PDA

View Full Version : Μειονεκτηματα διαιρουμενης για πιστα..

Panos1313
17/06/2010, 05:00
Γεια σας, σκεφτομαι συντομα να μπω πιστα για πρωτη φορα (Με την επιστροφη φορου αν δεν την κοψουν...) και αν και ψαχνω εδω και καμποσο καιρο για μια πολυ καλη ευκαιρια σε στολη δεν εχω καταληξει ακομα.

Οι επιλογες οπως καταλαβαινω ειναι 3 (παντα δερματινα)

1) στολη ολοσωμη
2) στολη διαιρουμενη (αλλα φτιαγμενη για να ειναι διαιρουμενη)
3) Ενα παντελονι πιστασ+ ενα δερματινο μπουφαν με φερμουαρ που να κουμπωνει σε αυτο το παντελονι.

Εγω θελω την τριτη επιλογη, γιατι μιας και δεν εχω χειμερινο μπουφαν, το να αγορασω και στολη και ξεχωριστο μπουφαν για να κυκλοφορω ειναι too much για τα οικονομικα μου. Το μπουφαν το θελω και για να κυκλοφορω, πχ στη δουλεια ή ακομα και σε εξοδους, οποτε το πανω μερος μιας διαιρουμενης μαλλον δεν ειναι καταλληλο αφου συνηθως ειναι πολυ εκκεντρικο/αγωνιστικο για τετοια χρηση.

Οποτε η ερωτηση μου ειναι: Υπαρχουν καποια εντονα μειονεκτηματα στο να αγορασω ενα πιστιαρικο παντελονι, και ενα κανονικο μπουφαν μηχανης που να κουμπωνει στο παντελονι και να τα συνδυασω για πιστα? Αρχικα δεν με βλεπω να μπαινω πιστα πανω απο 2-3 φορες το χρονο οποτε δεν θα τα λιωσω στο φορεμα κιολας

P.S. Οταν λεω κανονικο μπουφαν μηχανης εννοω κατι σε τετοιο design

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Spyke-Stone-GP-Leather-Jacket-Black/SubProducts/Spyke-Stone-GP-Leather-Jacket-Black-0001

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Alpinestars-NYC-Jacket/SubProducts/Alpinestars-NYC-Jacket-0004

TROOPER
17/06/2010, 05:06
ωπα αδερφε σιγα σιγα.

η ολοσωμη προσφερει καλυτερη προστασια.
υπαρχουν παρ ολα αυτα και διαιρουμενες που καθε αλλο παρα εκκεντρικες ειναι.μαυρο μπουφαν,μαυρο παντελονι ας πουμε.
επισεις υπαρχουν φανταστικες τιμες στο ιντερνετ η ακομα και προσφορες σε διαφορα μαγαζια εδω που δεν ειναι δα και απαγορευτικο το κοστος για να παρεις ολοσωμη και ενα μπουφαν.τελος υπαρχουν και παιδια που πουλανε τα μπουφαν τους μεταχειρισμενα σε αψογη κατασταση σε πολλη καλη τιμη.

επιλογες υπαρχουν.

σιγουρα ομως για την πιστα το καλυτερο που εχεις να κανεις για την ασφαλεια σου πανω απ ολα ειναι ολοσωμη.

:wave2:

bentouza
19/06/2010, 10:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ωπα αδερφε σιγα σιγα.

η ολοσωμη προσφερει καλυτερη προστασια.
υπαρχουν παρ ολα αυτα και διαιρουμενες που καθε αλλο παρα εκκεντρικες ειναι.μαυρο μπουφαν,μαυρο παντελονι ας πουμε.
επισεις υπαρχουν φανταστικες τιμες στο ιντερνετ η ακομα και προσφορες σε διαφορα μαγαζια εδω που δεν ειναι δα και απαγορευτικο το κοστος για να παρεις ολοσωμη και ενα μπουφαν.τελος υπαρχουν και παιδια που πουλανε τα μπουφαν τους μεταχειρισμενα σε αψογη κατασταση σε πολλη καλη τιμη.

επιλογες υπαρχουν.

σιγουρα ομως για την πιστα το καλυτερο που εχεις να κανεις για την ασφαλεια σου πανω απ ολα ειναι ολοσωμη.

παιζουν δηλαδη περιπτωσεις να εχουν ανοιξει τα φερμουαρ της ενωσης σε πτωση;;

Panos1313
20/06/2010, 06:34
Maλιστα, ευχαριστω! Επανερχομαι με νεα ερωτηση στο θεμα:

Ποσο σημαντικο ειναι, να ειναι η φορμα αεριζομενη (perforated). Εχω βρει μια φορμα της teknic σε καταπληκτικη τιμη αλλα ειναι μη αεριζομενη και φανταζομαι οτι για ελλαδα αυτο ισως ειναι προβλημα...

jfx
20/06/2010, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos1313
Maλιστα, ευχαριστω! Επανερχομαι με νεα ερωτηση στο θεμα:

Ποσο σημαντικο ειναι, να ειναι η φορμα αεριζομενη (perforated). Εχω βρει μια φορμα της teknic σε καταπληκτικη τιμη αλλα ειναι μη αεριζομενη και φανταζομαι οτι για ελλαδα αυτο ισως ειναι προβλημα...

Μην το κανεις. Το εκανα εγώ και το χω μετανιώσει.
Απαραίτητη προυπόθεση να ειναι διάτρητη, αν θες να τη βαζεις και καλοκαίρι.
Εκτος αν είναι τοσο καλή η τιμή της και θες να την κανεις εσύ διάτρητη μετα...!

Επίσης δε πιστευω οτι προσφέρει η ολόσωμη(ενα κομματι) ουσιαστικά μεγαλύτερη προστασία από
τη διαιρούμενη. Τοση τουλάχιστον ωστε να δικαιολογεί την επιλογή της σε σχέση με τη χρηστικότητα της διαιρούμενης.

Και περιστατικά σκισίματος του φερμουάρ να έχουν παρατηρηθεί(που πιστευω θα εχουν παρατηρηθει αν και δεν εχω ακουσει εγω προσωπικα για κανενα), δε λεει και πολλά πραγματα διότι κάτω απο τις ίδιες ακριβως συνθηκες του ατυχηματος που σκιστηκε η στολη, κανεις δε μπορει να σου πει με σιγουρια αν το δέρμα θα είχε αντέξει ή οι δυναμεις που ασκηθηκαν ήταν τετοιες που οτι υλικο και να ταν θα σκιζόταν ετσι κι αλλιως.
με λιγα λόγια το οτι σκιστηκε το φερμουαρ δε σημαινει οτι θα αντεχε το δερμα.

Με το μπουφαν μηχανης + παντελονι που λες εχω μια ενσταση-παρατηρηση.

Καλός ακουγεται ο συνδιασμος όμως υπαρχει θέμα αν το μπουφαν ενωνεται με το παντελόνι μόνο
στη πλατη με ενα φερμουαράκι 20 εκατοστων που αρκετα παντελονια και μπουφαν εχουν(δε ξερω τι εχουν τα συγκερκιμενα μοντελα που σκεφτεσαι να παρεις) κι οχι με πλήρως περιμετρικό φερμουαρ οπως εχουν οι διαιρουμενες ολόσωμες.

Περα απο την ασφαλεια, υπαρχει το ενδεχόμενο σε καποιες πιστες να μη σε αφηνουν να μπεις αν δεν είναι και το πανω και το κατω δερμάτινα κι αν δεν ενωνονται με περιμετρικο φερμουαρ.

Panos1313
20/06/2010, 11:37
Μαλιστα σε ευχαριστω πολυ.

Εχω βρει και διατρητη και μη-διατρητη σε φοβερη τιμη. Λογικα θα επαιρνα την διατρητη , αλλα εμφανισιακα ειναι καπως χαλια. Αλλα ναι, επειδη ειμαι απο αυτους που ιδρωνουν τραγικα ευκολα, μαλλον η διατρητη ειναι μονοδρομοσ. Αυτη η διαδικασια που κανεις μια φορμα διατρητη, γνωριζεις αν γινεται στην Ελλαδα και ποσο κοστιζει?

giannis21
20/06/2010, 11:59
εαν ενδιαφερεσαι να μπαινεις συχνα στην πιστα,θα σου ελεγα να προτιμησεις ολοσομη δερματινη φορμα και φυσικα για το κλιμα της χωρας μας,διατρητη.
Στη διαιρουμενη,την οποια προφανως θες για να χρησημοποιεις το μπουφαν ξεχωριστα,το πανω μερος δεν ειναι και πολυ πρακτικο..Δηλαδη το μπουφαν δεν εχει τσεπες ενω ειναι και πιο κοντο απο ενα κανονικο δερματινο μπουφαν.
Με την επιλογη ενος κανονικου μπουφαν και ενος παντελονιου που να δενουν μεταξυ τους,κερδιζεις σε πρακτικοτητα αλλα ισως να μην σου επιτραπει η εισοδος σε καποιες πιστες!

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε καταστηματα και να δεις απο κοντα ολοσομη και διαιρουμενη για να καταλαβεις τις διαφορες,αλλα και να τις δοκιμασεις για να δεις την εφαρμογη!

αυτα!:beer:

BLiTzER
20/06/2010, 12:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis21
εαν ενδιαφερεσαι να μπαινεις συχνα στην πιστα,θα σου ελεγα να προτιμησεις ολοσομη δερματινη φορμα και φυσικα για το κλιμα της χωρας μας,διατρητη.

Και όταν θες να πας μια βόλτα, θα πηγαίνεις με το πουπουλένιο μπουφάν σου και jeans ή, ακόμα καλύτερα, θα κάθεσαι στην καφετέρια με τη μισή ολόσωμη δεμένη γύρω από τη μέση σου σαν τον ηλίθιο.

Στη διαιρουμενη,την οποια προφανως θες για να χρησημοποιεις το μπουφαν ξεχωριστα,το πανω μερος δεν ειναι και πολυ πρακτικο..Δηλαδη το μπουφαν δεν εχει τσεπες ενω ειναι και πιο κοντο απο ενα κανονικο δερματινο μπουφαν.

Το δικό μου έχει τσέπες και το φοράω άνετα και χωρίς το - δερμάτινο - παντελόνι.

('Οχι, δεν είμαι εγώ στη φωτό.)

201906

giannis21
20/06/2010, 12:23
Και όταν θες να πας μια βόλτα, θα πηγαίνεις με το πουπουλένιο μπουφάν σου και jeans ή, ακόμα καλύτερα, θα κάθεσαι στην καφετέρια με τη μισή ολόσωμη δεμένη γύρω από τη μέση σου σαν τον ηλίθιο.

οποιος ειναι η νιωθει ηλιθιος μπορει να κανει αυτο που λες με το πουπουλενιο.οι υπολοιποι απλα αγοραζουν και ενα κανονικο μπουφαν για χρηση μοτο!η συμβιβαζονται με την ολοσωμη.δυσκολο να το σκεφτεις φανταζομαι..

το επανω μερος απο διαιρουμενη ισως να μην ειναι τοσο πρακτικο για ολους..αυτο ειπα.αλλα μαλον και αυτο δυσκολο να το σκεφτεις ετσι;

giannis21
20/06/2010, 12:31
και βασικα για να μη παρεξηγηθω και επειδη δεν υπαρχει λογος για αντιπαραθεση,νομιζω πως γραφω ξεκαθαρα να επιλεξει την ολοσωμη αν πηγαινει συχνα στην πιστα!

LogOutGoRide
20/06/2010, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR

Το δικό μου έχει τσέπες και το φοράω άνετα και χωρίς το - δερμάτινο - παντελόνι.

('Οχι, δεν είμαι εγώ στη φωτό.)

Ποιο μοντέλο είναι αυτό;

Edit: Delmar .Είναι όμως μόνο Jacket και πρέπει να πάρεις εξτρά παντελόνι

jfx
20/06/2010, 17:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos1313
Μαλιστα σε ευχαριστω πολυ.

Εχω βρει και διατρητη και μη-διατρητη σε φοβερη τιμη. Λογικα θα επαιρνα την διατρητη , αλλα εμφανισιακα ειναι καπως χαλια. Αλλα ναι, επειδη ειμαι απο αυτους που ιδρωνουν τραγικα ευκολα, μαλλον η διατρητη ειναι μονοδρομοσ. Αυτη η διαδικασια που κανεις μια φορμα διατρητη, γνωριζεις αν γινεται στην Ελλαδα και ποσο κοστιζει?

Δεν εννοω σε μαγαζί, πιθανον και καποιο μαγαζι να το αναλαμβανει αλλα δεν το γνωρίζω.
μιλαω για DIY διαδικασια.

Δες αυτο:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81858

BLiTzER
20/06/2010, 18:39
το επανω μερος απο διαιρουμενη ισως να μην ειναι τοσο πρακτικο για ολους..αυτο ειπα.αλλα μαλον και αυτο δυσκολο να το σκεφτεις ετσι;

Η διαιρούμενη είναι πιο πρακτική από την ολόσωμη. Στα πάντα. Τελεία.

Το σωστό είναι "αν πηγαίνεις ΜΟΝΟ πίστα, πάρε ολόσωμη". Αυτό το δέχομαι.

To Delmar είναι, ναι. Φυσικά, θα χρειαστείς και παντελόνι, αλλά δε χρειάζεται να τα αγοράσεις μαζί. Μπορεί να περιμένει λίγο καιρό η πίστα, αν τα οικονομικά σου δε στο επιτρέπουν. Και θα έχεις ένα ποιοτικότατο μπουφάν που μπορείς να το φορέσεις οπουδήποτε/οποτεδήποτε.

panosch89
20/06/2010, 18:55
Καλησπέρα κι από μένα,
Πήρα πρόσφατα ολόσωμη φόρμα και μπορώ να σου επιβεβαιώσω τα εξής:
Πολύ πιο ωραία αίσθηση πάνω στη μηχανή απ' ότι όταν φορούσα παντελόνι και μπουφάν.
Την χρησιμοποίησα σε ταξίδι και δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα ζέστης, μάλλον το χειμώνα θα κρυώνω παρά το καλοκαίρι θα ιδρώνω, ωστόσο κρατάω μια πισινή γιατί δεν έχουν σφίξει πολύ οι ζέστες ακόμα!!(στην πίστα μάλλον θα ιδρώνεις παραπάνω λόγω ταχύτητας)
Το κόστος αντικειμενικά δε το βρίσκω απαγορευτικό καθώς η φόρμα που πήρα δε μου κόστισε παρά 300 ευρώ και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αρκετά ποιοτική και συμφέρουσα αγορά για είσοδο στο "χώρο".
Θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω κι άλλο αν μπορώ!!:wave2:

chr1s_86
24/06/2010, 23:22
... αλλα ισως να μην σου επιτραπει η εισοδος σε καποιες πιστες!
...

Από τις πολλές που έχουμε; :lol: :lol:

(πλάκα κάνω ε; :beer: :beer: )

Αρχικά δημιουργήθηκε από panosch89
...Το κόστος αντικειμενικά δε το βρίσκω απαγορευτικό καθώς η φόρμα που πήρα δε μου κόστισε παρά 300 ευρώ...

για πες για πες, που τη βρίσκουμε, εταιρία κτλ... :beer:

harris_x
25/06/2010, 03:26

Πάντως ένας φίλος που "δοκίμασε" τη διαιρούμενη, σίγουρα θα προτιμούσε να έχει τι μισή φόρμα να κρέμεται και να είναι σαν ηλίθιος ( :rolleyes: ) παρά τα εγκαύματα που έπαθε όταν η διαιρουμένη διαιρέθηκε κατά τη διάρκεια του σουρσίματος μετά από πτώση.

Μετά από αυτό δε σκέφτηκα ούτε λεπτό να πάρω διαιρούμενη.

The decision is yours!

BLiTzER
25/06/2010, 03:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
Πάντως ένας φίλος που "δοκίμασε" τη διαιρούμενη, σίγουρα θα προτιμούσε να έχει τι μισή φόρμα να κρέμεται και να είναι σαν ηλίθιος ( :rolleyes: ) παρά τα εγκαύματα που έπαθε όταν η διαιρουμένη διαιρέθηκε κατά τη διάρκεια του σουρσίματος μετά από πτώση.

The decision is yours!

"Ένας φίλος" πιθανότατα έδωσε 7 ευρώ για διαιρούμενη και περίμενε θαύματα.

Τέλος πάντων, περί ορέξεως... η διαιρούμενη είναι πρακτικότερη, η ολόσωμη - υποτίθεται - δίνει καλύτερη αίσθηση στην πίστα. Αυτά είναι τα γεγονότα. Από κει και πέρα, εξαρτάται τις απαιτήσεις του καθενός.

harris_x
25/06/2010, 03:43
"Ένας φίλος" πιθανότατα έδωσε 7 ευρώ για διαιρούμενη και περίμενε θαύματα.
:rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Τέλος πάντων, περί ορέξεως... η διαιρούμενη είναι πρακτικότερη, η ολόσωμη - υποτίθεται - δίνει καλύτερη αίσθηση στην πίστα. Αυτά είναι τα γεγονότα. Από κει και πέρα, εξαρτάται τις απαιτήσεις του καθενός.
Αυτή σου η απάντηση μάλλον είναι καλύτερη απο την προηγούμενη περι ηλιθίων κλπ :winka:

BLiTzER
25/06/2010, 04:10
Μην κολλάτε στις λέξεις. Έχω δει κολλητάρια μου έτσι, να μην μπορούν να κάτσουν σαν άνθρωποι και ξέρω πως είναι. Δεν είχα διάθεση να προσβάλλω κανέναν.

harris_x
25/06/2010, 04:18
Μην κολλάτε στις λέξεις. Έχω δει κολλητάρια μου έτσι, να μην μπορούν να κάτσουν σαν άνθρωποι και ξέρω πως είναι. Δεν είχα διάθεση να προσβάλλω κανέναν.
Αμφισβήτησες όμως... anyway.

Δεν είπε κανείς ότι οι διαιρούμενες δεν είναι πιο άνετες (στην εκδρομή - βόλτα) αλλά σίγουρα οι ολόσωμες είναι πιο ασφαλείς.
Επίσης είναι πιο άνετες όταν είσαι καβάλα, είτε εντός είτε εκτός πίστας!

:beer:

BLiTzER
25/06/2010, 04:27
αλλά σίγουρα οι ολόσωμες είναι πιο ασφαλείς

Εδώ ακριβώς είναι το σημείο διαφωνίας μας :P Δε θεωρώ τη φόρμα μου λιγότερο ασφαλή από οποιαδήποτε ολόσωμη. Βέβαια, δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξει κάποιος κάτι, οπότε απλά μένουμε στις θεωρίες.

harris_x
25/06/2010, 04:36
Εδώ ακριβώς είναι το σημείο διαφωνίας μας :P Δε θεωρώ τη φόρμα μου λιγότερο ασφαλή από οποιαδήποτε ολόσωμη. Βέβαια, δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξει κάποιος κάτι, οπότε απλά μένουμε στις θεωρίες.
Θες να πεις ότι έχει την ίδια αντοχή το φερμουάρ και οι ραφές του απ' ότι το μονοκόμματο δέρμα;;;

BLiTzER
25/06/2010, 04:47
Θες να πεις ότι έχει την ίδια αντοχή το φερμουάρ και οι ραφές του απ' ότι το μονοκόμματο δέρμα;;;

Θέλω να πω ότι δεν πιστεύω ότι θα με "αφήσει" ποτέ το φερμουάρ σε πτώση. Εξάλλου προστατεύεται από δέρμα.

road spirit
25/06/2010, 04:52

δυστυχώς υπάρχει τρόπος και δεν είναι μόνο θεωρία... και αφού είσαι τόσο σίγουρος για το αντίθετο, εύχομαι να μη χρειαστεί να το μάθεις

bentouza
25/06/2010, 05:36
Θέλω να πω ότι δεν πιστεύω ότι θα με "αφήσει" ποτέ το φερμουάρ σε πτώση. Εξάλλου προστατεύεται από δέρμα.

αυτο που λες δεν ισχυει. η αστοχία θα έρθει απο το "τραβηγμα" του φερμουαρ οχι απο την επαφη του με τη ασφαλτο.

The decision is yours!

θυμασαι μηπως λεπτομερειες;; τι εταιρεια ηταν, αν ειχε περιμετρικο φερμουαρ η μονο στη μεση, αν σιγουρα την ειχε κουμπομενη, τετοια..

harris_x
25/06/2010, 06:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
αυτο που λες δεν ισχυει. η αστοχία θα έρθει απο το "τραβηγμα" του φερμουαρ οχι απο την επαφη του με τη ασφαλτο.

θυμασαι μηπως λεπτομερειες;; τι εταιρεια ηταν, αν ειχε περιμετρικο φερμουαρ η μονο στη μεση, αν σιγουρα την ειχε κουμπομενη, τετοια..
Η φόρμα είχε περιμετρικό φερμουάρ, και ήταν ενωμένη.

Έχεις πμ.

TROOPER
25/06/2010, 09:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
δυστυχώς υπάρχει τρόπος και δεν είναι μόνο θεωρία... και αφού είσαι τόσο σίγουρος για το αντίθετο, εύχομαι να μη χρειαστεί να το μάθεις

+1

aaantonio
15/07/2010, 05:02
ΕΠΕΙΔΗ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΣΕ
ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΦΟΡΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΟΥ Η ΜΠΟΥΦΑΝ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

MitsosNaked
15/07/2010, 21:47
Για σοβαρες διαφορες στην ασφαλεια μεταξυ ολοσωμης και διαιρουμενης(ειδικα μπουφαν και παντελονι) δεν εχω διαβασει ΠΟΥΘΕΝΑ. Το αδυνατο σημειο ειναι κυριως το μπροστινο μερος(οταν δεν καλυπτεται απο φερμουαρ 360 μοιρων) σε περιπτωση που συρθεις με την κοιλια που αν ψιλοεξεχει:winka: μπορει να παθεις εγκαυμα. Στον Αγγλικο τυπο παντως γιατροι εχουν γραψει επανειλημεννα πως για ατυχηματα ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ πιστα, η διαιρουμενη ειναι προτιμοτερη απο την ολοσωμη κυριως απο τους paramedics. Αυτο που επισης θα σκανναρω συντομα απο το περιοδικο Superbike, ειναι το αρθρο γιατρου εξπερ σε τροχαια που αναφερεται στο ποσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ειναι η καμπουρα σε περιπτωση ατυχηματος ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Η φιλοσοφια στο σχεδιασμο αγωνιστικου εξοπλισμου απεχει παρασαγγας απο τη φιλοσοφια του σχεδιασμου για προστατευτικο εξοπλισμο για χρηση δρομου.

Στην πιστα που ειναι ενα ελεγχομενο περιβαλλον, η ολοσωμη ειναι σαφως ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο τη διαιρουμενη. Στο δημοσιο δρομο διαιρουμενη.

Υ.Γ.
Να σας δω να σας πιανει κοψιμο και να πατε για χεσιμο σε κανα βρωμερο μαγαζι στην εθνικη ενω ειστε ταξιδι με την ολοσωμη, οπως με επιασε εμενα περυσι, που, αν δε φοραγα διαιρουμενη, θα ειχε τραγικη καταληξη, και μετα ελατε να μιλησουμε για ανεση!!:rotflmao: :rotflmao:

kiloMeater
16/07/2010, 06:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked

Υ.Γ.
Να σας δω να σας πιανει κοψιμο και να πατε για χεσιμο σε κανα βρωμερο μαγαζι στην εθνικη ενω ειστε ταξιδι με την ολοσωμη, οπως με επιασε εμενα περυσι, που, αν δε φοραγα διαιρουμενη, θα ειχε τραγικη καταληξη, και μετα ελατε να μιλησουμε για ανεση!!:rotflmao: :rotflmao: [/B]

my worst nightmare...
και το σκέφτομαι συχνά

road spirit
16/07/2010, 06:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Για σοβαρες διαφορες στην ασφαλεια μεταξυ ολοσωμης και διαιρουμενης(ειδικα μπουφαν και παντελονι) δεν εχω διαβασει ΠΟΥΘΕΝΑ. Το αδυνατο σημειο ειναι κυριως το μπροστινο μερος(οταν δεν καλυπτεται απο φερμουαρ 360 μοιρων) σε περιπτωση που συρθεις με την κοιλια που αν ψιλοεξεχει:winka: μπορει να παθεις εγκαυμα. Στον Αγγλικο τυπο παντως γιατροι εχουν γραψει επανειλημεννα πως για ατυχηματα ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ πιστα, η διαιρουμενη ειναι προτιμοτερη απο την ολοσωμη κυριως απο τους paramedics. Αυτο που επισης θα σκανναρω συντομα απο το περιοδικο Superbike, ειναι το αρθρο γιατρου εξπερ σε τροχαια που αναφερεται στο ποσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ειναι η καμπουρα σε περιπτωση ατυχηματος ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Η φιλοσοφια στο σχεδιασμο αγωνιστικου εξοπλισμου απεχει παρασαγγας απο τη φιλοσοφια του σχεδιασμου για προστατευτικο εξοπλισμο για χρηση δρομου.

Στην πιστα που ειναι ενα ελεγχομενο περιβαλλον, η ολοσωμη ειναι σαφως ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο τη διαιρουμενη. Στο δημοσιο δρομο διαιρουμενη.

Υ.Γ.
Να σας δω να σας πιανει κοψιμο και να πατε για χεσιμο σε κανα βρωμερο μαγαζι στην εθνικη ενω ειστε ταξιδι με την ολοσωμη, οπως με επιασε εμενα περυσι, που, αν δε φοραγα διαιρουμενη, θα ειχε τραγικη καταληξη, και μετα ελατε να μιλησουμε για ανεση!!:rotflmao: :rotflmao:

καλά όλα αυτά Μήτς (και το επιστημονικό και το ... χέσιμο :lol: ) , αλλά το αρχικό θέμα είναι για τα μεινεκτήματα της διαιρούμενης σε πίστα ...

MitsosNaked
16/07/2010, 07:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
καλά όλα αυτά Μήτς (και το επιστημονικό και το ... χέσιμο :lol: ) , αλλά το αρχικό θέμα είναι για τα μεινεκτήματα της διαιρούμενης σε πίστα ...

OK, δικιο εχεις. Απλα ειπα να γραψω αυτα τα ολιγα για γενικοτερη ενημερωση.....;)

MitsosNaked
16/07/2010, 21:04
Παραθετω και λιγο ακομα ενημερωτικο υλικο

If you are ever only going to do track days or ride on the road, then a two piece is safer than a one piece for a whole number of reasons.

A one piece is fine for the track where there is medical help close to hand, and by and large the injuries sustained can be dealt with quickly and fairly simply back at a medical centre if needs be.

However out on the road when it goes pear shaped, the nearest Ambulance is often miles away, and when they arrive a diagnosis has to be made quickly.

Now if you are wearing a one piece with a broken collar bone and lower body injuries, and bearing in mind it takes time to cut through body armour and 1.4 mm of leather, the only other alternative is to try and quickly peel your super duper one piece off your shoulder making the upper body injury even worse and certainly more painful, or risk leaving alone and hope to god that the lower body injury is nothing serious.

With a two piece, the jacket (and I am talking about zip together suits here) can easily be separated from the trousers allowing easy diagnosis of lower body injuries. Discomfort and increase to the severity of an injury to the upper body can be minimised and time is in now in favour of the medical crews.

A one piece is also designed for the racing crouch, so it goes very baggy around the lower body much more quickly than a two piece because the elastication and stress points are different, apart from the convenience factor that when you walk around with a one piece tied in a knot around your waist you are now stretching the leather on the sleeves.

I can quote you probably 50 examples of where someone wearing a one piece has bled to death on the side of the road because access to a burst vein has been restricted or time consuming, or where a severely broken leg has not been diagnosed properly, or where the rider has been in absolute agony whilst the medical personnel attempt to remove a suit over a smashed shoulder and collar bone to gain access to the riders stomach because most of his inners were sliding down the inside of his suit and they could not cut through the leather and armour quickly enough. And so the list goes on.

A two piece does not suffer that problem, and take into account on race track there are nice wide grass run off areas, and smooth tarmac and everyone is going the same way, and a medical team and Doctor are only seconds away, a luxury we don't have on the road.

If you want to minimise the risk (and I see stories like I mentioned every day) then consider a two piece full zip together over a one piece race suit, believe me you won't regret it.

Πηγη: visordown.com

BLiTzER
16/07/2010, 21:36
Περίληψη: Είχα δίκιο.

MitsosNaked
17/07/2010, 05:44
Περίληψη: Είχα δίκιο.

Δεν την παλευεις !!! :lol: :lol:

Allst@rf
17/07/2010, 08:20
:a02: :a02: :a018: :a018: :a023: :a023:

kouremenos
19/07/2010, 19:28
τελικά το παιδί που πήρε 300 ευρώ την φόρμουλα δεν έδωσε πληροφορίες εεεεεε!!!