PDA

View Full Version : ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ & ΚΑΥΣΩΝΑΣ. Γιατί όχι διάτρητα (πάνω από τους 37c).

VANDA
14/06/2010, 10:23
Πέτυχα αυτό (http://motorcycleinfo.calsci.com/ExtremeHeat.html) το άρθρο. Αν το μεταφράζω σωστά, λέει πάνω-κάτω τα εξής...

(ΣΗΜ. Δεδομένο... από το σχολείο: Η θερμότητα ρέει αυθόρμητα από τα θερμότερα στα ψυχρότερα σώματα.)

Το ανθρώπινο σώμα ανταλλάσσει θερμότητα με το περιβάλλον με τέσσερις κυρίως τρόπους : διεξαγωγή*, μεταφορά*, ακτινοβολία*, εξάτμιση (μέσω(?) εφίδρωσης). Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι κάτω από την κανονική θερμοκρασία του σώματος (37C), όλοι οι παραπάνω τρόποι μπορούν να βοηθήσουν στην ψύξη. Επίσης, ο άνεμος που μας.. βαράει οδηγώντας, βοηθάει, στην προκειμένη περίπτωση.

Όταν η θερμοκρασία όμως ανεβαίνει πάνω από τους 37 βαθμούς, τότε μόνο η εφίδρωση “δουλεύει”. Και το κυριότερο: ο πολύς άνεμος γίνεται κακό πράγμα. Υπάρχει ένα όριο στο ρυθμό με τον οποίο ιδρώνουμε και όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που ο οργανισμός εξαντλεί όλα τα περιθώρια εφίδρωσης, ο έξτρα άνεμος προκαλεί πλέον αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.
Πράγμα που σημαίνει ότι τα διάτρητα (mesh) ρούχα ή το να φοράμε απλά μια ελαφριά μπλούζα δεν είναι η σωστή προσέγγιση. Θα είμαστε πιο δροσεροί αν φοράμε τον κανονικό εξοπλισμό μας με τους αεραγωγούς σε τέτοια ρύθμιση ώστε να υπάρχει μια σχετική ροή αέρα στο δέρμα μας.

*λινκ με περισσότερα (http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Heat#Conduction).

Τι λέτε; Τι λένε οι ταξιδιώτες μας που τιμήσαν ερήμους; Και τι γίνεται/αλλάζει μέσα στην πόλη;

(κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να μεταφράσω και το υπόλοιπο.. αν με προλάβει άλλος δε θα στεναχωρηθώ. :p )

Cpt. Haddock
14/06/2010, 10:29
Το σίγουρο ειναι οτι σε τετοιες θερμοκρασίες, όσο λιγότερο δερμα βλέπει ο ήλιος, τοσο καλυτερα.

QSpec
14/06/2010, 10:32
17 Αυγούστου πέρισυ.
550 χιλιόμετρα.
Μαύρη χειμερινή κορντούρα (χωρίς την επένδυση).
38c.
4,5 λίτρα νερό.
2 μπλούζες.
Καμία επίσκεψη σε τουαλέτα.

Θα συνεχίσω να φοράω το διάτρητο. :wacko:

ziggΥ
14/06/2010, 10:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Πράγμα που σημαίνει ότι τα διάτρητα ρούχα ή το να φοράμε απλά μια ελαφριά μπλούζα δεν είναι η σωστή προσέγγιση. Θα είμαστε πιο δροσεροί αν φοράμε τον κανονικό εξοπλισμό μας με τους αεραγωγούς σε τέτοια ρύθμιση ώστε να υπάρχει μια σχετική ροή αέρα στο δέρμα μας.
και ψυχολογικά πως θα μαστε?? :smokin:
δεν νομίζω να αντέχει κανείς ΜΕΣΑ στην πόλη με 30τόσους βαθμούς και δερμάτινο.. :look:

DimChios
14/06/2010, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από lettas
δεν νομίζω να αντέχει κανείς ΜΕΣΑ στην πόλη με 30τόσους βαθμούς και δερμάτινο.. :look:

Εγω

:wave2:

guzzistas
14/06/2010, 10:48
Oταν έχει πάνω από 37 βαθμούς... κάθομαι σπίτι.....:beer: :beer:

Ή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για ταξίδι.....

faraway
14/06/2010, 10:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Εγω

και γω !!!:wave2:

XJR_Billy
14/06/2010, 10:52

Βάλε κι εμένα μέσα ρε φίλος.

Σαν τον QSpec κι εγώ, πέρυσι, 14 Αυγούστου, 1200+χλμ σερί, Αθήνα-Ρούσε με δέρμα πλην επένδυσης !!
:beer: :beer: :beer:

PortisHead
14/06/2010, 10:54
Ξεχασατε εναν παραγοντα.
Αυτον της λυποθυμιας.
Η δυσφορια με μπουφαν σε καυσωνα ειναι ανεπαναλυτπη και μειωνει σημαντικα σε μενα την αντιληψη που εχω γενικοτερα κατα την οδήγηση.
Πιθανοτερο ειναι να μην τρακαρω αν κινουμε με καυσωνα κιενα απλο μακό (για μες την πολη λεμε , οχι ταξιδι) παρα αν φοραω ενα μπουφαν.
Το διατρητο που εχω...μετα το Πασχα...ειναι ακυρο για μες την πόλη.

Προσωπικη αποψη , λαμβανοντας υποψην τους κινδυνους.

sniper
14/06/2010, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το σίγουρο ειναι οτι σε τετοιες θερμοκρασίες, όσο λιγότερο δερμα βλέπει ο ήλιος, τοσο καλυτερα.

Διάτρητη δερμάτινη φόρμα ρε μούτσο.... Όχι εσάρπα δικτυωτή.... :lol: :lol: :lol: :lol:

ziggΥ
14/06/2010, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Βάλε κι εμένα μέσα ρε φίλος.

Σαν τον QSpec κι εγώ, πέρυσι, 14 Αυγούστου, 1200+χλμ σερί, Αθήνα-Ρούσε με δέρμα πλην επένδυσης !!
δεν μιλάω για ταξίδια.. εκεί οκ, λογικό.. μιλάω για μέσα στην πόλη! ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ!!?!?!?!??!?!?!?!??!?!?!?!?!?!??!?!?!?!??!! :eyepop:

XJR_Billy
14/06/2010, 10:57
δεν μιλάω για ταξίδια.. εκεί οκ, λογικό.. μιλάω για μέσα στην πόλη! ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ!!?!?!?!??!?!?!?!??!?!?!?!?!?!??!?!?!?!??!! :eyepop:

Για την πόλη, ένα διάτρητο και καθάρισες!!:beer: :wave2:

DrBig
14/06/2010, 10:59
το αρθρο ειναι απολυτα σωστο.

DimChios
14/06/2010, 10:59

ή τίποτα και σε μια πτωση εγκαυματα απο την τριβη στην 50+ βαθμους ασφαλτο!

Διαλεγεις!

Πονάει το β παντως, ΠΟΛΥ!

sniper
14/06/2010, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
17 Αυγούστου πέρισυ.
550 χιλιόμετρα.
Μαύρη χειμερινή κορντούρα (χωρίς την επένδυση).
38c.
4,5 λίτρα νερό.
2 μπλούζες.
Καμία επίσκεψη σε τουαλέτα.

Θα συνεχίσω να φοράω το διάτρητο. :wacko:

12 Αυγούστου 2006, Αθήνα - Αγ. Αννα : Αναχώρηση 12μμ, Μαυρα δερμάτινα (χωρίς επένδυση) πάνω κάτω - στάση στους Λουκουμάδες, αλλά αντί για λουκουμάδες, έπεσα με τα δερμάτινα μέσα στο ρέμα..... Επιστροφή : 15 Αυγούστου, επίσης μεσημέρι.... όταν έφτασα σπίτι, πρέπει να είχα ανεβάσει 45 πυρετό.....

Αντίστοιχα, ντάλα καλοκαίρι με διάτρητη, κάνουμε και στάση για τσιγάρο και καφέ... Γενικά, το καλοκαίρι τα ταξίδια για μηχανές είναι λίγο άβολα....

DrBig
14/06/2010, 11:01

εμ δε θυμασαι τι γινοταν περυσι το καλοκαιρι με τις αγγελιες?

PortisHead
14/06/2010, 11:01

Μονο αν δουλευεις σε βουλκανιζατερ.
Γιατι και να θες να μπεις σε χωρο γραφειου....θα σε πετάξουν εξω :lol:

Οποτε με τους καυσωνες και σικ ενδυμασία ,προτιμήστε το αυτοκίνητο με AC.

ziggΥ
14/06/2010, 11:02
ή τίποτα και σε μια πτωση εγκαυματα απο την τριβη στην 50+ βαθμους ασφαλτο!

Διαλεγεις!

Πονάει το β παντως, ΠΟΛΥ!

:nono: :nono: :nono:
δεν μίλισα για καθόλου.. μίλησα για δερμάτινο, κι εγώ με condura κυκλοφορώ :wave2:

p@nos
14/06/2010, 11:02
οποιος αντεχει να οδηγησει με καυσωνα με κοντομανικο τον παραδεχομαι...με τους καυσωνες ουτε τη ζελατινα του κρανους δεν αντεχω να εχω ανοιχτη μιας και ο καυτος αερας ειναι ανυποφορος...

επισης μια ασπρη φανελα ΠΑΝΩ απο το δερματινο(ειδικα αν ειναι μαυρο) βοηθαει παρα πολυ

sniper
14/06/2010, 11:04
Το σημαντικότερο πράγμα το καλοκαίρι είναι το πόσο δροσερό είναι το κεφάλι μας.....

DimChios
14/06/2010, 11:18
:nono: :nono: :nono:
δεν μίλισα για καθόλου.. μίλησα για δερμάτινο, κι εγώ με condura κυκλοφορώ :wave2:

και σου απαντησα!

(αν και εγω τις προαλλες σε ειδα με το κοντομανικο και ας μην ειχε 35 βαθμους!) :winka:

Οπως και να το κανεις, το δερματινο ειναι δερματινο!
Τα υπολοιπα ειναι "υποκαταστατα"!
Εγω τουλαχιστον ετσι τα θεωρω!

Τωρα, με το παπι, κι εγω το διατρητο φοραω μεσα στην πολη.

επισης, ολοι μιλατε/με για το πανω μερος του σωματος!
Με το κατω? τπτ?

:rolleyes:

DrBig
14/06/2010, 11:22

επισης, ολοι μιλατε/με για το πανω μερος του σωματος!
Με το κατω? τπτ?

:rolleyes:

:a014:

ziggΥ
14/06/2010, 11:24
(αν και εγω τις προαλλες σε ειδα με το κοντομανικο και ας μην ειχε 35 βαθμους!) :winka:

Οπως και να το κανεις, το δερματινο ειναι δερματινο!
Τα υπολοιπα ειναι "υποκαταστατα"!
Εγω τουλαχιστον ετσι τα θεωρω!

Τωρα, με το παπι, κι εγω το διατρητο φοραω μεσα στην πολη.

ποιες ήταν αυτές οι προάλλες?? :smokin: 4-5 φορές έχω βγει με κοντομάνικο φέτος (προφανώς είχα κι άλλο λόγο πέρα απο τη ζέστη) και δεν σκοπεύω να ξαναβγώ..
κι εγώ με το παπί κυκλοφορώ :p δεν είπα οτι παίρνω το ss και βγαίνω με διάτρητο :o

alex14
14/06/2010, 11:27
Εγω αγορασα το πρωτο μου (και τελευταιο) διατρητο περυσι το καλοκαιρι.
Σε μια εβδομαδα τραβαγα ενεσεις λογο πνευμονιας. Τυχαιο ? Δεν ξερω αλλα εγω δεν το ξαναβαζω. Ισως να μην κανει για την δικια μου περιπτωση στην οποια απο την πολυ κινηση/μποτιλιαρισμα βγαινω κατευθειαν εθνικη με 120-150.

DimChios
14/06/2010, 11:40
ποιες ήταν αυτές οι προάλλες?? :smokin: 4-5 φορές έχω βγει με κοντομάνικο φέτος (προφανώς είχα κι άλλο λόγο πέρα απο τη ζέστη) και δεν σκοπεύω να ξαναβγώ..
κι εγώ με το παπί κυκλοφορώ :p δεν είπα οτι παίρνω το ss και βγαίνω με διάτρητο :o

τη μέρα που ήρθες στο μαγαζι! :winka:

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Σε μια εβδομαδα τραβαγα ενεσεις λογο πνευμονιας. Τυχαιο ? Δεν ξερω αλλα εγω δεν το ξαναβαζω. Ισως να μην κανει για την δικια μου περιπτωση στην οποια απο την πολυ κινηση/μποτιλιαρισμα βγαινω κατευθειαν εθνικη με 120-150.

πολύ πιθανων! Παιζει!

Επισης, εσυ ο αποπάνω με τα αραβοσιτια... :lol:

για πες... εχω την αίσθηση ότι το απο τη μέση και κατω κομματι του σωματος μας, δεν του δινουμε και πολυ σημασια!
Λάθος?
Εδω το χειμώνα και ούτε καν μπότες δεν...
Γιατί? Μόνο με τους ωμους "σκάμε" κάτω?

ziggΥ
14/06/2010, 11:42
τη μέρα που ήρθες στο μαγαζι! :winka:
ήταν τυχαίο :blush: :D

blackbusa
14/06/2010, 11:46

Τι λέτε; Τι λένε οι ταξιδιώτες μας που τιμήσαν ερήμους; Και τι γίνεται/αλλάζει μέσα στην πόλη;

8800 χλμ...με δερματινη διαιρουμενη στολη τις probiker (ειναι ανοιξιατικη/δεν εχει αφαιρουμενες επενδυσεις απλα ενα υφασμα)....με 40+ βαθμους πολλες φορες (ιδιος στην ''ερημο'' της νοτιοκεντρικης Ισπανιας)...οσο ειμουνα εν κινηση ηταν υποφερτο...με το που σταματαγα η μπαιναμε σε κινηση της πολης η θερμοκρασια ανεβαινε επικινδυνα και γινοταν αφορητα ενοχλητικη...οταν σταματαγαμε και πηγαινα σε σκιερο σημειο καπως διορθωνοταν η κατασταση...βασικοτατη προυποθεση...ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ...καταναλωση 3 με 4 λιτρα νερο την ημερα ανετοτατα...οδηγηση 6-10 ωρες την ημερα...

χτες πηγα μια Τριπολη...αποφασησα να φορεσω ενα διατρητο (bering)...με 38 βαθμους (οπως μετρησε το θερμομετρο ενος bmw) η δυσφορια σε καποια κομματια ηταν αρκετη...οπως και βεβαια η μην αισθηση σιγουριας του υφασματος σε μια πτωση με 150+ χλμ...

νομιζω οτι σε μακρινα ταξιδια/βολτες θα προτιμω απο εδω και μπρος τα δερματινα και μεσα στην πολη (οπου δεν αναπτυσονται και μεγαλες ταχυτητες)το διατρητο...δεν εχω γνωμη για της cordures μιας και δεν εχω...

DeusEx
14/06/2010, 11:48
για ταξιδι,

δερματινο μπουφαν, κορντουρα παντελονι και δερματινες μποτες μηχανης κ ας εχει καυσωνα

για την αθηνα,

κοντομανικο, βερμουδιτσα, και διατριτα(!) αθλητικα παπουτσακια ...

devil's animal
14/06/2010, 11:51
αν εχεις ικανοποιητικα* χλμ δεν σε επηρεαζει τοσο η ζεστη φορωντας δερματινο και κανοντας πορεια.

εγω με θερμοκρασιες γυρω στους 33 φορουσα την χειμωνιατικη cordura χωρις την επενδυση κανοντας ταξιδι, μπορω να πω οτι ζεσταινομουν μονο σε στασεις.

γενικα αν υπαρχει ροη αερα επανω σου και σωστος αερισμος δεν εχεις τοσο προβλημα.
με δερματινα στον Αγιο νταλα καλοκαιρι με πολλους βαθμους απλα πινεις 2 λιτρα παραπανω νερο.

τωρα για μεσα στην πολη που εχει πολλα "σταματα-ξεκινα" και πολλα φαναρια που καθεσαι κατω απο τον ηλιο περιμενοντας... ενα διατρητο ειναι μια χαρα. μολις ξεκινησεις απο το φαναρι ή απο την κινηση αμεσως δροσιζεσαι και δεν εχεις τοσο προβλημα.

*πανω απο 100.

DimChios
14/06/2010, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx

για την αθηνα,

κοντομανικο, βερμουδιτσα, και διατριτα(!) αθλητικα παπουτσακια ...

:sad: κριμα!

Ichigo
14/06/2010, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14

Με τριγυρναει και μένα κάτι τώρα και μάλλον φταίει αυτό που λες. Δηλαδή μποτιλιάρισμα, εφίδρωση και στο καπάκι δυνατός αέρας λόγω ταχύτητας. :sick: Αλλά δεν παλεύεται τετρακύλινδρο και δερμάτινο στην Αθήνα. Για ταξίδια σίγουρα ναι αλλά στην πόλη όχι. Έχω δυο διάτρητα +καλοκαιρινα γάντια και ένα χειμερινό cordura αλλά δεν έχω καταφέρει να μαζέψω λεφτά για δερμάτινο μέχρι στιγμής.:sick:

jimmis5
14/06/2010, 13:57
Μεχρι φετος μονο με δερματινο που εβγαινε η επενδυση εχω βαρεσει και 40αρες κατεβαινοντας ελαφονησο,αλλα φετος ψωνισα ενα διατρητο alpinestar αν και μου φαινεται οτι φοραω γυναικειο κομπινεζον και την ψιλοφοβαμαι σε περιπτωση πτωσης και τριβης με την καυτη ασφαλτο οφειλω να πω οτι το γουσταρω τρελα και δροσερα..Απο την αλλη ταξιδι δεν θα εκανα με εκεινο λογω τις ανασφαλειας που μου βγαζει.Οσο για την cordura παντελονι απλα δεν την παλευω IXS με βγαλμενη την εσωτερικη επενδυση και τα @@ περνουν φωτια μετα παμε για το thread που λεγαμε με τον devil's animal.:beer: :wave2:

Sephiroth5
14/06/2010, 14:14
Εγω εχω μονο δερματα πανω κατω αλλα μονο για τους 9 μηνες, το καλοκαιρι καθονται στο ντουλαπι εκτος αν παω ταξιδι σε ωρες που δεν εχει πολυ ηλιο.
Αν ειχε καμπουρα κ του εβαζα παγακια με λεμοναδα ισως το επαιρνα.
Δεν αντεχω την ζεστη, απορω πως αντεχετε...

DUKASII
15/06/2010, 02:36
ΕΓΩ ΛΕΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ..
ετσι κ αλλιως μουνι εχετε γινει και με το δερματινο και ειστε σε ταση λιποθιμιας βαλτε και τα ισοδθερμικα να χασετε και κανα κιλο.

διατρητα μετα τον μαιο παντου και παντα...ΗΜΑΡΤΟΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ..:rolleyes:

DimChios
15/06/2010, 02:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII

διατρητα μετα τον μαιο παντου και παντα...ΗΜΑΡΤΟΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ..:rolleyes:

ΚΑΙ σωβρακα?

:wacko:

DUKASII
15/06/2010, 02:45
ΚΑΙ σωβρακα?

:wacko: μετα το Μαιο ΔΕ φοραμε ΣΩΒΡΑΚΑ!!! ημαρτον εδω μεσα..πρωταρηδες..

Cpt. Haddock
15/06/2010, 03:05
ΕΓΩ ΛΕΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ..
ετσι κ αλλιως μουνι εχετε γινει και με το δερματινο και ειστε σε ταση λιποθιμιας βαλτε και τα ισοδθερμικα να χασετε και κανα κιλο.

+1

PortisHead
15/06/2010, 03:26
Επηρεαστηκα κιεγω απο εχθες με αυτο το topic και ειπα σημερα να βαλω το διατρητο και να ερθω στη δουλεια.
Εψαχνα σαν τρελος , κενα στον Κηφισσο ,για να αναπτυξω ταχυτητα μπας και δροσιστώ λιγακι.
Δεν παλευεται λεμε....
:mad:

DUKASII
15/06/2010, 03:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Επηρεαστηκα κιεγω απο εχθες με αυτο το topic και ειπα σημερα να βαλω το διατρητο και να ερθω στη δουλεια.
Εψαχνα σαν τρελος , κενα στον Κηφισσο ,για να αναπτυξω ταχυτητα μπας και δροσιστώ λιγακι.
Δεν παλευεται λεμε....
:mad: βαλτο χωρις μπλουζα κ φορα τη μπλουζα σου μολις φτασεις..

Cpt. Haddock
15/06/2010, 03:40
Δεν παλευεται λεμε....
:mad:

Μη βγάζετε συμπεράσματα απο μερες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όταν είμαστε πανω απο 37/38 (τεχνικά δλδ καυσωνας) και σε περιβάλλον πόλης, λιγα πράγματα μπορούν να γίνουν.

Για τις 10 μερες καθε καλοκαίρι που χτυπαμε τετοια νούμερα, απλά καντε υπομονη, εαν δεν την παλεύετε μην οδηγείτε μηχανη.

PortisHead
15/06/2010, 03:40
βαλτο χωρις μπλουζα κ φορα τη μπλουζα σου μολις φτασεις..

Εχουμε μικρα κοριτσακια εδω.
Θα χουμε λυποθυμιες.
:lol:

danaos75
15/06/2010, 03:41
λογω οικονομικης στενοτητας, χειμερινη cordura και γαντια για πάνω ευτυχως η δουλεια μου ειναι 15 λεπτα, και το hoods παντελονακι μου και μποτες απο κατω, (γενικα στα ποδια ποτε δεν ζεστενομαι οτι και να βαλω.)

αλλα ευελπιστω συντομα να στειλω π.μ. στον svx για ανανεωση εξοπλισμου
;)

αυτα τα γ@μ@μ@να τα γαντια αν ιδρωσουν λιγο τα χερια μου δεν ξαναμπαινουν με ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ :mad: :mad: :mad:

α και ενα τιπ για τους μη γνωστες αν ανοιξετε τις μπροστινες τσεπες στο μπουφαν δροσιζει απειρως καλυτερα (με την προυποθεση να μην εχετε πραγματα μεσα εεεεεεε !!!)

DUKASII
15/06/2010, 03:42
Εχουμε μικρα κοριτσακια εδω.
Θα χουμε λυποθυμιες.
:lol: καλα βγαλε το μπουφαν μονος σου καπου ρε Ρουβα οκ..
εγω σου πα τι κανω στις ζεστες για να μη ερχομαι εδω και ειμαι λες και με κατουρησε κανεις..

PortisHead
15/06/2010, 03:48
καλα βγαλε το μπουφαν μονος σου καπου ρε Ρουβα οκ..
εγω σου πα τι κανω στις ζεστες για να μη ερχομαι εδω και ειμαι λες και με κατουρησε κανεις..

Οκ.Καταλαβα τι λες.
Απλα αστειευομαι.

(Που πήγε σήμερα το καυστικό σου χιουμορ ?)

DUKASII
15/06/2010, 03:49
Οκ.Καταλαβα τι λες.
Απλα αστειευομαι.

(Που πήγε σήμερα το καυστικό σου χιουμορ ?) ελα ντε..:beer:
:D

Anty12
15/06/2010, 04:18
Αυτά .... (http://cgi.ebay.de/HEIN-GERICKE-TEC2-DENIM-JACKE-Jeansjacke-S-NEU-NEW-/150432726945?cmd=ViewItem&pt=Herrenbekleidung&hash=item23067d3fa1) δεν τα σκέφτηκε κανείς..??

DUKASII
15/06/2010, 04:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Αυτά .... (http://cgi.ebay.de/HEIN-GERICKE-TEC2-DENIM-JACKE-Jeansjacke-S-NEU-NEW-/150432726945?cmd=ViewItem&pt=Herrenbekleidung&hash=item23067d3fa1) δεν τα σκέφτηκε κανείς..?? γιατι να παρεις κατι τετοιο κ οχι ενα διατρητο μπουφανακι???:uplate: :rolleyes:

PortisHead
15/06/2010, 04:25
Αυτά .... (http://cgi.ebay.de/HEIN-GERICKE-TEC2-DENIM-JACKE-Jeansjacke-S-NEU-NEW-/150432726945?cmd=ViewItem&pt=Herrenbekleidung&hash=item23067d3fa1) δεν τα σκέφτηκε κανείς..??

γιατι να παρεις κατι τετοιο κ οχι ενα διατρητο μπουφανακι???:uplate: :rolleyes:

Σωστα.
Θα σκασεις που θα σκασεις απο τη ζεστη ,τουλαχιστον να εχεις και τις προστασιες.
Το συγκεκριμενο τζινακι ειναι ενισχυμενο μονο ως προς την τριβή.
Δεν εχει καμια σκληρη ή μαλακή προστασία.

danaos75
15/06/2010, 04:29
http://www.hoodjeans.co.uk/
para-aramid για την τριβη και planet knox για προστασιες

DUKASII
15/06/2010, 04:30
εχετε πλακα ..με τα τζην.. τι κερδιζεις??

Anty12
15/06/2010, 04:44
Σωστα.
Θα σκασεις που θα σκασεις απο τη ζεστη ,τουλαχιστον να εχεις και τις προστασιες.
Το συγκεκριμενο τζινακι ειναι ενισχυμενο μονο ως προς την τριβή.
Δεν εχει καμια σκληρη ή μαλακή προστασία.

Έχουν αγκόνες , όμους , και μερικά μοντέλα και πλάτη.
Και τα υλικά αντέχουν στην τριβή ...δεν είναι δέρμα , αλλά είναι άνετο και δεν προκαλεί δυσφορία

http://www.schoeller-textiles.com/en.html

mreth
15/06/2010, 04:55
Εγώ μέχρι στιγμής με το διάτρητο κυκλοφορώ μέσα στο κέντρο. Το πρωί που πηγαίνω στη δουλειά είναι αρκετά νωρίς και δεν λέχει πιάσει η πολλή ζέστη... Το μεσημέρι όμως στις 3 που σχολάω είναι λίγο κόλαση... Παρόλα αυτά μόνο στα φανάρια ή πίσω από κανένα λεωφορείο ασφυκτιώ... Από το να μου χτυπάει ο ήλιος τη σάρκα και να καίγομαι προτιμώ το μπουφανάκι μου που έχει και καλό αερισμό... Τώρα για τα πόδια... Χθες με τζην την πάλευα... Όταν πηγαίνω για βόλτα φοράω σορτσάκι/βερμουδίτσα και τις επιγονατίδες, για να μην αισθάνομαι το πόδι μου εντελώς ακάλυπτο...

TROOPER
15/06/2010, 05:08
καλοκαιρι σε ταξιδι μονο δερματινα.

στη πολη διατρητο (καλοκαιρινο)

το αρθρο τα λεει πολυ σωστα!!!

DUKASII
15/06/2010, 05:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
καλοκαιρι σε ταξιδι μονο δερματινα.

στη πολη διατρητο (καλοκαιρινο)

το αρθρο τα λεει πολυ σωστα!!! παιζει και διατρητο χειμωνιατικο..για πολυ καυλιαρηδες θερμους αντρες ξερω γω..

ναι και ταξιδι με δερματινο πανω κατω ,χοντρη καλτσα στρατου μεσα απο τη χειμωνιατικη μποτα ,μεσα αποτο κρανος μαλινο σκουφο, και μεσα απο τα δερματινα οτι ειπα πριν..
ισοθερμικα για λιποδιαλυση.

Anty12
15/06/2010, 05:21
παιζει και διατρητο χειμωνιατικο..για πολυ καυλιαρηδες θερμους αντρες ξερω γω..

ναι και ταξιδι με δερματινο πανω κατω ,χοντρη καλτσα στρατου μεσα απο τη χειμωνιατικη μποτα ,μεσα αποτο κρανος μαλινο σκουφο, και μεσα απο τα δερματινα οτι ειπα πριν..
ισοθερμικα για λιποδιαλυση.

Ρε Δούκα....Βλαδιβοστόκ πας...?????

DUKASII
15/06/2010, 05:24
Ρε Δούκα....Βλαδιβοστόκ πας...????? δε σου μιλαω εσενα...

VANDA
15/06/2010, 05:57
Λίγο ακόμα από το άρθρο:

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ; ΚΟΥΒΑΛΗΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ.

Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι μικρότερη των 37C, μπορεί να χάσουμε λιγότερο από ένα λίτρο την ημέρα σε ιδρώτα. Αλλά όταν παρουσιαστεί η ανάγκη για ψύξη, ο ρυθμός εφίδρωσης μπορεί να αυξηθεί σε 1.5λίτρο/ΩΡΑ. Αν δεν πίνουμε 1.5λίτρο/ώρα, σε ακραίες θερμοκρασίες, ο οργανισμός αρχίζει να αφυδατώνεται.
Για να διανύσει ένας οδηγός 300 μίλια (περίπου 483 χλμ), χωρίς να σταματήσει, με μια μέση ωριαία ταχύτητα 75mph, χρειάζεται 4 ώρες. Μπορεί να χρειαστεί να καταναλώσει περίπου 6 λίτρα νερό σε αυτές τις ώρες, αν η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή.
Βάσει της εμπειρίας και έρευνας του αρθρογράφου, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ 37-40 και 43 βαθμών Κελσίου, όσον αφορά την ποσότητα νερού που χρειαζεται κάποιος. Στους 37, μισό λίτρο την ώρα είναι συνήθως αρκετό. Μπορεί μάλιστα να οδηγεί κάμποση ώρα χωρίς να πιει νερό και να αναπληρώσει στην στάση για ανεφοδιασμό. Αλλά στους 40 βαθμούς, το επίπεδο αφυδάτωσης μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν πίνει νερό μόνο όταν σταματάει για βενζίνη. Η θερμοπληξία παραμονεύει.

DUKASII
15/06/2010, 06:00
Λίγο ακόμα από το άρθρο:

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ; ΚΟΥΒΑΛΗΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ.

Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι μικρότερη των 37C, μπορεί να χάσουμε λιγότερο από ένα λίτρο την ημέρα σε ιδρώτα. Αλλά όταν παρουσιαστεί η ανάγκη για ψύξη, ο ρυθμός εφίδρωσης μπορεί να αυξηθεί σε 1.5λίτρο/ΩΡΑ. Αν δεν πίνουμε 1.5λίτρο/ώρα, σε ακραίες θερμοκρασίες, ο οργανισμός αρχίζει να αφυδατώνεται.
Για να διανύσει ένας οδηγός 300 μίλια (περίπου 483 χλμ), χωρίς να σταματήσει, με μια μέση ωριαία ταχύτητα 75mph, χρειάζεται 4 ώρες. Μπορεί να χρειαστεί να καταναλώσει περίπου 6 λίτρα νερό σε αυτές τις ώρες, αν η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή.
Βάσει της εμπειρίας και έρευνας του αρθρογράφου, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ 37-40 και 43 βαθμών Κελσίου, όσον αφορά την ποσότητα νερού που χρειαζεται κάποιος. Στους 37, μισό λίτρο την ώρα είναι συνήθως αρκετό. Μπορεί μάλιστα να οδηγεί κάμποση ώρα χωρίς να πιει νερό και να αναπληρώσει στην στάση για ανεφοδιασμό. Αλλά στους 40 βαθμούς, το επίπεδο αφυδάτωσης μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν πίνει νερό μόνο όταν σταματάει για βενζίνη. Η θερμοπληξία παραμονεύει. ρε παλικαρι οκ με τα αρθρα κτλ αλλα μοτο θα οδηγαμε οχι διαστημοπλοιο οκ..πολυ δραματικα τα κανετε τα πραγματα..η ειμαι πολυ νεος ακομα και δεν με επηρεαζουν τοσο τα φυσικα φαινομενα..

παλιο πουρα ολα.:D

VANDA
15/06/2010, 06:02
ρε παλικαρι οκ με τα αρθρα κτλ αλλα μοτο θα οδηγαμε οχι διαστημοπλοιο οκ..πολυ δραματικα τα κανετε τα πραγματα..η ειμαι πολυ νεος ακομα και δεν με επηρεαζουν τοσο τα φυσικα φαινομενα..

παλιο πουρα ολα.:D

Για ταξίδι με ακραίες θερμοκρασίες μιλάει μωρέ μπι-μπι-κιού... Βαριέσαι; Να πάμε να μιλήσουμε για βουβουζέλες;

DUKASII
15/06/2010, 06:06
Για ταξίδι με ακραίες θερμοκρασίες μιλάει μωρέ μπι-μπι-κιού... Βαριέσαι; Να πάμε να μιλήσουμε για βουβουζέλες; δε παμε για μπανιο λεω εγω με φουλ δερματα πανω κατω + μαλινο απο μεσα?

road spirit
15/06/2010, 06:07
θα συμφωνήσω πως το άρθρο είναι σωστότατο θεωρητικά

όμως δεν πιάνει τη δυσφορία (ή βαθμό δυσφορίας, δε ξέρω πως να το πω, δεν είμαι ειδικός) που αυξάνει ανάλογα με τον όγκο και το βάρος των ενδυμάτων που έχουμε πάνω μας... σίγουρα κάτι ξέρουν οι βεδουίνοι που καλύπτονται απο τη κορυφή μέχρι τα νύχια, όμως άλλο κελεμπία και άλλο cordura 500D, μη τρελαθούμε ...

και εντάξει όσο κινούμαστε με σοβαρές ταχύτητες (εθνική οδός πχ), ακόμα και δερμάτινα μια χαρά μόνωση θα μας προσφέρουν και θα διατηρήσουν την επιφανειακή υγρασία στο δέρμα σε επίπεδα κατάλληλα.

Αλλά στη πόλη μέσα, με καύσωνα, και με ταχύτητες χαμηλές, με πολλά σταμάτα-ξεκίνα, ούτε δερμάτινα, ούτε κορντούρες, ούτε διάτρητα παλεύονται άμα το θερμόμετρο ξεπερνά τους 37 C (personally speaking...)

και θεωρώ ότι αντί να οδηγώ στα όρια της θερμοπληξίας και της λιποθυμίας (και άρα να καρφωθώ κάπου και γειά σας), προτιμώ να κάνω υποχώρηση στο θέμα της προστασίας έναντι της τριβής, να μειώσω την ταχύτητα μου (για να μειώσω οποιες πιθανότητες πτώσης) και ας καθυστερήσω 5 λεπτά παραπάνω (max, στη πόλη δεν πάει παραπάνω)..

PortisHead
15/06/2010, 06:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

και θεωρώ ότι αντί να οδηγώ στα όρια της θερμοπληξίας και της λιποθυμίας (και άρα να καρφωθώ κάπου και γειά σας), προτιμώ να κάνω υποχώρηση στο θέμα της προστασίας έναντι της τριβής, να μειώσω την ταχύτητα μου (για να μειώσω οποιες πιθανότητες πτώσης) και ας καθυστερήσω 5 λεπτά παραπάνω (max, στη πόλη δεν πάει παραπάνω)..

p@nos
15/06/2010, 06:15

Αλλά στη πόλη μέσα, με καύσωνα, και με ταχύτητες χαμηλές, με πολλά σταμάτα-ξεκίνα, ούτε δερμάτινα, ούτε κορντούρες, ούτε διάτρητα παλεύονται άμα το θερμόμετρο ξεπερνά τους 37 C (personally speaking...)

personally speaking...καθε χρονο δηλαδη τα ιδια γραφω αλλα τεσπα...

μηχανη μεσα στην πολη για μικρες μετακινησεις...κοντομανικο και τζιν...με τις πολλες ζεστες...πουκαμισο μακρυμανικο ανοιχτοχρωμο...αλλιως δε γινεται η δυσφορια ειναι τεραστια...

αλλα δουκα, για τα δερματα μιλαμε σε ταξιδι, και εκει αλλαζει το πραγμα...και επισης, αλλο 33 βαθμοι, αλλο 38...εχει μεγαλη διαφορα...στους 38+, ο αερας καιει και νομιζεις πως εισαι σε φουρνο...οποτε καλυτερα με χειμωνιατικη φορμα παρα με κοντομανικο/διατριτο

αλλα μιλαμε ΜΟΝΟ για καυσωνες, που θεωρειται EXTREME κατασταση...εδω με καυσωνες ουτε να βγαινεις απο το σπιτι δε κανει...

mparmpanik
15/06/2010, 06:15

για πες... εχω την αίσθηση ότι το απο τη μέση και κατω κομματι του σωματος μας, δεν του δινουμε και πολυ σημασια!
Λάθος?
Εδω το χειμώνα και ούτε καν μπότες δεν...
Γιατί? Μόνο με τους ωμους "σκάμε" κάτω?

κι εγω αυτη την αισθηση εχω.
μιλαμε συνεχεια για μπουφαν και κρανος..
για τα ποδια που ειναι τα πιο εκτεθημενα στους κινδυνους , τιποτα δεν λεμε.
για τα ποδια που ειναι τα πρωτα που θα βρουν στο κουτι, στο κολονακι ή στην ασφαλτο, σιγη ιχθυος..

προχτες στην μαραθωνος ειδα παρεα μηχανες με τους αναβατες με πληρη ΜΙΣΟ εξοπλισμο.
μπουφαν, κρανη, γαντια και με βερμουδες (ουτε καν ενα τζινακι) και αθλητικο παπουτσακι.
τελειως οξυμωρο το θεαμα..
και βαζω και στοιχημα οτι θα θεωρουσαν τους εαυτους τους προστατευμενους..

PortisHead
15/06/2010, 06:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
κι εγω αυτη την αισθηση εχω.
μιλαμε συνεχεια για μπουφαν και κρανος..
για τα ποδια που ειναι τα πιο εκτεθημενα στους κινδυνους , τιποτα δεν λεμε.
για τα ποδια που ειναι τα πρωτα που θα βρουν στο κουτι, στο κολονακι ή στην ασφαλτο, σιγη ιχθυος..

προχτες στην μαραθωνος ειδα παρεα μηχανες με τους αναβατες με πληρη ΜΙΣΟ εξοπλισμο.
μπουφαν, κρανη, γαντια και με βερμουδες (ουτε καν ενα τζινακι) και αθλητικο παπουτσακι.
τελειως οξυμωρο το θεαμα..
και βαζω και στοιχημα οτι θα θεωρουσαν τους εαυτους τους προστατευμενους..

Καλα μην την ψαχνεις.
Μεχρι τωρα 2 απο τα χειροτερα ατυχηματα που εχω δει και ακουσει απο γνωστα μου ατομα , εγιναν μεσα στην πιστα με πλήρη εξόπλισμο.
Απλα προσπαθει ο καθενας να "μειωσει" τις ζημιες οσο περισσοτερο.....αντεχει.

alucard
15/06/2010, 09:04
ego mexri proxtes foraga to kalokairino revit jacketaki pou exo kai htan super.alla me ayth thn zesth den paleyete me tipota.xtes evala ena makrimaniko 8ermiko pou exo einai arketa kollito kai den idrosa ka8olou kai glitosa kai to kapsimo sta xeria apton ilio,vevaia den exei prostasies alla ego prosopika den to antexo me 40 ba8mous :sun:

konsttanttinos
15/06/2010, 09:16
Καταρχας, πανω απ'ολα η ασφαλεια.Το διατρητο ειναι ημιμετρο, οπως και η βερμουδα την ανοιξη.
Επισης, η ελαττωση της ταχυτητας μεσα στην πολη για να μειωθει η πιθανοτητα πτωσης,ή λογω του διατρητου, δεν στεκει ουτε σαν σκεψη.Ειναι γνωστο οτι μπορει να υπαρξει πολυποικιλη ''βοηθεια'' στην πτωση, οπως και ουτε μπορουμε να προβλεψουμε που ή πως θα πεσουμε.
Το κυριοτερο προβλημα που εχουμε να αντιμετωπισουμε στον καυσωνα, οπως ηδη ξερετε, ειναι η θερμοπληξια.Αντιμετωπιζεται απο εναν ευκολο και μονο τροπο.ΥΓΡΑ.
Βρειτε εναν τροπο να κουβαλατε 3 λιτρα νερου για καθε δυο ωρες ταξιδιου, ή ενος υγρου που εχει πολλους ηλεκτρολυτες (πχ powerade) και αντιμετωπιζετε το προβλημα.Οι ποσοτητες ειναι απλα ενδεικτικες γιατι ο ρυθμος εφιδρωσης διαφερει αναλογα με τα κιλα, την φυσικη κατασταση και την αντοχη του αναβατη στην ζεστη.
Για τον καθενα μας αυτα ειναι διαφορετικα, οποτε ο καθενας εχει την δικη του γνωμη, την γνωμη που του επιβαλλει το σωμα του.
Ενα μονο ειναι σιγουρο...ή ασφαλεια ή ανεση στον καυσωνα.Επιλεγετε συμφωνα με το ποιο ειναι πιο σημαντικο για εσας.

road spirit
15/06/2010, 09:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Επισης, η ελαττωση της ταχυτητας μεσα στην πολη για να μειωθει η πιθανοτητα πτωσης,ή λογω του διατρητου, δεν στεκει ουτε σαν σκεψη. το "λόγω του διάτρητου" που κολλάει? δεν εννοούσα αυτό γιατι φαντάζομαι στο δικό μου ποστ αναφέρεσαι. Εννοούσα ότι επειδή δεν θα φορέσω το μπουφάν μου, μειώνω τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας, και άρα θα αποφασίσω να κινηθώ πιο αργά ....

δλδ το ίδιο καλά ελέγχεις το όχημα σου ΚΑΙ το τι συμβαίνει στο περιβάλλοντα χώρο σου, κινούμενος είτε με 80 χαω είτε με 50 ? την ίδια ταχύτητα αντίδρασης έχεις? την ίδια ταχύτητα επεξεργασίας στο μυαλό σου για το τι συμβαίνει γύρω σου? κλπ κλπ κλπ .... οκ, πάσο... :rolleyes:

σφάλμα αντίληψης, σφάλμα κατανόησης, σφάλμα απόφασης, σφάλμα αντίδρασης : και τα 4 έχουν να κάνουν με το πόσο γρήγορα θα λειτουργήσουμε (link (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=78781) )

για το δεύτερο:

Ειναι γνωστο οτι μπορει να υπαρξει πολυποικιλη ''βοηθεια'' στην πτωση, οπως και ουτε μπορουμε να προβλεψουμε που ή πως θα πεσουμε. ισχύει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μειώνεις πιθανότητες περιορίζοντας τη ταχύτητα σου

LOUKILOUK
15/06/2010, 11:13
+990 στον Road spirit

Μεγαλύτερη προστασία είναι το μυαλό... που δουλεύει... φοράω πάντα κράνος το καλοκαίρι, αλλά φοράω και βερμούδα και κοντομάνικο όταν κάνει ζεστη καθώς και αθλητικό παπουτσάκι... νοιώθω μια ανασφάλεια είναι η αλήθεια...αλλά η ζέστη δεν αντέχετε. Ταξίδι με κορντούρα χειμωνιάτικη χωρίς επένδυση, λίγο ανοιχτό μανίκι, πολλά νερά και ισοτονικά...
Μπορεί πολλοί να με κράξεται αλλά σημειώνω ότι αυτό που κάνω δεν το προτείνω σε κανένα ούτε θεωρώ ότι είναι το σωστότερο...είναι προσωπική επιλογή με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της...:winka:

konsttanttinos
15/06/2010, 15:44
το "λόγω του διάτρητου" που κολλάει? δεν εννοούσα αυτό γιατι φαντάζομαι στο δικό μου ποστ αναφέρεσαι. Εννοούσα ότι επειδή δεν θα φορέσω το μπουφάν μου, μειώνω τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας, και άρα θα αποφασίσω να κινηθώ πιο αργά ....

δλδ το ίδιο καλά ελέγχεις το όχημα σου ΚΑΙ το τι συμβαίνει στο περιβάλλοντα χώρο σου, κινούμενος είτε με 80 χαω είτε με 50 ? την ίδια ταχύτητα αντίδρασης έχεις? την ίδια ταχύτητα επεξεργασίας στο μυαλό σου για το τι συμβαίνει γύρω σου? κλπ κλπ κλπ .... οκ, πάσο... :rolleyes:

Συμφωνω πως οταν αποφασισεις να φορεσεις διατρυτο και πας πιο αργα, μειωνεις τις πιθανοτητες συγκρουσης ή πτωσης, χωρις ομως αυτο να αποτελει πανακεια μια και μιλαμε για μηχανακια.Ακομη και τα νηπια ξερουν οτι αν τρεχουν θα χτυπησουν αργα ή γρηγορα.
Δεν λεμε κατι καινουριο.
Οσον αφορα την δευτερη παραγραφο θα θεωρησω οτι απλα σου ξεφυγε.Καλο ειναι να μην γραφεις επιθετικα, ουτε να ειρωνευεσαι με emoticons γραφοντας πραγματα που τα ξερουν και οι πετρες.
Aν εχεις νευρακια προτεινω να κανεις μια βολτιτσα, με διατρητο ή χωρις , για να χαλαρωσεις και να νιωσεις καλυτερα.Αυτο κανω κι εγω.
Κατα τ'αλλα ,μετα τα τελευταια posts στο συγκεκριμμενο thread νιωθω off topic:lol:
Παντα φιλικα, και χωρις διαθεση αντιπαραθεσης.

road spirit
15/06/2010, 17:22
Συμφωνω πως οταν αποφασισεις να φορεσεις διατρυτο και πας πιο αργα, μειωνεις τις πιθανοτητες συγκρουσης ή πτωσης, χωρις ομως αυτο να αποτελει πανακεια μια και μιλαμε για μηχανακια.Ακομη και τα νηπια ξερουν οτι αν τρεχουν θα χτυπησουν αργα ή γρηγορα.αυτό έγραψα αρχικά αλλά ίσως δεν το διάβασες προσεκτικά μιας και στη πρώτη σου απάντηση λες άλλα:

Επισης, η ελαττωση της ταχυτητας μεσα στην πολη για να μειωθει η πιθανοτητα πτωσης,ή λογω του διατρητου, δεν στεκει ουτε σαν σκεψη

Οσον αφορα την δευτερη παραγραφο θα θεωρησω οτι απλα σου ξεφυγε. τίποτα δεν μου ξέφυγε ... απλή και λογική ερώτηση ήταν στην οποία απάντησες τελικά και συμφώνησες (ενώ αρχικά δεν ήταν έτσι)

Καλο ειναι να μην γραφεις επιθετικα, ουτε να ειρωνευεσαι με emoticons γραφοντας πραγματα που τα ξερουν και οι πετρες.
Aν εχεις νευρακια προτεινω να κανεις μια βολτιτσα, με διατρητο ή χωρις , για να χαλαρωσεις και να νιωσεις καλυτερα.Αυτο κανω κι εγω. ότι να ΄ναι

χαλαρότατος είμαι και σε mode διακοπών

PanVas
16/06/2010, 04:12
Χαμπάρι δεν είχα πάρει...

Γιατί φωνάζετε καλέ...; :nono:

Από Τρίτη θα τα διαβάσω όλα να πω και γω την μ@λ@κία μου...

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

the who
16/06/2010, 04:42
ωχ, θα 'χουμε παρεξηγήσεις τώρα.... :look:

Ειναι καλό παιδί :a9: αλλα, εχει μείνει καιρό χωρις να "καβαλησει" οποτε καταλαβαίνεις.... :p

(παλι σπαμαρουμε :a018: )

Σωστα.Λοιπον παιδες με το καλοκαιρινο της κολορι σε ασπρο χρωμα ιδρωνω μονο σε ωμους(λογω των ενισχυσεων).Μεσα στην πολη δεν το κουμπωνω τελειως κι ετσι κυκλοφορει λιγος αερας.Σε ταξιδακι ειναι μια χαρα.Διατρητο που ειχα δοκιμασει πριν απο πολλα χρονια δεν μου αρεσε καθολου.Ειναι κι αυτη η ανασφαλεια (λογω ηλικιας) με τα διατρητα,δεν ξερω.Προτιμω να ζεσταινομαι(τοσο οσο να μπορω να οδηγαω) λιγο και να νιωθω ασφαλης.:wave2:

Cpt. Haddock
16/06/2010, 04:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Σωστα.Λοιπον παιδες με το καλοκαιρινο της κολορι σε ασπρο χρωμα ιδρωνω μονο σε ωμους(λογω των ενισχυσεων).Μεσα στην πολη δεν το κουμπωνω τελειως κι ετσι κυκλοφορει λιγος αερας.Σε ταξιδακι ειναι μια χαρα.Διατρητο που ειχα δοκιμασει πριν απο πολλα χρονια δεν μου αρεσε καθολου.Ειναι κι αυτη η ανασφαλεια (λογω ηλικιας) με τα διατρητα,δεν ξερω.Προτιμω να ζεσταινομαι(τοσο οσο να μπορω να οδηγαω) λιγο και να νιωθω ασφαλης.:wave2:

Το καλοκαιρινο της colori δεν ειναι διάτρητο;

the who
16/06/2010, 04:44
Το καλοκαιρινο της colori δεν ειναι διάτρητο;

Οχι ρε μαν,κι εσυ δεν το ειχες?Με φοδρα ειναι και "αδιαβροχο"για καλοκαιρινη μπορα.

Cpt. Haddock
16/06/2010, 04:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Οχι ρε μαν,κι εσυ δεν το ειχες?Με φοδρα ειναι και "αδιαβροχο"για καλοκαιρινη μπορα.

Οχι το Dylan είχα εγω (τυπικά το "εχω ακόμα - ειναι σε καθεστώς μακρας ενοικίασης :lol: ). Εχει την αφαιρούμενη επένδυση αλλα δεν το θεωρεις καλοκαιρινο.

Gandalf dr685sm
16/06/2010, 04:51
Θα την πω την αμαρτία μου και ας με βαράτε...

Μέσα στην πόλη με θερμοκρασίες άνω των 37° δεν αντέχω καν το μπλουζάκι που φοράω. Οπότε έχοντας πλήρη γνώση του τι μπορεί να πάθω χωρίς jacket αν υπάρξει πτώση το ρισκάρω για μια διαδρομή Δροσιά-Μαρούσι να είμαι μόνο με το κοντομάνικο ή ενα πουκάμισο. ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ ΟΜΩΣ και με γάντια καλοκαιρινά. Ούτε διάτρητο αντέχω , ούτε καλοκαιρινό.

Σε ταξίδι όμως και επειδή τα πράγματα αλλάζουν λόγω της συνεχούς κίνησης και ροής αέρα, το καλοκαιρινό jacket είναι κανονικά φορεμένο συν όλος ο εξοπλισμός (μποτάκι, επιγονατίδα/επικαλαμίδα, γάντια, κράνος κτλ κτλ).

Να πω επίσης οτι το πρόβλημα με τον εξοπλισμο μεγενθύνεται αν μιλάμε για να πάς για κανά μπάνιο παραλία που ακόμα και top case να έχεις , δεν είναι και οτι καλύτερο να βγάζει μισή πανοπλία για μια βουτιά..

Gandalf

Cpt. Haddock
16/06/2010, 04:54
Παίδες, ειναι απλά. Η μηχανή εξ' ορισμου ειναι ενας συμβιβασμος σε πολλά. Ειδικα το καλοκαιρι σε μεσογειακές χώρες δεν ειναι οτι καλυτερο εαν θελουμε ενα ποσοστό ασφαλείας. Παρ' ολα αυτά, προτιμώ τη σχετική "ταλαιπα" του μπουφαν, κρανους, γαντιών και μακρυΟΥ παντΑλονιού με αθλητικό, ξέροντας οτι θα κανω μισή ώρα Παγκράτι-Αναβυσσο. Με αυτοκίνητο θα παω με μπλουζακι, βερμουδα, δροσερός :blush: αλλα θα κανω δυο ωρες.

Δεν τίθεται θεμα :wave2: :beer: :wave2:

Viking
16/06/2010, 09:37
με πάνω από 37 δεν φοράω καθόλου προστατευτικό εξοπλισμό

αυτοκίνητο air condition κ'έτσ' :smokin:

McTalas
20/06/2010, 06:00
με δεδομενο το γεγονος πως εχω παρει 10kg απο οταν αγορασα το καλοκαιρινο μου μπουφαν, το οποιο κακόμοιρο ακομα αντεχει και με τις τελευταιες υψηλες θερμοκρασιες και φυσικα τα γνωστα αποτελεσματος μιας καθολου απιθανης πτωσης, αποφασισα να μην το φοραω. οχι για παντα αλλα για αυτες τις μερες που ο υδραργυρος ειναι στα υψη.
Απο το να ειμαι "ασφαλης" και στα προθυρα θερμοπληξιας, προτημισα να ειμαι ανετος και με ξεκαθαρο μυαλο.
Αποτελεσμα? Οδηγο πολυ πιο ανετα, χωρις νευρικα ανοιγματα και παρατολμες ενεργειες και φυσικα με ξεκαθαρο μυαλο.

Εχω και ενα απιστευτο αντιλιακο για εξτριμ καταστασεις και δεν καταλαβαινω τιποτα, ουτε καψιμο απο το μοτερ!!

δεν ξερω αν ειναι συνετο ή οχι (προφανως και δεν ειναι) αλλα ετσι ενεργω καλυτερα και ειμαι πιο συγκεντρωμενος.

Ποσοι απο εσας δεν εχετε βαλει μπουφαν, επενδυσεις, μπαλακλαβες, γαντια χοντρα κτλ για ενα ταξιδι το χειμωνα και στα πρωτα 50km δεν τα πεταξατε ωστε να οδηγισετε ανετα και να ειστε συγκεντρωμενοι?

Δεν μιλω για ταξιδια ή να πας για μπανιο με σανδαλια και μαγιο, αλλα για μια καθημερινη διαδρομη Σπιτι-δουλεια 7km μεσα στην πολη.
Προσωπικα προτημω να μπορω να προβλεπω, παρα να ενεργω για να αποφυγω κατι. και αυτο μου το δινει η ξεκαθαρη σκεψη, για τα υπολοιπα ας ειναι καλα η ιδιωτικη ασφαλιση...

DimChios
21/06/2010, 03:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
...για τα υπολοιπα ας ειναι καλα η ιδιωτικη ασφαλιση...

:sick: :sad:

jp929rr
13/07/2010, 05:45
Ελάχιστοι φορούν φούλ εξοπλισμό μέσα στην πόλη. Μάλλον είναι υπερβολή και ίσως είναι καλύτερα από το να λιώνεις και να μην οδηγείς καλά να είσαι λιγότερο προστατευμένος αλλά με περισσότερη ενεργητική ασφάλεια. Όλα όμως συνηθίζονται, εμένα πλέον δεν με ενοχλεί καθόλου το κράνος το καλοκαίρι, ούτε ένα ελαφρύ μπουφάν που προσφέρει κάποια προστασία.

Στο ταξίδι όταν είναι 40+ καλύτερα να μην είσαι εκτεθειμένος στον αέρα, και δερμάτινα να φοράς, πάλι ουσιαστικά θα εξατμίζεται όσος ιδρώτας μπορείς να ιδρώσεις αν έχουν διάτρητα ή ανοίξεις λίγο το φερμουάρ. Αν είσαι με κοντομάνηκο θα καείς. Μου έχει τύχει να κλείσω την ζελατίνα περνώντας από πολύ ζεστές περιοχές (στην άσφαλτό μπορεί να φτάσει και 50+ για να μην με χτυπάει ο ζεστός αέρας στα μάτια και στο πρόσωπο).

Ευτυχώς τελευταία τα καλοκαίρια είναι σχετικά δροσερά !! ¨)

harrysvr
13/07/2010, 10:50
Υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει cool vest; (εχει πολλά τέτοια στο ebay)
http://www.motoliberty.com/prod_detail.asp?Prod_ID=169

orizontas
15/07/2010, 05:45
πρωσοπικα

gia μεσα στην πολη ενα φθινοπορινοανοιξιατικο μπουφανακι με προστασιες ......

αμα μιλαμε για καυσονα μιλαμε για 12 μερεσ του χρονου , που σειμαινει νταξ θα το αντεξουμε

για την διαδρομη δουλεια σπιτι .

μποτεσ παντα δεν πα να κανει 50 ...

για τα ομορφα μπουτακια μας ... τσιν σιγουρα ...παντα για μεσα στην πολη ...

και ενα ζευγαρι επιγονατοκαλαμιδες μια και η στουκα στην πολη εχει να κανει περισοτερο με χτυπημα
παρα με σουρσιμο ....

πρωσοπικα με εχουν σωσει απο ανοιγματα πορτες απο τουμπα

και γενικα ειναι ποιο αερατη η αδηγηση αισθανομενοσ ρομποκοπ

οπως με ειπε ενας φιλος που με ειδε απο δω στον δρομο .....

και γαντακια παντα ...και ασε τους αλλους να κοροιδευουν .......

αυτα ....

:beer: :smokin: