View Full Version : ΒΕΝΖΙΝΑΣ
corleonne877
11/06/2010, 14:07
Απορω σε αυτη την εποχη π ζουμε και εκει π εχει φτασει η βενζινη να εχει και το θρασος(ο βενζινας) να "κλεψει" και να μου βαλει βενζινη βγαζωντας 30 χιλιομετρα λιγοτερα απο αλλες φορες :hypnotize :hypnotize ...το ιδιο συνεβει και σε ενα κολλητο μου στο ιδιο πρατηριο με το αυτοκινητο του που τον εστειλα επιτηδες μετα απο 3 μερες,μπορω να τον καταγγειλω καπου ξερει καποιος να με βοηθησει??
Panopticon7
11/06/2010, 14:13
Για καντα λιγο ποιο λιανα γιατι δεν καταλαβα χριστο... Πως καταλαβες οτι σε εκλεψε, επειδη εκανες 30χιλιομετρα λιγοτερα ?
μια και ειμαστε στο θεμα, θα ηθελα να ξερω αν μπορει να γινει κατι και για βενζιναδες που κανουν την παπια και δινουν αποδειξεις μονο αν τους ζητηθουν.
corleonne877
11/06/2010, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Για καντα λιγο ποιο λιανα γιατι δεν καταλαβα χριστο... Πως καταλαβες οτι σε εκλεψε, επειδη εκανες 30χιλιομετρα λιγοτερα ?
Επειδη φιλε μου ΚΑΘΕ φορα που αναβει ρεζερβα βαζω 10 ευρω,ας πουμε πχ εκει που βγαζω γυρω στα 100 χιλιομετρα,μου εβγαλε 70 τωρα...το ειδα και εκεινη την ωρα που μου εβαζε οτι ο δεικτης του καντραν δεν ανεβηκε εκει που παει παντα αλλα δε του ειπα τπτ..ετσι εστειλα και ενα κολλητο μου και το ιδιο επαθε και αυτος..
corleonne877
11/06/2010, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
μια και ειμαστε στο θεμα, θα ηθελα να ξερω αν μπορει να γινει κατι και για βενζιναδες που κανουν την παπια και δινουν αποδειξεις μονο αν τους ζητηθουν.
ναι υπαρχουν αρκετοι φιλε που το κανουν αυτο γι αυτο πρεπει να τη ζητας ΕΣΥ αν δε σου κοψει
δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι υποχρεωμενοι να σου την φερουν, η αν πρεπει να πας να την παρεις...εμενα παντως μου βγαζουν την πιστη:yuck:
μονο στην ευβοια εβαλα βενζινη, και διπλα στην αντλια ειχε μηχανη που εκοβε επιτοπου αποδειξη:alien:
μηπως ειχα αλλαξει η τιμη της βενζινης:confused:
corleonne877
11/06/2010, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
μηπως ειχα αλλαξει η τιμη της βενζινης:confused:
1.44 την ειχε αυτος που με εκλεψε και σε κανονικο πρατηριο με 1.46 που βαζω πολυ συχνα κανω 30 χιλιομετρα σχεδον παραπανω ΠΑΝΤΑ...ειναι λογικο??εσυ πως το βλεπεις???και σου λεω το ιδιο εγινε και με το φιλο μου..ξερει καποιος κατι γι αυτο που ρωτησα??
Panopticon7
11/06/2010, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από corleonne877
Επειδη φιλε μου ΚΑΘΕ φορα που αναβει ρεζερβα βαζω 10 ευρω,ας πουμε πχ εκει που βγαζω γυρω στα 100 χιλιομετρα,μου εβγαλε 70 τωρα...το ειδα και εκεινη την ωρα που μου εβαζε οτι ο δεικτης του καντραν δεν ανεβηκε εκει που παει παντα αλλα δε του ειπα τπτ..ετσι εστειλα και ενα κολλητο μου και το ιδιο επαθε και αυτος..
Ποτε μην υπολογιζεις με ευρωπουλα γιατι η τιμη διαρκως αλλαζει. Με τα λιτρα κοιταμε...
Μηπως λεω μηπως ειχε αυξηθη η τιμη και δεν το ειδες :confused:
thalasinos
11/06/2010, 17:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Ποτε μην υπολογιζεις με ευρωπουλα γιατι η τιμη διαρκως αλλαζει. Με τα λιτρα κοιταμε...
Ετσι ειναι! παντα με λιτρα γινεται η μετρηση,επειδη οι τιμες δεν ειναι ιδιες σε ολα τα πρατηρια.
Οταν εσυ εβαζες με την παλια τιμη 10 ευρω βενζινη, λογικο ειναι τωρα που ανεβηκε τα 10 ευρω να ειναι λιγοτερα λιτρα!! οπότε κανεις και λιγοτερα κμ.
για να μην το κουραζουμε μαγκες...
Επιλεξτε τα 2 αγαπημενα σας βενζιναδικα(ειτε επειδη ειναι φιλοι σας ειτε επειδη εχουν καλο ονομα στην πιατσα ή απλα επειδη ειναι φτηνοι)
Αγοραστε ενα 4λιτρο -5λιτρο μπετονι απιονισμενο (60 λεπτα κοστος )
Αδειστε το στο σιδερο, στους γυαλοκαθαριστηρες ή στο χωμα
Πηγαιντε και στα δυο και πειτε να γεμισουν το μπετονι
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κοιταξτε ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ η αντλια ΣΕ ΛΙΤΡΑ
Αυτο που πλησιαζει στην χωρητικοτητα των λιτρων του μπετονιου ειναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.....
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ....βλεπεις τους τσουζει τους βενζιναδες που ολη αυτη η αποτομη αυξηση εριξε την ζητηση και τα εσοδα της πανε κατα κυριο λογο στο κρατος...ΑΔΙΚΙΑ ε?
Λιγο να αυξηθηκε η τιμη,λιγο πιο καταναλωτικα να οδηγουσες απο συνηθως...Απ την αλλη μπορει οντως να σε εκλεψε.Πηγαινε βαλε μια φορα και παραλληλα φερε και ενα μπιτονι να σου γεμισει με τα ιδια λιτρα.Μετρα ποσο εβαλε στο μπιτονι και θα δεις.Απ την αλλη μπορει να κανα κουμπι ξερω και να μην κλεβει συνεχεια.τσεκαρε το
Κανονικά, όταν γεμίζεις το πεντάκιλο, πρεπει η σταθμη του να ειναι οριακα πάνω απο τη σταθμη των 5Kg.
Γιατι μην ξεχνατε οτι οταν γεμιζεις, το καυσιμο ζεσταινεται και διαστελλεται.. Η μέτρηση πρεπει να γινεται οταν εχει ηρεμησει και εχει παρει θερμοκρασια περιβαλοντος.
Το θέμα με τα βενζινάδικα είναι ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ μετά και από τις τελευταίες αυξήσεις. Για την "κλοπή" ή την κλοπή, που θίγει ο φίλος, έχω να πω τα εξής.
1. Μέτρα το σε λίτρα και όχι μία μόνο φορά. Απλά για να έχεις ένα πιο πειστικό δείγμα "γραφής" του βενζινά. Δεν αποκλείεται πάντως να κλέβει, όχι όμως όσο λες. Συνήθως με μηχανάκια ειδικού τύπου παρεμβαίνουν στην κάνουλα και κλέβουν περί το 5%, για να μη γίνονται και(εύκολα) αντιληπτοί. Μόνος σίγουρος τρόπος είναι να έχει κανείς υπολογιστή στο όχημά του, για να εξακριβώσει την κλοπή.
2. Αν ωστόσο εσύ θεωρείς ότι κάτι συμβαίνει, κάνεις δύο τινά. Του λες με τρόπο ότι βάσει των δικών σου μετρήσεων έπρεπε να "πάρει" λιγότερο. Αν θεωρείς ότι το παιχνίδι "χοντραίνει", καλείς επί τόπου την αστυνομία.
3. Μία καλή μέθοδος μέτρησης και προσέγγισης του όλου θέματος είναι να γεμίζουμε κάποιες φορές με εντελώς άδειο ρεζερβουάρ. Αν σε ντεπόζιτο 10 π.χ. λίτρων μας βάλουν 11, κάτι συμβαίνει...
4. Όσο για το θέμα της απόδειξης, είναι απλό. Βάζω βενζίνη, αν δεν μου δώσει απόδειξη, δεν παίρνει φράγκο. Αν του ζητήσω απόδειξη για το διπλάσιο ποσό, θα μου πει "τι λες, ρε μεγάλε, μοιάζω για μαλ......";;; Ε, λοιπόν, του απευθύνουμε το ίδιο ερώτημα. Για μαλ.... ψάχνει;;;
Ααα, βεβαιώσου ότι κάθε φορά το γεμίζεις μέχρι πάνω!!! :rotflmao:
Εχετλαίος
21/06/2010, 06:53
Kλοπή δεν είναι μονάχα τα τερτίπια των βενζινάδων στην αντλία.
ΚΛΟΠΗ είναι που κοστίζει 1,65 πλέον το λίτρο!
:mad:
XJR_Billy
21/06/2010, 07:03
Υπάρχουν και πιο τρανταχτά παραδείγματα.
Βάσει χιλιομέτρων, σε διαδρομή που κάνω κάθε μέρα, με την ίδια ταχύτητα, έπρεπε να έχω στο ρεζερβουάρ 1,5 λίτρο.
Η XTR έχει 15 λίτρα χωρητικότητα.
Έπρεπε δηλαδή να γεμίσω με 13,5 λίτρα.
Η αντλία έγραψε 15,5 λίτρα.
Όταν ρώτησα τον καραγκιόζη πως κατάφερε να χωρέσει 2 λίτρα παραπάνω στο τεπόζιτο μου απάντησε ότι στις μοτοσυκλέτες παίρνει πάντα παραπάνω λόγω μικρού τεποζίτου...:yuck:
Τον έστειλα εκεί που του άξιζε και έχασε έναν πελάτη, μαζί και με όλους τους συναδέλφους από την εταιρεία που δουλεύω...
Θράσος ρε πστμ !!!!!!
Με τέτοια τιμή να σε κλέβουν κιόλας, και όχι λίγο!!!:a66: :a66: :a56:
danaos75
21/06/2010, 07:12
χθες σπαστηκα 2η φορα με βενζινα που δεν εδωσε αποδειξη, του την ζητησα, και μου ειπε να παω μεσα,
και δευτερη φορα τους ειπα οτι την επομενη δεν θα κανω το αμαξι στη ακρη αλλα θα το αφησω εκει που καθεται μεχρι να την παρω.
αντε με τους π@π@ρες ποια
:mad: :mad:
εν ειμαι σιγουρος αν ειναι υποχρεωμενοι να σου την φερουν
φιλε p@no δεν ειναι θεμα υποχρεωσης αλλα καλης λειτουργιας του καταστηματος τους και εξυπηρετησης των πελατων τους.
Φαντάσου σε ενα εστιατοριο να σηκωνοταν ο καθενας να παει ταμειο και να πληρωσει και να μην περιμενει τον λογαριασμο στο τραπεζι του, και το ταμειο θα επηζε με ουρα και ο πελατης θα δυσανασχετουσε.
Φαντασου τις ιδιες ουρες αλλα απο αυτοκινητα στα βενζιναδικα ΑΝ ολοι ζηταγανε αποδειξεις και δεν βαριοντουσαν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Υπάρχουν και πιο τρανταχτά παραδείγματα.
Βάσει χιλιομέτρων, σε διαδρομή που κάνω κάθε μέρα, με την ίδια ταχύτητα, έπρεπε να έχω στο ρεζερβουάρ 1,5 λίτρο.
Η XTR έχει 15 λίτρα χωρητικότητα.
Έπρεπε δηλαδή να γεμίσω με 13,5 λίτρα.
Η αντλία έγραψε 15,5 λίτρα.
Όταν ρώτησα τον καραγκιόζη πως κατάφερε να χωρέσει 2 λίτρα παραπάνω στο τεπόζιτο μου απάντησε ότι στις μοτοσυκλέτες παίρνει πάντα παραπάνω λόγω μικρού τεποζίτου...:yuck:
Τον έστειλα εκεί που του άξιζε και έχασε έναν πελάτη, μαζί και με όλους τους συναδέλφους από την εταιρεία που δουλεύω...
Θράσος ρε πστμ !!!!!!
Με τέτοια τιμή να σε κλέβουν κιόλας, και όχι λίγο!!!:a66: :a66: :a56:
Εγώ στη θέση σου θα ζητούσα τιμολόγιο. Θα έγραφε πάνω ως όφειλε ποσότητα, τιμή μονάδος και σύνολο. Και με τις προδιαγραφές της μηχανής σε αντιπαραβολή ξέρεις τα μπορεί να πάθει αυτός αλλά και άλλοι πολλοί
kalogeros
21/06/2010, 07:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από danaos75
χθες σπαστηκα 2η φορα με βενζινα που δεν εδωσε αποδειξη, του την ζητησα, και μου ειπε να παω μεσα,
Την επόμενη φορά που θα σου το κάνει αυτό βενζινάς η λύση είναι απλή. Πες του να έρθει να πάρει τα λεφτά για την βενζίνη από το σπίτι σου. Πίστεψέ με πιάνει ;)
corleonne877
21/06/2010, 08:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΝΤΑΦΥ
Εγώ στη θέση σου θα ζητούσα τιμολόγιο. Θα έγραφε πάνω ως όφειλε ποσότητα, τιμή μονάδος και σύνολο. Και με τις προδιαγραφές της μηχανής σε αντιπαραβολή ξέρεις τα μπορεί να πάθει αυτός αλλά και άλλοι πολλοί
+750
ευχαριστω νταφυ κ εσενα κ τα υπολοιπα παιδια,δυστηχως δουλευω ολη μερα και δυσκολα θα βρω χρονο να κανω αυτη τη μετρηση με το μπετονι...το σιγουρο ειναι παντως οτι δεν ξαναπαταω εκει... εδω που μας φτασανε ουτε ανθρωπια δεν υπαρχει :sad: :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
μακραν η πιο ακυρη δικαιολογια :look:
Gandalf dr685sm
21/06/2010, 08:34
Αν βρείτε τα manual των μηχανων σας γράφει πόσα λίτρα καυσίμου πέρνει. Στα ΧΤ-Χ-R όντως χωράει 15λίτρα σύμφωνα με το εγχειρίδιο. Αυτά όμως σε Κ.Σ. (κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος). Διαφορετικά με 13-14 δείχνει γεμάτο.
Καλό είναι να το γεμίζετε με το που ανάβει λαμπάκι ρεζέρβας. Στο δικό μου λαμπάκι σημαίνει οτι έχει 4-4,5λίτρα μέσα ακόμα. Οπότε εκεί μπορείς να υπολογίσεις τι γίνεται.
Για απόδειξη... όταν μου λένε μέσα, παρατώ εκεί που είναι το όχημα και πάω να την πάρω. Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται πίσω. Αν και τελευταία όλοι όσοι έχω σταματήσει για καύσιμο , μου την φέρνουν ανά χείρας.
Gandalf
Παιδιά, μην την ψάχνετε, το όλο θέμα με τη βενζίνη είναι άδικο…
Γι αυτό άλλωστε το λένε και βεν-ζιν-ΑΔΙΚΟ…
Τυχαίο….??? Δεν νομίζω…!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
PS: Sorry για το spam :blush:
Panopticon7
22/06/2010, 06:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Αν βρείτε τα manual των μηχανων σας γράφει πόσα λίτρα καυσίμου πέρνει. Στα ΧΤ-Χ-R όντως χωράει 15λίτρα σύμφωνα με το εγχειρίδιο. Αυτά όμως σε Κ.Σ. (κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος). Διαφορετικά με 13-14 δείχνει γεμάτο.
Καλό είναι να το γεμίζετε με το που ανάβει λαμπάκι ρεζέρβας. Στο δικό μου λαμπάκι σημαίνει οτι έχει 4-4,5λίτρα μέσα ακόμα. Οπότε εκεί μπορείς να υπολογίσεις τι γίνεται.
Για απόδειξη... όταν μου λένε μέσα, παρατώ εκεί που είναι το όχημα και πάω να την πάρω. Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται πίσω. Αν και τελευταία όλοι όσοι έχω σταματήσει για καύσιμο , μου την φέρνουν ανά χείρας.
Gandalf
Εμενα γραφει οτι παιρνει 18 λιτρα αλλα πανω απο 15 δεν εχω βαλει ποτε.
koulamaras750
22/06/2010, 07:26
καποτε μου ειχανε βαλει σε kawasaki z750s 17 λιτρα βενζινα χωρις να εχω μπει ακομα ρεζερβα!!!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
corleonne877
22/06/2010, 08:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από koulamaras750
καποτε μου ειχανε βαλει σε kawasaki z750s 17 λιτρα βενζινα χωρις να εχω μπει ακομα ρεζερβα!!!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
καλα σου εβαλε,και μενα τοσο επαιρνε :smokin:
Θέλω να ρωτήσω πως μπορει να γινει καταγγελία για πρατήριο βενζίνης(Αν.Θεσνικη) για το οποιο εχω διαπιστώσει πολλες φορες οτι εχει πειραγμένες αντλιες.Εβαλα στο αυτοκίνητο 40 ευρω και δεν ξεπέρασε με τιποτα την μεση ο δείκτης( ρεζερβουάρ 51 λιτρα).Φουλαρα το TDM και πηρε 21,3 λιτρα(ρεζερβουαρ 20 λιτ.).Εστειλα mail στο ΙΝΚΑ και περιμένω απάντηση.Που αλλου μπορώ να απευθυνθώ;Όποιος θελει να μάθει το πρατήριο μπορω με pm.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΛΙΑΣΚΤΜ
Θέλω να ρωτήσω πως μπορει να γινει καταγγελία για πρατήριο βενζίνης(Αν.Θεσνικη) για το οποιο εχω διαπιστώσει πολλες φορες οτι εχει πειραγμένες αντλιες.Εβαλα στο αυτοκίνητο 40 ευρω και δεν ξεπέρασε με τιποτα την μεση ο δείκτης( ρεζερβουάρ 51 λιτρα).Φουλαρα το TDM και πηρε 21,3 λιτρα(ρεζερβουαρ 20 λιτ.).Εστειλα mail στο ΙΝΚΑ και περιμένω απάντηση.Που αλλου μπορώ να απευθυνθώ;Όποιος θελει να μάθει το πρατήριο μπορω με pm.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Επιτοπου καλεις τη ΚΕΔΑΚ (ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ)
(σιγα μην ερθουν επιτοπου αλλα ποτε δε ξερεις)
Βγαλε και καμια φωτο να φαινεται η μοτοσυκλετα και η ποσοτητα που πηρε μεσα απο το φουλαρισμα.
Τιποτα παραπανω
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Επιτοπου καλεις τη ΚΕΔΑΚ (ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ)
(σιγα μην ερθουν επιτοπου αλλα ποτε δε ξερεις)
Βγαλε και καμια φωτο να φαινεται η μοτοσυκλετα και η ποσοτητα που πηρε μεσα απο το φουλαρισμα.
Τιποτα παραπανω
μολις επισκευτηκα το σαιτ και δεν βρηκα καποιο τηλεφωνο...:confused:
Δε ξερω να σε βοηθησω, απλα το ΚΕΔΑΚ εντασετε στο υπουργειο αναπτυξης, οποτε αν βρεις το τηλεφωνο του τμηματος του υπουργειου αναπτυξης στη Σαλονικα θα βρεις και ακρη με το ΚΕΔΑΚ :winka:
Δε ξερω να σε βοηθησω, απλα το ΚΕΔΑΚ εντασετε στο υπουργειο αναπτυξης, οποτε αν βρεις το τηλεφωνο του τμηματος του υπουργειου αναπτυξης στη Σαλονικα θα βρεις και ακρη με το ΚΕΔΑΚ :winka:
:beer:
Νομίζω ότι τα ΚΕΔΑΚ (http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=479) ασχολούνται με ποιοτικούς ελέγχους. Δοκίμασε στο 1522.
Εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=38781), μια παλιότερη περίπτωση καταγγελίας από τον Nostra.
edit. Και άλλη μία (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=100578).
GiannisBlessed
04/07/2010, 08:06
αραγε υπαρχει κανας μετρητης ογκου υγρων?
που να το συνδεεις πχ in line σε σωληνα.
και να προσαρμοζεται στην ταπα.
να σου βαζει και να μετραει ακριβως ποσο εβαλε...
φανταζεσαι ψαρωμα που θα πεφτει?
εστο και ψευτικο αλλα να λεει lt. κτλ
:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
Υπαρχει.
Οταν εκανε το πρωτο μπαμ το πετρελαιο θερμασης πριν 4 χρονια (η τιμη εννοω) δε μπορεις να φανταστεις ποσος κοσμος ρωτουσε για μετρητη πετρελαιου.
Υπαρχει και στο μεγεθος ειναι σαν το υδρομετρο που εχουμε στα σπιτια μας, αλλα δεν λαμβανει υποψη τη πραγματικη θερμοκρασια του πετρελαιου.(πρεπει να το υπολογισεις μετα συμφωνα με πινακες και το ειδικο βαρος του πετρελαιου)
Α
Και πριν 4 χρονια κοστιζε 450 ευρω :lol: :lol:
Ναι, το λενε 'μπιτονι'
Υπαρχει... αλλα δεν λαμβανει υποψη τη πραγματικη θερμοκρασια του πετρελαιου.(πρεπει να το υπολογισεις μετα συμφωνα με πινακες και το ειδικο βαρος του πετρελαιου)
Για ποιο λόγο ?
Το ζητούμενο είναι ο όγκος (λιτρα) και όχι το βάρος
Αρχικά δημιουργήθηκε από Κανένας
Για ποιο λόγο ?
Το ζητούμενο είναι ο όγκος (λιτρα) και όχι το βάρος
Ο οποιος ογκος ειναι διαφορετικος στους 10 βαθμους κελσιου και διαφορετικος στους 25 βαθμους κελσιου.
Επισης αλλος ογκος στο πετρελαιο(ή βενζινα) με ειδικο βαρος 0.86 ή με 0.83
Νταξ στα 20 λιτρα ειναι @@ η διαφορα αλλα υπαρχει διαφορα
Ο οποιος ογκος ειναι διαφορετικος στους 10 βαθμους κελσιου και διαφορετικος στους 25 βαθμους κελσιου.
Επισης αλλος ογκος στο πετρελαιο(ή βενζινα) με ειδικο βαρος 0.86 ή με 0.83
Νταξ στα 20 λιτρα ειναι @@ η διαφορα αλλα υπαρχει διαφορα
Αυτα δεν απασχολούν αμεσα τον πελάτη, που βάζει καύσιμο και θα ήθελε να ελέγξει ( Την συγκεκριμένη στιγμή ) μέσω ενός ογκομετρικού (προσαρμοσμένο στο ρεζερβουάρ του) πόσο καύσιμο του βάζει το βενζιν άδικο, εν συγκρίσει με τα λίτρα, που του χρεώνει η αντλία
Αντίθετα απασχολούν πολύ, τον πρατηριούχο που τον συμφέρει, όλοι να βάζουμε καύσιμα καλοκαίρι και μεσημέρι
GiannisBlessed
04/07/2010, 18:03
με LCD οθονη στο ρεζερβουαρ.
και να κανει σεταρισμα πριν.
διαλογος.
βενζινας: να βαλω?
περιμενε λιγο να σεταρει.γιατι αν δεν σεταρει μετραει σε Χιλιοστόλιτρο αντι για Νανόλιτρο:eyepop:
με LCD οθονη στο ρεζερβουαρ.
και να κανει σεταρισμα πριν.
διαλογος.
βενζινας: να βαλω?
περιμενε λιγο να σεταρει.γιατι αν δεν σεταρει μετραει σε Χιλιοστόλιτρο αντι για Νανόλιτρο:eyepop: :lol:
Πλάκα πλάκα οι αντλίες των πρατηρίων δικαιολογείται από τον νομο, να έχουν ένα 0,5 % σφάλμα
Μαντέψτε λοιπόν, στατιστικά, το σφάλμα υπέρ ποιανού θα είναι
Τέλος ο Νόμος 3335/2005 «Έλεγχος της διακίνησης και αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων»
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=wkRt0taA%2frM%3d&tabid=479&language=el-GR
είναι φτιαγμένος για να βολεύει τους υμετέρους και ημετέρους
Οι βενζιν αδικοι, έξυπνα ζητούν, εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών Όγκου καυσίμων
ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ στην ποιοτική νοθεία του καυσίμου
Ενώ θα έπρεπε να ζητούν εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών Μάζας και Ποιότητος καυσίμων
:wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Κανένας
Πλάκα πλάκα οι αντλίες των πρατηρίων δικαιολογείται από τον νομο, να έχουν ένα 2 τςι εκατό σφάλμα
Μαντέψτε λοιπόν, στατιστικά το σφάλμα υπέρ ποιανού θα είναι
Τέλος ο Νόμος 3335/2005 «Έλεγχος της διακίνησης και αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων»
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=wkRt0taA%2frM%3d&tabid=479&language=el-GR
είναι φτιαγμένος για να βολεύει τους υμετέρους και ημετέρους
Οι βενζιν αδικοι, έξυπνα ζητούν, εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών Όγκου καυσίμων
ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ στην ποιοτική νοθεία του καυσίμου
Ενώ θα έπρεπε να ζητούν εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών Μάζας και Ποιότητος καυσίμων
:wacko:
Tο επιτρεπομενο σφαλμα του ογκομετρητη της αντλιας ειναι +-0,5%,οχι +-2%.Το συστημα ελεγχου εισροων-εκροων μετραει ογκο και κανει αναγωγη θερμοκρασιας του καυσιμου-τα πρατηρια αγοραζουν καυσιμα σε ογκο πληρωνοντας την αξια στους 15C.Οσον αναφορα τον ελεγχο ποιοτητας του εισερχομενου-εξερχομενου καυσιμου αυτο ειναι θεμα επιστημονικης φαντασιας σ'αυτην την περιπτωση.;)
Έχεις δίκιο για το 0.5 % το διορθώνω και στο αρχικό να μην δημιουργούμε λάθος εντύπωση
Αρχικά δημιουργήθηκε από koukos
Οσον αναφορα τον ελεγχο ποιοτητας του εισερχομενου-εξερχομενου καυσιμου αυτο ειναι θεμα επιστημονικης φαντασιας σ'αυτην την περιπτωση.;)
Επιστημονική φαντασία όχι, γιατί είναι κάτι πραγματοποιήσιμο
Όνειρο θερινής νυκτός, σίγουρα ναι
Διότι τότε, θα λέγαμε ότι ζούμε σε ένα τίμιο κράτος και η Γρεκία απέχει πολύ από αυτό
Οι δομές και οι μηχανισμοί ελέγχου του κράτους μας, προορίζονται για να διαφυλάσσουν και να διασφαλίζουν την παρανομία
και οχι την νομιμότητα
:cool:
Βασικά θέλω να σημειώσω ότι για τους μετρητές που αναφέρατε τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα
ακόμα και αν παραβλέψουμε το κόστος αγοράς που είναι αρκετό αν θέλεις να πάρεις κάτι που να έχει αρκετή ακρίβεια για να μαλώνεις άνετα με τον βενζινα ( + πιστοποίηση κάθε χρόνο )
το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημιουργεί ο αέρας που λόγο διάταξης θα περάσει μέσα από τον μετρητή μας
για να μην γράφω σεντόνια απλά την λύση αυτή την ξεχνάμε.
Καλύτερα να γεμίζουμε μπετόνι γνωστής διακριτικότητας.( αντε και με ενσωματωμένο θερμόμετρο)
Η για να πω την αλήθεια πριν πολλά χρόνια που είχα ασχοληθεί με τέτοιους μετρητές κυκλοφορούσε η παρακάτω συμβουλή.
Καλό είναι να δοκιμάσετε να κάνετε γέμισμα με πολύ αργή ταχύτητα στην μάνικα μερικές φορές έχει διαφορά ( της περισσότερες υπέρ σας );)
Αρχικά δημιουργήθηκε από corleonne877
Απορω σε αυτη την εποχη π ζουμε και εκει π εχει φτασει η βενζινη να εχει και το θρασος(ο βενζινας) να "κλεψει" και να μου βαλει βενζινη βγαζωντας 30 χιλιομετρα λιγοτερα απο αλλες φορες :hypnotize :hypnotize ...το ιδιο συνεβει και σε ενα κολλητο μου στο ιδιο πρατηριο με το αυτοκινητο του που τον εστειλα επιτηδες μετα απο 3 μερες,μπορω να τον καταγγειλω καπου ξερει καποιος να με βοηθησει??
Καποια βενζιναδικα εχουν ενα μηχανηματακι που βαζει η αντλια λιγοτερο καυσιμο απο το κανονικο και στον μετρητη βλεπεις εσυ κανονικα οτι εβαλε τα λιτρα,εχουν πιασει κατα καιρους βενζιναδικα που το εχουν κανει και τα προστιμα ειναι γελοια,περιπου 4.000 ευρω,φανταστειτε ο αλλος να κλεβει τους οδηγους επι 1 χρονο,ποσες δεκαδες χιλιαδες ευρω θα κερδισει,και εαν ποτε πιαστει πληρωνει 4 χιλιαρικα και "καθαρισε".