View Full Version : Καταγγελίες εργαζομενου στη Marfin Bank
Δεν θυμάμαι αν έχει ξαναμπεί, αλλά είναι συγκλονιστικό
http://actimon.blogspot.com/2010/05/13.html
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
είσαι ΕΚΤΟΣ θέματος.
Μιλάμε για άλλο "πιτσιρίκι", αυτό του παραδείγματο του Βύρωνα.
:wave2:
sergiosm δεν θα αθωώσω στη συνείδηση μου κανέναν αληταρά.
Μιλάω από δική μου πείρα, μιας και δούλευα στο κέντρο 17 χρόνια, εκ των οποίων τα 8 στη Σταδίου.Πάντα μα πάντα μας έδιωχναν πριν ξεκινήσουν οι πορείες.
Προφανώς και δεν μπορούμε να μπούμε στην λογική, αν δεν ήταν εκεί, δεν θα συνέβαινε τίποτα γιατί και ο Κορκονέας αν δεν ήταν εκεί ο Αλέξης θα ζούσε.
Απλά μου έκανε απ΄την αρχή μεγάλη εντύπωση, πως είχε επιτραπεί η παραμονή των εργαζομένων στην τράπεζα, αφού τα καταστήματα της Σταδίου είναι σε πολύ επικίνδυνη περιοχή.
Οι ζημιές, οι τζαμαρίες και τα νεοκλασσικά θα φτιαχτούν. Οι άνθρωποι έφυγαν...
sergiosm
08/05/2010, 05:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
sergiosm δεν θα αθωώσω στη συνείδηση μου κανέναν αληταρά.
Μιλάω από δική μου πείρα, μιας και δούλευα στο κέντρο 17 χρόνια, εκ των οποίων τα 8 στη Σταδίου.Πάντα μα πάντα μας έδιωχναν πριν ξεκινήσουν οι πορείες.
Προφανώς και δεν μπορούμε να μπούμε στην λογική, αν δεν ήταν εκεί, δεν θα συνέβαινε τίποτα γιατί και ο Κορκονέας αν δεν ήταν εκεί ο Αλέξης θα ζούσε.
Απλά μου έκανε απ΄την αρχή μεγάλη εντύπωση, πως είχε επιτραπεί η παραμονή των εργαζομένων στην τράπεζα, αφού τα καταστήματα της Σταδίου είναι σε πολύ επικίνδυνη περιοχή.
Οι ζημιές, οι τζαμαρίες και τα νεοκλασσικά θα φτιαχτούν. Οι άνθρωποι έφυγαν...
byr0n συμφωνώ απολύτως ότι η τράπεζα θα έπρεπε να διώξει τον κόσμο. Και κακώς δεν το έκανε.
Το να λέμε όμως (δεν λέω ότι το λες εσύ) ότι φταίει η τράπεζα επειδή δεν έδιωξε τον κόσμο είναι (εκτός από λάθος νομικά) τουλάχιστον ανεύθυνο....
fantacid
08/05/2010, 05:08
Το κλείσιμο στις 12.00 έγινε ως ένδειξη σεβασμού προς τους 3 νεκρούς συναδέλφους την ημέρα της κηδείας τους.
Αν εσύ, το μόνο πού καταλαβαίνεις απ΄όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε είναι ότι δεν μπόρεσες να πληρώσεις τη δόση του δανείου σου, τι να σου πώ?
Όσο μπορεί ο καθένας....
πολυ αμφιβαλλω αν το ειδαν ετσι ολοι οι συνδερφοι σου......
οσο κ να θελετε, ντεν εχω δανειο καρντια μου!
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Πρωτα απ ολα η ευθυνη (νομικα) αλλα και η ευθυνη (συνειδησιακα) δεν βαραινει και δεν θα επρεπε να βαραινει τους χιλιαδες διαδηλωτες που βγηκαν στο δρομο τη Τεταρτη...αυτο σε σχεση με τους τεσσερις αθωους νεκρους.
Μεριδιο ευθυνης εχουν τα ΜΑΤ που προκαλεσαν τα επεισοδια χωρις λογο, μεριδιο ευθυνης εχουν αυτοι που συμμετειχαν στα επεισοδια και φυσικα το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το εχουν οι αναδροι λακεδες που ριξαν τις μολοτωφ...
το να συγχαιουμε ολο τον υπολοιπο κοσμο με τις κατηγοριες αυτων που αναφερθηκαν πιο πανω ειναι αδικο και παραλογο, ενω το πιο επικινδυνο ειναι οι αφορισμοι του τυπου να μην ξαναγινει πορεια γιατι υπηρξαν νεκροι...
περιφρουρησ απο ποιον και γιατι; εγω κατεβηκα ως πολιτης εκπροσωποντας τον εαυτο μου και μονο και περιφρουρηθηκα μια χαρα!.... με την εννοια του οτι ουτε εσπασα, ουτε εβρισα, ουτε ζημιωσα με οποιονδηποτε τροπο κανεναν αλλο, αστυνομικο η συμπολιτη μου.
αν η παρουσια μου στη πορεια σημαινει για σενα αυτοματα οτι νομιμοποιω το καθε κολοπαιδο - τραμπουκοειδες να κανει οτι θελει και να δολοφονει, εισαι παρα πολυ λαθος....
μια συγκεκριμενη ομαδα ατομων ειναι, γνωστη. Η ειναι σε απολυτη συννενοηση με τους υποτιθμενους "εχθρους" τους, η ειναι τοσο κρετινοι, που δεν καταλαβαινουν οτι εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους στο επακρο
Η ιδεολογικη πλευρα της σκεψης σου, ασχετα του αν συμφωνω η διαφωνω, ειναι σωστη. Περιφρουρηση πορειας για ποιο λογο?
Επι του πραγματικου ομως?
Γιατι δε ζεις στην Ελβετια. Στην Ελλαδα ζεις και ξερεις οτι τον τελευταιο εναμισυ χρονο στο κεντρο, επεισοδια εχουν γινει σε σχεδον καθε πορεια. Η περιφρουρηση λοιπον της πορειας (Το μπλοκ του ΚΚΕ το κανει με απολυτη επιτυχια εδω και χρονια) ειναι απαραιτητη.
Μπροστα στη ματια μου (δεν το ειδα στη τηλεοραση το ειδα με τα ματια μου) πιτσιρικαδες σπανε το πεζοδρομιο της Ερμου για να δημιουργησουν πολεμοφοδια και να τα πεταξουν στα Ματ. Χωρις κουκουλες, απλα πιτσιρικια ητανε.
Οταν τα Ματ εκαναν 'ντου' οι διπλανες κυριουλες τους φωναζαν' Μα δε τους βλεπετε? Παιδια ειναι!'
Αυτο ακριβως προσπαθω να πω απο το πρωτο μου ποστ. Η λογικη δεν υπαρχει ?
Ο νομος, ο σεβασμος, οι αξιες απο πλαστελινη ειναι φτιαγμενες?
Εμπειροι συνδικαλιστες χρονια στο κουρμπετι που εχουν φαει τις 'μαχες' με το κουταλι ,αποφασιζουν να διοργανωσουν 'ειρηνικη πορεια' διαμαρτυριας για τους τρεις νεκρους την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του γεγονοτος (γιατι ο κοσμος δε κατεβηκε αυθορμητα μπροστα απο την Βουλη, καποιος τους καλεσε*). Αυτο, κατα την ταπεινωτατη μου αποψη, οχι μονο ΣΕΒΑΣΜΟ στους νεκρους δε δειχνει αλλα και προσπαθεια εκμεταλευσης.Να 'παιξουν' δηλ και ασχημο παιχνιδι στη πλατη τους.
Ενα πραγμα ειναι σιγουρο. Οι τρεις αυτοι ανθρωποι δε γυριζουν πισω, και καποιοι ειδαν μια ευκαιρια προς εκμεταλευση!
Αλλο ενα πραγμα επισης ειναι σιγουρο οτι και στην επομενη πορεια παλι εδω θα ειμαστε να ξανασυζηταμε για επεισοδια ( ευχομαι χωρις θυματα).
Προσωπικα νομιζω οτι το εξαντλησα το θεμα και δεν εχω κατι παραπνω να πω. Οποιος καταλαβε καταλαβε οποιος δε θελει να καταλαβει δε θα καταλαβει ποτε.
* Οι αυθορμητοι ανθρωποι, και σε διαβεβαιω ηταν πολλοι, ηταν εξω απο το καταστημα της Μαρφιν την επομενη το πρωι και αφηναν ενα λουλουδι μπροστα απο τη σπαζμενη τζαμαρια.
el_hymador
08/05/2010, 06:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Η ιδεολογικη πλευρα της σκεψης σου, ασχετα του αν συμφωνω η διαφωνω, ειναι σωστη. Περιφρουρηση πορειας για ποιο λογο?
Επι του πραγματικου ομως?
Γιατι δε ζεις στην Ελβετια. Στην Ελλαδα ζεις και ξερεις οτι τον τελευταιο εναμισυ χρονο στο κεντρο, επεισοδια εχουν γινει σε σχεδον καθε πορεια. Η περιφρουρηση λοιπον της πορειας (Το μπλοκ του ΚΚΕ το κανει με απολυτη επιτυχια εδω και χρονια) ειναι απαραιτητη.
Μπροστα στη ματια μου (δεν το ειδα στη τηλεοραση το ειδα με τα ματια μου) πιτσιρικαδες σπανε το πεζοδρομιο της Ερμου για να δημιουργησουν πολεμοφοδια και να τα πεταξουν στα Ματ. Χωρις κουκουλες, απλα πιτσιρικια ητανε.
Οταν τα Ματ εκαναν 'ντου' οι διπλανες κυριουλες τους φωναζαν' Μα δε τους βλεπετε? Παιδια ειναι!'
Αυτο ακριβως προσπαθω να πω απο το πρωτο μου ποστ. Η λογικη δεν υπαρχει ?
Ο νομος, ο σεβασμος, οι αξιες απο πλαστελινη ειναι φτιαγμενες?
Εμπειροι συνδικαλιστες χρονια στο κουρμπετι που εχουν φαει τις 'μαχες' με το κουταλι ,αποφασιζουν να διοργανωσουν 'ειρηνικη πορεια' διαμαρτυριας για τους τρεις νεκρους την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του γεγονοτος (γιατι ο κοσμος δε κατεβηκε αυθορμητα μπροστα απο την Βουλη, καποιος τους καλεσε*). Αυτο, κατα την ταπεινωτατη μου αποψη, οχι μονο ΣΕΒΑΣΜΟ στους νεκρους δε δειχνει αλλα και προσπαθεια εκμεταλευσης.Να 'παιξουν' δηλ και ασχημο παιχνιδι στη πλατη τους.
Ενα πραγμα ειναι σιγουρο. Οι τρεις αυτοι ανθρωποι δε γυριζουν πισω, και καποιοι ειδαν μια ευκαιρια προς εκμεταλευση!
Αλλο ενα πραγμα επισης ειναι σιγουρο οτι και στην επομενη πορεια παλι εδω θα ειμαστε να ξανασυζηταμε για επεισοδια ( ευχομαι χωρις θυματα).
Προσωπικα νομιζω οτι το εξαντλησα το θεμα και δεν εχω κατι παραπνω να πω. Οποιος καταλαβε καταλαβε οποιος δε θελει να καταλαβει δε θα καταλαβει ποτε.
* Οι αυθορμητοι ανθρωποι, και σε διαβεβαιω ηταν πολλοι, ηταν εξω απο το καταστημα της Μαρφιν την επομενη το πρωι και αφηναν ενα λουλουδι μπροστα απο τη σπαζμενη τζαμαρια.
Ανθρωπε, οταν βρισκονται 200.000 κοσμου σε μια πορεια κανεις δεν μπορει να περιφρουρησει κανεναν...καταλαβαινεις πιστευω οτι ειναι σχεδον αδυνατο και για να συμβει εστω σε ενα ποσοστο με τον τροπο που το κανουν οι ΚΚΕδες, απαιτει τρομερη οργανωση.
Σε ρωταω τωρα εγω...πως θα οργανωθουν τοσες χιλαδες κοσμου οταν η παρουσια τους στη πορεια ειναι μια αυτοβουλη και αυθορμητη αντιδραση - διαμαρτυρια απεναντι σε αυτους που καταδυναστευουν τη χωρας επι δεκαετιες;
Ναι, εγιναν επειδοδια και ο τραγικος απολογισμος ειναι τεσσερος ανθρωποι νεκροι...ναι, γινονται επεισοδια σε καθε πορεια με τραυματισμους -στη καλυτερη περιπτωση- και μεγαλες υλικες ζημιες...
αυτα ομως δεν ειναι αποτελεσμα της πορειας, ειναι μια θλιβερη πραγματικοτητα της συγχρονης Ελλαδας, με γνωστους υπαιτιους και υποκινητες...το γιατι συνδεονται παντα με τις πορειες και τις διαδηλωσεις, το αφηνω να το σκεφτεις μονος σου...
απο εκει και επειτα δεν εχω καταλάβει τι ακριβως προτεινεις (αν προτεινεις κατι τελος παντων)....να απογορευτουν οι πορειες;
με την ιδια λογικη θα μπορουσε καποιος να ζητησει να καταργηθει η αστυνομια μετα απο τη θανατο του Α. Γρηγοροπουλου...το βρισκεις λογικο;
εγω οχι και δεν το θελω κιολας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Βάλτε τα κι αναποδα, δε θα το χαλάσουμε εκεί.
Απλά να μην πέσουμε στην εύκολη παγίδα κυνηγώντας τους ηθικους αυτουργους (οι οποίοι εύκολα στοχοποιούνται ή και καταδεικνύονται απο το πληθος) και χάσουμε τους φυσικους αυτουργους επειδή τους προστατεύει η ανωνυμία και η κουκούλα
ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ...........ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ
Οί ήθικοί αύτουργοί άπό τόν καιρό τού Καποδίστρια....
Κράτος καί,ντεμέκ άγνωστο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ...!!
emiliano
09/05/2010, 04:08
ένα ποστ από το radicaldesire, που θεωρώ ότι βάζει τα πράγμτα στη σωστή τους διάσταση:
"Οι ημέρες που έρχονται θα κυριαρχηθούν χωρίς αμφιβολία από το νοσηρό παιχνίδι της διαχείρισης της ενοχής για τον άδικο θάνατο από ασφυξία τριών ανθρώπων, υπαλλήλων, κατά τα φαινόμενα, στην Marfin Bank που έγινε στόχος επίθεσης με μολότωφ. Μία σειρά πολιτικών ή ιδεολογικών σχηματισμών θα μπουν στο παιχνίδι αυτό με στόχο να μειώσουν τις δικές τους απώλειες στο κοινωνικό "ίματζ" και να αυξήσουν, ταυτόχρονα, αυτές των άλλων. Θα αναζητηθούν "ηθικοί αυτουργοί" αναλόγως των ιδεολογικών προδιαθέσεων των κατηγόρων, θα απαιτηθεί η παραδειγματική τους τιμωρία, και κατόπιν, το θέμα θα κυλήσει στην αφάνεια, καθώς οι αμείλικτες συνθήκες της καθημερινής πραγματικότητας υπό το καθεστώς των νέων μέτρων θα πάρουν τη θέση του.
Στην πορεία όμως δεν κατέβηκε αυτός ή εκείνος ο κομματικός ή εξωκοινοβουλευτικός σχηματισμός: κατέβηκε ένα σημαντικό πληθυσμιακά κομμάτι της κοινωνίας της πρωτεύουσας. Τα όσα έγιναν --η ρίψη χημικών, ο πετροπόλεμος, οι καταστροφές, και οι θάνατοι-- το αφορούν εν συνόλω, είτε ως θύμα, είτε ως παρατηρητή, είτε ως συνένοχο κατά την περίσταση.
Τι επιτάσσει η πολιτικά εμμενής ηθική αντί της γνωστής, αισχρής αναγωγής της πολιτικής σε κατά το δοκούν ηθικολογία;
Πρώτον, ανάληψη ενός κομματιού ευθύνης από όλους όσους τάσσουν τη μοίρα τους με την ριζοσπαστική αριστερά. Στο μέτρο που μας αναλογεί, δηλαδή στο μέτρο που η βίαια οργή που εκφράστηκε σήμερα με ανθρωποκτονικές συνέπειες είναι και δική μας οργή. Δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα να υποκρινόμαστε ότι η λαϊκή επιθυμία αφορούσε μια ήσυχη διαδήλωση ή ότι το στοιχείο της βίας αποτελεί κάποιου είδους παρέκκλιση από τον ορθό δρόμο της πολιτικής δραστηριοποίησης. Η εκατέρωθεν βία είναι συστατικό στοιχείο του τι διαμείβεται σε καταστάσεις μαζικής πολιτικής αναταραχής. Κάθε πολιτική πράξη προϋποθέτει την καταφυγή, σε τελική ανάλυση, στην άσκηση βίας. Και θα είναι ευχής έργον την τυφλότητα και την υποκρισία απέναντι σε αυτό το ουσιώδες δεδομένο να την αντικαθιστούσε η τραγική συναίσθηση του πόσο γρήγορα και πόσο εύκολα μπορεί να χαθούν ανθρώπινες ζωές όταν λειτουργούμε χωρίς συναίσθηση των συνεπειών των σκέψεων και των πράξεών μας. Χωρίς --σιωπηλή ή ρητή, δεν έχει σημασία-- ανάληψη ευθύνης τώρα και από όλους όσους θεωρούν τις μαζικές κινητοποιήσεις αναγκαίες, θα ξαναχαθούν ζωές εξίσου αστόχαστα, εξίσου μάταια. Κατά συνέπεια, και σε ό,τι μας αφορά, το μπαλάκι της ενοχής σταματάει εδώ: δεν το περνάμε στον επόμενο χωρίς να τακτοποιήσουμε τους δικούς μας λογαριασμούς μαζί του.
Δεύτερον, και κατά συνέπεια, ενταντικοποίηση της ενσυνείδητης περιφρούρησης δράσεων και πράξεων από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο υπό συνθήκες μάχης στους δρόμους, με τα δακρυγόνα παντού, με την μαζική ορμή να παρασέρνει την ατομική σκέψη. Αλλά είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί η νομιμότητα της εξεγερσιακής πολιτικής δράσης στα δικά της μάτια. Για να γίνει αυτό, το υποκείμενο που εξεγείρεται θα πρέπει να μπορεί να κοιτάξει τις πράξεις του χωρίς ντροπή, να μπορεί να πει στον εαυτό του "αυτό ήταν ανάγκη να γίνει, δεν μπορούσε να αποφευχθεί." Και η ανακλαστική τροπή στην αναζήτηση ενόχων σε τρίτους, στον "άλλο", όσο και αν τους αναλογούν εξίσου ευθύνες, προδίδει ανετοιμότητα σε αυτό το επίπεδο.
Τρίτον, διαρκής και έμπρακτος διαχωρισμός του προσωπικού από τον πολιτικό εχθρό. Οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν δεν ήταν προσωπικοί εχθροί, ούτε όμως μπορούν να λογιστούν και πολιτικοί εχθροί. Ήταν αναγκασμένοι να βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους υπακούοντας εντολές. Αν η εργοδοσία τους τούς εξέθεσε σε κίνδυνο ζωής, στον ίδιο κίνδυνο, με μοιραίες συνέπειες, τούς εξέθεσε η απόφαση ρίψης μολότωφ από κάποιους --δεν έχει σημασία ποιους, σημασία έχει ότι έδρασαν ανενόχλητοι. Αν η εργοδοσία αποτελεί συστατικό κομμάτι του πολιτικού εχθρού, ένας λόγος παραπάνω να επιδεικνύεται ανθρωπιά απέναντι σε αυτούς που αφήνονται ανυπεράσπιστοι και έκθετοι στην λαϊκή οργή.
Οι σημαντικοί λαϊκοί αγώνες δεν είναι κοκτέϊλ πάρτι. Και δεν θα γίνουν ποτέ τέτοιοι. Δεν μπορούν όμως επίσης να αφήνουν τον εαυτό τους στην τύχη, δεν έχουν το δικαίωμα να μην αναλαμβάνουν γενναίες προσπάθειες ενσυνειδητότητας. Για να εμπνεύσουν, για να αρθούν στο ύψος τους στα μάτια της κοινωνίας που τους γεννάει, οφείλουν να επιδεικνύουν όχι μόνο τυφλή αποφασιστικότητα αλλά και αίσθημα ευθύνης, αυτοπειθαρχία, συμπόνοια και ηρωϊσμό. "
Παραθέτω επίσης και ένα σχόλιο του συντάκτη της ανάρτησης αυτής, που επίσης θεωρώ εύστοχο και σημαντικό:
Ο εξεγερμένος λαός είναι ένα υποκείμενο που μπορεί και πρέπει να αναλαμβάνει ευθύνη. Γιατί; Γιατί είναι στην πραγματικότητα, όταν ξεσηκώνεται, η πηγή κάθε κυριαρχίας.
Δεν θυμάμαι αν έχει ξαναμπεί, αλλά είναι συγκλονιστικό
http://actimon.blogspot.com/2010/05/13.html
Tο ποιο συγκλονιστικο ( εαν δεν εχουν κανει λαθος ) μπηκε σημερα....
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=132712&cid=4
airpanos
09/05/2010, 11:04
Για αλλη μια φορα το 'τεχνασμα του Cansas City' επιασε,και τα λαμογια
πετυχαν το σκοπο τους...
Τωρα ολοι θα ασχοληθουν με την παραδειγματικη τιμωρια των δραστων...
και σιγα σιγα οι φιλοι μας πολιτικοι θα την κανουν με ελαφρα...
when all look left,you look right...να δουμε ποτε θα ξυπνησουμε :ZZZ: :ZZZ:
what I've done
09/05/2010, 14:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Το actimon για μενα ειναι το μονο που λέει τα πραγματα απλά αναφεροντας γεγονότα χωρίς ιδεολογικές σαλτσες ειτε της μιας ειτε της άλλης πλευράς.
Αυτό που περιγράφεις με τους πιτσιρικάδες το έχω δει κι εγώ...
Και οι εμπειροι συνδικαλιστές (οι περισσοτεροι τουλάχιστον) για μένα ειναι απλά βουλευτές wannabe:yuck: τα ίδια έκαναν και με τον Γρηγορόπουλο...
Διαπιστώσεις θα μου πεις... απάντηση δεν έχω:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Εισαι πραγματογνωμονας ?
1. Που ξερεις οτι ηταν "προβλεπομενο", δεν πιστευω οτι οι μολοτοφ εχουν σκοπο να "πληξουν" ανθρωπινες ζωες, θα ειχαμε νεκρους πολλα χρονια πριν.
2. Που ξερεις οτι θα καιγονταν αυτοι οι ανθρωποι ζωντανοι αν το κτιριο ειχε καποια στοιχειωδη μετρα "ασφαλειας".
Εγω πιστευω, οτι καποιος ηξερε οτι υπαρχει μεγαλος κινδυνος να καει το ωραιο νεοκλασικο καταστημα του, εξυπνη λυση ειναι να αφησει προσωπικο μεσα.
Υγ. Δεχομαι την αγωνια σας να βγαλετε ενοχο οποιον γουσταρετε εσεις, μην παρασυρεστε ομως και λετε οτι σας κατευει.
1. Σωστα η μολότοφ και τα μπιτόνια βενζίνας ήταν για την αλλαγή της κουρτίνας.
2. Αρα βάζουμε φωτια στα κτήρια και ήμαστε σίγουροι οτι θα φύγουν απο την έξοδο 2.
Αν λέω αν ήταν κάποιος δικός σου άνθρωπος στους 4 τα ίδια θα έλεγες ή κάνεις αριστερή θεωρεία απο το κολωνάκι????
Έχουμε πήξει στην μλκ!!! το θέμα είναι για τους 10 δολοφόνους που τόσο απλα εσυ στηρίζεις απαξιώθηκε η μεγαλυτερη λαικη πορεία.
el_hymador
09/05/2010, 15:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από emiliano
ένα ποστ από το radicaldesire, που θεωρώ ότι βάζει τα πράγμτα στη σωστή τους διάσταση:
"Οι ημέρες που έρχονται θα κυριαρχηθούν χωρίς αμφιβολία από το νοσηρό παιχνίδι της διαχείρισης της ενοχής για τον άδικο θάνατο από ασφυξία τριών ανθρώπων, υπαλλήλων, κατά τα φαινόμενα, στην Marfin Bank που έγινε στόχος επίθεσης με μολότωφ.
........
........
........
Ο εξεγερμένος λαός είναι ένα υποκείμενο που μπορεί και πρέπει να αναλαμβάνει ευθύνη. Γιατί; Γιατί είναι στην πραγματικότητα, όταν ξεσηκώνεται, η πηγή κάθε κυριαρχίας.
απλα απαραδεκτο!
και δεν μπορω παρα να ειμαι επιφυλακτικος και υποψιασμενος με ολους αυτους που με καθε τροπο προσπαθουν να αναγουν τον καθε διαδηλωτη που συμμετειχε στη πορεια σε συνενοχο των φονων...
ΟΛΟΙ (και οι τραπεζιτες) ξερουμε οτι τετοιου ειδους εκδηλωσεις-πορειες, ΕΙΔΙΚΑ μετα τα τελευταια οικονομικα μετρα κατα του απλου κοσμακη, ΕΥΚΟΛΑ μετατρεπονται σε εμπολεμη ζωνη, επομενως και οι τραπεζες μετατρεπονται μοιραια σε νουμερο ενα στοχο!
Δηλαδη αν σε μια υποτιθεμενη πολεμικη συραξη (δικαια ή αδικη δεν εχει σημασια σε αυτη τη φαση), αντι να βαλεις τα "γυναικοπαιδα" στα καταφυγια, εσυ τα αφισεις μεσα σε ΚΤΗΡΙΑ-ΣΤΟΧΟΥΣ, μετα θα φταιει ο εχθρος που τα βομβαρδισε???
Ποιος ο λογος λοιπον απο τι στιγμη που εχεις εναν πολεμο, δεν λαμβανεις ΚΑΜΙΑ μεριμνα για να προστατεψεις τα "γυναικοπαιδα" που στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι οι κακομοιριδες οι τραπεζικοι σκλαβοι... εεεε sorry, υπαλληλοι ηθελα να πω!
Κατω απο αυτες τις συνθηκες ειναι απαραδεκτο και για μενα οι τραπεζιτες ειναι εγκληματιες απο τη στιγμη που δεν προφυλασουν τους υπαλληλους τους, δινοντας ενα γαμημενο day-off.
Και οχι δεν τους προφυλασουν απλα, αλλα οπως πολυ ευστοχα ειπε ενας φιλος παραπανω, τους χρησημοποιουν και σαν ανθρωπινες ασπιδες για να γλυτωσουν τις υλικες ζημιες... ΑΙΣΧΟΣ!!!
Αυτο αποδεικνυει για ακομα μια φορα ποσο αναλωσιμους τους θεωρουν και πως μπροστα στο κερδος δεν υπολογιζουν ΤΙΠΟΤΑ, ακομα και την ανθρωπινη ζωη και ακαιρεοτητα!
:yuck:
super_toto
09/05/2010, 18:11
Παλικάρια μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα.
Πολύ πιθανό να μην συλληφθουν ποτέ οι δολοφόνοι-εμπρηστές. Ίσως να φορτωθούν οι κατηγορίες και σε κανένα αθώο αποδιοπομπαίο τράγο. Εγώ διαβάζω πολυ περίεργα πράγματα αλλά με την αφερεγγυότητα που υπάρχει στα ΜΜΕ τι να πρωτοπιστέψει κανείς.
Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε. Εντάξει η τράπεζα έχει την ευθύνη της αλλά οι δολοφόνοι είναι καθαρά αυτοί που έσπασαν την τζαμαρία, έριξαν μέσα μολότωφ και ευλεκτο υγρό με σκοπό να σκοτώσουν κόσμο.
Αυτά που έγιναν στην Μαρφίν, θα μπορούσαν να έχουν γίνει και στο βιβλιοπωλείο Ιανος λίγα λεπτά νωρίτερα. Και εκεί πήγαν με σκοπό να σκοτώσουν αλλά από τύχη δεν σκότωσαν. Και το βιβλιοπωλείο ήταν κλειστό. Δείτε αναλυτικά εδώ (http://prezatv.blogspot.com/2010/05/blog-post_9454.html)
Αν σκοτώνονταν δηλαδή εκεί άνθρωποι, ο αντίλογος ποιός θα ήταν. Θα έφταιγε ο ιδιοκτήτης που πήγε να σώσει την περιουσία του? Θα έφταιγαν τα μέτρα πυρασφάλειας?
Στην εποχή της παράνοιας που ζούμε ας έχουμε τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση λίγη λογική.
Panopticon7
09/05/2010, 18:25
Οσο και να αισθανομαι πικραμενος απο τις δολοφονιες... Δεν μπορω να λεω οτι θελω.
Ειτε μας αρεσει ειτε οχι, ΔΕΝ ηταν φονοι εκ προμελετης
menelaos46
09/05/2010, 18:35
Και τι να λεει??? Πανε αυτοι τωρα...
Akatanomastos
09/05/2010, 18:36
Οσο και να αισθανομαι πικραμενος απο τις δολοφονιες... Δεν μπορω να λεω οτι θελω.
φυσικα και δεν ηταν
αλλα και γω αμα βγω με ενα πιστολι εξω
και εχω δεσει τα ματια μου
και πυροβολω, δεν ειναι εκ προμελετης
αλλα οποιος αμοιρος βρεθει στο δρομο μου
θα δολοφονηθει..
στην ελλαδα, οταν καποιος πει οτι το να πετας μολοτοφ ειναι ενιοτε δολοφονικο
το αντιεπιχειρημα που θα ακουσεις ειναι,
- α, μηπως θελεις να απογορευτουν και οι πορειες?
ΟΧΙ ΡΕ, δεν θελω να κοπουν οι πορειες, αυτα τα διλληματα ειναι ηλιθια και με σκοπο να πανε την κουβεντα αλλου..
το θεμα ειναι οτι δεν μπορει ο αλλος να βγαινει εξω με φονικο οπλο στο χερι του, να το χρησιμοποιει με σκοπο να βλαψει/καταστρεψει
και μετα να λεμε οτι δεν ειναι φονος εκ προμελετης..
el patron
09/05/2010, 18:41
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Ειτε μας αρεσει ειτε οχι, ΔΕΝ ηταν φονοι εκ προμελετης [/QUOTE. Ωραια λογικη εχεις,δηλαδη τι θελεις να μας πεις οτι καποιος πεταει μολωτοφ μεσα σε ενα χωρο που υπαρχουν ανθρωπινες ψυχες ,και υπολογιζει οτι θα προλαβουν να βγουν εξω;
Akatanomastos
09/05/2010, 18:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από el patron
Ωραια λογικη εχεις,δηλαδη τι θελεις να μας πεις οτι καποιος..
λαλακιες θελει να μας πει..
ουτε αυτοι δεν ξερουν τι θελουν να πουν..
προσπαθουν να παραμορφωσουν την λογικη και οι αναρχικοι
οπως ακριβως κανει τοσα χρονια κεφαλαιο, το συστημα, οι κυβερνησεις, οι αμερικανοι
κλπ κλπ
για να δικαιολογησουν μια δολοφονικη επιθεση..
και γω και πολλοι αλλοι, ειμαστε υπερ της αντιστασης του λαου, της αντιδρασης, σε πολλες περιπτωσεις και των αναρχικων (προσωπικα ειχα,εχω φιλους, και εκανα παρεα με ατομα του χωρου, χωρις να ανηκω εγω στον χωρο αυτο)
αλλα οτι και αν στηριζουμε πιστευουμε, δεν θα παραμορφωσουμε την λογικη,
για να δικαιολογησουμε αδικαιολογητα χτυπηματα..
αν ειχαμε ολοι ανοιχτα ματια και παραδεχομασταν τα λαθη μας, θα ηταν καλητερα..
Panopticon7
09/05/2010, 18:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
αν ειχαμε ολοι ανοιχτα ματια και παραδεχομασταν τα ΛΑΘΗ μας, θα ηταν καλητερα..
Μονος σου το ειπες.
Το ότι βέβαια η τράπεζα που χτυπήθηκε είναι ενός ανθρώπου που πριν μερικές ημέρες βγήκε στον σκάι και τα έχωσε στους πολιτικούς (για τους όποιους δικούς του λόγους που καλό είναι να μην τους σχολιάσουμε εδώ), είναι κάτι που έχει περάσει απαρατήρητο.
Ανάμεσα στις δεκάδες τράπεζες της περιοχής επιλέχθηκε να χτυπηθεί, με τόσο βάρβαρο τρόπο, η μαρφίν.
Με ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια.
Αλλά τί λέω????????
Αυτό το χτύπημα ήταν από το εξοργισμένο πλήθος και από μερικούς μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων.....
Akatanomastos
09/05/2010, 18:49
Μονος σου το ειπες.
δηλαδη?
Panopticon7
09/05/2010, 18:51
Θεωρω οτι δεν ηταν δολοφονιες εκ προμελετης ή απο προθεση.
Akatanomastos
09/05/2010, 18:53
καλα καλα
πατα και το repeat με την κασσετα
και ολα θα πανε καλα..
τα μυαλα μερικων σαν και σενα, δεν εχει σημασια αν ειστε αναρχικοι αριστεροι δεξιοι φασιστες ή κεντρωοι..
αυτα τα μυαλα ειναι ολα το ιδιο επικινδυνα..
menelaos46
09/05/2010, 18:54
Ε δε το λες και εξ'αμελειας...
Βασικα πρεπει να ηταν με αναγκαιο δολο αν δε κανω λαθος!
Panopticon7
09/05/2010, 18:54
καλα καλα
πατα και το repeat με την κασσετα
και ολα θα πανε καλα..
τα μυαλα μερικων σαν και σενα, δεν εχει σημασια αν ειστε αναρχικοι αριστεροι δεξιοι φασιστες ή κεντρωοι..
αυτα τα μυαλα ειναι ολα το ιδιο επικινδυνα..
:rotflmao:
Akatanomastos
09/05/2010, 18:57
:rotflmao:
εχει και χιουμορακι απο τι παρατηρω :lol:
el patron
09/05/2010, 18:57
Αυτα τα διποδα ,γουσταρουν τσαμπουκαδες,ειναι αυτοι που τα σπανε στα γηπεδα,ειναι αυτοι που ακρωτηριασαν την κοπελα στο ολυμπιακο σταδιο,ειναι αυτοι που φαγανε τον φιλοπουλο,που και αυτος ηταν του συναφιου τους,ειναι αυτοι που σπανε μαγαζια και πετανε μολωτοφ, τους αρεσει ολη η φαση ,θελουν να ξεσπανε σε κατι ετσι για να γινεται δουλεια,και ολο αυτο δημιουργητε απο ενα πραγμα( ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ).
Panopticon7
09/05/2010, 19:00
εχει και χιουμορακι απο τι παρατηρω :lol:
ΘεΩρΩ ΟτΙ δΕν ητΑν δΟλΟφονΙες εΚ πρΟμελΕτηΣ ή αΠο πρΟΘεΣΗ...
(Ωχ, χαλασε η κασετα απο την χρηση.) :lol:
menelaos46
09/05/2010, 19:01
Μα ηταν απο προθεση πως να το κανουμε τωρα θα αλλαξουμε και τους ορισμους δηλαδη????
Akatanomastos
09/05/2010, 19:03
αυτο που δεν μας λες χιουμοριστα φιλε μας,
ειναι αν το οτι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕς ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗς Ή ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ(οπως εσυ πιστευεις)
δινει αλλοθι σε τετοιες ενεργειες
και αν θα ηθελες να συνεχισουν να συμβαινουν..
τωρα ξερεις (οχι οτι πριν δεν ηξερες, αλλα ας κανουμε λιγο ακομα τους μαλακες)
οτι ευκολα μπορει να σκοτωσουν αθωους εργαζομενους..
Όποιος πεταει μια μολότοφ σε ένα χώρο , θέλει να κάψει οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει σε αυτόν και να προκαλέσει σωματική βλάβη ή και θάνατο.
Όποιος πεταει μια πέτρα θέλει να προκαλέσει σωματική βλάβη ή και θάνατο .
Όποιος κτυπάει με γκλοπ στο κεφάλι , θέλει να προκαλέσει σωματική βλάβη ή και θάνατο .
Όποιος κλοτσαει έναν πεσμένο στο πρόσωπο θέλει να προκαλέσει σωματική βλάβη ή και θάνατο .
Όποιος χρησιμοποιεί ληγμένα και απαγορευμένα χημικά στο πλήθος θέλει να προκαλέσει σωματική βλάβη ή και θάνατο .
Αν ο δέκτης της επίθεσης δεν πάθει τίποτα , τραυματιστεί λίγο ,τραυματιστεί σοβαρά ή πεθάνει , δυστυχώς είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων (συνθηκών ,τύχης ,προστασίας κ.λ.π).
Όπως και να έχει ΟΛΟΙ οι παραπάνω δράστες είναι εν δυνάμει ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ …
. Όμως ,ΜΟΝΟ όταν κάνουν ΦΟΝΟ ασχολούμαστε μαζί τους ….
ΓΙΑΤΙ ?
Γιατί ,ακόμη, στην Ελλάδα η ζωή έχει αξία…
Όσο όμως , θα μένουν ατιμώρητες πράξεις , που από τύχη ΔΕΝ κατέληξαν σε ΦΟΝΟ ,τόσο θα μειώνεται η αξία της ζωής .
Καμία ανοχή σε τσογλανια που το μόνο που θέλουν είναι μπάχαλα για το μπάχαλο …..
Καμία ανοχή σε δολοφονικές πράξεις καταστολής από τους πραίτορες του κράτους …
Όμως ,τι ειρωνεία , άμα δεν υπήρχαν οι μεν δεν θα ασυδοτουσαν οι δε…
Όμως , τι περίεργο , ΠΑΝΤΑ τα θύματα που προκαλούν και οι δυο πλευρές ,δεν ειναι απο τις... τάξεις των αντιπαλων...
Τελικά , και οι δυο «αντίπαλοι»(????) εξυπηρετούν τον ιδιο σκοπό…. Την τρομοκράτηση και καταστολή του κόσμου…
.................................................................................................... .....................................................
ΜΠΡΑΒΟ...........ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ
:a10:
:a18: :a18: :a18:
:a28:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Το ότι βέβαια η τράπεζα που χτυπήθηκε είναι ενός ανθρώπου που πριν μερικές ημέρες βγήκε στον σκάι και τα έχωσε στους πολιτικούς (για τους όποιους δικούς του λόγους που καλό είναι να μην τους σχολιάσουμε εδώ), είναι κάτι που έχει περάσει απαρατήρητο.
Ανάμεσα στις δεκάδες τράπεζες της περιοχής επιλέχθηκε να χτυπηθεί, με τόσο βάρβαρο τρόπο, η μαρφίν.
Με ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια.
Αλλά τί λέω????????
Αυτό το χτύπημα ήταν από το εξοργισμένο πλήθος και από μερικούς μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων.....
Δλδ εννοεις οτι ηταν προβοκατσια?Και ποιο ηταν το κερδος?
Οτι ξεχασε αυτη η ρημαδα η "κοινη γνωμη" οτι εγινε για πρωτη φορα "ντου" στη βουλη?
Οτι γεμισε η Αθηνα αστυνομια?
Οτι βρηκαν ευκαιρια οι αδωνογερμανοτσολιαδες να λενε τα δικα τους?
Οτι ο Βγενο πηρε μια κιτρινη?
Οτι ...
Πολλα τρυγωνια βλεπω ρε Βαγγελη.Ειναι η εποχη τους?
el_hymador
10/05/2010, 04:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Οτι ξεχασε αυτη η ρημαδα η "κοινη γνωμη" οτι εγινε για πρωτη φορα "ντου" στη βουλη?
Οτι ...
αυτο ακριβως...
200.000+ κοσμος σε πορεια, δυναμικη αντιδρασης, ενεργοποιηση, δραστηριοποιηση και αφυπνιση...
αυτα ειδαν και τους εφτασε το σκατο στη καλτσα...
"βαφτισετε τους ολους δολοφονους, την κυρια Βασιλικη και τον κυρ Μητσο, τον απλο καθημερινο ανθρωπο που κατεβηκε αυθορμητα στη πορεια....να αισθανονται τυψεις και ενοχες, δεν πρεπει να επαναληφθουν τετοια φαινομενα!!!"
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Οτι ...
Ακριβώς.
Άλλωστε όποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν σε κάθε πορεία άνθρωποι που λειτουργούν για το σύστημα, τότε ή είναι αφελής ή πληροφορείται μόνο μεσα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ελληνικής tv ή είναι απλώς @@@@
Αν ήσουν στην πορεία, θα έβλεπες ότι το πλήθος διαλύθηκε σε λιγότερο από μισή ώρα από τη στιγμή που μαθεύτηκε ο θάνατος των ανθρώπων.
Κρίμα για τους ανθρώπους που βρέθηκαν από ατυχία στη μέση αυτού του παιχνιδιού, σε όποια πλευρά και αν ανήκουν οι παίκτες