View Full Version : Αποφραξη αεραγωγου-ΚΑΡΠΑ (δειτε ολοι, αξιζει)
konsttanttinos
10/06/2010, 08:44
Σε ενα σεμιναριο +ABLS , ενας φιλος μου γιατρος εξ αμερικης, πολυ καταρτισμενος και με μεγαλη μεταδοτικοτητα και εμπειρια, μου εδειξε τους παρακατω χειρισμους.
Επειδη, πραγματικα, ειναι ο,τι πιο πρωτοτυπο εχω δει στην ζωη μου, θελω να το μοιραστω μαζι σας, και φυσικα να ακουσω τα σχολια σας, ωστε να συνεχιστει αυτη η μεθοδος και σε αλλους τομεις.
απολαυστε το
click me (http://supersexycpr.com)
Πέρα από την πλάκα πάντως αυτά τα σεμινάρια είναι πάρα πολύ χρήσιμα.
Μας κανανε στην δουλειά από τον Ερυθρό Σταυρό και πραγματικά ήταν πολύ χρήσιμα αυτά που μάθαμε...
Ειδικά αυτό με την "έκταση κεφαλής" σε περίπτωση πνιγμού ή όταν γυρνά η γλώσσα με άφησε μ@λακα :look:
Θα έπρεπε όλοι μας να ασχοληθούμε κάποια στιγμή με το θέμα "Πρώτες Βοήθειες" μιας και θεωρώ ότι είναι τραγικό να μην ξέρουμε κάτι τόσο απλό αλλά και τόσο χρήσιμο...
Εμένα μου έτυχε πέρσι το καλοκαίρι να δω έναν ξένο στην Σαντορίνη ο όποιος έπαθε επιληψία και του γύρισε η γλώσσα με αποτέλεσμα να γίνει μπλε…
Όλοι ξεκίνησαν με κουτάλια και να του τραβάνε την γλώσσα , ενώ ήταν τόσο απλό…
Μια κίνηση στο κεφάλι και η γλώσσα στην θέση της…
konsttanttinos
10/06/2010, 17:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από GABBER
Όλοι ξεκίνησαν με κουτάλια και να του τραβάνε την γλώσσα , ενώ ήταν τόσο απλό…
Μια κίνηση στο κεφάλι και η γλώσσα στην θέση της…
Ανυψωση πηγουνιου και εκταση κεφαλης..
Ξερεις ποσο αγνοια υπαρχει φιλε μου σε ενα τοσο σημαντικο θεμα οπως η αποφραξη αεραγωγου απο πτωση γλωσσας ή ξενο σωμα?
Ακομη μερικοι πιστευουν οτι η γλωσσα ''γυριζει'', ενω απλα πεφτει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Ανυψωση πηγουνιου και εκταση κεφαλης..
..........
να γιατι ΔΕΝ πρεπει να ανοιγουμε τετοια κουβεντα εδω μεσα...:
αν το επιληπτικο σοκ προελθει εξ αιτιας χτυπηματος στο κεφαλι (το χω δει να το παθαινει φιλος μπροστα στα ματια μου),θα πειραξεις αυχενα?
ειναι πολυ σχετικα ολα και η αποσπασματικη γνωση μαζι με τον πανικο μπορει να καταστρεψει ζωες.γινομαστε επικινδυνοι με τετοιες συζητησεις!!!εδω εχουμε δει αθλητιατρο με ονομα βαρυ να κανει πατατα λαιβ πριν χρονια γιατι πανικοβληθηκε.ποσο μαλλον ανθρωποι που ουδεμια επαφη εχουνε με το θεμα....