PDA

View Full Version : Οικονομικη μεταχειρισμενη για περιορισμενη χρηση ?

Isokratis
17/06/2010, 03:30
Καλημερα σε ολους/ες .
Ειμαι σε αναζητηση φθηνου , οικονομικου δικυκλου για χρηση εντος πολης , κοντινες παραλιες ειτε μεσω εθνικης , ειτε παραλιακης και να μπορει να εξυπηρετησει σε κανενα νησακι , αν και οταν παμε διακοπες .
Σημαντικο , ειναι το οτι δεν υπαρχει γκαραζ για φυλαξη , συνεπως θα βρισκεται εκτεθειμενο στο δρομο .
Στα 1500 -2000 ευρω , βλεπω τα
SUZUKI FREEWIND XF, 650 cc
SUZUKI SV 650 cc
BMW SCARVER 650
KAWASAKI KLE 500

Παλαιοτερα ειχα μια vespa PX150E και μετα ενα kawasaki ZX4 , αλλα εδω και μια 7ετια απεχω .

Πιστευετε οτι καποιο/α , απο τα παραπανω αξιζουν σαν αγορα για τη χρηση που θελω ?

Ευχαριστω και καλως σας βρηκα .
:wave2:

hidefnick
17/06/2010, 03:34
freewind. Απλό και οικονομικό σε όλα. :wave2:

sadengr
17/06/2010, 03:36
Καλώς ήρθες

Πολύς κόσμος πλέον στρέφεται σε οικονομικό δίκυκλο (να δεις που θα πωλούνται πανάκριβα στο τέλος)

Ρίξε μια ματιά σε ένα πρόσφατο

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=98621

Isokratis
17/06/2010, 03:48
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις .

@sadengr , το εχω διαβασει το νημα που με παρεπεμψες , οπως και αρκετα αλλα .

δεν ψαχνω παλι δικυκλο για το κοστος της βενζινης (καλο ειναι βεβαια να μην καιει περισσοτερο απο αυτοκινητο) , αλλα για την ευκολια σε καποιες διαδρομες λογω κινησης , παρκινγκ κλπ.

Να δω λοιπον το freewind σαν πρωτη επιλογη ...
Μια διευκρινηση . Υπαρχει λογος που βλεπω αγγελιες να πωλουν αντιστοιχης χρονιας μοντελο με τεραστια διαφορα τιμης ? 1500-2700 ευρω για το ιδιο πραγμα , δικαιολογειται?
:beer:

Sapadak
17/06/2010, 03:53
Δες αν βρεις κανενα ΤΑ 600

Αλλιως το φριγουιντ ειναι μια χαρα

ΠΧ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/724707/)

Isokratis
17/06/2010, 04:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Δες αν βρεις κανενα ΤΑ 600

Αλλιως το φριγουιντ ειναι μια χαρα

ΠΧ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/724707/)

Και εδω αρχιζει το μπερδεμα . Δειχνει σε πολυ καλη κατασταση το συγκεκριμενο ΤΑ .
Ειναι ομως μοντελο '96 στα 1900 , οταν υπαρχουν freewind '01 & '02 με λιγοτερα .
Θα μου πεις με τα μαζεματακια που πιθανως θα θελουν , μπορει να πανε και λιγο παραπανω , αλλα τα 5 χρονια νεοτερο , ειναι τελικα σημαντικο ?

Sapadak
17/06/2010, 04:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Isokratis
Και εδω αρχιζει το μπερδεμα . Δειχνει σε πολυ καλη κατασταση το συγκεκριμενο ΤΑ .
Ειναι ομως μοντελο '96 στα 1900 , οταν υπαρχουν freewind '01 & '02 με λιγοτερα .
Θα μου πεις με τα μαζεματακια που πιθανως θα θελουν , μπορει να πανε και λιγο παραπανω , αλλα τα 5 χρονια νεοτερο , ειναι τελικα σημαντικο ?

Απο οσο γνωριζω απο το 97 που ξεκινησε το φριγουιντ μεχρι και το 2003(που εγινε ενα μικρο λιφτινγκ) δεν αλλαξε τιποτα.

Οποτε εχει να κανει καθαρα με τη κατασταση της εκαστοτε μοτοσυκλετας, τα εξτρα που φοραει κτλ.

Βεβαια τωρα συγκρινουμε μια μονοκυλινδρη με μια δικυλινδρη(V), που ειναι αδικο και για τις 2.

Το ΤΑ ειναι λιγακι δυνατοτερο και ταξιδευει ελαφρως καλυτερα (εχει και καλυτερη καλυψη απο τον αερα)

Το Φριγουιντ ειναι οικονομικοτερο σε συντηρηση και (πιθανον αναλογα τη χρηση που το κανεις) σε καυσιμο

Αν νομιζες οτι ρωτωντας εδω θα ξεμπλεκες εισαι γελασμενος :lol:

Isokratis
17/06/2010, 04:34

Αν νομιζες οτι ρωτωντας εδω θα ξεμπλεκες εισαι γελασμενος :lol:

:dizzy:

χαχαχαχα

δεν περιμενα κατι διαφορετικο !!! Σε ευχαριστω φιλε μου !

sadengr
17/06/2010, 04:38
Υπαρχει λογος που βλεπω αγγελιες να πωλουν αντιστοιχης χρονιας μοντελο με τεραστια διαφορα τιμης ? 1500-2700 ευρω για το ιδιο πραγμα , δικαιολογειται?

Τα χλμ κάτα τη γνώμη μου δεν παίζουν τόσο ρόλο, όσο το κατα πόσο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το έχει σκίσει (καγκουριές, λάδια καθε 500.000 χλμ, στροφές στο κόκκινο) ή κατά πόσο έχει κλέψει στο κοντέρ.

Με transalp και kle έχεις πιο πολλές επιλογές στο να βρεις κάτι αξιόλογο επειδής είναι πιο "popular" απο το φρεεγουιντ.

Τώρα από τιμές στο ίδιο μονέλο ίδια χρονια ιδια χλμ βρισκεις αποκλίσεις διότι ο καθένας ζητάει το κοντο του και το μακρύ του ανάλογα πόσο αναγκη έχει, πόσο συναισθηματικά δεμένος είναι με το μηχανάκι, πόσο τσιφούτης είναι κλπ κλπ. Πάντως εαν κοιτάξεις αρκετές αγγελίες θα δεις ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη τάση σε μοντέλα της ίδιας χρονιάς.

Isokratis
17/06/2010, 05:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από sadengr
Τα χλμ κάτα τη γνώμη μου δεν παίζουν τόσο ρόλο, όσο το κατα πόσο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το έχει σκίσει (καγκουριές, λάδια καθε 500.000 χλμ, στροφές στο κόκκινο) ή κατά πόσο έχει κλέψει στο κοντέρ.

Με transalp και kle έχεις πιο πολλές επιλογές στο να βρεις κάτι αξιόλογο επειδής είναι πιο "popular" απο το φρεεγουιντ.

Πιθανοτατα εχεις δικιο και οπως δειχνει σε ΤΑ θα πρεπει να κοιταξω , μιας και εχει καλυτερη συμπεριφορα , λιγοτερους κραδασμους κλπ . Ελπιζω μονο η συντηρηση του να μην ειναι τοσο ακριβη σε σχεση με το freewind .
Tο θεμα μονου η διπλου δισκου στα ΤΑ , συμπερανα οτι δεν πρεπει να με απασχολησει , μιας και τα μονοδισκα ειναι Γιαπωνεζικα , ενω τα μεταγενεστερα με διπλο δισκο οχι ...
Υποχρεος σε ολους οσους απαντησαν και αν υπαρξει καποια αλλη αποψη , ευπροσδεκτη !

SVX
17/06/2010, 05:05
παρε Freewind .... αφου θελεις να το εχεις "παπια"

μπορεις να κανεις και τα Service μονος σου, φθηνοτερα ανταλλακτικα , αξιοπιστια, και πιο ελαφρυ

p@nos
17/06/2010, 05:31
επισης ΧΤ600...για σενα ειναι οτι πρεπει...

DrBig
17/06/2010, 06:01
Απο οσο γνωριζω απο το 97 που ξεκινησε το φριγουιντ μεχρι και το 2003(που εγινε ενα μικρο λιφτινγκ) δεν αλλαξε τιποτα.

Καποια στιγμη (δεν ξερω ποτε) εφοδιαστικε με μεταλλικη φλαντζα κυλινδρου που ελυσε τα προβληματα διαροης λαδιου που ειχαν τα παλιοτερα.

Αν παρεις φριγουιντ παρε ενα που να την εχει τοποθετημενη. Νομιζω το συγκεκριμενο μηχανακι ειναι χρυση τομη απλοτητας, αξιοπιστιας, ανεσης και τιμης.

SVX
17/06/2010, 06:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig

Αν παρεις φριγουιντ παρε ενα που να την εχει τοποθετημενη. Νομιζω το συγκεκριμενο μηχανακι ειναι χρυση τομη απλοτητας, αξιοπιστιας, ανεσης και τιμης.

Και πολυ καλυτερο Ground - clearance απο πολλα "ψευτο on-off"

Sapadak
17/06/2010, 06:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Και πολυ καλυτερο Ground - clearance απο πολλα "ψευτο on-off"

Ναι αλλα 19αρι μπροστα αντι για 21 πχ του ΤΑ ;)

Βεβαια χωρις να ξερω το υψος σου το φριγουιντ ειναι χαμηλοτερο απο το ΤΑ

Isokratis
17/06/2010, 06:47
Ναι αλλα 19αρι μπροστα αντι για 21 πχ του ΤΑ ;)

Βεβαια χωρις να ξερω το υψος σου το φριγουιντ ειναι χαμηλοτερο απο το ΤΑ

Δεν ειμαι ψηλος , 1,75 ειμαι , 77 κιλα .
Λογικα θα ειναι πιο πρακτικο για μενα το freewind .

Αναμεσα σε αυτα τα 2 , υπαρχει λογος να προτιμηθει το παλαιοτερο , η μονοκουκι βλεπω το νεοτερο?

1998 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/773189/)
2003 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/749233/)

DrBig
17/06/2010, 06:49

Αναμεσα σε αυτα τα 2 , υπαρχει λογος να προτιμηθει το παλαιοτερο , η μονοκουκι βλεπω το νεοτερο?

2003 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/749233/)

Εκτος φλαντζας, οχι.

Sapadak
17/06/2010, 06:52

Και τα 2 ειναι παλια

Παρε ενα καινουριο να καταλαβεις τις διαφορες

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/524868/

Sapadak
17/06/2010, 06:54

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Σορρυ που γελαω αλλα αυτο ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΡΙΓΟΥΝΙΤ (μετα ειδα την πινακιδα στις φωτογραφιες)

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

DrBig
17/06/2010, 06:57

Σορρυ που γελαω αλλα αυτο ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΡΙΓΟΥΝΙΤ (μετα ειδα την πινακιδα στις φωτογραφιες)

Απο αρρωστημενη περιεργια ρωταω, αλλα υπαρχει περιπτωση να το πουλησες με παραπανω χιλιομετρα?

Isokratis
17/06/2010, 07:00

Συνεπως , εχεις αλλαξει φλαντζα !
:lol:

DUKASII
17/06/2010, 07:03
φμξ 650.
δε καιει τιποτα.δε χαλα ποτε.δε κανεις σερβις ποτε.δεν εχει δυναμη να τρωει συχνα λαστιχα αλυσιδες και γραναζια.
δεν αναβει ποτε βεντιλατερ.
δεν θα σε κουρασει ειναι παναλαφρο πανευκολο και χωρα και παντου στη πολη.

Isokratis
17/06/2010, 07:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
φμξ 650.
δε καιει τιποτα.δε χαλα ποτε.δε κανεις σερβις ποτε.δεν εχει δυναμη να τρωει συχνα λαστιχα αλυσιδες και γραναζια.
δεν αναβει ποτε βεντιλατερ.
δεν θα σε κουρασει ειναι παναλαφρο πανευκολο και χωρα και παντου στη πολη.

Απο τα 1500 -2000 , δε νομιζεις οτι τα 3500-4500 , αλλαζουν τελειως τα δεδομενα ?
:confused:

DUKASII
17/06/2010, 07:10
Απο τα 1500 -2000 , δε νομιζεις οτι τα 3500-4500 , αλλαζουν τελειως τα δεδομενα ?
:confused: φιλε με συγχωρεις δεν ειχα δει οτι εβαλες μπατζετ.
αν και με 2 χηνες οτι παρεις θελει πολυ προσοχη μη δωσεις μετα τα παραπανω που εβαλα εγω αναγκαστικα σε τιποτα επισκευες η αναλωσσιμα.
μεν να μου πεις να δωσω 3,5 -4 για fmx ...δε θα σε πουμε κ γατο στις αγορες..αλλα εχεις βαλει το ευκολο και οικονομικο στη μεση.

Sapadak
17/06/2010, 07:12
Απο αρρωστημενη περιεργια ρωταω, αλλα υπαρχει περιπτωση να το πουλησες με παραπανω χιλιομετρα?

Οχι οταν το πουλησα (το μακρινο 2000) το εδωσα με 20-21 χιλιαδες χλμ (το ειχα παρει καινουριο το 1997)

Συνεπως , εχεις αλλαξει φλαντζα !
:lol:

Οχι γιατι για 3 χρονια που το ειχα δεν μου ειχε παρουσιαση προβλημα.

Απο εκει και μετα πρεπει να εχει αλλαξει 17 εκατομυρια χερια :lol: για να εχει φτασει στη Καλλιθεα η μηχανη

Isokratis
17/06/2010, 07:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
φιλε με συγχωρεις δεν ειχα δει οτι εβαλες μπατζετ.
αν και με 2 χηνες οτι παρεις θελει πολυ προσοχη μη δωσεις μετα τα παραπανω που εβαλα εγω αναγκαστικα σε τιποτα επισκευες η αναλωσσιμα.
μεν να μου πεις να δωσω 3,5 -4 για fmx ...δε θα σε πουμε κ γατο στις αγορες..αλλα εχεις βαλει το ευκολο και οικονομικο στη μεση.

Δεν υπαρχει θεμα αδελφε . Αλλα οπως εξηγησα , η περιορισμενη χρηση και το οτι θα ειναι στο δρομο , δεν επιτρεπουν οικονομικη υπερβαση . Υπο αλλες συνθηκες , ενδεχομενως να χαλαλιζα τα 2 χιλιαρικα παραπανω , αλλα ενα freewind , με τον απαραιτητο ελεγχο πριν την αγορα του και συντηρημενο εστω και κατα προσεγγιση αυτων που γραφουν οι πωλητες στις 2 αγγελιες που παρεθεσα , τι να βγαλει που να απαιτει τοσο μεγαλο κοστος ?
:wave2:

@Sapadak , το οτι ειναι παλια και τα 2 σε σχεση με τις φωτο της αγγελιας που με παραπεμπεις , τι συμπεραινεις απο εμπειρια? Γιατι προσωπικα βλεπω τις φωτο μη συγκρισιμες μεταξυ τους , τουλαχιστον για τη δικη μου γνωση . Αν παρατηρησες κατι , σε παρακαλω πες μου να το προσεξω!
:eyepop:

Isokratis
17/06/2010, 07:22
Οχι οταν το πουλησα (το μακρινο 2000) το εδωσα με 20-21 χιλιαδες χλμ (το ειχα παρει καινουριο το 1997)

Απο εκει και μετα πρεπει να εχει αλλαξει 17 εκατομυρια χερια :lol: για να εχει φτασει στη Καλλιθεα η μηχανη

Τοτε σιγουρα δεν ειναι του 2003 (για αρχη)
Ευχαριστω για την πληροφορια φιλε!

Sapadak
17/06/2010, 07:24
Διαφορετικα αυτοκολλητα πχ

Αλλα χρωματα

Παρε και 2 λινκ να δεις

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_xf650_freewind.htm (παλιο)

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_xf650_freewind%2000.htm (καινουριο)

SVX
17/06/2010, 07:26
Διαφορετικα αυτοκολλητα πχ

Αλλα χρωματα

Παρε και 2 λινκ να δεις

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_xf650_freewind.htm (παλιο)

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_xf650_freewind%2000.htm (καινουριο)

η Αδεια μπορει να ειναι και 2007

το Freewind σταματησε 2001-2002 ( αν θυμαμαι καλα)

Το παλιο απο το καινουριο ξεχωριζει απο το φαναρι "χαμογελο" και το στρογγυλο -φουσκωτο φαναρι

Isokratis
17/06/2010, 07:31
Ευχαριστω και τους 2 σας !
Κατανοητο !
:)

DrBig
17/06/2010, 07:34

Διπλωματικοτατος! :D :wave2:

Sapadak
17/06/2010, 07:45
Διπλωματικοτατος! :D :wave2:

οχι μη μου κολας τετοιες ταμπελες :smokin:
Ειλικρινης μεχρι εκει που ξερω

Απλα αν το 2000 ειχε 20 και τωρα εχει 40 ΕΕΕ ειναι καπως

Επισης μπορει να περασε και απο χερια εμπορου οποτε καταλαβαινεις καλυτερα απο μενα τι επαιξε ;)

Οπως επισης μαλλον του ανθρωπου του το πουλησαν για 2003 ε και αυτος το λεει οτι ειναι τετοιο.

Κοιτα λαυρακια

Να θυμηθω να σβηνω τις πινακιδες απο μελοντικες αγγελιες :bigcry: :bigcry: γιατι δε ξερεις απο που θασουρθει :lol:

DrBig
17/06/2010, 07:54
οχι μη μου κολας τετοιες ταμπελες :smokin:
Ειλικρινης μεχρι εκει που ξερω

Απλα αν το 2000 ειχε 20 και τωρα εχει 40 ΕΕΕ ειναι καπως

Επισης μπορει να περασε και απο χερια εμπορου οποτε καταλαβαινεις καλυτερα απο μενα τι επαιξε ;)

Οπως επισης μαλλον του ανθρωπου του το πουλησαν για 2003 ε και αυτος το λεει οτι ειναι τετοιο.

Κοιτα λαυρακια

Να θυμηθω να σβηνω τις πινακιδες απο μελοντικες αγγελιες :bigcry: :bigcry: γιατι δε ξερεις απο που θασουρθει :lol:

Μα και προφανως εισαι ειλικρινης, δεν ειπα το αντιθετο. Απλα μια μηχανη-παπι που σε διαστημα 10 ετων εκανε 20,000 κμ και αντεστρεψε και τη ροη του χρονου κατα χ χρονια ειναι, οπως ειπες, 'καπως' ! :beer:

krama22
17/06/2010, 08:13
Τοτε σιγουρα δεν ειναι του 2003 (για αρχη)
Ευχαριστω για την πληροφορια φιλε!

Τα μοντελα freewind αναγνωρίζονται εύκολα, και να δεν κανω λάθος είναι ως εξής:

1) έως και το 1998 είχαν
α)μαυρες ζάντες
β)φανάρι "χαμόγελο"
γ) συνήθως διαφορετικό χρώμα ντεπόζιτο με πλαινά πλαστικά (κόκκινο-πρασινο, πορτοκαλί- ασημί, μαύρο-ασημί κλπ)

2) το 1999 είχαν
α)νικελ ζάντες
β)φανάρι "χαμόγελο"
γ)ίδιο χρώμα ντεπόζιτο με πλαινά πλαστικά

3) απο το 2000 είχαν
α)νικελ ζάντες
β)νεό φανάρι πιό "γεμάτο" (με καλύτερη απόδοση
γ)διάφορα χρώμα ντεπόζιτο αλλά με μαύρα πλαινά πλαστικά

Isokratis
17/06/2010, 09:30
@krama22 :a012:

bocaros
24/06/2010, 07:19
πρωην κατοχος κι εγω freewind.

αν σε μπερδευουν οι φωτογραφιες , φαναρια , ζαντεσ κτλ πολυ ευκολα μπορεις να το τσεκαρεις στο μαρκουτσι το φρενου ακριβως μετα απο το δοχειου του μπροστινου.
τωρα οσων αφορα τι, η δικια μου πειρα σου προτεινει αν θες καταπληκτικη θεση οδηγησης παιρνεις freewind, πιο χαμηλο απο ολα τα αλλα αφου κι εγω 1,77 ειμαι και παταγα ανετα.
θα πρεπει να υποστεις ομως τον αερα , το ζεσταμα που κανει , ειδικα το καλοκαιρι μεσα στην κινηση , και βεβαια τα ανταλακτικα του αντιπροσωπου που ειναι μαχαιρια.
αν το αποφασισεις διαλεξε αυτο που θελει τα λιγοτερα αναλωσιμα , οπως λαστιχα , κτλ , και αν βρεις και με τιν μεταλλικη φλαντζα που εβαζε απο το 2000 και μετα ακομα καλυτερα.
η κατασταση του παιζει πολυ ρολο αν φανταστεις οτι το δικο μου που ηταν 97 μοντελο το πουλησα περισσοτερα απο πιο καινουριο σε ατομο που ειδε και τις δυο και τσεκαρε και τις δυο.

Isokratis
28/06/2010, 06:20
Ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε μου !
Το θεμα ειναι πως ειναι δυσκολο να βρεθει καποιο σε καλη κατασταση και λογικη τιμη , οπως διαπιστωνω .

Isokratis
29/06/2010, 04:16
Παιδες , επανερχομαι με μια ακομα ερωτηση .
Καποιο Fazer , εστω και με υπερβαση του αρχικου μπατζετ που εθεσα , να το δω σαν επιλογη ?
Η να αρχισω να κοιταω σκουτερ καλυτερα?
:dizzy:

xtz tenere
18/07/2010, 18:50
freewind με κλειστα ματια φιλαρακο....!!!

tasos-ls
18/07/2010, 19:41
file lsikrati. to faizeraki einai kalo upopsin kaiei polu!! gia to 1000 milaw! vgazei trela gousta k sunduazei thn spor odhghsh, thn volta sou stin polh k kana taxidi... xalara me to mwro!! den xerw posa diatheteis! alla axizei. egw edw k ena xrono pou tin exw eimai euxaristhmenws.