View Full Version : μηχανή και δίπλωμα
Γεια χαρά. Έχω ένα ερώτημα σε σχέση με την αγορά μηχανής και το δίπλωμά της. Λοιπόν είμαι 20 χρονών, έχω δίπλωμα αυτοκινήτου (από μικρός κολλημένος με αυτό), δεν έχω ιδέα από μηχανάκια (ούτε scooter δεν ξέρω να βάζω μπροστά) αλλά μετά από δύο χρόνια σπουδών στην Αθήνα κατέληξα ότι αν εξαιρέσουμε τις καιρικές συνθήκε είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς. Έτσι είπα και εγώ να μπω στον κόσμο του μοτοσυκλετισμού. Έχω σταμπάρει ένα μηχανάκι που μου αρέσει πολύ (Kawasaki ninja 250r) και λέω να το χτυπήσω αφού πάρω το δίπλωμα. Και τώρα ερχόμαστε στο ερώτημα. Να πάρω το δίπλωμα τώρα και μετά την μηχανή; Να περιμένω έναν χρόνο ακόμα (δεν μπορώ να περιμένω) και να πάρω απεριορίστων κυβικών και μια μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα (για καμία street λέω); Το Kawasaki πως σας φαίνεται για πρώτη μοτο; Αυτά. :hypnotize
Cpt. Haddock
06/05/2010, 08:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gsr
[...] Να πάρω το δίπλωμα τώρα και μετά την μηχανή;
αλλιώς τι, να κάνεις το αναποδο; :confused: :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
αλλιώς τι, να κάνεις το αναποδο; :confused: :rolleyes: όχι φίλε μου το ερώτημά μου είναι ένας χρόνος και απεριορίστων ή τώρα και μετά ξανά εξετάσεις για μεγάλη
Cpt. Haddock
06/05/2010, 08:39
όχι φίλε μου το ερώτημά μου είναι ένας χρόνος και απεριορίστων ή τώρα και μετά ξανά εξετάσεις για μεγάλη
Εσυ ξέρεις (αντεχεις να περιμένεις ενα χρονο; )
XJR_Billy
06/05/2010, 08:41
Καλώς ήρθες φίλε.
Βγάλε δίπλωμα, πάρε την Νίντζα250 να μάθεις να οδηγείς και να κινείσαι και του χρόνου, να'μαστε καλά, βγάζεις δίπλωμα απεριορίστου κυβισμού και παίρνεις ότι σου αρέσει.
Κάτι μου λέει ότι αν βγάλεις κατευθείαν απεριορίστου, η πρώτη σου μηχανή δεν θα είναι το Νιντζάκι.;)
Η Καβασάκι μια χαρά μηχανή είναι.
Έχε υπόψην σου βέβαια και τον απαραίτητο εξοπλισμό για κεφάλι και σώμα.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Καλώς ήρθες φίλε.
Βγάλε δίπλωμα, πάρε την Νίντζα250 να μάθεις να οδηγείς και να κινείσαι και του χρόνου, να'μαστε καλά, βγάζεις δίπλωμα απεριορίστου κυβισμού και παίρνεις ότι σου αρέσει.
Κάτι μου λέει ότι αν βγάλεις κατευθείαν απεριορίστου, η πρώτη σου μηχανή δεν θα είναι το Νιντζάκι.;)
Η Καβασάκι μια χαρά μηχανή είναι.
Έχε υπόψην σου βέβαια και τον απαραίτητο εξοπλισμό για κεφάλι και σώμα.:wave2:
THANKS. Έτσι λέω και εγώ. Ο εξοπλισμός είναι το α και ω στην οδήγηση μηχανής. Τώρα στο θέμα του Kawasaki εκτός από την μούρη που έχει θα είναι καλό στην οδήγηση; Έχω διαβάσει οτί το γκάζι θέλει σεβασμό σε τέτοια παιχνίδια και το ξαναλέω δεν ξέρω να οδηγώ. Μήπως φάω τα μούτρα μου; Και καλά για μένα δεν με νοιάζει αλλά αν την κάνω τη μηχάνη ένα με τον τοίχο; Μήπως είναι πολύ δυνατή για κάποιον που δεν ξέρει;
σε 2 χρονια γινετε απεριοριστο απο μονο του και εσυ χωρις να ξερεις να βαζεις μπρος ουτε σκουτερ οπως ειπες για τα επομενα 2 χρονια εισαι καλυμμενος 100% με το 250ρι. :beer:
Δεν ειναι νευρικο το νιντζακι και ειναι οτι πρεπει για αρχαριο :beer:
XJR_Billy
06/05/2010, 09:00
Έχει την απαραίτητη δύναμη για να κινηθείς στην πόλη άνετα, να πας και ταξιδάκι αν σου κάτσει, ελαφριά, ευκολο-οδήγητη, και οικονομική.
Όποια κι αν πάρεις θέλει να τη σεβαστείς, όχι να τη φοβηθείς.
Είτε πάρεις την Καβάσω, είτε παπί 50άρι, ο κίνδυνος είναι ο ίδιος.
Το δύσκολο δεν είναι να μάθεις να κυκλοφορείς τη μηχανή σου, το δύσκολο είναι να διώξεις την νοοτροπία του αυτοκινήτου. Με τη μοτοσυκλέτα είσαι αόρατος και τρομερά εκτεθειμένος.
Έχεις πράσινο και περνάς με προσοχή. Έχει ο άλλος στοπ και σταματάς. Ξεχνάς προτεραιότητες και "προνόμια" των αυτοκινήτων.
Αν είσαι διατεθειμένος να πάρεις το ρίσκο, το Νιντζάκι είναι μια χαρά.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
Δεν ειναι νευρικο το νιντζακι και ειναι οτι πρεπει για αρχαριο :beer:
Ωραία. Μήπως έχετε κανένα link με βιντεάκια για το πως να οδηγείς μηχανή; Βρήκα μερικά στο youtube αλλά αν έχετε και εσείς κάτι καλό πείτε το.:ninja:
Cpt. Haddock
06/05/2010, 09:03
Ωραία. Μήπως έχετε κανένα link με βιντεάκια για το πως να οδηγείς μηχανή;
:eyepop: :uplate: :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Έχει
+750
Ωραία. Μήπως έχετε κανένα link με βιντεάκια για το πως να οδηγείς μηχανή; Βρήκα μερικά στο youtube αλλά αν έχετε και εσείς κάτι καλό πείτε το.:ninja:
ναι μισο λεπτο
http://www.youtube.com/watch?v=vO5z_aWdhEY
:rotflmao: :lol:
στη σχολη οδηγων!!!!καλη τυχη
GiannisZ750
06/05/2010, 09:31
στη σχολη οδηγων οταν πας θα σου πουν ανεβα και ξεκινα, εκτος αν θες να κανεις 40 μαθηματα. βρες ενα φιλαρακι που οδηγαει μηχανη να σου δειξει τα βασικα, κανε καμια βολτα σε καμια αλανα να παρεις λιγο τον αερα και μετα πανε για διπλωμα. το ninja καλο φενεται εμφανισιακα αλλα δεν στο προτινω.
1 θα το βαρεθεις πολυ γρηγορα λογω μοτερ
2 ακριβο να το αγορασεις
3 μια φορα να πεσεις που 90% θα πεσεις θα σπασεις ολα τα πλαστικα(καλυτερα ενα γυμνο)
και εγω πριν αρχισω να οδηγαω πριν ενα χρονο περιπου νομιζα οτι ειναι κατορθωμα αλλα ειναι πολυ απλο, εδω βλεπεις και γκομενες να οδηγανε που δεν μπορουν να παρκαρουν ενα αυτοκινητο.:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από GiannisZ750
και εγω πριν αρχισω να οδηγαω πριν ενα χρονο περιπου νομιζα οτι ειναι κατορθωμα αλλα ειναι πολυ απλο, εδω βλεπεις και γκομενες να οδηγανε που δεν μπορουν να παρκαρουν ενα αυτοκινητο.:rotflmao:
ναι ρπμ ειδες?απιστευτο , και μαλιστα οδηγουν μηχανες εκτος κουζινας ελεος δλδ
GiannisZ750
06/05/2010, 09:36
χαχαχαχαχα :beer:
XJR_Billy
06/05/2010, 09:59
Ρε Evi !!!!! :bigcry: :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:
Evi for president!
Αρχηγε μου, σχολή οδηγών, διπλωμα, ninja 250 (τρομερό μοτό!!!)
Μετά http://www.moto.gr/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=7
SkylosMavros
06/05/2010, 15:22
όχι φίλε μου το ερώτημά μου είναι ένας χρόνος και απεριορίστων ή τώρα και μετά ξανά εξετάσεις για μεγάλη
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΕΤΑ ΤΑ 21..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ <125 ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΑ ΠΑΠΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΤΙΜΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ , ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π., ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΝΙΝΤΖΑ..ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΝΙΝΤΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΥΦΤΗ ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑ-ΞΕΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΒΟΛΟ...ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ...ΑΠΟ 'ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ...!
ναι ρπμ ειδες?απιστευτο , και μαλιστα οδηγουν μηχανες εκτος κουζινας ελεος δλδ εσυ τι αρπαζεσαι δεσπινοις?? για γκομενες λεει το παλικαρι!! εσυ δεν εισαι γκομενα!!:nono:
εισαι ΓΚΟΜΕΝΑΡΑ!!!:sun: :sun: :smokin: :smokin: :beer: :a8: