιτάχτηκε και αλλάχτηκε όλο το σύστημα εξαγωγής. Από την πολλαπλή εξαγωγής (η οποία είχε ενα ράγισμα) μέχρι και πίσω.
Επειτα ελεχτηκαν τα μπεκ. Καθαριστικαν ρυθμίστικαν.
Επειτα ελεχτηκαν τα μπουζί. Ολα σε άψογη καταστάση.
Επειτα κοιτάχτηκε το ρεύμα που φτάνει στα μπουζοκαλώδια.
Επειτα κοιτάχτηκε η τρόμπα βενζίνης.

Ολα καλώς. Αποφασιστηκε λοιπόν να καλωδιωθεί και να τον δούμε στον "Εγκεφαλος¨. Κανενα πρόβλημα και εκεί.

Για δώστε καμμιά ιδέα ακόμη...

Κανε μια καυσαναλυση υπο φορτιο και με τις στροφες να ανεβαινουν αργα (οχι τερμα γκαζι) για να παρεις μια ιδεα του τι κανει το ιντζεξιον.

Tpap
03/05/2010, 11:08
αν τα λεμε ολα δεν εχει γουστο!!!

Ενας κινητηρας εσωτερικης καύσης τετραχρονος, πολυκιλυνδρος!!

Αν κάνεις πλάκα ρε, περιμένεις να σου απαντήσουν σοβαρά...?
Και να σου δώσουν και λύσεις κιΟλα..?

:confused:

caesarsk
03/05/2010, 14:44
Λοιπον πλάκα δεν κάνω και ειναι πρόβλημα σε αυτοκινητο και οχι σε μοτοσυκλετα

Πάμε λοιπόν...Καυσαναλυση δεν εχει γινει και μου έδωσες ιδέα

Στα μπεκ που με ρώτησε κάποιος. Εγινε ογκομέτρηση πριν τον καθαρισμό, και ογκομέτρηση μετα τον καθαρισμό

Οι αισθητήρες λ έχουν αλλαχθει με καινουριους (αφού είχαν πρόβλημε μετα το ράγισμα της πολλαπλής εξαγωγής), αλλά μάλλον πρέπει να τους ξαναρίξω μια ματιά...

Επόμενη ερώτηση!

OldMan
04/05/2010, 08:47
Σοφιανέ, η Τρίτη ΔΕΝ είναι καλή μέρα ... :D

Αν θέλεις να προβληματιστείς (και να προβληματίσεις και άλλους..), μετακομίζουμε...!! :wave2:

MG
04/05/2010, 08:59
υπαρχουν πολλοι σενσορες που μπορει να ευθυνονται....

θα σου κοστισει να το βαλεις στον εγκεφαλο? μονο εκει θα δεις καποιο σφαλμα... μπορει να ειναι καποιος αισθητηρας οξυγονου και πολλα αλλα μπορει.... ειναι παλιο αυτοκινητο? εννοω πριν το 2000? ρωταω για να δω αν εχει OBD

αν θα σου κοστισει αλλου, εχω εξαμινερ για ολα τα αυτοκινητα... αλλα ειδικα για τα ιταλικα το εργοστασιακο προγραμμα... χωρις να ειμαι συνεργειο... απλα ιδιωτης τρελλαμενος ιταλος

OldMan
04/05/2010, 09:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG
ειδικα για τα ιταλικα το εργοστασιακο προγραμμα...
Τι από τα παρακάτω που έγραψε ό άνθρωπος σΕ φέρνει προς το τρικολόρε ..?? :look:

ένα κινητήρα, αργόστροφο, με μεγάλη ροπή, καθόλου πουσαρισμένο, και με αρκετα ηλεκτρονικά πάνω του

OldMan
04/05/2010, 09:23
(και επειδή εδώ ο mod είναι ζόρικο αγόρι :blush: και δεν μας βλέπω καλά για πολύ ...)

Πειράχτηκε τίποτε στο βολάν ??

toyar
04/05/2010, 09:29
Ξεκινώντας αντίστροφα αφού το διαγνωστικό δεν βγάζει πρόβλημα ενώ η βλάβη υπάρχει ψάχνουμε κάτι πιο παραδοσιακό όπως τράβηγμα αέρα από την εισαγωγή ή διαρροή στην εξαγωγή.
Πρώτα όμως θα σκάτζαρα και μια μπαταρία μήπως η δικιά του βραχυκυκλώνει στιγμιαία και μπερδεύει τον εγκέφαλο

caesarsk
04/05/2010, 16:39
Επεστρα οποτε μπορω να απαντησω

Βολαν δεν πειραχτηκε τιποτε

Και εγω προς κλασσική βλάβη το βλέπω σε συστημα εισαγωγης-εξαγωγης, αλλα ψαχνομαι και για κανενα περιεργο αισθητητηρα τύπου TPS αισθητηρα εκεντροφορου, η καμμια βαλβίδα περιεργη.

Θα κάνω αλλο ενα έλεγχο αυριο σε λ και επανερχομαι

soter3gm
05/05/2010, 03:55
Το πρόβλημα είναι απλό σε όλα τα οχήματα που είναι με injection υπάρχει ένα μπλιμπλίκι που λέγετε εξισορροποιητης πίεσης καυσίμου. Πολλοί το ξεχνάνε αλλά και πολλές φορές δεν φαίνεται στον εγκέφαλο πως είναι χαλασμένος,
Το είδα αυτό το έργο σε ένα TDM αλλά και στο αυτοκίνητο μου
Για ρίξε και εσύ μια ματιά