View Full Version : Επισκευη R1 + project αυλων
zefos1100xx
14/06/2010, 04:22
Ολα αρχισαν τον μαρτιο καπως ετσι: Μετα απο μια γρηγορη βολτα στην επιδαυρο , μολις ακινητοποιησα την μοτοσυκλετα μου στο αγναντι , οι φιλοι συνοδοιποροι απο διπλα μου εκαναν νοημα να κοιταξω χαμηλα στην καρινα μου....
......περιπου 200 με 300 ml υγρου ψυξης χυθηκε στο εδαφος μονομιας και το ξενερωμα που εφαγα δεν λεγεται!.....παλι καλα που δεν ετρεξε απο το σωληνακι υπερχειλησης την ωρα που επαιρνα καμια στροφη γιατι θα ειχαμε αλλα......
...επιστροφη σιγα σιγα με πολυ προσοχη και μεσα στο μυαλο μου να φανταζομαι ηδη την ταλαιπωρια και το κοστος της επισκευης.
201378
zefos1100xx
14/06/2010, 04:24
....αφου ταλαιπωρηθηκα για καμποσο διαστημα χωρις ουσια με διαγνωσεις και εικασιες και την μηχανη ακινητοποιημενη χωρις αποτελεσμα , αποφασισα να ακουσω την επιλογη που μου προτεινε ο φιλος μου αργυρης στο να εμπιστευτω εναν δικο του φιλο του ο οποιος αναλαμβανε επισκευες και βελτιωσεις σε μοτοσυκλετες παντος τυπου αλλα και μεγαλου κυβισμου.
...αρχικα δεν το συζητουσα καθως ολη διαδικασια θα γινοταν στο γκαραζ ενος αγνωστου (κατι που δεν συνηθιζω) , αλλα η επιμονη του φιλου με εβαλε σε σκεψη και τελικα στην αποφαση να συναντηθω με τον Γιαννη τον Παναγακο για να δει την μοτοσυκλετα μου και να συζητησουμε πανω στο θεμα της επισκευης της.
...ομολογουμενως η περιπτωση ητανε ολιγον περιεργη καθως το R1 πεταγε τα παραφλου μονο μετα απο ''τσιτες'' και σε ΚΑΜΙΑ των περιπτωσεων δεν αντιμετωπιζα προβλημα με θερμοκρασιες (εστω και αν εμπαινε το βιντιλατερ η θερμοκρασια επεφτε αμεσως).
...οι πρωτες εντυπωσεις μου ηταν καλες για τον Γιαννη , αλλα αυτο που μου αρεσε ιδιαιτερα ηταν οτι ο ανθρωπος που θα αναλαμβανε την επισκευη ηταν κατοχος ενος ολοιδιου R1 με το δικο μου , το οποιο μαλιστα ηταν σε υπεραριστη κατασταση και με ενα σωρο βελτιωσεις και ''καλουδια''!
....αλλα φυσικα δεν εμεινα μονο σε αυτο!...εκεινο το διαστημα απεκτησα το virago , μια μοτοσυκλετα για καθημερινη χρηση που ηθελα , οποτε σκεφτηκα να ζυγισω τον γιαννη δινοντας του να αναλαβει μερικα μαζεματα που χρειαζοντουσαν στο xv , ωστε να αποκτησω μια καλυτερη εικονα (καθως ειμαι αρκετα παραξενος με οποιονδηποτε χρειαστει να ακουμπησει μοτοσυκλετα δικια μου για οποιονδηποτε λογο και αιτια).
Το virago παραδοθηκε και επεστραφει σε εντελως αγνωριστη κατασταση και ομολογω σε καλυτερη απο αυτην που περιμενα!
...τωρα πια ειχα παρει την αποφαση να δωσω στον παναγακο την ''καλη'' μου χωρις ενδοιασμους , ασε που μερικες φιλικες συναντησεις μεταξυ μας και αρκετες μοτο-συζητησεις στο μεσοδιαστημα με εκαναν να νοιωσω βεβαιος για το αποτελεσμα!
....και ξεκιναμε!
201379
zefos1100xx
14/06/2010, 04:25
Τα βηματα που επρεπε να γινουν ηταν μια στανταρ ακολουθια για τον Παναγακο , και αρχικα μετρηθηκε η συμπιεση των κυλινδρων.
....αφαιρεση λοιπον ντεποζιτο/ψυγειο ωστε να υπαρχει προσβαση στα μπουζι.
Τα αποτελεσματα των μετρησεων εβαλαν την ''ερευνα'' σε εναν αρχικο μπουσουλα και οι ενδειξεις εδειχναν προς φλατζα μερια ολο και πιο εντονα.
201380
zefos1100xx
14/06/2010, 04:26
κυλινδρος 1ος : συμπιεση 12 προς 1
κυλινδρος 2ος : συμπιεση 7 προς 1
κυλινδρος 3ος : συμπιεση 3 προς 1
κυλινδρος 4ος : συμπιεση 12,5 προς 1
....ειναι πλεον εμφανες οτι η ζημια ειναι αναμεσα στους δυο μεσαιους κυλινδρους
201381
zefos1100xx
14/06/2010, 04:27
...πλεον οι ελπιδες για μια ''επιφανειακη'' ζημια εξανεμιστηκαν και παμε για κατεβασμα κεφαλης.
....ολως παραδοξως διαφοροι παλιοι και εμπειροι μηχανικοι ορκιζοντουσαν οτι απαιτειται κατεβασμα μοτερ....ο γιαννης απο την αρχη ειπε οτι η κεφαλη δυναται να κατεβει χωρις να κατεβει ολος ο κινητηρας (και ειχε δικιο).
....για τα δεδομενα που γνωριζω το λυσιμο εγινε αστραπιαια , καθως την επομενη της παραδοσης της μηχανης μετρηθηκε η συμπιεση και την επομενη η κεφαλη ηταν λυμενη και εγινε τεστ στεγανοτητας των βαλβιδων.
(...πιο πολυ καθυστερουσα εγω την διαδικασια για να βγαζω φωτογραφιες απο τα δρωμμενα , παρα τα αλλα μηχανακια που υπηρχαν ηδη για επισκευη!)
στο θεμα μας λοιπον και στην κατεβασμενη μου κεφαλη:
201382
zefos1100xx
14/06/2010, 04:28
το τεστ στεγανοτητας εδειξε οτι ολες οι βαλβιδες εισαγωγης ηταν σε αθλια κατασταση αλλα ειδικα στον 2 & 3 κυλινδρο η ζημια ηταν εκτεταμενη.
....φυσικο επακολουθο της καυσης του μιγματος μαζι με παραφλου....
...εδω φτασαμε στην σκεψη απο την στιγμη που ειχαμε την κεφαλη εξω και μεχρι να φρεζαριστουν οι βαλβιδες (εφοσον ''παιρνανε'' φρεζα ανετα βεβαια) , να γυαλιστουν οι αυλοι εισαγωγης....
...καθολου ασχημη ιδεα ομολογω!
201383
zefos1100xx
14/06/2010, 04:28
..μετα το γυαλισμα των αυλων ειχαμε και τις βαλβιδες εγκαιρα στα χερια μας ωστε να δεσουμε την κεφαλη!
Φυσικα το κακο ειχε ξεκινησει απο την φλατζα η οποια αντικατασταθηκε.
τιμη yamaha: φλατζα καυσης και φλατζα βασης 30? ετοιμοπαραδοτες.
201384
zefos1100xx
14/06/2010, 04:29
....ο μηχανικος μου μετα απο ενα επιτυχημενο τεστ στεγανοτητας.....
Ο κοπος απο τοση δουλεια ανταμειβεται!!
μετρηση , λυσιμο , μεταβαση σε τεχνικο κεφαλων (καπακά) , γυαλισμα αυλων , παραλαβη απο καπακά , δεσιμο κεφαλης και τεστ στεγανοτητας....ουφ~και να τα γραφεις πολλα ειναι~
201385
zefos1100xx
14/06/2010, 04:29
....σιγα σιγα μπαινουμε στην τελικη ευθεια!
.....βεβαια εχουμε δρομο ακομα καθως ο παναγακος δεν αφηνει τιποτα στην τυχη και τσεκαρει την παραμικρη λεπτομερεια.......και καλα κανει!
...αν μου επιτρεπεται και ενα σχολιο θα ελεγα οτι αυτο ειναι κατι που θα επρεπε να σκεφτονται καποιοι μηχανικοι συχνοτερα , καθως κατα την διαρκεια μιας βλαβης περα απο την τσεπη μας παιζονται και οι ζωες μας.....και κατα την διαρκεια μιας ''επιδαυρειας λυσσας'' το να τρεξουν παραφλου στην πισω ροδα ειναι κομματακι επικινδυνο.....
σε αυτην την φωτογραφια βλεπουμε την τοποθετηση της κεφαλης πανω στο μπλοκ.
201386
zefos1100xx
14/06/2010, 04:31
...εδω βλεπουμε την κεφαλη να εχει κουμπωσει στα κυλινδρα , να εχει συσφιχτει στα 6.7 kg οπως προσταζει το service book του κατασκευαστη , και να εχουν βιδωθει οι λαιμοι της εξατμισης στις εξαγωγες.
201387
zefos1100xx
14/06/2010, 04:31
απομενει να μπουν πανω οι εκκεντροφοροι , να ρυθμιστουν οι βαλβιδες και να κλεισει το καπακι.
201388
zefos1100xx
14/06/2010, 04:32
αφου ολα τοποθετηθηκαν και σφιξανε οι εκκεντροφοροι στο 1 kg που προσταζει ο κατασκευαστης , εγινε το χρονισμα τους και εκλεισε το καπακι (για να ξαναλυθει μετα απο 600 χιλιομετρα για να ''πατησουν'' οι βαλβιδες και να ξαναρυθμιστουν τα διακενα τους) , καθως να ξανασφιχθει το καπακι (προαιρετικα-μετα απο συστολες/διαστολες απο την λειτουργια).
201389
zefos1100xx
14/06/2010, 04:33
...εδω μπορουμε να παρατηρησουμε μια μικρη λεπτομερεια που κανει την διαφορα.....
ο χωρος κατω απο ντεποζιτο εχει καθαριστει επιμελως , ειδικα ολες οι καλωδιωσεις , οι φισες και τα σωληνακια!
...ομολογω οτι δεν περιμενα τετοια προσοχη στην λεπτομερεια!
201390
zefos1100xx
14/06/2010, 04:34
....κατα το δεσιμο του ψεκασμου υπηρξε ακομα μια ιδεα απο τον γιαννη η οποια αφορουσε την αφαιρεση των ηλεκτρικων πεταλουδων καθως και του exup απο την εξατμιση για λογους καλυτερης αποκρισης του γκαζιου....
....μια ιδεα που φυσικα μου αρεσε και προχωρησαμε στην εφαρμογη της!
Σημειωστε οτι αυτη η εργασια ΔΕΝ λειτουργει σε μηχανες με Normal τροφοδοσια , αλλα στην δικη μου περιπτωση το R1 ειναι εξοπλισμενο με power commander/ τελικα termignoni / φιλτρο ΚΝΝ ....και βεβαια με την απουσια καταλυτη οποτε οι πιθανοτητες ηταν με το μερος μου!
201391
zefos1100xx
14/06/2010, 04:35
...ο μηχανισμος παραμενει για λογους ''check'' του διαγνωστικου συστηματος , αλλα πλεον η πεταλουδα λειπει!
201393
zefos1100xx
14/06/2010, 04:36
απομενουν λιγες φισες να κουμπωσουν και να μπει πανω το ψυγειο και το ντεποζιτο!
201394
zefos1100xx
14/06/2010, 04:37
.....σφιξιμο τα κολαρα φουλαρισμα του κυκλωματος με παραφλου.
201395
zefos1100xx
14/06/2010, 04:38
....και τελος τα πλαστικα!
...μερικες δοκιμες και ετοιμοι!
201396
zefos1100xx
14/06/2010, 04:39
...φυσικα το ποστ μιλαει για πολλες απο τις εργασιες επιγραμματικα και με πολλες συντομευσεις , καταλαβαινετε βεβαια οτι σπαταληθηκε πολυς χρονος για να γινουν ολα σωστα!
...εντυπωση μου εκανε η ''ταξη'' με την οποια εργαζεται ο παναγακος και οι πολλες παρεμβολες που κανει για να ''βγαλει'' μια μοτοσυκλετα καλυτερη απο αυτην που παρελαβε (λες και ειναι η δικη του) , οπως επισης το γεγονος οτι η μοτοσυκλετα του ανατρεπει το παλιο γνωμικο που λεει ''του μπαλωματη τα παπουτσια ειναι τρυπια'' καθως ειναι απο τους ελαχιστους μηχανικους με προσωπικη μοτοσυκλετα σε πραγματικα αριστη κατασταση.....
201397
zefos1100xx
14/06/2010, 04:40
....Και βεβαια θα ηθελα να ευχαριστησω τον γιαννη για την ποιοτητα της δουλειας του .......
201398
zefos1100xx
14/06/2010, 04:41
......... και φυσικα τον φιλο μου τον αργυρη που συντονισε πολλες ενεργειες και με βοηθησε να φερω την μοτοσυκλετα μου στην κατασταση που επιθυμουσα , και για τον χρονο που σπαταλησε αφιλοκερδως για να βοηθησει τον παναγακο στις εργασιες του.
201399
zefos1100xx
14/06/2010, 04:43
...εδω και 2 εβδομαδες το R1 λειτουργει αψογα , η αποκριση ειναι αισθητα βελτιωμενη και φυσικα μετα απο ενα μεγαλο διαστημα ''ξενερωματος'' λογω της βλαβης , εχω ευχαριστηθει να κανω βολτες με το μηχανακι μου!
201400
zefos1100xx
14/06/2010, 04:44
......πηρα και ενα ζευγαρι σφυρηλατες marchesini , τις πηγα στον γιαννη και μου τις εβαλε πανω με τορνοδουλεια σε ''τυφλο'' γραναζι renthal 530 και εχω τρελαθει λεμε!
...ευχαριστω που το διαβασατε!
201401
giannis113
14/06/2010, 04:56
μπραβο πολυ καλη δουλεια και καθαρη!
ειναι πανεμορφο καλες βολτες! :beer:
μπράβο ρε μάγκα, μετά απο ένα ξενέρωμα είναι καλό να ανταμοιβώμαστε, και η δουλειά του γιάννη φαίνεται πολύ καλή.
Καλό σήκω το ! :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zefos1100xx
......πηρα και ενα ζευγαρι σφυρηλατες marchesini ,
:winka:
:beer: :beer: :beer:
μπραβο στον μαστορα,για τη δουλεια και την προσοχη στη λεπρομερεια:beer:
alexxxcbr
14/06/2010, 07:15
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
κυλινδρος 1ος : συμπιεση 12 προς 1
κυλινδρος 2ος : συμπιεση 7 προς 1
κυλινδρος 3ος : συμπιεση 3 προς 1
κυλινδρος 4ος : συμπιεση 12,5 προς 1
....ειναι πλεον εμφανες οτι η ζημια ειναι αναμεσα στους δυο μεσαιους κυλινδρους
Όπως εμφανές είναι ότι δεν διαβάζετε τι γράφει επάνω το συμπιεσόμετρο ..:winka:
Καλή δουλειά μάγκες ..!!! :beer: :wave2:
Red Rider
14/06/2010, 11:33
Ωραιος:beer:
......πηρα και ενα ζευγαρι σφυρηλατες marchesini , τις πηγα στον γιαννη και μου τις εβαλε πανω με τορνοδουλεια σε ''τυφλο'' γραναζι renthal 530 και εχω τρελαθει λεμε!
Καλη φαση οι ζαντες ειναι τουμπανες, ποσο σου πηγαν περιπου?
Προοριζονταν για R1 ή για αλλο μηχανακι και τις ταιριαξες?
zefos1100xx
14/06/2010, 14:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από samoure
Καλη φαση οι ζαντες ειναι τουμπανες, ποσο σου πηγαν περιπου?
Προοριζονταν για R1 ή για αλλο μηχανακι και τις ταιριαξες?
οι ζαντες ηταν για R1 απο 2004 εως 2008 μοντελο.
Αν και αλλαζουν στα δυο μοντελα οι δισκοπλακες μπροστα , τα κεντρα ειναι ιδια.
Μονο το γραναζι πρεπει υποχρεωτικα να ειναι για τα κεντρα της marchesini , μπορουσα να βρω ευκολα στην αγορα (σε 520 αγωνιστικο βημα) , οποτε αναγκαστηκα να αγορασω ενα τυφλο (ατρυπητο) renthal αλουμινιου, και να ανοιξω τις τρυπες σε τορνο.
.....επελεξα προς το παρον να χρησιμοποιησω την 530αρα διασταση (καθως η αλυσιδα μου και το εμπρος γραναζι ηταν καινουργια).
....η ζαντα ειχε επανω ενα αλουμινενιο afam , και καποια στιγμη συντομα θα αλλαξω σε 520 ολη την μεταδοση και θα το χρησιμοποιησω....ειναι η επομενη μετατροπη!
ποσο πηρα τις ζαντες?...μυστικο!:lol: :lol: :lol:
motori2009
14/06/2010, 14:51
γ@μο τις δουλιες σου εκανε ο μαστορας ;) 1ας απο τους ελαχιστους μερακλιδες που κυκλοφορουν!! :beer: :beer:
zefos1100xx
14/06/2010, 14:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Όπως εμφανές είναι ότι δεν διαβάζετε τι γράφει επάνω το συμπιεσόμετρο ..:winka:
...λες να μην ξεραμε να το διαβασουμε , η να μην ειχα αλλη φωτογραφια για το thread? :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan Καλή δουλειά μάγκες ..!!! :beer: :wave2:
....anyway...thanx!!
...λες να μην ξεραμε να το διαβασουμε , η να μην ειχα αλλη φωτογραφια για το thread? :winka:
Κακώς τσιμπάς. Γιατί έχει δίκιο.
Το όργανο δείχνει τιμές -δεν δείχνει λόγους.:wave2:
zefos1100xx
14/06/2010, 20:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Κακώς τσιμπάς. Γιατί έχει δίκιο.
Το όργανο δείχνει τιμές -δεν δείχνει λόγους.:wave2:
...εννοειται ρε μαν......λες μηπως οι τιμες που πηραμε να ειναι 12 προς 2 η συμπιεση?:wave2:
...εννοειται ρε μαν......λες μηπως οι τιμες που πηραμε να ειναι 12 προς 2 η συμπιεση?:wave2:
Κάτσε ρε μαν, γιατί είπαμε να το αφήσουμε έτσι (μια και το θέμα είναι η όντως εξαιρετική δουλειά που έγινε), αλλά μας κουλαντρίζεις τώρα .. :winka:
Κάτι διαβάσατε στο μανόμετρο (δικό σας θέμα), αλλά αυτό το κάτι πως το μεταφράσατε σε π.χ. 12 /1 ..???
(για να σε προλάβω, μην πεις ότι η Yamaha δίνει π.χ. 13.2 bar + - και βαθμό συμπίεσης 12/1, οπότε ο κύλινδρος που είχε 7.7 bar είχε και συμπίεση 7/1 ...)
Κάτσε ρε μαν, γιατί είπαμε να το αφήσουμε έτσι (μια και το θέμα είναι η όντως εξαιρετική δουλειά που έγινε), αλλά μας κουλαντρίζεις τώρα .. :winka:
Κάτι διαβάσατε στο μανόμετρο (δικό σας θέμα), αλλά αυτό το κάτι πως το μεταφράσατε σε π.χ. 12 /1 ..???
(για να σε προλάβω, μην πεις ότι η Yamaha δίνει π.χ. 13.2 bar + - και βαθμό συμπίεσης 12/1, οπότε ο κύλινδρος που είχε 7.7 bar είχε και συμπίεση 7/1 ...)
Μαζί σου κι εγώ, είπα άστο να πάει μιας κι έγινε τέτοια δουλειά αλλά ......
ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΟ, για να μπορέσεις να έχεις λόγο πρέπει να ξέρεις αρχικό και τελικό όγκο.
:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Μαζί σου κι εγώ, είπα άστο να πάει μιας κι έγινε τέτοια δουλειά αλλά ......
ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΟ, για να μπορέσεις να έχεις λόγο πρέπει να ξέρεις αρχικό και τελικό όγκο.
:wave2: :wave2:
++++παρα πολλα ή μαλλον απειρα.........
οτι δεν ειχε συμπιεση το εργαλειο σου δεν ειναι αποκλειστα μοναχα απο βαλβιδες μπορει και ακομα πιο κατω........(εμβολα)any way......
οτι εχει ενα r1 τουμπανο κτλ κτλ και παει για καφε στην Αμφιαλη και Κορυδαλλο δε μου λεει κατι για θεμα Μηχανικαρα!!!!
τωρα να δωσω ενα μηχανημα με 15000 ευρω σε τυπο που δουλευει στο Γκαραζ εδω και παρα πολλα χρονια.............ειναι ακραιο........οσο για τις πεταλουδες που αφαιρεσατε μαλλον τη κατσατε.......
και αν χρειαστει να τοποθετησεις ξανα η YAMAHA δε δινει στοιχεια-ανοιγμα-μοιρες κτλ κτλ για τις πεταλουδες αρα το υποτιθεμενο αρχικο σημειο δε θα ξαναερθει ποτε.........
πολλα ρε τουσαρισμενες μηχανες πανε χαλια και απο ΜΑΜΑ.....αλλα anyway αν εισαι ευχαριστημενος με θεμα κοστος κτλ κτλ κτλ
και εμεις μαζι σου....
ΚΑΛΕ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΣ
εισαι ή δεν εισαι μηχανικος ρε φιλε..............σαφως οταν αγαπας τη δουλεια σου προσεχεις γενικα το λυσε-δεσε.........σαφως και καλωδιακια-σκατουλακια και αλλα πολλα τα τακτοποιεις για να μπορεσουν να κουμπωσουν ανετα φιλτρο κουτι κτλ κτλ.....
ειπες κατι συγκεκριμενα οτι εδωσε βαση στη λεπτομερεια???????
εκει που ξεβιδωνει τις βιδες απο τις πεταλουδες αν εφευγε μια απο αυτες αφου απο κατω ειναι οι αυλοι εισαγωγης να δω τι θα εκανε που στο διαολο θα εβρισκε αυτη τη βιδα μετα.........???????????
μετα θα ηθελε λυσιμο το μοτερ ή οχι τουλαχιστον η κεφαλη παλι αν ηταν ανοικτη η βαλβιδα και περναγε μεσα............
επειδη χαρακτηρισες πολλα πραγματα.....ο σωστος μηχανικος βγαζει το ψεκασμο και το κανει στο παγκο εργασιας για μη τυχον γινει καμια στραβη.............................
οσο οτι σου ειπα οτι θελει λυσιμο το μοτερ....πρωτα περνει μια συμπιεση κυλινδρος και λες στο πελατη ή ιδιοκτητης ξερεις αυτο το πραγμα προχωραμε με κεφαλη αν δεν συμορφωθει τοτε πρεπει να ανοιξουμε μοτερ να δουμε με εμβολα-ελατηρια!!!!!!
τον προετοιμαζει οικονομικα και οτι αλλο μπορει να προκυψει
γιατι αν πεις κεφαλη μοναχα και μετα ειναι αλλα στη μεση να δω τι δικαιολογια θα πεις.....??
zefos1100xx
15/06/2010, 14:52
...ρε παιδια πιο πολυ εγραψα το ποστακι σαν μια ιστοριουλα για την φαση της ξενερας με την ζημια , την βοηθεια απο φιλους και τελος την χαρα μου οταν επισκευαστηκε.....
ειπα επισης οτι το κειμενο και οι φωτο (απο τις οποιες ''πιαστηκατε'' και βγαλατε τοσα συμπερασματα) ειναι οπως αναφερω και σε πρoηγουμενο ποστ ''εν συντομια και περιληπτικα'' για λογους αφηγησης αλλα δεν το καταλαβατε μαλλον.....
....περασαν ποσες εργατοωρες με κατσαβιδια και συμπιεσομετρα και εχετε βγει δυο τρεις και το παιζετε εμπειρογνωμονες......
...εχω ζητησει απο την διαχειρηση να μου καθαρισει το ποστ , αλλιως δεν βλεπω να αποφευγω να σας απανταω εναν εναν......και πραγματικα δεν θελω , αλλα πιο πολυ δεν θελω να κατανταει το θρεντακι μου χιροσιμα (οχι παλι ρε π@υστh μου).....
...sabayam γιατι τοση κακια?
(ναι ο ψεκασμος δουλευτηκε σε παγκο , αλλα δεν υπηρχε φωτο οποτε εβαλα αυτη που ειδες και εκρινες την μηχανικαρα...........)
...τωρα αν λες οτι δεν παει το μηχανακι καλα , αυτο διαπιστωνεται ευκολα...και οχι με δυναμομετρα.....
ποσο πηρα τις ζαντες?...μυστικο!:lol: :lol: :lol:
Ασε καταλαβα:lol:
Πως θα γινει να βρω κι εγω σε τετοια τιμη ρπμ:bigcry:
zefos1100xx
15/06/2010, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από samoure
Ασε καταλαβα:lol:
Πως θα γινει να βρω κι εγω σε τετοια τιμη ρπμ:bigcry:
...ασε φιλε κυνηγουσα ενα τετοιο ζευγαρι εδω και καιρο ,αλλα συμπτωματικα ετυχε να βρεθουν σε καλη τιμη την ιδια χρονικη περιοδο με την επισκευη του κινητηρα μου.
...γ@μοσταυρισα λιγο με τα εξοδα ,αλλα τις ειχα ''καημο'' ενα ζευγαρακι σφυρηλατες....οποτε ζοριστηκα λιγο αλλα τις πηρα.
....καποια στιγμη θα κατσει ευκαιρια και κανενα ολοκληρο ohlins μπροστινο και ...δεσαμε!:lol: :lol:
υπομονη μαν!
ι κανενα ολοκληρο ohlins μπροστινο και ...δεσαμε!:lol: :lol:
Σε τιμη μυστικο και αυτο φανταζομαι :rotflmao:
ωραίος μαν, καλά χιλιόμετρα να χεις και να χαρείς το εργαλείο!!! :beer: :beer: :beer:
zefos1100xx
15/06/2010, 15:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Σε τιμη μυστικο και αυτο φανταζομαι :rotflmao:
Εννοειται φιλε!
...και ενας φιλος απο το μοτο πηρε ενα ολοκληρο ohlins , σε απιστευτη τιμη!
...ποτε δεν ξερεις!
Αρχικά δημιουργήθηκε από sabayam
επειδη χαρακτηρισες πολλα πραγματα.....
οσο οτι σου ειπα οτι θελει λυσιμο το μοτερ....
Aν κατάλαβα καλά, έχεις σχέση με τον μηχανικό που ΔΕΝ πήγε ο zefos? :confused:
zefos1100xx
15/06/2010, 16:47
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
ρε ο Ζέφος είναι ο ιδιοκτήτης της μηχανής ΔΕΝ είναι ο μηχανικός!
τι πέσατε να τονε φάτε? έλεος πια ώρες-ώρες, από γνώστες καταντάτε ξερόλες...:yuck:
Τέσπα,φίλε μου εγώ ο άσχετος με τα μηχανολογικά σου εύχομαι να το χαίρεσαι το μοτόρι
σου όσο δεν πάει και με το καλό να έρθουν και τα ΩΧλινς.
τσίμπα μία :beer: :wave2:
zefos1100xx
15/06/2010, 17:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ρε ο Ζέφος είναι ο ιδιοκτήτης της μηχανής ΔΕΝ είναι ο μηχανικός!
τι πέσατε να τονε φάτε? έλεος πια ώρες-ώρες, από γνώστες καταντάτε ξερόλες...:yuck:
Τέσπα,φίλε μου εγώ ο άσχετος με τα μηχανολογικά σου εύχομαι να το χαίρεσαι το μοτόρι
σου όσο δεν πάει και με το καλό να έρθουν και τα ΩΧλινς.
τσίμπα μία :beer: :wave2:
....ελα μου ντε!...εγω αφηγηση κανω! (σε μια δικη μου φαση που θεωρησα καλο να την μοιραστω με μοτσυκλετιστες που πανω κατω εχουμε περασει ολοι τα ιδια....)
τεσπα...αστο να παει αστο!
...και εγω ασχετος ειμαι Ζευκα!...να οδηγαω μονο ξερω! (η τουλαχιστον το παλευω!) :lol:
thanx για τις ευχες!...καλα να 'μαστε να καβαλαμε!
Ασχετα με τον τροπο που βγηκαν οι πεταλουδες πρεπει να τις ξαναβαλεις εφοσον χανεις σημαντικα απο την χρηστικοτητα και αποκριση στις χαμηλες/μεσαιες για να κερδισεις λιγο στην αποκριση ψηλά με καποια υστερηση. Οι πεταλουδες καλυτερα να αφαιρουνται μονο για χρηση πιστας.
zefos1100xx
16/06/2010, 03:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από G M
Ασχετα με τον τροπο που βγηκαν οι πεταλουδες πρεπει να τις ξαναβαλεις εφοσον χανεις σημαντικα απο την χρηστικοτητα και αποκριση στις χαμηλες/μεσαιες για να κερδισεις λιγο στην αποκριση ψηλά με καποια υστερηση. Οι πεταλουδες καλυτερα να αφαιρουνται μονο για χρηση πιστας.
.....ετσι οπως τα λες ειναι φιλε , αλλα το αποτελεσμα απο τις δοκιμες με αφησε ικανοποιημενο μεχρι στιγμης.
Εχω σαν μετρο συγκρισης δυο φιλους με busa (οι οποιοι τα ''πανε''-βασικο) και απο την στιγμη που το R1 στα ψηλα παει μαζι τους μεχρι τα τερματα δεν νομιζω να χρειαζεται κατι αλλο να πουμε.
Επισης σε ανοιγματα με ενα R1 με ολοσωμη/commander/knn σεταρισμενο σε δυναμομετρο εχανα λιγο μεχρι τις 6000 στροφες , αλλα μετα καλυπτα την διαφορα και πηγαινα μαζι ή και μπροστα.
...εχει δημιουργηθει ενα ''χασιμο'' μεχρι τις 6000 στροφες , αλλα η οδηγηση μου ειναι τετοια που σε βολτα δεν τις βλεπω σχεδον καθολου (ουτε καν σε κλειστο στροφιλικι) , και απο τις 6500 και μετα αρχιζει το γλεντι , οποτε προς το παρον θα το αφησω ετσι....μιλαμε και για ενα μηχανακι που στοφαρει στις 14000+.......
Αυτο που σκεφτομαι να κανω (και βεβαια θα το κανω) , ειναι να βαλω λαιμους στις termignoni ή καποιο αλλο ολοκληρο συστημα εξατμισεων και να το χαρτογραφησω σε δυναμομετρο.
....περασαν ποσες εργατοωρες με κατσαβιδια και συμπιεσομετρα και εχετε βγει δυο τρεις και το παιζετε εμπειρογνωμονες......
Εγω παντως αμα πηγαινα το μηχανακι μου στο μαστορα και με ελεγε "Φιλαρακι το εργαλειο δεν τραβαει γιατι η συμπιεση εχει πεσει στο 2:1" θα το επαιρνα και θα εφευγα τρεχοντας (οσο πηγαινε δηλαδη...)
Δεν ειμαι εμπειρογνωμων, αλλα ειναι γνωστο οτι η σχεση συμπιεσης ειναι ο λογος του αρχικου ογκου (οταν το πιστονι ειναι κατω) προς τον τελικο (οταν το πιστονι ειναι πανω). Για να αλλαξει πρεπει να μεταβληθει ο ογκος του κυλινδρου η του θαλαμου καυσης.
Δεν λεω κατι κακο για τον μηχανικο σου, απλα ειμαι πολυ περιεργος για το πως προεκυψαν αυτες οι σχεσεις αφου, η πιεση συμπιεσης (που μετραει το συμπιεσομετρο) εξαρταται μεν απο τη σχεση συμπιεσης, αλλα και απο χιλιους αλλους παραγοντες και δεν υπαρχει καποια σταθερη σχεση μεταξυ τους.......
Ρε ποδηλατά, μην μαλώνεις τον κόσμο ..!!
(σε προλάβανε άλλοι...) :winka:
Το "κλασικό" λάθος που γίνεται όταν μετράμε την συμπίεση είναι να διαβάζουμε την ένδειξη και να θεωρούμε ότι είναι ο βαθμός της συμπίεσης...
(ίσως γιατί τα νούμερα είναι παραπλήσια... - ίσως γιατί δεν μπήκαμε ποτέ στον κόπο να καταλάβουμε τι κάνουμε...) :wave2:
Δεν είναι πιθανό να αδικείς κάποιους με το παραπάνω...? Τι λές εσύ...?
Αν θές να ακούς μόνο ''ΟΥΑΟΥ'' για δεν το γράφεις εξ'αρχής...?
...εχω ζητησει απο την διαχειρηση να μου καθαρισει το ποστ , αλλιως δεν βλεπω να αποφευγω να σας απανταω εναν εναν......και πραγματικα δεν θελω , αλλα πιο πολυ δεν θελω να κατανταει το θρεντακι μου χιροσιμα (οχι παλι ρε π@υστh μου).....
To φρεντάκι σου δεν καταντάει χιροσίμα, φίλε. Ίσα-ίσα διαφαίνεται η καλή δουλειά του παλλικαριού.
Και το να ακουστούν 5 απόψεις, δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί. Κάποιος μπορεί να μάθει κάτι.
Ίσως και εσύ ακόμη. :wave2: :beer:
reinmeister
16/06/2010, 09:47
αν ηθελες να κανεις τον χαβαλε σου και να ακουσεις μονο χαρουλες,ας το εβαζες γενικες...
απ την στιγμη που επιλεγεις τα τεχνικα θεματα και γραφεις-δειχνεις λαθη θα διορθωθεις...
κανονας ειναι αυτο,που διεπει τους παντες που γραφουν στην συγκεκριμενη κατηγορια...
κι ενα τιπ...οταν γραφεις για δουλεια καποιου μηχανικου,τον οποιο διαφημιζεις τοσο,φροντισε να ξερεις πολυ καλα τις διαδικασιες που περιγραφεις,μια και τα οποια λαθη σου θα κανουν ρομπα αυτον κι οχι εσενα...κι αν δεν ειναι λαθη δικα του,αλλα λανθασμενη μεταφορα-περιγραφη απο σενα,ειναι κριμα για τον μηχανικο...
την δουλεια που εγινε στο μηχανακι σου,θα μου επιτρεψεις να μην την σχολιασω...
καλες βολτες και να το χαρεις οσο δεν παει...
:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
την δουλεια που εγινε στο μηχανακι σου,θα μου επιτρεψεις να μην την σχολιασω...
Ψιτ φίλος ...
Εδώ μιλάμε καθαρά και σταράτα ..!!! :smokin:
(κάτι "σαν άντρες", ένα πράγμα ..) :blush:
reinmeister
16/06/2010, 10:25
Ψιτ φίλος ...
Εδώ μιλάμε καθαρά και σταράτα ..!!! :smokin:
(κάτι "σαν άντρες", ένα πράγμα ..) :blush:
για να σχολιασω,θα πρεπει πρωτα να απαντηθουν οι ερωτησεις που προεκυψαν απο αυτα που ειδα...και μια και μονο ο μηχανικος μπορει να απαντησει,λεω να τις ξεχασω...
οποτε αστο να παει ρε μαστορα...:sad:
για να σχολιασω,θα πρεπει πρωτα να απαντηθουν οι ερωτησεις που προεκυψαν απο αυτα που ειδα...και μια και μονο ο μηχανικος μπορει να απαντησει,λεω να τις ξεχασω...
οποτε αστο να παει ρε μαστορα...:sad:
Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ μου αρέσεις, είναι normal αυτό άραγες???
Ν' αρχίσω ν' ανησυχώ γιατρέ μου?
:confused:
Φαίνεται καλή δουλειά και τακτοποιημένη σίγουρα και το R1 είναι καρατούμπανο.
Επειδή όμως γνώσεις σαν τον rein-μάστορα δεν έχω ψήνομαι να ρωτήσω.
Με το που πήγες τη μηχανή αρχίσατε όλο αυτό το λύσιμο πριν τσεκάρετε την πίεση στο κύκλωμα ψύξης ή έστω τον θερμοστάτη?
Ρωτάω καθαρά εγκυκλοπαιδικά μιάς και σε παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετώπισα έφταιγε ο θερμοστάτης ενώ σε κάποιον με ίδιο πρόβλημα έφταιγε ο θερμοστάτης και η τάπα του ψυγείου που "έχανε" με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή πίεση στο κύκλωμα και να ξερνάει παραφλού (καλά τα λέω άραγε?).
Οι γνώστες του θέματος ας πούνε δύο λογάκια γιατί το να αφήνει η μηχανή παραφλού όταν σταματά είναι κάτι που βλέπω να παίζει σε πολλούς το καλοκαίρι. Από που ξεκινάμε να προσεγγίζουμε το πρόβλημα? Κύκλωμα ψύξης? Θερμοστάτης? Κεφαλές? Γράφτε κανά δυό πραγματάκια ρε, ευκαιρία είναι.. :ninja: :a014:
Ν' αρχίσω ν' ανησυχώ γιατρέ μου?
:confused:
Επειδη με ρωτας θα σου απαντησω ειλικρινα...Η κατασταση σου κρινεται ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ οποτε εχεις το ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ να λες και να γραφεις οτι θες:smokin:
Γλυκο μου ζαμπονοτυροπιτακι....:blush: :D
devil's animal
16/06/2010, 15:08
καλες βολτες Ζεφο!!
:beer: :beer: :beer: :beer:
panagakos
16/06/2010, 19:49
καλησπερα σε ολους , μετα απο προταση του φιλου μου του ζεφου εκανα εγγραφη να δω το ποστ και τις φωτογραφιες μας,καθως και την εξιστορηση της επισκευης που καναμε στην μηχανη του.
θα ηθελα να ευχαριστησω ολα τα παιδια που μοιραστηκαν την χαρα μας και επιβραβευσαν την εργασια μας.
τωρα για να μπω ευθεως στο θεμα οσον αφορα τα μηχανολογικα θεματα που τεθηκαν καλυτερα να μην μπουμε σε λεπτομερειες οπως επισης για τα ατομα που θελησαν να αμφισβητησουν την ποιοτητα της δουλειας που εγινε θελω να εκφρασω μια απορια μοναχα:πως γινεται φιλτατοι και μπορειτε και αξιολογειτε μια μεγαλη ακολουθια εργασιων και μετρησεων απο μερικες φωτογραφιες και μια συντομη εξιστορηση?
ποσο μαλλον χωρις να εχετε δει το αποτελεσμα?
Λυπαμαι αλλα απο την αλλη δεν θελω να κραταμε κακιες και ειδικα χωρις να γνωριζομαστε,ειδικα απο την στιγμη που βλεπω οτι μερικα παιδια ασχολουνται με μηχανολογικα ζητηματα θα σας παρακαλουσα να μην κανετε το λαθος να κρινετε εξ ιδιων τα αλλωτρια ποσο μαλλον να αποκτατε γνωμη και να δημιουργειται εντυπωσεις γιατι η δικη μου η κριση ειναι οτι προκειται για ενα παιχνιδι εντυπωσεων και τιποτα αλλο.
ακομα και ο jeremy burgess να ανεβαζε ποστ θα βρισκατε ελατωματα και θα βρισκατε λυσεις εξ αποστασεως.ποσο μαλλον εγω που δεν μπορω να συγκριθω με αυτον.
με τον ζεφο βγαινουμε βολτες μαζι και περα απο την ευθυνη του μηχανικου, εδω και καμποσο καιρο εχω και την ευθυνη του φιλου απεναντι του.Τωρα αν καποιοι θεωρειται την σχεση μας κομπογιαννιτισμο καλυτερα που δεν γνωριζομαστε.
και για του λογου το αληθες οι βολτες αυτες εχουν να κανουν με διαδρομες μεγαλυτερες απο τις καφετεριες της αμφιαλης και του κορυδαλου.
για τυχον αποριες που δημιουργηθηκαν:
Nαι ελεχθηκε αρχικα το κυκλωμα ψυξης και ο θερμοστατης.ουδεν προβλημα εντοπιστηκε σε αυτον τον τομεα.
Οχι ο ψεκασμος δεν δουλευτηκε πανω στην μοτοσυκλετα αλλα σε παγκο εργασιας.Μια φωτογραφια ισον με χιλιες λεξεις.Εσεις κρινατε με εκατομυρια λεξεις χωρις καν την σωστη φωτογραφια.
η ρυθμιση του αξονα των πεταλουδων παρεμεινε ως ειχε.Αν παλι υπαρξει οποιαδηποτε μετατοπιση υπαρχει ο τροπος να επανελθει αλλα θα μου επιτρεψετε να μην τον μοιραστω μαζι σας.Οσοι βεβαια εισαστε πραγματικοι γνωστες και οχι αναμεταδοτες του google ειμαι σιγουρος οτι ξερετε πως γινεται και μαλιστα ποσο ευκολο ειναι.
Η σχεση συμπιεσης που μετρηθηκε με συμπιεσομετρο της yamaha οντως κυριοι μας δειχνει τιμες και οχι νουμερα,αλλα ας μην κατανταμε νουμερα γιατι ναι μεν εχουμε τον λογο του κυβισμου συν θαλαμου καυσης προς τον θαλαμο καυσης,αλλα η μετρηση που παιρνουμε απο τον τυπο δεν εχει να κανει με πατημενες/φθαρμενες βαλβιδες και ελατηρια (τα οποια ελατηρια μετρηθηκαν και ουδεν προβλημα εντοπιστηκε βαση του manual παντα και της διαβαθμισης που δινει ο κατασκευαστης) και βεβαια μιλαμε για παραγοντες που μεταβαλουν τις τιμες αυτες.Αρα που καταληγουμε?οτι αλλαξαν οι διαστασεις των κυλινδρων η του θαλαμου καυσης?
Ας μην λεμε οτι θελουμε και ας μην παραπληροφορουμε και αυτους που διαβαζουν και δεν γνωριζουν.
και παλι βεβαια δεν μπορω να να καταλαβω την εμμονη σας με μια λεκτικη λεπτομερεια στην αφηγηση που να καταληγει σε συμπερασματα και δημιουργια εντυπωσεων.
εσεις που διορθωνετε καλυτερα να διορθωθειτε οι ιδιοι.Και ισως καλα θα κανατε να μην κατσαβιδιαζετε τις μοτοσυκλετες σας και να το αφηνατε σε επαγγελματιες γιατι διακυβευονται και οι ζωες σας.
Για να κλεισω θα ηθελα να σας παρακαλεσω να κατανοησετε το ποστ του ζεφου ο οποιος επεμενε να το ανεβασει μεσα στην τρελη του χαρα για την μοτοσυκλετα του την οποια υπεραγαπα ενω εγω διατηρουσα ενδοιασμους για την ποιοτητα των αναγνωστων καθως η εμπειρια μου σε τετοια αναγνωσματα ειναι παντα απο την θεση του θεατη και εχω δει πως αντιμετωπιζονται αυτα τα κειμενα και ειλικρινα δεν μπορω να πω οτι εγκρινω.
Οπως ειπε και ο ιδιος πιο πολυ προκειται για αφηγηση παρα για τεχνικο θεμα αλλα εδω την πατησε απο την τοποθετηση του θεματος στα μηχανολογικα και βρηκε τους δικαστες εσωτερικης καυσης να καραδοκουν.
Δεν δηλωνω ενοχλημενος απο την ελλειπη αφηγηση της εργασιας μου οσο απο την αντιμετωπιση αυτης απο συγκεκριμενους.
Εμενα προσωπικα η ανταμοιβη μου ειναι ενας ευχαριστημενος αναβατης που πηρε απο τα χερια μου μια μηχανη καλυτερη απο αυτην που ειχε πρωτυτερα και αυτος ειναι ο πραγματικος και σεβαστος κριτης μου.
υποθετω οτι συμφωνειτε οτι ο ιδιος μονο μπορει να αξιολογησει την διαφορα και οχι η θεαση φωτογραφιων.
ευχαριστω οσους ενεκριναν την εργασια μου οχι παλι λογω των φωτογραφιων του συμπιεσομετρου αλλα λογω καλης προθεσης.
ο μηχανικαρας που δεν ηξερε την διαφορα της ογκομετρησης με τον λογο συμπιεσης!
πολύ ωραίο το μηχανάκι!μπράβο σας!!!έχω μια απορία:γνωστός μηχανικός μου έχει πει οτι καλό είναι να γυαλίζονται οι εισαγωγές στη κεφαλή αλλά όχι να γυαλίζουν πολύ σαν καθρέφτης.Ισχύει ??
boxter99
16/06/2010, 23:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από broum
πολύ ωραίο το μηχανάκι!μπράβο σας!!!έχω μια απορία:γνωστός μηχανικός μου έχει πει οτι καλό είναι να γυαλίζονται οι εισαγωγές στη κεφαλή αλλά όχι να γυαλίζουν πολύ σαν καθρέφτης.Ισχύει ??
Isxyei. H idea einai na kaneis smooth out thn roh toy migmatos konta ekei poy anhgoyn oi valvides (vlave seat). To pio pano kommati mporeis aplos na pareis ejo to cast poy vazei to esgostasio.
Fysika edo yparxoyn polla sthn mesh, mporeis px na kolhseis stoy thalamoys ejatmiseon extra yliko mias kai sta R1 ayta einai hdh poly megala. Epishs sta 2007/8/9/ R1 mporeis na kolhseis extra yliko stoys thalamoys kayshs oste na enevaseis thn sympiesh. To yec gasket ths kefalhs toy R1 einai ontos leptotera apo to std alla pali den yparxoyn polla perithoria gia extra sympiesh afoy tha kainoyrgia R1s exoyn hdh 180 aloga sto sympleth apo thn mana toys.
2001 carb R1s, 2002/3, 2005 pairnoyn megales veltioseis se ayto to tomea.
Αρχικά δημιουργήθηκε από panagakos
καλησπερα σε ολους , μετα απο προταση του φιλου μου του ζεφου εκανα εγγραφη να δω το ποστ και τις φωτογραφιες μας.....................
............................... ο μηχανικαρας που δεν ηξερε την διαφορα της ογκομετρησης με τον λογο συμπιεσης!
Γιάννη καλημέρα από μένα και καλώς ήλθες.
Μιας και είμαι ένας από αυτούς που έκαναν λόγο για τιμές πίεσης και όχι λόγου συμπίεσης στην αφήγηση του Ζέφου, νιώθω υποχρεωμένος να γράψω δυό λέξεις προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν κακώς αρπάζεσαι κι γράφεις με το ύφος που γράφεις γιατί τελικά υπάρχουν αρκετά θέματα που χρίζουν συζητήσεως και ανάλυσης από τα γραφόμενα του Ζέφου.
Κατ' αρχήν ας ξεκινήσουμε από το γεγονός πως στα τεχνικά του φόρουμ γράφονται θέματα όσο γίνεται πιό αναλυτικά και όσο γίνεται πιο τεκμηριωμένα, γιατί ή καταρρίπτουν μύθους ή γίνονται μπούσουλας για κάποιους που θα προσπαθήσουν το ίδιο προτζεκτ. Οπότε αν θέλεις να γράφεις στα τεχνικά για μένα είναι απαράδεκτο το στυλ "η ρυθμιση του αξονα των πεταλουδων παρεμεινε ως ειχε.Αν παλι υπαρξει οποιαδηποτε μετατοπιση υπαρχει ο τροπος να επανελθει αλλα θα μου επιτρεψετε να μην τον μοιραστω μαζι σας.Οσοι βεβαια εισαστε πραγματικοι γνωστες και οχι αναμεταδοτες του google ειμαι σιγουρος οτι ξερετε πως γινεται και μαλιστα ποσο ευκολο ειναι."
Αν στην πραγματικότητα δεν θες να μοιραστείς τίποτα μαζί μας κακώς είσαι σε χώρο που όλοι μοιράζονται γνώσεις, εμπειρίες και απορίες. Αν θές να κρατήσεις επτασφράγιστα μυστικά, να σε πληροφορήσω πως εμένα προσωπικά μου θυμίζει κάτι λεβέντες που τα ξέρουν όλα και τίποτα και τα φτιάχνουν όλα τέλεια μόνοι τους αλλά καταλήγουν να δίνουν ένα σκασμό λεφτά σε συνεργεία και μάλιστα αμφίβολης ποιότητας εργασίας.
Ναι φίλε μου οι λεπτομέρειες τελικά κάνουν τη διαφορά από τον μάστορα που διαβάζει manual στο μάστορα που μ' ένα κατσαβίδι κι ένα σφυρί τα σιάχνει όλα. Δεν λέω ότι ανήκεις στην κατηγορία του σφυροκατσάβιδου αλλά εντόπισα λάθη στην περιγραφή της δουλειάς και των μετρήσεων που έγιναν στο μηχανάκι και απλά το ανέφερα.
Δεν είμαι μηχανικός μοτοσυκλετών, δηλώνω μηχανικός Η/Υ και μάλιστα από τους πολύ καλούς (πιστοποιημένος κατά CISCO) και με τη μοτοσυκλέτα ασχολούμαι καθαρά από αγάπη για το άθλημα και τελείως ερασιτεχνικά. Είναι πάμπολλες οι φορές όμως που αποδείχτηκα πιο επαγγελματίας από αυτούς που δηλώνουν επαγγελματίες. Αν έμαθα κάτι πάρα πολύ καλά στα 6 χρόνια στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, αυτό συνοψίζεται σε 4 γράμματα R.T.F.M. (READ THE FUCKING MANUAL) φίλε μου κι επειδή η ανάγνωση των manuals μου έμαθε την ακρίβεια και την λεπτομέρεια και μ' έχει βγάλει από αδιέξοδα σε μηχανολογικές ανησυχίες, το τηρώ ευλαβικά.
Επίσης μη χαρακτηρίζεις ελαφρά τη καρδία κάποιους "δικαστες εσωτερικης καυσης" δεν είναι πρέπον. Αν θες να βγάλεις συμπεράσματα κάτσε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους, βάλε ένα πρόβλημα και δες πως θα το προσεγγίσουν και πως τελικά θα το λύσουν.
Τέλος να πω ότι η κουβέντα μου δεν έγινε με σκοπό να μειώσω κανέναν ούτε μα σκοπό να το παίξω κάποιος, απλά προσπάθησα να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά, δεν μπορούμε βρε αδερφέ να χαρακτηρίζουμε κάποιους όπως να 'ναι, χωρίς να έχουμε δει δουλειά τους ή χωρίς να έχουμε κουβεντιάσει μαζί τους. Υπάρχουν αξιολογότατοι μηχανικοί στο φόρουμ των οποίων δουλειά έχω δει κι έχω πει "ΜΠΡΑΒΟ" και δεν είμαι από αυτούς που το λένε εύκολα. Οι άνθρωποι μ' έπεισαν και για τις γνώσεις τους μα και για την τέχνη τους.
Καλές βόλτες φίλε μου και πάντα όρθιος
Φιλικά
Βασίλης.
:wave2:
zefos1100xx
17/06/2010, 04:25
.....
...απλά προσπάθησα να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά.....
.. κάτι λεβέντες που τα ξέρουν όλα και τίποτα και τα φτιάχνουν όλα τέλεια μόνοι τους αλλά καταλήγουν να δίνουν ένα σκασμό λεφτά σε συνεργεία και μάλιστα αμφίβολης ποιότητας εργασίας.
....... εντόπισα λάθη στην περιγραφή της δουλειάς και των μετρήσεων που έγιναν στο μηχανάκι και απλά το ανέφερα......
....Δεν είμαι μηχανικός μοτοσυκλετών, δηλώνω μηχανικός Η/Υ και μάλιστα από τους πολύ καλούς (πιστοποιημένος κατά CISCO) και με τη μοτοσυκλέτα ασχολούμαι καθαρά από αγάπη για το άθλημα και τελείως ερασιτεχνικά. Είναι πάμπολλες οι φορές όμως που αποδείχτηκα πιο επαγγελματίας από αυτούς που δηλώνουν επαγγελματίες.
.....Αν έμαθα κάτι πάρα πολύ καλά στα 6 χρόνια στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, αυτό συνοψίζεται σε 4 γράμματα R.T.F.M. (READ THE FUCKING MANUAL) φίλε μου κι επειδή η ανάγνωση των manuals μου έμαθε την ακρίβεια και την λεπτομέρεια και μ' έχει βγάλει από αδιέξοδα σε μηχανολογικές ανησυχίες, το τηρώ ευλαβικά.
έχω πει "ΜΠΡΑΒΟ" και δεν είμαι από αυτούς που το λένε εύκολα
Φιλικά
Βασίλης.
...μερικοι δεν καταλαβαινουν οτι μολις εγιναν ρεζιλι...........φτου και απο την αρχη.
ρε vaska , ποσες φορες θα το πουμε?
διαβαζεται ολοκληρα τα ποστ γ@μω την τρελα μου!(η μαλλον μερικοι κρατατε αυτα που σας συμφερουν).
Δεν φτανει που τα λιβελογραφηματα αναγκασαν τον ανθρωπο να μπει να σας πει δυο λογια , λες οτι επιμενεις να αμφισβητεις και ζητας επιπλεον εξηγησεις....και τελος παντων δεν φτανουν οι εξηγησεις αλλα εχεις την απαιτηση να κατσει να γραφει μεχρι να μας πεις ''μπραβο'' και να πεταξεις και κανενα κοκαλο....
Δεν πας καλα φιλαρακι....ποιος σου ειπε οτι με ενδιαφερει να ακουσω μπραβο για την μηχανη μου απο εναν τεχνικο υπολογιστων που την ειδε erv kanemoto επειδη διαβαζει το manual KAI ΛΕΕΙ ''ΔΥΣΚΟΛΑ'' ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ? (μηπως μας βαζεις και τγια?) , καπου τα εχεις μπερδεψει , ο παραδιπλα που διαβαζει το κειμενο και κρινει και αξιολογει ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ μπορει να ειναι οικοδομος που διαβαζει το manual , σερβιτορος που διαβαζει το Manual , you name it ολοι για εμενα εχουν την ιδια βαρυτητα.Εσυ γιατι εισαι καλυτερος και πιστευεις οτι μπορεις να κρινεις με μεγαλο ''ειδικο βαρος''?
....KAI H AΠΟΨΗ ΟΛΩΝ ΣΕΒΑΣΤΗ , ΟΣΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΝ....κατι σαν αγραφος κανονας ενα πραγμα βρε αδερφε!
βασικα με κανετε να λεω και να ξαναλεω οτι ηθελα να εξιστορησω μια κατασταση που θεωρησα προσωπικα οτι αξιζε τον λογο ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ.
αν ηξερα οτι θα γινονταν αυτα δεν θα το ανεβαζα καθολου , ασχετα αν βλεπω και τα παιδια που γραφουν καλα λογια και γουσταρουν. (γουσταρουν τη φαση οχι την ακριβη μηχανολογικη περιγραφη) , δεν ηθελα να ακουσω ''ΟΥΑΟΥ'' απο κανεναν , αλλα επειδη ειμαι μοτοσυκλετιστης και οχι μηχανικος , πιο ενδιαφερουσα βρισκω την συζητηση για τις μελοντικες μετατροπες , παρα για τον τυπο του λογου της συμπιεσης...
ΝΑ ΚΑΒΑΛΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΕΛΩ!......μετρα συμπιεση σε αυτο!
...μολις βαρεθω λοιπον να σας λεω οτι η μοτοσυκλετα μου ειναι ΚΑΝΟΝΙ (ε γιατι καποια στιγμη θα βαρεθω) , απο εδω και στο εξης μονο ''χαχαχα-χουχουχου'' , γιατι απλα ειναι καμποσοι που δεν ειναι και για παραπανω......
Γινανε μερικες δουλειες στο μηχανακι , το μηχανακι μου αρεσε και εκει τελειωνει η ιστορια.
Επειδη διαβαζεις τα manual πιστευεις οτι θα κατσω να σε ακουσω να ''ακυρωνεις'' ολη την ιστορια?
...βεβαια αν διαβαζες τα κειμενα και ακουγες αυτα που ειπε ο παναγακος ολα εγιναν με ευαγγελιο το manual , Οποτε wtf τι θες να πεις?
...μεχρι και εγω εμαθα τον τυπο του λογου συμπιεσης '' ΑΝΣ/ΚΝΣ+θαλαμος καυσης ΠΡΟΣ θαλαμο καυσης'' , ολα ενταξει τωρα?
και ο χωρος οπου η γνωση μοιραζεται ειναι κατι σχετικο , καθως ο καθεις εχει ενα οριο σε αυτα που διαμοιραζει....κουμαντο ο καθενας στο εγκεφαλικο πορτοφολι του!
Ζέφο χέστο, δεν θα βγάλεις άκρη.
Για μένα μία μαλακία έκανες μόνο: που άνοιξες το θέμα στα τεχνικά αντί για το section "yanaha r6.r1"
zefos1100xx
17/06/2010, 04:39
Ζέφο χέστο, δεν θα βγάλεις άκρη.
Για μένα μία μαλακία έκανες μόνο: που άνοιξες το θέμα στα τεχνικά αντί για το section "yanaha r6.r1"
...οντως τελικα εκανα αυτην την μ@λακια , αλλα που να το φανταστω ρε φιλε?
πεσαμε στους κοτζαμπασηδες των φωτογραφιων της υπερτατης μηχανολογιας....τους πατησα το χωραφ' και τωρα με εβαλαν τιμωρια....
...μερικοι δεν καταλαβαινουν οτι μολις εγιναν ρεζιλι...........φτου και απο την αρχη.
ρε vaska , ποσες φορες θα το πουμε?
διαβαζεται ολοκληρα τα ποστ γ@μω την τρελα μου!(η μαλλον μερικοι κρατατε αυτα που σας συμφερουν).
Δεν φτανει που τα λιβελογραφηματα αναγκασαν τον ανθρωπο να μπει να σας πει δυο λογια , λες οτι επιμενεις να αμφισβητεις και ζητας επιπλεον εξηγησεις....και τελος παντων δεν φτανουν οι εξηγησεις αλλα εχεις την απαιτηση να κατσει να γραφει μεχρι να μας πεις ''μπραβο'' και να πεταξεις και κανενα κοκαλο....
Δεν πας καλα φιλαρακι....ποιος σου ειπε οτι με ενδιαφερει να ακουσω μπραβο για την μηχανη μου απο εναν τεχνικο υπολογιστων που την ειδε erv kanemoto επειδη διαβαζει το manual KAI ΛΕΕΙ ''ΔΥΣΚΟΛΑ'' ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ? (μηπως μας βαζεις και τγια?) , καπου τα εχεις μπερδεψει , ο παραδιπλα που διαβαζει το κειμενο και κρινει και αξιολογει ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ μπορει να ειναι οικοδομος που διαβαζει το manual , σερβιτορος που διαβαζει το Manual , you name it ολοι για εμενα εχουν την ιδια βαρυτητα.Εσυ γιατι εισαι καλυτερος και πιστευεις οτι μπορεις να κρινεις με μεγαλο ''ειδικο βαρος''?
....KAI H AΠΟΨΗ ΟΛΩΝ ΣΕΒΑΣΤΗ , ΟΣΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΝ....κατι σαν αγραφος κανονας ενα πραγμα βρε αδερφε!
βασικα με κανετε να λεω και να ξαναλεω οτι ηθελα να εξιστορησω μια κατασταση που θεωρησα προσωπικα οτι αξιζε τον λογο ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ.
αν ηξερα οτι θα γινονταν αυτα δεν θα το ανεβαζα καθολου , ασχετα αν βλεπω και τα παιδια που γραφουν καλα λογια και γουσταρουν. (γουσταρουν τη φαση οχι την ακριβη μηχανολογικη περιγραφη) , δεν ηθελα να ακουσω ''ΟΥΑΟΥ'' απο κανεναν , αλλα επειδη ειμαι μοτοσυκλετιστης και οχι μηχανικος , πιο ενδιαφερουσα βρισκω την συζητηση για τις μελοντικες μετατροπες , παρα για τον τυπο του λογου της συμπιεσης...
ΝΑ ΚΑΒΑΛΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΕΛΩ!......μετρα συμπιεση σε αυτο!
...μολις βαρεθω λοιπον να σας λεω οτι η μοτοσυκλετα μου ειναι ΚΑΝΟΝΙ (ε γιατι καποια στιγμη θα βαρεθω) , απο εδω και στο εξης μονο ''χαχαχα-χουχουχου'' , γιατι απλα ειναι καμποσοι που δεν ειναι και για παραπανω......
Γινανε μερικες δουλειες στο μηχανακι , το μηχανακι μου αρεσε και εκει τελειωνει η ιστορια.
Επειδη διαβαζεις τα manual πιστευεις οτι θα κατσω να σε ακουσω να ''ακυρωνεις'' ολη την ιστορια?
...βεβαια αν διαβαζες τα κειμενα και ακουγες αυτα που ειπε ο παναγακος ολα εγιναν με ευαγγελιο το manual , Οποτε wtf τι θες να πεις?
...μεχρι και εγω εμαθα τον τυπο του λογου συμπιεσης '' ΑΝΣ/ΚΝΣ+θαλαμος καυσης ΠΡΟΣ θαλαμο καυσης'' , ολα ενταξει τωρα?
και ο χωρος οπου η γνωση μοιραζεται ειναι κατι σχετικο , καθως ο καθεις εχει ενα οριο σε αυτα που διαμοιραζει....κουμαντο ο καθενας στο εγκεφαλικο πορτοφολι του!
Αν από τα γραφόμενά μου κατάλαβες αυτά που γράφεις ή εγώ δεν ξέρω να εκφράζομαι ή εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις. ΔΕΝ είπα τπτ άσχημο για τον φίλο σου παλουκάρι μου ούτε ότι δεν είναι καλός μηχανικός.
Με τον τρόπο που γράφει έχω πρόβλημα ειδικότερα με το "δεν μοιράζομαι τίποτα και με κανέναν" γιατί εγώ ο ΜΗΧΑΝΙΚΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ.
Στα φόρουμ φιλαράκι μοιράζεσαι εμπειρίες, διαδρομές, φωτογραφίες σκέψεις, ιδέες, γνώσεις. Αν θες να προβάλεις τη μαγκιά σου και τον εγωισμό σου σίγουρα εν είναι εδώ ο σωστός χώρος.
τες πα το κουράσαμε. Να πηγαίνεις το μηχανάκι σου σε όποιον εμπιστεύεσαι και να ευχαριστιέσαι την κούκλα σου όσο δεν παίρνει.
Πάντα όρθιοι.
reinmeister
17/06/2010, 06:13
επειδη ,ειλικρινα,δεν ξερω που να πρωτοκανω quote στα γραφομενα σου panagakos κι επειδη αν ασχοληθω με τα σχολια σου περι ποιοτητας αναγνωστων και μηχανικων του φορουμ,απλως θα αρπαχτουμε και δεν θα βγει ακρη,θα πιασω το ουσιαστικο κομματι μονο,δηλαδη το μηχανολογικο...
πριν ξεκινησω να γραφω,θελω να ξερω το εξης...
θα απαντησεις στις ερωτησεις η οχι?
με εσενα ζεφο δεν θα ασχοληθω μια και δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλαμε,οποτε θα σε παρακαλουσα να μην σχολιασεις κι απλως να διαβασεις...
περιμενω...
dankannn
17/06/2010, 06:32
Πρώτα από όλα δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε πέσει όλοι επάνω στον zefos1100xx και στον panagakos να τους φάτε.
Από ότι κατάλαβα ο zefos1100xx έκανε μια γρήγορη αναφορά του προβλήματος που αντιμετώπισε και πως μπόρεσε και το επίλυσε (προφανώς σε μορφή περιγραφής)
Κακώς το έβαλε στα τεχνικά αφού δεν ήταν πλήρες σαν περιγραφή από τον μηχανικό του.
Αφού λοιπόν δεν κάλυπτε τα standard για να μπει στα τεχνικά έπρεπε ο ΜΟD
να το μεταφέρει
Να πω παντος ότι εδώ βλέπουμε απανωτά να γραφωνται στα τεχνικά και καποιοι όχι μονό να μην απαντάνε αλλά να κοροϊδεύουν κιόλας , και στο κάτω κάτω αν βαριούνται να απαντάνε στην κάθε άσχετη ερώτηση τότε να μην μπαίνουν στο κόπο να απαντάνε.
Αν θέλετε στα τεχνικά να γράψετε επάνω με μεγάλα γράμματα ότι εδώ μπαίνουν μονο πλήρη τεχνικά θέματα με πλήρες αναφορές εργασιών και όχι χαζά ερωτήματα.
Φυσικά και δεν είναι δουλειά του OldMan και του reinmeister να απατάνε στην κάθε άσχετη ερώτηση του καθενός ( αν και το έχουν κάνει άπειρες φόρες από εδώ μέσα ).
Να πω βέβαια ότι ούτε αυτούς ξέρω ούτε εσάς για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.
Και φυσικά FORUM σημαίνει χώρος δημόσιας συζητήσεις έτσι για να προλάβω τις επίθεσης που θα γίνουν χαχαχα.
:beer:
Ρε μαγκες γιατι τρωγεστε????? μην χαλιεστε μπορει οντως το παλικαρι να εχει κανει φοβερη δουλεια αλωστε μην μου πειτε ο τι υπαρχει ΜΟΝΟ ενας καλος μηχανικος σε ολη την Ελλαδα,και σε επιβεβιωση το παλικαρι ειναι ικανοποιημενο με το αποτελεσμα ,ναι εχετε δικιο σε οτι αφορα το πως θα επρεπε να ειναι τοποθετημενη η περιγραφη ,αλλα το ολο νοημα αυτου του forum νομιζα οτι ειναι να βοηθαει ο ενας τον αλλο οπως μπορει με συμβουλες,με οδηγιες κτλ. γιαυτο βοηθηστε και μην κατακρινεται ανθρωπους - εργασιες και γνωσεις απο 10 φωτο και μια μη τοσο καλα περιγραφει απο εναν ανθρωπο ο οποιος ηθελε να μοιραστει μαζι σας τη χαρα του μαζι με τους συμφορουμητες του ρε παιδια αυτους που εχουν την ιδια κ@υλα μαζι του το ιδιο αγχος την ιδια αγαπη ,δεν νομιζω οτι υπαρχει κανενας λογος να χαλασετε τις καρδιες σας αλωστε ο κοσμος ειναι πολυ μικρος και δεν ξερεις ποτε πως ερχονται τα πραματα αυριο για τον καθενα μας και ποιον τηα χρειαστουμε διπλα μας.:wave2: :wave2:
καλες βολτες σε ολους και παντα ορθιοι....!:beer:
...οντως τελικα εκανα αυτην την μ@λακια , αλλα που να το φανταστω ρε φιλε?
πεσαμε στους κοτζαμπασηδες των φωτογραφιων της υπερτατης μηχανολογιας....τους πατησα το χωραφ' και τωρα με εβαλαν τιμωρια....
Ααα.. μάγκες ..
Δεν μου γαμιέστε και εσείς και οι πεταλούδες σας και τα συμπιεσόμετρά σας ..???
:smokin:
@Άκη: Δικό σου λεβέντη μας ..!! :wave2:
Ααα.. μάγκες ..
Δεν μου γαμιέστε και εσείς και οι πεταλούδες σας και τα συμπιεσόμετρά σας ..???
:smokin:
hideous kinky :blush:
reinmeister
17/06/2010, 10:19
ακη μην το κλεισεις-πεταξεις πριν κλεισει το θεμα με τον μηχανικο...ειπωθηκαν παρα πολλα και δεν προβλεπεται,σε καμια περιπτωση,να μεινουν αναπαντητα...
@Rein:
όταν τελειώσεις με τον μηχανικό του ζέφου, θα μπορώ να του κάνω και εγώ κανά δυό ερωτησούλες...?
Ή δεν θα μπορεί..? :smokin:
@Ζεύκα:
γιατί ρε μαλέα, ρίχνεις λάδι στην φωτιά...?
Συζήτηση γίνεται και στραβώνει ο ζέφος.
Και ναι, έγινε μαλακία, όντως. Αλλά από άλλον:
Αρχικά δημιουργήθηκε από panagakos
....εγω διατηρουσα ενδοιασμους για την ποιοτητα των αναγνωστων....
όπου -εμμέσως πλήν σαφώς- συμπεριλαμβάνει και ΕΣΕΝΑ εφ'όσον είσαι αναγνώστης...
@dankann:
της οικογένειας mc Loud και 'σύ..? Ποιός είσαι από τους δύο, ο σκέτος ή ο άλλος...?:lol:
Ρε Τάσο δεν με χέζεις εσύ,οι άλλοι οι ξερόλες του φόρουμ και ο μηχανικός του Ζέφου?
Εγώ υπερασπίζομαι τον ζέφο γιατί τον νιώθω.
έβαλε ο φίλος το βελτιωμένο μηχανάκι του και πέσατε να τονε φάτε, μετά μπήκε και ο μηχανικός και γίναμε ένα κουβάρι.
Ας διαχωριστεί το ποστ, και να καθήσετε μετά όλοι οι γνώστες να βρείτε ποιός την έχει μεγαλύτερη τη γνώση.
Άντε, γιατί πολύ του το ξεσκίσατε το θέμα του φίλου :wave2:
Ρε Τάσο δεν με χέζεις εσύ,οι άλλοι οι ξερόλες του φόρουμ και ο μηχανικός του Ζέφου?
έβαλε ο φίλος το βελτιωμένο μηχανάκι του και πέσατε να τονε φάτε, μετά μπήκε και ο μηχανικός και γίναμε ένα κουβάρι.
Ας διαχωριστεί το ποστ, και να καθήσετε μετά όλοι οι γνώστες να βρείτε ποιός την έχει μεγαλύτερη τη γνώση.
Άντε, γιατί πολύ του το ξεσκίσατε το θέμα του φίλου :wave2:
:a10:
Αυτό ακριβώς και από μένα που δεν ξέρω κανένα από τους εμπλεκόμενους.
Φίλε Ζέφο τράβα βόλτα με το μηχανάκι σου και άστους όλους να λένε. Από ό,τι κατάλαβα από το πρώτο σου ποστ εσύ γουστάρεις πολύ με το μηχανάκι σου και αυτό έχει σημασία στην τελική. :wave2:
έβαλε ο φίλος το βελτιωμένο μηχανάκι του και πέσατε να τονε φάτε..
Ο ζέφος δεν χρειάζεται υπεράσπιση. Δεν του επιτέθηκε κανένας.
Όπως και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έπεσε να τον φάει.
Αντίθέτως, γίναν κάποιες παρατηρήσεις, επί συγκεκριμένων γραφομένων του. Τίποτε άλλο.
όσο γι αυτό:
Ρε Τάσο δεν με χέζεις εσύ..
...δεν μιλάς όμορφα.
...δεν μιλάς όμορφα.
έλα βρε Τάσο τώρα με τις παρεξηγήσεις...τόσα χρόνια δεν σου έχω μιλήσει άσχημα,από αυτό πιάστηκες? :rolleyes: :beer:
zefos1100xx
17/06/2010, 15:54
μαγκες (για να σπαμμαρω και εγω λιγο) ,ακολουθοντας την συμβουλη μερικων παιρνω το ματοσακο και παω μια βολτα!
Δεν παω μακρια , εδω κοντα στα γενεθλια ενος φιλου να του ευχηθω και επιστρεφω.
...μολις μπηκα σπιτι απο την δουλεια και ειμαι ψιλοκομματια , αλλα μια - δυο γκαζιες και λιγο κους κους με φιλαρακια τις σηκωνει το ταλαιπωρημενο μου κορμι αποψε!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αν μεινει τιποτα ζωντανο απο την μπαταρια μου θα ξαναμπω να γραψω κατι που θελω να πω εδω και μηνες σε εναν συγκεκριμενο
.......αν παλι το μηχανακι σκορπισει στον δρομο θα γυρισω να πω ποσο δικιο ειχατε για ολα οσα διαγνωσατε μεσω της τηλεμεθοδου που εχετε αναπτυξει.....
.....ισως παλι και να το μετανοιωσω και να βγαλω τον σκασμο γιατι απλα βαρεθηκα και λεω να μην δωσω τροφη για συνεχεια (λες και μερικοι την χρειαζονται αλλα τεσπα...)
ενταξει?μου το χεσ@τε?.....το 'φχαριστηθηκατε τουλαχιστον?
Rein?
Να σε ρωτήσω κάτι;
Όταν λούζεσαι ιδρώνεις;\
...γιατί εγώ γίνομαι μούσκεμα :lol:
..είναι πολύ σημαντικό το θέμα και θέλει εξηγήσεις :rotflmao: :beer:
Σοβαρά τώρα ,όταν τελειώσεις με τις ερωτήσεις ,θα μπορέσω να ρωτήσω και εγώ αν δεν με καλύψουν τυχών απαντήσεις;
P.s.Ασχολούμαι μόνο για την σοβαρότητα σε αυτή την κατηγορία και με ενδιαφέρει το μηχανολογικό της ιστορίας λάθος ,με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ ο μηχανικός!
ΠΡΟΣ MODS :Αν νομίζεται οτι η παρέμβαση μου θα δημιουργήσει πρόβλημα σβήστε το Post μου.
ΕDIT μόλις είδα οτι αλλάχτηκε κατηγορία ...αποχωρώ απο το ενδιαφέρον και αν πέσει μάσα... καλά σουβλάκια και πολλές μπύρες :beer: :beer: :beer:
μαγκες (για να σπαμμαρω και εγω λιγο) ,ακολουθοντας την συμβουλη μερικων παιρνω το ματοσακο και παω μια βολτα!
Δεν παω μακρια , εδω κοντα στα γενεθλια ενος φιλου να του ευχηθω και επιστρεφω.
...μολις μπηκα σπιτι απο την δουλεια και ειμαι ψιλοκομματια , αλλα μια - δυο γκαζιες και λιγο κους κους με φιλαρακια τις σηκωνει το ταλαιπωρημενο μου κορμι αποψε!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αν μεινει τιποτα ζωντανο απο την μπαταρια μου θα ξαναμπω να γραψω κατι που θελω να πω εδω και μηνες σε εναν συγκεκριμενο
.......αν παλι το μηχανακι σκορπισει στον δρομο θα γυρισω να πω ποσο δικιο ειχατε για ολα οσα διαγνωσατε μεσω της τηλεμεθοδου που εχετε αναπτυξει.....
.....ισως παλι και να το μετανοιωσω και να βγαλω τον σκασμο γιατι απλα βαρεθηκα και λεω να μην δωσω τροφη για συνεχεια (λες και μερικοι την χρειαζονται αλλα τεσπα...)
ενταξει?μου το χεσ@τε?.....το 'φχαριστηθηκατε τουλαχιστον?
Φίλε μου είσαι λάθος, κανείς δεν είχε πρόθεση να στο χέσει κι αν δεν απατώμαι όλοι σου είπαμε να την χαίρεσαι και καλά χλμ. Εγώ προσωπικά δεν έχω τπτ μαζί σου κι αν βρεθούμε σε βολτούλα θα κεράσω και μπύρες, αλλά ρε φιλαράκι πως να το κάνουμε δεν μπορείς να μας σούρνεις όσα μας έσουρες (μέχρι και κοτζαμπάση με είπες, αγράμματο με είπες, ρεζίλι με είπες και πολλά άλλα), και ο μηχανικός σου μας είπε "δικαστές εσωτερικής καύσης" και να μην απαντήσουμε.
Τέλος μοιράζομαι κι εγώ μαζί σου και με τον μηχανικό σου (που ουδέποτε τον αμφισβήτησα - προσπάθεια να διορθώσω τη λαλακία με τους λόγους έκανα και άκουσα τα χίλια μύρια), τη χαρά σου και την καύλα σου για το μηχανάκι σου, το τουμπανάκι σου και ότι άλλο θέλεις.
Από μένα τέλος, τα υπόλοιπα από κοντά σε βόλτα και η αναμέτρηση των δυό μας σε επίπεδο γνώσεων δεκτή (φέρε και τον μηχανικό σου ) αρκεί το έπαθλο να έχει σουβλάκια και μπύρες.
Υ.Γ. Συμβιβάζομαι και με παϊδάκια (ο χαμένος πληρώνει)
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Aν κατάλαβα καλά, έχεις σχέση με τον μηχανικό που ΔΕΝ πήγε ο zefos? :confused:
oxiδεν εχω καμια σχεση εν γρηγορση ξεχασα να βαλω ενα (ν) στο τελος εννοουσα ειπαν!!!!
τεσπα καλα χλμ με το μοτορι,, απροβληματιστα......
boxter99
17/06/2010, 22:23
Zefo, oxi pos exei kamia shmasia, pano apo ola einai oti to mhxanaki soy tora tairiazei sto goysto soy meta apo oles aytes tis metatropes, alla aytos o mathmatikos typos parapano den einai o typos gia thn sympiesh sto moter soy. H sympiesh ontos einai katharos arithmos (dhl no cm3, ml sto telos) mias kai opos les parapano einai logos dyo ogon. Omos o arithmiths toy klasmatos einai ''ΑΝΣ/ΚΝΣ+ full θαλαμος καυσης capacity"
Parathrhse to "full" poy prosthesa. Ayto giati otan to pistoni einai sthn oso pio pano ginetai thesh (top dead centre), h xorhtikothta ekei den einai aplos oti pairnei o θαλαμος καυσης ths kefalhs, dioti to pistoni soy den einai epipedo allla exei egopes valvidon (valve cuts). An deis to R1 pistoni soy (2005 modelo) exit 5 egopes! Arage an gemizes ayto to xoro tha prepei na ypologizeis thn extra xoritikothta poy yparxei logo ayton ton egopon apo to sxhma toy pistonioy soy.
Ypothetontas oti exeis metrhsei ayto to capacity pesto V, tote nai o typos poy soy dinei thn sympiesh ston sygekrimeno kylindro einai to klasma '' ΑΝΣ/ΚΝΣ+V ΠΡΟΣ V"
Parepiptontos aytes h egopes kanoyn megalh diafora sto capacity V poy einai opos katalavaines megalytero apo to poso pairnei aplos o thalamos kayshs.
Oso gia to mhaxanaki soy, den nomizo oti o mhxanikos filos soy ekane tipota idiaitero poy ephreazei to reliablity/ajiopistia toy moter soy. Ara tha soy diarkesei akrivos opos kai an tha htan apo thn mama toy yamaha kai perissotero kai den tha skorpisei sto dromo logo ayths ths episkeyhs. Mhn problhmatizesai gia ayto. H monh poiotikh diafora sto moter einai oti exei gyalismenoys ayloys, ayto tha prepe na soy dosei ligo perissoterh dynamh stis xamhles, dioti ekei einai poy to migma xanei continous roh.
Tha mporoyses na eixes balei kai ena yec head gasket afoy to eixes hdh anoijh se ayto to shmeio gia na beltioseis oxi toso thn sympiesh alla perissotero to squish (den exo idea pos metafrazetai) dhl thn minimum apostash poy plhsiazei to pistoni thn kefalh. Sta 2005 ayth h apostash einai ena oloklhro ghpedo kai ajizei apo pleyras kalyterhs kayshs na meiothei...
Oso gia tis valvides poy etripse stoys 2,3 cylindroys tha prepei na einai emfanhs h diafora sthn odhghsh kai pos kanei pick up tora me protitera, an exanan toso poly prin, omos den prokeitai na dhmioyrghsoyn kanena apolytos problhma parapera sto 2005 moter soy, an sfragisan/sealed me to tripsimo kai tis dokimasate me parafinh h kati paromoio, then ok, to problhma lythke.
Einai sta 2007/8/9 R1 poy einai titanium oi valvides kai an tis tripseis xathkes, pas gia neo 16-set sta xiliades eyro ....
Kales boltes me to kainourgio/tropopoihmeno moter soy.
PS:
αλλα ειδικα στον 2 & 3 κυλινδρο η ζημια ηταν εκτεταμενη.
....φυσικο επακολουθο της καυσης του μιγματος μαζι με παραφλου....
"....φυσικο επακολουθο... "==> Apokleietai! Rije mia matia sto palio head gasket poy ebgales.
Alla ean oi valvides exanan estsi asxhma eprajes para poly kala kai diorthoses kai ayto to problhma
Αρχικά δημιουργήθηκε από boxter99
Zefo, oxi pos exei kamia shmasia, pano apo ola einai oti to mhxanaki soy tora tairiazei sto goysto soy meta apo oles aytes tis metatropes, alla aytos o mathmatikos typos parapano den einai o typos gia thn sympiesh sto moter soy. H sympiesh ontos einai katharos arithmos (dhl no cm3, ml sto telos) mias kai opos les parapano einai logos dyo ogon. Omos o arithmiths toy klasmatos einai ''ΑΝΣ/ΚΝΣ+ full θαλαμος καυσης capacity"
Parathrhse to "full" poy prosthesa. Ayto giati otan to pistoni einai sthn oso pio pano ginetai thesh (top dead centre), h xorhtikothta ekei den einai aplos oti pairnei o θαλαμος καυσης ths kefalhs, dioti to pistoni soy den einai epipedo allla exei egopes valvidon (valve cuts). An deis to R1 pistoni soy (2005 modelo) exit 5 egopes! Arage an gemizes ayto to xoro tha prepei na ypologizeis thn extra xoritikothta poy yparxei logo ayton ton egopon apo to sxhma toy pistonioy soy.
Ypothetontas oti exeis metrhsei ayto to capacity pesto V, tote nai o typos poy soy dinei thn sympiesh ston sygekrimeno kylindro einai to klasma '' ΑΝΣ/ΚΝΣ+V ΠΡΟΣ V"
Parepiptontos aytes h egopes kanoyn megalh diafora sto capacity V poy einai opos katalavaines megalytero apo to poso pairnei aplos o thalamos kayshs.
Οκ μέτρησες τις τσέπες, μέτρησες και τον θάλαμο καύσης δεν ξεχνάς και άλλη μία μέτρηση όγκου ακόμη ίσως...?
Τι λές?
boxter99
18/06/2010, 15:26
Οκ μέτρησες τις τσέπες, μέτρησες και τον θάλαμο καύσης δεν ξεχνάς και άλλη μία μέτρηση όγκου ακόμη ίσως...?
Τι λές?
An katafereis kai metrhseis tis tsepes mones toys... ??? To parapano einai aplos gia mathmatiko clarity, o tropos poy metras sympiesh sthn pragmatikh zoh einai entelos diaforetikos. Ton thalamo kayshs (poy einai sthn kefalh) to metras mono kai mono gia na ejisoseis thn sympiesh stoys 4 cylindroys argotera. Den yparxei kanenas allos ogos na metrhseis ektos apo to ti pairnei mesa to moter otan to pistoni enai sto top dead center. (Dhl thalamos kayshs+sxhma epifaneis pistonioy syndiasmena se ekeino to shmeio).
An onots endiaferesai pos metrietai pragmartika h sympiesh se ena moter, epishs pos metrietai to squish koitaje edo:
http://www.r1-forum.com/forums/showpost.php?p=2729257&postcount=248
An onots endiaferesai pos metrietai pragmartika h sympiesh se ena moter, epishs pos metrietai to squish koitaje edo:
http://www.r1-forum.com/forums/showpost.php?p=2729257&postcount=248
No offense και εντελώς offtopic, αλλά για κάποιον που δηλώνει location: Cambridge, χρησιμοποιεί συχνά αγγλικούς τεχνικούς όρους και δε γράφει ποτέ με ελληνικά στον υπολογιστή του, τα αγγλικά σου είναι απίστευτα τραγικά. Δεν άντεξα να διαβάσω μετά τις πρώτες 5 προτάσεις.
boxter99
18/06/2010, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
No offense και εντελώς offtopic, αλλά για κάποιον που δηλώνει location: Cambridge, χρησιμοποιεί συχνά αγγλικούς τεχνικούς όρους και δε γράφει ποτέ με ελληνικά στον υπολογιστή του, τα αγγλικά σου είναι απίστευτα τραγικά. Δεν άντεξα να διαβάσω μετά τις πρώτες 5 προτάσεις.
??? Ti einai akrivos ta lathoi syntaktikoy stis protes pente protaseis poy den soy aresan? Den geafo me ellhinika giati eimai sto Cambridge kai to pc den exei ellhnikoys xatakthres.
??? Ti einai akrivos ta lathoi syntaktikoy stis protes pente protaseis poy den soy aresan?
Ορθογραφικά, συντακτικά, γραμματικά, you name it.
Ακραίο παράδειγμα: "Follow the pics I saw you with all we said here".
Το σταματάω εδώ όμως, γιατί θα μας κράξουν. Απλά πρόσεξέ το εφόσον - υποθέτω - σπουδάζεις στην Αγγλία και γράφεις σε ξένα fora :)
ΥΓ: ΚΑΝΕΝΑ λάθος δε μου αρέσει :P
boxter99
18/06/2010, 15:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Ορθογραφικά, συντακτικά, γραμματικά, you name it.
Ακραίο παράδειγμα: "Follow the pics I saw you with all we said here".
Το σταματάω εδώ όμως, γιατί θα μας κράξουν. Απλά πρόσεξέ το εφόσον - υποθέτω - σπουδάζεις στην Αγγλία και γράφεις σε ξένα fora :)
ΥΓ: ΚΑΝΕΝΑ λάθος δε μου αρέσει :P
OK.
??? Ti einai akrivos ta lathoi syntaktikoy stis protes pente protaseis poy den soy aresan? Den geafo me ellhinika giati eimai sto Cambridge kai to pc den exei ellhnikoys xatakthres.
Το συντακτικό δεν είναι πρόβλημα,αλλά το "pictures I saw you" =tis foto poy soy edeiksa ,μάλλον είναι...
:lol: κάποιος με πρόλαβε
boxter99
18/06/2010, 16:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
Το συντακτικό δεν είναι πρόβλημα,αλλά το "pictures I saw you" =tis foto poy soy edeiksa ,μάλλον είναι...
:lol: κάποιος με πρόλαβε
Well eimaste entelos ektos thematos alla exei ontos kamia shmasia? Ayta ta egrapsa to 2007 kai kamia fora bariemai poly h exo piei kamia mpyra plus, den sas to kryvo katholoy, polles fores moy aresei na xrhsimopoioo ellhniko yfos sto grapshmo moy akoma kai an den einai o pio endedeigmenos tropos na grapseis Agglika. Einai ontos poly parajeno sxolio kai gia na eimai eilikrinhs den nomizo oti ephrease toys typoys apo to na diavasoyn to post kai na katalavoyn to procedure. Ego re paidia den katalvaino ti lete tis perrisoters fores edo se ayto forum, mama, toympano, ayloi kai diafores alles lejeis ... poy den exo janakoysei. Na mnh mpo se protaseis.
PS: Ante esbhsa thn offending protash
reinmeister
18/06/2010, 19:07
το παρακατω αφορα τον μηχανικο και το τεχνικο κομματι της δουλειας...μονον...οποτε σχολια περι χαρας,καβαληματων,βολτων κλπ. συναισθηματικα δεν κολλανε και σε εμενα προσωπικα ειναι παντελως αδιαφορα μια και ουδεμια σχεση εχουν με το ζητημα...
ειχα ολη την καλη διαθεση να μην πω κατι για την δουλεια που ειδα,αλλα ο τροπος που το αντιμετωπισες ηταν στην καλυτερη ,τουλαχιστον ελεεινος...
βλεπω επισης οτι εκανες lysterine την προταση μου για συζητηση επι του θεματος,αλλα μια και ειπες πολλα,θα μου επιτρεψεις να κανω κι εγω τα δικα μου σχολια...
ξεκιναμε λοιπον...
η βαλβιδα εισαγωγης που εικονιζεται και κατ επεκτασιν και οι υπολοιπες,στην χειροτερη περιπτωση ειναι για τα σκουπιδια και στην καλυτερη για τρυπημα και δημιουργια σκουλαρικιου για καποια kinky γκομενα...
στο προκειμενο...
το μανιουαλ,με βαση το οποιο,οπως ισχυριστηκες,εγιναν ολες οι δουλειες, δηλωνει ρητα το εξης...
το πλατος του "προσωπου" της βαλβιδας εισαγωγης πρεπει να κυμαινεται μεταξυ 0.9-1.1 mm με οριο το 1.6...
το "προσωπο" της εικονιζομενης κυριας ειναι περιπου δυο μετρα...
μην κανεις το λαθος να πεις οτι δεν ειναι δυνατον να καταλαβω το πλατος απο την φωτο,διοτι η συγκεκριμενη ρεκτιφιαρισμενη βαλβιδα,πριν φωτογραφηθει,ειναι ξεκαθαρο οτι εχει τριφτει η χτυπηθει πανω στην εδρα της κεφαλης,πραγμα που φαινεται απο το ξεκαθαρο,ομοιομορφο ιχνος που εχει αφησει στα μισα περιπου της ρεκτιφιαρισμενης επιφανειας της η εδρα της κεφαλης, η οποια σιγουρα δεν ξεπερναει το 1.1mm...
αν ο μηχανουργος λαλακιστηκε και οντως το ξεπερναει,τοτε τα παραπανω δυο μετρα μπορει να ειναι και χιλιομετρο...αυτα με το σκεπτικο οτι εγινε και φρεζαρισμα στις εδρες της κεφαλης...αν δεν εγινε,μενουμε στο στανταρ περιπου 1mm που ειναι απο το εργοστασιο...
τι σημαινει το παραπανω...
η βαλβιδα καθεται πιο μεσα απο το προβλεπομενο στην κεφαλη,πραγμα το οποιο με την σειρα του σημαινει τα εξης...
1) ροη παπαλα...ειδικα στα μικρα ανοιγματα βαλβιδας που ειναι και τα σημαντικοτερα στην λειτουργια ενος κινητηρα...
2)μικρη αυξηση χωρητικοτητας θαλαμου καυσης,αρα μειωση συμπιεσης με οτι σημαινει αυτο...
και καποια ακομη πραγματα ,αλλα οπως ειπες κι εσυ,αυτα ειναι μυστικα του επαγγελματος και δεν ειναι για τα ματια των κοινων θνητων...
επισης...
το υπερβολικο "φαγωμα" του προσωπου της βαλβιδας μειωνει αισθητα την επιφανειακη της σκληρυνση,η οποια κυμαινεται συνηθως στο 1.5 mm βαθος, με τις εξης συνεπειες...
μειωση της ικανοτητας της βαλβιδας να ανταπεξελθει στα υπαρχοντα κρουστικα φορτια,μειωση της ικανοτητας αντιστασης στα θερμικα φορτια...πολλα ακομη μπορουν να γραφτουν πανω στο θεμα αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος...
παμ παρακατω...
η κεφαλη σιγουρα πλανιστηκε οπως φαινεται κι οπως φυσικα προβλεπεται...
απ την στιγμη που χρησιμοποιησες τις εικονιζομενες αχρηστες βαλβιδες εισαγωγης,ειμαι σιγουρος και οτι χρονισες τους εκκεντροφορους με βαση τα εργοστασιακα σημαδια...
δυστυχως ομως οταν μειωνεται το συνολικο υψος της κεφαλης με το πλανισμα,οι βαλβιδες ερχονται πιο κοντα στο εμβολο,αρα κατ επεκτασιν αλλαζει και ο χρονισμος τους...
για την ακριβεια θα μειωθει η προπορεια ανοιγματος ΠΑΝΣ στις βαλβιδες εισαγωγης και αντιστοιχα
θα αυξηθει η προπορεια ανοιγματος ΠΚΝΣ στις εξαγωγης...
αποτελεσμα...ψηλοτερα κεντρα λοβων και στις δυο πριπτωσεις...ποσο? ενας θεος ξερει μονο...
ειμαι απολυτως σιγουρος οτι θα αμφισβητησεις το παραπανω και θα πεις τωρα,που ειναι κατοπιν εορτης και δεν μπορει να αποδειχθει το αντιθετο, οτι χρονισες με μοιρογνωμονιο και μικρομετρο ,αλλα θα μου επιτρεψεις ,εγω τουλαχιστον,να μην σε πιστεψω...
για να το παω και λιγο μακρυτερα,ειμαι σιγουρος οτι θα αμφισβητησεις ολα τα παραπανω,αλλα οπως λεω και στην υπογραφη μου...Frankly my dear...I don't give a damn...
κλεινοντας...
οποιος εκανε το χάιδεμα στους αυλους εισαγωγης,γιατι περι χαϊδεματος προκειται,θα μπορουσε τουλαχιστον να λεπτυνει τα deviders...κριμα ειναι...θα βελτιωνε την ροη και θα αυξανε την ταχυτητα εισερχομενου μιγματος...ξερεις....εχει να κανει με πτωση πιεσης λογω αυξησης της αρχικης διατομης του αυλου και κατ επεκτασιν αυξηση της ταχυτητας...μπερνουλης και βεντουρης...οι γνωστοι πλοιοκτητες οπως ξερεις...
τα παραπανω γραφτηκαν απο εναν απο τους λιγοτερο ποιοτικους,ισως και κακους,αναγνωστες του μοτο ,με σκοπο της δημιουργια εντυπωσεων κι οχι ουσιας...
υ.γ. δεν εισαι ο μηχανικαρας που,οπως ειπες, δεν μπορει να ξεχωρισει την ογκομετρηση απο τον λογο συμπιεσης...
εισαι ο μηχανικαρας που δεν μπορει να ξεχωρισει την μετρηση της δυναμικης συμπιεσης απο τα παραπανω...εκτος αν εισαι ο πρωτος που βρηκε μανομετρο που μετραει ml,οποτε σιγουρα πας χαμενος φτιαχνοντας μηχανακια...
τα ειλικρινεστατα σεβη μου...
υ.γ.2. μην μπεις στον κοπο να ανοιξεις διαλογο μαζι μου μετα απο τα παραπανω,διοτι δεν προκειται να ασχοληθω...οπως ακριβως εκανες κι εσυ μετα το ποστ σου...μην με κακοχαρακτηρισεις ...απλως σου ανταποδιδω τον σεβασμο...
Δηλωνω πληρως ασχετως στα μηχανολογικα αλλα εχω και εγω μια απορια.Ειπωθηκε οτι ο ψεκασμος αφαιρεθηκε και δουλευτηκε στον παγκο.
Στην 14η φωτο,αν δεν με απατουν τα ματια μου και αν καταλαβαινω σωστα,ο ψεκασμος δεν βρισκεται πανω στην μηχανη και ο μηχανικος λυνει την πρωτη βιδα απο τις πεταλουδες:confused:
ΥΓ:Ζεφο,θεωρω οτι κακος αρπαζεσε και χαλιεσε.Ολοι συμμεριζονται την χαρα σου και δεν νομιζω κανεις απο εδω μεσα να θελει να σε βλαψει ή να σε μειωσει.:beer:
Προτιμας να ζεις σε ενα ροζ συννεφακι οτι το μηχανακι σου το εφτιαξε μηχανηκαρα ή να ακουσεις 2-3 πραγματα απο 2-3 ατομα που ΞΕΡΟΥΝ και δεν θα σε κοροιδεψουν σε οτι πουν, γτ δεν εχουν κανενα οφελος?!Να σε προφυλαξουν θελουν για να μην σκας λεφτα αδικα και για να μην παρεις το μοτερ στο χερι μια μερα και αναρωτιεσε γιατι...Ανοιξε αυτια και ματια και ρουφα γνωσεις και ασε τα πησματα στην ακρη...:winka: Ειμαι σιγουρος οτι θα σου βγει σε καλο καποια στιγμη...:beer:
Το καταλαβαινω οτι σε ξενερωνει η ολη φαση ,γτ νιωθεις οτι θελουν να σου κοψουν την χαρα και να το παιξουν εξυπνοι ,αλλα δεν ειναι ετσι.Τουλαχιστον οχι απο τα 2-3 ατομα που ΤΙΜΟΥΝ το φορουμ με την παρουσια τους και τις γνωσεις τους. :wacko:
Stay cool λοιπον και μην μουλαρωνεις και βαζεις παροπιδες...
:beer: :wave2:
zefos1100xx
18/06/2010, 21:02
Οταν ανεβαζω ενα ποστακι το οποιο (με το φτωχο μου μυαλο) βρισκω ενδιαφερον , συνηθως ελπιζω να το βρουν και αλλοι ενδιαφερον και να μοιραστουμε την συγκινηση.
...οποτε αυτο που κανω ειναι να το ανοιγω , να το ξανανοιγω , ποσες φορες ουτε εγω δεν ξερω , για να δω τις απαντησεις και να ανταποκριθω στα διαφορα σχολια απο φιλους αλλα και απο ανθρωπους που δεν εχω συναντησει ποτε μου , πολλες φορες απο την αλλη ακρη της ελλαδας και πραγματικα γουσταρω......
βεβαια ειπα να μην δωσω τροφη για συνεχεια , αλλα στην προκειμενη δεν κυριαρχει αυτο το συναισθημα ετσι που καταντησε , οποτε απο την στιγμη που δεν μου παει η καρδια να δω τις απαντησεις και φτασαμε να το ανοιγουμε (ολοι μας) απλα και μονο να τσεκαρουμε μηπως και κανενας μας ''εκραξε'' περαιτερω η σε ποιο σημειο βρισκεται ο τσακωμος , πλεον δεν βρισκω καμια ομορφια και κανεναν λογο να μην μιλησω πανω σε κατι συγκεκριμενο...
Κατ'αρχην θελω να ζητησω συγνωμη απο τα παιδια που μπορεσαν και αναγνωσαν το ποστ με την καρδια τους και οχι με τις πατημενες βαλβιδες και μου ευχηθηκαν καλα χιλιομετρα , καθως εχοντας πληρη επιγνωση του τι γραφω και σωας τας φρενας , γνωριζω εκ των προτερων οτι αλλαζω πλευση ''κατα καυγα μερια'' και συμβαλλω στο γενικο ''ξεχεσμα'' ολου του κειμενου.
Επισης θα ηθελα να αναφερθω σε μερικα απο τα ατομα που ηρθα σε αντιπαραθεση , κυριως τον vaska οτι επισης εχω πληρη επιγνωση ποτε ''χαλαρωνουν'' οι αντιπαλοτητες και βαζουμε και κανενα ''φατσουλακι'' και καποιο ευθυμο σχολιο για κερασμενες μπυρες για να κουμπωσουν τα ξιφη στις θηκες....
Η κινηση vaska εγινε αντιληπτη και ηταν ο βασικος λογος που θελησα να βγαλω τον σκασμο και να μην δωσω συνεχεια......οι μπυρες θα ειναι κερασμενες απο εμενα φιλε.
....και βεβαια ειπα να μην μιλησω , αλλα δεν μπορω βρε παιδια....μου εχει κατσει στον λαιμο ο reinmeister....
δηλαδη ρε αντωνη ποση ωρα μπορω να ακουω προσβολες πιστευεις?...δηλαδη ποση?
...ανελυσε εναν μαθηματικο τυπο και πες μου...πραγματικα εχω απορια.
Και οχι: ....δεν νομιζω να παρεις απαντηση απο τον γιαννη , ουτε καν διαβαζει τις αρλουμπες σου , οπως επισης και δεν θα τον ενημερωσω ουτε καν εγω , γιατι εχει ηδη στεναχωρεθει , αλλα πιο πολυ στεναχωρεθηκα εγω γιατι εχω ξεφυγει εκατονταδες χιλιομετρα ηδη απο την αρχικη μου προθεση (και διαθεση) απο εκεινη που ειχα οταν ανεβασα το ποστ.
...οτι θες να πεις θα το πεις εδω με εμενα.
αν ηθελες να κανεις τον χαβαλε σου και να ακουσεις μονο χαρουλες,ας το εβαζες γενικες...
....απ την στιγμη που επιλεγεις τα τεχνικα θεματα και γραφεις-δειχνεις λαθη θα διορθωθεις...
....την δουλεια που εγινε στο μηχανακι σου,θα μου επιτρεψεις να μην την σχολιασω...
...λοιπον εσυ που εισαι ο ''γκουρου'' της μηχανολογιας (η μαλλον ετσι πιστευεις) ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ αραγε εσενα ποιος σε διορθωνει?
Οχι να μην σχολιασεις την δουλεια που εγινε καθως δεν κρινω εγω προσωπικα οτι μπορεις να την σχολιασεις.
Δεν ξερω ποσο ''ψηλα'' εισαι στα ματια μερικων , αλλα αυτο που μπορω να σου πω ειναι ποσο χαμηλα εισαι στα ματια τα δικα μου....(και να φανταστεις οτι σε ειχα συμπαθησει απο τα γραπτα σου παλιοτερα...καλα αυτο δεν παιζει πλεον βεβαια αν σε ενδιαφερει frankly or not ).
....με εσενα ζεφο δεν θα ασχοληθω μια και δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλαμε,οποτε θα σε παρακαλουσα να μην σχολιασεις κι απλως να διαβασεις...
περιμενω...
...αν δηλαδη τωρα πιστευεις οτι με τα λογια σου αυτα δεν (προσπαθεις) να με μειωσεις και τα λες μεσα ''απο καρδιας'' και απο μηχανολογικο ενδιαφερον , ή εγω θελω να ξαναπαω 3η δημοτικου ή εσυ σε ψυχολογο....
Σε ποιον μιλας ρε αντωνη?σου εχω μιλησει ποτε ετσι?
Οι ανωτερες μηχανολογικες γνωσεις σου δινουν καποιο δικαιωμα να προσβαλεις οποιον βρισκεις οτι ειναι ασχετος , ή οτι οποιον βρισκεις εσυ ασχετο και εκανε το εγκλημα να ποσταρει στα μηχανολογικα (κατι που δεν πληρει τις ανεβασμενες προδιαγραφες σου?)
.....κατι σαν: ''μιλησε ο χτεσινος για σιταρι μεσα στο τσιφλικι μου?''
Ακου ''θα διορθωθεις!''
Και στην τελικη υπαρχουν πολλοι τροποι να διορθωσεις καποιον και εγω προσωπικα προτιμω τον ΟΜΟΡΦΟ τροπο.
οπως ο vaska με εκανε να κουλαρω , ετσι με ειχες κανει εσυ απο πρωτυτερα να μιλησω ασχημα (και να μετανοιωσω ομολογω)....βεβαια επειδη μιλησα πριν για πληρη επιγνωση δεν τα ριχνω σε εσενα , αλλα η βασικη μας διαφορα ειναι οτι εγω παραδεχομαι οτι ειμαι μ@λακας....
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister καλες βολτες και να το χαρεις οσο δεν παει...
...μετα απο την χολη να μου ευχεσαι και καλες βολτες στο χωριο μου το λενε ''υποκρισια'' , στο δικο σου μαλλον το λενε ''ανωτεροτητα''
...ειχα ολη την καλη διαθεση να μην πω κατι για την δουλεια που ειδα,αλλα ο τροπος που το αντιμετωπισες ηταν στην καλυτερη ,τουλαχιστον ελεεινος...
...................................................................................................
...................................................................................................
...... πας χαμενος φτιαχνοντας μηχανακια...
ελα ρε μεγαλε...(?!?)
καλα απο το θρεντ μου τα συμπερανες ολα αυτα??...η ειναι καποιες γενικοτητες που προκυπτουν απο μια τεχνικη εργασια τετοιου ειδους?...γιατι εγω να ξερεις γενικοτητες δεν δεχομαι!
πολλα ΟΥΑΟΥ και απο εμενα!
Η επιμονη σου οτι μετρησες την βαλβιδα με το ματι απο φωτογραφια δινει τροφη να σχολιασω εσενα τον γκουρου εγω ο ασχετος!
(βεβαια η εγω ειμαι γελοιος , η αυτην την στιγμη μελετανε αυτο που μπορεσες και εκανες στο iwata)
περιμενω...
...θα περιμενεις πολυ.....δεν νομιζω να σχοληθει ο γιαννης μαζι σου....
...ειπωθηκαν παρα πολλα και δεν προβλεπεται,σε καμια περιπτωση,να μεινουν αναπαντητα...
....οσο και αν πιστευεις βεβαια στα σοβαρα οτι θα μπει να λογοδοτησει σε ΕΣΕΝΑ για την μοτοσυκλετα ΜΟΥ!
(δεν ξερω αλλα απο την μια εκνευριζομαι , απο την αλλη το βρισκω αστειο).
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister ....μην μπεις στον κοπο να ανοιξεις διαλογο μαζι μου μετα απο τα παραπανω,διοτι δεν προκειται να ασχοληθω..... [/B]
...τελικα περιμενεις η δεν περιμενεις?
..θα ασχοληθεις η δεν θα ασχοληθεις?
....η αφου ξεφυλισες τα manual του R1 και ασχοληθηκες δεν θα ξανασχοληθεις? (εκτος και αν τα θυμοσουν ολα απ'εξω)
Και για να κλεινουμε (φανταζομαι θα απαντηθω αλλα λεμε...)
...το παρακατω αφορα τον μηχανικο και το τεχνικο κομματι της δουλειας...μονον...οποτε σχολια περι χαρας,καβαληματων,βολτων κλπ. συναισθηματικα δεν κολλανε και σε εμενα προσωπικα ειναι παντελως αδιαφορα μια και ουδεμια σχεση εχουν με το ζητημα...
...ειμαι σιγουρος οτι δεν πηρες την απαντηση που ηθελες και απο αυτον που ηθελες , αλλα δεν γινεται να πιστεψες οτι τοσο ''κραξιμο'' θα περναγε ετσι...
...και παρτο και αλλιως δηλαδη! οταν σου λεει καποιος ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ οτι ειναι ευχαριστημενος απο τον μηχανικο του και απο την μηχανη του , δεν μπορεις να βγαινεις και να λες οτι θες.
...και τονιζω το ''δεν γνωριζεις'' γιατι αν ειχαμε κατσει απο κοντα και μιλαγαμε φιλικα για το προβλημα μου , και σηκωνοσουνα απο την καρεκλα να σκυψεις πανω απο το μηχανακι (εστω και να το παρεις μια βολτα να δεις τι κανει βρε αδερφε) , ισως να το γνωριζες επι της ουσιας και οχι απο το φτωχικο και ελλειπες μου θρεντ , που απο την μια κατακρινεις και απο την αλλη συμπεραινεις εκ βαθους.
ΥΓ Αντωνη sorry για την ανατοποθετηση των quote σου βαση του timestamp , αν νομιζεις οτι αλλοιωνω το νοημα των γραφωμενων σου πεστο.
boxter99
18/06/2010, 21:08
Re sy reinmaster, sorry ego den sas jero edo alla blepo pos yparxoyn kai anthropoi sthn Ellada poy asxoloyntai. Alla blepo epishs pos oloi maxestai metajy sas. Exete magazia sth Ellada?
Den mporeis na peis re sy, kai me to sympatheio, apo thn SYGEKRIMENH fotografia kai mono, an h valvida einai entajei. Lyse ena R1 moter kataharise mia eisagoghs me asetonh kai pali paromoia pragmata tha deis. Tha pao ejo tora alla an tes ayrio tha bgalo mia valvida apo mia kefalh R1 kai tha paro foto na deis kai monos soy. H kefalh ayth einai OK oxi san toy Zefoy. Epishs den thn exei tripsei aythn thn valvida re sy allios tha blepes to apotypoma pastas sto face/prosopo. Genika sta 2005/6 oi valvides einai OK, an efyge to head gasket no big deal aderfge oi valvides den phgane poythena. An tis tripsane kai tis dokimasane me ygro tha einai ok. Eilikrina elpizo na mhn frezarane opos les tis edres thhs kefalhs. Ayto einai pragmatikh symfora! Tora an o agaphtos Zefos htane o Rossi tha peiraze ayth h mikrh diafora sto seating /kathisma ton valvidon alla sthn sygekrimenh periptosh den nomizo oti ton peirazei. H Sosth lysh tha htan na antikatasthsei OLES tis provlhmatikes valvides, nomizo gyro sta 12-15 eyro h mia kostizei, alla pali an den eixe ayta ta lefta o idiokthths?
Oso gia to planisma ths kefalhs, giayto eida thn kefalh lamperh lamperh, alla skeftomoyna pos kai den exei katahrisei kai toys thalamoys kayshs? Exeis apolyto dikio gia to timing/xronismo an phre pano apo 10thou apo thn kefalh o xronismos exei metablhthei shmantika. Isos gia ayto einai tora pio pshloropo esto kai meta th doyleia poy egine sth kefalh. Oso gia to oti h valvida einai pio konta sto pistoni, kala krasia, se ayto to R1 montelo h diafora einai ena ghpedo tennis. Telos to heat treatment the valvidas tha nai ok, an den pesane pano kai tis trivane dyo meres th mia synexos, alla den pisteyo pos to kanane re sy, to problhma me tis valvides aytoy toy R1 einai ori einai 2-piece dhl kataskeyasmenes apo 2 commatia kollhmena mazi, ayto einai to adynato shmeio toys. Pano apo 14-15000 ta paizoyn. Mporei na tis allajeis an thes me ferea alla pali ta ejoda erxontai sto paignidi!
Oti egine synolika 100% exei beltiosei to moter toy Zefoy kai den exei metabalei thn ajiopistia toy. Oti yparxoyn alloi tropoi na to kanies isos sostotera ok, alla pali ... lefta, xronos... Ayta ola ajizoyn na ginontai me teleio tropo mono se racing motors opoy to dekato metraei.
Oso gia to xaidema, oraia ekfrash, ontos einai xaidema blepontas tis eikones kai kalytera poy einai xaidema, einai o pio asfalhs tropos na mhn xalaseis thn roh, oi giaponezikes kefales einai poly kales hdh apo thn mana toys, kai afoy o anthropos den eixe flow meter kalytera poy den phge pio vathia. Oso gia ta dividers, sorry man, einai konta stis edres se ayth thn kefalh to megalo problhma epomenos an den peiraje ekei ti nohma eixe na peirakei pio pano... Emena moy fainetai pos to paidi aplos afairese to cast (xaidepse opos les) (cast=ayto to mayro stoys ayloys) kai ayto 100% einai kalh veltiosh se sxesh me to ergostasio.
Telos, filoi, ti peirazei an ekane th doyleia me tis petaloydes pano sto mhxanaki h ston pago ergasias? An einai magas kai den toy epese kamia bida mesa sta ports tote ola einai ok. Merikes bidoyles einai ayto tipota shmantiko.
Ante elpizo kana xristianos na apanthsei mhxanologika an exei kati na pei kai oxi an milao toyrkika agglika kala etc. Giati omologo oti htela na gnoriso Ellhnes poy asxoloyntai me tetoia kai exoyn meraki me moter, jero para poly kosmo apo olo ton kosmo, kai dystyxos kanenan apo Ellada. Gia ayto kai hrtha edo.
...
Να υποθεσω οτι δεν παιζει να γραφεις Ελληνικα για να μην βγαζουμε τα ματια μας ε?:sad:
Ειναι λιγο κουραστικα και πολυ πυκνογραμμενα:winka: