View Full Version : πιο απο τα δυο ταξίδια αξίζει πιο πολύ? ! κροατια vs οδησσος
LARISEOS
14/06/2010, 07:30
λοιπον το καλοκαιράκι μπήκε κανονικά ....και πρώτες ιδεες για ταξιδάκι άρχισε !
λεμε να παμε κάπου κοντα φετος λογου του οικονομικού κτλ κτλ!
Οδησσός? -> καραβι απέναντι -> τουρκια -> λαρισα!?
αλβανια->κροατια ->βελιγραδι->λαρισα!?
σκεφτόμουνα και τον γυρω της μαύρης θάλασσας! αλλα λιγο δύσκολο!
αμα υπαρχουν thread με αυτα τα ταξιδια ας το ποσταρει κανεις!
thanks!
201414
LARISEOS
14/06/2010, 07:31
2η
201415
road spirit
14/06/2010, 07:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
αμα υπαρχουν thread με αυτα τα ταξιδια ας το ποσταρει κανεις!
thanks! ένα για αρχή απο τον PanVas --> http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=83833
και στην υπογραφή του θα βρείς τα λινκς για περισσότερα βαλκάνια
Cpt. Haddock
14/06/2010, 07:44
Χωρις να έχω πάει απο Μαυρη Θάλασσα, ψηφίζω Κροατία
Δες κι εδω μερικα
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=46458&highlight=%2Ashort%2A
:beer: :beer: :beer:
Ας πούμε ότι έχω κάνει και τις δύο διαδρομές που σκέφτεσαι...
Από την φράση "λέμε να πάμε κάπου", ανάλογα με το ποιοι είστε οι λέμε, νομίζω αλλάζει καθοριστικά και ο χαρακτήρας. Αν υπάρχει γυναίκα στην παρέα, δαγκωτό Βαλκάνια και παράλια Αδριατικής.
Άσχετα από την παρέα, να προτείνω πάλι Βαλκάνια - Κροατία.
Ο βασικός λόγος είναι το κόστος (Το καράβι Τουρκία-Οδησσό κάπου είχα διαβάσει 200 γιούργια...)
Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας, είναι ότι τα Βαλκάνια αναπτύσσονται, εξελίσσονται και όλο και περισσότεροι ψαγμένοι και εναλλακτικοί εξερευνητές προσελκύονται προς αυτά. Επισκεφτείτε τα όσο είναι ακόμα καιρός και κρατάνε κάποιες νότες παρθενιάς, αλλά αποτελούν και φθηνό σχετικά προορισμό...
Ουκρανία, κάτι το ένα κάτι το άλλο (Ρωσσία, γκάζια, Οσετίες), για τα επόμενα 5 χρόνια θα έχει ζουμί... Επίσης, αν είναι να το κάνεις, κάν' το σωστά το ταξίδι με χρόνο και ολόκληρο τον γύρο.... ;)
Ότι και να κάνετε, μια χαρά θα περάσετε....
Αν χρειαστείς τίποτα σφύρα....
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
George20vt
15/06/2010, 03:30
Η μοναδική ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει την Οδησσό με την Τουρκία είναι της UKR Ferry για Κωνσταντινούπολη. Αν υπολογίζεις να βγείς Ασιατική Τουρκία από Οδησσό, απλά το ξεχνάς.
Εποχικά παίζει και ένα καταμαράν από Σινώπη για Γιάλτα, αλλά χωρίς δυνατότητα μεταφοράς οχήματος. Η Γιάλτα όμως απέχει κάπου 600 χλμ από Οδησσό.
Άλλα ferries από Οδησσό θα βρείς για Ρουμανία & Βουλγαρία, όχι για Τουρκία.
www.ukrferry.com
PortisHead
15/06/2010, 03:51
Κροατία ή Οδυσσός ?
Χμμμμμ
Ειναι καθαρα θέμα γουστου.
Εγω προτιμω τις Ουκρανες ας πουμε.
:beer:
LARISEOS
30/06/2010, 07:12
λοιπον τελικα 8α την κανουμε για κροατια -> ντουμποβρινκ!
τωρα θα ξεκηνιω να βγαλω διαδρομες και χαρτη ........ευχαρηστω για το help και οτι διποτε αλλο ευχαρηστως να το ακουσω!
ταξιδι θα αρχίσει απο μια εως 15 αυγουστο ,,,,δεν ακριβώς αλλα εκει πήραμε ολοι άδεια!
LOUKILOUK
30/06/2010, 08:05
Ρε συ Τάσο κάθε καλοκαίρι τα ίδια ρε; Γαλλία, Αυστρία, Ιταλιά είπα πέρσυ...προς τα εκεί είπες και εσύ... Βαλκάνια κανόνιζα για φέτος, Βαλκάνια ψήφισες και εσύ... οι ημερομηνίες είναι διαφορετικές αλλά η ουσία ίδια. Εγώ μάλλον θα ξεκινήσω την άλλη εβδομάδα για 15 μέρες περίπου και θα κινηθώ προς Βουλγαρία/Σόφια- Ρουμανία(Transfagarasan)- Σερβία/Βελιγράδι- Μορκα-Γκόρα(διαβασε PAN-VAS...), ΒοσνίαΕρζεγοβίνη/ Μόσταρ, Κροατία/Ντουμπρόβνικ και παίζει και Αλβανία- Σκόπία στο σχέδιο το όποίο δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο...:confused: :D
Άντε να δόυμε πότε θα συναντηθούμε στο δρόμο... (Εγώ θα είμαι στην άκρη του δρόμου και θα περιμένω οδική βοήθεια..., ειδικά αν είναι Τρίτοτετάρτη... :winka: :lol: )
Δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο μελέτης έχεις φτάσει, αλλά θα σε συμβούλευα να τσεκάρεις και τον οδηγό του lonely planet... κατατοπιστικότατος...
Για ότι άλλο χρειαστείς και μπορώ σφύρα...
:beer: :beer:
γεια σου Τάσε Balkan-twin:wave2:
LARISEOS
30/06/2010, 11:12
αρε λουκι.......!
θα γινει ωραιο ταξιδακι.....δεν εχω βγαλει την διαδρομή ακομα και ουτε που θα μείνουμε .....αλλα αυτα ειναι ευκολα..!
το θεμα ειναι καλο καιρο να εχει και ολα οκ!
αμα μηνεις καπου θα ερθω εγω ρε να σε παρω!
:rotflmao: :rotflmao:
παντως ενα θα πω το ταξδακι με την μηχανι και με καλη παρεα ειναι ισως οτι καλυτερο υπαρχει!
LARISEOS
30/06/2010, 11:13
ρε λουκι....ποτε πας?
σε δυο εβδομάδες λεμε να παμε νεστοριο αετομιλιτσα βοβουσα κτλ........καμια 150-200 χλμ χωμα!
αυριο σαββατο ανεβαίνω κορυφή ολυμπου........οπιως μπορεί.....!
LOUKILOUK
30/06/2010, 11:47
Αναχώρηση μάλλον την άλλη εβδομάδα και το πρόγραμμα που παρέθεσα είναι ακόμα υπό συζήτηση...
Άυριο είναι Πέμπτη αν δεν κάνω λάθος και όσο για την κορυφή του Ολύμπου σε πρόλαβα και πάλι... ανέβηκα την Κυριακή που πέρασε (Οlympus marathon) με πορτοκαλί παπούτσι... για να μην ξεχνιώμαστε...:winka: (Άσχετο αλλά μιας και... ΜΠΡΑΒΟ και στον συνφορουμίτη Julious... γεια σου Γιώργο...:beer:)
Κοίτα να έχεις τις Τρίτες σου ελεύθερες... θα σε περιμένω.... :winka: :lol:
Η αλήθεια είναι ότι μετά την περσινή "πρωτη" στο εξωτερικό με μηχανή δεν μπορώ να σκεφτώ ομορφότερο τρόπο για διακοπές έξωτερικό... :cool:
:beer: :wave2:
miscelano
30/06/2010, 12:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
σε δυο εβδομάδες λεμε να παμε νεστοριο αετομιλιτσα βοβουσα κτλ........καμια 150-200 χλμ χωμα!
κι εγω μεσα αν θελετε αλλη μια γρια στη παρεα...
υγ. τα τσιπουρα δικα μου:beer: :beer: :beer:
LARISEOS
30/06/2010, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από miscelano
κι εγω μεσα αν θελετε αλλη μια γρια στη παρεα...
υγ. τα τσιπουρα δικα μου:beer: :beer: :beer:
mesa gia pou???? bobousa? nestorio? h kroatia?
miscelano
30/06/2010, 13:28
βοβουσα - νεστοριο ρε....:beer: :beer: :beer: