PDA

View Full Version : απροσδιόριστο πρόβλημα

tasoss
29/06/2005, 21:58
Γεια σας. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω πάρει μια diversion 400αρα όπως έχω ήδη πει σε παλιότερο post. Στην αρχή η μηχανή έπαιρνε μπροστά μόνο με τσοκ κ με κάποια δυσκολία(να σημειώσω ότι όταν γκάζωνα(άνοιγα το γκάζι) στα 2/5 ας πούμε η μηχανή δεν έδινε γκάζι. Μετά όταν πήγαινα στα 4/5 ας πούμε και τα έσκαγε όλα μαζί). Σε κάποια φάση δεν έπαιρνε μπροστά άλλαξα μπουζία όπως μου είπανε κ έπαιξε.. Μετά από λίγο καιρό ξανά τα ίδια και την πήγα για καθαρισμό καρμπιρατέρ. Με το που γίνεται αυτό η μηχανή ήτανε έτσι όπως θα έπρεπε. Σαν να ήτανε άλλη μηχανή(αυτό που είπα πριν για τα 2/5 κτλ δεν ίσχυε πλέον, η μηχανή έδινε πολύ γκάζι, το ρελαντί τέλειο η κόρνα ακουγότανε ΔΥΝΑΤΑ lol κάτι που δεν γινότανε πριν). Αυτό κράτησε 2 μέρες. Μετά ξανά τα ίδια με χαρακτηριστικό ότι όταν σταματούσα στα φανάρια έσβηνε η μηχανή. Αναγκάστηκα να την δώσω πίσω για να την δούνε ΑΛΛΆ ειλικρινά φοβάμαι πως δεν θα κάνουνε τίποτα απολύτως. Μου είπανε ότι θα χρειαστεί ζιγκλεράκια από 92 σε 94 (δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό) και καθαρισμός του φίλτρου αέρα (το οποίο μου είχε πει αυτός που καθάρισε τα καρμπιρατέρ ότι ήταν καθαρό...).

Έχει κανείς καμία ιδέα?

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί έχω δώσει άδικα λεφτά κ δεν έχω χαρεί την μηχανή ΚΑΘΟΛΟΥ!

ps: Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι όλοι οι μηχανικοί είναι καραγκιόζηδες.
Υπάρχει κανείς καλός άνθρωπος-μηχανικός στην Θεσσαλονίκη ?
ps2: Πριν από λίγο έμαθα σχετικά με τα ζιγλερακια. Και θέλω να ρωτήσω. Αφού μετά το καθάρισμα τον καρμπιρατέρ έπαιζε καλά γιατί να θέλει ο άλλος να αλλάξει τα ζιγλερακια ???

arxaios
30/06/2005, 10:43
Τι μοντέλο είναι;
Ειδικά οι πρώτες σειρές είχαν πολύ δύσκολα στη ρύθμιση καρμπυρατέρ.
Ακόμα κοίταξε αν έχεις σκουριά στο ντεπόζιτο.
Κοίταξε αυτά και στείλε ΠΜ

OldMan
30/06/2005, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από tasoss
...1.Υπάρχει κανείς καλός άνθρωπος-μηχανικός στην Θεσσαλονίκη ?

...2.Πριν από λίγο έμαθα σχετικά με τα ζιγλερακια. Και θέλω να ρωτήσω. Αφού μετά το καθάρισμα τον καρμπιρατέρ έπαιζε καλά γιατί να θέλει ο άλλος να αλλάξει τα ζιγλερακια ???

1. ΕΓΩ, αλλά φτιάχνω ΜΟΝΟ Vedermatti (και αραιά και που κανένα VOR φίλου...):lol: :lol: :lol:

2. Η διάμετρος των ζιγκλέρ είναι αρκετά κρίσιμο μέγεθος για την ομαλή τροφοδοσία καυσίμου (και κατά συνέπεια λειτουργία του κινητήρα).
Η αλλαγή τους από 92 σε 94 έχει σαν συνέπεια την ΑΥΞΗΣΗ της διαμέτρου κατά 0,02 mm (το 100στάρι ζιγκλέρ έχει διάμετρο 1 mm).
Προφανώς προτείνεται για καλύτερη παροχή καυσίμου όταν είναι καθαρό και για την κανονική παροχή (αυτήν του 92αριού) όταν "βρωμίσει" (και μειωθεί η διάμετρός του)!!

Υ.Γ.

Κανένα "βρωμισμένο" ζιγκλέρ ΔΕΝ καθαρίζεται εντελώς (λόγω μικρών διαστάσεων σε συνδυασμό με το είδος των επικαθήσεων)

:wave2: :beer: :wave2:

pavlaras1
14/07/2005, 23:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από tasoss
ps: Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι όλοι οι μηχανικοί είναι καραγκιόζηδες.
Υπάρχει κανείς καλός άνθρωπος-μηχανικός στην Θεσσαλονίκη ?
ps2: Πριν από λίγο έμαθα σχετικά με τα ζιγλερακια. Και θέλω να ρωτήσω. Αφού μετά το καθάρισμα τον καρμπιρατέρ έπαιζε καλά γιατί να θέλει ο άλλος να αλλάξει τα ζιγλερακια ???

Αγαπητε φιλε.

Ενα απο τα προβληματα που εχιε το μηχανακι μου ειναι και αυτο που αναφερες.

Θελω αν εχεις την καλοσυνη να μου στειλεις ενα δημοσιο ή προσωπικο μηνυμα για να μου πεις σε ποιον πηγες να το δει μηπως ειναι ενας απο αυτους τους 3 που το πηγα και εγω.

Αν βρεις καμια λυση θελω να μας ενημερωσεις μπας και βγαλω και εγω καμια ακρη με το δικο μου.

Καλα να περνας και σου ευχομαι γρηγορη επιλυση του προβληματος σου στο μηχανακι.

fotografos
21/08/2005, 18:49
den xerw an tin exei ftiaxei tora! alla apoti les anorthotis prepei na einai!
gia na pernei m kainouria bouzi kai meta apo liges meres molis xrisimopiithoun ligo ta bouzi pou den dinei ton idio spinthira oso otan einai kainouria kai na sou svinei sta fanaria anorthotis prepei na einai.
tora gia to oti exeis gazia psila mono den nomizo na einai ayto alla pote den xereis.
emena apo kofti reymatos pou eixe i mixani mou pados eixe psila mono mexri pou ton evgala kai exei se olo to fasma.
se dixrono vevea omos.
tora gia esena! elpizw na voithisa ligaki.