PDA

View Full Version : Πως θέλουμε τον κόσμο τελικά?

Lupo
08/05/2010, 09:37
Βρισκόμενος σε μία φάση απολογισμού αξιών.....

διαβάζω 2 απαντήσεις χθες, πού όταν διάβαζα την κάθε μια μόνη της , με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο.
Επειδή ήταν η μία κάτω απ'την άλλη, μπερδεύτηκαν οι απόψεις και οι σκέψεις μου .

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
σε ειδα και δεν ηξερα τι να πω και τι να κανω.πριν καμια ωρα στη θηβων παπακι.βλεπω τα οπισθια εξω ενος θυληκου και φανταζομαι οτι ειναι 2καβαλο.προσπερναω και βλεπω 5καβαλο!!!αναμεσα στον μαλακα οδηγο και την πατσαβουρα γυναικα του τα τρια παιδια τους να κοιμουνται στριμωγμενα σαν υλικα του σαντουιτς ηλικιας απο 2 εως 5 ετων.

δεν μιλησα.εφυγα.και δεν θα σχολιασω ουτε εδω.

Πιθανές απαντήσεις:

1. Απόλυτα σωστός Γιώργο. Επιτέλους, κάποιος να τους μαζέψει !

2. Τα λεφτά της οικογένειας ως εκεί έφταναν! Επιτέλους, αν είχε λεφτά για να πάρει ένα Cayenne λες να ρίσκαρε να κουβαλάει ολοκληρη οικογένεια πάνω στον πάπιο? Αλλά κάπως έπρεπε να τους μετακινήσει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
Σε είδα με το porsche cayenne στο φανάρι και τους είδα όλους να σε κοιτάνε αγριεμένοι! Καλά δε φοβάστε εσείς οι έχοντες και κατέχοντες να κυκλοφορείτε με τέτοια αμάξια έστω για τη ζωή σας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η λαϊκή οργή είναι στα ύψη; :confused:

Πιθανές απαντήσεις:

1. Κυκλοφορεί ο τύπος χαλαρός , με το όχημα που κοστίζει όσο ο μισθος μου μαζεμένος τα επόμενα 15 χρόνια κι εγώ δεν έχω ένα 2 ευρω να βάλω βενζίνη στο σκουτεράκι?!!!Κι ο διπλανός μου το ίδιο. Κι ο παραδιπλανός μου. Φτάνει πια! Κλέφτες!

2. Δουλεψε, του έκατσε το τζόκερ , κληρονομησε μια θειά από το Σικάγο, Πούλησε το κοπαδάκι με τα γίδια που είχε στο χωριό και το πήρε.
Που ξέρεις που τα βρήκε? Αυτό ήθελε να πάρει και το πήρε. Δεν το πήρες κι εσύ , και ζηλεύεις?

Βοηθήστε με τώρα να καταλάβω.
Αυτό θέλετε? Το παρακάτω?....
Αν το κράτος έλεγε ότι όλοι δικαιούστε από ένα lada την ημέρα δημιουργίας οικογένειας χωρίς δικαίωμα ν'αγοράσετε άλλο όχημα, χωρίς δικαίωμα να το πουλήσετε ποτέ,
θα λυνόντουσαν τα παραπάνω προβλήματα?

Ο τύπος με το παπάκι θα είχε αυτοκίνητο για την οικογένεια του και δεν θα τον κατακρίναμε πλέον και ο τύπος με το cayenne δεν θα υπήρχε αλλά θα είχε εκεινο το σκατί lada , δίπλα από το δικό μας το μπορδοροδοκόκκινο στο φανάρι.

Δηλαδή, ποιό ακρίβως είναι το πρόβλημα μας, γιατί κι εγώ και όλοι επισημαίνουμε το προκλητικό ή το επικίνδυνο , αλλά τώρα μπερδεύτηκα και ψάχνω να βρω το "ευαγγελιο" του σωστού τρόπου ζωής!

EVI
08/05/2010, 09:51
δεν υπαρχει μονο ασπρο και μαυρο στη ζωη
δεν υπαρχει μονο η αποψη μου και η αποψη σου στη ζωη
ειναι ποιο πολυπλοκα τα πραγματα που φαινοντε απλα
και απλα αυτα που φαινοντε πολυπλοκα
και μερικα απλως ειναι αυτο που φαινετε.

Τουτεστιν ο κυριος που δεν ειχε λεφτα να παρει κατι αλλο απο σκουτερ θα μετακινουσε την οικογενεια με το λεωφορειο,το τραμ,το τρενο.Η δεν θα τη μετακινουσε καθολου.Απλα κατα 99% (αφηνω το 1%για αλλους λογους) τον διέπει ενας σταρχιδισμος και ενα <<τα ξερω ολα>> η ακομα μια αγνοια παντελως καθε κινδύνου.Γιατι 3καβαλα και 5καβαλα εχουμε δει πολλα χρονια τωρα ακομα και οταν δεν υπηρχε κριση.

Ο τυπος με το καγιεν καλα εκανε και το εχει και δεν με νοιάζει που το βρηκε.Δεν υπαρχει κατι αλλο να πουμε σε αυτο.Οποιος ζηλευει εχει προβληματα με τον εαυτο του που η τα λυνει (βρισκει να παρει και αυτος καγιεν)
η που τον κανουν θερμοαιμο και παρανομει (οπωτε υπαρχουν οι νομοι για αυτο). Ομως , ναι... καλο ειναι να μην προκαλεις τον κοσμο και να δειχνεσε (κυριο χαρακτηριστικό των νεοπλουτων) με τα υλικα σου αγαθα.
Τουτεστιν οταν ο προθυπουργος ειπε <<θα σας μειωσουμε μισθους και συνταξεις>> δεν επρεπε να παει για πασχα στην υδρα....παρα να κατσει σπιτι του....δικαιωμα του?ναι...προκαλει?ναι.....

η ζωη ειναι στροφιλικια και μαλιστα επαρχιακα....ποτε δε ξερεις αν θα εχεις καλη ασφαλτο η αν στην επομενη τυφλη στροφη θα μασουλανε χορτα προβατακια...

KaTaNaS
08/05/2010, 09:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
αλλά τώρα μπερδεύτηκα και ψάχνω να βρω το "ευαγγελιο" του σωστού τρόπου ζωής!

κατσε να στο θυμησω.

το λένε ΑΓΑΠΗ.

δεν κανεις κατι πονηρό για να αποκτησεις περιουσία και προσευχεσαι για τον πλησιον σου να μην κάνει ούτε και αυτος, παρα να παραμεινει με ψυχη αμόλυντη και αγαθά που τον βοηθούν να νοιωσει την πραγματικη ευτυχία.

στην πρώτη περίπτωση, δεν βρίζεις το παρανομο 5καβαλο παρα προσευχεσαι να μην συμβει κατι, κι αν μπορεις υπενθυμιζεις ποσο επικίνδυνο ειναι αυτο που κανει

στη δευτερη χαίρεσαι με τη χαρα του δίπλα σου για την ανετη ζωη του και συνεχιζεις το δρομο σου.

tai
08/05/2010, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
κατσε να στο θυμησω.

το λένε ΑΓΑΠΗ.

δεν κανεις κατι πονηρό για να αποκτησεις περιουσία και προσευχεσαι για τον πλησιον σου να μην κάνει ούτε και αυτος, παρα να παραμεινει με ψυχη αμόλυντη και αγαθά που τον βοηθούν να νοιωσει την πραγματικη ευτυχία.

στην πρώτη περίπτωση, δεν βρίζεις το παρανομο 5καβαλο παρα προσευχεσαι να μην συμβει κατι, κι αν μπορεις υπενθυμιζεις ποσο επικίνδυνο ειναι αυτο που κανει

στη δευτερη χαίρεσαι με τη χαρα του δίπλα σου για την ανετη ζωη του και συνεχιζεις το δρομο σου.

:a07:

:a19:

:a3:

menelaos46
08/05/2010, 18:48
Πως θελουμε τον κοσμο???
Οπως μας συμφερει!

gcrook
08/05/2010, 19:18
Απο τοτε που εμπλεξε ο κατανας με τους μορμονους χαλασε ρπμ....:sad: :D

takis-kk
08/05/2010, 20:04
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
κατσε να στο θυμησω.

το λένε ΑΓΑΠΗ.

--------------------------------------------------------------------------------

Με .. λίγη μαριχουάνα .. (παιδί των λουλουδιών γαρ) συμφωνώ κι εγώ!!

Αγάπη = παθητική αντιμετώπιση της πραγματικότητας ????

Κι εσυ , συνομήληκε (σου ρίχνω 5-6 χρόνια) Tai , να συμφωνείς ??

Μ'όλη μου τη συμπάθεια αλλά δεν θα πάρω ...

Μου πέφτει και στενό το ράσο του καλόγηρου..

Αρα!

Καληνύχτα.

kalesin
08/05/2010, 20:12
τωρα για να καταλαβω...
αυτος ειναι ο προβληματισμος ενος ανθρωπου που χρειαζεται 2 γκαραζ κ ενα ημιυπαιθριο για να παρκαρει το στολο;
η μαζευεις απαντησεις να ξερεις ποιο θα βγαλεις αυριο;

το ειπε η Ευη πριν, δεν υπαρχει ασπρο μαυρο.. η αληθεια παντα ειναι καπου στη μεση

fantacid
08/05/2010, 20:19
πραγματικοτητα vS ρομαντικων......

μαλλον θα πληρωσει ο ασσος :rolleyes:

takis-kk
08/05/2010, 20:48
"το ειπε η Ευη πριν, δεν υπαρχει ασπρο μαυρο.. η αληθεια παντα ειναι καπου στη μεση"
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Να μας πει λοιπον η Ευη τι είναι αλήθεια ,τι άσπρο ,τι μαύρο και που ακριβώς είναι η "μέση"

Γιατί το "κάπου" δεν είναι επαρκής προσδιορισμός ...

Κι αν η "αλήθεια" βρίσκεται "κάπου" τότε δεν υπάρχει... Ασε που θα είχαμε όλοι δίκιο και άδικο ταυτόχρονα.

kalesin
08/05/2010, 21:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
"το ειπε η Ευη πριν, δεν υπαρχει ασπρο μαυρο.. η αληθεια παντα ειναι καπου στη μεση"
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Να μας πει λοιπον η Ευη τι είναι αλήθεια ,τι άσπρο ,τι μαύρο και που ακριβώς είναι η "μέση"

Γιατί το "κάπου" δεν είναι επαρκής προσδιορισμός ...

Κι αν η "αλήθεια" βρίσκεται "κάπου" τότε δεν υπάρχει... Ασε που θα είχαμε όλοι δίκιο και άδικο ταυτόχρονα.

αν μου δωσεις τον επαρκη ακριβη προσδιορισμο της αληθειας, θα σου δωσω για τη θεση της μεσης

takis-kk
08/05/2010, 21:08
πραγματικοτητα vS ρομαντικων......

μαλλον θα πληρωσει ο ασσος

Πολύ Σωστά.!

Αρα χρειαζόμαστε "σύστημα αναφοράς"..

Θα μιλήσουμε Χριστιανικά ?? (ταπείνωση του σαρκίου και δικαίωση μετα θάνατον)
Θα μιλήσουμε κοινωνικά ?? (βάσει των θεσπισμένων κανόνων)
Θα μιλήσουμε ποιητικά ?? (.."κάπου" υπάρχει η αγάπη μου μα δεν ξέρω που!!)

παπί πεντακάβαλο και τα μυαλά... στην άσφαλτο ??

Τζιπούκλα με ανύπαρκτο "πόθεν έσχες" απο νταβατζιλίκια ??

Με "αγάπη" προσεύχομαι να τους έχει καλά ο Κύριος??

Διαλέξτε!

menelaos46
08/05/2010, 21:10
Πω πω εγω το παιζω και over!!!

takis-kk
08/05/2010, 21:31
"αν μου δωσεις τον επαρκη ακριβη προσδιορισμο της αληθειας, θα σου δωσω για τη θεση της μεσης"

Μα .. Αφού.. Εσύ και η φίλη Ευη , την τοποθετήσατε (την αλήθεια) "κάπου" στη "μέση" (μεταξύ άσπρου και μαύρου), ζητάς τώρα απο μένα τον "προσδιορισμό" αυτου που εσείς βάλατε?

Δηλ. όταν το βάζατε .. δεν ξέρατε τι βάζετε?

Απα πα... Είστε και μεγάλα (?) παιδιά...

:wave2:

takis-kk
08/05/2010, 21:34
Μενέλαε..

Δεν θα έπρεπε να είσαι στο κρεβατάκι σου τέτοια ώρα???

:nono:

blackbusa
08/05/2010, 21:46
αναλογα το πως εχει μεγαλωσει ο καθενας (περιβαλλον...οικονομικη κατασταση...φιλοι κλπ) εχει και το δικο του ασπρο μαυρο...η αληθεια και το ψεμα απο την αλλη ειναι γεγονοτα και αναμφισβητητα...αρα ο καθενας ξερει/εχει την απαντηση μεσα του και μονο αυτος μπορει να την καταλαβει...

υ.γ. Σταυρο υπαρχει και η αγαπη για το χρημα...

Εχετλαίος
09/05/2010, 01:56
Eγώ, μωρέ κοπέλια, θα ήθελα τον κόσμο κάτι ανάμεσα από τον Κήπο του Επίκουρου και τη σχολή του Σωκράτη εμπλουτισμένο με πάν-πολλα στοιχεία από το dojo του Ueshiba γύρω στα 50's.
Αγάπη-και-καλοσύνη-και-εκράτεια-και-φρόνηση-και Νους-και-καλά-να-περνάμε-αλλά-δε-θα-στήσουμε-και-κwλο ένα πράμα.

Lupo
09/05/2010, 02:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
τωρα για να καταλαβω...
αυτος ειναι ο προβληματισμος ενος ανθρωπου που χρειαζεται 2 γκαραζ κ ενα ημιυπαιθριο για να παρκαρει το στολο;
η μαζευεις απαντησεις να ξερεις ποιο θα βγαλεις αυριο;

το ειπε η Ευη πριν, δεν υπαρχει ασπρο μαυρο.. η αληθεια παντα ειναι καπου στη μεση

Ο προβληματισμός , μπαρμπα-Λιά, είναι κυρίως για να δω ποιό είναι το είναι στην ουσία το πρόβλημα μας.
Γιατί πάντα έχουμε πρόβλημα με τον διπλανό μας.

Η δικιά μου άποψη άλλωστε είναι , και στην έχω πει, πως αν εσύ θέλεις να τρώς τα λεφτά σου σε μηχανάκια κι εγώ σε σουβλάκια,.. μαγκιά σου και μαγκιά μου.
Τι να γίνει? έτσι μου ήρθε η ζωή και αν θέλω μηχανάκι , θα κόψω τα σουβλάκια.

Ο προβληματισμός μου λοιπόν είναι ότι, ωραία να είναι η αλήθεια στην μέση όπως είπε κι ο Τάκης , αλλά η μέση του καθενός βρίσκεται σε διαφορετική θέση από του διπλανού μας.
Εξού και ο διαχωρισμός μας σε κοινωνικές τάξεις. Όπως μάθαμε. Να κατηγορούμε τον διπλανό μας για την "μέση" του. Κι αυτός , εμάς.

Άρα... τι ψάχνουμε να βρούμε? Ή θα μάθουμε να δεχόμαστε τον διπλανό μας όπως είναι ή θα δεχτούμε τις κοινωνικές τάξεις ( άρα τελειώνουν και οι επαναστάσεις κάθε τύπου).

:confused:

takis-kk
09/05/2010, 03:22
Καλημέρα σας..
Κατ' αρχήν ... Αστειεύομαι και λίγο.. Θέλω να πώ .. Μη με παρεξηγήτε.
Γράφω με χαμόγελο και καλή πρόθεση προς όλους..

Επιμένω πάντως πως είναι απαραίτητο να μπεί μια βάση στη συζήτηση, αυτο που στη φυσική λέμε σύστημα αναφοράς.

Να μόλις πριν ο Σύντεκνος Εχετλαίος ειδε την φιλοσοφική-αρχαιοελληνική διάσταση (θα στοιχημάτιζα πως θα τόκανε)

Κι εσυ "συντροφε" lupo , πως έφτασες στην πάλη των τάξεων ???

koulis19
09/05/2010, 03:45
Αυτο που ψαχνεις δεν θα το βρεις ποτε και πουθενα.Δεν υπαρχει αριστος τροπος ζωης αλλα μονο ετσι οπως ο καθενας καθοριζει την δικη του πορεια πανω σε αυτη τη γη.:beer:

DrBig
09/05/2010, 04:31
Βρισκόμενος σε μία φάση απολογισμού αξιών.....

... ψάχνω να βρω το "ευαγγελιο" του σωστού τρόπου ζωής!

Απο την δικη μου σκοπια ειναι πολυ απλο και πολυ πρακτικο, δεν χρειαζεται κ'αν να ανατρεξουμε στη φιλοσοφια. Ο 'σωστος' τροπος ζωης ειναι αυτος κατα τον οποιο οι πραξεις μας αποσκοπουν πρωτιστως στο κερδος του συνολου και οχι το ατομικο. Για να δανειστω ορους απο τη φυσικη, μονο ετσι εξασφαλιζεται η ευσταθεια (και ευδαιμονια) του δυναμικου συστηματος που λεγεται κοινωνια.

Τα περι 'αγαπης' τα θεωρω κουραφεξαλα και ας με συγχωρησουν οι χριστιανοι (ειναι η ειδικοτητα τους αλλωστε). Και αυτο οχι επειδη ειναι ανευ αξιας, αλλα επειδη το οτι 'αγαπω τον πλησιον μου' δεν εξασφαλιζει οτι εχω την καθαροτητα και ευρυτητα πνευματος να κανω το σωστο για το συνολο. Αντιθετως, αν ολοι διαθετουμε την απαιτουμενη εγκεφαλικοτητα ωστε να μπορουμε κανουμε το σωστο για το συνολο, τοτε η 'αγαπη' και θα ειναι το προσωπικο μπονους για οσους την διαθετουν και το εδαφος θα ειναι πιο προσφορο ωστε να την αποκτησουν οσοι την στερουνται.

Με αλλα λογια χρειαζομαστε 'γνωση' και 'καλλιεργεια' και τα υπολοιπα θα ακολουθησουν θελοντας και μη.

Lupo
09/05/2010, 04:42
Καλημέρα σας..
.....

Κι εσυ "συντροφε" lupo , πως έφτασες στην πάλη των τάξεων ???

Όντως! :hypnotize

Ας λύνουμε ένα - ένα τα θέματα!

Καλημέρα σας:D

Lupo
09/05/2010, 04:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Απο την δικη μου σκοπια ειναι πολυ απλο και πολυ πρακτικο, δεν χρειαζεται κ'αν να ανατρεξουμε στη φιλοσοφια. Ο 'σωστος' τροπος ζωης ειναι αυτος κατα τον οποιο οι πραξεις μας αποσκοπουν πρωτιστως στο κερδος του συνολου και οχι το ατομικο. Για να δανειστω ορους απο τη φυσικη, μονο ετσι εξασφαλιζεται η ευσταθεια (και ευδαιμονια) του δυναμικου συστηματος που λεγεται κοινωνια.

Τα περι 'αγαπης' τα θεωρω κουραφεξαλα και ας με συγχωρησουν οι χριστιανοι (ειναι η ειδικοτητα τους αλλωστε). Και αυτο οχι επειδη ειναι ανευ αξιας, αλλα επειδη το οτι 'αγαπω τον πλησιον μου' δεν εξασφαλιζει οτι εχω την καθαροτητα και ευρυτητα πνευματος να κανω το σωστο για το συνολο. Αντιθετως, αν ολοι διαθετουμε την απαιτουμενη εγκεφαλικοτητα ωστε να μπορουμε κανουμε το σωστο για το συνολο, τοτε η 'αγαπη' και θα ειναι το προσωπικο μπονους για οσους την διαθετουν και το εδαφος θα ειναι πιο προσφορο ωστε να την αποκτησουν οσοι την στερουνται.

Με αλλα λογια χρειαζομαστε 'γνωση' και 'καλλιεργεια' και τα υπολοιπα θα ακολουθησουν θελοντας και μη.

Ναι αλλά αναφερόμενος στις 2 απαντήσεις ως παράδειγμα...

Που βρίσκεται το συνολικό κέρδος ή πως θα ηταν κάτι τετοιο?

takis-kk
09/05/2010, 05:25
Δεν μπορεί να υπάρξει "συλλογικό όφελος" αν δεν προηγηθεί (με γνώση και καλλιέργεια, όπως πολύ σωστά γράφει ο DrBig) "ατομικό όφελος"

Περιφρουρώντας τα ατομικά μας όρια βελτιώνουμε το σύνολο.

Μιλάω για αυτοσεβασμό και αυτοέλεγχο.

I am OK you are OK

koulis19
09/05/2010, 05:27
I am OK you are OK Everyone is ok

:beer:

DrBig
09/05/2010, 06:11
Δεν μπορεί να υπάρξει "συλλογικό όφελος" αν δεν προηγηθεί (με γνώση και καλλιέργεια, όπως πολύ σωστά γράφει ο DrBig) "ατομικό όφελος"

Περιφρουρώντας τα ατομικά μας όρια βελτιώνουμε το σύνολο.

Μιλάω για αυτοσεβασμό και αυτοέλεγχο.

I am OK you are OK

Μα το ουσιαστικο ατομικο οφελος ειναι συνεπεια του συλλογικου. Αν δεν υπαρχει συλλογικο οφελος, τοτε το ατομικο οποιο και αν ειναι αυτο θα ειναι προσκαιρο.

menelaos46
09/05/2010, 06:26
Μα το ουσιαστικο ατομικο οφελος ειναι συνεπεια του συλλογικου. Αν δεν υπαρχει συλλογικο οφελος, τοτε το ατομικο οποιο και αν ειναι αυτο θα ειναι προσκαιρο

Θα πληρωθουμε σιγουρα!!!
:beer: :beer: :beer: :beer:

Filosofos
09/05/2010, 07:00
Μα το ουσιαστικο ατομικο οφελος ειναι συνεπεια του συλλογικου. Αν δεν υπαρχει συλλογικο οφελος, τοτε το ατομικο οποιο και αν ειναι αυτο θα ειναι προσκαιρο.
Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο, μπορείτε να με πείτε ρομαντικό αν θέλετε, αλλά μου κάτι τέτοιες ώρες μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Μακρυγιάννη:
"Κι’ όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Ναρθή ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλη και τα δυό μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει, αν η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι. Ότι σ΄αυτείνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπό να πάγω αλλού" :smokin:

Οσο για τον φίλο στην προηγούμενη σελίδα που ήθελε να του διευκρινίσει η εύη πού ακριβώς είναι η αλήθεια, το μόνο που έχω να πώ, είναι ότι είναι πολύ σοφιστική λογική σου φίλε μου, αλλά εγώ είμαι σωκρατικός, και φυσικά και μας ενδιαφέρει που είναι η αλήθεια, και το γεγονός ότι είναι δύσκολο να βρεθεί την κάνει πολύ ποιο σημαντική... ;)

takis-kk
09/05/2010, 07:34
quote:
Μα το ουσιαστικο ατομικο οφελος ειναι συνεπεια του συλλογικου. Αν δεν υπαρχει συλλογικο οφελος, τοτε το ατομικο οποιο και αν ειναι αυτο θα ειναι προσκαιρο
DrBig !

Aφου ξεκαθαρίσουμε πως δεν μιλάμε για υλικά οφέλη και ούτε αναφερόμαστε σε κοινωνίες μερμυγκιών...

Αν (συμφωνα με τον συλλογισμό σου) "Το συλλογικό όφελος συνεπάγεται το ατομικό" και όχι αντίστροφα (όπως εγώ υποστηρίζω) .. Τότε ποιός έχει την ευθύνη ??

Δηλ. Την δυστυχία ή την ευτυχία του ατόμου την χρεώνεις στην "κακούργα" κοινωνία απαλασσοντας το άτομο απο την ευθύνη?

Για να θυμηθούμε και τον παπού Σοφοκλή.

Ισμήνη? (προτάσσει το συλλογικό όφελος και υποτάσσεται) ή Αντιγόνη? (λειτουργεί σαν άτομο και αντιδρά). Ποιά απ'τις δυό προάγει πολιτισμικά το σύνολο και άρα δημιουργεί πραγματικό συλλογικό όφελος??

Είναι δυνατόν επίσης χωρίς υγιή στοιχεία-άτομα να φτιάξουμε υγιές σύνολο?

Ουφ..

Είναι πάντως πολύπλοκο..

takis-kk
09/05/2010, 08:07
filosofos έγραψε Νο1:

".....Οσο για τον φίλο στην προηγούμενη σελίδα που ήθελε να του διευκρινίσει η εύη πού ακριβώς είναι η αλήθεια, το μόνο που έχω να πώ, είναι ......"
------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγώ είμαι ο φίλος...

Ε δεν την μαστίγωσα κιόλας.. (την Εύη)... κουβέντα κάνουμε...

filosofos εγραψε Νο2:
"..... αλλά εγώ είμαι σωκρατικός, και φυσικά ........."
------------------------------------------------------------------------------------------------

Αφου λοιπόν είσαι "Σωκρατικός" συμφωνείς μαζί μου,, διότι....

Ο Σωκράτης σαν ηθικά και πνευματικά ολοκληρωμένο άτομο έχοντας δηλ. προσωπικό όφελος ,το όφελος της γνώσης , δημιούργησε ένα συλλογικό όφελος για μας τους πολλούς.
Το πνευματικό όφελος απο την διδασκαλία του.

Η μήπως όχι ??

Lupo
09/05/2010, 08:21
Μπορεί να εκλαϊκεύω αλλά ουσιαστικά η εμπειρία μου λέει ότι μονο το παράδειγμα γίνετε κατανοητό απ'όλους .
Γι' αυτό και το προσαρμόζω στο cayenne και το παπάκι.

Φίλε Filosofos,
Σύμφωνο με βρίσκεις στα λόγια του Μακρυγιάννη, αλλά η ουσία είναι ότι η Ελληνική κοινωνία απέχει μακράν από αυτά , στη δεδομένη χρονική στιγμή.
Με το παραπάνω λοιπόν, η καθημερινότητα όλων των πολιτών , θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου κοντά στο στο παπάκι μέχρι να μπορούν όλοι να πάρουν cayenne. Σωστά?

Κι αν όντως είναι έτσι , τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν cayenne , και κατ'επέκταση καμμία εξέλιξη στο συγκεκριμένο είδος προϊόντων.

DrBig
09/05/2010, 09:48
quote:
DrBig !

Aφου ξεκαθαρίσουμε πως δεν μιλάμε για υλικά οφέλη και ούτε αναφερόμαστε σε κοινωνίες μερμυγκιών...

Αν (συμφωνα με τον συλλογισμό σου) "Το συλλογικό όφελος συνεπάγεται το ατομικό" και όχι αντίστροφα (όπως εγώ υποστηρίζω) .. Τότε ποιός έχει την ευθύνη ??

Δηλ. Την δυστυχία ή την ευτυχία του ατόμου την χρεώνεις στην "κακούργα" κοινωνία απαλασσοντας το άτομο απο την ευθύνη?

Για να θυμηθούμε και τον παπού Σοφοκλή.

Ισμήνη? (προτάσσει το συλλογικό όφελος και υποτάσσεται) ή Αντιγόνη? (λειτουργεί σαν άτομο και αντιδρά). Ποιά απ'τις δυό προάγει πολιτισμικά το σύνολο και άρα δημιουργεί πραγματικό συλλογικό όφελος??

Είναι δυνατόν επίσης χωρίς υγιή στοιχεία-άτομα να φτιάξουμε υγιές σύνολο?

Ουφ..

Είναι πάντως πολύπλοκο..

Η ευθυνη της προσωπικης ευτυχιας/δυστυχιας ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση, το κοινωνικο πλαισιο σιγουρα ομως βοηθαει. Αλλα αυτο ειναι ασχετο με τα οσα ειπα.

Ακομα, προφανως και το υγιες συνολο αποτελειται μονο απο υγιη στοιχεια, που ειπα το αντιθετο? Αυτο που ειπα ειναι οτι το υγιες συνολο παραγεται μονο οταν το υγιες ατομο κρινει και πραττει βασει του οφελους του συνολου. Και αυτος ακριβως ειναι κατ'εμε ο ορισμος του υγιους ατομου.

project.breeze
09/05/2010, 09:52
κατσε να στο θυμησω.

το λένε ΑΓΑΠΗ.

Έκανα λίγο εμετό...

Filosofos
09/05/2010, 11:41
filosofos έγραψε Νο1:

".....Οσο για τον φίλο στην προηγούμενη σελίδα που ήθελε να του διευκρινίσει η εύη πού ακριβώς είναι η αλήθεια, το μόνο που έχω να πώ, είναι ......"
Εγώ είμαι ο φίλος...

Ε δεν την μαστίγωσα κιόλας.. (την Εύη)... κουβέντα κάνουμε...

filosofos εγραψε Νο2:
"..... αλλά εγώ είμαι σωκρατικός, και φυσικά ........."

Αφου λοιπόν είσαι "Σωκρατικός" συμφωνείς μαζί μου,, διότι....

Ο Σωκράτης σαν ηθικά και πνευματικά ολοκληρωμένο άτομο έχοντας δηλ. προσωπικό όφελος ,το όφελος της γνώσης , δημιούργησε ένα συλλογικό όφελος για μας τους πολλούς.
δεν είπε κανένας ότι παίζουμε ξύλο, γι αυτό και το site μας λέγετε forum, και γι αυτό και το συγκεκριμένο θέμα είναι στους προβληματισμούς... :beer:
Για να μην το κουράζουμε πολύ, νομίζω ότι παρακάτω θα δεις την άποψη μου πάνω στο θέμα, τουλάχιστον από κοινωνικής άποψης ;)

Μπορεί να εκλαϊκεύω αλλά ουσιαστικά η εμπειρία μου λέει ότι μονο το παράδειγμα γίνετε κατανοητό απ'όλους .
Γι' αυτό και το προσαρμόζω στο cayenne και το παπάκι.

Φίλε Filosofos,
Σύμφωνο με βρίσκεις στα λόγια του Μακρυγιάννη, αλλά η ουσία είναι ότι η Ελληνική κοινωνία απέχει μακράν από αυτά , στη δεδομένη χρονική στιγμή.
Με το παραπάνω λοιπόν, η καθημερινότητα όλων των πολιτών , θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου κοντά στο στο παπάκι μέχρι να μπορούν όλοι να πάρουν cayenne. Σωστά?

Κι αν όντως είναι έτσι , τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν cayenne , και κατ'επέκταση καμμία εξέλιξη στο συγκεκριμένο είδος προϊόντων.

Φίλε μου, κανένας δε μίλησε για κομουνισμό, αφού μπορεί να είναι ένα υπέροχο πολίτευμα στη θεωρία, ανεφάρμοστο όμως στην αληθινή μορφή του (κάτι σαν την πολιτεία του Πλάτωνα), αφού είναι ενάντια στη φύση του ανθρώπου (ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Κινέζοι τα κατάφεραν). Άλλωστε θα ήταν άδικο όπως προείπες να αποκλείσουμε την κοινωνική εξέλιξη, αλλά δε γίνεται να κοιτάει ο καθένας την πάρτη του και να αδιαφορεί για το σύνολο γιατί έτσι η κοινωνία πάει κατά διαβόλου. Καλή ώρα η Ελλάδα σήμερα, που στα 4,5 εκατομμύρια φορολογούμενους έχει λίγο παραπάνω από ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους και καθόλου παραγωγή αγαθών (βλέπε βιομηχανία), για όλους φταίνε οι κακοί βουλευτές που διόριζαν κόσμο για μερικές ψήφους, αλλά κανένας δε μιλάει για αυτούς που γλύφανε κατουρημένες ποδιές των βουλευτών για να διοριστούν, και αντί γι αυτό τους συμπαραστεκόμαστε τους κακόμοιρους που ξαφνικά δεν έχουν στον ήλιο μύρα γιατί τους κόβουν τα "κεκτημένα" επιδόματα τους.
Σε εμάς ποιος θα συμπαρασταθεί θέλω να δω...
Παρ όλα αυτά όμως θεωρώ ότι με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο μπορείς να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο άμεσα, ή έμμεσα, δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την κουβέντα μας οπότε δε χρειάζεται να επεκταθώ παραπάνω στο συγκεκριμένο θέμα, νομίζω.
Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω, από τη στιγμή που δε μιλάμε για κομμουνισμό, ας μου πει κάποιος πως μπορείς να περιορίσεις την ανάγκη για ασταμάτητο πλουτισμό ορισμένων, εκτός από παιδεία υπέρ του συνόλου?
Ps: δε ξέρω πως θα μπορούσα να το δέσω πάνω στο παράδειγμα με το παπάκι, ελπίζω παντως να καταλάβατε τι ήθελα να πω. :blush: Αν πάλι όχι πείτε μου που είναι η διαφωνία ή, η ανάγκη για διευκρίνηση, και το συζητάμε :P

takis-kk
09/05/2010, 15:01
Αγαπητέ DrBig.

Ο ενάρετος και αυτοκυριαρχούμενος πολίτης δημιουργεί, όπως διατεινόταν ο Σωκράτης, την

πολιτεία και όχι η πολιτεία τον πολίτη.

Η όπως έγραψα . Το ατομικό (πνευματικό) όφελος δημιουργεί το συλλογικό .

Η ευθύνη ανήκει στον δημιουργό περισσότερο απ'ότι στο δημιουργημα άρα πιστεύω στην

ατομική ευθύνη και όχι στη συλλογική.

Και επειδή μοιραία φτάνουμε και στην πολιτική (αναφέρομαι στη Δημοκρατία φυσικά) επαρκής

πολίτης, σύμφωνα με τον Σωκράτη, είναι μόνον αυτός που έχει κατακτήσει την αρετή, που

ταυτίζει τη σκέψη με τη ζωή, αντιμετωπίζοντας την πολιτική ως το πεδίο όπου συναντώνται η

ατομική ευθύνη και αυτοσυνειδησία με τη συλλογική γνώση του αληθινού.

Πιστεύει λοιπον ο Σωκράτης, ότι η γνώση και η αρετή μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο

και αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα και ΄δείχνει εμπιστοσύνη στο σκεπτόμενο άτομο.

DrBig
09/05/2010, 15:20
Αγαπητέ DrBig.

Ο ενάρετος και αυτοκυριαρχούμενος πολίτης δημιουργεί, όπως διατεινόταν ο Σωκράτης, την

Εν προκειμενω, ειμαι σιγουρος οτι η σχεση ειναι διαδραστικη και οχι μονοσημαντη, κι ας τολμω να διαφωνησω με τον Σωκρατη, τον οποιο εκτιμω αφανταστα. :beer:

ΥΓ
Εξακολουθω ομως να νομιζω οτι εχεις παρερμηνευσει αυτα που ειπα, διοτι επιμενεις σε κατι που για μενα ειναι δευτερευουσας σημασιας. Επαναλαμβανω και ελπιζω να μη κουραζω. Η θεση μου ειναι οτι υγειες συνολο παραγεται απο ατομα που σκεφτονται το συνολο πριν το προσωπικο τους οφελος. Δεν νομιζω οτι το ρητο του Σωκρατη βρισκεται σε διαφωνια με αυτα που ειπα, αν και εγω βρισκομαι σε μερικη διαφωνια με αυτο που ειπε ο Σωκρατης.

Akatanomastos
09/05/2010, 15:30
εγω τον κοσμο

τον θελω ροζ :blush:

DrBig
09/05/2010, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
εγω τον κοσμο

τον θελω ροζ :blush:

Δεν εισαι μονος....

197349

takis-kk
09/05/2010, 18:04
DrBig έγραψε:
"...Η θεση μου ειναι οτι υγειες συνολο παραγεται απο ατομα που σκεφτονται το συνολο πριν το προσωπικο τους οφελος....."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ φίλε.
Δεν παρερμήνευσα!
Δέχομαι το ρητό του Σωκράτη "η αρετή είναι γνώση ! "

Εσυ λοιπόν υποστηρίζεις ότι τα άτομα πρέπει να "σκέφτονται" με σκοπό τη βελτίωση του συνόλου .

Εγώ υποστηρίζω ότι τα άτομα "σκέφτονται" με σκοπό την κτήση της γνώσης - αρετής, ώστε
να βελτιώσουν τους εαυτούς τους (προσωπικό όφελος).

Αν αυτό επιτευχθεί ! Τότε.... ακολουθεί και η βελτίωση του συνόλου.

Λεπτή η διαφορά μας . Οπως η διαφορά μεταξύ ενός Ροζ ΚΤΜ και του δικου σου!

Lupo
09/05/2010, 18:11
Επιτρέπεται να κατευθύνω την κουβέντα με βάση το παρακάτω?

Αγαπητέ DrBig.

Η όπως έγραψα . Το ατομικό (πνευματικό) όφελος δημιουργεί το συλλογικό .

.......

Έλληνες που μετανάστευσαν σε άλλες κοινωνίες όπως πχ. Γερμανία , Σουηδία, Αμερική, Αυστραλία κτλ. , γιατί δεν άλλαξαν την πολιτεία αλλά αυτή άλλαξε αυτούς?

Ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό όν και ανάλογα με την μουσική χορεύει.
Κι επειδή η βάση του ερωτήματος μου είναι κυρίως κοινωνική,
αν δεν αλλάξει η μουσική στην κοινωνία μας, θα μάθουμε να χορεύουμε σε άλλους ρυθμούς?
Ή πρέπει ο καθένας μόνος του να μάθει τον καινούργιο χορό ώστε ν'αλλάξει ρυθμό όλη η χώρα?

takis-kk
09/05/2010, 18:55
Αγαπητέ φίλε Lupo.
Νομίζω ότι δεν έχεις δίκιο.
Αρκετοί Ελληνες (όχι φυσικά οι περισσότεροι) επηρέασαν τις κοινωνίες στις οποίες βρέθηκαν.

Το θέμα μας βέβαια δεν είναι οι Ελληνες αλλά γενικά οι σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Και βέβαια (όπως πολύ σωστά αναφέρεις) , ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον, όμως είναι και ανήσυχο πνεύμα .

Είναι λοιπόν θέμα επιλογής , το αν δηλ θα "χορέψει" στους ρυθμούς που του σερβίρονται ή θα αναζητήσει τους δικούς του .

DrBig
09/05/2010, 19:06
DrBig έγραψε:
"...Η θεση μου ειναι οτι υγειες συνολο παραγεται απο ατομα που σκεφτονται το συνολο πριν το προσωπικο τους οφελος....."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ φίλε.
Δεν παρερμήνευσα!
Δέχομαι το ρητό του Σωκράτη "η αρετή είναι γνώση ! "

Εσυ λοιπόν υποστηρίζεις ότι τα άτομα πρέπει να "σκέφτονται" με σκοπό τη βελτίωση του συνόλου .

Εγώ υποστηρίζω ότι τα άτομα "σκέφτονται" με σκοπό την κτήση της γνώσης - αρετής, ώστε
να βελτιώσουν τους εαυτούς τους (προσωπικό όφελος).

Αν αυτό επιτευχθεί ! Τότε.... ακολουθεί και η βελτίωση του συνόλου.

Λεπτή η διαφορά μας . Οπως η διαφορά μεταξύ ενός Ροζ ΚΤΜ και του δικου σου!

Λοιπον, παμε να καταληξουμε καπου :D

Συμφωνω απολυτα μαζι σου! Απλα, το να περιμενουμε να κατακτησει το συνολο των ανθρωπων την γνωση και αρετη (ωστε να βελτιωθει και η κοινωνια), αφ'ενος θα αργησει παρα πολυ, αφ'ετερου δεν εγινε και ποτε (με μοναδικες ισως εξαιρεσεις τους αρχαιους λαους της λατινικης αμερικης και της αυστραλιας). Ενω το να καλλιεργηθει η σταση του οτι βλεπω πρωτα το συμφερον του συνολου νομιζω ειναι πιο εφικτο και ηδη συμβαινει σε μεγαλο βαθμο σε πολιτισμενες χωρες οπως πχ η Νορβηγια και η Μαριναλεντα (λεμε τωρα) οπως αναφερθηκε προσφατα σε διπλανο θρεντ. Και σε αυτα τα μερη κανονικοι ανθρωποι ζουνε, αφωτιστοι και αναρετοι, αλλα ζουνε σε ανθρωπινα περιβαλλοντα οπου ικανοποιουνται οι βασικες αξιες συμβιωσης. Γιατι αυτο? Διοτι πιθανον οι πολλοι σκεφτονται οτι 'αν εκαναν ολοι τη μ...κια που παω να κανω εγω, τοτε την γ...σαμε!' Αυτο ειναι μια σταση και συνηθεια που μπορει να καλλιεργηθει σε ενα λαο σχετικα ευκολα και γρηγορα, εχει αμεσο αντικρισμα και δεν χρειαζεται να περιμενουμε την 2α παρουσια. :wave2:

TROOPER
10/05/2010, 06:45
................

τι θες ρε μλκ?:p

ασε σε μενα τις φιλοσοφικες παπαρες και λεγε στα ισα τι θες :winka:

kalesin
10/05/2010, 06:51

+675

:evil:

TROOPER
10/05/2010, 06:55
+675

πηρες τραιουμφ η ετσι εκατσε το 675?και επι τελους δεν του καθεσαι πια του αλλουνου και εχει αποκτησει ψυχολογικα προβληματα :confused:

kalesin
10/05/2010, 07:06
πηρες τραιουμφ η ετσι εκατσε το 675?και επι τελους δεν του καθεσαι πια του αλλουνου και εχει αποκτησει ψυχολογικα προβληματα :confused:

ευσεβεις ποθοι..

οσο για τον αλλο.. αφου ειναι κοτα λυρατη

βγες κυριε μου κ πες, το και το
που μας αρχισε με τα παπακια κ τα καγιεν

Lupo
10/05/2010, 14:33

+675

Καρφώνεστε και με δίνετε κι εμένα, κορίτσια!:smokin:
:p

Ρε που μπλέξαμε! Δηλαδή αν δεν είναι το θέμα " V2 45, πω πω ραπάκλα" δεν μου επιτρέπεται να συμμετέχω?

Lupo
10/05/2010, 14:35
ευσεβεις ποθοι..

οσο για τον αλλο.. αφου ειναι κοτα λυρατη

βγες κυριε μου κ πες, το και το
που μας αρχισε με τα παπακια κ τα καγιεν Προκαλείς αλλά δεν θα ενδώσω. ;) Θα μείνω στα παπάκια προς το παρόν.

TROOPER
11/05/2010, 03:14
Καρφώνεστε και με δίνετε κι εμένα, κορίτσια!:smokin:

Ρε που μπλέξαμε! Δηλαδή αν δεν είναι το θέμα " V2 45, πω πω ραπάκλα" δεν μου επιτρέπεται να συμμετέχω?

βρε να συμμετεχεις αλλα για να συμμετεχουμε και μεις δε μας λες τι θες? :lol:

Lupo
11/05/2010, 16:14
βρε να συμμετεχεις αλλα για να συμμετεχουμε και μεις δε μας λες τι θες? :lol:

Αντε να πω...

Οι απόψεις που γράφτηκαν εδώ μέσα και κυρίως η κατάλληξη, είναι σωστότατες και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

- Ο καθένας έχει την δικιά του αλήθεια ανάλογα με την διαπαιδαγώγηση του, τον μικρόκοσμο του , τις εμπειρίες του και ίσως παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του.
- Η πνευματική βελτίωση είναι αυτή που σε βάθος χρόνου είναι αυτή που θα βελτιώσει και την κοινωνική κατάσταση με όλα της τα παρακλάδια ( αξίες , πραγματικές ανάγκες κτλ.)

Σωστά όλα αυτά κατ'εμέ.

Πάμε τώρα στην ταμπακιέρα:

Η εικόνα της σημερινής κοινωνίας , θεωρώ ότι συνοψίζετε στην έκφραση " Ή καταπατήστε την διαφθορά ή συμπεριλάβετε κι εμένα σ'αυτήν"
:smokin:

Τρώμε , λίγο ή πολύ, όλοι.
Ξαφνικά κάποιος ζητάει να πληρώσουμε. Βγαίνουμε στους δρόμους και φωνάζουμε. Καλά κάνουμε. Είμαι μαζί. Αλλά γιατί φωνάζουμε?
Για να φτιάξουμε μία σωστή κοινωνία επιτέλους. Ποιά είναι αυτή?
Της πλειοψηφίας να υποθέσω?
Αφού δεν ξέρουμε τι θέλουμε! Μας ενοχλεί και το παπάκι και η cayenne. Μας ενοχλεί να απλώνει τα ρούχα η απέναντι στο μπαλκόνι αλλά και η άλλη με το στεγνωτήριο και την οικιακή βοηθό. Είμαστε εναντίον του χαμηλού βιοτικού επιπέδου αλλά και της πλουτοκρατίας.
Σύμφωνοι ως εδώ. Να το δεχτώ. Το εντυπωσιακό είναι ότι και η μέση λύση/τάξη , μας αφήνει όχι μόνο παγερά αδιάφορους αλλά μας ενοχλεί και αυτή!
Τρωγόμαστε με τα ρούχα μας , για να έχουμε να λέμε δηλαδή!
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Κι επειδή η λογικότατη απάντηση είναι πως η παιδεία θα μας σώσει, θα μας δώσει αξίες, θα ξέρουμε που πάμε, που στοχεύουμε, σε βάθος χρόνου θα έχουμε παρόμοια κατεύθυνση και οράματα για την κοινωνία μας,
έρχομαι στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

Μας ενοχλεί το cayenne την ώρα της αβεβαιότητας και της "κάθαρσης".
Εγκρίνεται το δάνειο της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή κάποιοι , κάπου μελετάνε το πως θα επωφεληθούν απ'αυτό και τα cayenne θα εξακολουθουν να κυκλοφορούν και να αυξάνοντε για τα επόμενα 3 χρόνια.

Οι απαντήσεις είναι σωστές . Έλλειψη προσωπικών αξιών/παιδείας , κατ' επέκταση κοινωνικών, διαφορετικές αλήθειες ο καθένας.
Όλη η κοινωνία μας δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει αυτή τη στιγμή. Απλά γίνετε μία έκρηξη, ίσως μεγέθους βεγγαλικού.

Πως αλλάζει αυτό στην πράξη, μπορείτε τώρα να μου πείτε?

:D

devil's animal
11/05/2010, 16:41
γιατι δεν μπορουμε να δεχθουμε το πολυ απλο, οτι "οπου υπαρχει χρημα, θα υπαρχει και διαφθορα".

και μην ακουσω οτι στο εξωτερικο δεν εχουν διαπλεκομενους κλπ...γιατι εχουν.απλα τρωνε περισσοτεροι και δεν βγαινουν τα σκανδαλα.

απλα εμεις σαν λαος το παραξεφτλισαμε και δωσαμε καινουργια ερμηνεια την λεξη "απληστια".

ανοιγεις μαγαζι και κοιτας πριν καν αποκτησεις πελατεια να κλεψεις απο την εφορια και απο τον υπαλληλο που δουλευεις.

φωναζεις τον ηλεκτρολογο και δεχεσαι να πληρωνεις 50? για μια αλλαγη πριζας και αυτο χωρις αποδειξη.

και αλλα πολλα.

η λυση που προτεινε ο 800αρης μονοκυλινδρος ειναι καλη γιατι σε βαζει να σκεφτεσαι το βημα παραπανω.

το θεμα ειναι ΠΟΙΟΣ θα κανει την αρχη και θα πει: "θα ενεργησω πρωτα για το συνολο και μετα για εμενα."

γιατι αυτο θελει συλλογικοτητα. εστω και ενας να κανει την μ@λακια και να σκεφτει πρωτα τον εαυτο του, παει το γλυκο...χαλασε.

latris mixanis
12/05/2010, 02:00
O καθένας μας τον θέλει προσαρμοσμένο στα δικά του μέτρα και σταθμά....

Δυστυχώς είναι τέτοια η νοοτροπία μας που δε μπορούμε να δεχτούμε ότι ο διπλανός μας υπάρχει περίπτωση να έχει κάτι παραπάνω από εμάς, αν έχει μάλλον με λαμογιά τα απέκτησε. Σαν λαό μας διακατέχει μια πλεονεξία μη πω και δυο !!
Εν μέρει λογικό να υποψιαζόμαστε με τόσα που έχουν δει τα ματάκια μας κ έχουν ακούσει τα αυτάκια μας.
Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι έχουν κάνει περιουσία πατώντας επί πτωμάτων..(γι αυτό φταίει άλλος) δε σημαίνει όμως ότι κάποιος δεν έχει ιδρώσει-στερηθεί για να τη κάνει. Θα πρέπει να μάθουμε να δεχόμαστε το γεγονός ότι κάποιοι έχουν παραπάνω πράγματα από εμάς. Εντάξει δε λέω ότι δε θα ήθελα να είχα ένα καλύτερο πχ σπίτι ή αμάξι αλλά έχω μάθει να ζω και με αυτά που έχω.

Γενικά περαστικά μας..

TROOPER
12/05/2010, 04:44
Αντε να πω...

Οι απόψεις που γράφτηκαν εδώ μέσα και κυρίως η κατάλληξη, είναι σωστότατες και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.
..........

καπου εδω :a3:

:D :beer: :wave2:

blackbusa
12/05/2010, 06:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
πλεονεξία μη πω και δυο !!

πεολειξια ...αυτο διαβασα...:blush: :uplate: :hypnotize :look: :sad:

Lupo
12/05/2010, 13:38
καπου εδω :a3:

:D :beer: :wave2:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δεν θα 'ρθω , ρε ρεμαλορέμαλο? !!!

DrBig
12/05/2010, 13:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
πεολειξια ...αυτο διαβασα...:blush: :uplate: :hypnotize :look: :sad:

Μπερδευεις την 'πεοληξια' (ληξη του πεους) με την 'πεολειχια' (λειχηνες στο πεος).
Ασκ Ολντμαν :wave2:

caesarsk
12/05/2010, 13:59
Μπερδευεις την 'πεοληξια' (ληξη του πεους) με την 'πεολειχια' (λειχηνες στο πεος).

στα τεχνικα ΤΩΡΑ λεμε!!!

takis-kk
12/05/2010, 16:50
Χα..
Κατα πως φαίνεται.
Οπως και τότε... Παλιά
Φυσική κατάληξη κάθε βαθυστόχαστης πνευματικής αναζήτησης.

Τα τσιμπούκια...

:lol:

devil's animal
12/05/2010, 16:58
Χα..
Κατα πως φαίνεται.
Οπως και τότε... Παλιά

Τα τσιμπούκια...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Allst@rf
12/05/2010, 17:50
κάποιος παραπάνω,κάτι πήγε να πει αλλά δεν το ξεκαθάρισε...
Επειδή έπεσε πολύ ανάλυση και καλά κάνετε βέβαια για να μαθαίνουμε και μεις οι αγραμματοι ,αλλά κάπου μπερδεύτηκα ,προσωπικα πιστεύω όλο το νόημα είναι ο σεβασμός.ούτε αγάπες,τότε λουλούδια.ούτε τίποτα...
μέχρι και οι μαφία έχει έναν και μοναδικό κανόνα .τον ΣΕΒΑΣΜΌ...

Lupo
12/05/2010, 18:10
Χα..
Κατα πως φαίνεται.
Οπως και τότε... Παλιά

Τα τσιμπούκια...

:lol: :lol: :lol:

Hiro
12/05/2010, 20:07
Αυτό είναι τμήμα επιστολής από αναγνώστη, στο troktiko που με έβαλε σε σκέψεις...

....θεωρω τον εαυτο μου μοναδικο και αναντικαταστατο,σπανιο ειδος της ανθρωπινης αλυσιδας που ολοι πρεπει να φροντιζουν για μενα γιατι ...εχουμε δημοκρατια.Γειτονα,συμπολιτη,συνανθρωπε μπορει να μην καταχραστηκα δημοσιο χρημα μπορει να μην εγινα πολιτικος μπορει να μην εχτισα βιλες μπορει να μην εκανα χλιδατους γαμους στο εξωτερικο μπορει να μη μπηκα σε κοτερο ποτε μου αλλα σε εκλεψα και εγω,και σε θα σε κλεβω συνεχεια και καθημερινα γιατι ειμαι συμφεροντολογος,ατομιστης ,ναρκισσος ασυνεπης που δεν ξερω τι θα πει αυτοκριτικη και παντα μου φταινε οι αλλοι .

Σου κλεψα την ησυχία σου όταν για να επιδειχτώ στη γειτονια περασα απ το σπιτι σου με διαπασων τη μουσικη και την εξατμιση να μουγκριζει.

Σου κλεψα την γαληνη σου όταν προσπαθησες να περασεις τη διαβαση πεζων και εγω εστεκα αγερωχος με το 36 ατοκες δοσεις αυτοκινητο μου πανω της.

Σου κλεψα τη θεση παρκινγκ βαζοντας οριζοντια τη μηχανη μου γιατι στη γειτονια υπαρχω μονο εγω και η γυναικα μου πρεπει να παρκαρει χωρις να δυσκολευτει όταν ερθει απ τη δουλεια.

Σου κλεψα τη ουρα στο σουπερ μαρκετ,γιατι βιαζομουν.

Σου ζητησα 120 ευρω για να σου βαλω ένα αιρ κοντισιον χωρις να σου κοψω αποδειξη.

Σου πηρα 100 ευρω την ημερα για ένα δωματιο το χειμωνα σε χωριο της ελληνικης υπαιθρου γιατι μια καντηλήθρα στην παρουσιασα για τζακι.

Μου πληρωσες 4 ευρω τον καφε και 6 ευρω τη χωριατικη και 10 ευρω το ποτο γιατι ολοι τοσο τα εχουν.

Εκμεταλευτηκα την πετρελαικη κριση και χωρις καθυστερηση σου ανεβασα την τιμη στα καυσιμα αισχροκερδοντας εις βαρος σου ενώ ξεχασα να τις κατεβασω όταν περασε η κριση.

Σου στερησα τα δελτια κοινωνικου τουρισμου γιατι μπορω να αποκρυπτω εισοδηματα και να εμφανιζομαι σαν δικαιουχος.

Πηρα επιδοματα και επιδοτησεις με πλασματικα στοιχεια και τωρα φωναζω να φερουν πισω τα κλεμενα

Σηκωσα κοματικες σημαιες ενιωθα δεος όταν με κερναγε και με χαιρετουσε ο βουλευτης στο καφενειο,ψηφιζα για ιδιοτελεις σκοπους ξερογλυφομουν στα πολιτικα γραφεια για να εχω έναν ανθρωπο για τις δουλειες μου και τωρα απαιτω να παει φυλακη.

Έδωσα φακελακι σε γιατρο για να σε παρακαψω στη λιστα και να σωθώ εις βαρος σου.

Λάδωσα το μηχανικο της πολεοδομιας να κανει τα στραβα ματια μεχρι να σηκώσω το αυθαιρετο σε δασικη εκταση και μετα πηγα στο συνταγμα σε καντηλοφορια να κλαψω για τα δαση που καηκαν.

Εψαξα και βρήκα γνωστο στην εφορια να γλιτώσω το προστιμο που μου επιβλήθηκε για φορολογικες παραβασεις και μετα παραπονέθηκα για τη διαπλοκη.

Προειδοποίησα με φωτεινο σινιαλο παραβατες οδηγους για υπαρξη τροχονομικου μπλοκου και μετα διαμαρτηρηθηκα γιατι η τροχαια δεν τους γραφει.

Πεταξα το αδειο πακετο τσιγαρων απ το αυτοκινητο και μετα θυμωσα με την αμελεια των αρχων να καθαρισουν τα φρεατια και να πλημυρίσει η γειτονιά μου.

Σε εμποδισα να περπατησεις ελευθερα στο πεζοδρομιο γιατι αφησα το αυτοκινητο, μιας και πεταχτηκα για δυο λεπτα σε μια δουλεια.

Τα εβαλα με τους αλλοδαπους που μολυνουν την χωρα μου ενώ τους εκμεταλλεύτηκα για φτηνή και ανασφαλιστη εργασια

Εβγαλα το σκυλο βολτα δηλώνοντας τη ζωωοφιλια μου αλλα ξεχναω να μαζεψω τα περιτωματα του υπονομευοντας την υγεια σου ....

Το υπόλοιπο εδώ (http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_2696.html)

(Έδιτ: Πολύ καθίκι αυτός ο αναγνώστης ε?):D

TROOPER
13/05/2010, 03:44
Δεν θα 'ρθω , ρε ρεμαλορέμαλο? !!!

εμενα ρωτας ρε παπαρα?

:lol: :lol: :lol:

TROOPER
13/05/2010, 03:44

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ελιωσαααααα!!!!!!!!!!:lol: :lol: :lol: :lol:

Operater
13/05/2010, 03:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
....

ανοιγεις μαγαζι και κοιτας πριν καν αποκτησεις πελατεια να κλεψεις απο την εφορια και απο τον υπαλληλο που δουλευεις.
.....

τι λες?? τοχεις πάρει είδηση ότι όταν ανοίγεις μαγαζί, βάζεις συνέταιρο την εφορία? 50-50 τα κέρδη??? :confused: