View Full Version : Ναι μπορούμε, αγοράζετε Ελληνικά!
SpeakeasyBlues
31/05/2010, 18:32
http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=18216
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μαυρίκος, oικονομολόγος. Πιστεύω πως, όλοι λίγο πολύ, έχουν αντιληφθεί την μεγάλη οικονομική κρίση που εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο. Δεν θα προχωρήσω σε αναλύσεις των αιτιών και ούτε σε προβλέψεις επιδείνωσης, που λίγο πολύ όλοι τις αναμένουν. Αντίθετα κρίνω πολύ σημαντικό να δώσω μια κρίσιμη σύσταση που μπορεί να εμποδίσει σε ένα βαθμό την επιδείνωση που όλοι περιμένουμε. Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας! Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:
a.Αντί για τυρί gouda ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί.
Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
b.Αντί για Coca Cola, Pepsi Cola, αγοράστε αναψυκτικά Lux, Εψα.
c.. Αντί για Heineken και Amstel, αγοράστε Kraft, Βεργίνα ή προτιμήστε
ελληνικά κρασιά.
d.. Αντί για μακαρόνια Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική,
αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα.
e.. Αντί για .. προσούτο, αγοράστε ελληνικά αλλαντικά.
f.. Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια
(παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος).
g. Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα, ΑΓΝΟ,
ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος, ΔΕΛΤΑ.
h.Αντί για Ουίσκυ, αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά.
i.Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ.
j.. Αντί για ταξίδια εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και
μόνο!!
k.. Αντί για Marlboro, Camel των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε
ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ.
Δείτε τις επιπτώσεις τους:
1.Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών, αποδυναμώνετε τις
ελληνικές παραγωγές. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, βοηθάτε στην
επιδείνωση της ανεργίας. Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές σε
τόσο δύσκολους καιρούς, βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων
εργασίας!!
2. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε ένα 50% των
χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά
αλλοδαπούς.
Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ
ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες oικογένειες, θα
αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και θα
δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου
4.500.000 ευρώ στην αγορά!!
Ή πιο απλά, 1000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις
εργασίας τουλάχιστον!!! Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα
πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι
μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα
μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών
μας!!!
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να
βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική
εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.
Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
NA ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ
Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα τα οποία θα ξεχωρίζετε από τον αριθμό
στο BAR CODE….
TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520
ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΕΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.
Panopticon7
31/05/2010, 18:51
Τι λε ρε Μαυρικο, οταν η Δελτα η Αγνο και οι υπολοιποι καταλαβουν οτι πρεπει να ριξουν τις τιμες, τοτε θα αγορασω απο εκει...
Σιγα μην πληρωνω τα Golden boys της ΑΓΝΟ, προτιμω τα ξενα που ειναι φθηνα και με καλυτερη ποιοτητα.
SpeakeasyBlues
31/05/2010, 18:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Τι λε ρε Μαυρικο, οταν η Δελτα η Αγνο και οι υπολοιποι καταλαβουν οτι πρεπει να ριξουν τις τιμες, τοτε θα αγορασω απο εκει...
Σιγα μην πληρωνω τα Golden boys της ΑΓΝΟ, προτιμω τα ξενα που ειναι φθηνα και με καλυτερη ποιοτητα.
Εσυ να πας να κανεις αυτο
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=104811
Band(age)it
31/05/2010, 19:08
Καλες ιδεες πλην αυτης των διακοπων...
SpeakeasyBlues
31/05/2010, 19:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
Διαλεγεις! :beer:
Band(age)it
31/05/2010, 19:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
Διαλεγεις! :beer:
Δε με χαλαει ο προορισμος..απλα ειμαστε πανακριβοι...οτι αρπαξει ο καθενας..
kalogeros
31/05/2010, 19:15
a) το gouda φινλανδίας στο super market της γειτονιας μου εχει 7 ευρώ το κιλό, ενώ το μακεδονικό 11 ευρώ το κιλο.
b) πλάκα κάνεις, έτσι;
c) εδώ με βρίσκεις σύμφωο. αυτήν την στιγμή έχω δίπλα μου μία βεργίνα γιατί με 3,15 ευρώ η οχτάδα ήταν η φτηνοτερη
d) ρε παιδιά τα μακαρόνια Μέλισσα υπάρχουν ακόμα; δεν έχει κλείσει η εταιρία;
e) λες να μου φτάνουν τα λεφτα για προσούτο; άσε που δεν μου αρέσει κιόλας.
f) ούτε το ένα τρώω ούτε το άλλο
g) Panopticon7 το δέλτα έχει 1 ευρώ το λίτρο. Πιστεύω είναι καλή τιμή
h) και εάν εγώ θέλω να πιω ουίσκυ;
i) σαν τις ΙΟΝ δεν έχει...!
j) και πληρώστε 80 ευρώ την βραδιά για μία τρύπα χωρίς παράθυρο και 10 ευρώ για μια χωριάτικη σαλάτα.
k) και τα παραδοσιακα ελληνικα τρακαστρατος.
Όμορφα και ωραία όλα αυτά που λες αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα εισαγόμενα προϊόντα είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα ελληνικά. Πολύ ευχαρίστως να προτιμήσω τα ελληνικά, αλλά θα πρέπει οι παραγωγοί να επανεξετάσουν το θέμα των τιμών τους. Μέχρι τότε θα αγοράζω το φτηνότερο γιατί δυστυχώς δεν μου περισσεύουν.
blackbusa
31/05/2010, 19:16
πληροφοριακα η ΑΓΝΟ εχει το φρεσκο γαλα με 1.00 ευρω...το πιο φτηνο απο ολα...και εχει και γευση γαλακτος (οσο ειναι δυνατον βεβαια στις μερες μας)...τα ξενα μονο γευση δεν εχουνε...προσωπικη αποψη και γνωμη...
:wave2:
@καλογερος...ποσο το εχει η Δ???:confused: εριξαν και αυτοι τις τιμες???γιατι εγω το θυμαμε 1.35 τσε βαλε...καλα απο γευση γαμισετα...καλυτερα να πιω νερακι με λιγο ασβεστη...πιο γευστικο ειναι...:lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
+++++φωνω.
Για 5μερες διακοπες στην Ελλαδα παραθαλλασια η νησι θες τουλαχιστον για την παρτη σου και μονο πανω απο 600?. Ασε που απο εξυπηρετιση σε σχεση με τις τιμες θα ειναι χαλια.
Με τα ιδια η και λιγοτερα στην Ισπανια θα νιωσεις πως εισαι πραγματικα σε διακοπες.
vangelis 64
31/05/2010, 19:17
Σωστά τα λες γενικά αλλά οι Ιταλοί δεν παίζονται στα αλλαντικά.:blush:
blackbusa
31/05/2010, 19:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Σωστά τα λες γενικά αλλά οι Ιταλοί δεν παίζονται στα αλλαντικά.:blush:
και στα μακαρονια ρε γαμωτη μου...οπως ειναι η barilla δεν ειναι καμμια στον κοσμο...:sad: :sad: :sad:
devil's animal
31/05/2010, 19:28
ολα αυτα ειναι σχετικα γιατι μπορει ο εργοστασιαρχης (λεγε με ΙΟΝ, Καρελλιας, Αγνο, κ.λ.π.)
να αποφασισει οτι δεν θα μοιρασει το χρημα και θα το κρατησει ολο για την παρτη του.
τουτεστιν αν αυξηθει η ζητηση για αν μπορεσει να την καλυψει σε παραγωγη, να παρει αλλους δεκα εργατες με 750? and that's it.
μα εμεις δεν θελουμε να καταπολεμηθει μονο η ανεργια. θελουμε και καλυτερους μισθους.
και αν δεν αλλαξει νοοτροπια η κυβερνηση να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ τους εργοδοτες σε κατωτερο μισθο 1000?, δεν νομιζω οτι θα γινουν πολλα πραγματα...
απλα για να συντηρουμαστε....
:rolleyes:
kalogeros
31/05/2010, 19:31
blackbusa, η απόδειξη της περασμένης Παρασκευής που έχω δίπλα μου γράφει τιμή για το Δέλτα 1.03 ευρω.
blackbusa
31/05/2010, 19:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalogeros
blackbusa, η απόδειξη της περασμένης Παρασκευής που έχω δίπλα μου γράφει τιμή για το Δέλτα 1.03 ευρω.
το λιτρο???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: γιατι βγανει και σε μισο....:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Panopticon7
31/05/2010, 19:39
Εδω και οι ξενοι μας εχουν παρει χαμπαρι... Στο Lidl τα προιοντα ειναι ακριβοτερα απο την γερμανια, σου λεει ας βαλουμε ενα καπελο... παλι φθηνοτερα θα ειναι απο τα δικα τους τα ελληνικα...
Αλλα ο δημοσιογραφισκος τι μας λεει... Μην αγοραζετε απο Lidl για να παει καλα η οικονομια...
Βρε αντε στο διαολο γιδι... Μας εχετε περασει για μαλακες ολοι...
vangelis 64
31/05/2010, 19:40
Θα ήταν επίσης καλό αν τα μικροψώνια μας τα κάναμε σε συνοικιακά μαγαζιά και όχι σε σούπερ μάρκετ.
Δεν χάλασ' ο κόσμος αν στα 10? ζημιωθούμε 1.
Είναι ας πούμε μια κάβα εδώ κοντά,ο Ντίνος.Ευγενέστατος,αξιοπρεπέστατος..μια χαρά παιδί και έχει,μεταξύ άλλων,εμφιαλωμένα και χύμα κρασιά.
Έχει λοιπόν κι ένα αγιωργίτικο,που το γουστάρω πολύ,4 ευρώ το ενάμισυ λίτρο.Τίποτα δηλαδή.
Αγόρασε λοιπόν η σύζυγος για δοκιμή ένα απ' το λιντλ:yuck: με 2 ευρώ.Ούτε για εντριβές λέμε:cry:
Τέλος πάντων,ας προσπαθήσουμε να μην σκεφτόμαστε τόσο πολύ αυτό το γαμημένο το "κέρδος".
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.:p :beer: :beer:
Panopticon7
31/05/2010, 19:44
:bawl: :rotflmao: :lol: :lol: :rotflmao: :bawl:
Panopticon7
31/05/2010, 20:10
Θα ήταν επίσης καλό αν τα μικροψώνια μας τα κάναμε σε συνοικιακά μαγαζιά και όχι σε σούπερ μάρκετ.
Είναι ας πούμε μια κάβα εδώ κοντά,ο Ντίνος.Ευγενέστατος,αξιοπρεπέστατος..μια χαρά παιδί και έχει,μεταξύ άλλων,εμφιαλωμένα και χύμα κρασιά.
Έχει λοιπόν κι ένα αγιωργίτικο,που το γουστάρω πολύ,4 ευρώ το ενάμισυ λίτρο.Τίποτα δηλαδή.
Αγόρασε λοιπόν η σύζυγος για δοκιμή ένα απ' το λιντλ:yuck: με 2 ευρώ.Ούτε για εντριβές λέμε:cry:
Τέλος πάντων,ας προσπαθήσουμε να μην σκεφτόμαστε τόσο πολύ αυτό το γαμημένο το "κέρδος".
Διστυχως αυτο που λες το κανουμε οι Ελληναρες εδω και χρονια.
"ελα μωρε, τι αξια εχουν 5 ευρω..."
Το καλο ομως ειναι να ψαχνουμε για καλες τιμες, να σφιξουν λιγο οι κωλοι τους.
Γιατι αν κανουμε αυτο που λες με τον Ντινο, τοτε σε ενα μηνα επειδη θα εχει προβληματα απο 4 το κρασι θα το παει 5 - 6 - 7 και παει λεγοντας.
vangelis 64
01/06/2010, 04:58
Διστυχως αυτο που λες το κανουμε οι Ελληναρες εδω και χρονια.
"ελα μωρε, τι αξια εχουν 5 ευρω..."
Το καλο ομως ειναι να ψαχνουμε για καλες τιμες, να σφιξουν λιγο οι κωλοι τους.
Γιατι αν κανουμε αυτο που λες με τον Ντινο, τοτε σε ενα μηνα επειδη θα εχει προβληματα απο 4 το κρασι θα το παει 5 - 6 - 7 και παει λεγοντας. Φίλε,μόλις γίνω αλκοολικός θα την ψάξω αλλού.:bawl: :bawl: Κάποια στιγμή θα τα πούμε πιο σοβαρά.:wave2:
προιμηστε επισης συνεταιριστικα προιοντα, λαικές αγορές ή ακομα καλυτερα ελατε σε αμεση επαφη με τους παραγωγους. δικτυα υπαρχουν. προτιμηστε μικρους παραγωγους απο μεγαλες εταιρειες και οσο το δυνατον προιοντα που παραγονται κοντα στον τοπο που μενετε.
οσο για το γαλα/ γαλακτοκομικα/κρεατα, ευτυχως στην επαρχια υπαρχουν ντοπιες εταιρειες με αριστη πρωτη υλη και καλες τιμες.
καφεκοπτεια υπαρχουν (αν και τελευταια κακαο/ζαχαρη/καφε παιρνω απο το fairtraade και ειναι τζαμι)
μακαρονια υπαρχουν οι ελληνικες βιοτεχνιες (προσωπικα παω φρεσκα αυγα χωριου και σιμιγδαλι σε βιοτεχνια χωριου η οποια μου τα φτιαχνει χυλοπιτες και βιδες)
..................ασε που εχω βαλει μπαχτσεδακι 4 χρονια τωρα!
θελω να βαλω και κανα ζωο αλλα τα προβληματα ειναι δυο: ειναι χειροτερα απο παιδια (καθημερινη απασχοληση χωρις αδεια) και δεν μπορω να σφάξω....
Gandalf dr685sm
01/06/2010, 05:14
Πλάκα πλάκα... δεν θα ξεχάσω φεύγοντας απο Λευκάδα την προπερασμένη Κυριακή περνάω τους φραουλάδες και λέω ας σταματήσω να πάρω κανά κεσεδάκι για το σπίτι... απευθείας απο το χωράφι έτσι;
Πάω στο παληκάρι ...
- Πόσο κάνει αδερφέ;
- 10€ .....
- :look: :hypnotize ... το κεσεδάκι; (έτοιμος να τον πυροβολήσω)
- Τι λες ρε αδερφέ;.... τα 9 κεσεδάκια - 1 κασελάκι δηλαδή!!!!
- :alien: :blush: :eyepop: :uplate: .... και μετά το σοκ... πιάσε 2 να πάω και στην μάνα μου που τις κάνει με κονιάκ.
Προς πληροφόρηση... το κεσεδάκι στο super έχει κοντά στα 3,5 - 4 ευρώ (μισό κιλό).
Και μην μιλήσω για μυρωδιά και γεύση... μέχρι να φτάσω Αθήνα , το Ι.Χ. μύριζε λες και ήταν ζαχαροπλαστείο μέσα.
Τι στο διάτανο κερδίζουν τα λαμόγια ανάμεσα ρε;... ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΣ , ΓΑΜΩ...
Gandalf
φετος εφαγα φραουλες πο τον κηπο....
η κερασια εκανε 10 ολοκληρα κερασια
αλλα καποιος μπαγασας περασε και μου τα εκοψε
το μονο που με πειραξε ειναι οτι δεν δοκιμασα να ξερω εαν ειναι καλα
σε κανα 5χρονο περιμενω μηλα
αμα αγοράσουμε τα ελληνικά δε θα έχουμε εμείς λεφτα μετά....
Είναι πολύ πιο ακριβά απο τα εισαγόμενα και δε μπορώ να καταλάβω γιατι.
vangelis 64
01/06/2010, 05:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Emden
αμα αγοράσουμε τα ελληνικά δε θα έχουμε εμείς λεφτα μετά....
Είναι πολύ πιο ακριβά απο τα εισαγόμενα και δε μπορώ να καταλάβω γιατι. Άμα πιείς απ' το κρασί τού λίντλ θα καταλάβεις.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
super_toto
01/06/2010, 05:27
Φαντάζομαι τον κλασσικό νεοέλληνα να φτάνεισ το σκυλάδικο και αντί για jonnie με cola να λέει στον σερβιτόρο,
Πιάσε ένα τσίπουρο με έψα:p
εγω τρελλαινομαι που βλεπω σε λιντλ οικογενειες να ψωνιζουν κατι λουκανικα σε κονσερβα επειδη ειναι "φθηνα"
τι φθηνα που για την ποιοτητα τους ειναι πανακριβα και τα δινουν στα παιδια τους....
mparmpanik
01/06/2010, 05:43
ουσιαστικα το κριτηριο που εχει το 90% των καταναλωτων για μια αγορα, ειναι η φθηνη τιμη.
και δυστυχως τα ελληνικα προιοντα καταληγουν στο ραφι πιο ακριβα απο τα ξενα.
αποτελεσμα ειναι να μην προτιμουνται, ασχετως αν θεωρουνται πιο ποιοτικα απο τα ξενα.
(το αν ειναι κιολας ειναι μια αλλη κουβεντα)
στο θεμα της προτιμησης των μικροσυνοικιακων καταστηματων θα ηταν ευχης εργο να μπορουσαμε να τα στηριξουμε κι ας ειναι λιγο πιο ακριβα ομως το προβλημα εστιαζεται
για μενα κυριως στο ωραριο εργασια τους.
προσπαθω παντα να αγοραζω απο τα συνοικιακα αλλα παντα στο τελος καταληγω στο σουπερ μαρκετ.
εχει προσπαθησει κανεις να αγορασει ψωμι ή κρεας στις 5 που τελειωνει την δουλεια του?
γνωριζοντας λοιπον εκ των προτερων οτι δεν θα βρεις ψιχα στον φουρνο πας κατευθειαν σουπερ μαρκετ και μιας και βρισκεσαι εκει κανεις και οτι αλλη προμηθεια σου χρειαζεται.
mparmpanik
01/06/2010, 06:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
εγω τρελλαινομαι που βλεπω σε λιντλ οικογενειες να ψωνιζουν κατι λουκανικα σε κονσερβα επειδη ειναι "φθηνα"
τι φθηνα που για την ποιοτητα τους ειναι πανακριβα και τα δινουν στα παιδια τους....
αγαπητε δεν εχεις δικιο σε αυτο.
το οτι πετυχαινουν να εχουν φθηνες τιμες οφειλεται σε ενα σωρο αλλους λογους
κι οχι στην μειωση της ποιοτητας.
μιλωντας για τα τροφιμα, ειμαι σε θεση να γνωριζω πως η λιντλ εχει τοσο αυστηρα ποιοτικα κριτηρια (τα οποια τηρουν απαρεγκλητα) που μονο οι μεγαλες ελληνικες εταιρειες μπορουν να ικανοποιησουν και να συνεργαστουν με την λιντλ.
ιδιες προδιαγραφες ακολουθουν αλντι και βασιλοπουλος και απεχουν παρασαγγας απο αλλες αλυσιδες του χωρου.
Panopticon7
01/06/2010, 06:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
αγαπητε δεν εχεις δικιο σε αυτο.
το οτι πετυχαινουν να εχουν φθηνες τιμες οφειλεται σε ενα σωρο αλλους λογους
κι οχι στην μειωση της ποιοτητας.
μιλωντας για τα τροφιμα, ειμαι σε θεση να γνωριζω πως η λιντλ εχει τοσο αυστηρα ποιοτικα κριτηρια (τα οποια τηρουν απαρεγκλητα) που μονο οι μεγαλες ελληνικες εταιρειες μπορουν να ικανοποιησουν και να συνεργαστουν με την λιντλ.
ιδιες προδιαγραφες ακολουθουν αλντι και βασιλοπουλος και απεχουν παρασαγγας απο αλλες αλυσιδες του χωρου.
Ακριβως ετσι, εχουμε μαθει να πληρωνουμε την διαφημιση στην ελλαδα...
ok μπορει να κανω λαθος δεν ξερω
αλλα αυτα ατα λουκανικα που βλεπω μεσα σε κατι γυαλινες κονσερβες και τιγκα σε ενα υγρο δεν θα τα εβαζα ποτε στο στομα μου-που ετσι και αλλιως δεν το αγοραζω απο κανενα καταστημα
δεν αντιλαμβανομαι δηλαδη γιατι να μην παρω φρεσκο λουκανικακι απο τον χασαπη που τον βλεπω να τα ετοιμαζει κατι τριτη απογευμα?
ασε που η δικαιολογια "ελλειψη χρηματων" ακυρωνεται διοτι παιρνει φθηνο λουκανικο και βλεπω στο καροτσακι του 12αδες κολα ....ποιοτικη , υγιεινη αλλα βεβαιως φθηνη
Και μη ξεχνας οτι πολλα απο τα προιοντα του lidl ειναι ελληνικης προελευσης
Βλεπε γαλα ΓΑΛΠΟ που στην ουσια ειναι Εβροφαρμα και διαφορα κρεατικα και αρτοσκευασματα (χρυσος μυλος αν δεν κανω λαθος)
Λογω τεραστιων ποσοτητων που αγοραζει (και εφαρμογης λογικου κερδους(?) πανω στην τιμη αγορας) καταφερνει και εχει καλες τιμες.
Αποψη μου
Δεν με ενδιαφερει ποιος επιχειρηματιας θα με κλεβει. Αν ειναι να με κλεβουν θα προτιμησω αυτον που θα με κλεψει λιγοτερο.
Αν η Δελτα και η Μεβγαλ θελουν να κανουν πωλησεις ας ριξουν τις τιμες τους εκει που θα επρεπε να ειναι.
Και δεν σωθηκε ο κοσμος αν χρεωνουν το λιτρο 1ε. Τοσα χρονια κοντα στο 1,5 το ειχαν. Μη τρελαθουμε που μας κανουν και χαρη.
μα δεν κοντραρω το λιντλ
κοντραρω ολες τις αλυσιδες!
απλα λεω οτι ειναι προτιμοτερο να στηριξω προιοντα κατευθειαν απο την Εβροφαρμα παρα απο την λιντλ που ψωνιζει απο την εβροφαρμα
Δεν διαφωνω
Η ενσταση μου ειναι κυριως σε οτι αφορα την ποιοτητα και την προελευση.
Αν και σκεψου καποιον που ισα που τα βγαζει περα στο μηνα του.
Η διαφορα 20ε στο τελος του μηνα (αυτη που προκυπτει απο τα 0,20λ της διαφορας διαφορων προιοντων) ειναι σημαντικοτατη.
Και οσο σκεφτομαι οτι απο το χωριο μου που αγοραζει η Δελτα γαλα τα τελευταια 10 χρονια πληρωνει ολο και λιγοτερο ενω αντιστοιχα η τιμη στο ραφι ανεβαινει σταθερα.......
mparmpanik
01/06/2010, 06:55
ok μπορει να κανω λαθος δεν ξερω
αλλα αυτα ατα λουκανικα που βλεπω μεσα σε κατι γυαλινες κονσερβες και τιγκα σε ενα υγρο δεν θα τα εβαζα ποτε στο στομα μου-που ετσι και αλλιως δεν το αγοραζω απο κανενα καταστημα
δεν αντιλαμβανομαι δηλαδη γιατι να μην παρω φρεσκο λουκανικακι απο τον χασαπη που τον βλεπω να τα ετοιμαζει κατι τριτη απογευμα?
ασε που η δικαιολογια "ελλειψη χρηματων" ακυρωνεται διοτι παιρνει φθηνο λουκανικο και βλεπω στο καροτσακι του 12αδες κολα ....ποιοτικη , υγιεινη αλλα βεβαιως φθηνη
φιλε μου το φθηνο με το ποιοτικο δεν εχει καμμια σχεση.
σε αυτο που λες με το οπτικο αποτελεσμα εχεις δικιο και θα μπορουσε καποιος να το χαρακτηρισει αντιαισθητικο.
αν εστιασουμε ομως στην ουσια κι οχι στο φαινεσθε θα σου πω οτι ακριβως την ιδια εικονα παρουσιαζει κι ενα προιον το οποιο ειναι συσκευασμενο σε αδιαφανη συσκευασια.
η μια διαφορα ειναι οτι απλα δεν το βλεπεις.
η αλλη διαφορα ειναι το κοστος συσκευασιας που επιβαρυνει την τελικη τιμη του προιοντος.
και το κοστος συσκευασιας δεν διαφοροποιειται τοσο εξαιτιας του κοστους των υλικων (γυαλι vs μεταλλου ) αλλα εξαιτιας της διαφορετικης και πιο απαιτητικης αναγκης των μεταλλικων συσκευασιων σε ανοξειδωποιηση, παστεριωση, στεγανοποιηση κι αποβακτηριδιοποιηση.
για το γιατι να μην παρεις πχ φρεσκο λουκανικακι απο τον χασαπη που το ετοιμαζει με τα χερακια του απογευματακι μπρος στα ματια σου θα σου πω οτι ενας απο τους λογους που δεν πρεπει να το κανεις ειναι οτι το λουκανικακι εκτος απο τα διαφορα κρεατικα που θα εχει μεσα του, θα εχει και κατα 99.9 % ωραια ολοζωντανη αφρατη σαλμονελα η οποια κατα πασα πιθανοτητα θα ανταγωνιζεται σε ποσοτητα τα κωλοβακτηριδια.
(ενταξει ειμαι λιγο γλαφυρος στην περιγραφη)
στις γραμμες παραγωγης των τροφιμων επιβαλεται στο προσωπικο που ερχεται σε επαφη με τα τροφιμα να εχουν απολυμανει τα χερια τους και να φορουν ολοσωμες φορμες και γαντια.
αντιθετα ο βρασιδας ο χασαπαρος, θα ξυσει τα @@δια του, θα σκουπισει τον ιδρωτα του
θα βγαλει και το κουτσουλι απο την μυτη του και θα τυλιξει και το λουκανικακι..
τωρα αυτα η δικαιολογια για την ελλειψη χρηματων κτλ εμενα μου θυμιζει αυτους που τρωνε ενα βοδι στην καθισια τους αλλα πινουν μονο λαιτ κοκακολα γιατι κανουν διαιτα.
mparmpanik
01/06/2010, 07:05
μα δεν κοντραρω το λιντλ
κοντραρω ολες τις αλυσιδες!
απλα λεω οτι ειναι προτιμοτερο να στηριξω προιοντα κατευθειαν απο την Εβροφαρμα παρα απο την λιντλ που ψωνιζει απο την εβροφαρμα
δυστυχως ειναι τοσο σκληρες οι οικονομικες πολιτικες των μεγαλων αλυσιδων που τις περισσοτερες φορες απαιτουν αποκλειστικοτητα (για να μπορουν να ελεγχουν την τιμη)
και δεν αγοραζουν αν δεν τους διατεθει ολη η παραγωγη.
κι αυτη την απαιτηση μπορουν να την σπασουν μονο εταιρειες που παρασκευαζουν λιντερ προιοντα.
LOUKILOUK
01/06/2010, 08:35
θελω να βαλω και κανα ζωο αλλα τα προβληματα ειναι δυο: ειναι χειροτερα απο παιδια (καθημερινη απασχοληση χωρις αδεια) και δεν μπορω να σφάξω.... [/B][/QUOTE]
Σήφη εδώ και 2 χρόνια περίπου έβαλα κότες, κοτέτσι χαντμειντ από παλέτες που "απαλοτρίωσα" και αυγά για 8-10 άτομα χαλαρά (7 κοτες και 1 κοκόρι). Κλώσησα, "χάλασα" και ένα κόκορα και έπονται εξελίξεις... :winka:
Επίσης βάλαμε δοκιμαστικά ντοματιές, πιπεριές, κρεμύδια, και τα τοιάυτα... λεμόνια, πορτοκάλια, μούσμουλα, πατάτες, σύκα έχουμε... θυμάρια, ρίγανες, φασκόμηλα,κάπαρη φριιι...
Οι κότες θέλουν καθημερινή φροντίδα αλλά μπορείς να λείψεις και 2-3 μέρες άνετα αφήνοντας παραπάνω νερό και τροφή και για παραπάνω μέρες όλο και κάποιος θα βρεθεί να θέλει να πάρει τα αυγουλάκια με αντάλαγμα ένα νεράκι και ένα φαγάκι για τα ζωντανά...
Κρασί μέχρι πέρσι βγάζαμε με ένα φιλαράκι καλό, αλλά το χωράφι ήταν δανεικό και τώρα πάμε για άλλα... βραστήρας για ρακί...και όλο και κάτι θα σκεφτούμε για τα υπόλοιπα...
Αντισταθείτε στη σαβούρα που μας πλασάρουν γενικώς...
:winka: :sun:
:beer: :wave2:
υ.γ. Τώρα θα μου πεις για το ΚΤΜ ...αλλά τι να κάνω... έπσα και εγώ θύμα του πάθους μου...:lol: :bawl:
alexioannides
01/06/2010, 08:43
AMA KAPNIZOUME SEKAP.... 8A GINEI H FWNH MAS SAN HARLEY D.
Για τα προφυλακτικά δεν μας είπες!!!!
Αντί για duo durex και Again μπορείτε άνετα να βάλετε έντερο προβάτου.
Άσε μας ρε αρχηγέ!
Όταν θα γίνουν επαγγελματίες σωστοί οι δικοί μας και όχι αρπαχτάκιδες όπως τώρα ίσως ψωνίσω ελληνικά ή από ελληνικά μαγαζιά. Τώρα ebay lidl και aldi μέχρι να γίνου άνθρωποι.Καλύτερα να καταστραφούν αυτοί που δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους παρά εγώ από τις παράλογες απαιτήσεις τους.
Και στο φινάλε τι το καλύτερο έχει το Μακεδονικό από το Γκούντα που πρέπει να το πληρώνω παραπάνω????
Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
Για τα προφυλακτικά δεν μας είπες!!!!
Αντί για duo durex και Again μπορείτε άνετα να βάλετε έντερο προβάτου.
Άσε μας ρε αρχηγέ!
Τα STOP δεν βγαινουν πια ? :(
σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.
μη στεναχωριεσαι, και στα ελληνικα εργοστασια το πακιστάνι παει γονατο...
Ο Επιμένων ΕλληΝΙΚΑ!! :D
200125
Αντί για ταξίδια εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και
μόνο!! τι λες ρε μεγαλε , με 1.70 που θα παει η βενζινα σε λιγο , εγω κοιταω να βγω απο τα ποιο κοντινα συνορα :D εδω εβλεπα πριν κανα μηνα μια εκπομπη στο πηλιο και ελεγε ενας μακακας οτι οι τιμες μας ειναι φυσιολογικες και ειχε πιατο μοσχαρακι με ρυζι 15 ευρώ LOL :eek:
επεισης σαν την coca cola δεν υπαρχει η ελληνικες μουφες απλα δεν πινοντε
θα συμφωνισω για την ΒΕΡΓΙΝΑ που γινετε στην κομοτηνη παντως και ειναι και γαμω τα μπυρονια να δοκιμασετε και πολυ καλες τιμες .
υ.π οσο για καποτες χρησιμοποιειστε καμια καλτσα (οχι σπορτεξ ) τις κυριλαδικες
αα και για να ξερετε η ΔΕΛΤΑ αγοραζει γαλα απο Βουλγαρια πλεων :wave2:
LOUKILOUK
01/06/2010, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Ο Επιμένων ΕλληΝΙΚΑ!! :D
το έχω...:smokin:
:lol: :rotflmao: :beer: :rotflmao:
Panos1313
01/06/2010, 12:09
Να αγορασετε ελληνικα. Εγω ευχαριστω, αλλα δεν θα παρω
Πέρσι μαμήσαμε το ισοζύγιο με την κατάργηση του τέλους ταξινόμησης και της απόσυρσης και φέτος το γυρίσαμε στον οικονομικό πατριωτισμό....
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Πέρσι μαμήσαμε το ισοζύγιο με την κατάργηση του τέλους ταξινόμησης και της απόσυρσης και φέτος το γυρίσαμε στον οικονομικό πατριωτισμό....
Α' γειά σου!
+10Δις
:lol:
SpeakeasyBlues
01/06/2010, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
θελω να βαλω και κανα ζωο αλλα τα προβληματα ειναι δυο: ειναι χειροτερα απο παιδια (καθημερινη απασχοληση χωρις αδεια) και δεν μπορω να σφάξω....
Σήφη εδώ και 2 χρόνια περίπου έβαλα κότες, κοτέτσι χαντμειντ από παλέτες που "απαλοτρίωσα" και αυγά για 8-10 άτομα χαλαρά (7 κοτες και 1 κοκόρι). Κλώσησα, "χάλασα" και ένα κόκορα και έπονται εξελίξεις... :winka:
Επίσης βάλαμε δοκιμαστικά ντοματιές, πιπεριές, κρεμύδια, και τα τοιάυτα... λεμόνια, πορτοκάλια, μούσμουλα, πατάτες, σύκα έχουμε... θυμάρια, ρίγανες, φασκόμηλα,κάπαρη φριιι...
Οι κότες θέλουν καθημερινή φροντίδα αλλά μπορείς να λείψεις και 2-3 μέρες άνετα αφήνοντας παραπάνω νερό και τροφή και για παραπάνω μέρες όλο και κάποιος θα βρεθεί να θέλει να πάρει τα αυγουλάκια με αντάλαγμα ένα νεράκι και ένα φαγάκι για τα ζωντανά...
Κρασί μέχρι πέρσι βγάζαμε με ένα φιλαράκι καλό, αλλά το χωράφι ήταν δανεικό και τώρα πάμε για άλλα... βραστήρας για ρακί...και όλο και κάτι θα σκεφτούμε για τα υπόλοιπα...
Αντισταθείτε στη σαβούρα που μας πλασάρουν γενικώς...
:winka: :sun:
:beer: :wave2:
υ.γ. Τώρα θα μου πεις για το ΚΤΜ ...αλλά τι να κάνω... έπσα και εγώ θύμα του πάθους μου...:lol: :bawl: [/B][/QUOTE]
ΑΠΑΙΧΤΟΣ !!! :beer:
up....
βλεπεις τι αγοραζεις με 30 ευρω και νιωθεις μαλακΑκος... :wacko:
http://www.ebloko.gr/
συμφωνω. τα λεφτα στον μικρομεσαιο θα κανουν κυκλο. στα μεγαλομαγαζια φευγουν εξω συνηθως.