Σύνδεση

View Full Version : Apo to papi se mixani

SkylosMavros
04/05/2010, 19:36
Kalispera paidia...Thelw tin gnwmi kai tin boitheia sas sto thema tis mixanis mou...

Edw kai diomisi xronia exw bgalei diplwma gia ews 25kw kai odigaw ena innova 125cc to opoio omws kairo twra to aisthanomai san na odigaw podilato ..Kairo twra loipon (mias pou to diplwma mou exei ginei kai aperioriston kibikwn) skeftomai na parw mia mixani..Otan loipon arxisa na psaxnw kai na rwtaw oi perissoteroi mou proteinane i kapoio transalp 600cc i to v-strom to 650cc me kurio epeixirima to oti einai polu emporika kai dokimasmena kai den exoun diksei oti bgazoun problimta(kati to opoio thelw na mou epibebaiwsetai kai eseis an alitheuei..)
apo tin alli omws skeftomai oti den mou aresei kai toso to on-off style ,oso xristiko kai an einai , alla kati pio streetfighter kai "alutiko" opws to Z 750 to opoio pisteuw pws "tairiazei kai kalutera stin ilikia mou"...
Kai twra loipon exw meinai kai skeftomai katarxas an prepei kai einai swsto na kanw mia toso megali allagi {apo ta 125cc sta 750cc xwris mia stasei se kati endiameso} kai an kai kata poso parapanw aksizei to Z pou den einai kai toso emporiko mixanaki se sxesi me ta alla duo(se sxesei me to mixaniko kommati)...

nikos1400
04/05/2010, 20:22
Εαν εχεις υπομονη καλο θα ηταν να κανεις την "αρχη" με κατι ενδιαμεσο.
Και οικονομικα, μεταχειρισμενα βρισκεις καλα μηχανακια σημερα.

Αυτο που χρειαζεται ειναι μυαλο και αυτοσυγκρατηση στα πρωτα σου βηματα με μοτοσυκλετα.
Στην οδηγηση στο δρομο εννοω.
:wave2:

SkylosMavros
05/05/2010, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos1400
Εαν εχεις υπομονη καλο θα ηταν να κανεις την "αρχη" με κατι ενδιαμεσο.
Και οικονομικα, μεταχειρισμενα βρισκεις καλα μηχανακια σημερα.

Αυτο που χρειαζεται ειναι μυαλο και αυτοσυγκρατηση στα πρωτα σου βηματα με μοτοσυκλετα.
Στην οδηγηση στο δρομο εννοω.
:wave2:

ok..to katalavainw auto alla se endiameso epipedo ti uparxei....??? to 250cc p.x. ninja den nomizw oti aksizei ta lefta tou gia na kaneis tin allagi apo papi se mixani kathws pisteuw pws den tha exei kai megali diafora se epidoseis ap'to papi... apo tin alli an eksaireseis to ninja kai kapoia enduro den nomizw oti uparxei kati endiameso... an mporeis proteine mou kati...

http://img718.imageshack.us/img718/4778/2008z750abshpim2673.jpg

EVI
05/05/2010, 13:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από SkylosMavros
Kalispera paidia...Thelw tin gnwmi kai tin boitheia sas sto thema tis mixanis mou...

Edw kai diomisi xronia exw bgalei diplwma gia ews 25kw kai odigaw ena innova 125cc to opoio omws kairo twra to aisthanomai san na odigaw podilato ..Kairo twra loipon (mias pou to diplwma mou exei ginei kai aperioriston kibikwn) skeftomai na parw mia mixani..Otan loipon arxisa na psaxnw kai na rwtaw oi perissoteroi mou proteinane i kapoio transalp 600cc i to v-strom to 650cc me kurio epeixirima to oti einai polu emporika kai dokimasmena kai den exoun diksei oti bgazoun problimta(kati to opoio thelw na mou epibebaiwsetai kai eseis an alitheuei..)
apo tin alli omws skeftomai oti den mou aresei kai toso to on-off style ,oso xristiko kai an einai , alla kati pio streetfighter kai "alutiko" opws to Z 750 to opoio pisteuw pws "tairiazei kai kalutera stin ilikia mou"...
Kai twra loipon exw meinai kai skeftomai katarxas an prepei kai einai swsto na kanw mia toso megali allagi {apo ta 125cc sta 750cc xwris mia stasei se kati endiameso} kai an kai kata poso parapanw aksizei to Z pou den einai kai toso emporiko mixanaki se sxesi me ta alla duo(se sxesei me to mixaniko kommati)...

το TA και το STROM ειναι οντως αξιοπιστες μοτοσυκλετες.Τωρα δεν θα με βρεις συμφωνη στη προταση <<ταιριαζει καλυτερα στην ηλικία μου>> δεν ηξερα οτι εχει ηλικια η μοτοσυκλετα. Εγω λεω να σου αρεσει που την εχεις γιατι ειναι η διασκεδαση σου, το χομπυ σου κλπ (και μαλιστα ακριβη διασκεδαση). Ενδοιαμεσα υπαρχουν παμπολλες μοτοσυκλετες για να παρεις και παλαιότερες και ποιο καινουργιες και σε ολα τα ειδη μοτοσυκλετων.

πχ : freewind , KLE , ER-6 (N η F) , XT , XR Κλπ.

επειδη αντιλαμβανωμε οτι βλεπεις το Ζ σαν πολυ ''αλητεια'' σκεψου ομως οτι δεν ειναι μοτοσυκλετα για αρχαριο οπως αρκετοι λενε (κακως) απο την αλλη ομως οπως εχω ξαναπει και εδω μεσα ο καθενας μας μπορει για τον εαυτο του να θεσει ορια..το κακο ειναι οτι δεν ξερουμε εξαρχης τα ορια μας οπωτε η λογικη ειναι να πηγαινουμε εκ του ασφαλους η αλλιως ρισκαρουμε.

Το Ζ ειναι εμπορικη μοτοσυκλετα και πρωτη σε πωλησεις στη κατηγορια της σε πολλες χωρες απο τοτε που βγηκε.Και στην Ελλαδα -στην κατηγορια αυτη- πουληθηκαν περισσοτερα Ζ απο αλλα μοντελα.Αλλα το θεμα σου δεν ειναι αυτο. Δε σε νοιαζει τι εχει πουληθει περισσοτερο αλλα τι αρεσει σε σενα και τι μπορει να αντεξει η τσεπη σου και η γνωση σου.

Τωρα στην ερωτηση αν αξιζει το Ζ παραπανω απο τα αλλα 2 δεν υπαρχει σαφη απαντηση. Δεν μπορουμε φυσικα να συγκρινουμε On -off με street. Ουτε στην αυτονομια , ουτε στον κινητηρα ,ουτε στη θεση οδηγησης και οδηγου και συνεπιβατη ,ουτε στο στησιμο , ουτε στα περιφερειακα, ουτε στα φακιν ηλεκτρικα δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε

Με λιγο ''φοβο'' το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι το Ζ ειναι ποιο γρηγορο απο τα αλλα 2.Και λεω φοβο γιατι δε θελω να εχεις γνωμονα τι ειναι ποιο γρηγορο στην αγορα σου. Και φυσικα αντιλαμβανεσε οτι το τρανσαλπ και το στρομα ειναι διαστημοπλοια μπροστα στο παπι σου :p

οπως και να εχει εγω θα σου προτεινα να κανεις μια γυρα στα μαγαζια να δεις για μεσαιου κυβισμου μοτοσυκλετες με μικρη ιπποδυναμη και ελαφριες (αναλογος και που θες να φτασεις με αυτην και με ποιο τροπο) να τα δεις απο κοντα να ρωτησεις τιμες και οταν καταληξεις σε καποιες απο αυτες και θελεις ακομα
την γνωμη εδω των συνφορουμιτων να πεις αυτο αυτο και αυτο.Και να βγαλεις μετα μια ακρη απο μονος σου.

Και επισεις ΕΑΝ δεν εχεις καλο εξοπλισμο πρεπει να το υπολογισεις στον μπατζετ που θα διαθεσεις.

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

SkylosMavros
05/05/2010, 13:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
το TA και το STROM ειναι οντως αξιοπιστες μοτοσυκλετες.Τωρα δεν θα με βρεις συμφωνη στη προταση <<ταιριαζει καλυτερα στην ηλικία μου>> δεν ηξερα οτι εχει ηλικια η μοτοσυκλετα. Εγω λεω να σου αρεσει που την εχεις γιατι ειναι η διασκεδαση σου, το χομπυ σου κλπ (και μαλιστα ακριβη διασκεδαση). Ενδοιαμεσα υπαρχουν παμπολλες μοτοσυκλετες για να παρεις και παλαιότερες και ποιο καινουργιες και σε ολα τα ειδη μοτοσυκλετων.

πχ : freewind , KLE , ER-6 (N η F) , XT , XR Κλπ.

επειδη αντιλαμβανωμε οτι βλεπεις το Ζ σαν πολυ ''αλητεια'' σκεψου ομως οτι δεν ειναι μοτοσυκλετα για αρχαριο οπως αρκετοι λενε (κακως) απο την αλλη ομως οπως εχω ξαναπει και εδω μεσα ο καθενας μας μπορει για τον εαυτο του να θεσει ορια..το κακο ειναι οτι δεν ξερουμε εξαρχης τα ορια μας οπωτε η λογικη ειναι να πηγαινουμε εκ του ασφαλους η αλλιως ρισκαρουμε.

Το Ζ ειναι εμπορικη μοτοσυκλετα και πρωτη σε πωλησεις στη κατηγορια της σε πολλες χωρες απο τοτε που βγηκε.Και στην Ελλαδα -στην κατηγορια αυτη- πουληθηκαν περισσοτερα Ζ απο αλλα μοντελα.Αλλα το θεμα σου δεν ειναι αυτο. Δε σε νοιαζει τι εχει πουληθει περισσοτερο αλλα τι αρεσει σε σενα και τι μπορει να αντεξει η τσεπη σου και η γνωση σου.

Τωρα στην ερωτηση αν αξιζει το Ζ παραπανω απο τα αλλα 2 δεν υπαρχει σαφη απαντηση. Δεν μπορουμε φυσικα να συγκρινουμε On -off με street. Ουτε στην αυτονομια , ουτε στον κινητηρα ,ουτε στη θεση οδηγησης και οδηγου και συνεπιβατη ,ουτε στο στησιμο , ουτε στα περιφερειακα, ουτε στα φακιν ηλεκτρικα δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε

Με λιγο ''φοβο'' το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι το Ζ ειναι ποιο γρηγορο απο τα αλλα 2.Και λεω φοβο γιατι δε θελω να εχεις γνωμονα τι ειναι ποιο γρηγορο στην αγορα σου. Και φυσικα αντιλαμβανεσε οτι το τρανσαλπ και το στρομα ειναι διαστημοπλοια μπροστα στο παπι σου :p

οπως και να εχει εγω θα σου προτεινα να κανεις μια γυρα στα μαγαζια να δεις για μεσαιου κυβισμου μοτοσυκλετες με μικρη ιπποδυναμη και ελαφριες (αναλογος και που θες να φτασεις με αυτην και με ποιο τροπο) να τα δεις απο κοντα να ρωτησεις τιμες και οταν καταληξεις σε καποιες απο αυτες και θελεις ακομα
την γνωμη εδω των συνφορουμιτων να πεις αυτο αυτο και αυτο.Και να βγαλεις μετα μια ακρη απο μονος σου.

Και επισεις ΕΑΝ δεν εχεις καλο εξοπλισμο πρεπει να το υπολογισεις στον μπατζετ που θα διαθεσεις.

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Eksoplismo exw apo tin prwti stigmi pou kabalisa to papi kai malista arketa kalo tha elega kathws pisteuw pws to kefali mou (kranos) kai to upoloipo swma mou (rouxismos) aksizei polu perissotero apo otidipote allo... twra se sxesi me tin endiamesi katastasi kibismou pou swsta mou proteinete kai tin skeftomai kai egw exw mpei se ena dilima :
aksizei na dwsw gyrw sta 5000 gia na agorasw mia mixani mesaiou kubismou i opoia den tha mou poluaresei (se sxesi me to Z pou to exw erwteutei) mono kai mono gia na sunithisw tin odigisi tis mixanis (pragma to opoio einai polu simantiko)...???
skeftomai omws kai apo tin alli pws tha mporousa na sinithisw tin mixani pairnontas to Z kai gia tous prwtous mines prosarmogis na eimai poooollllluuuuuuu psosektikos me to gazi to opoio einai panta polu ethistiko...

:beer: :beer: :beer: :a33: :a33:

196955

crockh2001
05/05/2010, 13:56
Φιλε καλοσωρισες :beer: Οσο για την ερωτηση σου παρε οποια μηχανη σου αρεσει (χωρις υπερβολες ομως), ολες μαθαινονται ;)

200hpwheel
05/05/2010, 13:56
Επίσης θα μπορούσες να ξεκινησεις με ενα ss 600.Αυτα με τα ενδιάμεσα στάδια κλπ τα ακουω βερεσε...

EVI
05/05/2010, 13:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από 200hpwheel
Επίσης θα μπορούσες να ξεκινησεις με ενα ss 600.Αυτα με τα ενδιάμεσα στάδια κλπ τα ακουω βερεσε...

σωστος :beer: δε του δινεις το μπουσα σου για ενα τεστ ραιντ????? τι 600 μωρε θα το βαρεθει

:wacko: :rolleyes:

200hpwheel
05/05/2010, 13:58
http://www.wwwyatt.com/images/08ZX600P8F_Lime_B.jpg

200hpwheel
05/05/2010, 14:00
σωστος :beer: δε του δινεις το μπουσα σου για ενα τεστ ραιντ????? τι 600 μωρε θα το βαρεθει
Και γω πάπακι είχα μεχρι χθες.Μεγάλο αλμα θα μου πεις αλλα....δεν εχω χρόνο για χάσιμο κι ας είμαι πολυ μικρος σε ηλικια!!!

EVI
05/05/2010, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από 200hpwheel
Και γω πάπακι είχα μεχρι χθες.Μεγάλο αλμα θα μου πεις αλλα....δεν εχω χρόνο για χάσιμο κι ας είμαι πολυ μικρος σε ηλικια!!!

μπραβο σου

:rolleyes:

daz
05/05/2010, 14:45
Θα σε βοηθήσουν περισσότεροι αν γράφεις με Ελληνικους χαρακτήρες.
Και θα σε βοηθήσουν καλύτερα αν πεις για τι χρήση θέλεις την μηχανή, πόσα διαθέτεις και αν θέλεις να είναι καινούρια.. Ταξιδάκια για παράδειγμα είναι μέσα στο πρόγραμμα?
Αυτή την στιγμή είσαι ανάμεσα σε μηχανές που είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.

SkylosMavros
05/05/2010, 15:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Θα σε βοηθήσουν περισσότεροι αν γράφεις με Ελληνικους χαρακτήρες.
Και θα σε βοηθήσουν καλύτερα αν πεις για τι χρήση θέλεις την μηχανή, πόσα διαθέτεις και αν θέλεις να είναι καινούρια.. Ταξιδάκια για παράδειγμα είναι μέσα στο πρόγραμμα?
Αυτή την στιγμή είσαι ανάμεσα σε μηχανές που είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.

Την μηχανή την χρησιμοποιω καθημερινά για να κατέβω στην δουλειά μου (η οποία ειναι στο Κερατσίνι και μενω στο Νεο Ηράκλειο) αλλα και για ολες τις υπολοιπες μετακινησεις μου.....
Έχω μαζεψει γυρω στα 8.500 γιατι την θελω του κουτιου και σκοπευω να την κρατησω για αρκετα χρονια (η τουλαχιστον ετσι λεω) πραγμα το οποιο με κανει να θελω να ειμαι ακομη πιο προσεκτικος με την επιλογη που θα κανω...
Τα ταξιδακια δεν ειναι και τοσο μες το προγραμμα παρα μονο κανα δυο φορες το διμηνο ( και αν) καμια Λαμια για καφε η διημερο το maximum...

fantacid
05/05/2010, 15:18
αφου εχεις κολλησει με το Ζ να πας να το παρεις,
μαζι με ενα καλο κρανος, μπουφαν γαντια μποτακια, το μυαλο μεσα στο κεφαλι κ αστους να λενε

οτι δηποτε αλλο θα παρεις δε προκειτε να το κρατησεις πανω απο 1 χρονο αφου αλλο θες,
σκεψου να παρεις το ΤΑ κ να βολταρεις χαλαρα -δε γινετε κ διαφορετικα- κ να σκασει διπλα στο φαναρι κανα Ζ......
θα τα αντεξεις?

:wacko:

route 66
05/05/2010, 15:24
κατα τη γνωμη μου,αν δεν μπαινεις σε πιστα δεν κανεις εντουρο κλπ ειδικες χρησεις,δεν αξιζει να δωσεις πολλα λεφτα για μοτοσυκλετα και να παρεις καποια γρηγορη κλπ.
οι δρομοι,η οδικη παιδεια,η ελλιπης σημανση και αλλα δε βοηθουν για γρηγορες μοτο.
νομιζω οτι θα πρεπει να στραφεις σε 600/650 κυβικα on/off μοτο και ισως και για παντα.
v strom ακομα καλυτερα versys λογω ευχρηστιας στην πολη ειναι καλες μοτοσυκλετες.μην πολυψαχνεσαι.αργοτερα αυτο που μενει ειναι ποσο σε βολευει η μοτοσυκλετα σαν καθημερινη μετακινηση και βεβαια να την ευχαριστιεσαι σαν τετοια.
μετα σε πιο χαμηλες παιζουνε και οι hornet,suzuki sv,kawasaki er/n,honda cbf 650(καιει σαν παπι περιπου)dukati monster.
αυτες τις δυσκολα οικονομικες μερες κοιτα κατι αξιοπιστο,οικονομικο,πολυχρηστικο και πολυ σημαντικο να σου αρεσει και εξωτερικα.
;)

SkylosMavros
05/05/2010, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
κατα τη γνωμη μου,αν δεν μπαινεις σε πιστα δεν κανεις εντουρο κλπ ειδικες χρησεις,δεν αξιζει να δωσεις πολλα λεφτα για μοτοσυκλετα και να παρεις καποια γρηγορη κλπ.

κοιτα του εντουρο δεν ειμαι και ουτε μου πολυαρεσει για να πω την αληθεια αλλα αμα "ερθει η καταλληλη μηχανη" γιατι οχι να μην μπω καποια στιγμη σε μια πιστα και να μην κανω και καποιες πιο ειδικες χρησεις οι οποιες τωρα και πρακτικα με το παπι δεν γινονται....

fantacid
05/05/2010, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
οι δρομοι,η οδικη παιδεια,η ελλιπης σημανση και αλλα δε βοηθουν για γρηγορες μοτο.
νομιζω οτι θα πρεπει να στραφεις σε 600/650 κυβικα on/off μοτο και ισως και για παντα.
v strom ακομα καλυτερα versys λογω ευχρηστιας στην πολη ειναι καλες μοτοσυκλετες.μην πολυψαχνεσαι.αργοτερα αυτο που μενει ειναι ποσο σε βολευει η μοτοσυκλετα σαν καθημερινη μετακινηση και βεβαια να την ευχαριστιεσαι σαν τετοια.
μετα σε πιο χαμηλες παιζουνε και οι hornet,suzuki sv,kawasaki er/n,honda cbf 650(καιει σαν παπι περιπου)dukati monster.
αυτες τις δυσκολα οικονομικες μερες κοιτα κατι αξιοπιστο,οικονομικο,πολυχρηστικο και πολυ σημαντικο να σου αρεσει και εξωτερικα.
;)

20 χρονων ειναι το παλικαρι οχι 50+

αφηστε το να παρει τοι γουσταρει!

:D

route 66
06/05/2010, 02:55
κοιτα του εντουρο δεν ειμαι και ουτε μου πολυαρεσει για να πω την αληθεια αλλα αμα "ερθει η καταλληλη μηχανη" γιατι οχι να μην μπω καποια στιγμη σε μια πιστα και να μην κανω και καποιες πιο ειδικες χρησεις οι οποιες τωρα και πρακτικα με το παπι δεν γινονται....

οκ,εσυ ξερεις καλυτερα τι θες.μη νομιζεις παντως οτι με ενα monster ή ενα sv πχ δε μπαινεις πιστα.μαλλον καλυτερα απο το Ζ.οι τελικες αποφασεις δικες σου φιλε παντως. οπως ειπε και ο fantacid να παρεις οτι γουσταρεις. :beer:
αντε και παντα ορθιος και ασφαλης

ikaros892003
06/05/2010, 04:48
ακριβως την ιδια πορεια με σενα φιλε μου innova δυο χρονια και μετα gsr 600 γυμνο αλητικο οπως το θες,πολυ γκαζι,κινησε στην πολη,πας ταξιδι,μπαινεις πιστα ανετα..τα κανει ολα και η τιμη του πλεον 6000 με αβσ κουτα δεν υπαρχει,καλα για να μην πω αν κοιταξεις μεταχειρισμενα με 4000 ++ βρισκεις του 08(βεβαια αυτο ειναι απο τα μειον,αν την παρεις καινουργια την παντρευσε)
σκεψου το ειναι πολυ φιλικη σαν πρωτη μηχανη αλλα εχει και 100 αλογα θελει σεβασμο!οτι και να παρεις θελει,τεσπα καλες αγορες και οτι παρεις να σαι καλα και παντα ορθιος!!

ariona
06/05/2010, 09:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
αφου εχεις κολλησει με το Ζ να πας να το παρεις,
μαζι με ενα καλο κρανος, μπουφαν γαντια μποτακια, το μυαλο μεσα στο κεφαλι κ αστους να λενε

οτι δηποτε αλλο θα παρεις δε προκειτε να το κρατησεις πανω απο 1 χρονο αφου αλλο θες,
σκεψου να παρεις το ΤΑ κ να βολταρεις χαλαρα -δε γινετε κ διαφορετικα- κ να σκασει διπλα στο φαναρι κανα Ζ......
θα τα αντεξεις?

:wacko:
Και εγώ την ίδια γνώμη έχω,το z είναι πολύ καλο μηχανάκι, που λες πως δεν σε ενδιαφέρουν πολύ τα ταξίδια,
Και μην περιμένεις να βρείς λογική στο τι μηχανάκι σου ταιριάζει καλύτερα, γιατί απλά στις μηχανές δεν ίππαρχοι.....θέλω να πω ο τι και με 250cc όλη θα μπορούσαμε να βολευτούμε (άνετα μάλιστα)αλλα δεν το κάνουμε, γιατί;;:rotflmao:

daz
06/05/2010, 12:03
Σύμφωνα με όσα μας είπες νομίζω πως άδικα κοιτάς τα on-off. Το off δεν σε ενδιαφέρει και τα ταξίδια θα είναι ελάχιστα. Υπάρχουν πολλά γυμνά αλλά και ημίγυμνα εκεί έξω. Οδήγησε όσα περισσότερα μπορείς και πάρε αυτό που θα σου κάτσει καλύτερα.
Ο σεβασμός στο γκάζι όχι μόνο στην αρχή αλλά και στην συνέχεια.

dimr1
06/05/2010, 15:39
Την μηχανή την χρησιμοποιω καθημερινά για να κατέβω στην δουλειά μου (η οποία ειναι στο Κερατσίνι και μενω στο Νεο Ηράκλειο) αλλα και για ολες τις υπολοιπες μετακινησεις μου.....
Έχω μαζεψει γυρω στα 8.500 γιατι την θελω του κουτιου και σκοπευω να την κρατησω για αρκετα χρονια (η τουλαχιστον ετσι λεω) πραγμα το οποιο με κανει να θελω να ειμαι ακομη πιο προσεκτικος με την επιλογη που θα κανω...
Τα ταξιδακια δεν ειναι και τοσο μες το προγραμμα παρα μονο κανα δυο φορες το διμηνο ( και αν) καμια Λαμια για καφε η διημερο το maximum...

Πιστεύω ότι οποιοδήποτε γυμνό που σου αρέσει εμφανησιακά και είναι 600- 750 κ.εκ. σου κάνει. Επειδη θα κυκλοφορείς πολύ στην πόλη το GSR και street triple θα σου ζητήσουν κάποιους συμβιβασμούς. Το πιο καλό κράτημα και φιλικότερος κινητήρας ανήκει πλέον με διαφορά στο monster 696 ενώ λόγω περισσότερων κυβικών το Ζ 750 εκτός της ιπποδύναμης μάλλον θα έχει σχετικά μεγαλύτερη κατανάλωση στην κυκλοφορία στο κέντρο αν κάνεις πολλά χλμ εκεί σε σχέση με τα Hornet- Fazer 600. Αν προτιμήσεις μοντέλο με ABS και προσαρμοστείς τον πρώτο καιρό στην ιπποδύναμη και στο ότι τα πράγματα θα συμβαίνουν πιο γρήγορα απότι με το παπί, δεν νομίζω ότι θα προβληματιστείς ιδιαίτερα με την αναβάθμιση!

faraway
06/05/2010, 16:01
Αφού έχεις εξοπλισμό από τώρα που έχεις παπί αυτό το θεωρώ καλό σημάδι ,

οπότε απλά ανανέωσε τον με κάτι καλύτερο και πάρε ότι γουστάρεις ,

εσύ έχεις και τα χτένια και τα γένια .

Δείξε σεβασμό στις δυνατότητες του z και φρόντισε να είσαι για πολλά χρόνια

μαζί μας και να ανταλλάσουμε απόψεις για τις moto μας!!!!!:wave2:

daz
07/05/2010, 15:14
Τα super moto δεν σου αρέσουν?

SkylosMavros
08/05/2010, 02:46
Τα super moto δεν σου αρέσουν?

Επειδη δεν τα ξερω και τελεια οταν λες σουπερ μοτο μαλλον εννοεις τα τυπου gsx-r κ.λ.π. κ.λ.π. ετσι ...??
Δεν λεω πως δεν μου αρεσουν αλλα προσωπικα πιστευω πως αυτες οι μηχανες δεν ειναι οτι καλυτερο για μεσα στην Αθηνα γιατι η αρκετα σκυφτη θεση οδηγησης τους δεν ειναι και τοσο βολικη στο σταματα-ξεκινα που εχουμε εδω...και αυτη την στιγμη με την δουλεια που κανω (που ειμαι σχεδον ολη την ημερα στους δρομους) δεν νομιζω πως ενα σουπερ-μοτο θα με εξυπηρετουσε...

dimr1
08/05/2010, 03:03
Έχεις άλλη μια ευκαιρία για απάντηση

giannis113
08/05/2010, 05:24
παρε ενα στρογγυλοφαναρο hornet με 3000 βαλτου και ενα τιμονι απο καθαρο και θα γουσταρεις να οδηγας.

κρατα τα λεφτα σου, αν οχι ενα ελαφρως μεταχειρησμενο θα το βρεις με πολυ ποιο λιγα απο ενα καινουργιο. μη τους κανεις μαγκες

SkylosMavros
08/05/2010, 10:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
Έχεις άλλη μια ευκαιρία για απάντηση

Ενταξει τωρα το'χω...Ειναι τυπου εντουρο , κρος και τετοια ετσι...?????
Ποτε δεν μου αρεσε αυτη η κατηγορια μηχανων...

Panopticon7
08/05/2010, 11:52

Με λιγο ''φοβο'' το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι το Ζ ειναι ποιο γρηγορο απο τα αλλα 2.Και λεω φοβο γιατι δε θελω να εχεις γνωμονα τι ειναι ποιο γρηγορο στην αγορα σου.

Εγω πιστευω οτι αν αγορασει με γνωμονα τι ειναι ποιο γρηγορο, θα αγορασει Honda Hornet 600 abs μιας και το παταει το Ζ.
Και ποιο οικονομικο
και για δευτερο ατομο
και ποιο ελαφρυ (και ειναι και Honda ετσι...)
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Στο θεμα μας:
Φιλε το ιδιο με εσενα εψαχνα και εγω, μην αγχωνεσαι πολυ με τα cc, αν εισαι λογικος και εχεις τα μυαλα μεσα στο κεφαλι κανε οτι θελεις, και με παπι να παραμεινεις αν πηγαινεις γυρευοντας θα σκοτωθεις.
Επειδη ειμαι streetακιας ειχα υποψιν μου Hornet 600, Z 750, gsr 600, fazer 600.
(πανω κατω -για εσενα- ολα τα παραπανω ειναι στο ιδιο στιλ, δυναμη, κρατηματα)

Οτι και αν "χτυπησεις" απο αυτα δεν βγαζει προβληματα, τα υπολοιπα ειναι θεμα γουστου.

daz
08/05/2010, 12:49
Ενταξει τωρα το'χω...Ειναι τυπου εντουρο , κρος και τετοια ετσι...?????
Ποτε δεν μου αρεσε αυτη η κατηγορια μηχανων...

Εννοώ κάτι τέτοιο. Για πόλη είναι ότι ότι καλύτερο. Ελαφρύ, ευέλικτο κτλ. Απλά το ρίχνω για να ξέρεις πως έχεις και αυτή την επιλογή αν θέλεις.

197238

daz
08/05/2010, 12:51
Ή κάτι τέτοιο..

197239

corleonne877
08/05/2010, 22:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Εγω πιστευω οτι αν αγορασει με γνωμονα τι ειναι ποιο γρηγορο, θα αγορασει Honda Hornet 600 abs μιας και το παταει το Ζ.

oριστε????? :eyepop: :eyepop: :eyepop:

EVI
09/05/2010, 06:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από corleonne877
oριστε????? :eyepop: :eyepop: :eyepop:

πλακα κανει γιατι εδω μεσα πανε να μας βγαλουν ανα καιρους το χορνετΑΚΙ dream bike των στριτ :rotflmao: :lol:

giannis113
09/05/2010, 07:35
πλακα κανει γιατι εδω μεσα πανε να μας βγαλουν ανα καιρους το χορνετΑΚΙ dream bike των στριτ :rotflmao: :lol:

αστα να πανε.. ομως ξερεις ειναι λογικο μερικοι να το νομιζουν γιατι εχει ξεσπασματα το hornet

daz
09/05/2010, 07:53
Ο βήχας και τα κυβικά δεν κρύβονται.

Panopticon7
09/05/2010, 08:46
Ο βήχας και τα κυβικά δεν κρύβονται.

Ουτε και τα κιλα :P

giannis113
09/05/2010, 08:59

ποσα κιλα ειναι το Ζ?

daz
09/05/2010, 09:03

Αυτά μερικές φορές κρύβονται όταν κυλούν οι ρόδες αλλά..

έχεις δίκιο στις επιδόσεις μετράνε.

Η διαφορά όμως ανάμεσα σε ένα 600 με ένα 750 είναι τόσο μεγάλη (όσον αφορά τα κυβικά) που αν το 600 ήθελε να είναι ανταγωνιστικό στις επιδόσεις έπρεπε να αποτελείτε μόνο από αλουμίνιο, τιτάνιο και ανθακονήματα.

Τεσπα είμαστε off topic νομίζω.

Panopticon7
09/05/2010, 09:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis113
ποσα κιλα ειναι το Ζ?

30 παραπανω απο την αγριομελισσα.

Σε μια μηχανη να κοιτατε και το υπολοιπο συνολο περα απο τα κυβικα, οπως φρενα, αναρτησεις κλπ.

Για το ποιο ειναι ποιο γρηγορο απο σταση πιασε τον γουγλη και ψαξε... Και πες μου υστερα :P

EVI
09/05/2010, 09:38
30 παραπανω απο την αγριομελισσα.

Σε μια μηχανη να κοιτατε και το υπολοιπο συνολο περα απο τα κυβικα, οπως φρενα, αναρτησεις κλπ.

Για το ποιο ειναι ποιο γρηγορο απο σταση πιασε τον γουγλη και ψαξε... Και πες μου υστερα :P

:bigcry: :rotflmao: :lol:

για να δω ποσο γρηγορη ειναι μια μηχανη πρεπει να δω στο google???? :rotflmao: :bigcry:

καλα εσυ αναρχικος ανθρωπας εχεις καπιταλιστικο υλικο αγαθο?????ντροπη :bigcry: :lol: :rotflmao:

Panopticon7
09/05/2010, 09:44
:bigcry: :rotflmao: :lol:

:rotflmao: :bigcry:

καλα εσυ αναρχικος ανθρωπας εχεις καπιταλιστικο υλικο αγαθο?????ντροπη :bigcry: :lol: :rotflmao:

Ε τι να πω, "ελα να κοντραριστουμε ?" πληροφοριες του ειπα να ψαξει του ανθρωπα.

Καλα εσενα Ευη δεν χρειαζεται να σου πω... Τα ξερεις, πες του του ανθρωπου να μαθαινει :P

EVI
09/05/2010, 09:46
Ε τι να πω, "ελα να κοντραριστουμε ?" πληροφοριες του ειπα να ψαξει του ανθρωπα.

Καλα εσενα Ευη δεν χρειαζεται να σου πω... Τα ξερεις, πες του του ανθρωπου να μαθαινει :P

δλδ αν κοντραριστείτε τον εχεις εσυ επειδη καβαλας το χορνετακι

και οταν αγοραζεις χορνετακι....πριν καν βαλεις το κλειδι, τα χερια σου μακραινουν και οι φιλοι σε φωναζουν Vale :rotflmao: :lol:

Panopticon7
09/05/2010, 09:51
Ενταξει μωρε οτι του αρεσει του καθενα...

Ειμαστε off topic, θα γραψω αργοτερα στο θεμα Z750 Vs Hornet να περασει η ωρα :P

John Steed
09/05/2010, 09:56
Για σκέψου και το ER-6n
Καλός σχεδιασμός, δικύλινδρο με αξιόπιστο κινητήρα (απ'ότι ακούω) και πιστεύω πως θα είναι πιο βολικό για το αστικό περιβάλλον, και σίγουρα πιο άνετο για το 2ο άτομο...

197312

Chris K.
09/05/2010, 21:31
Καλησπέρα σε όλους.

SkylosMayros, καθώς είμαι κι εγώ καινούργιος στο forum και γενικότερα στις μηχανές μεσαίου κυβισμού, θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως με βοηθήσαν.
Πρίν περίπου ένα μήνα βρισκόμουν ακριβώς στους ίδιους προβληματισμούς! Για ένα περίπου χρόνο είχα ενα αυτοματάκι SYM 200 κυβικά και αποφάσισα οτι ήταν επιτέλους καιρός να ανέβω κατηγορία, όχι μόνο απο άποψης κυβισμού αλλά και "πραγματικής" μηχανής. Η μεγάλη μου λατρεία ήταν και παραμένει το GSX-R 750 αλλα απ'οτι φαίνεται κάποιες παραχωρήσεις, καλός ή κακός χρειάζονται. Όπως καταλαβαίνεις, η επιλογή του GSX-R 750 έφυγε, καθώς ο ίδιος το θέλησα για πολλούς και διάφορους λόγους. Γεροί να'μαστε, χρόνια έχουμε μπροστά μας (λογικά "παίζεις" στην ίδια ηλικία με εμένα βάση των λεγόμενων σου), το μυαλό στο κεφάλι και θα φτάσουμε να έχουμε οτι μας αρέσει! Τώρα, στο ψητό.

Έψαξα για όλα αυτα τα μοντέλα που έχουν αναφερθεί αλλά τα "γυμνά" δεν ήταν τόσο του γούστου μου. Με τα λίγα και τα πολλά, αφού έχοντας πάει σε αντιπροσωπείες, βλέποντας άπειρα forums, videos, photos και ακούγοντας πολλές απόψεις απο φίλους/γνωστούς, εδώ και δύο περίπου εβδομάδες είμαι ένας πανευτυχής κάτοχος ενός Yamaha XJ6 Diversion F.
Μηχανή μεσαίου κυβισμού αλλά με "στήσιμο" για αρχάριους, αν μπορείς να το πείς κι έτσι.
Το συγκεκριμένο μοντέλο Diversion F είναι full fairing ΑΛΛΑ βγαίνει και σε τελείως γυμνό, το απλό Yamaha XJ6! Σε παρόμοιο επίπεδο βρίσκονται το Kawasaki ER-6N και Suzuki Gladious (πιθανόν να μου διαφέυγουν και αλλα μοντέλα). Ψάξε λίγο τα χαρακτηριστικά τους και γενικότερα την κατηγορία, μήπως ενδιαφέρεσε.
Προσοχή, όταν ακούς "στήσιμο" για αρχάριους, μην τα υποτιμάς. Και πολύ καλή ροπή έχουν ιδιαίτερα στα χαμηλά, τα ~210 τελική είναι πιστεύω αρκετά για αρχή, μια χαρά σε πάνε όπου θές, στην πόλη μέσα είναι πραγματικά σαν παπάκι με μία άπαιχτη 3η και προσωπικά μιλώντας, πιστέυω οτι ίσως ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα εγώ, σαν αρχάριος να κάνω!

Αυτά όλα τα διατυπώνω, όχι τόσο για να προωθήσω κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο αλλα για μια γενικότερη ιδέα, μην παρεξηγηθώ.

Επίσης, θα ήταν καλό να πάς στην σχολή οδηγών που έβγαλες το δίπλωμα σου και να ζητήσεις ένα 2ωρο μαθηματάκι για δίπλωμα απεριορίστων. Άν είναι δυνατό, πες τον δάσκαλο να σε πάει κάπου τελείως ήρεμα - πέραν της κλασικής αλάνας που γίνονται όλα τα μαθήματα. Ακόμα καλύτερα αν μετά την μία ώρα σε βγάλει δίπλα σε κανένα μικρό χωριουδάκι ώστε να πάρεις λίγο την αίσθηση της μηχανής. Αυτά τα βασικά, σε περίπτωση που δεν είχες οποιαδήποτε πάρε-δώσε με μηχανές μεσαίου-μεγάλου κυβισμού στο παρελθόν. Το πόσο μεγάλη βοήθεια ήταν για μένα τουλάχιστον, δε φαντάζεσαι.

Όπως και να έχει, οτι και να πάρεις, καλοτάξιδο να είναι, εσύ πάντα όρθιος με πολλά και αξέχαστα χιλιόμετρα και εννοείτε full εξοπλισμός! Κράνος, μπαλακλάβα, γαντάκια, μπουφανάκι, θώρακες, επιγονατίδες, μπότες, τσαντάκι μηρού (απίστευτα βολικό!!!), ισοθερμικά και πάει λέγοντας. Σίγουρα δεν θα τα φοράς όλα αυτα για τις καθημερινές σου βόλτες αλλα για το παραμικρό ταξιδάκι, κατ'εμέ πρέπει!

Αυτά τα "ολίγα" απο μένα, ελπίζω να βοήθησα. Άν πάλι όχι, τουλάχιστον έμαθες οτι μέχρι προσφάτος, ακόμα ένας βρισκόταν στην ακριβώς ίδια "άβυσσο" σκεψεων όπως εσυ!

ΥΓ : Πώς να το κάνουμε.. Είναι μία αρρώστια χωρίς θεραπεία. Απλά ζείς με αυτήν. Σωστά παιδιά ;

ego_o_idios
10/05/2010, 02:33
ktarxin na po se merikous asxetos tou 8ematos kati
den iparxi streetfighter paragogis mono apomimisis
ta streetfighter ine ola monadikes kataskeves idioton ke proerxonte apo SS me pola aloga

asxeto

meta i agora mixanis ine itan ke 8a ine 8ema erota
otan eroteftis kapio mixanaki oti ke na ine to pernis

an den iparxi erotas den pernis mixani apla to skeftese

meta alo 8ema

ta kawasakia Z aksizoun mono ta 1000aria
ta 750 ine antigrafa gia ton ftoxo pou den exi lefta ke 8eli mia ftini apomimisi
ala oti ke na leme ine kawasaki....
to petas kapia stigmi ke isixazis

SkylosMavros
10/05/2010, 05:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Chris K.
Καλησπέρα σε όλους.

SkylosMayros, καθώς είμαι κι εγώ καινούργιος στο forum και γενικότερα στις μηχανές μεσαίου κυβισμού, θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως με βοηθήσαν.
Πρίν περίπου ένα μήνα βρισκόμουν ακριβώς στους ίδιους προβληματισμούς! Για ένα περίπου χρόνο είχα ενα αυτοματάκι SYM 200 κυβικά και αποφάσισα οτι ήταν επιτέλους καιρός να ανέβω κατηγορία, όχι μόνο απο άποψης κυβισμού αλλά και "πραγματικής" μηχανής. Η μεγάλη μου λατρεία ήταν και παραμένει το GSX-R 750 αλλα απ'οτι φαίνεται κάποιες παραχωρήσεις, καλός ή κακός χρειάζονται. Όπως καταλαβαίνεις, η επιλογή του GSX-R 750 έφυγε, καθώς ο ίδιος το θέλησα για πολλούς και διάφορους λόγους. Γεροί να'μαστε, χρόνια έχουμε μπροστά μας (λογικά "παίζεις" στην ίδια ηλικία με εμένα βάση των λεγόμενων σου), το μυαλό στο κεφάλι και θα φτάσουμε να έχουμε οτι μας αρέσει! Τώρα, στο ψητό.

Έψαξα για όλα αυτα τα μοντέλα που έχουν αναφερθεί αλλά τα "γυμνά" δεν ήταν τόσο του γούστου μου. Με τα λίγα και τα πολλά, αφού έχοντας πάει σε αντιπροσωπείες, βλέποντας άπειρα forums, videos, photos και ακούγοντας πολλές απόψεις απο φίλους/γνωστούς, εδώ και δύο περίπου εβδομάδες είμαι ένας πανευτυχής κάτοχος ενός Yamaha XJ6 Diversion F.
Μηχανή μεσαίου κυβισμού αλλά με "στήσιμο" για αρχάριους, αν μπορείς να το πείς κι έτσι.
Το συγκεκριμένο μοντέλο Diversion F είναι full fairing ΑΛΛΑ βγαίνει και σε τελείως γυμνό, το απλό Yamaha XJ6! Σε παρόμοιο επίπεδο βρίσκονται το Kawasaki ER-6N και Suzuki Gladious (πιθανόν να μου διαφέυγουν και αλλα μοντέλα). Ψάξε λίγο τα χαρακτηριστικά τους και γενικότερα την κατηγορία, μήπως ενδιαφέρεσε.
Προσοχή, όταν ακούς "στήσιμο" για αρχάριους, μην τα υποτιμάς. Και πολύ καλή ροπή έχουν ιδιαίτερα στα χαμηλά, τα ~210 τελική είναι πιστεύω αρκετά για αρχή, μια χαρά σε πάνε όπου θές, στην πόλη μέσα είναι πραγματικά σαν παπάκι με μία άπαιχτη 3η και προσωπικά μιλώντας, πιστέυω οτι ίσως ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα εγώ, σαν αρχάριος να κάνω!

Αυτά όλα τα διατυπώνω, όχι τόσο για να προωθήσω κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο αλλα για μια γενικότερη ιδέα, μην παρεξηγηθώ.

Επίσης, θα ήταν καλό να πάς στην σχολή οδηγών που έβγαλες το δίπλωμα σου και να ζητήσεις ένα 2ωρο μαθηματάκι για δίπλωμα απεριορίστων. Άν είναι δυνατό, πες τον δάσκαλο να σε πάει κάπου τελείως ήρεμα - πέραν της κλασικής αλάνας που γίνονται όλα τα μαθήματα. Ακόμα καλύτερα αν μετά την μία ώρα σε βγάλει δίπλα σε κανένα μικρό χωριουδάκι ώστε να πάρεις λίγο την αίσθηση της μηχανής. Αυτά τα βασικά, σε περίπτωση που δεν είχες οποιαδήποτε πάρε-δώσε με μηχανές μεσαίου-μεγάλου κυβισμού στο παρελθόν. Το πόσο μεγάλη βοήθεια ήταν για μένα τουλάχιστον, δε φαντάζεσαι.

Όπως και να έχει, οτι και να πάρεις, καλοτάξιδο να είναι, εσύ πάντα όρθιος με πολλά και αξέχαστα χιλιόμετρα και εννοείτε full εξοπλισμός! Κράνος, μπαλακλάβα, γαντάκια, μπουφανάκι, θώρακες, επιγονατίδες, μπότες, τσαντάκι μηρού (απίστευτα βολικό!!!), ισοθερμικά και πάει λέγοντας. Σίγουρα δεν θα τα φοράς όλα αυτα για τις καθημερινές σου βόλτες αλλα για το παραμικρό ταξιδάκι, κατ'εμέ πρέπει!

Αυτά τα "ολίγα" απο μένα, ελπίζω να βοήθησα. Άν πάλι όχι, τουλάχιστον έμαθες οτι μέχρι προσφάτος, ακόμα ένας βρισκόταν στην ακριβώς ίδια "άβυσσο" σκεψεων όπως εσυ!

ΥΓ : Πώς να το κάνουμε.. Είναι μία αρρώστια χωρίς θεραπεία. Απλά ζείς με αυτήν. Σωστά παιδιά ;

Chris K. Το XJ6 Diversion F το εγω δει αλλα ειμαι περισσοτερο λατρεις του γυμνου μοντέλου του XJ6..Η συγκεκριμενη μηχανη μου αρεσει αρκετα αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος για το ποσο θα "τραβαει" ενα τετρακυλινδρο εν σειρα στα 600cc και ειδικα μεσα στην πολη που απο την κωλοκινηση μετα βιας κουμπωνεις 3η... Σε αυτο θα ηθελα την βοηθεια απο των μηχανικων του φορουμ , μηχανικα ποιο "μετραει καλυτερα" το Z750 η το XJ6...???
Μηχανη (ευτυχως για μενα) εχω ξαναοδηγησει αρκετες φορες(ενα v-strom που εχει ο θειος μου και επειδη δεν το καβαλαει αρκετα συχνα βρισκω την ευκαιρια και το παιρνω για να αποκτησω και καποια σχετικη εμπειρια πανω σε μηχανη ετσι ωστε να μην ειναι η δικια μου η πρωτη μηχανη που θα εχω καβαλησει) και ετσι γλιτωνω απο το "μαρτυριο" της σχολης οδηγων που το μονο που τους νοιαζει ειναι τα λεφτα και να περασει το 45λεπτο αδιαφοροντας για το τι οδηγοι θα βγουν μετα εξω στους δρομους(γιατι κακα τα ψεματα αν οχι ολοι οι περισσοτεροι μαθαμε να οδηγαμε ειτε απο καποιον φιλο ειτε απο συγγενει η αν καποιος εμαθε να οδηγαει μηχανη απο σχολη οδηγων θα πρεπει να εδωσε μια περιουσια....)

SkylosMavros
10/05/2010, 05:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
ala oti ke na leme ine kawasaki....
to petas kapia stigmi ke isixazis

ANTIHONDAKIAS KAI TA MYALA STA KAGKELA REEEEEEE.........!!!!!!!!!!!!!!!!!

ego_o_idios
10/05/2010, 10:14
ANTIHONDAKIAS KAI TA MYALA STA KAGKELA REEEEEEE.........!!!!!!!!!!!!!!!!!

gia den ta vazis sta karvouna na paroume ke meze?:wacko:
ala tetios ise ke esi protimas na ta petaksis para na ta dosis gia to kino kalo....
:rotflmao: :rotflmao:

daz
10/05/2010, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
gia den ta vazis sta karvouna na paroume ke meze?:wacko:
ala tetios ise ke esi protimas na ta petaksis para na ta dosis gia to kino kalo....
:rotflmao: :rotflmao:

Δεν νομίζω να φάνε και πολλοί μεζέ. Μάλλον δεν θα φτάσει ούτε για σένα :wacko:
Τι έχουν τα hondakia ρε αδέλφι?

Πέρα από την πλάκα τώρα πρέπει να οδηγήσεις τα μηχανάκια για να σχηματίσεις ολοκληρωμένη άποψη για το αν σου κάνουν ή όχι. Μην επιλέξεις αν πρώτα δεν κάνεις βόλτα όσα περισσότερα μπορείς. Να οδηγήσεις και Honda και Ζ και χJ6 Και er6n κτλ. κτλ.