View Full Version : Χέστηκα πάνω μου...
akissakis
08/05/2010, 17:10
Eίχε καλό καιρό χθές και λέω δεν πάω καμιά βόλτα παραλία.Καλός δρόμος με γλυκιές στροφές όπου αν πας σιγά σε πέρνει ο ύπνος.Σε μια απο τις τελευταίες στροφές βλέπω ένα αγροτικό,να σέρνει μια καρότσα με ένα πολύ παλιό αγροτικό μηχάνημα.
Πίσω 100μ περίπου μια μοτοσυκλέτα πήγαινε πολύ σιγά η οποία μου τράβηξε την προσοχή.
Παρατηρώ ότι το τρέιλορ που τραβούσε είχε σκασμένο λάστιχο απ'το οποίο έφευγαν κομάτια προς κάθε κατεύθυνση.Απο τον φόβο μην μ'αρπάξει κανένα απ'αυτά,γέρνω περισότερο την μηχανή τέρμα δεξιά και δόξα τον Θεό ούτε έπεσα ούτε με πέτυχε τίποτα.
Φτάνοντας παραλία και μιλώντας για το συμβάν μαθαίνω ότι αυτός ήταν γύφτος,και το μηχάνημα του το έδωσε κάποιος για παλιοσίδερα.
" Πάρτο και φύγε να αδειάσει και ο τόπος"Και οι δυο για ξύλο.
Ήθελα να τον ακολουθήσω αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο.
Μετάνιωσα μετά γιατί έπρεπε να ακολουθήσω και να προσπαθω να ειδοποιώ τους άλλους για την προσοχή τους,αλλά ευτυχώς δεν συνέβει τίποτα.Ο δρόμος οταν γυρνούσα ήταν γεμάτος κομάτια απο λάστιχο και σίδερο.
Προσοχή στους δρόμους παιδιά δεν ξέρουμε απο πού θα μας έρθει.
akissakis
08/05/2010, 17:35
Μήπως ξέρει κανένας αν σε πετύχει ένα τέτοιο κομμάτι απο λάστιχο πόσο ζημιά κάνει?
Έχει ακούσει καποιος για κάτι παρόμοιο?
Gandalf dr685sm
09/05/2010, 03:26
Αδερφέ δεν είναι και δύσκολο να καταλάβεις.
Συμπαγές αντικείμενο έρχεται κατά πάνω σου με Χ χιλιόμετρα (όσα πάει το όχημα του αλλου) + Χ χιλιόμετρα του δικού σου οχήματος.
Δηλαδή Χ+ Χ χιλιόμετρα = Α επί το σύνολο βάρους του αντικειμένου... πες 1 με 2 κιλά...
Δηλαδή αν πήγαινε ο γύφτος με 50 χιλιόμετρα και άλλα 40 τα δικά σου = 90 χιλιόμετρα ανά ώρα επί 1 κιλό λάστιχο... σαν να σε χτυπάει κάτι με βάρος 90 κιλών...!!!!! :uplate: :uplate:
Μπορείς να βγάλεις το τι μπορείς να πάθεις με οτι όχημα και αν κινείσαι , σαν μέγεθος ζημιάς.
Gandalf
Σαν να πηδάει εν κινήση ο γύφτος από την καρότσα, και να σου έρχετε στην αγκαλιά ή στο κεφάλι δλδ. :lol:
chris_honda
09/05/2010, 07:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Συμπαγές αντικείμενο έρχεται κατά πάνω σου με Χ χιλιόμετρα (όσα πάει το όχημα του αλλου) + Χ χιλιόμετρα του δικού σου οχήματος.
Δηλαδή Χ+ Χ χιλιόμετρα = Α επί το σύνολο βάρους του αντικειμένου... πες 1 με 2 κιλά...
Δηλαδή αν πήγαινε ο γύφτος με 50 χιλιόμετρα και άλλα 40 τα δικά σου = 90 χιλιόμετρα ανά ώρα επί 1 κιλό λάστιχο... σαν να σε χτυπάει κάτι με βάρος 90 κιλών...!!!!! :uplate: :uplate:
Μπορείς να βγάλεις το τι μπορείς να πάθεις με οτι όχημα και αν κινείσαι , σαν μέγεθος ζημιάς.
Gandalf
+600. Στο εν τω μεταξύ, ούτε που θα προλάβεις να το δείς... Μου έχει συμβεί σε πίστα σαν θεατής, και αυτό γιατι οι "οδηγαρες" αν δεν "ξεζαντάριζαν" τα λάστιχα δεν έβγαιναν...
Συμπαγές αντικείμενο έρχεται κατά πάνω σου με Χ χιλιόμετρα (όσα πάει το όχημα του αλλου)...
:confused: Εσύ πας κατά πάνω του, δεν έρχεται αυτό προς τα σένα.
Gandalf
εχμ, όχι ακριβώς... οι ταχύτητες των οχημάτων είναι ομόρροπες οπότε για να βρεις την ταχύτητα πρόσκρουσης αφαιρούνται οι ταχύτητες των οχημάτων δεν προσθέτονται.
Από την άλλη βέβαια το κομμάτι ελαστικού που έφυγε ξεκόλησε από την περίμετρο της ρόδας, λογικά αμέσως μετά από το σημείο επαφής του ελαστικού με την άσφαλτο, για ευκολία θεωρούμε ότι έφυγε από το κατώτερο σημείο. Το σημείο αυτό έχει ακριβώς τη μισή (γραμμική) ταχύτητα από την ταχύτητα του οχήματος οπότε η σύγκρουση γίνεται με την ταχύτητα του πίσω οχήματος μείον την μισή ταχύτητα του εμπρός οχήματος. (οι βαρυτικές δυνάμεις θεωρούνται αμελητέες)
Για τη ζημιά που προκαλείται φαντάσου απλά ότι ένα πετραδάκι, το οποίο έχει πολύ μικρή μάζα και εκσφενδονίζεται με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να ραγίσει το παρμπρίζ ή το κρύσταλλο στο φως ή να κάνει ζημιά στη ζελατίνα. Αν είσαι με αυτοκίνητο μάλλον τη γλιτώνεις. Αν είσαι με μηχανάκι, μιας και όπως είπε ο chris_honda ούτε που θα προλάβεις να το δεις, θα τρομάξεις πολύ με το "μπαμ" οπότε πάρτον κάτω. Αν είσαι και πλαγιασμένος για στροφή... μάλλον ευθεία θα πας...
Υ.Γ.: το 'χω κάψει τελείως... μάλλον πρέπει να βρω καμιά γκόμενα... δε γίνεται... :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
... για ευκολία θεωρούμε ότι έφυγε από το κατώτερο σημείο. Το σημείο αυτό έχει ακριβώς τη μισή (γραμμική) ταχύτητα από την ταχύτητα του οχήματος...
Στο κατώτερο σημείο δεν έχει μηδενική ταχύτητα; (εκτός αν ντεραπάρει)
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Στο κατώτερο σημείο δεν έχει μηδενική ταχύτητα; (εκτός αν ντεραπάρει)
το κατωτερο σημειο εχει συνισταμενη ταχυτητα 0...
ολα τα σημεια εχουν την ιδια γραμμικη ταχυτητα...και ειναι οση εχει η μοτο εκεινη τη στιγμη...
John Steed
09/05/2010, 07:49
Όταν δούλευα σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, οι παλαιότεροι είχαν να μου διηγηθούν και από μια ιστορία όπου ξεκολλούσαν τα λάστιχα της αναγόμωσης από τα φορτηγά και τις νταλίκες και κατέληγαν να σπάνε τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων...
Επίσης έχει συμβεί και σε συγγενείς μου, με αποτέλεσμα να τους ραγίζει το παρμπρίζ , όχι να το σπάει τελείως....
Κατά γενική ομολογία, όταν βλέπετε φορτηγό σε ανηφόρα να αγκομαχάει, ή προσπεράστε ή κρατήστε μια απόσταση....
αυτά!:wave2:
...για ευκολία θεωρούμε ότι έφυγε από το κατώτερο σημείο. Το σημείο αυτό έχει ακριβώς τη μισή (γραμμική) ταχύτητα από την ταχύτητα του οχήματος...
Τι μλκς γράφω... ναι προφανώς στο κατώτερο σημείο η ταχύτητα είναι μηδενική όπως επίσης στο ανώτερο είναι διπλάσια. Για να ξαναδοκιμάσω:
Λοιπόν, για κύλιση χωρίς ολίσθηση, έστω ότι έχουμε τον δεξιό τροχό, κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά και περιστροφή του τροχού σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Τα κομμάτια ελαστικού που μας απασχολούν φεύγουν από το τρίτο τεταρτημόριο (μεταξύ 6 και 9 του ρολογιού).
Το σημείο 6 (180 μοίρες) έχει μηδενική ταχύτητα ενώ το σημείο 9 (270 μοίρες) έχει ταχύτητα ίση με την ταχύτητα του οχήματος, έστω u, στον οριζόντιο άξονα και στον κατακόρυφο έχει ταχύτητα επίσης u (αποδεικνύεται ότι κάθε σημείο στην περίμετρο της ρόδας έχει εφαπτόμενη ταχύτητα ίση με u). Στο ενδιάμεσο σημείο των δύο (7,5 ή 225 μοίρες) η εφαπτόμενη ταχύτητα αναλύεται στον οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα με αποτέλεσμα να προκύπτει συνισταμένη ταχύτητα του κομματιού στον οριζόντιο άξονα ίση με 0,3u και στον κατακόρυφο ίση με 0,7u. Δηλαδή το κομμάτι ελαστικού που φεύγει από το λάστιχο συνεχίζει, για τον τρίτο παρατηρητή που δεν βρίσκεται σε κανένα όχημα, την κίνηση του προς τα εμπρός αλλά και επάνω.
Αν τώρα το κομμάτι έφευγε από χαμηλότερο σημείο, μεταξύ 6 και 7,5 (180-225 μοίρες) τότε θα είχε μικρότερη ταχύτητα τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κατακόρυφο άξονα ανώ αν έφευγε από ψηλότερο σημείο 7,5-9 (225-270 μοίρες) θα είχε μεγαλύτερη ταχύτητα και στους δύο άξονες.
Η μεγαλύτερη ταχύτητα στον οριζόντιο άξονα είναι θετική για το πίσω όχημα γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι μικρότερη η διαφορά ταχύτητας τους, η ταχύτητα δηλαδή με την οποία πλησιάζει το όχημα το κομμάτι ελαστικού. Για την μεγαλύτερη ταχύτητα στον κατακόρυφο άξονα εξαρτάται αν θα περάσει από κάτω το πίσω όχημα (σχετικά δύσκολο, θέλει μεγάλη ταχύτητα οχημάτων και μικρή μεταξύ τους απόσταση) ή αν θα βρίσκεται από κάτω τη στιγμή που το κομμάτι πέφτει πλέον...
Νομίζω τώρα τα 'πα σωστά, αν και έχω μια αμφιβολία αν η κίνηση είναι χωρίς ολίσθηση... λογικά είναι επειδή είναι τροχοί από τρέιλερ και απλά τσουλάνε, δεν είναι οι τροχοί κίνησης, σε αυτούς είμαι σχεδόν σίγουρος ότι υπάρχει ολίσθηση.
@ p@nos: ΗΜΤΥ= Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών;
Γράφετε ότι να 'ναι, άκου στο κατώτερο σημείο μηδενική ταχύτητα, δεν είναι έμβολο. Θα ξεχάσουμε ότι ξέρουμε
:eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Γράφετε ότι να 'ναι, άκου στο κατώτερο σημείο μηδενική ταχύτητα, δεν είναι έμβολο. Θα ξεχάσουμε ότι ξέρουμε
το κατωτερο σημειο εχει μηδενικη συνισταμενη ταχυτητα, και ειναι ο λογος που κυλαει ο τροχος, και δεν γλιστραει...
οταν σπινιαρει η ροδα, το κατω σημειο δεν εχει συνισταμενη μηδεν...αν ας πουμε επισης, οτι εβαζεις ενα τροχο σε μια επιφανια χωρις τριβη, επισης δε θα κυλουσε, αλλα θα ολισθαινε...
με δυο λογια το κατωτερο σημειο εχει δυο ταχυτητες, μια γραμμικη, και μια γωνιακη, οι οποιες ειναι ισες σε μετρο και αντιρροπες και η συνισταμνη τους ειναι μηδεν...
η γραμμικη κινηση του εμβολου δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λεμε εδω τωρα, γι'αυτο να ξεχασεις αυτα που ξερεις
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
το κατωτερο σημειο εχει μηδενικη συνισταμενη ταχυτητα, και ειναι ο λογος που κυλαει ο τροχος, και δεν γλιστραει...
οταν σπινιαρει η ροδα, το κατω σημειο δεν εχει συνισταμενη μηδεν...αν ας πουμε επισης, οτι εβαζεις ενα τροχο σε μια επιφανια χωρις τριβη, επισης δε θα κυλουσε, αλλα θα ολισθαινε...
με δυο λογια το κατωτερο σημειο εχει δυο ταχυτητες, μια γραμμικη, και μια γωνιακη, οι οποιες ειναι ισες σε μετρο και αντιρροπες και η συνισταμνη τους ειναι μηδεν...
η γραμμικη κινηση του εμβολου δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λεμε εδω τωρα, γι'αυτο να ξεχασεις αυτα που ξερεις
:smokin:
Δηλαδή μου λες ότι κομμάτι που ξεκολλάει από όχημα του πηγαίνει στον δρόμο με 50 χμ/ω, αν είναι από το σημείο του τροχού που εφάπτεται στο οδόστρωμα, έχει μηδενική ταχύτητα??????
Μωρέ που την έμαθες αυτή τη "ΦΥΣΙΚΗ"????? Στο διάλειμμα?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
devil's animal
09/05/2010, 12:16
παλι καλα αδερφε..
:beer: :beer: :beer:
οι υπολοιποι αφηστε την φυσικη κατα μερος...
ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι, οτιδηποτε και να υπαρχει στον δρομο (απο απλο γαρμπιλι μεχρι κομματια λαστιχου ή μεταλλου) μπορουν να προκαλεσουν τα χειροτερα...
:wave2:
Δηλαδή μου λες ότι κομμάτι που ξεκολλάει από όχημα του πηγαίνει στον δρόμο με 50 χμ/ω, αν είναι από το σημείο του τροχού που εφάπτεται στο οδόστρωμα, έχει μηδενική ταχύτητα??????
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπορεί να ξεκολήσει από αυτό το σημείο... ξεκολάει από τα αμέσως επόμενα.
Σκέψου για ευκολία την ερπύστρια, το κάτω μέρος της που εφάπτεται με το έδαφος είναι ακίνητο...
ρε μαστορα μην επιμενεις λεμε...
και με τη φυσικη που εμαθα στο διαλειμμα, εργαψα 100 στις πανελληνιες:smokin:
αμα ειναι καλη μαθητρια η κορη σου, πηγαινε ρωτα τη να σε μαθει λιγο φυσικη
:evil: :evil: :evil:
Ωρέ χριστιανοί του θεού ήμαρτον, αφήστε τις συνισταμένες των δυνάμεων της κυκλικής κίνησης και δείτε λίγο παραπέρα γμτ , ανεξάρτητα από την κυκλική κίνηση το κομμάτι του ελαστικού που ξεκολλάει έχει την ταχύτητα του κινητού (οχήματος). ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!
Τις όποιες ανησυχίες σας να πάτε να τις λύσετε σε κανένα φροντιστήριο, μη γράφετε κουτσουκέλες αν δεν είστε σίγουροι.
ΤΕΛΟΣ
ρε μαστορα μην επιμενεις λεμε...
και με τη φυσικη που εμαθα στο διαλειμμα, εργαψα 100 στις πανελληνιες:smokin:
αμα ειναι καλη μαθητρια η κορη σου, πηγαινε ρωτα τη να σε μαθει λιγο φυσικη
:evil: :evil: :evil:
Πάνο όταν βρεθούμε για καφέ θυμήσου να σου σβουρίξω καμία σφαλιάρα, θα είμαι πάνω στο μηχανάκι, θα πηγαίνω με 50χλμ/ω, θα γυρίζω κυκλικά το χέρι μου και θα φροντίσω να σε πετύχω όταν το χέρι μου θα είναι στο κατώτερο σημείο της κυκλικής κίνησης. Κατά τα λεγόμενά σου δεν θα πονέσεις καθόλου, κατά τα δικά μου θα βερβερίξεις από τον πόνο. και μετά πήγαινε στους καθηγητές σου και κάνε τους παράπονα γιατί πόνεσες. Εκτός αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που έδινα εγώ φυσική για να περνάω τα εξάμηνα.
Μωρέ λέμε θα πείς τον δεσπότη Παναγιώτη αν κάνουμε τελικά το πείραμα...
Άν πονέσεις κερνάς τις μπύρες, αν όχι κερνάω εγώ. Πάει?
Την έχει άλλα όχι μόνο αυτή. Αυτό που λες ισχύει για κάτι που πέφτει από την καρότσα ενός φορτηγού πχ.
Αφού το κομμάτι περιστρεφόταν έχει γωνιακή ταχύτητα, που σημαίνει γραμμική ταχύτητα εφαπτόμενη στη ρόδα. Ανάλογα με το σημείο από το οποίο θα ξεκολήσει βρίσκεις την τελική ταχύτητα στον κάθε άξονα. Αν ήταν όπως τα λες τότε τα αυτοκίνητα δεν θα έπρεπε να πετάνε τα νερά και τις λάσπες προς τα πάνω...
Την έχει άλλα όχι μόνο αυτή. Αυτό που λες ισχύει για κάτι που πέφτει από την καρότσα ενός φορτηγού πχ.
Αφού το κομμάτι περιστρεφόταν έχει γωνιακή ταχύτητα, που σημαίνει γραμμική ταχύτητα εφαπτόμενη στη ρόδα. Ανάλογα με το σημείο από το οποίο θα ξεκολήσει βρίσκεις την τελική ταχύτητα στον κάθε άξονα. Αν ήταν όπως τα λες τότε τα αυτοκίνητα δεν θα έπρεπε να πετάνε τα νερά και τις λάσπες προς τα πάνω...
οκ πάμε το πείραμα και τις μπύρες?
ρε βασκα μην επιμενεις λεμε...
επειδη και εχεις γινει προσβλητικος, και γραφεις και παπαριες...και επιμενεις χωρις να ξερεις κιολας...
το τι συμβαινει με το κομματι του λαστιχου που λες, χωραει πολυ κουβεντα, που δεν εχω σε καμια περιπτωση ορεξη να κατσω να σου γραψω...
φροντιστηρια προφανως και δε χρειαζομαι, μιας και ο ιδιος κανω φροντιστηριο σε μαθητες κατα περιπτωση...
τωρα αμα θες να μαθεις τι συμβαινει με το λαστιχο και το κατω σημειο(η και το πανω που ετσι για να σε τσιγκλισω λιγο και να σου ανατρεψω αυτα που ξερεις λανθασμενα γιατι ειναι προσωπικες σου υποθεσεις) το ανωτερο σημειο εχει διπλασια ταχυτητα απο τη γραμμικη :rotflmao: :rotflmao:
τεσπα, σταματα να επιμενεις γιατι εκτιθεσαι...και αμα εχεις απορειες που θες να σου λυθουν, παρε ενα βιβλιο φυσικης 3ης λυκειου και διαβασε το...
Πάνο όταν βρεθούμε για καφέ θυμήσου να σου σβουρίξω καμία σφαλιάρα, θα είμαι πάνω στο μηχανάκι, θα πηγαίνω με 50χλμ/ω, θα γυρίζω κυκλικά το χέρι μου και θα φροντίσω να σε πετύχω όταν το χέρι μου θα είναι στο κατώτερο σημείο της κυκλικής κίνησης. Κατά τα λεγόμενά σου δεν θα πονέσεις καθόλου, κατά τα δικά μου θα βερβερίξεις από τον πόνο. και μετά πήγαινε στους καθηγητές σου και κάνε τους παράπονα γιατί πόνεσες. Εκτός αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που έδινα εγώ φυσική για να περνάω τα εξάμηνα.
Μωρέ λέμε θα πείς τον δεσπότη Παναγιώτη αν κάνουμε τελικά το πείραμα...
Άν πονέσεις κερνάς τις μπύρες, αν όχι κερνάω εγώ. Πάει?
Αυτά όλα που λέμε ισχύουν για τον εξωτερικό παρατηρητή. Αν δηλαδή κάθεται ο Πάνος ακίνητος δεξιά στο δρόμο και εσύ κάνοντας την κυκλική κίνηση με το χέρι τον χτυπήσεις τη στιγμή που το χέρι σου βρίσκεται στο κατώτερο σημείο, τότε ναι δεν θα καταλάβει τίποτα, γιατί βασικά δεν θα τον ακουμπήσεις... u η ταχύτητα της μηχανής προς τα μπροστά -u η ταχύτητα του χεριού σου προς τα πίσω άρα 0. :wave2:
tsioy600
09/05/2010, 12:38
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
[B]εχμ, όχι ακριβώς... οι ταχύτητες των οχημάτων είναι ομόρροπες οπότε για να βρεις την ταχύτητα πρόσκρουσης αφαιρούνται οι ταχύτητες των οχημάτων δεν προσθέτονται.
Από την άλλη βέβαια το κομμάτι ελαστικού που έφυγε ξεκόλησε από την περίμετρο της ρόδας, λογικά αμέσως μετά από το σημείο επαφής του ελαστικού με την άσφαλτο, για ευκολία θεωρούμε ότι έφυγε από το κατώτερο σημείο. Το σημείο αυτό έχει ακριβώς τη μισή (γραμμική) ταχύτητα από την ταχύτητα του οχήματος οπότε η σύγκρουση γίνεται με την ταχύτητα του πίσω οχήματος μείον την μισή ταχύτητα του εμπρός οχήματος. (οι βαρυτικές δυνάμεις θεωρούνται αμελητέες)
:a014: :a014:
Δωρεάν μαθήματα φυσικής...Αυτα είναι!!
και το παραδειγμα της φαπας, δεν εχει καμια σχεση με την κυλιση χωρις ολισθηση...γιατι ειναι στην ουσια, μια ραβδος που κανει περιστροφικη ταχυτητα με κεντρο τον ωμο...και παντα τα σημεια εχουν ταχυτητα Vγρ=ωR (R η αποσταση απο τον ωμο...:evil: )
οταν βρεθουμε θα σου λυσω ολες τις απορειες:a01: :a01: :a01:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsioy600
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
[B]εχμ, όχι ακριβώς... οι ταχύτητες των οχημάτων είναι ομόρροπες οπότε για να βρεις την ταχύτητα πρόσκρουσης αφαιρούνται οι ταχύτητες των οχημάτων δεν προσθέτονται.
:a014: :a014:
Δωρεάν μαθήματα φυσικής...Αυτα είναι!!
Όχι, όχι αυτά είναι λάθος! Ήμουν αγουροξυπνημένος... :blush:
Τα παρακάτω είναι τα σωστά! :D
@ vaska: μέσα για τις μπύρες αλλά όπως σου είπα, εγώ θα κάθομαι δεξιά και εσύ θα με χτυπήσεις περνώντας.
και το παραδειγμα της φαπας, δεν εχει καμια σχεση με την κυλιση χωρις ολισθηση...γιατι ειναι στην ουσια, μια ραβδος που κανει περιστροφικη ταχυτητα με κεντρο τον ωμο...και παντα τα σημεια εχουν ταχυτητα Vγρ=ωR (R η αποσταση απο τον ωμο...:evil: )
Έχει μόνο αν μπορέσει να έχει το χέρι του γωνιακή ταχύτητα ίση με της ρόδας. Τότε είναι το ίδιο πράγμα. Αν μπορούσε να γίνει αυτό που λέω με τον εξωτερικό παρατηρητή τότε το χέρι στο κατώτερο σημείο θα είχε μηδενική ταχύτητα οπότε και δεν θα τον χτύπαγε.;)
Π@παριές δεν έγραψα ποτέ μου σεβομαι τους συνομιλητές, "προσβλητικός΄" δεν ήταν στις προθέσεις μου αν σε πρόσβαλα συγνώμη, τώρα για το "εμπειρικά" που λες το κουβεντιάζουμε αλλά όχι τώρα γιατί παράλληλα με το φορουμ δουλεύω κιόλας, όσο για το ότι εκτίθεμαι.... τι να πω αν σε βολεύει πάρε χαρτί και μολύβι σχεδίασε τα οχήματα, σχεδίασε τις δυνάμεις που αναπτύσσονται, βάλε τιμές και βγάλε αποτελέσματα. Θα μου τα δείξεις στην επόμενη συνάντηση όπως επίσης θα μου εξηγήσεις γιατί το παράδειγμα το δικό μου είναι άκυρο...
Γηράσκω Αεί Διδασκόμενος...
λοιπον βασκα ετσι για νατο κανω λιγο πιο ενδιαφερον...
ενα τελευταιο παραδειγμα...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
καθε τροχος που κυλιεται χωρις να ολισθαινει, μπορει να περιγραφει μεσω ενος περιστρεφομενου τροχου, ακτινας ιση με τη διαμετρο του τροχου, κεντρο το κατωτερο σημειο του τροχου(το οποιο ειναι συνεχως μεταβαλομενο)...
φαντασου λοιπον μια μπαλαρινα με κολλητο βινυλ και μεγαλα βυζια(αυτες οι λεπτομεριες δε παιζουν ρολο στο να καταλαβεις αλλα κανουν το μαθημα πιο ενδιαφερον:rotflmao: )
φαντασου λοιπον τωρα τη βυζαρου να κανει ροδα(ξερεις τι ειναι φανταζομαι)
και φαντασου, να εισαι ξαπλωμενος, και κανει ροδα με τα χερια της επανω σου και τα ποδια στον αερα...εσυ το μονο που νιωθεις ειναι το βαρος της που πεφτει επανω σου(ειπαμε βεβαια βυζαρου σε κινηση οποτε μπορει να νιωσεις και αλλα πραγματα)...
τωρα φαντασου την ιδια, καθως κανει ροδα, εσυ να εισαι ορθιος και να σε πετυχαινει οπως ηταν πριν, αλλα με τα ποδια στον αερα καθως κανει τη ροδα...
εσυ θα φας μια μεγαλοπρεπη τουμπα και θα βλεπεις αστερακια:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
βαρεθηκα, τα υπολοιπα στα αναλυω απο κοντα
:cool:
επίσης όταν Χ = 40 τότε δε μπορεί και Χ = 50, έπρεπε να βάλει Υ :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
Π@παριές δεν έγραψα ποτέ μου σεβομαι τους συνομιλητές, "προσβλητικός΄" δεν ήταν στις προθέσεις μου αν σε πρόσβαλα συγνώμη, τώρα για το "εμπειρικά" που λες το κουβεντιάζουμε αλλά όχι τώρα γιατί παράλληλα με το φορουμ δουλεύω κιόλας, όσο για το ότι εκτίθεμαι.... τι να πω αν σε βολεύει πάρε χαρτί και μολύβι σχεδίασε τα οχήματα, σχεδίασε τις δυνάμεις που αναπτύσσονται, βάλε τιμές και βγάλε αποτελέσματα. Θα μου τα δείξεις στην επόμενη συνάντηση όπως επίσης θα μου εξηγήσεις γιατί το παράδειγμα το δικό μου είναι άκυρο...
Γηράσκω Αεί Διδασκόμενος...
βασκα οπως σου πα...επιμενεις χωρις να ξερεις...αυτο ειναι το κακο...
σου ειπα, παρε βιβλιο φυσικης λυκειου, τα λεει αναλυτικα και απλουστατα...δεν χρειαζεσαι διαφορικες εξισωσεις για να το καταλαβεις...
το παραδειγμα σου μπορω να σου εξηγησω γιατι ειαν ιακυρο, απλα μεσα στο φορουμ δε γινεται...επισης βαριεμαι να κατσω να σου γραψω κατι, που ειναι βασικοι νομοι φυσικης...και δεν εχει κανενα νοημα...τελος παντων, αφου θες να το δεις καπου γραμμενο και επισημα, δες εδω...
στην 3η σελιδα:
http://api.ning.com/files/-cuV9ywh5JOfVyboNa0MqJLD4Y0w*PNO76s4JPETbM-8shYXgt1ZNQ4GGInq2opM1rBn*UWM85o5PhPvwmqySLtbJQWArHgI/file.pdf
gia kapoio logo den ανοιγει το λινκ, οποτε δες το απο δω...
http://rapidshare.com/files/385341840/BBAD675Dd01.pdf.html
λοιπον βασκα ετσι για νατο κανω λιγο πιο ενδιαφερον...
ενα τελευταιο παραδειγμα...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
καθε τροχος που κυλιεται χωρις να ολισθαινει, μπορει να περιγραφει μεσω ενος περιστρεφομενου τροχου, ακτινας ιση με τη διαμετρο του τροχου, κεντρο το κατωτερο σημειο του τροχου(το οποιο ειναι συνεχως μεταβαλομενο)...
φαντασου λοιπον μια μπαλαρινα με κολλητο βινυλ και μεγαλα βυζια(αυτες οι λεπτομεριες δε παιζουν ρολο στο να καταλαβεις αλλα κανουν το μαθημα πιο ενδιαφερον:rotflmao: )
φαντασου λοιπον τωρα τη βυζαρου να κανει ροδα(ξερεις τι ειναι φανταζομαι)
και φαντασου, να εισαι ξαπλωμενος, και κανει ροδα με τα χερια της επανω σου και τα ποδια στον αερα...εσυ το μονο που νιωθεις ειναι το βαρος της που πεφτει επανω σου(ειπαμε βεβαια βυζαρου σε κινηση οποτε μπορει να νιωσεις και αλλα πραγματα)...
τωρα φαντασου την ιδια, καθως κανει ροδα, εσυ να εισαι ορθιος και να σε πετυχαινει οπως ηταν πριν, αλλα με τα ποδια στον αερα καθως κανει τη ροδα...
εσυ θα φας μια μεγαλοπρεπη τουμπα και θα βλεπεις αστερακια:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
βαρεθηκα, τα υπολοιπα στα αναλυω απο κοντα
:cool:
Βρε μανάρι μου πάλι σε τσόντα το γυρίσαμε αλλά εννοείς να μην καταλαβαίνεις. Το γαμολάστιχο ΞΕΚΟΛΛΗΣΕ ΛΕΜΕ. Δεν σου λέει τίποτα αυτό. ΞΕΚΟΛΛΗΣΕ κι έφυγε από τον τροχό κι εγώ δεν είμαι ο δρόμος που πραγματικά θα καταλάβαινα μόνο το βάρος του οχήματος, είμαι το δεύτερο κινητό που ακολουθεί το πρώτο.
Άραγε το κομμάτι έρχεται κατά πάνω μου με κάποια ταχύτητα.Τώρα θα μου πεις "Μπιλάκο δεν ξέρεις , εγώ έγραψα 100 στις Πανελλήνιες και μη μιλάς εκτίθεσαι" . Κάποιο δίκιο θα έχεις δεν μπορεί.
Τες πα κουράστηκα (ένας από τους λόγους που έφυγα από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση), είμαι και γέρος άνθρωπος, έχω και δουλειά, οπότε τα λοιπά από κοντά.
:beer:
το ξερω οτι εχω δικιο...
και για το λαστιχο μπορω να σου εξηγησω απο κοντα...εν τω μεταξυ διαβασε το pdf τοση ωρα το εψαχνα
το ξερω οτι εχω δικιο...
και για το λαστιχο μπορω να σου εξηγησω απο κοντα...εν τω μεταξυ διαβασε το pdf τοση ωρα το εψαχνα
Διαβάζω διαβάζω αλλά δεν καταλαβαίνω τπτ, είμαι κουμπούρας τι να κάνουμε, αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του, αλλά το πείραμα με τη φάπα θα το κάνουμε και θα είναι και ο camen στο λέω.
:yuck:
Διαβάζω διαβάζω αλλά δεν καταλαβαίνω τπτ, είμαι κουμπούρας τι να κάνουμε, αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του...
:yuck:
ειπαμε παραδιδουμε και ιδιαιτερα στο χωρο σας
ειπαμε παραδιδουμε και ιδιαιτερα στο χωρο σας
Δεν τα λες όπως τα ξέρω θα πάρω άλλον ιδιαιτεράκια να μου τα λέει όπως θέλω.
:nono: :nono:
Δεν τα λες όπως τα ξέρω θα πάρω άλλον ιδιαιτεράκια να μου τα λέει όπως θέλω.
:nono: :nono:
η μπαλαρινα με τα βυνιλ φταιει εε?
:sad:
Επειδή έχουν ανέβει οι τόνοι..
Ένα αεροπλάνο κινείτε με σταθερή ταχύτητα χ. Κάποιος πετάει από το αεροπλάνο ένα μπαλάκι του τένις. Το αεροπλάνο συνεχίζει να κινείτε με την ίδια ταχύτητα χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση. Όταν το μπαλάκι ακουμπήσει στην γη ποια θα είναι η θέση του αεροπλάνου?
Όποιος δεν απαντήσει σωστά του αφαιρείτε το δικαίωμα σχολιασμού σε αυτό το θρεντ.
Σοβαρά τώρα. Ξέρει κάποιος να απαντήσει?
akissakis
09/05/2010, 13:37
Νομίζω το παράδειγμα με τις λάσπες είναι το καλύτερο,εξαρτάται και η γωνία που ξεκόλαει κάθε κομμάτι,αν έχει κατεύθυνση ίδια με την δικιά μου και ίδια ταχύτητα,τότε ίσα που θα μ'άκουμπήσει.
Αν όμως τρέχω με 200χαω και βρω σε ένα κομμάτι με μικρότερη ταχύτητα ή με διαφορετίκη κατεύθυνση απο την δική μου τοτε ασ'τα να πάνε.
Θα μπορούσε να ήταν και μια καλή
πρόταση για την εκπομπή Mythbasters...
Σας ευχαριστώ όλους για τις ποιο επιστημονικές απαντήσεις που έχω λάβει στο forum...
η μπαλαρινα με τα βυνιλ φταιει εε?
:sad:
Όχι φταίει ότι το κομμάτι εκτελεί σύνθετη κίνηση, της οποίας η διεύθυνση και η φορά ορίζεται από την συνισταμένη των επιμέρους δυνάμεων που ασκούνται στο κομμάτι. Επίσης επειδή η ταχύτητα είναι διανυσματικό μέγεθος ....... μπλα μπλα μπλα.....συνισταμένη ....μπλα μπλα.... .
Είπαμε από κοντά. Μη βιάζεσαι θα γεράσεις γρήγορα.
akissakis
09/05/2010, 15:05
Φανταστικό σενάριο β'
Αφού απέφυγα τον κίνδυνο, κάνω αναστροφή και κυνηγώ τον ασυνήδητο οδηγό.
Πλησιάζοντας το φονικό αύτό όχημα είχα τον χρόνο να αφαιρέσω τις εκδικητικές μου τάσεις και αποφάσισα να δώσω έμφαση στη λογική.
Κάνω νόημα στον οδηγό να σταματήσει και κατεβαίνοντας απο την μοτοσυκλέτα μου τον ρωτάω ήρεμα...
-Συγνώμη κύριε, ξέρετε οτι αυτό που κάνετε είναι επικίνδυνο?
-Ποιό?αυτό? όχι δεν είναι, έχω ρύθμίσει τα φθαρμένα κομμάτια του ελαστικού να αποσχίζονται μόνο κατα την κατώτερη θέση έτσι ώστε να μην είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς.
-Τί λέτε κύριε? αυτό είναι άσχετο αν εστω οτι οχημα α κινήτε με ταχύτητα υ και συγκρουσθει με αντικείμενο ακίνητο προς αυτό.
-Συμφωνώ, πρέπει όμως να λάβετε υπόψιν και την γραμμική.
-Όχι όμως με 225 μοίρες΄ως προς τον άξονα.
-Μιλάμε τώρα με ύπαρξη τριβής ή οχι?.....
Και τότε ακούω τον ήχο μιάς bmw r 1200 gs του vaska ο οποίος ήταν τραυματισμένος στον ώμο απο ένα κομμάτι ελαστικού, και γυρνώντας το χέρι του δεξιόστροφα χτυπά τον γύφτο (στην κατώτερη θέση του χεριού του) στο κεφάλι, με ταχύτητα υ ίση με την αναγραφόμενη στο κοντέρ της bmw.....
αυτά .....
τέλος
:a5:
akissakis
09/05/2010, 15:08
Y.Γ. χωρίς παρεξήγηση,σάτυρα κάνω...:a15:
Αρχικά δημιουργήθηκε από akissakis
Y.Γ. χωρίς παρεξήγηση,σάτυρα κάνω...:a15:
Απίστευτος ..... χα χα χα, κάτσε να φας και καμία από το λάστιχο του γύφτου και να του πεις μετά ότι πόνεσες ....... Θ' αρχίσει περί γραμμικών,γωνιακών ταχυτήτων, κατώτατου σημείου και τελικά θα σε πείσει ότι δεν σε ακούμπησε καθόλου το κομμάτι γιατί εκτοξεύτηκε με μηδενική ταχύτητα, όπερ και έμεινε κολλημένο στο οδόστρωμα, άρα λες ψέματα, άρα τσίμπα και μια μύνηση για συκοφαντική δυσφήμηση ΑΛΗΤΗ ΜΗΧΑΝΟΒΙΕ.
Μου θυμίζει το πρόβλημα με τον Αχιλλέα και το βέλος στην Τροία, ότι δλδ για να πετύχει το βέλος στην φτέρνα τον Αχιλλέα έπρεπε να διανύσει το μισό τουλάχιστον της απόστασης Έκτορα - Αχιλλέα. Μετά το υπόλοιπο μισό, μετά το υπόλοιπο μισό και ούτω καθ εξής. Τελικά όποια κι αν ήταν η απόσταση που χώριζε τον Έκτορα από τον Αχιλλέα και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε φορά το βέλος διανύει τουλάχιστον τη μισή, τελικά το βέλος δεν έφτασε ποτέ τον Αχιλλέα και ο φουκαράς πήγε από βαθιά γεράματα. (όσο και να διαιρείς έναν αριθμό μεγαλύτερο του 0 με το 2 πάντα θα υπάρχει αποτέλεσμα μεγαλύτερο του 0). Οπότε γ@ματα ούτε φυσική ξέρουμε αλλά ούτε και ιστορία.
Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο, θα ξαναπάω σχολείο (Ο φαλακρός Μαθητής Νο 2).
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από akissakis
Αφού απέφυγα τον κίνδυνο, κάνω αναστροφή και κυνηγώ τον ασυνήδητο οδηγό.
Τώρα μας τα 'μπλεξες... τόση ώρα η ανάλυση γίνεται με εσένα πίσω από το αγροτικό... με αποτέλεσμα το κομμάτι από το λάστιχο να συνεχίζει προς τα μπροστά την πορεία του και έτσι η ταχύτητα πρόσκρουσης να είναι μικρότερη από τη δική σου ταχύτητα... γιατί αλλιώς είναι μεγαλύτερη αφού το κομμάτι κινείται προς τα σένα...
Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει να είσαι σε αριστερή στροφή τέρμα πλαγιασμένος οπότε το κομμάτι αφού αποκοληθεί από το λάστιχο να μην μπορεί να συνεχίσει πλέον την τροχιά του αυτοκινήτου και επομένως της στροφής, δεξιά για αυτόν, αλλά να κινηθεί ευθύγραμμα και ομαλά :bigcry: μέχρι να χτυπήσει εσένα... δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις... :p
εννοείται φυσικά ότι σε Αγγλία, Κύπρο και Νότια Αφρική η στροφή πρέπει να είναι δεξιά για εσένα ώστε το αντίθετο ρεύμα με το αγροτικό να είναι αριστερά κλπ κλπ κλπ :rotflmao:
Μου θυμίζει το πρόβλημα με τον Αχιλλέα και το βέλος στην Τροία, ότι δλδ για να πετύχει το βέλος στην φτέρνα τον Αχιλλέα έπρεπε να διανύσει το μισό τουλάχιστον της απόστασης Έκτορα - Αχιλλέα. Μετά το υπόλοιπο μισό, μετά το υπόλοιπο μισό και ούτω καθ εξής. Τελικά όποια κι αν ήταν η απόσταση που χώριζε τον Έκτορα από τον Αχιλλέα και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε φορά το βέλος διανύει τουλάχιστον τη μισή, τελικά το βέλος δεν έφτασε ποτέ τον Αχιλλέα και ο φουκαράς πήγε από βαθιά γεράματα. (όσο και να διαιρείς έναν αριθμό μεγαλύτερο του 0 με το 2 πάντα θα υπάρχει αποτέλεσμα μεγαλύτερο του 0).
Ωραία πράματα!! :D
Αυτό είναι ένα από τα παράδοξα του Ζήνωνα. Αρχαίος φιλόσοφος ο οποίος υποστήριζε ότι η κίνηση είναι αδύνατη...
σκέφτηκα να το γράψω κάποια στιγμή αλλά λέω θα με πάρουν με τις πέτρες... :lol:
Τώρα μας τα 'μπλεξες... τόση ώρα η ανάλυση γίνεται με εσένα πίσω από το αγροτικό... με αποτέλεσμα το κομμάτι από το λάστιχο να συνεχίζει προς τα μπροστά την πορεία του και έτσι η ταχύτητα πρόσκρουσης να είναι μικρότερη από τη δική σου ταχύτητα... γιατί αλλιώς είναι μεγαλύτερη αφού το κομμάτι κινείται προς τα σένα...
Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει να είσαι σε αριστερή στροφή τέρμα πλαγιασμένος οπότε το κομμάτι αφού αποκοληθεί από το λάστιχο να μην μπορεί να συνεχίσει πλέον την τροχιά του αυτοκινήτου και επομένως της στροφής, δεξιά για αυτόν, αλλά να κινηθεί ευθύγραμμα και ομαλά :bigcry: μέχρι να χτυπήσει εσένα... δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις... :p
εννοείται φυσικά ότι σε Αγγλία, Κύπρο και Νότια Αφρική η στροφή πρέπει να είναι δεξιά για εσένα ώστε το αντίθετο ρεύμα με το αγροτικό να είναι αριστερά κλπ κλπ κλπ :rotflmao:
Έχεις μέγα λάθος, το περιστατικό αυτό αν λάβει χώρα σε Αγγλία, Κύπρο και λοιπές χώρες, όπου η οδήγηση γίνεται ανάποδα (κατ εμάς), για να έρθουν σ' επαφή ο αναβάτης και το κομμάτι από λάστιχο πρέπει ό Ερμής να είναι ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΩΡΟΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΖΥΖΟ. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός από το ευρύ κοινά αλλά τι να κάνουμε δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίσα.
Μα τι λέω σήμερα ο φούστης?
...ό Ερμής να είναι ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΩΡΟΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΖΥΖΟ.
Εννοείς Ζυγό ή Ζιζού; Γιατί με τον Ζιζού εντάξει είμαι, με τον ζυγό έχω ένα θεματάκι αν γίνεται να τον αλλάξουμε... αν δεν είναι κόπος...
:rotflmao: :rotflmao:
HolyDiver
09/05/2010, 16:02
http://www.youtube.com/watch?v=Vqw4ZooBzLw :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από HolyDiver
Καλά ρε φίλε που ζεις, είπαμε ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΕΡΜΗ. Μιά ώρα φωνάζουμε κι εσύ :ZZZ:
Για αρχή πάρε τη βάση στο τρίμηνο και :wave2:
:rotflmao: :rotflmao:
Και μιας και σήμερα το μάθημα Φυσικής καλά πήγε, δείτε και αυτό το video για να ανοίξουμε άλλο θέμα ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ - ΚΕΝΤΡΟΜΟΛΟΣ και λοιπές δυνάμεις κατά την περιστροφή
http://www.youtube.com/watch?v=iRasoZMirRc&feature=player_embedded#!
:beer:
akissakis
09/05/2010, 17:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από HolyDiver
OXI ΡΕ ΦΙΛΕ, υπάρχει τελικά κάτι που δεν έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι?
απίστευτο πάντος,τον αποκεφάλισε...:eyepop:
dammed_kittin
11/05/2010, 22:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Όταν δούλευα σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, οι παλαιότεροι είχαν να μου διηγηθούν και από μια ιστορία όπου ξεκολλούσαν τα λάστιχα της αναγόμωσης από τα φορτηγά και τις νταλίκες και κατέληγαν να σπάνε τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων...
Επίσης έχει συμβεί και σε συγγενείς μου, με αποτέλεσμα να τους ραγίζει το παρμπρίζ , όχι να το σπάει τελείως....
Κατά γενική ομολογία, όταν βλέπετε φορτηγό σε ανηφόρα να αγκομαχάει, ή προσπεράστε ή κρατήστε μια απόσταση....
αυτά!:wave2:
+1000000
κ ποτε στην εθνικη πισω απο φορτηγο...
αμα σπαει ετσι απλα παρμπριζ δεν θελω να φανταστω τι μπορει να κανει σε αναβατη....