View Full Version : περι τιμονιων,τιμονοπλακων,μπροστινων συστηματων κλπ
2stroker
17/06/2010, 04:36
μετα την σουπα που εφαγα και αφου εγινει καλα και το χερι μου αποφασισα να ασχοληθω με τη μηχανη μου.
την πηγα μια βολτα λοιπον και παρατηρησα οτι ειναι στραβο το τιμονι και για να πηγαινω ευθεια το εχω στριμενο λιγο προς τα δεξια.
αυτο σημαινει οτι μπορει να εχουν στραβωσει τιμονοπλακες ή και προστινο συστημα?
γιατι πολοι μου λενε πως αμα απλα ειχε στραβωσει το τιμονι απλα το ενα χερι μου θα βρισκοταν σε διαφορετικο υψος απο το αλλο και οχι στριμενο προς καποια φορα.
να υπενθυμισω οτι η πτωση μου ηταν με περιπου 30-40 χλμ και το μηχανακι δεν προσεκρουσε πουθενα.
για δωστε τα φωτα σας
:wave2:
Stergios69
17/06/2010, 04:58
Μπορεί να γύρισαν λίγο τα καλάμια...
Δοκίμασε με την μοτο σε κεντρικο σταντ και τον εμπρός τροχό στον αέρα, να χαλαρώσεις πάνω και κάτω πλάκα τιμονιού μήπως ξαναγυρίσουν τα καλάμια στην θέση τους... :D :wave2:
catmaster
17/06/2010, 05:50
όπως λέει ο Στεργιος μπορει να στρίψαν τα μπροστινα αλλά για να το τσεκάρεις θα πρέπει να λύσεις ζαντα - αξονα και μετα να χαλαρώσεις τις πλάκες ...
2stroker
17/06/2010, 05:59
ευχαριστω για τις απαντησεις
θα το τσεκαρω στο συνεργειο για πιο σιγουρα μιας και δεν εχω πολλες γνωσεις
απλα σκεφτομαι οτι να χει στραβωσει το μπροστινο χωρις προσκρουση?
σαν εντουρομηχανακι εχει πεσει αρκετες φορες αλλα στουκαρισμα δεν ειχε ποτε.
τεσπα.ελπιζω να μην ειναι δυσαρεστα τα μαντατα γιατι δεν εχω φραγκο.
και αμα υπολογισουμε τιμονι,τιμονοπλακες,μπροστινο αστα να πανε,ουτε να το σκεφτομαι!
σε γερες στουκες που γυρναει το μπροστινο μας στα ΚΤΜ , λυνουμε την μια μπουκαλα στην πανω τιμονοπλακα και την αλλη στην κατω τιμονοπλακα, βρισκεις ενα εμπόδιο (κορμο δενδρου, καγκελο, τοιχο) κοντραρεις τον τροχο και τραβας το τιμονι απο τη μερια που πρεπει προκειμενου να ισιωσει, στη συνεχεια διχως μπροστινο φρενο συμπιεζεις βιαια το μπροστινο για να παραλληλισουν οι μπουκαλες...
αν δεν ακουσε τιποτα, λασκαρε και τον αξονα του τροχου, μηπως και διατηρει παραμενουσες τασεις... και κανε το ιδιο
Εγω ξεσφιγγω πανω και κατω πλακες και στριβω και τα δυο καλαμια μεχρι να ευθυγραμμιστουν τα παντα. Σφιγγω παω βολτα και επαναλαμβανω. Μιλαω για συμβατικα και οχι αναποδα.
dirtbird
17/06/2010, 10:13
Oύτε μία σωστή απάντηση ρε πστ. μου......
Ρε Αντώνη τι γίνεται σ'αυτό το κόσμο????? :winka: :confused: :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Oύτε μία σωστή απάντηση ρε πστ. μου......
Τι θες να γινεται? Αυτο που γινοταν παντα.
Αυτοι που μιλουν δεν ξερουν (εμεις)
Αυτοι που ξερουν δεν μιλουν (εσεις)
Και εκλαιγαν τα σφικτηρακια, στου γυαλου τα βοτσαλακια....
dirtbird
17/06/2010, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Τι θες να γινεται? Αυτο που γινοταν παντα.
Αυτοι που μιλουν δεν ξερουν (εμεις)
Αυτοι που ξερουν δεν μιλουν (εσεις)
Και εκλαιγαν τα σφικτηρακια, στου γυαλου τα βοτσαλακια.... Ποδήλατο είχες ποτέ? :winka:
Ποδήλατο είχες ποτέ? :winka:
Αμε!
dirtbird
17/06/2010, 11:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Αμε!
τότε ξέρεις.....;)
τότε ξέρεις.....;)
ποδηλατο ξερω, αλλα αν ηξερα και τι θες να πεις, να εισαι σιγουρος οτι δεν θα καναμε αυτη τη συζητηση! ;)
Για να διευκολυνω λιγο, αυτο που προτεινα παραπανω, εχει δουλεψει καθε φορα που ειχα θεμα παρομοιο με αυτο που συνεβει στον 2στροκερ. :wave2:
2stroker
18/06/2010, 04:51
σε μενα μαλλον δεν γινετε αυτο γιατι εχω upside down
Ααααα Σωτήρ' δεν ξέρω ...!!
Εμένα όποτε στράβωνε το τιμόνι μου (σχεδόν συνέχεια δηλ.) έβρισκα το κοντινότερο δέντρο και τούριχνα 2-3 ανάποδες και ήμουν πλέον μπρούκλης και καλιμπραρισμένος.. :winka: