View Full Version : R1200gs - Τα φώτα σας
μετά από αρκετή αναζήτηση κατέληξα να παραγγείλω το R1200GS και να αποχωριστώ το Fazer μου. Το γιατί επιλέγω BMW είναι μια άλλη ιστορία, γι αυτό όμως που θα ήθελα τη βοήθεια σας είναι ως προς το τι να προσέξω όπως και τι αξεσουάρ να βάλω
Οι τιμές των εργοστασιακών μου ακούγονται πολύ ακριβές, πχ 550 ? για μια βαλίτσα όταν η ακριβότερη GIVI που είχα πάρει είχε 250, επίσης κάγκελα κλπ δείχνουν τσιμπημένα όλα προς τα (πολύ) πάνω!
Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Θωμάς
Καλοτάξιδη να είναι η μπέμπα!
Ποιο μοντέλο πήρες, 2009 ή 2010 ?
Κάγκελα περιττά, προσθέτουν βάρος, είναι άσχημα, ακριβά.
Βαλίτσα δεν βάζω ποτέ - αν παρ'ολα αυτά την χρειάζεσαι, η BMW θα σε βολέψει καθότι μπαίνει-βγαίνει-κουβαλιέται άνετα, έχεις ένα κλειδί μόνο. Δες και τις THRAX της SW Motech
Αν κάνεις χρήση εκτός δρόμου, θα χρειαστείς κάποια λίγα προστατευτικά για να αποφύγεις τα χειρότερα (πχ ποτενσιόμετρο, φανάρι)
Αν ταξιδεύεις - εκδράμεις αρκετά, βάλε τα flaps που φοράει και το adventure κάτω από τη ζελατίνα, κόβουν πολύ αέρα που σε χτυπάει στα χέρια και ώμους.
:wave2:
BUSA MAKIS
26/05/2010, 07:42
Αυτές είναι δυστηχώς οι τιμές BMW στο Ελλάδα.
Ψάξου και λίγο στο εξωτερικό μέσω internet.
παραγγειλα το μοντέλο του 2010 για τα 30 χρόνια του GS.
Η βαλίτσα μου είναι απαραίτητη, οπότε θα κοιτάξω και τις εναλλακτικές που προτείνετε
Επίσης η προσθετική ζελατίνα ακούγεται καλή ιδέα αλλά πρώτα θα πρέπει να δω τι προστασία παρέχει η μαμά. είμαι και κοντός (1,75) οπότε ίσως αρκεί...
ευχαριστώ για τις απαντήσεις
soter3gm
26/05/2010, 07:53
Θα σου πρότεινα να βάλεις προστατευτικά κυλίνδρων Η και κάγκελα χαμηλά.
τα flaps είναι ένα καλό "εργαλείο" για τα ταξίδια . υπάρχουν και φτηνά Ελληνικά που κάνουν μια χαρά δουλειά.
Βαλίτσα μια Κappa είναι ότι πρέπει και φτιάχνεις την κλειδαριά ίδια με της μηχανής (κάπου εδώ μέσα έχει το σχετικό topic)
soter3gm
26/05/2010, 07:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από aquatic
παραγγειλα το μοντέλο του 2010 για τα 30 χρόνια του GS.
Θα ξεχάσεις τι πάει να πει συνεργείο ...λάδια ξίδια και λάστιχα ......
(εργαλείο με Καπελότα) ούτε βαλβίδες δεν θα θέλει αν το πηγαίνεις BMW φεεεεεταααα :rotflmao:
Ρώτα και τους αρχαίους κάθε 10 λύνουμε ....:eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από soter3gm
Θα ξεχάσεις τι πάει να πει συνεργείο ...λάδια ξίδια και λάστιχα ......
(εργαλείο με Καπελότα) ούτε βαλβίδες δεν θα θέλει αν το πηγαίνεις BMW φεεεεεταααα :rotflmao:
Ρώτα και τους αρχαίους κάθε 10 λύνουμε ....:eyepop:
η αλήθεια είναι ότι με την αξιοπιστία της μηχανής οι απόψεις...διίστανται! άλλοι λένε ότι δεν βγάζει τίποτα άλλοι ότι έχει πολλά προβλήματα. Οντας κάτοχος ιαπωνέζικων μηχανών από το 1982 και μετά(!) δεν έχω μάθει να είμαι φίλος με τα συνεργεία!
Ελπίζω να μην είναι ακριβεις οι πληροφορίες περί πολλών προβλημάτων δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν ένα εργοστασιακό προιόν να παράγεται για τόσο πολύ σε τόσα πολλά κομμάτια και να μην έχουν λυθεί τα προβλήματα του...έχω λάθος?
Καταρχην να σου ευχηθω να ειναι καλοταξιδη!
Τα καγκελα στον κινητηρα ειναι, ΙΜΗΟ, το μονο ισως αξεσουαρ που δεν πρεπει να λυπηθεις. Ειναι απαραιτητα.
Πιστεψε με,δε θελεις να δεις πως θα ειναι η κεφαλη του Boxer μετα απο πτωση η μετα απο συγκρουση με κολωνακια πεζοδρομιων ...!
Τωρα για τις βαλιτσες de gustibus...non est disputandum ....Εγω παντα θαυμαζα τις BMW για τα ωραια αξεσουαρ που ειχαν, τα οποια ξεχωριζαν απο μας τη 'μπλεμπα'.
Ειναι πραγματικα ακριβη μια βαλιτσα BMW αλλα μπορεις να δεις την Krauser για παραδειγμα που ειναι στα ιδια λεφτα περιπου με τη Givi και ειναι προμηθευτρια της BMW. Επισης η ZEGA εχει κατι 'ζεν' βαλιτσες αλλα οχι σε 'ζεν' τιμη!
..by the way ο Υπολογιστης Ταξιδιου ειναι αχρηστος, για τον απλο λογο οτι ο δεικτης βενζινης ειναι προβληματικος. Οποτε αν δεν μπορει να υπολογισει ποση βενζινη εχει το ρεζερβουαρ σου, πως θα σου πει ποσα χιλιομετρα εχεις ακομη?
Επισης αχρηστα τα χρωμια εξατμησεων. Πολλη φασαρια για το τιποτα.
ναι ειδα και τις Crauser οι οποίες έχουν 370 με τη βάση. δεν είναι και λίγη η διαφορά με τις BMW...θα δούμε
κάγκελα λοιπόν λέω να βάλω! Τα προτιμήσω τα της BMW?
g.kounoupis
26/05/2010, 09:08
εγω θα σου ελεγα να παρεις αξεσουαρ της bmw οπως κα να το δεις δεν ταιριαζει η givi η kappa με το bmw τοσα λεφτα θα δωσεις για να την παρεις και σκεφτεσαι τα 300 παραπανω της βαλιτσας.
δεν θεω να σου πω τι θα κανεις με τα λεφτα σου απλα λεω την γνωμη μου
πάντα είχα την άποψη πως οι BMW είναι ακριβές, αλλά αν δεις τελευταία όλες οι εταιρίες εμφανίζυον μηχανές σε τιμές κοντά ή και ακριβότερα από τις BMW- βλεπε Tenere 1200, Moto Guzzi κλπ. Οπότε τα λεφτά άντε το παίρνεις απόφαση ότι θα τα δώσεις για να έχεις και όλα τα βοηθήματα που σου παρέχει (ABS, Ηλ/κη Ανάρτηση, Antispin, κλπ)
Για τα αξεσουάρ όμως δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσεις μια περιουσία. Η βαλίτσα της BMW έχει 515 €, ήτοι 180.000 Δρχ (τις θυμάστε?). Και ρωτάω, θα δίναμε 180Κ για μια βαλίτσα!?!? που στο κάτω κάτω δεν τις φτιάχνει η ίδια αλλά από κάποιο άλλο κατασκευαστή τις αγοράζει!
Ειναι σαν να πηγαινεις σε ένα καλό εστιατόριο γιατί σ αρέσει η κουζίνα του και σου χρεώνουν υπερβολικά το εμφιαλωμένο κρασί το οποίο κι αυτοί από κάβα το αγοράζουν και καμία περαιτέρω επεξεργασία (κόστος) δεν παρέχουν...
ναι ειδα και τις Crauser οι οποίες έχουν 370 με τη βάση. δεν είναι και λίγη η διαφορά με τις BMW...θα δούμε
κάγκελα λοιπόν λέω να βάλω! Τα προτιμήσω τα της BMW?
Νομιζω, χωρις να ειμαι σιγουρος, οτι ολα τα καγκελα ειναι περιπου στην ιδια τιμη, ειτε Ιταλικα :nono: ειτε Γερμανικα:beer:
Η Mοtech αν δεν κανω λαθος ειναι προμηθευτης της BMW αλλα δε νομιζω οτι εινα πολυ φθηνοτερα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Καταρχην να σου ευχηθω να ειναι καλοταξιδη!
Τα καγκελα στον κινητηρα ειναι, ΙΜΗΟ, το μονο ισως αξεσουαρ που δεν πρεπει να λυπηθεις. Ειναι απαραιτητα.
Πιστεψε με,δε θελεις να δεις πως θα ειναι η κεφαλη του Boxer μετα απο πτωση η μετα απο συγκρουση με κολωνακια πεζοδρομιων ...!
Τωρα για τις βαλιτσες de gustibus...non est disputandum ....Εγω παντα θαυμαζα τις BMW για τα ωραια αξεσουαρ που ειχαν, τα οποια ξεχωριζαν απο μας τη 'μπλεμπα'.
Ειναι πραγματικα ακριβη μια βαλιτσα BMW αλλα μπορεις να δεις την Krauser για παραδειγμα που ειναι στα ιδια λεφτα περιπου με τη Givi και ειναι προμηθευτρια της BMW. Επισης η ZEGA εχει κατι 'ζεν' βαλιτσες αλλα οχι σε 'ζεν' τιμη!
..by the way ο Υπολογιστης Ταξιδιου ειναι αχρηστος, για τον απλο λογο οτι ο δεικτης βενζινης ειναι προβληματικος. Οποτε αν δεν μπορει να υπολογισει ποση βενζινη εχει το ρεζερβουαρ σου, πως θα σου πει ποσα χιλιομετρα εχεις ακομη?
Επισης αχρηστα τα χρωμια εξατμησεων. Πολλη φασαρια για το τιποτα.
Διαφωνώ για τον υπολογιστή ταξιδίου, δεν είναι καθόλου άχρηστος και ο δείκτης βενζίνης δεν είναι προβληματικός. Απλά όταν το ντεπόζιτο πιάσει μέση η ένδειξη πέφτει από γεμάτο στη μέση. Από κει και μετά όλα δουλεύουν σωστά. Και τα εναπομείναντα χλμ που σου λέει ο υπολογιστής είναι σωστα με πολύ μικρή απόκλιση (μετρημένα μέχρι να ξεμείνω - είχα μαζί μου μπιτονάκι). Τον ρυθμό πτώσεις του δείκτη βενζίνης τον άλλαξαν νομίζω με την τελευταία αναβάθμιση.
Από μένα να προτιμήσεις τις βαλίτσες μαμά είναι μακράν καλύτερες από άλλες και πλήρως αδιάβροχες και αθόρυβες. Σημείωσε ότι σε ταξίδι με 160 - 180 δεν νιώθεις ότι έχεις βαλίτσες. Μόνο στην πόλη λόγω όγκου τις βγάζεις.
Καλορίζικη φίλε μου και πάντα όρθιος
:beer: :beer:
ευχαριστω για τις ευχες! απ' ότι βλέπω μάλλον θα βάλω τη BMW βαλίτσα καθότι η συμπεριφορά τους σε ταξιδι είναι σημαντικός παράγοντας. κάγκελα επίσης θα βάλω. μάλλον BMW όπως επίσης και συναγερμό, επίσης BMW. Με αυτά και μ αυτά φτάσαμε λίγο πάνω από τα 1000 € που δίνονται ως δώρο...
Επίσης σκέφτομαι να αγοράσω Bagster γιατί έχω βαλιτσάκι (παντα έπαιρνα bagster στις μηχανές μου)
εντάξει, τέλος τα λεφτά μου! να αγοράζουμε και βενζίνη ε...:)
ευχαριστω για τις ευχες! απ' ότι βλέπω μάλλον θα βάλω τη BMW βαλίτσα καθότι η συμπεριφορά τους σε ταξιδι είναι σημαντικός παράγοντας. κάγκελα επίσης θα βάλω. μάλλον BMW όπως επίσης και συναγερμό, επίσης BMW. Με αυτά και μ αυτά φτάσαμε λίγο πάνω από τα 1000 € που δίνονται ως δώρο...
Επίσης σκέφτομαι να αγοράσω Bagster γιατί έχω βαλιτσάκι (παντα έπαιρνα bagster στις μηχανές μου)
εντάξει, τέλος τα λεφτά μου! να αγοράζουμε και βενζίνη ε...:)
Κι εγώ έχω μπάγκστερ και είναι ότι καλύτερο για ν' αποφεύγεις γρατζουνιές, μόνο που πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου ότι κρατάει υγρασία και καλό θα είναι να το βγάζεις που και που για να μην πάθει τπτ τ χρώμα στο ντεπόζιτο. Κάγκελα θα έβαζα πάνω κάτω , (προστατευτικό κυλίνδρων έχω) αλλά το δίνω το κουκλί γιατί δεν πάω σχεδόν πουθενά.
Σου εύχομαι να την χαρείς.
dukeandthecity
26/05/2010, 10:35
αγαπητε φίλε, καλώς ήρθες και καλοτάξιδη η μπέμπα σου.
Το μπαγστερ πάρτο κανει καλή δουλεια.
Τα κάγκελα της hepco (αυτα έχω) είναι πιο φτηνά απο τα μαμα, αλλα οτι δίνεις παίρνεις.
Το τοπ κεις της μπεμβες δεν χωράει 2ο κράνος.
Ψάξε στο ebay.de τον σεπτεμβριο για βαλίτσες (οταν οι γερμανοι σταματάν τις βόλτες!)
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Κι εγώ έχω μπάγκστερ και είναι ότι καλύτερο για ν' αποφεύγεις γρατζουνιές, μόνο που πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου ότι κρατάει υγρασία και καλό θα είναι να το βγάζεις που και που για να μην πάθει τπτ τ χρώμα στο ντεπόζιτο. Κάγκελα θα έβαζα πάνω κάτω , (προστατευτικό κυλίνδρων έχω) αλλά το δίνω το κουκλί γιατί δεν πάω σχεδόν πουθενά.
Σου εύχομαι να την χαρείς.
Ευχαριστώ! δύσκολο να αποχωρίζεσαι τη μηχανή σου και ειδικά αν δεν την αναπληρώνεις με άλλη.. σου εύχομαι γρήγορα να γυρίαεις στις μοτοσυκλετιστικές περιπλανήσεις. προσωπικά από 16 ετών έχω μηχανάκια/ες και μόνο για ένα διάστημα 3 ετών, που 'έστρωνα' πιτσιρίκια δεν είχα ;)
τώρα που ο γιος είναι 11 και η κόρη 8 έχουν και άποψη περί μηχανών και προτείνουν ποια να πάρω. και ναι, κανείς δεν θέλει τη BMW..xaxa
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
αγαπητε φίλε, καλώς ήρθες και καλοτάξιδη η μπέμπα σου.
Το μπαγστερ πάρτο κανει καλή δουλεια.
Τα κάγκελα της hepco (αυτα έχω) είναι πιο φτηνά απο τα μαμα, αλλα οτι δίνεις παίρνεις.
Το τοπ κεις της μπεμβες δεν χωράει 2ο κράνος.
Ψάξε στο ebay.de τον σεπτεμβριο για βαλίτσες (οταν οι γερμανοι σταματάν τις βόλτες!)
500 E και δεν χωράει 2ο κράνος?!?!?!? δεν πάει καλά αυτή η Μέρκελ! μετά μιλάνει για ανταγωνιστικότητα..
dukeandthecity
26/05/2010, 10:45
για να μην παρεξηγηθω, δεν χωράει 2 φουλ φεις κράνη.
@Vaska Σ' ευχαριστω που με 'επανεφερες' στη ταξη!
Το Adventure εχει σοβαρα προβληματα με το δεικτη βενζινης και οχι το απλο GS! Δυο χρονια τωρα εκει που νομιζω οτι θα 'μεινω' γεμιζω και διαπιστωνω οτι ειχε ακομη 5-6 λτ μεσα..........
:mad:
Απολυτως καμμια αξιοπιστια! Οσο για την απαντηση της BMW περι τουτου, σφυραει απο την αλλη αδιαφορα..........:a13:
και πάμε στο επόμενο ερώτημα:
με τα λάστιχα τι κάνουμε? μένουμε με της μαμάς? κι αν πρέπει να αλλαξω τι προτείνετε? να αναφέρω ότι έχει ζάντες με ακτίνες
Σε τρωει η τσεπη σου η μου φαινεται?:lol:
Σε τρωει η τσεπη σου η μου φαινεται?:lol:
όχι μωρέ είναι που θα βγω στις αγορές για δανεισμό..:)
g.kounoupis
26/05/2010, 11:27
ασε τα μαμα δεν ξερω πια φοραει αλλα καλοκαιρι ειναι οσο χαλια και να ειναι θα πιανουν στον δρομο
οκ!! μόλις παραλάβω (δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα, μάλλον μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα) θα σας πω τι έχει..
Ενα τετοιο ισως σου χρειαστει γιατι η πισω ροδα πεταει πολυ νερο.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MAIER-REAR-SPLASH-GUARD-BMW-R1200GS-MOTORCYCLES-/300428568681?cmd=ViewItem&pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item45f2f02869
Αν σκοπευεις μαλιστα να ανεβαζεις κι αλλον απο πισω, σιγουρα θα σου παραπονιεται χωρις αυτο!
Ενα τετοιο ισως σου χρειαστει γιατι η πισω ροδα πεταει πολυ νερο.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MAIER-REAR-SPLASH-GUARD-BMW-R1200GS-MOTORCYCLES-/300428568681?cmd=ViewItem&pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item45f2f02869
Αν σκοπευεις μαλιστα να ανεβαζεις κι αλλον απο πισω, σιγουρα θα σου παραπονιεται χωρις αυτο!
Ενδιαφέρον και χρήσιμο. Πριν αρχίσουν οι βροχές του φθινοπώρου θα το αγοράσω!!
Καλοτάξιδη και καλά χιλιόμετρα !! Βαλίτσες από τό e-bay Εγώ πήρα τίς 2 πλαινές 520 ευρώ από dealer της BMW στήν Γερμανία , ψάξου καί θά βρείς πολλά πράγματα φθηνότερα απο εδώ:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από G/S
Καλοτάξιδη και καλά χιλιόμετρα !! Βαλίτσες από τό e-bay Εγώ πήρα τίς 2 πλαινές 520 ευρώ από dealer της BMW στήν Γερμανία , ψάξου καί θά βρείς πολλά πράγματα φθηνότερα απο εδώ:wave2:
ναι ε! για στείλε κανένα link..
Ευχαριστω
Σου στέλνω μερικά link για αρχή :
1)http://www.motorworks.co.uk/ αγγλία ,έχει ΠΟΛΛΑ πράγματα καινούργια και μεταχειρισμένα σε καλές τιμές
2)http://global.ebay.com/BMW_Koffersatz_Bagset_Koffer_BMW_R1200GSBMW_Motorrad/310222080634/item μόλις μπείς κατέβα κάτω να δείς τα καλούδια του Γερμανού έμπορακου(οι τιμές ανέβηκαν λίγο ,αλλά καί πάλι έχεις διαφορά απο Ελλάδα τουλαχιστον 200 ευρώπουλα!!
3)http://www.motoraid.eu/shop/index.php?language=gr Ελληνικό μαγαζί στήν Πάτρα , ποικιλία καί καλές τιμές,εχω ψωνίσει αρκετά πραγματάκια από εκεί.
4)http://www.makan.gr/ Ελληνικό μαγαζί στήν Αθήνα περιοχή μεταξουργείου,αντιπροσωπος της touratech.
Eχω να σου προτείνω τά παρακάτω και κάνεις οτι νομιζεις εσύ καλύτερο:
Προτίμησε της αγορές απο το e-bay να τίς κάνεις από ευρώπη ,έρχονται πιό γρήγορα τά πράγματα.π.χ. :οι βαλίτσες απο γερμανία ηρθαν σε 5 μέρες !Ενω απο Αμερική αργούν περισσότερο και παιζει και τελωνειο!(το τελωνείο μπορείς να το αποφύγεις αν στείλεις mail στο μαγαζί οταν στο στείλει να γράφει το δέμα οτι ειναι δωρο (gift) η δείγμα (sample) ετσι δέν πληρώνεις δασμούς και δέν σταματάει το πακέτο τελωνείο.)Πρίν αγοράσεις οτιδήποτε κοίτα ποσο κάνει στήν Ελλάδα και αν σε συμφέρει φέρτο απ'έξω η πάρτο από εδώ.:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από G/S
Σου στέλνω μερικά link για αρχή :
1)http://www.motorworks.co.uk/ αγγλία ,έχει ΠΟΛΛΑ πράγματα καινούργια και μεταχειρισμένα σε καλές τιμές
2)http://global.ebay.com/BMW_Koffersatz_Bagset_Koffer_BMW_R1200GSBMW_Motorrad/310222080634/item μόλις μπείς κατέβα κάτω να δείς τα καλούδια του Γερμανού έμπορακου(οι τιμές ανέβηκαν λίγο ,αλλά καί πάλι έχεις διαφορά απο Ελλάδα τουλαχιστον 200 ευρώπουλα!!
3)http://www.motoraid.eu/shop/index.php?language=gr Ελληνικό μαγαζί στήν Πάτρα , ποικιλία καί καλές τιμές,εχω ψωνίσει αρκετά πραγματάκια από εκεί.
4)http://www.makan.gr/ Ελληνικό μαγαζί στήν Αθήνα περιοχή μεταξουργείου,αντιπροσωπος της touratech.
Eχω να σου προτείνω τά παρακάτω και κάνεις οτι νομιζεις εσύ καλύτερο:
Προτίμησε της αγορές απο το e-bay να τίς κάνεις από ευρώπη ,έρχονται πιό γρήγορα τά πράγματα.π.χ. :οι βαλίτσες απο γερμανία ηρθαν σε 5 μέρες !Ενω απο Αμερική αργούν περισσότερο και παιζει και τελωνειο!(το τελωνείο μπορείς να το αποφύγεις αν στείλεις mail στο μαγαζί οταν στο στείλει να γράφει το δέμα οτι ειναι δωρο (gift) η δείγμα (sample) ετσι δέν πληρώνεις δασμούς και δέν σταματάει το πακέτο τελωνείο.)Πρίν αγοράσεις οτιδήποτε κοίτα ποσο κάνει στήν Ελλάδα και αν σε συμφέρει φέρτο απ'έξω η πάρτο από εδώ.:beer:
ευχαριστώ φίλε μου!! το λινκ του e-bay δεν δουλευει, σου είναι εύκολο να το ξαναστειλεις? ευχαριστώ και πάλι..
Χτύπα e-bay.gr να στο γυρίσει στα Ελληνικά ,στην αναζήτηση βάλε BMW R1200GS BAGSET,Επέλεξε στούς ιστιότοπους ευρωπαική ένωση και θα στον δείξει κατευθείαν τον Γερμαναρά!!!!
LOUKILOUK
27/05/2010, 05:58
Για μπαγαζιέρες και αξεσουάρ ταξιδίου καλή κίνηση είναι και τα μεταχειρισμένα. Συνήθως είναι ολοκαίνουρια και σε καλές τιμές.Κλασσικά πολύς κόσμος τα αγοράζει αλλά δεν τα χρησημοποιηεί ποτέ... Εγώ βρήκα γαι το 990 βασεις και αλουμινένιες βαλίτσες με εσωτερικές τσάντες τουρατεκ 41 λτ, αχρησημοποιήτες, με 600 ευρό. Καλύτερη ιντερνετική τιμή δεν έπαιζε πουθενά...λίγο ψάξιμο θέλει και υπομονή...:winka: :wave2:
αντε, χθες εφτασε η μηχανη στον εμπορο και πηγα να τη δω. απο κοντα μου αρεσε περισσοτερο απ οτι στις φωτογραφιες (εννοω τα χρωματα του 30 years GS) και δεν μετανοιωσα που τη παρηγγειλα. Απ οτι καταλαβα εχουν ηδη φυγει σχεδον ολες..καλα, εχουμε κριση σ αυτη τη χωρα?
αγορασα:
Βαλιτσα (μαμα)
Καγκελα (μαμα)
Βαλιτσακι Ντεποζιτου (μαμα)
το συνολο 1000 Ε που ηταν τα δωρα, οποτε μια η αλλη.
οι επομενες αγορες θα γινουν μολις τη γνωρισω οδηγικα και δω τι θα θελα επιπλεον..
καλες διαδρομες σε ολους μας!
LOUKILOUK
28/05/2010, 09:23
καλοτάξιδη:beer: :wave2:
Καλοτάξιδη!
Περιμένουμε φώτος και εντυπώσεις.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Καλοτάξιδη!
Περιμένουμε φώτος και εντυπώσεις.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Με το καλό!
:D :wave2:
thx men!
από Τετάρτη και μετά (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα ετοιμάσω φωτος και εντυπώσεις..μέχρι τότε μένουμε χωρίς μηχανή
ενα παράξενο πράγμα, δεν στενοχωριέμαι που αποχωρίζομαι το Fazer...μάλλον μεγάλωσα πια και χαθηκανε οι συναισθηματισμοί!
thx men!
από Τετάρτη και μετά (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα ετοιμάσω φωτος και εντυπώσεις..μέχρι τότε μένουμε χωρίς μηχανή
ενα παράξενο πράγμα, δεν στενοχωριέμαι που αποχωρίζομαι το Fazer...μάλλον μεγάλωσα πια και χαθηκανε οι συναισθηματισμοί!
Μην λυπάσαι γιά αυτά πού φεύγουν, νά χαίρεσαι γιά αυτά πού έρχονται :smilea: :sun:
καλοτάξιδο να είναι και πάντα όρθιοι όλοι μας:beer:
λοιπόν, χτες τη παρέλαβα και μετά από ...25 (!!) χλμ, οι πρώτες εντυπώσεις:
Ελαφρύ, αρχοντικό, σαν βολτα με τη πολυθρονα! δείχνει να είναι παρα πολυ ξεκουραστη, θα το αποδειξει στο πρωτο ταξιδι..
Συγγρου που δοκιμασα λιγο πανω απο 120 χλμ η προστασια απο αερα ηταν αρκετα καλη, με τη ζελατινα στην ορθια θεση. Πρεπει να γινουν πιο πολλα χιλιομετρα, και με 2ο ατομο για να εχω καλυτερη γνωμη
Ελαστικα φοράει Metzeler Tourance - γνώμες?
Πρωτη εντυπωση παρα πολυ καλη!
Θα ανεβασω και φωτογραφιες να εχουμε να λεμε..
καλημερα!
λοιπόν, χτες τη παρέλαβα και μετά από ...25 (!!) χλμ, οι πρώτες εντυπώσεις:
Ελαφρύ, αρχοντικό, σαν βολτα με τη πολυθρονα! δείχνει να είναι παρα πολυ ξεκουραστη, θα το αποδειξει στο πρωτο ταξιδι..
Συγγρου που δοκιμασα λιγο πανω απο 120 χλμ η προστασια απο αερα ηταν αρκετα καλη, με τη ζελατινα στην ορθια θεση. Πρεπει να γινουν πιο πολλα χιλιομετρα, και με 2ο ατομο για να εχω καλυτερη γνωμη
Ελαστικα φοράει Metzeler Tourance - γνώμες?
Πρωτη εντυπωση παρα πολυ καλη!
Θα ανεβασω και φωτογραφιες να εχουμε να λεμε..
καλημερα!
Καλοριζικος
Τα πρωτα χιλιομετρα ειναι δυσκολα που δεν εισαι συνηθισμενος σε τετοιο στυλ, και αν ηταν καλη η πρωτη επαφη, μονο καλυτερη θα γινετε απο εδω και περα.
Για τα λαστιχακια που ρωτας, μια χαρα ειναι, αν οταν πεις να τα αλλαξεις και θελεις ασφαλτινο ελαστικο να δεις τις Metzeler τα EXP.
Οι φωτογραφιες επιβαλονται για το ασημωμα :D
ευχαριστω!
Το μόνο που με δυσκολεψε είναι οι καθρεφτες! πολυ μικροι για οτι ειχα συνηθισει. Θα τους δωσω μερικες μερες να δω αν τους συνηθισω και μετα βλεπουμε..
manosamos
04/06/2010, 11:53
Σε ζηλευω ηδη.
Μολις δωσω το Βαρκαντερο θα την χτυπησω αλυπητα..
Αυτη,ή την R1200RT.
Καλοταξιδη φιλε.
manosamos
04/06/2010, 12:30
Σε ζηλευω ηδη.
Αυτη,ή την R1200RT.
Καλοταξιδη φιλε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από manosamos
Σε ζηλευω ηδη.
Αυτη,ή την R1200RT.
Καλοταξιδη φιλε. Tοσο πολυ ζηλευεις....?:smilea:
manosamos
04/06/2010, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από noe13
Tοσο πολυ ζηλευεις....?:smilea:
Όσο δεν φανταζεσε..........
παίδες ευχαριστώ πολύ! αν με ρωτουσατε πριν μερικους μηνες, μετα απο 30 χρονια πανω σε διαφορα μηχανακια, θα ελεγα οτι δεν θα αγοραζα ποτε BMW. Για πολλους λογους, να μην τους αναφερω τωρα..
Οταν αποφασισα να την αγορασω φοβομουν οτι θα το μετανοιωνα αμεσως, αλλα μετα απο 2 μερες μαζι της ηδη οι φοβοι εχουν διαλυθει...
Ειναι απολυτα μελετημενη μηχανη, ανθρωποκεντρικη και εμπνεει μεγαλες δοσεις ασφαλειας.
Πιο πολλες εντυπωσεις σε λιγο..
Καί πού νά πάς ταξίδι με τήν μπέμπα , εκεί να δείς αρχοντιά καί άνεση φίλε μου , ασε που μετά από 30χρόνια(αν την κρατήσεις τόσο) θα έχεις νά λές ΠΟΥ πήγες μαζί της και οχι πόσες μηχανές αλλαξες σε αυτά τα χρόνια , και πάλι καλοτάξιδη:beer:
να μαι πάλι μετά από κοντά 300 χλμ με τη συμβία μου...
πρώτη ερωτηση, τι βενζίνη βάζετε? απλή η σούπερ? το manual λέει σούπερ ο μηχανικός απο το μαγαζί που το πήρα συνιστά απλή καθότι η σούπερ έχει πρόσθετα τα οποία επηρρεάζουν την απόδοση αρνητικα..
δεύτερη ερώτηση, πως τη στρώσατε? μέχρι ποιές στροφές / χιλιόμετρα?
οι εντυπώσεις μου τώρα:
κυριαρχο συναίσθημα που μου έχει αφήσει είναι η άνεση! δηλαδη καμια σχεση με το fazer μου το οποιο μπροστα της ηταν σκληρο, δυσκαμπτο και βαρυ. Επίσης πολυ καλη προστασια απο αερα, για το μικρό μου ύψος, το οποιο βοηθαει τα μεγιστα στην ανεση
Αρνητικα δεν εχω βρει ιδιαιτερα, αν εξαιρεσεις την ελειψη γκαζιου, σε σχεση παντα με το Fazer, αλλα εχει παρελθει πλεον η ηλικια που θα μπορουσα να αξιοποιησω τοση δυναμη. Ανεση ειναι αυτο που ζηταω πλεον.
Αυτα προς το παρον..
καλημερες!
πρώτη ερωτηση, τι βενζίνη βάζετε? απλή η σούπερ? το manual λέει σούπερ ο μηχανικός απο το μαγαζί που το πήρα συνιστά απλή καθότι η σούπερ έχει πρόσθετα τα οποία επηρρεάζουν την απόδοση αρνητικα..
1) Το καλλιτερο στρωσιμο που μπορεις να κανεις ειναι αφου ζεσταθει καλα να τα χωνεις κανονικα με συχνες αλλαγες ταχυτητων, λαδιων και φιλτρων μεχρι τα 1500κμ περιπου. Λαδια δεν χρειαζεται να βαλεις μηχανης, τα αυτοκινητολαδα ειναι εξισου καλα και πολυ φτηνοτερα. Χειμωνα 40αρια και καλοκαιρι 50ρια.
2) βαλε βενζινη με οκτανια οσα λεει το μανουαλ (υποθετω 95)
manosamos
15/06/2010, 15:08
οι εντυπώσεις μου τώρα:
κυριαρχο συναίσθημα που μου έχει αφήσει είναι η άνεση! δηλαδη καμια σχεση με το fazer μου το οποιο μπροστα της ηταν σκληρο, δυσκαμπτο και βαρυ. Επίσης πολυ καλη προστασια απο αερα, για το μικρό μου ύψος, το οποιο βοηθαει τα μεγιστα στην ανεση
Αρνητικα δεν εχω βρει ιδιαιτερα, αν εξαιρεσεις την ελειψη γκαζιου, σε σχεση παντα με το Fazer, αλλα εχει παρελθει πλεον η ηλικια που θα μπορουσα να αξιοποιησω τοση δυναμη. Ανεση ειναι αυτο που ζηταω πλεον.
Αυτα προς το παρον..
καλημερες!
Για βενζινη,οτι προτεινει η εταιρια.
Για στρωσιμο,μεχρι τα 1500χλμ ,απαγορευσε στον εαυτο σου να κινειται πρωτη-δευτερα σε μποτιλιαριμα.
Βγαλτη στην εθνικη βραδυνες ωρες μεχρι 4000σαλ και εχεις κανει τοτελειο στρωσιμο.
Εγω για την κινηση της πολης εχω ενα σκουτερακι και για παραεξω το βαραντερο.Μην την σκοτωσεις στην κινηση,δεν της αξιζει.
Καλα ταξιδια. Ειμαι και εγω ενας ευτηχης κατοχος της ιδιας μηχανης .Την εχω απο Νοεμβριο του 2009 .Την εστρωσα μεχρι τα 5000 χμ .Το πρωι χειμωνα ζεσταμα καποια δευτερα μεχρι να φορεσω κρανος γαντια .Μετα σιγα σιγα γιατι πρεπει να ανεβασει τα λαδια .τα λαδια κυκλοφορουν οταν ανεβει η θερμοκρασια .Μεχρι τωρα εχω 16000 χμ απιστευτη συμπεριφορα.Η μηχανη σε ταξιδι Αθηνα- Αρτα-Ιωαννινα -Αρτα -Αθηνα με γρηγορο ρυθμο ουτε σταγονα λαδι .Σχετικα με το γκαζι εχει τρομερη ροπη αλλα περιμενε να στρωσει πρωτα .