View Full Version : Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα
Operater
04/05/2010, 05:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Μισό....
Το Νοέμβριο πήρε 1 δις από τις 300 μεγαλύτερες κερδοφόρες επιχειρήσεις.
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=845890
Και στα προχθεσινά μέτρα επιβάλει και δεύτερη έκτακτη εισφορά. Οι εισφορές αυτές δεν έχουν σχέση με την φορολογία των επιχειρήσεων btw.
capital.gr...πφφφφ......αναξιόπιστο... :lol: :lol: :lol:
mats8282
04/05/2010, 05:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Όπως το ΤΕΒΕ...700 κάθε δίμηνο...
~780Ε από τον Γενάρη το δικό μου....Και έχω 10 χρόνια στο ΤΕΒΕ....
Και στην Κύπρο έχουν 10% (με φορολογία καλή τη πίστει...)
Πάθανε κάτι?
Η φορολογία στην Κύπρο είναι κλιμακωτή και στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα. Είναι όντως χαμηλότερη από εδώ, αλλά μη ξεχνάμε οτι μεγάλο μέρος της οικονομίας της Κύπρου στηρίχθηκε στην δημιουργία και λειτουργία κάποιων χιλιάδων offshore.
Αν συζητάμε για ανάπτυξη και έσοδα έχοντας ώς μοντέλο τα Virgin Islands, Marshall islands και Nauru χέσε μέσα....
Eνώ αυτός που κλέβει φτιάχνοντας εικονικές επιχειρήσεις, για να παίρνει επιχειρήσεις,
ξεπλένει μαύρο χρήμα σε φιλανθρωπίες,
εικονικές συναλλαγές
είναι καλύτερος...
Βλέπεται για να μην κλέβει ο μικρομεσαίος, υπάρχουν τεράστια κίνητρα...
Όπως το ΤΕΒΕ...700 κάθε δίμηνο... με ανοδική πορεία...μάλιστα...
810 το διμηνο,πρωτη φορα μετα απο 13 χρονια μαγαζι,χρωσταω 3.
Εχουμε πολυ πλακα παντως, τον γιο μου να εβαζα να κυβερναει αυξηση του φπα μεσα σε 2 μηνες 2 φορες θα καταλαβαινε οτι ειναι μαλακια να κανει.
Παντως απ'αυτα που διαβαζω, αντεχουμε πολυ π@υτσα ακομα,οι ανοχες μας ειναι τεραστιες.
Ειδικα χωρις να ξερω ,απο την απολυτοτητα και κριση ορισμενων,καταλαβαινω οτι η π@υτσα δεν σας εχει χτυπησει την πορτα ακομα και το διασκεδαζεται.Μηπως οι περισσοτεροι που γραφουν εδω μεσα ειναι δημοσιοι κ ιδιωτικοι υπαλληλοι??:confused:
Το εχω ξαναπει αλλα οι μονη ελπιδα που εχω πλεον ειναι οτι οι πολιτικοι της χωρας ειναι τοσο αρχιδι@ που αργα ή γρηγορα θα καταλαβει ο τελευταιος βολεψακιας οτι ηρθε η ωρα του
και πρεπει να αντιδραση.
παραμύθια ε? δεν εχει σχέση στις εισφορες ΙΚΑ με ΤΕΒΕ.
όχι και κουτόχορτο. προφανως δεν ξερεις απο ΤΕΒΕ
Για περίπου 400 το δίμηνο ήξερα το ΤΕΒΕ γιατί κάποια στιγμή ήθελα να ξεκινήσω κάτι παράλληλα και είχα ρωτήσει. Ίσως να αλλάζει ανάλογα με το εισόδημα ή άλλα κριτήρια, δεν ξέρω 100% οπότε γράψτε λάθος για αυτό το θέμα!
Αλλά και πάλι μην κλαίγεστε ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί έχω μπροστά μου το δελτίο μου του ΙΚΑ για τον 01/2009 πχ που είναι 900? για ΕΝΑΝ μήνα!!!
Και το κουτόχορτο δεν πήγαινε για τα ασφαλιστικά αλλά για το πόσοι "μεγαλοκαρχαρίες" υπάρχουν στην Ελλάδα......
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
700? το δίμηνο??? Τι παραμύθια είναι αυτά βρε φίλε???
Να πληρωνω το Ικα σου να πληρωνεις το Τεβε μου?:rolleyes:
mats8282
04/05/2010, 05:30
Και επειδή έχεις εσύ ΙΚΑ 900Ε το μήνα δεν πρέπει να μιλάμε εμείς με 400Ε από την τσέπη μας το μήνα;;
Δεν την καταλαβαίνω αυτή την λογική....Όπως και να το δω το θέμα....
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Δες το προηγούμενο ποστ μου και ξανασκέψου το!!!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ευχαρίστως στους άπιστους Θωμάδες να στείλω σκαναρισμένο το δελτίο!!!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Και επειδή έχεις εσύ ΙΚΑ 900Ε το μήνα δεν πρέπει να μιλάμε εμείς με 400Ε από την τσέπη μας το μήνα;;
Δεν την καταλαβαίνω αυτή την λογική....
Σαφώς και ΔΕΝ πρέπει.........!
Operater
04/05/2010, 05:32
810 το διμηνο,πρωτη φορα μετα απο 13 χρονια μαγαζι,χρωσταω 3.
.....
πες μας και τι εγινε οταν πήγες να διαπραγματευτείς με την εφορία κάποιο ποσό...:winka:
αντέχουμε δεν αντέχουμε, η λύση βρίσκεται στο δρόμο. Γιατί κρατάνε από το πολύτεκνο πατέρα μου 3200 το χρόνο (με τα καινούρια μέτρα), και ο Τσοχατζόπουλος έκανε γάμο στη Γαλλία... ε η λύση βρίσκεται στο δρόμο... με όποια έννοια έχει ο δρόμος..
Αλλά και πάλι μην κλαίγεστε ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί έχω μπροστά μου το δελτίο μου του ΙΚΑ για τον 01/2009 πχ που είναι 900? για ΕΝΑΝ μήνα!!!
900 ευρω το μηνα Ικα??:eyepop:
Καλα ποσα χρονια εισαι και ποσο μισθο περνεις,εισαι κοντα στην συνταξη??:look:
super_toto
04/05/2010, 05:35
Α, να τον αφήσουμε να κλέβει δλδ!!!!!!!! Επειδή είναι μικρομεσαίος!!!
Αντιθέτως, όμως να ισχύσουν και αυτά που έγραψα .
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Ορθόν. Συμφωνώ. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι εφόσον μαζεύουμε την κατάσταση με τους μικροεπιχειρηματίες, την μαζευουμε και με τους μεγαλοεπιχειρηματίες (λέγε με οφσορ)
Επίσης μαζεύουμε και τους λαθρέμπορους με τα κοντεϊνερ που έρχονται από Ιταλία και βάζουν νιγηριανούς και πακιστανούς να πουλάνε στον δρόμο αφορολόγητα.
Επίσης μαζεύουμε τους κινέζους, που στήνουν μαγαζιά σε χρόνο μηδέν και δεν δεν ελεγχονται από καμία υπηρεσία.
Επίσης μαζευουμε την χαωτική φοροδιαφυγή από τα νυχτερινά κέντρα.
Ετσι συμφωνώ. Αν επιλεκτικά όμως κυνηγήσουμε τους μικροεπιχειρηματίες αλλα αφήσουμε τους άλλους ανεξέλεγκτους, όπως γίνεται μέχρι τώρα, τότε παπάρια μάντολες.
Πιστεψέ με δεν σε συμφέρει...
Οι ασφαλίστικές εισφορές των μισθωτών στο ΙΚΑ ανέρχονται συνολικά στο 52% των μικτών αποδοχών τους... Ένα νούμερο από τα υψηλότερα στην Ευρώπη....
Απλό και κοινό παράδειγμα... Μέσος εργαζόμενος με οικογένεια και 10ετή προυπηρεσία με αποδοχές 1.500 € μικτά (που σημαίνει γύρω στα 1.150 καθαρά αν αφαιρέσεις ασφαλιστική εισφορά που επιβαρύνει τον εργαζόμενο, ΦΜΥ, και κάτι ψιλά, πληρώνει συνολικά (και αυτός και ο εργοδότης) το 52% των μικτών απόδοχών ήτοι 780,00 € ΜΗΝΙΑΙΩΣ ( και φυσικά Χ 14 κατ' έτος...)
Το τι υπηρεσίες και παροχές παίρνει ως ανταπόδωση είναι άλλη πονεμένη ιστορία...
900 ευρω το μηνα Ικα??:eyepop:
Καλα ποσα χρονια εισαι και ποσο μισθο περνεις,εισαι κοντα στην συνταξη??:look:
ΠΜ αλλά είμαι στον μέσο όρο!!!
Και τα 900 αφορούν ΟΛΕΣ τις εισφορές, δικές μου ΚΑΙ του εργοδότη (οι οποίες όμως είναι εργασιακό κόστος φυσικά).
Αντιθέτως, όμως να ισχύσουν και αυτά που έγραψα .
Έχεις δίκιο, αλλά θέλει όλα μαζί. Εγώ πιστεύω έχουν καλές προθέσεις αλλά είναι τόσο μεγάλο το σοκ και το χάος αλλά και η ανικανότητα των εκτελεστικών οργάνων που δεν ξέρω αν τελικά θα φανούν οι προθέσεις... Μην ξεχνάμε ότι αυτοί βλέπουν και την μεγάλη εικόνα, είναι εύκολο να απομονώνεις μέτρα και προτάσεις αλλά πιθανώς αν όλα αυτά εφαρμοστούν μαζί να έχουν επιπτώσεις που εμείς δεν βλέπουμε.
Κάτι σημαντικό, ανακοίνωσαν ότι θα δεσμεύουν την περιουσία όσων έχουν κατηγορίες για εμπλοκή σε σκάνδαλα και χρηματισμό. Και θα μένουν δεσμευμένα μέχρι να βγει τελεσίδικη απόφαση. Η οποία αν βγει καταδικαστική θα κατάχονται ΟΛΑ τα περιουσιακά τους στοιχεία. Τελικά άκουσε κανείς αν έγινε νόμος αυτό???
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Οι ασφαλίστικές εισφορές των μισθωτών στο ΙΚΑ ανέρχονται συνολικά στο 52% των μικτών αποδοχών τους... Ένα νούμερο από τα υψηλότερα στην Ευρώπη....
Έτσι ακριβώς!!! Και ΚΑΝΕΙΣ δεν μίλησε να μειωθεί αυτό το ποσοστό που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ = ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!
Αντίθετα μίλησαν για κατάργηση 13ου και 14ου οι γελοίοι!!!
Και ενημερωτικά σε μικτές αποδοχές είμαστε ΔΕΥΤΕΡΟΙ στην ΕΕ...... Στα καθαρά είμαστε από τους τελευταίους.........!!! Είπατε τίποτα?!? :sick: :sick: :sick:
Εχω υπαλληλο και πληρωνω καθε μηνα Ικα ,οντως μπορει να μην με συμφερει ,τον εχω μονο ενα χρονο.
Εμενα αυτο που με εκνευριζει αφανταστα ειναι οτι παλι μεταξυ μας παμε να βγαλουμε το φιδι απ΄την τρυπα.
Τοσα χρονια μας κατακλεψανε και αντι να υπαρχει οργη λαου αναντιον τους,καθομαστε και ριχνουμε ευθυνες ο ενας στον αλλον.
Εχω μια φιλη που οτι και της πεις αυτη λεει Πασοκ,ως ποτε ρε π@υστη μου ,ΒΛΗΤΑ, ως ποτε?
la_villa
04/05/2010, 05:48
Κάτι σημαντικό, ανακοίνωσαν ότι θα δεσμεύουν την περιουσία όσων έχουν κατηγορίες για εμπλοκή σε σκάνδαλα και χρηματισμό. Και θα μένουν δεσμευμένα μέχρι να βγει τελεσίδικη απόφαση. Η οποία αν βγει καταδικαστική θα κατάχονται ΟΛΑ τα περιουσιακά τους στοιχεία. Τελικά άκουσε κανείς αν έγινε νόμος αυτό???
αυτο γίνεται ούτως ή άλλως...
τα περιουσιακά δεσμεύονται ....αλλά συνηθως στο τέλος αποδεσμεύονται
καταδικαστικη απόφαση δεν νομιζω να εχω ακούσει ποτε ως τωρα
Εχω υπαλληλο και πληρωνω καθε μηνα Ικα ,οντως μπορει να μην με συμφερει ,τον εχω μονο ενα χρονο.
Εμενα αυτο που με εκνευριζει αφανταστα ειναι οτι παλι μεταξυ μας παμε να βγαλουμε το φιδι απ΄την τρυπα.
Τοσα χρονια μας κατακλεψανε και αντι να υπαρχει οργη λαου αναντιον τους,καθομαστε και ριχνουμε ευθυνες ο ενας στον αλλον.
Εχω μια φιλη που οτι και της πεις αυτη λεει Πασοκ,ως ποτε ρε π@υστη μου ,ΒΛΗΤΑ, ως ποτε?
Παιδιά δεν είναι έτσι.... Φταίμε ΟΛΟΙ!
Και αυτοί που διόριζαν και εμείς που πιέζαμε για διορισμό και θεωρούσαμε το Δημόσιο παράδεισο.
Τα κλεμένα άντε να ήταν 1-2% των χρημάτων που μπήκαν στην Ελλάδα τόσα χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι λειτουργικά κόστη και ΑΥΤΑ μας κατέστρεψαν.
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι τωρινοί πολιτικοί έτσι κι αλλιώς θα φύγουν νύχτα αργά ή γρήγορα........
Αυτο το ειδε κανεις εψες. (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11604991)
Ασχετα αν συμφωνω η οχι ,καποια στιγμη δειξαν καποιο κατσουλα εκπαιδευτικο ο οποιος ειπε τα πραγματα με το ονομα τους,ετσι οπως ειναι οχι ετσι οπως θελουν οι ΜΜΕ να δειχνουν πως ειναι.
Ο πρεντεντερ πως σκατα τον λενε,τον εγραφε σαν να μην ειναι τιποτα,δημοκρατια μη χεσω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από la_villa
Δεν νομίζω ότι γίνεται έτσι τώρα...
Πχ αν ίσχυε τότε όσοι εμπλέκονταν σε Βατοπέδι θα είχαν τα πάντα δεσμεύμενα από την αρχή! Τουλάχιστον αυτό είναι το πνεύμα του μέτρου που διάβασα ότι θα γίνει......
Και αυτοί που διόριζαν και εμείς που πιέζαμε για διορισμό και θεωρούσαμε το Δημόσιο παράδεισο.
Τα κλεμένα άντε να ήταν 1-2% των χρημάτων που μπήκαν στην Ελλάδα τόσα χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι λειτουργικά κόστη και ΑΥΤΑ μας κατέστρεψαν.
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι τωρινοί πολιτικοί έτσι κι αλλιώς θα φύγουν νύχτα αργά ή γρήγορα........
Ρε Στακο δεν λεω οτι δεν φταιμε αλλα σε μια δυσκολη περιοδο που υποτιθεται ξεκιναμε απο το μηδεν,δεν μπορει ''αυτοι'' να μην χανουν αλλαζουν τιποτα,η κινηση ειναι συλλογικη, οταν βλεπεις οτι ολα ισχυουν μονο για μας,γ@μησε με.
Τα κανουν ολα οπως θελει ο ΔοΝηΤης,περνουν τα φραγκα,καβατζωνουν τα 3σεγγονα τους και μετα ΝΔ.:yuck:
:nono: :nono: :nono:
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....
Για να γίνει δέσμευση περουσιακών στοιχείων δεν γίνεται αυτόματα από την εφορία αλλά απαιτεί απόφαση δικαστηρίου ασφαλιστικών μέτρων....Πολύ λίγα γίνονται ΕΓΚΑΙΡΑ (σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος είναι τρομερά κρίσιμος γιατί αλλιώς προλαβαίνουν να μεταβιβαστούν ή να πουληθούν) και με επιτυχία, μιας και οι μεγαλοδικηγόροι βρίσκουν τρόπο να τα τρενάρουν ή να τα σταματήσουν. Και να μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα που καλύπτονται από ασυλία τότε απλά δεν μπορεί να γίνει μιας και προυπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων είναι να έχει προηγηθεί ποινική δίωξη...
Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση ώστε την δέσμευση να μπορεί να την επιβάλλει άμεσα η εφορία που είναι και ο ελεγκτικός μηχανισμός. Φαντάζομαι όμως ότι εδώ μπορεί να υπάρχει Συνταγματικό κώλυμα (όχι όμως τίποτα αξεπέραστο).
Πάντως δεν είναι απλό γιατί μια τέτοια ρύθμιση μπορεί να πάρει μπάλλα πολύ κόσμο και για ασήμαντες αφορμές...Χωρίς σοβαρά δομημένη (και μη διεφθαρμένη...) Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων είναι τρομέρά δύσκολο να βγεί σε πέρας...
Ρε Στακο δεν λεω οτι δεν φταιμε αλλα σε μια δυσκολη περιοδο που υποτιθεται ξεκιναμε απο το μηδεν,δεν μπορει ''αυτοι'' να μην χανουν αλλαζουν τιποτα,η κινηση ειναι συλλογικη, οταν βλεπεις οτι ολα ισχυουν μονο για μας,γ@μησε με.
Τα κανουν ολα οπως θελει ο ΔοΝηΤης,περνουν τα φραγκα,καβατζωνουν τα 3σεγγονα τους και μετα ΝΔ.:yuck:
Είναι νωρίς ακόμα, λίγο υπομονή να ψηφιστούν τα πάντα να δούμε τις λεπτομέρειες........
http://www.youtube.com/watch?v=bi_5qa6ysf4
:nono: :nono: :nono:
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....
Για να γίνει δέσμευση περουσιακών στοιχείων δεν γίνεται αυτόματα από την εφορία αλλά απαιτεί απόφαση δικαστηρίου ασφαλιστικών μέτρων....Πολύ λίγα γίνονται ΕΓΚΑΙΡΑ (σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος είναι τρομερά κρίσιμος γιατί αλλιώς προλαβαίνουν να μεταβιβαστούν ή να πουληθούν) και με επιτυχία, μιας και οι μεγαλοδικηγόροι βρίσκουν τρόπο να τα τρενάρουν ή να τα σταματήσουν.
Για να λειτουργήσει χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση ώστε την δέσμευση να μπορεί να την επιβάλλει άμεσα η εφορία που είναι και ο ελεγκτικός μηχανισμός. Φαντάζομαι όμως ότι εδώ μπορεί να υπάρχει Συνταγματικό κώλυμα (όχι όμως τίποτα αξεπέραστο).
Πάντως δεν είναι απλό γιατί μια τέτοια ρύθμιση μπορεί να πάρει μπάλλα πολύ κόσμο και για ασήμαντες αφορμές...Χωρίς σοβαρά δομημένη (και μη διεφθαρμένη...) Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων είναι τρομέρά δύσκολο να βγεί σε πέρας...
Για όλα υπάρχει τρόπος.
Πιστεύω θα το φτιάξουν αν πάρουν την εντολή... (από το ΔΝΤ+ΕΕ εννοώ)
la_villa
04/05/2010, 06:01
Δεν νομίζω ότι γίνεται έτσι τώρα...
Πχ αν ίσχυε τότε όσοι εμπλέκονταν σε Βατοπέδι θα είχαν τα πάντα δεσμεύμενα από την αρχή! Τουλάχιστον αυτό είναι το πνεύμα του μέτρου που διάβασα ότι θα γίνει......
τα σκάνδαλα αυτα διαγραφτηκαν ΠΡΙΝ τις εκλογές...
δεν δεχτηκαν την εξεταστική
δεσμεύονται οταν υπάρχει κατηγορία......στο βατοπέδι και σε όοοοοοοολα τα υπόλοιπα δεν υπήρξε ποτε κατηγορία
ε ναι ρε παιδιά τι δεσμευση να κάνουν σε φήμες?μετα θα βγαινει ο κάθε παπαρας και θα λέει το μακρυ κ το κοντο του και θα πρέπει να δεσμεύονται περιουσίες?
τωρα αν εννοεις ότι είπαν ότι θα αλλάξει κάτι δεν ξέρω
http://www.youtube.com/watch?v=bi_5qa6ysf4
Θα έλεγα τίποτα και για αυτούς τώρα αλλά τέλος πάντων...........
4 φορές περισσότεροι εκπαιδευτικοί από την Δανία (ή Νορβηγία?)................. ΕΛΕΟΣ!!!
τα σκάνδαλα αυτα διαγραφτηκαν ΠΡΙΝ τις εκλογές...
δεν δεχτηκαν την εξεταστική
δεσμεύονται οταν υπάρχει κατηγορία......στο βατοπέδι και σε όοοοοοοολα τα υπόλοιπα δεν υπήρξε ποτε κατηγορία
τωρα αν εννοεις ότι είπαν ότι θα αλλάξει κάτι δεν ξέρω
Ναι, εννοώ θα αλλάξει εντελώς η λογική αυτή..........
Να δούμε!!!
la_villa
04/05/2010, 06:04
να αλλάξει η λογικη δεν παίζει κι δεν πρέπει να παίξει....
συμπλήρωσα κ πιο πάνω....
να λειτουργήσει η δικαιοσύνη πρέπει και να αρθει η ασυλία.....
και να πουλήσουν και να μεταβιβασουν, όιτ και να κάνουν, αν βγει καταδικαστηκη απόφαση τον πούλο
Akatanomastos
04/05/2010, 06:06
να αλλάξει η λογικη δεν παίζει κι δεν πρέπει να παίξει....
συμπλήρωσα κ πιο πάνω....
να λειτουργήσει η δικαιοσύνη πρέπει και να αρθει η ασυλία.....
συμφωνω με τον λατρεμενο φιλο μου λα βιλλα
νομοι υπαρχουν(κατα το λεφτα υπαρχουν)
αλλα ή δεν εφαρμοζοντε ή εφαρμοζοντε επιλεκτικα..
πρεπει να σταματησει αυτο, και μονο με την εφαρμογη των νομων θα γινουμε ανθρωποι, γιατι αμα περιμενουμε απο το φιλοτιμο μας..:sick:
mats8282
04/05/2010, 06:07
Διαφωνώ....Οι εργολαβίες στους Ολυμπιακούς,οι προμήθειες για εξοπλισμούς,τα κοινοτικά κονδύλια,οι δρόμοι,τα δημόσια έργα,το θέμα με το ΧΑ και τα λοιπά είναι πάρα πολλά δις....
να λειτουργήσει η δικαιοσύνη πρέπει]
Σώθηκες.............. Αυτοί είναι πιο διεφθαρμένοι από τους πολιτικούς!!!
Όχι, καλύτερα να πάει η αρμοδιότητα στην εφορία! Σε σώμα που θα ελέγχει το ΔΝΤ!
Διαφωνώ....Οι εργολαβίες στους Ολυμπιακούς,οι προμήθειες για εξοπλισμούς,τα κοινοτικά κονδύλια,οι δρόμοι,τα δημόσια έργα,το θέμα με το ΧΑ και τα λοιπά είναι πάρα πολλά δις....
Συνολικά ναι, τα κλεμένα όμως ΟΧΙ..... (όχι ότι δεν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά αλλά συγκριτικά στο σύνολο είναι αμελήτέα)
mats8282
04/05/2010, 06:21
Θα το πω αλλιώς....Έρχεται η Χ εταιρεία που πουλάει καπότες και λαδώνει τον υπεύθυνο Ψ να αγοράσει από αυτούς...
Ο Ψ θα αγοράσει λοιπόν καπότες από αυτούς,θα τσεπώσει τα λεφτά και το κράτος θα πάρει ένα προιόν που δεν το συμφέρει αφού το κριτήριο αγοράς ήταν η προμήθεια που τσέπωσε ο Ψ...
Επίσης,όταν το κράτος πληρώνει τόκους 40+ δις το χρόνο είναι αποτέλεσμα των παραπάνω πολιτικών που φόρτωσαν το κράτος δεκάδες δις....Όταν ξεπουλάει ΟΤΕ με καθαρά κέρδη 7-800,000,000Ε το χρόνο και χάνει επειδή φορτώνεται τις εθελουσίες δεν είναι θέμα κλοπής;;
Όλα ξεκινάνε από την κλοπή και τις σχέσεις των κυβερνήσεων με τα ρουσφέτια...
Εχετλαίος
04/05/2010, 06:21
(όχι ότι δεν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά αλλά συγκριτικά στο σύνολο είναι αμελήτέα)
Αμελητέα έγραψες εσύ, να μη σου πω τι διάβασα εγώ... :blush:
Banana hammock*
04/05/2010, 06:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Αμελητέα έγραψες εσύ, να μη σου πω τι διάβασα εγώ... :blush:
Αμελέτητα; :rolleyes:
Εχετλαίος
04/05/2010, 06:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock*
Αμελέτητα; :rolleyes:
Kαι καλώς κρεμμάμενα :D
Θα έλεγα τίποτα και για αυτούς τώρα αλλά τέλος πάντων...........
4 φορές περισσότεροι εκπαιδευτικοί από την Δανία (ή Νορβηγία?)................. ΕΛΕΟΣ!!!
Αποσπασμένοι είναι σε μερικές εκατοντάδες διοικητικές θέσεις και σε άλλα υπουργεία-φορείς.
Η Διαμαντοπούλου είχε αναφέρει έναν αριθμό πάνω απο 7.000 νομίζω αλλά μετά δεν έκανε τίποτα...
Και όχι μόνο αυτό, αλλά με νέα διάταξη ανεβάζει τον ελάχιστο αριθμό μαθητών σε τάξη απο 20(ή 24 δεν θυμάμαι) σε 30. Μειώνει έτσι τα έξοδα σε εκπαιδευτικούς, αλλά κατεβάζει και το επίπεδο της παιδείας :bigcry: :bigcry:
Και στην τελική τράβα σε ΟΛΟΥΣ μια αξιολόγηση και αν δεν κάνουν για εκπαιδευτικοί κάντους μετάταξη σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. Αν δεν κάνουν για καθηγητές κάνε τους διοικητικούς με 8ωρο και 25 μέρες το χρόνο άδεια και όχι 2 μήνες....
Πήραν όλοι πτυχίο και έγιναν εκπαιδευτικοί με μηδενικά παιδαγωγικά μαθήματα, ζωαααα
Εχετλαίος
04/05/2010, 06:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Πήραν όλοι πτυχίο και έγιναν εκπαιδευτικοί με μηδενικά παιδαγωγικά...
αισθήματα. :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
αισθήματα. :sad:
Η ΜΟΝΗ παιδαγωγική-καθηγητική σχολή είναι η ΑΣΠΑΤΙΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ.
Εκεί βγάζουν εκπαιδευτικούς καταρτισμένους και όχι απλά καθηγητές...
Περί αποδείξεων-τιμωρίας κλπ
Το υπ.οικ ζήτησε και πήρε απο τις εφορίες, λίστες με όσους έχουν περισσότερες απο μια βεβαιωμένες παραβάσεις για μη έκδοση στοιχείων (αποδείξεων κλπ)
προβλέπεται ότι όσοι έχουν επαναλαμβανόμενες τέτοιες παραβάσεις θα γίνεται άρση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης μέχρι ένα μήνα...
Ο νόμος υπάρχει απο το 2004 αλλά ποτέ δεν ίσχυσε, όμως πρώτη φορά ζητάνε τέτοιες λίστες... Πιθανών να επιλέξουν τους πιο επιρρεπής και να τους κλείσουν για κανά 20μερο "προς παραδειγματισμό" , εννοείτε ότι θα υπάρχει ειδική σήμανση εκτός της επιχείρησης που αναφέρει τον λόγο διακοπής, οπότε "κλειστόν λόγο διακοπών ή ανακαίνισης" ΔΕΝ παίζει...
Βέβαια παίζει απλά να τους έχουν στην μπούκα και να τους κάνουν συχνότερα ελέγχους, οπότε στην επόμενη να τους κλείσουν,για να δούμε...
Εχετλαίος
04/05/2010, 07:02
Η ΜΟΝΗ παιδαγωγική-καθηγητική σχολή είναι η ΑΣΠΑΤΙΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ.
Εκεί βγάζουν εκπαιδευτικούς καταρτισμένους και όχι απλά καθηγητές...
Aν κρίνω από αυτούς που μου έτυχαν στη μαθητική μου ζωή...άστα-χέστα-βράστα, Ερμή.
Έναν μονάχα θα άξιζε να μνημονεύσω από τους και εγώ δεν ξέρω πόσους "καταρτισμένους εκπαιδευτικούς"...
Και, ξέρεις, αν αυτοί οι πρώτοι διδάσκαλοι στη ζωή έκαναν σωστά τη δουλειά του εκπαιδευτικού και όχι του δημόσιου υπάλληλου, δε θα χρειάζονταν 200 σελίδες να γράφουμε σε αυτό το Thread για τα αυτονόητα. Δε θα υπήρχε καν θέμα...
:wave2:
Και στην τελική τράβα σε ΟΛΟΥΣ μια αξιολόγηση και αν δεν κάνουν για εκπαιδευτικοί κάντους μετάταξη σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. Αν δεν κάνουν για καθηγητές κάνε τους διοικητικούς με 8ωρο και 25 μέρες το χρόνο άδεια και όχι 2 μήνες....
Στην αξιολόγηση αντιδρά το ΠΑΜΕ εκτός των άλλων.
Απ΄ότι έχει πει όλοι οι αποσπασμένοι εκτός σχολείων, επιστρέφουν και προφανώς θα το κάνει μιας και αναβλήθηκε ο φετινός ΑΣΕΠ...
stefanos
04/05/2010, 07:44
Αυτά δεν είναι κλεμμένα, είναι οι ηλίθιες ανάγκες των μεγαλομανών Ελλήνων, που ακριβώς τώρα καλούνται να πληρώσουν εντόκως.
Αυτών που θαυμάσαν το "Ελληνικό θαύμα" στην Ολυμπιάδα και δεν έχουν πλέον να πληρώσουν διόδια στούς δρόμους που δανείστηκαν για να κατασκευάσουν.
mats8282
04/05/2010, 07:50
Οι ανάγκες της διοργάνωσης,προυπολογισμός,ήταν 3-4 φορές κάτω από το τελικό ποσό....Τα υπόλοιπα είναι κλοπιμαία...Οι ανάγκες για εξοπλισμούς είναι ένα κλάσμα του τι πληρώνουμε τελικά για να τα τσακώσουν μερικοί <<ενδιάμεσοι>>...Το τελικό κόστος των δρόμων είναι πολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας τους για τον ίδιο λόγο....Κτλ κτλ κτλ...
Όλα αυτά είναι κλοπή δημόσιου χρήματος,δεκάδων δις και μάλιστα συνεχιζόμενη επί πολλά χρόνια....Εδώ φάγανε τα λεφτά των ταμείων προκειμένου να δώσουν μισοτιμής τον ΟΤΕ...Εκεί θα κολλήσουν...
stefanos
04/05/2010, 07:51
Και στην τελική τράβα σε ΟΛΟΥΣ μια αξιολόγηση και αν δεν κάνουν για εκπαιδευτικοί κάντους μετάταξη σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.
Καλά αυτό με την αξιολόγηση στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο είναι ανέκδοτο στην Ελλάδα.
Κατά κανόνα το κομματόσκυλο, βύσμα, προϊστάμενος, απόφοιτος δημοτικού καλείται να αξιολογήσει απόφοιτους πανεπιστημίου.
:bigcry: :bigcry:
Οι ανάγκες της διοργάνωσης,προυπολογισμός,ήταν 3-4 φορές κάτω από το τελικό ποσό....Τα υπόλοιπα είναι κλοπιμαία...Οι ανάγκες για εξοπλισμούς είναι ένα κλάσμα του τι πληρώνουμε τελικά για να τα τσακώσουν μερικοί <<ενδιάμεσοι>>...Το τελικό κόστος των δρόμων είναι πολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας τους για τον ίδιο λόγο....Κτλ κτλ κτλ...
Όλα αυτά είναι κλοπή δημόσιου χρήματος,δεκάδων δις και μάλιστα συνεχιζόμενη επί πολλά χρόνια....Εδώ φάγανε τα λεφτά των ταμείων προκειμένου να δώσουν μισοτιμής τον ΟΤΕ...Εκεί θα κολλήσουν...
Βαρέθηκα να το ακούω αυτό....... Έχεις καμία απόδειξη πέρα από υποθέσεις και αξιώματα???
Αντίθετα όλοι οι ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ στο Δημόσιο είναι ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ότι μας κλέβουν........
stefanos
04/05/2010, 08:15
Για τα έργα δεν έχεις δίκιο, και το ξέρω από πρώτο χέρι, η χρηματοδότηση από την ΕΕ έχει κόψει την δυνατότητα "ελιγμών"και ειδικά τα ολυμπιακά να μην σου πώ οτι ήταν και εντυπωσιακά φτηνά τελικά σε τιμές πιάτσας.
Τώρα απ ότι καταλαβαίνω έπεσε ένα μπαλαμούτι στο προϋπολογιζόμενο κόστος της διοργάνωσης για να πιάσουμε κάτι κριτήρια της ΕΕ (που πρόσφατα έλεγε η Μέρκελ οτι ίσως δεν τα είχαν εξετάσει καλά εκείνη την εποχή και μας αφήσαν να μπούμε ε?)
Βέβαια αν βάλουμε στην εξίσωση και την μεταολυμπιακή χρήση τους (ΑΧΡΗΣΤΑ)....
αλλο καπέλο αυτό.
Ο ΟΤΕ πάντως τώρα είναι φτηνότερος από τότε τότε που τον πουλήσαμε οπότε κορόιδα τους πιάσαμε.
:lol:
mats8282
04/05/2010, 08:22
Φυσικά ο αργόμισθος επιβαρύνει τον προϋπολογισμό...Ο αριθμός των αργόμισθων στον δημόσιο τομέα ποιός είναι;;Ευθύνεται για το 98% του χρέους;;;1-2% τα κλοπιμαία λες....
Για τα υπόλοιπα google-->Διαφθορά και άρχισε να διαβάζεις....
Συνέχισε με Βατοπέδι,κόστος δρόμων,κόστος εθελουσίας,Ζίμενς,δομημένα ομόλογα,Ολυμπιακοί Αγώνες,εισφοροδιαφυγή,φοροδιαφυγή κλπ κλπ....Όρεξη να έχεις...
<<Ο ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων του «Mega» το είπε χωρίς περιστροφές: «Σοβαρό έλλειμμα απέκτησε πρώτη φορά η χώρα αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ως άμεσο αποτέλεσμα της διοργάνωσής τους». >>
Ποιός,ο Πάγκαλος....
ΥΓ
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Βέβαια αν βάλουμε στην εξίσωση και την μεταολυμπιακή χρήση τους (ΑΧΡΗΣΤΑ)....
αλλο καπέλο αυτό.
Ο ΟΤΕ πάντως τώρα είναι φτηνότερος από τότε τότε που τον πουλήσαμε οπότε κορόιδα τους πιάσαμε.
Φυσικά θα βάλουμε και αυτό....Στο δεύτερο πρέπει να αφαιρέσουμε το κόστος της εθελουσίας για να βγάλουμε καθαρό κέρδος....Οπότε άστο,ακόμα και με τις σημερινές τιμές των μετοχών να το δούμε πάλι πολύ μείον είναι το ταμείο....
ΥΓ2 Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι τα 300 δις <<κλοπιμαία>>,υπάρχουν πολλοί λόγοι για το σύνολο,αλλά ένα μεγάλο μέρος είναι εξαιτίας της διαφθοράς και της κομματικής πελατείας η οποία δεν περιορίζεται σε προσλήψεις ΔΥ....Μακάρι να ήταν μόνο αυτό...
stefanos
04/05/2010, 08:36
Φυσικά ο αργόμισθος επιβαρύνει τον προϋπολογισμό...Ο αριθμός των αργόμισθων στον δημόσιο τομέα ποιός είναι;;Ευθύνεται για το 98% του χρέους;;;1-2% τα κλοπιμαία λες....
Για τα υπόλοιπα google-->Διαφθορά και άρχισε να διαβάζεις....
Συνέχισε με Βατοπέδι,κόστος δρόμων,κόστος εθελουσίας,Ζίμενς,δομημένα ομόλογα,Ολυμπιακοί Αγώνες,εισφοροδιαφυγή,φοροδιαφυγή κλπ κλπ....Όρεξη να έχεις...
<<Ο ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων του «Mega» το είπε χωρίς περιστροφές: «Σοβαρό έλλειμμα απέκτησε πρώτη φορά η χώρα αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ως άμεσο αποτέλεσμα της διοργάνωσής τους». >>
Ποιός,ο Πάγκαλος....
ΥΓ
Φυσικά θα βάλουμε και αυτό....Στο δεύτερο πρέπει να αφαιρέσουμε το κόστος της εθελουσίας για να βγάλουμε καθαρό κέρδος....Οπότε άστο,ακόμα και με τις σημερινές τιμές των μετοχών να το δούμε πάλι πολύ μείον είναι το ταμείο....
Περίμενε όμως, κάτι γραφικοί ήταν μόνο κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών (εγώ ήμουν υπέρ θυμάμαι λόγω επαγγέλματος :D) μόνο εγώ είμαι υπέρ του σιδηροδρόμου και κατά του ΙΧ,
όλοι φωνάζαν υστερικά για καλύτερους δρόμους, όλοι φωνάζαν υστερικά για τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ και την Ολυμπιακή όπως φωνάζουν και τώρα για τον ΟΣΕ.
Δεν είναι λοιπόν φταίξιμο άλλων η μαλακία που μας βαράει.
Αλλά ούτε είναι κλοπή η αγορά ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΏΝ ΦΙΛΈΤΩΝ από την στιγμή που κάποιος αρκετά χαζός (εμείς) τα πουλάει.
Και φυσικά ο μοναδικός αγοραστής επιβάλει και τους όρους του, μην ξεχνάς ότι έγιναν πολλές προσπάθειες να πουληθεί ο ΟΤΕ και κανένας δεν τον αγόραζε πακέτο μέ τους υπαλλήλους.
Δικό μας το φταίξιμο.
Operater
04/05/2010, 08:36
Η φορολογία στην Κύπρο είναι κλιμακωτή και στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα. Είναι όντως χαμηλότερη από εδώ, αλλά μη ξεχνάμε οτι μεγάλο μέρος της οικονομίας της Κύπρου στηρίχθηκε στην δημιουργία και λειτουργία κάποιων χιλιάδων offshore.
Αν συζητάμε για ανάπτυξη και έσοδα έχοντας ώς μοντέλο τα Virgin Islands, Marshall islands και Nauru χέσε μέσα....
ναι βυρωνα συμφωνω οτι δεν πρεπει να τα συγκρινουμε..
αλλά ο ξένος επενδυτης, δεν θα εχει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση
από ότι στις γειτονες χώρες που ανηκουν στην ευρωπαϊκή ένωση,
που έχουν καλύτερους φορολογικούς συντελεστές...
δεν ειμαστε ανταγωνιστικοί
Φυσικά ο αργόμισθος επιβαρύνει τον προϋπολογισμό...Ο αριθμός των αργόμισθων στον δημόσιο τομέα ποιός είναι;;Ευθύνεται για το 98% του χρέους;;;
ΝΑΙ, αυτό ευθύνεται!!!
Όσο και να μην θέλουμε να το δεχτούμε!!!
Μιλάμε για 800.000 αργόμισθους!!!
Ιρλανδία 5.500.000 πληθυσμός ---> 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι!!!
(για όλα τα υπόλοιπα που λες, να γκουγκλάρω διαφθορά κτλ σιγά μην κάτσω να χάσω έστω και ένα λεπτό με θεωρίες συνομοσίας..... Και σχετικά με τον Πάγκαλο, ποιός είπε ότι είναι σοβαρός?!? Μια επικίνδυνη μετριότητα είναι κι αυτός!!!)
Cpt. Haddock
04/05/2010, 08:50
μου φαινεται λιγο μικρο το νουμερο... :look:
super_toto
04/05/2010, 08:50
Αυτή η καραμέλα με τους επενδυτές που δεν έρχονται στην Ελλάδα λόγω φορολογίας, θα μπορούσε να κοπεί πολύ εύκολα με τον τρόπο που την έχουν κόψει σοβαρές χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία κ.α.
Τι έχουν κάνει εκεί? Απλά όταν πρόκειται για πολυεθνικούς κολοσσούς, δεν τους εντάσσουν στις κλίμακες, αλλά πραγματοποιείται απ ευθείας συμφωνία ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό και την εταιρία.
Δηλαδή έρχεται πχ η Nike στην Γερμανία και λέει, θέλω να φτιάξω τα κεντρικά μου γραφεία στην χώρα σας. Θα σας ανεβάσω το ΑΕΠ 1 μονάδα, θα προσφέρω 5000 θέσεις εργασίας κτλ κτλ.
Εσείς πόσο θα με φορολογείτε?
Τα βάζει κάτω ο υπουργός και βλέπει ότι το ισοζύγιο της ωφέλειας της χώρας θα γέρνει θετικά ακόμα και με φορολογία 7% πχ. Και συνάπτει τη συμφωνία.
Ετσι απλά.
αλλά ο ξένος επενδυτης, δεν θα εχει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση
από ότι στις γειτονες χώρες που ανηκουν στην ευρωπαϊκή ένωση,
που έχουν καλύτερους φορολογικούς συντελεστές...
δεν ειμαστε ανταγωνιστικοί
Το θέμα δεν είναι τόσο η φορολόγηση (οι πορτογάλοι έχουν 40% πχ και τα καταφέρνουν καλύτερα με τα επενδυτικά πάρκα), αλλά το εχθρικό περιβάλλον απ΄τη μεριά του Δημοσίου και η διαφθορά.
Όταν πρέπει να περιμένουν χρόνια ή στην καλύτερη μήνες, να έχουν να αντιμετωπίσουν 40 υπηρεσίες σε 10 υπουργεία, και να λαδώσουν από γραμματείς μέχρι τοπικούς άρχοντες για να προχωρήσει, λένε σάλτα και γαμηθείτε.
Οι λίστες του ΟΟΣΑ για τις πιό διεφθαρμένες, γραφειοκρατικές, και εχθρικές χώρες προς επενδύσεις μας έχουν στον πάτο. Τυχαία νομίζεις?
mats8282
04/05/2010, 08:58
Δικό μας το φταίξιμο.
Περίπου...Γιατί ο κόσμος δεν ήξερε ότι θα φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα,του έλεγαν πως ό,τι κάνουν το κάνουν οι καταλληλότεροι για το καλό του....
ΝΑΙ, αυτό ευθύνεται!!!
(για όλα τα υπόλοιπα που λες, να γκουγκλάρω διαφθορά κτλ σιγά μην κάτσω να χάσω έστω και ένα λεπτό με θεωρίες συνομοσίας..... Και σχετικά με τον Πάγκαλο, ποιός είπε ότι είναι σοβαρός?!? Μια επικίνδυνη μετριότητα είναι κι αυτός!!!)
Πάρα πολλούς αργόμισθους λες,σε σημείο να κατηγορείς το σύνολο των ΔΥ ως αργόμισθους...Αν υποθέσουμε ότι είναι 1,000,000 που λένε πολλοί...Επίσης συγκρίνεις 2 χώρες χωρίς να έχουν σχέση....
ΥΓ Wiki λέει 4.2εκ ο πληθυσμός τους...
ΥΓ2 Θεωρίες συνομοσίας ότι η διαφθορά στοιχίζει 20 δις το χρόνο στο δημόσιο....Μάλλον σε βολεύει για τις δικές σου θεωρίες περί 800,000 Ελοχίμ που έφαγαν 300 δις....
Σε περίπου 20 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι ετήσιες απώλειες εσόδων του ελληνικού κράτους λόγω των πελατειακών σχέσεων και των δωροδοκιών. Σε δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal (WSJ), επικαλούμενη έρευνα του Ιντιστούτου Brookings, αναφέρει ότι «φακελάκι» και «ρουσφέτι» στερούν κάθε χρόνο από τα κρατικά ταμεία, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ.
Wall Street Journal/δημοσίευση Ελευθεροτυπία
<<«Μαύρη τρύπα» 8,6 δισ. ευρώ από την εισφοροδιαφυγή (2 δισ. ευρώ ετησίως) και από οφειλές (3,4 δισ. ευρώ χρωστά το κράτος γιατί δεν αποδίδει το 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, όπως προβλέπει η νομοθεσία και άλλα 3,2 δισ. ευρώ που είναι τα συσσωρευμένα χρέη από προηγούμενα έτη) αντιμετωπίζει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.>>
Ημερησία
<<Το ύψος των αναλογούντων, αλλά μη εισπραχθέντων από το κράτος εσόδων ΦΠΑ στην Ελλάδα το 2006, ανέρχεται στο 30% του συνολικά οφειλόμενου ποσού, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30/10/2009.
Πρόκειται για ποσοστό δυόμιση φορές μεγαλύτερο από τον κοινοτικό μέσο όρο (12%) για το ίδιο έτος, τονίζει ο Δημ.Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει σχετική ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών.>>
in.gr
Τι έχουν κάνει εκεί? Απλά όταν πρόκειται για πολυεθνικούς κολοσσούς, δεν τους εντάσσουν στις κλίμακες, αλλά πραγματοποιείται απ ευθείας συμφωνία ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό και την εταιρία.
Δηλαδή έρχεται πχ η Nike στην Γερμανία και λέει, θέλω να φτιάξω τα κεντρικά μου γραφεία στην χώρα σας. Θα σας ανεβάσω το ΑΕΠ 1 μονάδα, θα προσφέρω 5000 θέσεις εργασίας κτλ κτλ.
Τα βάζει κάτω ο υπουργός και βλέπει ότι το ισοζύγιο της ωφέλειας της χώρας θα γέρνει θετικά ακόμα και με φορολογία 7% πχ. Και συνάπτει τη συμφωνία.
Εσύ τώρα αυτό το βλέπεις ως εφαρμόσιμο ??? ή μήπως έχεις σχηματίσει την εικόνα ότι το επίπεδο των πολιτικών μας είναι ικανό να τα φέρει βόλτα με κάτι τέτοιο ???
Εδώ βγάζουν μίζες από υποτίθεται ανοικτούς διαγωνισμούς στην απ' ευθείας διαπραγμάτευση θα είναι τίμιοι ???
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
μου φαινεται λιγο μικρο το νουμερο... :look:
Κι όμως!!! :eyepop:
Κι όμως!!! :eyepop:
Κι όμως είναι μικρό ή κι όμως του φαίνεται ..?? :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Κι όμως είναι μικρό ή κι όμως του φαίνεται ..?? :confused:
Μικρό, μεγάλο δεν ξέρω, αληθινό ΕΙΝΑΙ πάντως............
Και γιατί αλήθεια να χρειάζονται περισσότεροι???
Εχετλαίος
04/05/2010, 09:20
Και γιατί αλήθεια να χρειάζονται περισσότεροι???
Για να ελέγχεις το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεσματικά!
:wave2:
:yuck: :yuck: :yuck:
mats8282
04/05/2010, 09:24
Κάνω ένα double post για τον φίλο stako επειδή έκανα πολλά edit....
Δικό μας το φταίξιμο.
Περίπου...Γιατί ο κόσμος δεν ήξερε ότι θα φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα,του έλεγαν πως ό,τι κάνουν το κάνουν οι καταλληλότεροι για το καλό του....
ΝΑΙ, αυτό ευθύνεται!!!
Πάρα πολλούς αργόμισθους λες,σε σημείο να κατηγορείς το σύνολο των ΔΥ ως αργόμισθους...Αν υποθέσουμε ότι είναι 1,000,000 που λένε πολλοί...Επίσης συγκρίνεις 2 χώρες χωρίς να έχουν σχέση....
ΥΓ Wiki λέει 4.2εκ ο πληθυσμός τους...
ΥΓ2 Θεωρίες συνομοσίας ότι η διαφθορά στοιχίζει 20 δις το χρόνο στο δημόσιο....Μάλλον σε βολεύει για τις δικές σου θεωρίες περί 800,000 Ελοχίμ που έφαγαν 300 δις....
Σε περίπου 20 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι ετήσιες απώλειες εσόδων του ελληνικού κράτους λόγω των πελατειακών σχέσεων και των δωροδοκιών. Σε δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal (WSJ), επικαλούμενη έρευνα του Ιντιστούτου Brookings, αναφέρει ότι «φακελάκι» και «ρουσφέτι» στερούν κάθε χρόνο από τα κρατικά ταμεία, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ.
Wall Street Journal/δημοσίευση Ελευθεροτυπία
<<«Μαύρη τρύπα» 8,6 δισ. ευρώ από την εισφοροδιαφυγή (2 δισ. ευρώ ετησίως) και από οφειλές (3,4 δισ. ευρώ χρωστά το κράτος γιατί δεν αποδίδει το 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, όπως προβλέπει η νομοθεσία και άλλα 3,2 δισ. ευρώ που είναι τα συσσωρευμένα χρέη από προηγούμενα έτη) αντιμετωπίζει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.>>
Ημερησία
<<Το ύψος των αναλογούντων, αλλά μη εισπραχθέντων από το κράτος εσόδων ΦΠΑ στην Ελλάδα το 2006, ανέρχεται στο 30% του συνολικά οφειλόμενου ποσού, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30/10/2009.
Πρόκειται για ποσοστό δυόμιση φορές μεγαλύτερο από τον κοινοτικό μέσο όρο (12%) για το ίδιο έτος, τονίζει ο Δημ.Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει σχετική ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών.>>
in.gr
ΥΓ3 Μύθος και τα 3.5 δις απώλειες στα ταμεία από τα δομημένα ομόλογα και τις προμήθειες της χρηματιστηριακής που ανέλαβε την αγοραπωλησία....Όλα μύθος,μόνο οι κακοί ΔΥ φταίνε....
super_toto
04/05/2010, 09:25
Εσύ τώρα αυτό το βλέπεις ως εφαρμόσιμο ??? ή μήπως έχεις σχηματίσει την εικόνα ότι το επίπεδο των πολιτικών μας είναι ικανό να τα φέρει βόλτα με κάτι τέτοιο ???
Εδώ βγάζουν μίζες από υποτίθεται ανοικτούς διαγωνισμούς στην απ' ευθείας διαπραγμάτευση θα είναι τίμιοι ???
Δεν λέω ότι είναι εφαρμόσιμο. Λέω ότι πρέπει να σταματήσει η καραμέλα των πολιτικών για το ότι δεν έρχονται επενδυτές στην Ελλάδα. Οι ίδιοι δεν είναι ικανοί να τους φέρουν.
Πάνω κάτω την γνώμη μου την είπα, δεν έχω να προσθέσω κάτι, από εδώ και πέρα μόνο ανακύκλωση των ίδιων πραγμάτων και λεπτομέρειες θα έχω να λέω οπότε μιας και μου τρώει και πολύ χρόνο η παρακολούθηση του thread δεν ξαναγράφω άλλο.....
Ελπίζω να μας βγει σε καλό πάντως ό,τι γίνεται αυτή την περίοδο......
:wave2: :wave2: :wave2:
Banana hammock*
04/05/2010, 09:32
Βαρέθηκα να το ακούω αυτό....... Έχεις καμία απόδειξη πέρα από υποθέσεις και αξιώματα???
Αντίθετα όλοι οι ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ στο Δημόσιο είναι ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ότι μας κλέβουν........
Poioi argomisthoi? Giati argomisthoi? Giati einai aytapodeikto? Pou ti vlepeis tin apodeixi?
To gegonos pws to teliko poso itan 3-4 fores magalytero apo to proϋpologizomeno de sou leei tipota? Sou prokalei varemara?
Gandalf dr685sm
04/05/2010, 09:40
βρε mats... κάπως πρέπει να ζήσουν και οι αργόσχολοι Δ.Υ..... να μην πάρουν και αυτοί το κάτι έξτρα;
Πως νομίζεις οτι πηγάζει η διαφθορά; Εκτός και αν θεωρούμε πως σε κάθε φακελάκι κρύβεται και ενας υπουργός απο πίσω.
Όσον αφορά την φοροδιαφυγή...έχουν και τα ελαφρυντικά τους. Αίντε και πες τα δίναμε όλοι, όλα ώς είπσραξη φόρων. Τι ακριβώς θα λαμβάναμε πίσω ώς υπηρεσία απο το κράτος;... κάτι καλύτερο απο ότι έχουμε; ή μήπως ακόμα περισσότερους Δ.Υ.;
Πως καταφέραμε αλήθεια σε ενα "καπιταλιστικό κράτος" να δημιουργήσουμε ενα εργασιακό κλάδο κρατικοσυντηρούμενο είναι απορίας άξιον.
Επειδή οι περισσότεροι λόγω ηλικίας εδώ... :a22: :a22: :a024: ... προλάβαμε και ζήσαμε τότε που κανείς δεν ήθελε να μπεί στο δημόσιο γιατί δεν πλήρωνε ... όπως και την αλλαγή της δεκαετίας του 90 , όπου όλοι ήθελαν να μπούν πλέον στο δημόσιο τομέα.. κατανοούμε πλήρως το τι επιφέρει αυτό.
Κατά το Δ.Ν.Τ (και οχι την Ελληνική κυβέρνηση) περί τα 8,5 δις ευρώ , θα γλυτώσουν απο τις περικοπές δανείων και μισθών απο τον δημόσιο τομέα... ΑΝΑ ΜΗΝΑ!!!! Οπότε αν τα βάλεις ετήσια φίλε είναι λεφτά .. οχι αστεία! (σ.σ. ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟ.. .ΑΝΑ ΕΤΟΣ... sorry παραπληροφόρηση)
Κανείς τώρα δεν λέει πως οι πολιτικοί , λαμόγια πάσης φύσεως , συμφέροντα δεν πήραν τεράστιο μερίδιο του εθνικού πλούτου (και ακόμα παίρνουν) με κορυφαίο τα 28 δις ευρώ στις τράπεζες που ποτέ δεν είδε ο κόσμος(την πουτάνα μου μέσα δλδ... το πρώτο πακέτο δόσεων που θα πάρουμε απο ΔΝΤ - ΕΕ), τα ομόλογα και το Χ.Α.Α.
Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας.
Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης
Επίδομα αποδοτικότητας
Επίδομα - ταξιδιωτικά
Υπερωρίες (αλήθεια πότε πήρε κάποιος κάτι τέτοιο τελευταία φορά στον ιδ. τομέα; )
Επίδομα για το επίδομα κοκ...
Συνολικά το 3πλασιο ενός μισθού.
Και ξέρεις κάτι;... καλά κάναν και τα έπαιρναν μιας και τους τα έδιναν. ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ... ναι και εσύ που διαβάζεις και νομίζεις οτι δεν θα το έκανες. Θα πήγαινες δηλαδή την επόμενη μέρα στην τράπεζα και θα τους τα γύρναγες πίσω εεε;...:lol: :lol:
Το θέμα είναι όμως πως τώρα καλούνται να δουλέψουν περίπου με όσα δουλεύουν στον ιδ.τομέα και τους έρχεται δύσκολα.
Και οχι... δεν είναι το κλασσικό φθονολογικό σενάριο της Ελλάδος όπου οτι δεν φτάνω το γκρεμίζω στο ύψος μου. Μακάρι και ο ιδ. τομέας να έδινε τα ίδια... αλλά επειδή δεν το κάνει και επειδή όλοι οι παραπάνω μην αποδίδοντας μάλιστα ζούσαν εις βάρος υπολοίπων που έδιναν φόρους για να πληρώνονται εκείνοι, είναι λογικό να μην ακουμπάνε και τόσο οι φωνές τους τώρα.
Σκέψου πχ οτι ώς μισθωτός στον ιδ. τομέα με 10 κοντά χρόνια εργασιακής εμπειρίας (πολλαπλές εξιδεικεύσεις και πτυχία) το 1500 σε ευρώ δεν το έχω φτάσει. Και αυτόν τον μισθό τον έπαιρνε ανειδίκευτος γραφιάς στον δημόσιο τομέα. Μην λέμε λοιπόν οτι θέλουμε.
Αν δεν θέλουν απολυσεις (και καλό είναι να μην γίνουν) είναι αναμενόμενο να μειωθούν οι μισθοί στον δημόσιο τομέα.
όπως αναμενόμενο θα ήταν και σε όποια άλλη χώρα του Δ. Κόσμου , οι εγκληματίες του πολιτικού/επιχειρηματικού συστήματος να πληρώσουν και αυτοί... αλλά για το τελευταίο κρατώ οχι μόνο επιφυλάξεις αλλά τεράστιες αμφιβολίες.
Gandalf
Gandalf dr685sm
04/05/2010, 09:49
ζητώ λάθος (μαστίγωμα θέλω... παραπληροφόρηση σκέτη είμαι ο πστς..:D )..
8,5 δις ευρώ ετησίως είναι... ε ρε γεράματα λέμε....χαχαχαχαχαχαχα
mats8282
04/05/2010, 09:51
Είπα και πριν πως φυσικά υπάρχουν αργόσχολοι ΔΥ...
Και φυσικά διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες..Αν παραδεχόμουνα πως δεν υπάρχουν τότε καταρρέει όλη η κοσμοθεωρία μου περί κομματικού κράτους :p
Η ένστασή μου είναι πως δεν είναι αυτοί το 98% του χρέους..Επίσης η διαφθορά μπορεί να αναλυθεί σε φακελάκι 50Ε και σε μίζα για κατασκευή έργων αξίας πολλών δις ευρώ...Ο χαμός που γίνεται σε δήμους κτλ κτλ κτλ...
Το πρώτο είναι ένα θέμα...Το δεύτερο είναι ΤΟ θέμα....
Στα περί μισθών,ωραρίων κτλ η άποψή μου είναι ότι το πρόβλημα είναι στους ιδιωτικούς και όχι στους δημόσιους....
Μεγάλο θέμα και θέλω να πάω να φάω μεσημεριανό πριν τις 5 :wave2:
ΥΓ Γεράματα ρε φίλε μου καθόμουν σε μιαΝ ααακρηηηηηη :lol:
Banana hammock*
04/05/2010, 09:52
Αυτή η καραμέλα με τους επενδυτές που δεν έρχονται στην Ελλάδα λόγω φορολογίας, θα μπορούσε να κοπεί πολύ εύκολα με τον τρόπο που την έχουν κόψει σοβαρές χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία κ.α.
Ετσι απλά.
Swsto to vriskw! :) Tha ypovallei i etaireia kollosos tin protasi tis, tha orizetai mia armodia epitropi prokeimenou na exetasei to thema i opoia tha sygkalei mia epistimoniki omada apo oikonomologous wste na kathorisei to isozygio tis wfeleias, i opoia, me ti seira tis, tha apeythinetai se eidika katartismeno proswpiko pou i armodiotita tou tha einai na parakolouthei oles tis trehouses parametrous kai exelixeis tis agoras, enw eidika entetalmenoi ypalliloi tha ehoun tin eythini tou syntonismou olwn twn syntelestwn kai opou yparhei anagki tha sygkalei ti sygkrotisi newn ypoepitropwn oi opoies mpla kai mpla mpla mpla, kata ti diarkeia twn parapanw mpla wste i mpla mpla na ypeiserhetai se ena neo mpla, wste mpla mpla mpla to plaisio twn newn katigoriwn kai mpla mpla mpla, alla pote mpla... Opote tha vriskomastan me kammia 100sti neous, dimosious ypallilous tous opoious aplws tha xehnousame to logo gia ton opoio tous proslavame, w toso axiokratika ennoeitai, kathws aplws tha tous diorize o ypourgos kai oi paratrehamenoi tou... Allo?
Gandalf dr685sm
04/05/2010, 09:52
και ενα πάρα πολύ καλό άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα όσον αφορά τον δημόσιο τομέα και την απασχόληση ..
http://www.inegsee.gr/enimerwsi-79-doc2.htm
Gandalf
Αυτό που έχει χαντακώσει τον Δημόσιο Τομέα δεν είναι γενικά οι αμοιβές...Είναι η τραγική ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ των αμοιβών....
Υπάρχουν άνθρωποι στον ΔΤ που όντως αμείβονται όπως ένας αντίστοιχος στον ιδιωτικό...Και μάλιστα (ο νόμος του Μέρφι θα ισχύει εδώ) τις περισσότερερς φορές οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν πολύ σκληρά μιας και η δουλεία τους τους φέρνει συνεχώς σε επαφή με το κοινό που δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα..
Υπάρχει όμως ένα ΛΕΦΟΥΣΙ από υπηρεσίες, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ κλπ όπου κάτω από το τραπέζι και μστην μούγκα (για να μην καρφωθούν και πέσει κράξιμο...) είχαν καταφέρει μέσω ειδικών επιδομάτων, πλαστών υπερωριών. μαιμούδων εκτός έδρας κλπ να ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ τις αμοιβές τους. Πολλοί μάλιστα εξ' αυτών πέρα από πλουσιοπάροχα αμοιβόμενοι είναι και εντελώς αχρηστοι ή και αργόμισθοι...Απλά παίρνουν ένα πλούσιο μισθό χωρίς κανένανς να ξέρει που βρίσκονται και πάνω σε τι εργάζονται...
Και σε αυτό είναι η κύρια ευθύνη της ΑΔΕΔΥ. Που ενώ τόοοσα χρόνια τα ήξερε αυτά, όχι μόνο δεν τα κατάγγελνε, όχι μόνο δεν έκανε κάτι για αυτό, αλλά πίεζε για να φθάσουν σε αυτά τα ύψη αμοιβών και αυτοί που ήταν έξω από το πάρτυ χωρίς να τους περάσει από το μυαλό ότι αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει...
ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ λοιπόν κάποια στιγμή το πάρτι θα τελείωνε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Υπερωρίες (αλήθεια πότε πήρε κάποιος κάτι τέτοιο τελευταία φορά στον ιδ. τομέα; )
Σκέψου πχ οτι ώς μισθωτός στον ιδ. τομέα με 10 κοντά χρόνια εργασιακής εμπειρίας (πολλαπλές εξιδεικεύσεις και πτυχία) το 1500 σε ευρώ δεν το έχω φτάσει. Και αυτόν τον μισθό τον έπαιρνε ανειδίκευτος γραφιάς στον δημόσιο τομέα. Μην λέμε λοιπόν οτι θέλουμε.
Gandalf
…και τα δυο αυτά είναι ΑΔΙΚΑ για τον εργαζομενο στον ιδιωτικό τομέα…
Το ότι τα παίρνουν οι δημόσιοι , είναι σωστό…
Το ποσo και αν δουλεύουν στο δημόσιο έχει να κάνει με πολλά πράγματα και όχι ΜΟΝΟ με το ότι είναι ….τεμπέληδες ….
Έχει να κάνει με την μηχανογράφηση , με τον μηχανισμό αξιολόγησης , με τις συνθήκες εργασίας κ.λ.π
Σκέψου π.χ. μια ιδιωτική εταιρία σήμερα να ΜΗΝ είχε υπολογιστές , εξειδικευμένο λογισμικό , διαδικασίες , οργάνωση, στόχους κλπ πόσο …αποδοτικοί θα ήταν οι υπάλληλοι της …
super_toto
04/05/2010, 10:00
Swsto to vriskw! :) Tha ypovallei i etaireia kollosos tin protasi tis, tha orizetai mia armodia epitropi prokeimenou na exetasei to thema i opoia tha sygkalei mia epistimoniki omada apo oikonomologous wste na kathorisei to isozygio tis wfeleias, i opoia, me ti seira tis, tha apeythinetai se eidika katartismeno proswpiko pou i armodiotita tou tha einai na parakolouthei oles tis trehouses parametrous kai exelixeis tis agoras, enw eidika entetalmenoi ypalliloi tha ehoun tin eythini tou syntonismou olwn twn syntelestwn kai opou yparhei anagki tha sygkalei ti sygkrotisi newn ypoepitropwn oi opoies mpla kai mpla mpla mpla, kata ti diarkeia twn parapanw mpla wste i mpla mpla na ypeiserhetai se ena neo mpla, wste mpla mpla mpla to plaisio twn newn katigoriwn kai mpla mpla mpla, alla pote mpla... Opote tha vriskomastan me kammia 100sti neous, dimosious ypallilous tous opoious aplws tha xehnousame to logo gia ton opoio tous proslavame, w toso axiokratika ennoeitai, kathws aplws tha tous diorize o ypourgos kai oi paratrehamenou tou... Allo?
Kala kathises kai egrapses olo ayto se greeklish otan exo hdh postarei ayto:
Δεν λέω ότι είναι εφαρμόσιμο. Λέω ότι πρέπει να σταματήσει η καραμέλα των πολιτικών για το ότι δεν έρχονται επενδυτές στην Ελλάδα. Οι ίδιοι δεν είναι ικανοί να τους φέρουν.
xaras to kouragio soy.
Gandalf dr685sm
04/05/2010, 10:03
πάμε σε φαύλο κύκλο πάλι παιδιά...
Οι διευθυντές κάθε τμήματος θα μπορούσαν να εισηγηθούν κάποια κονδύλια που τους ήταν τότε για να μπαίνουν σε τσέπες να πάνε σε μηχανογραφήσεις κτλ.
Ένα μάλιστα απο τα πλέον κλασσικά ανέκδοτα του ΙΤ χώρου είναι η ύπαρξη ενιαίας μηχανογραφήσης στον δημόσιο τομέα που θα έλυνε κάθε είδους καθυστερήσεις, αλλά συνάμμα θα πέταγε και καμιά 10.000 άτομα απο τις θέσεις τους που δημιουργήθηκαν για να βάζουν σφραγίδες και να κάνουν τους διαβιβαστές εγγράφων.
Το πρόβλημα πάντως όπως είπα δεν μου είναι τόσο οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων.. όσο ο άχρηστος και μεγάλος αριθμός αυτών που τους παίρνουν επιβαρρύνοντας τις τσέπες των υπολοίπων. Και αυτό έχει ώς αίτιο φυσικα΄την πολιτική εξυπηρέτηση - αλισβερίσι των κομμάτων και των υποψήφιων ψηφοφόρων τους.
Φαύλος κύκλος όπως είπα δηλαδή που απλά ήρθε το Δ.Ν.Τ και Ε.Ε. , και είπαν με βίαιο τρόπο ΤΕΡΜΑ... οχι για το καλό το δικό μας φυσικά, μιας και τα χρήματα θα τα παίρνουν αυτοί τώρα, αλλά δεν παύει να είναι μια ευκαιρία να καθαρίσει ο σταύλος απο κοπριές...
Αλλά ξέχασα ...
έχουμε το πολιτικό σύστημα και πολιτική παιδεία που δεν μας το επιτρέπει...:rolleyes:
Banana hammock*
04/05/2010, 10:05
Erwtisi: Posoi apo sas pou grafete edw oli mera eiste dimosioi ypalliloi kai poioi, giati to teleutaio tou ggs (sorry ggs alla leme tin alitheia twra) mou evale psyllous st'autia?
MAX KEISER Part 2...
http://www.youtube.com/watch?v=IbNtZYkAEHE&feature=player_embedded
Erwtisi: Posoi apo sas pou grafete edw oli mera eiste dimosioi ypalliloi kai poioi, giati to teleutaio tou ggs (sorry ggs alla leme tin alitheia twra) mou evale psyllous st'autia?
:rotflmao: :rotflmao:
Ρίξε στα αυτιά σου flit να φύγουν οι ψύλλοι , γιατί εδώ και 20 χρόνια που δουλεύω , δουλεύω ΜΟΝΟ στον ιδιωτικό τομέα…
:beer:
Operater
04/05/2010, 10:25
Αυτό που έχει χαντακώσει τον Δημόσιο Τομέα δεν είναι γενικά οι αμοιβές...Είναι η τραγική ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ των αμοιβών....
.....
...μαζί με τα 160 επιδόματα που επινόησαν...
Banana hammock*
04/05/2010, 10:34
Pantws kala lene pws oi Ellada ehei 10 ekatomyria prwthypourgous, e? Oloi tin xeroume ti lysi alla mallon den xerame to provlima gia to opoio xeroume ti lysi!
Banana hammock*
04/05/2010, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
:rotflmao: :rotflmao:
Ρίξε στα αυτιά σου flit να φύγουν οι ψύλλοι , γιατί εδώ και 20 χρόνια που δουλεύω , δουλεύω ΜΟΝΟ στον ιδιωτικό τομέα…
:beer:
Mpa. Den epiase! :(
Mallon prepei n' arhisw na plenomai :rolleyes:
Banana hammock*
04/05/2010, 12:26
Pantws kala lene pws oi Ellada ehei 10 ekatomyria prwthypourgous, e? Oloi tin xeroume ti lysi alla mallon den xerame to provlima gia to opoio xeroume ti lysi!
Μεταξύ των οποίων και ο Γιωργάκης φυσικά... Που δεν είναι και ο καταλληλότερος εδώ που τα λέμε. :rolleyes:
Ε, μπείτε στο facebook του, να δείτε! Όλο συνταξιούχοι, που χαρίζουν τη σύνταξή τους για να σωθεί η οικονομία μας του αφήνουν μηνύματα! :eyepop:
Καλά αυτό με την αξιολόγηση στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο είναι ανέκδοτο στην Ελλάδα.
Κατά κανόνα το κομματόσκυλο, βύσμα, προϊστάμενος, απόφοιτος δημοτικού καλείται να αξιολογήσει απόφοιτους πανεπιστημίου.
:bigcry: :bigcry:
Το θέμα όμως είναι ότι οι δάσκαλοι-εκπαιδευτικοί όπως και οι αστυνομικοί, δικαστικοί κλπ είναι λειτουργοί και όχι απλά δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί μας καίνε πιο πολλοί και σε αυτού η αξιολόγηση πρέπει να υφίσταται
Banana hammock*
04/05/2010, 12:41
Το θέμα όμως είναι ότι οι δάσκαλοι-εκπαιδευτικοί όπως και οι αστυνομικοί, δικαστικοί κλπ είναι λειτουργοί και όχι απλά δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί μας καίνε πιο πολλοί και σε αυτού η αξιολόγηση πρέπει να υφίσταται
Την αξιολόγηση δεν την κάνει ο συνάδελφός σου, ο φίλος σου, ο καρντάσης σου ή έστω ο διευθυντής σου, που είσαι όλη μέρα μαζί του και η γλώσσα σου, όταν δεν είναι βουτηγμένη στον καφέ, γλύφει τα @@ του, συγνώμη κιόλας, αλλά ο πολίτης τον οποίο υπηρετείς! Ας αναπτυχθεί ένα σύστημα, τώρα που υπάρχουν λεφτά, ώστε ο κάθε πολίτης να αξιολογεί το δημόσιο υπάλληλο που τον εξυπηρέτησε, όπου ο δημόσιος υπάλληλος δε θα μπορεί να έχει κανενός είδους πρόσβαση!
Παντως ο Γιωργος θα τους μετρησει τους ΔΥ....
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11640947
επιτελους θα μαθουμε...
stefanos
04/05/2010, 14:06
Η αξιολόγηση έχει νόημα μόνο εφόσον υπάρχουν περιγραφές θέσεων απαιτήσεις προσόντων και πραγματικό οργανόγραμμα και αρμοδιότητες.
Στο Δημόσιο τίποτα απ όλα αυτά δεν υπάρχει.
Δοκιμάστε με μιά λακκούβα στο δρόμο.
Προσπαθήστε να βρείτε ποιος είναι υπεύθυνος να την επισκευάσει, και μετρήστε τηλέφωνα μέχρι να βγάλετε άκρη και μόνο κατά τύχη θα το καταφέρετε.
Η λακκούβα θα γίνει μπάλωμα στο τέλος βέβαια αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρτί θα ξοδέψουν οι υπηρεσίες μεταξύ τους πόσες υπογραφές θα πέσουν σε αυτά τα χαρτιά, πόσοι θα πάνε να κάνουν αυτοψία με υπηρεσιακά αυτοκίνητα για να αποφανθούν ότι δεν είναι στην δική τους αρμοδιότητα, και όλα αυτά για μιά φτυαριά άσφαλτο.
Δεν κάνω πλάκα.
Το Δημόσιο έχει πρόβλημα γιατί είναι βαβέλ.
Για ένα απλό έργο που θα έκανε ένας κοινοτάρχης στην Γερμανία στην Ελλάδα χρειάζεται κοινή υπουργική απόφαση 5 ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΝ για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
Για μια ανεμογεννήτρια 11 άδειες.
Δεν είναι τεμπέληδες οι άνθρωποι ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ.
Γι αυτό πάμε στο διάολο γενικά.
Αυτά βλέπουν οι επενδυτές και πέρνουν τα λεφτά και φεύγουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
επιτελους θα μαθουμε...
Μαζί με το Μητρώο να περάσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και το ενιαίο μισθολόγιο, να έχουν έναν ΚΟΙΝΟ φορέα μισθοδοσίας κατευθείαν απο το ΥΠ.ΟΙΚ. και να κοπούν τα επιδόματα στο χέρι, με λίστες κλπ..
Το πρόγραμμα «Σόλων» αφορούσε την καταγραφή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, και αντίστοιχα το «Θαλής» περιελάμβανε την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου δημοσίων υπαλλήλων όπου θα καταγράφονταν τα προσόντα του κάθε υπάλληλου ξεχωριστά.
Να δείτε που θα βγούν οι συνδικαληστές και θα πουν για προσωπικά δεδομένα εναντίων της καταγραφής των προσόντων :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Banana hammock*
04/05/2010, 15:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
επιτελους θα μαθουμε...
As arhisei me ti gynaika tou Fwtiadi, pou einai ypotithetai eforiakos, sto prwin tsifliki tou antra tis diladi kai den ehei patisei pote sti douleia tis! :mad:
Banana hammock*
04/05/2010, 16:01
Xerete poios plirwnei tous ergazomenous sta politika grafeia twn vouleytwn, ta opoia synehizoun na leitourgoun kata ti diarkeia tis thiteias tous, gia na exypiretoun tous psifoforous tous, diladi gia na to poume pio wma kai xekathara, na exargyrwsoun tin eugnwmosyni twn vouleytwn se rousfetia kathe eidous pros tous axiotimous sympolites mas? Xerete pws einai ki autoi dimosioi ypalliloi? Xerete pws an kleisei to grafeio, metatassontai se kapoia alli dimosia ypiresia pou tous ehei anagki? Xerete poious de tha tolmisei na akoumpisei o Giorgakis? Xerete posa kila malakes eimaste? :mad:
Και ομως η λυση στο συστημα υπαρχει +2000 χρονια πριν.
Περικλης
Πως μπορουσε καποιος στην αρχαια Ελλαδα (οροι) να γινει πολιτικος...απαραιτητες προυποθεσεις¨.
1.Ελληνας και με ελληνικη παιδεια
2.Πριν την εισχωρηση του στην πολιτικη καταμετρηση της περιουσιας του μεχρι "σανδαλων"
3.Οχι κυναιδος (κυναιδος...ειναι αυτο που λεμε σημερα πουστης,αδεςρφη)
Τι συνεβαινε τοτε εαν καποιος ηταν υπευθυνος για καταστροφη που μεσω των νομων + πραξεων που δημιουργησε αυτος προκαλεσε
1.Δημεσυση ΟΛΗΣ του της περιουσιας και των "σανδαλων"
2.Εαν η περιουσια του δεν εφτανε να καλυψει την ζημια που αυτος προκαλεσε,υποχρεωτικη δημοσια δουλεια ΔΩΡΕΑΝ
3.Εαν η ζημια για την Αθηνα ηταν τοσο μεγαλη...αυθημερων...θανατωση.
Απλα πραγματα....
Ερωτημα που αναγεται απο μονο του....αν στην σημερινη εποχη ισχυαν αυτες οι προυποθεσεις....ποιος θα ηταν αυτος που για την δοξα μονο και μονο θα ρισκαρε την περιουσια του και την ζωη του
:confused: :confused:
Μαλλον κανενας και αυτο γιατι οι σημερινοι Ελληνες δεν εχουν Ελληνικη παιδεια.
Στην αρχαια Ελλαδα υπηρχαν οι ηρωες και εχαιραν τιμης και δοξας στην μοντερνα Ελλαδα οι τοτε Ηρωες θα χαρακτηριζονται σαν κοροιδα η γραφικοι..
Τα συμπερασματα δικα σας....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Μαλλον κανενας και αυτο γιατι οι σημερινοι Ελληνες δεν εχουν Ελληνικη παιδεια.
Να βάλουμε τον Μπαμπούκο τότε πρωθυπουργό, να χεστούμε στο τάληρο...:D
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει εδω μεσα σε αυτη την περιπτωση ας διαγραφει η ας αυγχωνευτει με αλλο θεμα με βρισκει ομως συμφωνο σε ολα.
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ
1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ πχ 200
3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8
4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ
5. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ
6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ
7. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
8. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ
9. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
nikos1400
04/05/2010, 19:57
Σωστοτατα !!
αλλα ο τιτλος του θρεντ σου θυμιζει .... συνοικεσιο !!
Banana hammock*
05/05/2010, 00:55
Να βάλουμε τον Μπαμπούκο τότε πρωθυπουργό, να χεστούμε στο τάληρο...:D
Mpou! Mpou! Mpou-mpoukos!
Ιznogood
05/05/2010, 02:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
3.Εαν η ζημια ... ηταν τοσο μεγαλη...αυθημερων...θανατωση.
Δε χρειαζομαστε τπτ αλλο....:lol:
Gandalf dr685sm
05/05/2010, 02:52
υπάρχει το κλασσικό thread πλέον ...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=101918
Εχετλαίος
05/05/2010, 03:29
Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. Ο κερδοσκόπος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό αεροσκάφος (Έλληνα φίλου του), επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και …χάθηκε για τρεις ώρες. Αυτές τις τρεις ώρες ο Σόρος… συμβούλευε τον Έλληνα πρωθυπουργό!!! Ο Σόρος μετά το ραντεβού του με τον Γ. Παπανδρέου, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος απ όπου αναχώρησε με το ίδιο αεροσκάφος. Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον …συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;
Την ίδια περίπου στιγμή που ο Πρωθυπουργός τα έλεγε με τον Σόρος, όπως γράφτηκε στο Ποντίκι (και επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε μυστικά με ένα άλλο μεγάλο… επενδυτή, μεγαλοστέλεχος ταυτόχρονα της Goldman Sachs και της BP. Η «μυστικότητα» της συνάντησης, πήγε περίπατο μετά από το δημοσίευμα του Ποντικιού υποχρεώνοντας την Λούκα Κατσέλη και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναζητήσουν γελοίες δικαιολογίες, όπως ότι τον εν λόγο κύριο (Σέδερλαντ) η υπουργός τον γνώριζε από παλιά, από τη θητεία της στο ΔΝΤ…
Αυτές οι μυστικές επαφές και συναντήσεις δεν είναι οι μόνες. Αυτήν την περίοδο τα πιράνχας των αγορών, τριγυρίζουν γύρω από το ημιθανές ελληνικό πτώμα. Οι … επενδυτές, είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις διαδικασίες που επιβάλλει το ΔΝΤ και να τραφούν από το ελληνικό χρέος. Για το λόγο αυτό συνωστίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις του ΔΝΤ με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλλιεργούν τις επαφές τους, τόσο με κυβερνητικά στελέχη, όσο και με παράγοντες της ελληνικής αγοράς (τραπεζίτες, επιχειρηματίες) με τους οποίους θα συνεργαστούν στο επερχόμενο τσιμπούσι. Πάντα υπάρχει ένα ξεροκόμματο και για τα εγχώρια λαμόγια…
Η πρακτική με την οποία γίνεται το ξεκοκάλισμα μιας ολόκληρης χώρας, από τα μεγάλα παγκόσμια αφεντικά και τους ντόπιους οικονομικούς και πολιτικούς «πράκτορές»τους είναι γνωστή και δοκιμασμένη σε δεκάδες χώρες:
Με λαμογιές, μίζες και… θαλασσοδάνεια το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας μετατρέπεται σε υπαλληλικό προσωπικό των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και κυρίως των ξένων. Με το πέρασμα του χρόνου το χρέος γίνεται δυσβάσταχτο. Τότε ξεκινά η θεσμοθετημένη τοκογλυφική πρακτική που ζούμε αυτές τις μέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
Το ΔΝΤ, εμφανίζεται ως από μηχανής θεός και δίνει δανεικά για να καλύψει η χώρα τους τρέχοντες τόκους από προηγούμενα δάνεια.
Για …αντάλλαγμα το ΔΝΤ ζητά «μεταρρυθμίσεις». Για την ακρίβεια απορρύθμιση της οικονομίας με περικοπές αμοιβών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διάλυση της νομοθεσίας για τα εργασιακά και ασφαλιστικά. Με τον τρόπο αυτό (συμπίεση του κόστους εργασίας) βαθαίνει η ύφεση και υποτιμώνται συνολικά οι αξίες.
Το επόμενο βήμα είναι η εμφάνιση των… επενδυτών (σαν το Σόρος) οι οποίοι θα αγοράσουν «τζάμπα» ότι μας έχει απομείνει. Από τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, μέχρι τις τουριστικές υποδομές, τον ορυκτό πλούτο και την … Ακρόπολη.
Επειδή ενδεχομένως, κάποιοι θα σκεφτούν πως κινδυνολογούμε, θα αναφέρουμε απλώς ένα παράδειγμα: Σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που… διασώθηκαν με τη συμβολή του ΔΝΤ, και του… Σόρος που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό μας, έχει ιδιωτικοποιηθεί μέχρι και το νερό της βροχής το οποίο διαχειρίζεται ο αμερικανικός κολοσσός Bechtel
http://www.corpwatch.org/article.php?id=6670
:hypnotize :eyepop:
όχι μόνο θα τα ξεπουλήσουμε όλα.... αλλά θα βρίζουμε κι από πάνω που δεν τα πουλήσαμε πιο μπροστά που είχαν μεγαλύτερη αξία, για να πάρουμε μεγαλύτερο σπίτι και μεγαλύτερο αυτοκίνητο....
Cpt. Haddock
05/05/2010, 03:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από mankam
[...]1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
[...]
Μείωση, ναι. Κατάργηση όχι για να μη δίνεις κι αλλο χώρο στο μαυρο χρήμα :winka:
Βγήκαν οι 16 μισθοί στην απεργία!!!!!!!!!!!!!! Στείλτε το παντού να
γίνουν ρόμπα οι γελοίοι!!!!!!!!!!!!
Δεν έχουν τσίπα αυτά τα καθίκια????????????????????
-------------------------------------------------------------------------------------
4/5/2010
18:13
Τετράωρη στάση εργασίας εξήγγειλαν για αύριο, τις ώρες 11.00 - 15.00,
οι υπάλληλοι της Βουλής, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και
«εμποδίζοντας, κατά τον τρόπο αυτό, την κατάθεση του αντεργατικού
νομοσχεδίου».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι «για
την κρίση, που πλήττει τη χώρα μας, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλά οι
κυβερνήσεις που με τις επιλογές και παραλείψεις τους έφεραν τη χώρα σε
αυτό το τέλμα».
«Ζητάμε να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, που πλήττουν όλους τους
εργαζομένους και υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή μας»,
καταλήγουν οι
Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
υπάλληλοι της Βουλής.
Ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, δήλωσε στους
κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι οι υπηρεσίες της Βουλής θα
λειτουργήσουν κανονικά με προσωπικό ασφαλείας.
Δεν σας κάνει λίγο περίεργο το γεγονός ότι δεν ακούγεται πουθενά η εκκλησία;;;;
Για φορολογία δεν το συζητώ, έχουμε μείνει στα πρώτα μέτρα τα οποία τα τσεκούρωσε κιόλας...
Αλλά τέτοια σιωπή από δημοσιογράφους και βουλευτές αντιπολίτευσης δεν την περίμενα....
Αίσχος απλά..