PDA

View Full Version : shark rsi, shoei 1100 ή hjc carbon?

mangalord
02/06/2010, 14:26
Έχω ένα gsr600 και πρέπει επιτέλους να αποχωριστώ το kbc (6 χρονια είναι αυτά). Τα παραπάνω τα έχω δοκιμάσει όλα και μου κάθονται καλά. Βασικά το μόνο κράνος που δε μου κάθεται καλά είναι το kbc (τραγικό???) και τα arai. Απο λεφτά δίνω μέχρι 340 που είναι και η τιμή του 1100 μονόχρωμο απο Ελλάδα. Φυσικά αν κάποιος έχει να προτείνει και κάτι άλλο δεκτόν!

Allst@rf
02/06/2010, 14:43
Shoei με κλειστα μάτια...:wave2:

mangalord
02/06/2010, 15:11
Κι εγώ κατα κεί με κόβω αλλα περιμένω να ακούσω καιάλλες γνώμες και εντυπώσεις απο τα παιδιά. Απλά βρήκα το hjc σε προσφορά 240 και το rsi στα 290 με γραφικά και προβληματίζομαι γιατι για το shoei τα οικονομικά μου με βγάζουν μόνο για το μονόχρωμο. Φαντάζομαι εσυ shoei ε??

Allst@rf
02/06/2010, 15:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από mangalord
Κι εγώ κατα κεί με κόβω αλλα περιμένω να ακούσω καιάλλες γνώμες και εντυπώσεις απο τα παιδιά. Απλά βρήκα το hjc σε προσφορά 240 και το rsi στα 290 με γραφικά και προβληματίζομαι γιατι για το shoei τα οικονομικά μου με βγάζουν μόνο για το μονόχρωμο. Φαντάζομαι εσυ shoei ε??

ναι το 1000 όμως...

Κοίταξε να δεις ,τα αλλά κράνη που λες δεν είναι άσχημα,μια χαρά κράνη είναι ,αλλά εδώ μιλάμε για κορυφαίες εταιρείες shoei και arai...ε και αφού είπες ότι τα δευτέρα δε σου αρέσουν ,τότε η αγορά είναι μονόδρομος ,έστω και μονόχρωμο...

Sephiroth5
02/06/2010, 15:39
S
H
O
E
I
O μονος λογος να παρεις καποιο απο τα αλλα ειναι να σου αρεσει καποιο μοντελο περισοτερο εμφανησιακα.
Αρα... σοέι φορ δε ουίν

mangalord
02/06/2010, 16:22
Βασικά αυτό που μ αρεσει πολύ είναι αυτό το σύστημα που έχει στο μηχανισμό της ζελατίνας που όταν την κλείνεις η ζελατίνα τραβιέται πίσω και κολλαει πάνω στο κράνος για να μη μπαίνει καθόλου αέρας. Έχει πάρει το μάτι σας καμια προσφορά απο νετ καλύτερη απο 340? Αν όχι φτηνότερο με καμιά ζελατίνα δώρο. Το bikersbargains απ οτι είδα το έχει 300+30(μεταφορικά)=330 pounds δηλαδή 405 ευρώ και ναι μεν έχει δώρο ζελατίνα αλλα και πάλι δε συμφέρει.

andgeo
02/06/2010, 16:28
έχω xr-1000 και ο αδερφός μου rsi . Τα φοράω και τα δύο κατά καιρούς . Πάρε το rsi με γραφικά , θα το χαρείς . Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει σε θέματα αεροδυναμικής , είναι αρκετά πιο ήσυχο από το shoei και η διαφορά τους σε βάρος είναι δεν είναι +50g . Ένα + στα καλύτερα υλικά που χρησιμοποιεί η shoei αλλά και το shark μια χαρά τα πάει . Οι ζελατίνες τους βγαίνουν το ίδιο εύκολα .Το εσωτερικό τους το ίδιο . Πάντως σαν γενική ιδέα είναι ότι όποιο και να διαλέξεις δεν θα έχεις κάνει λάθος επιλογή ...
My two cents...

andgeo
02/06/2010, 16:33
Πρόσφατα μου έδωσαν και ένα hjc το is-16 ,μια χαρά και αυτό αλλά μια κλάσση κάτω ,όπως και η τιμή του (για το ακριβό το carbon δεν έχω ιδέα να σου πω , ίσως να πρόκειται για πολύ καλό κράνος κρίνοντας από την ποιότητα του κατά πολύ φτηνότερου is-16) .Λίγο πιο βαρύ , καλοζυγισμένο πάντως , την ζελατίνα του δεν έχω προλάβει να την δοκιμάσω μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν μου το επέτρεψαν ...

Allst@rf
02/06/2010, 18:29
η ποιότητα ενός κράνους δεν φαίνεται μόνο από το βάρος ,την αεροδυναμική και το πόσο γάντι μας έρχετε στο κεφάλι αλλά και κατά πόσο μετά από καιρό χρήσης θα είναι σαν καινούριο,που σημαίνει να δουλεύουν οι αεραγωγοί του,να μην ξεφτίζει το εσωτερικό καλυμα στο σβέρκο ,να μην κολλάει ο μηχανισμός της ζελατίνας,να μην χαλαρώνουν τα μαξιλάρακια γρήγορα...δυστυχώς από την εμπειρία μου με άλλες εταιρείες πλην shoei και arai ,βλέπω ότι οι διάφορες στα υλικα είναι τεράστιες.

Αφότου η shoei τακτοποίησε το ζήτημα με το φουλ αποσπώμενο εσωτερικό του 1000 στο 1100,που ήταν το μόνο μειονέκτημα τους ,η διαφορά από τα αλλά έγινε χαοτική...

idi
02/06/2010, 18:41
απο ποιότητα και αντοχη shoei μην υπερβαλεις... εχεις XR-1000 πρεπει να εχει ξεκολλήσει μια φορα τουλαχιστον η πισω αεροτομη .... αν εισαι τυχερος μονο αυτο... αν οχι μπορει να εχει ξεκολλήσει εσωτερικα το εμπρος μερος του eps στο σημειο μπροστα απο το σαγόνι και να εχει κολλήσει ο μπροστα αεραγωγος...(αυτα τα επαθε ΟΛΑ το xr-1000 της evi :lol: :lol: :lol: ) και εξακολουθεί να εχει την ζελατίνα που θαμπώνει για πλακα(δε γουσταρω απλα να εχω pinlock...ετσι γιατι το shark δε χρειάζεται τετοιο!!!)

υγ. εχω shark rsi + xr(RF)-1100

το μονο που εχει να ζηλεψει το shark απο το shoei ειναι οι αεραγωγοι του shoei.... :wave2: πολυ καλυτεροι και πιο δροσερο κρανος. αλλα μεχρι εκει...

MY 2 CENTS

latris mixanis
02/06/2010, 18:46
Θεωρώ το shoei καλύτερο από τα υπόλοιπα που αναφέρεις..
Μήπως να έβλεπες και agv? Για ρίξε εδώ (http://www.dimitropoulosbros.gr/default.asp?pID=4&ct=107&la=1) μια ματιά.

:wave2:

mangalord
02/06/2010, 20:25
Τα AGV δε μου πολυαρέσουν και δε μου κάθονται και πολυ καλά. Σε ότι αφορά τα shark έχω ακούσει πολλά για την ποιότητα κατασκευής τους και απο κοντά που το είδα ειδικά οι αεραγωγοί του (εξωτερικά παντα) εδιναν την εντύπωση φτηνής κατασκευής. Για το hjc δεν έχει πεί κανένας τπτ ακομα!

ziggΥ
02/06/2010, 21:23
απ'αυτά που ανέφερες θα σου έλεγα σίγουρα το shoei.. :winka:

αλλα επειδή έχω ένα κόλλημα θα σου πω να δεις και τα suomy.. :D
είναι σίγουρα εξίσου καλά, και βρίσκεις σε τέτοια τιμή με Γ@*Ω τα γραφικά, αφού σε ενδιαφέρει αρκετά απ'ότι κατάλαβα..

:wave2:

mangalord
03/06/2010, 07:26
Lettas δεν έχω ακουσει τπτ για τα suomy. Δε ξερω. Δε θα το ρίσκαρα να δώσω 300+ ευρώ για suomy γιατι ταλαιπωρήθηκα πολύ απο το kbc ολα αυτα τα χρόνια και πλέον θέλω κάτι σίγουρο.

latris mixanis
03/06/2010, 07:46
Lettas δεν έχω ακουσει τπτ για τα suomy. Δε ξερω. Δε θα το ρίσκαρα να δώσω 300+ ευρώ για suomy γιατι ταλαιπωρήθηκα πολύ απο το kbc ολα αυτα τα χρόνια και πλέον θέλω κάτι σίγουρο.

Δεν κακά αλλά πάρε καλύτερα shoei :D

George20vt
03/06/2010, 08:19
Αν δε ζητήσεις το free KBC helmet στο bikersbargains, τo μονόχρωμο XR-1100 θα σου το αφήσουν στις 250 λίρες.

Αν και η λίρα έχει ανέβει αισθητά τώρα τελευταία, εξακολουθεί να είναι συμφέρουσα αγορά.

mangalord
03/06/2010, 09:18
Δηλαδή εννοεις αν δεν διαλέξω το kbc σαν δώρο και διαλέξω ένα απο τα άλλα 2 δώρα (γαντια ή ζελατίνα) ή αν δε διαλέξω κανένα δώρο?
Εγώ θα ενδιαφερόμουνα για το xr1100 με δώρο την extra ζελατίνα. 250 pounds θα μου πάει?? Αν έχει δώρο ζελατίνα με αυτά τα λεφτα τοτε συμφέρει πολύ!

DUKASII
03/06/2010, 09:31
SHOEI XR-1100 Ομως μιας και το 1000 σε βαθος χρονου εχει τα θεματακια που σου ειπε κ ο ιντις.

DUKASII
03/06/2010, 09:32
Δηλαδή εννοεις αν δεν διαλέξω το kbc σαν δώρο και διαλέξω ένα απο τα άλλα 2 δώρα (γαντια ή ζελατίνα) ή αν δε διαλέξω κανένα δώρο?
Εγώ θα ενδιαφερόμουνα για το xr1100 με δώρο την extra ζελατίνα. 250 pounds θα μου πάει?? Αν έχει δώρο ζελατίνα με αυτά τα λεφτα τοτε συμφέρει πολύ!
avg με τιποτα..η εφαρμογη του ειναι γτπ σε σχεση με αλλα γνωστα καλα κρανη

mangalord
03/06/2010, 09:35
Καλα ναι τα AGV τα έχω αφήσει απ' έξω. Για xr 1100 το κόβω. Είδικα αν μπορώ απο bikersbargains να το πάρω με 250 gbp με δώρο ζελατίνα.

George20vt
03/06/2010, 10:31

Στείλε ένα e-mail και ρώτα τους.

Εγώ έχω παραγγείλει ήδη 3 το τελευταίο εξάμηνο από δαύτους.
Τα 2 με δώρο το 2ο κρανάκι (αξιοπρεπέστατο) και το 3ο χωρίς δώρο αλλά με έκπτωση.

Odin#9681
03/06/2010, 16:15
εχω το HJC ΗQ1 Carbon

κατ' αρχας ειναι πανεμορφο και παναλαφρο. Απο κει κ περα, ειναι θορυβωδες και η ζελατινα δεν κανει καλη εφαρμογη, βαζει αερα απο διαφορα σημεια. Η εφαρμογή του στο κεφάλι το δικό μου ειναι μια χαρά. Γενικά λένε ότι τα HJC πιέζουν στο κούτελο, έχουν λίγο περίεργη φόρμα.

το αγορασα για το συνδυασμο υλικου+βαρους+τιμη.

:beer: :beer:

mangalord
03/06/2010, 17:58
Πωπω αν ακούω οτι η ζελατίνα δε κάνει καλή εφαρμογή κατι με πιάνει! Το δεύτερο πράγμα που κοιτάω στο κράνος είναι να κάνει καλή επαφή η ζελατίνα με το κράνος όταν κλείνει.

Odin#9681
04/06/2010, 02:44
ναι ειναι λιγο σπαστικο

μερικες φορες το χειμωνα αναρωτιομουνα τι διαλο τζετ κρανος πηρα ή φουλφεις?

golis
04/06/2010, 08:45
Και το Shark RSI είναι άψογο και ασφαλέστατο ! Το μόνο μείον του είναι ίσως το βάρος του και οι μπροστινοί αεραγωγοί.
Κατά τ άλλα, δαγκωτό.Είναι το 2ό μου Shark.
Βάζω μια φωτογραφία του δικού μου επίτηδες με λινκ για να γουστάρουμε ανάλυση.
Η πτώση είναι με πάνω απο 100χλμ και με πολλές τούμπες καθ ότι highside.
diko sas : http://i45.tinypic.com/2lbck7d.jpg

manosamos
04/06/2010, 11:34
Εχω 2 Shark RSI ,δικο μου και της γυναικας και δεν εχουμε κανενα προβλημα.
Το καλο ειναι οτι η εταιρια χρησημοποιει 2 μεγεθη κελυφους και σε περιπτωση που ιντερνετικα κανατε λαθος νουμερο,μπορειτε να αλλαξετε την εσωτερικη επενδυση και........ολα καλα.
Τα αγορασα σαν closeout απο ΗΠΑ και μου κοστισαν περυσι 135 το ενα,δηλαδη τα μισα χρηματα.

mangalord
04/06/2010, 18:43
Απ' οτι βλέπω πάντως τα shark αντέχουν! Ευτυχώς το φοραγες. Μάνο όταν λες closeout εννοεις ξεπούλημα απο κάποιο αμερικάνικο site??

manosamos
05/06/2010, 02:23
Απ' οτι βλέπω πάντως τα shark αντέχουν! Ευτυχώς το φοραγες. Μάνο όταν λες closeout εννοεις ξεπούλημα απο κάποιο αμερικάνικο site??
Ναι,μπες στο www.jafrum.com και δες στα closeout.
Το αρνητικο ειναι οτι δεν θα σου γραψουν gift ή sample στο κουτι οποτε θα πληρωσεις τελωνειο,(60 ευρω για τα 2 κρανη εγω)συν το οτι θα σου παρει 2 μηνες να τα παραλαβεις.
Με USPS (ταχυδρομειο ΗΠΑ) ηρθαν Ελλαδα σε 7 ημερες και χρειαστηκαν 7!!! εβδομαδες στο τελωνειο εδω για να ελεγχθει το πακετο....................

mangalord
05/06/2010, 06:10
Πωπω χαρα στην υπομονή σου! Εγώ θα χα τρελλαθεί! Είμαι λιγάκι ανυπόμονος με αυτά τα θέματα. Το πολύ να άντεχα μια βδομάδα.

apolon10
13/06/2010, 06:29
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=73856

asphyx
19/06/2010, 08:36
Παίδες το 1100 σε ποιό μαγαζί βγαίνει φθηνότερη τελική τιμή(με μετεφορικά)?
ΤHanx:beer: :beer: :beer: :beer:

toufek
20/06/2010, 08:50
exw to hjc kai exw na sou pw pws gia ton thorivo pou eipe o filos prin den tha elega oti einai megalos sygkritika me alla kranh. kai gia thn zelatina den exw tetoio provlhma pou anaferei. genika eimai PARA polu ikanopoihmenos apo thn epilogh. den tholwnei eykola kai eiani kai carbon!!! to mono pou mporw na sou pw einai oti se megales taxythtes den einai kai oti pio stathero.(160-170+). episis einai poly kalozygismeno pio elafry apo to xr 1100 kai exei poly fthines zelatines fime klp gyrw sta 45 eurws an thymamai kala. oti kai an dialekseis kaloforeto