PDA

View Full Version : Triumph Street Triple vs ΚTM Super Duke 2006

fouskoter
05/06/2010, 06:50
Καλησπέρα ονομάζομαι Γιώργος και είμαι 22 χρονών. Είμαι νέος στην παρέα. Σε λίγους μήνες θα καβαλήσω μηχανή, τώρα έχω αυτοκίνητο και ένα παπί. Μου έχει μπει λοιπόν στο μυαλό το εξής δίλλειμα : Triumph Street Triple ή KTM Superduke 990 καινούρια. Είδα ότι βγήκε προσφορά κοντά στα 9.000 και σκοπεύω να την πάρω.

Σχετικά με το Super Duke :
Είναι αξιόπιστο μηχάνημα ; Ρωτάω γιατί κανένας γνωστός μου δεν έχει KTM. Τι παίζει με τα service και με τα ανταλλακτικά;
Αξίζει να πάρω τώρα ένα μοντέλο του 2006 ή θεωρείται ξεπερασμένο;
Κανένα ταξιδάκι μπορώ να πάω με ήπιες όσο μπορώ δηλαδή να κρατήσω το Super Duke σε ήπιες ταχύτητες;

Προσωπικά εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο το Triumph αλλα το Super Duke μου βγάζει κάτι άλλο. Μου φαίνεται σαν ένα γεμάτο όπλο έτοιμο να πυροβολήσει κάθε φορά που ανοίγεις το γκάζι.

Αλλά πάνω από όλα όπως είπα αρχικά με ενδιαφέρει η αξιοπιστία και θέλω εκεί να σταθείτε. Και μιας και είπα για αξιοπιστία, πόσα χρόνια εγγύηση δίνει η KTM?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

nickald
05/06/2010, 06:57
Το super duke ειναι λιγο απολυτο μηχανακι και νομιζω η συγκριση του με το μικρο triple ειναι λαθος.

Το μικρο triple ειναι για μενα ενα απο τα πιο καλοστημενα γυμνα και ειναι ικανο να προσφερει μεγαλες συγκινησεις στον αναβατη του.

Η ιδεα παντως του super duke για πρωτη μηχανη δεν με ενθουσιαζει και τοσο.

Απο αξιοπιστια ας μιλησει καποιος που τα εχει (αν και στην ελλαδα εχουμε την συνηθεια οταν κατι το εχουμε αγορασει να προσπαθουμε να κρυψουμε τις αδυναμιες του)

fouskoter
05/06/2010, 07:10
Δεν κάνω σύγκριση για το ποιο είναι καλύτερο, κάνω σύγκριση για το ποιο μου προτείνετε με τα δεδομένα που σας είπα. Ευχαριστώ για την απάντηση σου πάντως ήταν κατατοπιστική.

project.breeze
05/06/2010, 08:26
Triple γιατί είναι πιο φιλικό από ένα δικύλινδρο γυμνό 1000άρι ΚΤΜ όπως και να το κάνουμε και δε θα σε τρομάζει τόσο...

ziggΥ
05/06/2010, 08:28
Triple..

γιατί είναι Triple :smokin:

Cpt. Haddock
05/06/2010, 12:01
Για την εμπειρία που έχεις και τα δύο όπλα ειναι. Πάρε αυτο που σου αρέσει.

fouskoter
05/06/2010, 13:07
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αλλά ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιο απο τα 2 να πάρω. Το triple μου αρέσει για την retro εμφανιση του και τον ξεχωριστο κινητηρα του, ενω το super duke (2006) μου αρέσει για τον απόλυτο χαρακτήρα του και την τρομακτική του ροπή.

Με την τελευταία προσφορά της KTM και τα 2 έχουν την ίδια τιμή περίπου 300e πιο ακριβό το duke, του 2006 εννοείται.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής : είναι αλήθεια ότι στο super duke απαγορεύεται συμπλέκτης και γκάζι κατά την εκκίνηση;
Είναι αλήθεια ότι ακόμα και η μίζα θέλει τον τρόπο της αλλιώς χαλάει και βγάζει ένα δυνατό θόρυβο;
Είναι αλήθεια ότι έχει πολύ μικρή αυτονομία το μοντέλο του 2006?
Σε σχέση με το triumph καίει πολλά παραπάνω όσον αφορά την βενζίνη;

Ζεύκας
05/06/2010, 13:54
Φίλε μου το ΚΤΜ έχει αρκουδόγκαζο και ακραίο στήσιμο, από την άλλη το τραίουμφ δεν είναι και το πλέον φιλικό μηχανάκι

καλύτερα για μένα να κινηθείς τρικύλινδρα

Αρχικά δημιουργήθηκε από fouskoter
Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής : είναι αλήθεια ότι στο super duke απαγορεύεται συμπλέκτης και γκάζι κατά την εκκίνηση;

για εξήγα το καλύτερα αυτό

VALES
05/06/2010, 14:46
Tι εμπειρία έχεις από μηχανές μεγάλου κυβισμού θα μας πεις, ή να θεωρήσουμε πως είναι μία λεπτομέρεια που (νομίζεις) δεν μας ενδιαφέρει?

fouskoter
05/06/2010, 15:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Tι εμπειρία έχεις από μηχανές μεγάλου κυβισμού θα μας πεις, ή να θεωρήσουμε πως είναι μία λεπτομέρεια που (νομίζεις) δεν μας ενδιαφέρει?

Είχα τα εξής μηχανάκια : Crypton R, Gillera 125 2T, Aprilia rs 250, και τώρα παπί όπως είπα Suzuki Shogun. Σε κάλυψα?

SVX
05/06/2010, 15:38
Σε κάλυψα?

Πηγαινε και δοκιμασε τα.....Θα καταλαβεις οτι το SD ειναι πιο απολυτο ...

Εξαλλου δεν συγκρινουμε 2 δικυλινδρα ...το 3κυλινδρο ειναι πιο "ηπιο" και 675 .Οχι 1000αρι

fouskoter
05/06/2010, 15:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Φίλε μου το ΚΤΜ έχει αρκουδόγκαζο και ακραίο στήσιμο, από την άλλη το τραίουμφ δεν είναι και το πλέον φιλικό μηχανάκι

καλύτερα για μένα να κινηθείς τρικύλινδρα

για εξήγα το καλύτερα αυτό

Ναι φίλε, το διάβασα ακριβώς εδώ -> http://www.motocikleta.gr/distribution/post82499.html
Και εγώ δεν το κατάλαβα.

fouskoter
05/06/2010, 15:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Πηγαινε και δοκιμασε τα.....Θα καταλαβεις οτι το SD ειναι πιο απολυτο ...

Εξαλλου δεν συγκρινουμε 2 δικυλινδρα ...το 3κυλινδρο ειναι πιο "ηπιο" και 675 .Οχι 1000αρι

Αυτό θα το κάνω κατά το τέλος Ιουνίου τώρα δυστυχώς δεν έχω καθόλου χρόνου. Εννοείται οτι θα τα οδηγήσω και τα 2 πριν τα αποφασίσω, αλλά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με ktm και ειδικά σε θέματα αξιοπιστίας, γι αυτό ρωτάω.

Αν μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματά μου. Ειδικά αν υπάρχει κάποιος κάτοχος SD. Είχα κατασταλάξει σε triumph, αλλά είδα την προσφορά της KTM και ζαλίστηκα.

VALES
05/06/2010, 15:46
Είχα τα εξής μηχανάκια : Crypton R, Gillera 125 2T, Aprilia rs 250, και τώρα παπί όπως είπα Suzuki Shogun. Σε κάλυψα?

Σου απάντησε ο SVX για ΄μένα. :wave2:

Αυτό με την μίζα ισχύει. Όταν πρόκειται να μιζάρεις, καλό θα είναι να το κάνεις με τον δείκτη. Μακριά το χέρι από το γκάζι, για να μην αλλάζεις μίζα 2-3 φορές το χρόνο.

Ζεύκας
05/06/2010, 15:47
ψάξε και λίγο εδώ στον τομέα με τα ΚΤΜ...

πολλοί κάτοχοι έχουν γράψει την άποψη τους

fouskoter
05/06/2010, 15:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Σου απάντησε ο SVX για ΄μένα. :wave2:

Αυτό με την μίζα ισχύει. Όταν πρόκειτε να μιζάρεις, καλό θα είναι να το κάνεις με τον δείκτη. Μακριά το χέρι από το γκάζι, για να μην αλλάζεις μίζα 2-3 φορές το χρόνο.

Και από θέμα αξιοπιστίας;

fouskoter
05/06/2010, 15:53
Να το κάνω πιο λιανά : Triumph ή KTM σε θέμα αξιοπιστίας;

VALES
05/06/2010, 15:55
Και από θέμα αξιοπιστίας;

Ο κόσμος λέει πως χαλάνε και δεν είναι αξιόπιστα. Οι κάτοχοί τους λένε ακριβώς το αντίθετο.
Διαλέγεις και παίρνεις. Ρίξε όμως και μια ματιά εδώ στα ΚΤΜ όπως σου είπε ο Ζεύκας.

Ζεύκας
05/06/2010, 15:56

ε κοίτα τα 675 έχουν βγει απροβλημάτιστα, τώρα για να κτμ ας απαντησουν οι κατοχοί τους

VALES
05/06/2010, 15:57

HONDAAAAAAA :lol: :lol: :lol:

υ:γ: Ε ρε γλέντια αν το δει ο DUKAS.

fouskoter
05/06/2010, 16:00
Έριξα παιδιά και διάβασα αρκετά προβλήματα σε θέματα αξιοπιστίας αλλά σε παλιότερα μοντέλα. Δεν ξέρω μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.

Allst@rf
05/06/2010, 16:11
το λοιπόν...

Το super duke είναι σούπερσπορτ με τιμόνι.έχει μικρή αυτονομία ,μερικές φορές σε απελπιστικό βαθμό,έχει θέματα αξιοπιστίας αλλά όχι στο βαθμό που ακούγεται(όλα τα μηχανάκια έχουν ζητήματα και προβλήματά),είναι ιδανικό όπλο για ερασιτεχνικά τρακντέι(γι'αυτό το πήρα εγώ),ειδικά για τα μέγαρα και για κλειστές διαδρομές...

Την χρόνια που βγήκε ήταν ο ορισμός των streetfighter και εξακολουθεί να είναι μαζί με το τουονο της απριλια...

Όσοι έχουν ανεβεί στη σελα του το έχουν ερωτευτεί...

fouskoter
05/06/2010, 16:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
το λοιπόν...

Το super duke είναι σούπερσπορτ με τιμόνι.έχει μικρή αυτονομία ,μερικές φορές σε απελπιστικό βαθμό,έχει θέματα αξιοπιστίας αλλά όχι στο βαθμό που ακούγεται(όλα τα μηχανάκια έχουν ζητήματα και προβλήματά),είναι ιδανικό όπλο για ερασιτεχνικά τρακντέι(γι'αυτό το πήρα εγώ),ειδικά για τα μέγαρα και για κλειστές διαδρομές...

Την χρόνια που βγήκε ήταν ο ορισμός των streetfighter και εξακολουθεί να είναι μαζί με το τουονο της απριλια...

Όσοι έχουν ανεβεί στη σελα του το έχουν ερωτευτεί...

Thanks και κάτι τελευταίο. Με τον συμπλέκτη και τον γκάζι τι παίζει? Διάβασα σε σε ενα forum ότι δεν πρέπει να το συμπλεκτάρεις. Ισχύει; Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα αρχικά μου post.

Allst@rf
05/06/2010, 17:20
Thanks και κάτι τελευταίο. Με τον συμπλέκτη και τον γκάζι τι παίζει? Διάβασα σε σε ενα forum ότι δεν πρέπει να το συμπλεκτάρεις. Ισχύει; Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα αρχικά μου post.

όχι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.
Και να ξέρεις ένα πράγμα.τα ΚΤΜ θέλουν μάστορα που να ξέρει τι παίζει με δαυτα ,γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος αντί να στο φτιάξει να στο χαλάσει περισσότερο.και αυτό όχι τόσο όσων αφορά το μηχανάκι σαν κινητήρα ή πλαίσιο που είναι κατασκευή της ίδιας της ΚΤΜ,αλλά όσων αφορά τα περιφερειακά του,τα οποία είναι μεν κορυφαία αλλά σαν κορυφαία θέλουν ειδική μεταχείριση...και τα παραδείγματα άπειρα από προσωπική εμπειρία...

lkol
06/06/2010, 06:32
αν πας γα SD πάντως, απέφυγε το προηγούμενο μοντέλο.
Η αυτονομία του είναι ενοχλητικά μικρή κ αυτό είναι κάτι που θα το βρίσκεις μπροστά σου καθημερινά.
Με 9k μπορείς να βρεις ένα άψογο μεταχαειρισμένο 07+ το οποίο θα ευχαριστηθείς πιο πολύ...

Από αξιοπιστία, εγώ είχα ένα SD R κ άλλαξα μια φορά το ρελέ της μίζας γιατί είχε πάρει υγρασία κάπου στα 25k χλμ ... Το έδωσα στα 30k χλμ κ το ευχαριστιέται ακόμα ο επόμενος ιδιοκτήτης του απ' όσο ξέρω

Γενικά τα ψεκαστα μοτέρ του LC8, δεν έχουν βγάλει προβλήματα. Τα μόνα θέματα που μπορεί να συναντήσεις, είναι σε περιφαρειακές μαλακίες, όπως η τρόμπα του συμπλέκτη. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν αξίζει να σε ανησυχήσουν κ να σε αποτρέψουν από την αγορά

Για τη σύγκριση μεταξύ Triple κ SD, νομίζω πως αν τα καβαλήσεις κ τα δυο, θα δεις πόσο διαφορετική θέση οδήγησης κ φιλοσοφία έχουν κ θα αποφασίσεις πιο εύκολα σε αυτή που σου ταιριάζει.

ε, κ μια φωτό τιμής ένεκεν...

200627

Allst@rf
06/06/2010, 06:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από lkol
αν πας γα SD πάντως, απέφυγε το προηγούμενο μοντέλο.
Η αυτονομία του είναι ενοχλητικά μικρή κ αυτό είναι κάτι που θα το βρίσκεις μπροστά σου καθημερινά.
Με 9k μπορείς να βρεις ένα άψογο μεταχαειρισμένο 07+ το οποίο θα ευχαριστηθείς πιο πολύ...

Από αξιοπιστία, εγώ είχα ένα SD R κ άλλαξα μια φορά το ρελέ της μίζας γιατί είχε πάρει υγρασία κάπου στα 25k χλμ ... Το έδωσα στα 30k χλμ κ το ευχαριστιέται ακόμα ο επόμενος ιδιοκτήτης του απ' όσο ξέρω

Γενικά τα ψεκαστα μοτέρ του LC8, δεν έχουν βγάλει προβλήματα. Τα μόνα θέματα που μπορεί να συναντήσεις, είναι σε περιφαρειακές μαλακίες, όπως η τρόμπα του συμπλέκτη. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν αξίζει να σε ανησυχήσουν κ να σε αποτρέψουν από την αγορά

Για τη σύγκριση μεταξύ Triple κ SD, νομίζω πως αν τα καβαλήσεις κ τα δυο, θα δεις πόσο διαφορετική θέση οδήγησης κ φιλοσοφία έχουν κ θα αποφασίσεις πιο εύκολα σε αυτή που σου ταιριάζει.

ε, κ μια φωτό τιμής ένεκεν...

δε χάνεις ευκαιρία να μας δείξεις τα εργαλείο να κλαίμε πάλι...α ρε λεων...:wave2:

lkol
06/06/2010, 06:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
δε χάνεις ευκαιρία να μας δείξεις τα εργαλείο να κλαίμε πάλι...α ρε λεων...:wave2:

είχα κ καιρό... χαχαχα...

από τα καλύτερα μηχανάκια έβερ. Τι να λέμε...
Το πετυχαίνω καμιά φορά κ ζηλέυω σαν να μην το είχα καβαλήσει ποτέ...

Allst@rf
06/06/2010, 06:51
είχα κ καιρό... χαχαχα...

από τα καλύτερα μηχανάκια έβερ. Τι να λέμε...
Το πετυχαίνω καμιά φορά κ ζηλέυω σαν να μην το είχα καβαλήσει ποτέ...

εμένα μου λες...το απλό εχω και δε το αλλάζω με κανένα,φαντάσου το R.με πειράζουν όλοι στη παρέα "άντε τι θα γίνει θα το χτυπήσεις το RC8" που όντως ρε φίλε μου αρέσει αλλά δεν τον αλλάζω τον υπέρδούκα μου.μόνο με το R θα τον αλλάξω...
:wave2:

fouskoter
06/06/2010, 07:04
Δεν θα ήθελα μεταχειρισμένο. Είμαι λίγο ψείρας με τα υλικά αγαθά μου και δεν μπορώ να το κάνω. Επίσης να διευκρινίσω ότι μένω επαρχία και δεν ξέρω αν ο "μάστορας" εδώ είναι καλός. Αυτό το λέω γιατί όπως είπε ένας φίλος παραπάνω τα μηχανάκια της ktm θέλουν να έχεις και κάποια ειδίκευση.

Η λογική μου λέει να πάρω το triumph, αλλά η καρδιά τον super δούκα. Τι να κάνω ρε παιδιά? Όταν λέμε μικρή αυτονομία πόσα χλμ εννοούμε με μια λογική ταχύτητα; Έχω μπερδευτεί πλέον για τα καλά.

lkol
06/06/2010, 07:12
Καλά κ με τα Triumph, δεν είναι ότι έχεις ήσυχο το κεφάλι σου...
Μάστορα καλό κ έμπιστο θέλεις για όλα τα μηχανάκια πλέον... κανένα από τα σημερινά ss δεν είναι σίγουρα αξιόπιστο.

Για το μεταχείρο, αξίζει να κάνεις ένα συμβιβασμό, γιατί η διαφορά είναι σημαντική μεταξύ 05+ κ 07+ αισθητικά κ πρακτικα ;)
κ πλέον υπάρχουν πολλά κ καλά μηχανάκια που πωλούνται σε καλές τιμές....

Η απόφαση σε κάθε περίπτωση είναι δικιά σου... :wave2:

fouskoter
06/06/2010, 08:13
Καλά κ με τα Triumph, δεν είναι ότι έχεις ήσυχο το κεφάλι σου...
Μάστορα καλό κ έμπιστο θέλεις για όλα τα μηχανάκια πλέον... κανένα από τα σημερινά ss δεν είναι σίγουρα αξιόπιστο.

Για το μεταχείρο, αξίζει να κάνεις ένα συμβιβασμό, γιατί η διαφορά είναι σημαντική μεταξύ 05+ κ 07+ αισθητικά κ πρακτικα ;)
κ πλέον υπάρχουν πολλά κ καλά μηχανάκια που πωλούνται σε καλές τιμές....

Η απόφαση σε κάθε περίπτωση είναι δικιά σου... :wave2:

Αισθητικά δεν με πειράζει ασε που μου αρέσουν και τα 2 εξίσου το ίδιο. Πρακτικά η αυτονομία είναι ένα θέμα.