PDA

View Full Version : Διανομεας και βιβλιαριο υγειας.

Panos1313
28/06/2010, 03:52
Λεπον. Ειμαι ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και κανω κλασσικη 8ωρη δουλεια γραφειου (προγραμματιστης). Θελω να δουλεψω το απογευμα ως διανομεας ενα τετραωρο για μερικα εχτρα φραγκα. Βρισκω μια αγγελια για θεση διανομεα σε φαγαδικο που ζητουσε ομως Βιβλιαριο υγειας. Παιρνω τηλεφωνο και πρωτη ερωτηση ειναι "εχεις βιβλιαριο υγειας?"

Εγω τωρα εχω βιβλιαριο υγειας ως ασφαλισμενος στο τεβε(Πλεον ειμαι στο ΙΚΑ, αλλα δεν εχω προλαβει να βγαλω ακομα του ΙΚΑ οποτε ειμαι με του ΤΕΒΕ), αλλα γιατι μου ζητησε βιβλιαριο υγειας? Κανοντας μια μικρη ερευνα ΜΑΛΛΟΝ χρειαζεται βιβλιαριο υγειας για να σε προσλαβουνε ως υπαλληλο που "χειριζεται" τροφιμα. (και καλα να μην εχεις καμια αρρωστια?)

Το προβλημα ειναι οτι εγω νομιζα οτι τα λευτα θα ειναι μαυρα και χωρις καμια προσληψη οπως γινεται στο 90% των διανομεων σε φαγαδικα. Βασικα, εχω καν τη δυνατοτητα να προσληφθω εφοσον εχω ηδη δουλεια? Και εφοσον προσληφθω, τα λευτα που θα παιρνω δεν θα φορολογουνται κανονικα? Και αν φορολογουνται κανονικα γιατι η αγγελια γραφει "Αμοιβη χ ευρω την ωρα.Πληρωμη αυθημερον". Εχω ραντεβου αυριο μαζι του το απογευμα, αλλα καλο ειναι να ξερω πως εχουν τα πραγματα.Δεν ξερω αν καποιος εχει βρεθει σε παρομοια θεση και μπορει να βοηθησει, ευχαριστω!

ΥΓ. Αποτι καταλαβα θα κυκλοφορω με μηχανακι του φαγαδικου, οχι το δικο μου

Cpt. Haddock
28/06/2010, 03:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos1313
[...]Το προβλημα ειναι οτι εγω νομιζα οτι τα λευτα θα ειναι μαυρα και χωρις καμια προσληψη οπως γινεται στο 90% των διανομεων σε φαγαδικα. Βασικα, εχω καν τη δυνατοτητα να προσληφθω εφοσον εχω ηδη δουλεια? Και εφοσον προσληφθω, τα λευτα που θα παιρνω δεν θα φορολογουνται κανονικα? Και αν φορολογουνται κανονικα γιατι η αγγελια γραφει "Αμοιβη χ ευρω την ωρα.Πληρωμη αυθημερον". Εχω ραντεβου αυριο μαζι του το απογευμα, αλλα καλο ειναι να ξερω πως εχουν τα πραγματα.Δεν ξερω αν καποιος εχει βρεθει σε παρομοια θεση και μπορει να βοηθησει, ευχαριστω![...]

Δεν ειναι καλύτερο να μην ειναι μαυρα τα λεφτα; :winka:

Μπορείς να κανεις όσες δουλειές θέλεις, αλλα η διπλη ασφάλιση δεν σημαινει διπλη σύνταξη (τα δευτερα ένσημα πανε λιγο χαμένα....). Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο η εταιρία στην οποία δουλεύεις το πρωί να εχει πολιτική τέτοια που να μην επιτρέπει δεύτερες δουλειές (τουλαχιστον χωρίς έγκριση).

Καλό ειναι να το ψαξεις κι εκει. :wave2:

kachius
28/06/2010, 04:11
Μπορεί και να γράφω βλακείες (αλλά μπορεί κάποιος να καταλάβει τι εννοώ και να με διορθώσει)
αλλά νομίζω ότι εσύ αναφέρεσαι στο "βιβλιάριο ασθενείας" (αυτό παίρνεις από τα ασφα-ληστικά ταμεία).
Το "βιβλιάριο υγείας" είναι αυτό που έχουμε από μωρά και ουσιαστικά γράφει τα εμβόλια που έχουμε κάνει...:look: :confused:

VALES
28/06/2010, 04:18
Το βιβλιάριο υγείας θα το ζητήσει ή η αστυνομία ή η αγορανομία. Δεν έχει να κάνει με μαύρα λεφτά ή άσπρα.
Και είναι μόνο και μόνο για να δουν αν δεν έχεις καμία αρρώστια. Θα ήθελες να σου σερβίρω φαγητό ενώ έχω... φυματίωση?

Gandalf dr685sm
28/06/2010, 04:18
όντως... άλλο το βιβλιάριο ασθενείας και άλλο το υγείας. Όσον αφορά τα μαύρα χρήματα... καλύτερα να είναι με ένσημα και νόμιμα για να μην σε πιάσουν σε κανά δόκανο της εφορίας και τρέχεις και δεν φτάνεις μετά. Όσον αφορά το καθεστώς πληρωμής... υπάρχει και κατηγορία ωρωμίσθιων υπαλλήλων.

Γενικά σκέψου οτι αν είναι και νόμιμη δουλειά σε καλύπτει για εργατικό ατύχημα (μηχανάκι θα καβαλάς) που θα σε καλύπτει και στην πρώτη σου δουλειά.

Όσον αφορά το ασυμβίβαστο εργασίας με την πρωινή σου δεν θα έχεις πρόβλημα σίγουρα καθώς τα αντικείμενα εργασίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Συνήθως τα NDA (non disclosure agreements) που υπογράφεις κατά την πρόσληψη σου έχουν να κάνουν με το αντικείμενο εργασίας και τα προϊόντα του για να μην πάνε σε ανταγωνιστή. Αν τώρα σαν διανομέας μοιράζεις και κανά λογισμικό σε cd, ... ε τότε μάλλον θα έχεις πρόβλημα...:lol: :lol: :lol:

Gandalf

Panos1313
28/06/2010, 04:33
Χμ, απλα παντα νομιζα οτι οποιος ειναι υπαλληλος δεν μπορει να κανει δευτερη υπαλληλικη δουλεια. Μαλλον εκανα λαθος:p Και οντως εχω υπογραψει κατι σαν αυτο που λες Gandalf.

Πηρα τηλεφωνο και τη μανα μου και οντως αλλο το βιβλιαριο υγειας αλλο το ασθενειας.Απ'οτι φαινεται εχω ενα χρωματος σιελ βιβλιαριο υγειας απο οταν ημουν πιτσιρικι που μεσα γραφει τα εμβολια κτλπ. Αλλα αυτο αμφιβαλλω αν ειναι εγκυρο πλεον ετσι? Θα χρειαζεται και καποια ανανεωση

Οσο για τα μαυρα, αν παιρνω τα λευτα που λεει η αγγελια για καθε ωρα, στο χερι, κανενα προβλημα και ας κολλαει οσα ενσημα θελει. Αν ειναι να χανω ενα 30% ή οσο είναι σε διπλες ασφαλειες/φορους/οτιδηποτε θα προτιμησω τα μαυρα γνωριζοντας (και) τις συνεπειες αυτης της αποφασης.

Cpt. Haddock
28/06/2010, 04:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
[...]Όσον αφορά το ασυμβίβαστο εργασίας με την πρωινή σου δεν θα έχεις πρόβλημα σίγουρα καθώς τα αντικείμενα εργασίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Συνήθως τα NDA (non disclosure agreements) που υπογράφεις κατά την πρόσληψη σου έχουν να κάνουν με το αντικείμενο εργασίας και τα προϊόντα του για να μην πάνε σε ανταγωνιστή. Αν τώρα σαν διανομέας μοιράζεις και κανά λογισμικό σε cd, ... ε τότε μάλλον θα έχεις πρόβλημα...:lol: :lol: :lol:
Gandalf

Δεν ειναι απαραίτητο αυτό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο "πρωινος" εργοδότης μπορεί να έχει θέμα με τη δεύτερη δουλειά, ειδικά εαν αυτή εχει ρίσκο τραυματισμου (διανομέας κλπ). Πανο, θα προτεινα να ρωτήσεις την πολιτικη της εταιρίας σου σε αυτό το θέμα, περαν των NDA's που έχεις υπογράψει και που έχουν να κάνουν με το θεμα της δουλειάς...

[...]Οσο για τα μαυρα, αν παιρνω τα λευτα που λεει η αγγελια για καθε ωρα, στο χερι, κανενα προβλημα και ας κολλαει οσα ενσημα θελει. Αν ειναι να χανω ενα 30% ή οσο είναι σε διπλες ασφαλειες/φορους/οτιδηποτε θα προτιμησω τα μαυρα γνωριζοντας (και) τις συνεπειες αυτης της αποφασης.

Εαν ειναι να προτιμούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ανασφάλιστοι, μετά μη λέτε οτι φταίνε τα αφεντικά...

:wave2:

kachius
28/06/2010, 04:39
απο οταν ημουν πιτσιρικι που μεσα γραφει τα εμβολια κτλπ. Αλλα αυτο αμφιβαλλω αν ειναι εγκυρο πλεον ετσι? Θα χρειαζεται και καποια ανανεωση

δε νομίζω, έγκυρο πρέπει να είναι

maintenance
28/06/2010, 04:48
εφοσον ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος, θελει το περιφημο "βιβλιαριο υγειας" που εκδιδεται απο την Νομαρχια, και αφου εχεις κανει συγκεκριμενες εξετασεις σε ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομειο και ΜΟΝΟ.

απο καντινα και καφετερια εως λατζα σε ξενοδοχειο.

ειναι λιγο βαβουρα ομολογω..

LogOutGoRide
28/06/2010, 04:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από maintenance
εφοσον ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος, θελει το περιφημο "βιβλιαριο υγειας" που εκδιδεται απο την Νομαρχια, και αφου εχεις κανει συγκεκριμενες εξετασεις σε ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομειο και ΜΟΝΟ.

απο καντινα και καφετερια εως λατζα σε ξενοδοχειο.

ειναι λιγο βαβουρα ομολογω..

Kαι έχει διάρκεια 5 χρόνια

Χρειάζονται δύο πράγματα ,μια ακτινογραφία θώρακα και μια εξέταση απο αυτό που δεν λέμε στο τραπέζι όταν τρώμε

Έβγαλα πριν έναν χρόνο

maintenance
28/06/2010, 04:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από honda kos

Χρειάζονται δύο πράγματα ,μια ακτινογραφία θώρακα και μια εξέταση απο αυτό που δεν λέμε στο τραπέζι όταν τρώμε

Έβγαλα πριν έναν χρόνο

και αιμα.... αυστραλιανο αντιγονο.

LogOutGoRide
28/06/2010, 04:55
και αιμα.... αυστραλιανο αντιγονο.

Περίεργο δεν μου ζήτησε κανείς τέτοια εξέταση

maintenance
28/06/2010, 04:59
Περίεργο δεν μου ζήτησε κανείς τέτοια εξέταση

περιεργο οντως.... και εγω περισυ το εβγαλα και ηταν πακετο οι εξετασεις.

Και μαλιστα το εβγαλαν και καποιοι συναδελφοι μαζι με μενα και σε ολους πηραν το πανακριβο αιμα μας....:(

LogOutGoRide
28/06/2010, 05:03
...και ηταν πακετο οι εξετασεις.

Τι εννοείς πακέτο;

Τελείωσα σε μισή ώρα με τις εξετάσεις και επειδήΣ είχα γνωστό στην νομαρχία ,πήρα το βιβλιάριο την ίδια μέρα :p

maintenance
28/06/2010, 05:06
Τι εννοείς πακέτο;

Τελείωσα σε μισή ώρα με τις εξετάσεις και επειδήΣ είχα γνωστό στην νομαρχία ,πήρα το βιβλιάριο την ίδια μέρα :p

πακετο εννοω οτι, λεγοντας τι θες, οι εξετασεις ειναι καθορισμενες...... αυθημερον το πηρα και εγω.....:D

LogOutGoRide
28/06/2010, 05:09
αυθημερον το πηρα και εγω.....:D

Ε Λ Λ Α Δ Α Ρ Α :sun:

g.kounoupis
28/06/2010, 05:17
κανονικά θέλει εξετάσεις αίματος για hiv υπατήτιδα και κάτι ακόμα
θέλει ακτίνα θώρακα
κόπρανα που πίνεις ένα ζουμί απο το βράδυ
καμια 100,00eyro
και το βιβλιάριο αυτό δεν έχει καμία σχέση με ασφάλιση

blackbusa
28/06/2010, 05:17
για βιβλιαριο υγειας θα χρειαστεις 4(αν θυμαμαι καλα) φωτογραφιες....μια εξεταση θωρακος....και μια εξεταση κοπρανων...σε δημοσιο νοσοκομειο...απο την στιγμη που δεν θα εχεις αμεση επαφη με την παραγωγη και την επεξεργασια των τροφιμων αλλα θα τα μεταφερεις μονο δεν χρειαζονται εξετασεις αιματος...σου προτινω να πας στον Πειραια και να δηλωσεις οτι θα δουλεψεις σε εκεινη την περιοχη (αν εισαι Αθηνα εννοειτε παντα) για να παρεις το βιβλιαριο αμεσα....

toulis
28/06/2010, 07:45
Ότι είπαν και πιο πάνω

Αίματος θώρακα κόπρανα δηλαδή

Μπορείς να τα κάνεις και σε ιδιωτικό δεν είναι αναγκαίο το δημόσιο

Αν δεν τα κάνεις και σε πιάσουν πας αυτόφωρο

Αν κάνουν έλεγχο στο μαγαζί είναι το πρώτο που ζητάνε

Τώρα όσο για την ασφάλιση γνώμη μου βέβαια αλλά καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου αν είναι να δουλέψεις ανασφάλιστος σε τέτοια δουλειά

Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι καλό είναι να οδηγάς μηχανάκι του μαγαζιού ( νομικά πάντα )
Όπως επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι σαν επάγγελμα υπάρχουν αρκετές αμφισβητήσεις για την νομιμότητα του καθώς στην πραγματικότητα είναι μεταφορά τροφίμων κατά την οποία θεωρητικά χρειάζεται πιστοποιημένο όχημα πράγμα το οποίο δεν υφίσταται.

Κυνός δεν κουνιόμαστε σε κανέναν γιατί αν ξέρει και θέλει μας τραβάει άνετα ( εδώ και όχι μόνο κολλάει το μηχανάκι του μαγαζιού )

iosif
28/06/2010, 07:49
οπωσδηποτε ασφαλιση

διανομες=πολλα χιλιομετρα=κινδυνοι

koulis19
28/06/2010, 17:34

Έβγαλα πριν έναν χρόνο Ετσι ακριβως.Λογικα για αυτο του ζητανε και βιβλιαριο.Οχι για ασφαλιση.

jfx
28/06/2010, 17:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Εαν ειναι να προτιμούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ανασφάλιστοι, μετά μη λέτε οτι φταίνε τα αφεντικά...

δεν είναι μαλακας κανενας να προτιμαει να δουλευει ανασφαλιστος παρά ασφαλισμενος.
Οταν ομως ο εργοδοτης θετει το διλημμα, ή ασφαλιση ή λιγα παραπανω λεφτα, δε φταιει μονο ο εργαζομενος όταν έχει αναγκη χρήματα να προτιμησει τα χρήματα.
---------------------

@Panos1313

Πολλοι εργοδοτες ντελιβεραδων σου δινουν λιγα παραπανω αμα θελεις να δουλεψεις ανασφαλιστος.
Εχω πετυχει κι αλλους που δινουν τα ίδια ακριβως είτε θες να ασφαλιστεις είτε οχι.
Υπαρχουν κι αλλοι που σε ασφαλιζουν θες δε θες, να μην εχουν μπλεξιματα με νομους κτλ
και υπαρχουν κι αλλοι που δε σε ασφαλιζουν ακομα κι αν θες.

Ρωτα τον οταν θα πας, απο κοντα τι δεχεται να κάνει αυτος με το θεμα της ασφαλισης.
Αν δε συμφωνεις , ρωτα και σε κανεναν άλλο.

Τιπ: Ξεκαθαρισε πριν να πιασεις δουλεια , τι απαιτησεις εχεις απο το αφεντικο για τη συντηρηση της μηχανης που σου παρεχει. πολλα μαγαζια δινουν κατι παρτάλια παπια που δε μπορεις να φανταστεις
ποσο επικινδυνο ειναι να τα οδηγας. Πες του απο πριν τι ζητας σε αυτο τον τομεα.

g.kounoupis
28/06/2010, 18:33
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
[B]Ότι είπαν και πιο πάνω

Αίματος θώρακα κόπρανα δηλαδή

Μπορείς να τα κάνεις και σε ιδιωτικό δεν είναι αναγκαίο το δημόσιο

Αν δεν τα κάνεις και σε πιάσουν πας αυτόφωρο

Αν κάνουν έλεγχο στο μαγαζί είναι το πρώτο που ζητάνε

αυτόφωρο δεν έχει αλλά έχει πρόστιμο αρκετά μεγάλο
τις εξετάσεις τις κάνεις μόνο στο δημόσιο !!!!!!!

Panos1313
28/06/2010, 18:40
Παιδια, στο πρωτο ποστ ανεφερω οτι εχω 8ωρη κανονικη δουλεια, οποτε μια ασφαλεια ΙΚΑ την εχω. Επειδη βλεπω εχετε επικεντρωθει πολυ στο θεμα της ασφαλειας.

Καταταλλα πηγα εκει σημερα και μου δειξε το βιβλιαρακι που χρειαζεται. Θα δω αυριο αν ειναι γρηγορο/ευκολο να το βγαλω στην hometown μου, αλλιως βλεπουμε. Οσο για τα μηχανακια εχεις ενα δικιο, αν και δεν ζηταω πολλα πραγματα. Φωτα, υποφερτα λαστιχα και ενα καλο μπροστινο δισκοφρενο (το κινεζικο παπι που εχω εχει αριστο δισκοφρενο πχ για τις αναγκες μου)

Lioulios
28/06/2010, 18:43
Μιας και το έχω και εγώ το βιβλιάριο λόγο δουλειάς θα σου πω σίγουρα ότι οι από πάνω τα λένε σωστά .
Εξετάσεις και Άγιος ο Θεός .
Για μερικές ειδικότητες έχει άλλες εξετάσεις και για άλλες ειδικότητες άλλες ,αλλά οι βασικές είναι οι ίδιες .

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
για βιβλιαριο υγειας θα χρειαστεις 4(αν θυμαμαι καλα) φωτογραφιες....μια εξεταση θωρακος....και μια εξεταση κοπρανων...σε δημοσιο νοσοκομειο...απο την στιγμη που δεν θα εχεις αμεση επαφη με την παραγωγη και την επεξεργασια των τροφιμων αλλα θα τα μεταφερεις μονο δεν χρειαζονται εξετασεις αιματος...σου προτινω να πας στον Πειραια και να δηλωσεις οτι θα δουλεψεις σε εκεινη την περιοχη (αν εισαι Αθηνα εννοειτε παντα) για να παρεις το βιβλιαριο αμεσα....

:wave2: Έτσι είναι . Εγώ έκανα και μαντού .

Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
δε νομίζω, έγκυρο πρέπει να είναι Με την καμία . Κάθε 5 χρόνια ανανέωση .Δηλ ξαναπάλι ΟΛΕΣ οι εξετάσεις από την αρχή σαν να μην έχεις βιβλιάριο (όχι απλά μία σφαγίδα).

jfx
28/06/2010, 21:11
Παιδια, στο πρωτο ποστ ανεφερω οτι εχω 8ωρη κανονικη δουλεια, οποτε μια ασφαλεια ΙΚΑ την εχω. Επειδη βλεπω εχετε επικεντρωθει πολυ στο θεμα της ασφαλειας.

Καταταλλα πηγα εκει σημερα και μου δειξε το βιβλιαρακι που χρειαζεται. Θα δω αυριο αν ειναι γρηγορο/ευκολο να το βγαλω στην hometown μου, αλλιως βλεπουμε. Οσο για τα μηχανακια εχεις ενα δικιο, αν και δεν ζηταω πολλα πραγματα. Φωτα, υποφερτα λαστιχα και ενα καλο μπροστινο δισκοφρενο (το κινεζικο παπι που εχω εχει αριστο δισκοφρενο πχ για τις αναγκες μου)

Κι εγω αυτά που λες ζητουσα (+ καθρεφτες). τα απολύτως απαραιτητα δηλαδη για να μη σκοτωθω.
Ομως όταν απευθύνεσαι σε α)αφεντικό και β)σε ανθρωπο που μαλλον δεν καβαλαει αυτος μηχανη, αυτα τα αυτονοητα για σενα δεν έχει κανενα λόγο να τα βάλει αν δε του φερνουν κανα φραγκο.
Και ειδικα αν δε καταλαβαινει τι είναι και τι όχι θεμα ασφαλειας. Οχι μη παθεις εσυ κατι.. οχι οχι. μη μπλεξει μωρε με εργατικά ατυχηματα και τετοιες ιστοριες.

Αμα τωρα τον πείσεις ότι με αυτα τα 2 πραγματακια θα σαι πιο αποδοτικος, θα στα βαλει την ιδια μερα :lol:

Panos1313
29/06/2010, 03:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa

Τεσπα επειδη αποφασισα να την κανω τη διαδικασια (50 ευρω για 5 χρονια ισχυ μια χαρα ειναι, ασε που θα το χω ευκαιρο σε μια κακη συγκυρια, πχ να μεινω ανεργος), πως ξεκιναω τη διαδικασια?
Απλα παω σε ενα δημοσιο νοσοκομειο και λεω θελω να κανω αυτο και αυτο? ή ξεκιναω απο τη νομαρχια πρωτα? (το δειγμα για την εξεταση κοπρανων μπορω να το εχω ετοιμο πιο νωρις?)

Lioulios
29/06/2010, 03:54
Τεσπα επειδη αποφασισα να την κανω τη διαδικασια (50 ευρω για 5 χρονια ισχυ μια χαρα ειναι, ασε που θα το χω ευκαιρο σε μια κακη συγκυρια, πχ να μεινω ανεργος), πως ξεκιναω τη διαδικασια?
Απλα παω σε ενα δημοσιο νοσοκομειο και λεω θελω να κανω αυτο και αυτο? ή ξεκιναω απο τη νομαρχια πρωτα? (το δειγμα για την εξεταση κοπρανων μπορω να το εχω ετοιμο πιο νωρις?)
Κάνε αυτά και πήγαινέ τους τα μετά στη Νομαρχία .http://www.nada.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=127&Itemid=186&limit=1&limitstart=4
που να είσαι έτοιμος ...Μη χάνεις και χρόνο

Panos1313
29/06/2010, 04:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
Κάνε αυτά και πήγαινέ τους τα μετά στη Νομαρχία .http://www.nada.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=127&Itemid=186&limit=1&limitstart=4
που να είσαι έτοιμος ...Μη χάνεις και χρόνο

Σε ευχαριστω! Η βεβαιωση εργοδοτη με προβληματισε ομως. Τι να την κανει τη βεβαιωση εργοδοτη? Δεν μπορω να το βγαλω πριν βρω εργοδοτη?

sergiosm
29/06/2010, 04:10
Σου ζήτησε βιβλιάριο υγείας γιατί το κατάστημα είναι "υγειονομικού ενδιαφέροντος" και όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να είναι υγιείς.

Φαντάζεσαι να έχεις κάποια μεταδοτική ασθένεια και να μεταφέρεις φαγητό;;

Και όχι μόνο αυτό.
Αν δεν έχεις βιβλιάριο υγείας η σύμβαση εργασίας είναι ΑΚΥΡΗ το οποίο σημαίνει ότι μπορεί όταν σε απολύσει να ΜΗΝ σου δώσει αποζημίωση.

Lioulios
29/06/2010, 05:33
Σε ευχαριστω! Η βεβαιωση εργοδοτη με προβληματισε ομως. Τι να την κανει τη βεβαιωση εργοδοτη? Δεν μπορω να το βγαλω πριν βρω εργοδοτη? Πονεμένη ιστορία .
Απλά από το λογιστή του θα πάρεις ένα χαρτί που θα λέει ότι εργάζεσαι "υγειονομικού ενδιαφέροντος" κατάστημα . Συνενοήσου με το αφεντικό.

Για αλοδαπούς ας πούμε για άδεια εργασίας πάλι χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη . Ψιλοκουλό ,αλλά τι να κάνουμε !

blackbusa
29/06/2010, 05:58

και παλι με καποια επιφυλαξη (εχουν περασει πολλα χρονια)....πας σε δημοσιο νοσοκομειο και τους λες οτι θελεις μια ακτινα θωρακος και μια εξεταση κοπρανων για βιβλιαριο υγειας...το πρωτο ειναι ευκολο και γινετε αμεσα...το δευτερο θελει γαντακια και ενα πλαστικο δοχειο (μην τους πας κανα φιδι :lol: :lol: :lol: )....σε ενα απλο φαρμακειο νομιζω μπορεις να το αγορασεις...πας το αφηνεις και σε καμμια εβδομαδα (αν θυμαμαι καλα παλι) εχεις τα αποτελεσματα ποσο καιρο θα ζησεις....μετα πας στον Πειραια (Γρηγοριου Λαμπρακη κατι ειχα παει εγω) και βγαζεις βιβλιαριο υγειας αμεσα...

υ.γ. αυτες τις διαδικασιες τις ειχα κανει πριν καμμια 6ετια....δεν νομιζω να εχει αλλαξει κατι...

Panos1313
29/06/2010, 06:26
Σε ευχαριστω!

ares_tz
29/06/2010, 07:20
Γεια σας,

Είμαι κάτοχος τέτοιου βιβλιαρίου υγείας αλλά έχει λήξει γιατί είχε διάρκεια 5 έτη..τι γίνεται τώρα?
μπορώ να κάνω ανανέωση του υπάρχοντος βιβλιαρίου στην Νομαρχία ? σωστά?

Cpt. Haddock
29/06/2010, 07:29
[...] (το δειγμα για την εξεταση κοπρανων μπορω να το εχω ετοιμο πιο νωρις?)

ειναι φοβερό πάντως το τί πληροφορία μπορεί να αναζητήσει κανείς σε ενα μοτοσυκλεττιστικο φόρουμ... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:bigcry:

Lioulios
29/06/2010, 08:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
Γεια σας,

Είμαι κάτοχος τέτοιου βιβλιαρίου υγείας αλλά έχει λήξει γιατί είχε διάρκεια 5 έτη..τι γίνεται τώρα?
μπορώ να κάνω ανανέωση του υπάρχοντος βιβλιαρίου στην Νομαρχία ? σωστά?
Δες
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
Κάθε 5 χρόνια ανανέωση .Δηλ ξαναπάλι ΟΛΕΣ οι εξετάσεις από την αρχή σαν να μην έχεις βιβλιάριο (όχι απλά μία σφαγίδα).
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ειναι φοβερό πάντως το τί πληροφορία μπορεί να αναζητήσει κανείς σε ενα μοτοσυκλεττιστικο φόρουμ... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:bigcry: Τα πάντα όλα :lol: