View Full Version : Βενζινάδικα- Αποδείξεις
Απο 1 Μαΐου 2010 η έκδοση αποδείξεων απο βενζινάδικα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
Μέχρι 30 Απριλίου στα πρατήρια υγρών καυσίμων η φορολόγηση τους υπολογιζόταν απο τις αγορές που έκαναν, δηλαδή απο τα τιμολόγια που τους έκοβαν τα διυλιστήρια. Με τις τελευταίες αλλαγές η φορολόγηση τους υπολογίζεται απο τις πωλήσεις τους, δηλαδή απο τι αποδείξεις κόβουν. Οπότε ΑΝ δεν σαν κόβουν απόδειξη ταμειακής σημαίνει ότι στα 20 ευρώ που δίνετε ο τύπος βάζει στην τσέπη του περίπου 4 ευρώ. Τα οποία ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει στο "κράτος" μέσω του ΦΠΑ.
Εννοείτε ότι με την αλλαγή ΔΕΝ επιβαρύνεται η τιμή της βενζίνης με 21% μιας και η αξία του ΦΠΑ υπήρχε ήδη στην τιμή λιανικής - πώλησης.
Γιατί τα λέω όλα αυτά???
Το ΣΚ έκανα 2 βόλτες και έβαλα 3 φορές βενζίνη
1. φορά πρωτομαγιά πρωί, δίπλα στο σπίτι 5 ευρώ σε ένα ακριβό σχετικά, ο υπάλληλος ούτε καν με ρώτησε, ενώ είχε ταμειακή πάνω στην αντλία, του το είπα και μου λέει "θέλεις απόδειξη για 5 ευρώ???" του λέω δεν είναι υποχρέωση σου να δίνεις απόδειξη απο σήμερα? έκανε την πάπια, την πήρα και έφυγα.
2. μετά απο καμιά 40χιλιόμετρα σε ένα αρκετά φτηνό, αλλοδαπός υπάλληλος, βάζω ένα 20ρικο, την πάπια αυτός... Του λεω απόδειξη φίλε, βγάζει απο την τσέπη μια δεσμίδα και μου λέει, να σου δώσω μία με 60 ευρώ? :eek: :eek: την παίρνω, κοιτάω πάνω, ημερομηνία Απριλίου. Οι τύποι έκοβαν κάργα αποδείξεις πριν ισχύσει ο νόμος, τσάμπα ήταν και τις μοίραζαν τώρα για να γλιτώνουν το ΦΠΑ :bigcry: :bigcry: :bigcry:
3. Κυριακή μεσημέρι, σε επίσης πολύ φτηνό στην επιστροφή απο Επίδαυρο στην Αλμυρή (μόλις φτάσεις δεξιά ΕΚΟ νομίζω) βάζω ένα 10ρικο, ο τύπος ουτέ καν πλησιάζει την ταμειακή, έχω φορτώσει γιατί πάω για 3 στα 3 και στο καπάκι ο δεύτερος υπάλληλος φέρνει την απόδειξη απο την διπλανή αντλία :beer:
2 στους 3 έκλεβαν το ΦΠΑ 20% επι των πωλήσεων στην τσέπη τους...
Eγω δεν μπορω να πω οτι εχω καποιο προβλημα με τους βενζιναδες...τους ζηταω και κοβουν κανονικα...
Τωρα βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα δεν μου 'χει τυχει κανα περιστατικο!
Αρχικά δημιουργήθηκε από pektis
Eγω δεν μπορω να πω οτι εχω καποιο προβλημα με τους βενζιναδες...τους ζηταω και κοβουν κανονικα...
Τωρα βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα δεν μου 'χει τυχει κανα περιστατικο!
Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ πρέπει να ζητάς εσύ, αλλά να εκδίδουν αυτοί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ πρέπει να ζητάς εσύ, αλλά να εκδίδουν αυτοί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ...
Aαα,καλααα.......:lol: :wave2:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
όπως λέει και η διαφήμιση, γι'αυτο λέγονται βενζιν-άδικα :lol: :rotflmao: :lol:
egw paratirisa pws apo tote pou mpikan tameiakes oi benzini einai ka8aro nero... akoma kai se pratiria pou palia eixan kali benzini...!!! palikaria kaneneas den dinei an den tou zitiseis...! logistika tous sumferei...! otan afinoume apodei3eis autoi tis pernoun pisw kai ti bazoun ws epistrofes! me liga logia pernoun lefta deixnontas omws oti den ta piran!!! xese mesa...
PANTA N ZITATE APODEI3EIS!!!!
gt sumferei kai esas an telika apofasisoun na baloun tin foroapallagi....
oso gia tin apodei3i se benzinadika... den exoun akoma oloi...!!!
Η ταμειακή σε βενζινάδικο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, το ξέρουν μήνες πριν και αν δεν έχουν ταμειακή είναι υποχρεωμένοι να κόψουν χειρόγραφη
και αν σας πει καμιά μαλακιά, πείτε του ότι θα ρωτήσετε τον ξάδερφό σας στο ΣΔΟΕ :rotflmao: :rotflmao:
makis206
04/05/2010, 06:24
Έπεσα σε βενζινά που μου έδωσε την απόδειξη πριν του τη ζητήσω πάντως, μέχρι να σηκωθώ απ'τη σέλα για να βάλω τα ρέστα στην κωλότσεπη την είχε ήδη κόψει!
Και με ανάγκασε να ξανασηκωθώ ο κ@ργιόλης :evil: :lol:
PortisHead
04/05/2010, 06:38
Απο 1/1/2010 δεν εχω βαλει ΟΥΤΕ μια φορα βενζινη χωρις να παρω αποδειξη.
Πλεον στην κοβουν ολοι απο μονοι τους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Έπεσα σε βενζινά που μου έδωσε την απόδειξη πριν του τη ζητήσω πάντως, μέχρι να σηκωθώ απ'τη σέλα για να βάλω τα ρέστα στην κωλότσεπη την είχε ήδη κόψει!
Και με ανάγκασε να ξανασηκωθώ ο κ@ργιόλης :evil: :lol:
Το ίδιο ακριβώς μου έτυχε χθες. Χωρίς καν να του τη ζητήσω.
fantacid
04/05/2010, 06:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από st.John
egw paratirisa pws apo tote pou mpikan tameiakes oi benzini einai ka8aro nero... akoma kai se pratiria pou palia eixan kali benzini...!!! palikaria kaneneas den dinei an den tou zitiseis...! logistika tous sumferei...! otan afinoume apodei3eis autoi tis pernoun pisw kai ti bazoun ws epistrofes! me liga logia pernoun lefta deixnontas omws oti den ta piran!!! xese mesa...
PANTA N ZITATE APODEI3EIS!!!!
gt sumferei kai esas an telika apofasisoun na baloun tin foroapallagi....
oso gia tin apodei3i se benzinadika... den exoun akoma oloi...!!!
πως δικαιολογητε επιστροφη βενζινης για να την ακυρωσουν?
παω βαζω 30 ? κ τελικα μετανιωνω παω πισω κ του λεω, μαστορα τελικα βρηκα αλλη βενζινη επιστροφες δεχεσαι?:hypnotize :hypnotize :hypnotize
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
πως δικαιολογητε επιστροφη βενζινης για να την ακυρωσουν?
παω βαζω 30 ? κ τελικα μετανιωνω παω πισω κ του λεω, μαστορα τελικα βρηκα αλλη βενζινη επιστροφες δεχεσαι?:hypnotize :hypnotize :hypnotize
ότι έκοψε λάθος απόδειξη ή απλά την δίνει στον επόμενο...
makis206
04/05/2010, 06:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Το ίδιο ακριβώς μου έτυχε χθες. Χωρίς καν να του τη ζητήσω.
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα τα βενζινάδικα σιγά σιγά..:beer:
ειστε σιγουροι οτι η φορολογηση δεν θα γινεται συμφωνα με τα λιτρα απο τα διυλιστηρια γιατι μου ακουγεται πολυ μαλακια σαν μετρο.
απλα βαλανε και τις ταμειακες για να περνανε οι αποδειξεις στις φορολογικες. και για να κοβει κανενα προστιμο η σδοε.
αλλωστε τα τιμολογια παντα υπηρχαν στα βενζιναδικα οπως και οι χειρογραφες αποδειξεις
Εχετλαίος
04/05/2010, 06:51
Οψές που έβαλα στο Χ στη Μουρνιών πλέρωσα, πήγα να φύγω και με πήρε κυνήγι ο υπάλληλος κραδαίνοντας την απόδειξη στον αέρα και ουρλιάζοντας "Την απόδειξη ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε"
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Οψές που έβαλα στο Χ στη Μουρνιών πλέρωσα, πήγα να φύγω και με πήρε κυνήγι ο υπάλληλος κραδαίνοντας την απόδειξη στον αέρα και ουρλιάζοντας "Την απόδειξη ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε"
Και μετά τι έγινε? Τον πλάκωσες στις μπούφλες τον γρόθο επειδή σε είπε ρεεεεεε
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Όχι τίποτις άλλο αλλά επειδή ακούγεται ότι δεν είστε και πολύ καλά παιδιά εσείς εκεί κάτω, κάτι λένε ότι πίνετε.... δεν κατάλαβα καλά..
:wave2:
Εχετλαίος
04/05/2010, 07:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
κάτι λένε ότι πίνετε....
Και θες να σου πέψω λιγάκι και εσένα; :D
Εγώ βάζω σε στάνταρ βενζινάδικο πολύ καιρό τώρα. Τιμή από τις φθηνότερες αν όχι η φθηνότερη. Το βενζινάδικο είναι στην Πειραιώς, η οποία έχει επίσης πολλά φθηνά βενζινάδικα. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω ποιο είναι ή να το φωτογραφίσω, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Κανένα πρόβλημα με τη βενζίνη με νοθεύσεις κλπ. Βασικά στο συγκεκριμένο γίνεται συνέχεια χαμός οπότε και να θέλει να τη νοθεύσει δεν έχει χρόνο... ;)
Απόδειξη παίρνω καιρό τώρα κανονικότατα. Απλά έπρεπε να μπω μέσα τους έλεγα πόσο και μου έκοβαν. Είχε μια καθυστέρηση συν ότι αν πήγαινα βράδυ (είναι 24ωρο) που ήταν κλειστός ο μέσα χώρος και δούλευαν μόνο οι αντλίες έπρεπε να περάσω την επόμενη να την πάρω (το έχω κάνει και αυτό χωρίς κουβέντα). Πλέον η απόδειξη βγαίνει αυτόματα από το μηχάνημα. Αφού βάλεις, πληρώνεις και παίρνεις την απόδειξη από το μηχάνημα.
Να πω λίγο κάτι εδώ: πρέπει να κάνουμε και εμείς μια έρευνα αγοράς. Ψάχτε τριγύρω στο σπίτι σας, βρείτε ένα βενζινάδικο φθηνό με καλή βενζίνη και βάζετε ΜΟΝΟ από εκεί. Κοιτάξτε τι χιλιόμετρα κάνετε και ρυθμίστε το. Το βενζινάδικο που λέω είναι 4 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου και δεν είναι σε κάποια διαδρομή που κάνω, αλλά όταν το βενζινάδικο στη γειτονιά μου έχει +15 λεπτά τη βενζίνη συμφέρει ξεκάθαρα. :wave2:
Υ.Γ.: ξέχασα να πω ότι το "δικό μου" βενζινάδικο έχει τσακαριστεί και για την ποσότητα με τη μηχανή (μιας και με το αμάξι μισό-ένα λίτρο πάνω κάτω δύσκολα βγάζεις άκρη) και είναι σωστό, όχι σαν κάτι άλλα που έχω διαβάσει με 20 λίτρα ντεπόζιτο και χωρίς να έχει γυρίσει ρεζέρβα του βάζει 19 και σκέφτεσαι τώρα να του δώσεις Νομπέλ ή τα δόντια στο χέρι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Και θες να σου πέψω λιγάκι και εσένα; :D
Ναιιιιιιιι , φίλος αδερφός Ναιιιιιιι . Η στέρηση μεγάλη και η π@υτσα του ΔΝΤ επίσης. Μόνο έτσι μπορώ να την αντιμετωπίσω. Βάλε μερικό από το δικό σας σ' ένα σακί και στείλτο μου.
:rotflmao: :rotflmao:
δες ποσο βγαζει ενας βενζινας και μετα ελα να μου πεις...! και μονο που κρατανε βιβλια α κατηγοριας... οι λογισταραδες με καταλαβαινουν...!
το βαζουν οτι τελικα δεν πουληθηκε... απλο... αν θελεις σε αυτην την χωρα να βγαλεις λεφτα υπαρχουν πολλα παραθυρακια στον ε.γ.λ.σ. και φορολογικο και γενικα στην νομοθεσια... αστα λοιπον... μεχρι κα οτι γυρνας την βενζινη με το καλαμακι! :smokin:
Μου έκοψε απόδειξη βενζινάς για 15 ευρώ και επάνω δεν έλεγε λίτρα αλλα "τεμάχια 1" :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Εγώ πάντως από δω και πέρα γαμώ το ΣΔΟΕ και την εφορία,θα του λέω φίφτυ-φίφτυ το ΦΠΑ και την απόδειξη σε κανέναν άλλον... :lol: :lol:
....... αν σας πει καμιά μαλακιά, πείτε του ότι θα ρωτήσετε τον ξάδερφό σας στο ΣΔΟΕ :rotflmao: :rotflmao:
:lol: :lol: πολυ ψαρωτικο αυτο!!
koulis19
04/05/2010, 10:18
Τωρα το εμαθα το μετρο.Παλι καλα για να ξερω τι γινεται.:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από koulis19
Τωρα το εμαθα το μετρο.Παλι καλα για να ξερω τι γινεται.:beer:
Τώρα έμαθες το μέτρο, αύριο το χιλιόμετρο?
Την άλλη εβδομάδα το μίλι..
:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lice13
Μου έκοψε απόδειξη βενζινάς για 15 ευρώ και επάνω δεν έλεγε λίτρα αλλα "τεμάχια 1" :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Όπου έχει ταμειακή απλή πάνω στην αντλία δεν θα βλέπουμε λίτρα, δυστυχώς. Απλά συνολική αξία, δεν προβλέπεται πάντως.
Όταν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα που ελέγχει τις αντλίες κλπ θα έχει και λίτρα και είδος(95-98-100 οκτάνια κλπ).
Τα βιβλία αγορών καταργήθηκαν και έγιναν εσόδων-εξόδων :beer:
Έλεγχος-διασταύρωση θα μπορεί να γίνει απο τις αγορές του, στο περίπου βέβαια, αν και τους ελέγχους στα βενζινάδικα δεν πάει απλά το ΣΔΟΕ-Υπεδά αλλά ολόκληρο κλιμάκιο που ελέγχουν δεξαμενές, όγκους, πωλήσεις κλπ, βέβαια όταν τα λαμόγια σκάνε με αυτοκίνητα των 30-40.000 το πράγμα φωνάζει ότι ο έλεγχος θα γίνει υπό όρους :bigcry:
Allst@rf
04/05/2010, 13:40
Απο 1 Μαΐου 2010 η έκδοση αποδείξεων απο βενζινάδικα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
Μέχρι 30 Απριλίου στα πρατήρια υγρών καυσίμων η φορολόγηση τους υπολογιζόταν απο τις αγορές που έκαναν, δηλαδή απο τα τιμολόγια που τους έκοβαν τα διυλιστήρια. Με τις τελευταίες αλλαγές η φορολόγηση τους υπολογίζεται απο τις πωλήσεις τους, δηλαδή απο τι αποδείξεις κόβουν. Οπότε ΑΝ δεν σαν κόβουν απόδειξη ταμειακής σημαίνει ότι στα 20 ευρώ που δίνετε ο τύπος βάζει στην τσέπη του περίπου 4 ευρώ. Τα οποία ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει στο "κράτος" μέσω του ΦΠΑ.
Εννοείτε ότι με την αλλαγή ΔΕΝ επιβαρύνεται η τιμή της βενζίνης με 21% μιας και η αξία του ΦΠΑ υπήρχε ήδη στην τιμή λιανικής - πώλησης.
Γιατί τα λέω όλα αυτά???
Το ΣΚ έκανα 2 βόλτες και έβαλα 3 φορές βενζίνη
1. φορά πρωτομαγιά πρωί, δίπλα στο σπίτι 5 ευρώ σε ένα ακριβό σχετικά, ο υπάλληλος ούτε καν με ρώτησε, ενώ είχε ταμειακή πάνω στην αντλία, του το είπα και μου λέει "θέλεις απόδειξη για 5 ευρώ???" του λέω δεν είναι υποχρέωση σου να δίνεις απόδειξη απο σήμερα? έκανε την πάπια, την πήρα και έφυγα.
2. μετά απο καμιά 40χιλιόμετρα σε ένα αρκετά φτηνό, αλλοδαπός υπάλληλος, βάζω ένα 20ρικο, την πάπια αυτός... Του λεω απόδειξη φίλε, βγάζει απο την τσέπη μια δεσμίδα και μου λέει, να σου δώσω μία με 60 ευρώ? :eek: :eek: την παίρνω, κοιτάω πάνω, ημερομηνία Απριλίου. Οι τύποι έκοβαν κάργα αποδείξεις πριν ισχύσει ο νόμος, τσάμπα ήταν και τις μοίραζαν τώρα για να γλιτώνουν το ΦΠΑ :bigcry: :bigcry: :bigcry:
3. Κυριακή μεσημέρι, σε επίσης πολύ φτηνό στην επιστροφή απο Επίδαυρο στην Αλμυρή (μόλις φτάσεις δεξιά ΕΚΟ νομίζω) βάζω ένα 10ρικο, ο τύπος ουτέ καν πλησιάζει την ταμειακή, έχω φορτώσει γιατί πάω για 3 στα 3 και στο καπάκι ο δεύτερος υπάλληλος φέρνει την απόδειξη απο την διπλανή αντλία :beer:
2 στους 3 έκλεβαν το ΦΠΑ 20% επι των πωλήσεων στην τσέπη τους...
εντωμεταξύ ,βγήκε ανακοίνωση από την κυβέρνηση,ότι αυξήθηκαν τα έσοδα από το φπα ,λόγω του μέτρου των αποδείξεων...
Και ρωτώ εγώ τώρα,αν οι επαγγελματίες συμπεριφέρονται σαν τους βενζινάδές που περιγραφείς,μήπως μας δουλεύουν λίγο...
Όπου έχει ταμειακή απλή πάνω στην αντλία δεν θα βλέπουμε λίτρα, δυστυχώς. Απλά συνολική αξία, δεν προβλέπεται πάντως.
Όταν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα που ελέγχει τις αντλίες κλπ θα έχει και λίτρα και είδος(95-98-100 οκτάνια κλπ).
Στο βενζινάδικο που πάω εγώ πάντως και περιέγραφα παραπάνω η απόδειξη είναι κομπλέ: ποσότητα x τιμή/λίτρο = συνολική τιμή.
Και γενικότερα σαν πρατήριο είναι πολύ περιποιημένο, καμία σχέση με το τυπικό ψιλομίζερο βενζινάδικο που παραπαίει με τον τυπά μέσα να βαριέται τη ζωή του. Και εμένα σαν καταναλωτή με έχει κερδίσει η εικόνα μιας σοβαρής επιχείρησης και όχι το "είχα κάποια λεφτά κι είπα να ανοίξω ένα βενζινάδικο".
το δικο μου το ερωτημα που μου δημιουργηθηκε κοιταζοντας τα επιβληθεντα προστιμα του υπ. αναπτυξης ειναι η εξης
τα προστιμα επιβαλλονται η π@@@ρια?γιατι κοιτωντας έναν προσφατο πινακα ενα συγκεκριμενο πρατηριο ειχε παραβασεις περιπου 500.000 ευρω.ειναι ενα πρατηριο ε.π για οσους θελουν να το τσεκαρουν στην σελιδα www.ypan.gr
PortisHead
05/05/2010, 03:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από bikas
το δικο μου το ερωτημα που μου δημιουργηθηκε κοιταζοντας τα επιβληθεντα προστιμα του υπ. αναπτυξης ειναι η εξης
τα προστιμα επιβαλλονται η π@@@ρια?γιατι κοιτωντας έναν προσφατο πινακα ενα συγκεκριμενο πρατηριο ειχε παραβασεις περιπου 500.000 ευρω.ειναι ενα πρατηριο ε.π για οσους θελουν να το τσεκαρουν στην σελιδα www.ypan.gr
Καμια φορα το προστιμο ειναι αστειο ποσο , μπροστα σε αυτα που κερδιζουν απο την νωθεια και την λαθρεμπορια :)