PDA

View Full Version : Τα ιαπωνικα δεν σπανε....ΜΥΘΟΣ

Σελίδες : [1] 2

konsttanttinos
30/06/2010, 13:01
Για να μην πολυλογω...
Απο Βολο προς Λαρισα, 2 σχεδον χλμ πριν την εξοδο για κιλελερ, εχοντας στο κοντερ σεβαστα χλμ, εγω μπροστα με το tuono και πισω το φιλαρακι μου με R6 '07, 16Κ χλμ, ακουει εναν ηχο απο κατω του και αμεσως γεμιζει λαδια το αριστερο του ποδι, το μηχανακι, η πισω ροδα, ο δρομος.
Αφου καταφερε και το εσωσε - ειχε Αγιο, σταματαει δεξια.Προσπαθω να τον ηρεμησω και μετα τραβηξα μερικες φωτογραφιες, προκειμενου να με βοηθησετε να βρουμε τι μπορει να προξενησε τετοια ζημια.

202751

konsttanttinos
30/06/2010, 13:02
:mad:

202755

konsttanttinos
30/06/2010, 13:03
:eek:

202759

konsttanttinos
30/06/2010, 13:04
:sick:

202754

konsttanttinos
30/06/2010, 13:05
:cry:

202756

konsttanttinos
30/06/2010, 13:06
:bigcry:

202757

konsttanttinos
30/06/2010, 13:08
:eek:

202760

SVX
30/06/2010, 13:12
:smokin: η θεωρια καταρρεει...

faraway
30/06/2010, 13:12
Τα ιαπωνικα δεν σπανε....ΜΥΘΟΣ

BUSTED !!!!

dmf
30/06/2010, 13:16
εσπασε ο κινητηρας;; :confused:

filipp0s
30/06/2010, 13:16
Πολυ λαδουρια το yamapa :sick: αφου δεν εφυγε ο φιλος παλι καλα!

road spirit
30/06/2010, 13:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
... με R6 '07 ... konsttanttinos, υπάρχουν αρκετά ρ6 με σπασμένη μπιέλα ... that's no news δυστυχώς ... ευτυχώς που ο φίλος σου δεν έπαθε τίποτα

ASTRAKITCAR
30/06/2010, 13:23
ειρθε απο service το μηχανακι ή το ειχε για κανα μηνα πχ στην ιδια μηχανικη κατασταση πριν το ατυχημα?

konsttanttinos
30/06/2010, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
εσπασε ο κινητηρας;; :confused:

Απ'οτι βλεπεις εσπασε ο κορμος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από filipp0s
αφου δεν εφυγε ο φιλος παλι καλα!

Αυτο πανω απ'ολα.

KaTaNaS
30/06/2010, 13:24
Πολύ τυχερος που δεν επεσε!

Περαστικα στην τσέπη, καλά ξεμπερδέματα! Είναι σε εγγύηση το μοτόρι; Αν ναί (αλλά ακόμα και σε περιπτωση που οχι) η Μοτοδυναμική εχει αποδείξει πως είναι απο τις πιο συζητήσιμες και λογικές αντιπροσωπείες μοτο στην Ελλάδα, για αυτο και στη θέση σας το ρπώτο που θα έκανα ειναι να ερθω σε επαφη μαζι τους, πριν βγαλω οτιδηποτε δημοσια! :wave2:

miscelano
30/06/2010, 13:26
πω ρε φιλε ασε τα ιαπωνικα και να λες παλι καλα που ειναι καλα το παιδι.....κι εγω επαθα το ιδιο ακριβως πραγμα σε εθνικη και 2πλος και ξερω πως ειναι......χεστηκα πανω μου.....γαματα...

konsttanttinos
30/06/2010, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
ειρθε απο service το μηχανακι ή το ειχε για κανα μηνα πχ στην ιδια μηχανικη κατασταση πριν το ατυχημα?

Ξεχασα να το αναφερω.
Το μηχανακι αγοραστηκε πριν 5 (πεντε) μερες, απο γνωστο καταστημα του βολου, με 6μηνη γραπτη εγγυηση και service πριν την παραδοση.

Nostra
30/06/2010, 13:28
Τα ιαπωνικα δεν σπανε....ΜΥΘΟΣ

:nono: :nono: :nono: :nono:

Τα Ηonda δεν σπάνε.... :D :D :D

eventually .... όλα σπάνε... :rolleyes:

faraway
30/06/2010, 13:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra

Τα Ηonda δεν σπάνε.... :D :D :D

ποια εννοείς αυτά με τα γρέζια στο κάρτερ που τα κάνουν ανάκληση??:lol: :lol:

miscelano
30/06/2010, 13:30
Ξεχασα να το αναφερω.
Το μηχανακι αγοραστηκε πριν 5 (πεντε) μερες, απο γνωστο καταστημα του βολου, με 6μηνη γραπτη εγγυηση και service πριν την παραδοση.

θελει μια καλη μηνυση τωρα ο γνωστος καταστηματαρχης να γουσταρει...

faraway
30/06/2010, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από miscelano
θελει μια καλη μηνυση τωρα ο γνωστος καταστηματαρχης να γουσταρει...

αν δεν τον καλύψει !!!!

makis206
30/06/2010, 13:35
Πω ρε φίλε, πόνος ψυχής.. δυστυχώς απ'ότι φαίνεται τίποτα δεν ξεφεύγει και με τίποτα δεν μπορείς να έχεις το κεφάλι σου απόλυτα ήσυχο..

Καλά ξεμπερδέματα στον φίλο σου και μη χειρότερα, ας ανάψει κι ένα κεράκι..:(

konsttanttinos
30/06/2010, 13:36
Τον στριμωξα μολις μας ανεφερε για ''επισκευη'', και επειδη ειμουν διαβασμενος απο ενα παρομοιο περιστατικο με sv650 εδω μεσα, ηξερα να μιλησω και προς το παρον συμφωνησαμε για αντικατασταση ολης της μηχανης.

konsttanttinos
30/06/2010, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Πω ρε φίλε, πόνος ψυχής.. δυστυχώς απ'ότι φαίνεται τίποτα δεν ξεφεύγει και με τίποτα δεν μπορείς να έχεις το κεφάλι σου απόλυτα ήσυχο..

Καλά ξεμπερδέματα στον φίλο σου και μη χειρότερα, ας ανάψει κι ένα κεράκι..:(

Σ'ευχαριστω Μακη, και να'σαι σιγουρος οτι το κερακι θα γινει λαμπαδα γιατι πεθανα και αναστηθηκα σημερα μ'αυτα που ειδα.

devil's animal
30/06/2010, 13:40
καλα ξεμπερδεματα στο φιλαρακι σου....

το ειχε τσεκαρει αν ειχε επαρκες λαδακι μεσα??:look:

konsttanttinos
30/06/2010, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
καλα ξεμπερδεματα στο φιλαρακι σου....

το ειχε τσεκαρει αν ειχε επαρκες λαδακι μεσα??:look:

Την προηγουμενη παρασκευη μπροστα του εκαναν το service και εβαλαν σχεδον 4 λιτρα λαδι με αλλαγη φιλτρου και το πηρε.

menelaos46
30/06/2010, 13:46
Αγιο ειχε που δεν επεσε, το οτι το ειχε 5 μερες βρωμαει....
Καλα ξεμπερδεματα.

Tpap
30/06/2010, 13:55
Ένα μπιελάκι on the go...τίποτε ιδιαίτερο.

Πάλι καλά να λέτε που το παλλικάρι κατάφερε και έσωσε την κατάσταση.... :beer:

McTalas
30/06/2010, 14:02
σε ενα manual απο ρ6 του 06 βλεπω πως η χορητικοτητα του λαδιου μαζι με αλλαγη φιλτρου ειναι 2.6lt.

road spirit
30/06/2010, 14:07
Την προηγουμενη παρασκευη μπροστα του εκαναν το service και εβαλαν σχεδον 4 λιτρα λαδι με αλλαγη φιλτρου και το πηρε. :eyepop: αν είναι έτσι, να χαρώ εγώ μηχανικό και ορίστε το ΜΠΑΜ του κινητήρα

(δεν νομίζω να διαφέρουν τα 600αρια SS μεταξύ τους τόσο πολύ... του πούστη ... το δικό μου παίρνει 2,9 λιτ ΜΕ αλλαγή φίλτρου... )

Cpt. Haddock
30/06/2010, 14:11
Την προηγουμενη παρασκευη μπροστα του εκαναν το service και εβαλαν σχεδον 4 λιτρα λαδι με αλλαγη φιλτρου και το πηρε.

3.6 παίρνει το tiger... σαν πολλα δεν του έβαλε; :look: :confused: :sick:

konsttanttinos
30/06/2010, 14:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
3.6 παίρνει το tiger... σαν πολλα δεν του έβαλε; :look: :confused: :sick:

Ετσι λεω κι εγω, εκτος κι αν δεν προσεξε καλα.Σε περιπτωση που εγινε τετοιο λαθος δεν θα ειχαμε απο καπου μια ενδειξη, κατι που να το δειχνει τελοσπαντων?Εχω κολλησει ρε πστ μου τωρα και δεν μπορω να σκεφτω κατι.

sniper
30/06/2010, 14:18
τι σχεση εχει το μπουρδέλ@κι σου με τα σοβαρά μηχανάκια; :lol: :lol:

Σοβαρά τώρα, καθε μηχανή παίρνει την δική της ποσότητα λαδιού....

Αλλά και χωρίς μάνιουαλ.... έχει δείκτη το κάθε μπουρδέλ@....

McTalas
30/06/2010, 14:20
.δεν ξερω αν θα φανει καλα...

transalpblack
30/06/2010, 14:22
Καταρχήν ευτυχώς που όλα είναι καλά και τα υπόλοιπα έρχονται σε δευτερη μοίρα.
Αυτο που θέλω να πω είναι πως το αν το καρτερ εχει περισσοτερο λάδι από ο τι πρεπει δεν δικαιολογειται να σπασει ο κορμος η και η μπιελα.
Ηταν να σπασει και εσπασε. Τερμα. Θέλετε αστοχεια υλικου, θελετε υπερβολικη στιγμιαια ροπη, θέλετε ο,τι θέλετε?
Έσπασε!!!

konsttanttinos
30/06/2010, 14:22
Το ζητημα ειναι οτι ακομη δεν εχουμε καταλαβει τι στο καλο εγινε.
Και να φανταστειτε οτι το μηχανακι προτιμηθηκε απο ενα 748 λογω της μελλοντικης αξιοπιστιας του:sick:

menelaos46
30/06/2010, 14:26
Οντως τωρα που το βλεπω...
Εγω στο δικο μου εβαζα 2.4 λιτρα και το gsxr παιρνει 2.2 αν θυμαμαι καλα...
Μαλλον 4 ειναι πολλα.

p@nos
30/06/2010, 14:29
ρε παιδια δε γινονται τετοιες ζημιες απο ελλεψη λαδιου...

επισης, μην υποθετετε ποσο λαδι παιρνει μεσα...χτ660 παιρνει 4λ+...το tdm αλλα τοσα και παραπανω...τα ντουκατια γυρω στα 2.7λ, και τα lc4 1,6λ αν θυμαμαι καλα...
καθε μοτο παιρνει δικη της ποσοτητα...

ευτυχως ππου δε χτυπησε ο ανθρωπος...τωρα πριν κανετε οτιδηποτε πηγαινετε στο μαγαζι και συνεννοηθειτε για τη συνεχεια...ειναι υποχρεωμενος να το φτιαξει(δεν ξερω αν θα δικαιουτε ο ανθρωπος αντικατασταση), καθως επισης απο το νομο ειναι υποχρεωμενος να δινει 1 χρονο εγγυησης...

sniper
30/06/2010, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
Καταρχήν ευτυχώς που όλα είναι καλά και τα υπόλοιπα έρχονται σε δευτερη μοίρα.
Αυτο που θέλω να πω είναι πως το αν το καρτερ εχει περισσοτερο λάδι από ο τι πρεπει δεν δικαιολογειται να σπασει ο κορμος η και η μπιελα.
Ηταν να σπασει και εσπασε. Τερμα. Θέλετε αστοχεια υλικου, θελετε υπερβολικη στιγμιαια ροπη, θέλετε ο,τι θέλετε?
Έσπασε!!!

Πολύ Μαλάκες οι κατασκευαστές....

sniper
30/06/2010, 14:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos

.....

Από έλλειψη όχι.... απλά κολλάει...

Από περισσότερο όμως;

menelaos46
30/06/2010, 14:31

Εδω λεμε οτι του εβαλε 1.5 λιτρα παραπανω απ'οτι πρεπει οχι οτι ειχε λιγοτερο!!!

road spirit
30/06/2010, 14:33
Αυτο που θέλω να πω είναι πως το αν το καρτερ εχει περισσοτερο λάδι από ο τι πρεπει δεν δικαιολογειται να σπασει ο κορμος η και η μπιελα. θες να το δοκιμάσεις στο τρανσάλπ σου ? :wave2:

McTalas
30/06/2010, 14:33
...
μα δεν γινεται λογος για ελλειψη λαδια, αλλα για περίσσια λαδιου, το μανιουαλ αναφερει 2.6λιτρ. οταν αλλαζεις μαζι και φιλτρο.
ο κοσταντινος λεει πως το ειδε να βαζουν περιπου 4.
ισως αυτο να ηταν ενας λογος που εγινε οτι εγινε. οχι οτι ηταν ο κυριος λογος...

p@nos
30/06/2010, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Εδω λεμε οτι του εβαλε 1.5 λιτρα παραπανω απ'οτι πρεπει οχι οτι ειχε λιγοτερο!!!

αλλο το παραπανω λαδι...
και βασικα δε ξερω κατα ποσο ισχυει το 4λ...

μαλλον ηταν υπερβολη που εγραψε ο konsttanttinos, απλα για να πει οτι ειχε λαδια μεσα...

οπως και να χει, υπαρχει η εγγυηση, και αμα ο μαγαζατορας κανει το παγωνι να το κυνηγησετε...

ουτε να φανταστω δε θελω να παιρνεις καινουριο μηχανακι και να κανει μπαμ στις 5 μερες:uplate: :uplate:

sniper
30/06/2010, 14:36
.....

ουτε να φανταστω δε θελω να παιρνεις καινουριο μηχανακι και να κανει μπαμ στις 5 μερες:uplate: :uplate:

Πρέπει να βελτιώσεις λιγο την φαντασία σου

reinmeister
30/06/2010, 14:38
φθορα στα κουζινετα της μπιελας,δημιουργια τζογων-κραδασμων οι οποιοι ειχαν ως αποτελεσμα να κοπουν οι μπιελοβιδες και να ξερασει την μπιελα απο τα καρτερ...

συμβαινει πολλακις και δη στα r6 απο καταβολης r6,οπως και σε καμποσα r1...συνηθεις λογοι ειναι η ελλειψη επαρκους ποσοτητας λαδιου η οποια σε συνδυασμο με "κακοσχεδιασμενο" κυκλωμα λιπανσης προκαλει oil starvation στο συγκεκριμενο σημειο...

επισης πολυ φθαρμενοι δισκοι συμπλεκτη μπορουν να το προκαλεσουν,μεσω μικροσωματιδιων που βουλωνουν μικρης διατομης διοδους λιπαντικου...

η λαθος επιλογη κουζινετου η λαθος σφιξιματος μπιελοβιδων επισης λαμβανεται υπ οψιν εφ οσον εχει προηγηθει λυσιμο του κινητηρα...

+ πολλοι ακομη λογοι...

θεμα επισκευης ειναι αστειο και μονον ως σκεψη...

καλα ξεμπερδεματα...

το παραπανω λαδι ΔΕΝ ειναι λογος...

p@nos
30/06/2010, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Πρέπει να βελτιώσεις λιγο την φαντασία σου

δε θελω, και ετσι οπως ειναι τωρα προβληματα μου δημιουργει

menelaos46
30/06/2010, 14:39
ουτε να φανταστω δε θελω να παιρνεις καινουριο μηχανακι και να κανει μπαμ στις 5 μερες

Πολυ πικρα...

Οταν ειχε σπασει το δικο μου το drz ο μαστορας με κοιταγε και δεν ηξερε τι να μου πει....
(δεν ηταν αυτος που εφταιγε)
Κι εγω αναβα το ενα τσιγαρο μετα το αλλο και δε καπνιζω...

sniper
30/06/2010, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
.....

Οποτε μπορουμε άφοβα να ξεχειλιζουμε τα μοτέρ στο λάδι; :winka:

reinmeister
30/06/2010, 14:44
Οποτε μπορουμε άφοβα να ξεχειλιζουμε τα μοτέρ στο λάδι; :winka:

αν η μονη ζημια που θα σε ενοχλουσε ειναι η μπιελα ναι...δεν προκειται να χτυλησει ακομη κι αν γεμισεις το καρτερ λαδι...

transalpblack
30/06/2010, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
θες να το δοκιμάσεις στο τρανσάλπ σου ? :wave2:

Όχι δε θέλω και δεν έχω το λόγο να το κάνω.
Άν βάλεις παραπάνω λάδι σε έναν κινητήρα το πολύ πολύ να το ξεράσει από κάποια τσιμούχα.
Όχι να σπάσει ο κινητήρας.

transalpblack
30/06/2010, 14:47

Αυτό λέω κι εγώ :beer:

sniper
30/06/2010, 14:50
αν η μονη ζημια που θα σε ενοχλουσε ειναι η μπιελα ναι...δεν προκειται να χτυλησει ακομη κι αν γεμισεις το καρτερ λαδι...

Γενικά μιλάω.... αν το τιγκάρεις, αυξάνει κι η πίεση στα μέταλα του μοτέρ.....

georgis4
30/06/2010, 14:51
Κοντα 1.5 λιτρο λαδια παραπανω απλα ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ και να θες να του βαλεις....
ΟΤΙ και να ηταν καλα ξεμπερδεματα και μακαρι να του αλλαξει την μοτοσυκλετα το μαγαζι....κοντεψε να σκοτωθει το παλικαρι δεν ειναι και λιγο..:eyepop:

reinmeister
30/06/2010, 14:51

μαλακα θα σε χτυπησω...ειλικρινα...:evil: :evil: :evil:

giannis113
30/06/2010, 14:52
:eyepop: αφου δεν επεσε και εχει και γραπτη εγγυηση ολα καλα ασ λεμε καλα δηλαδη :rolleyes:

το μανουαλ του hornet γραφει αν δε κανω λαθος 3,8 λιτρα λαδι. μονος μου το εκανα και τα πηρε και δε καιει και η ενδειξη ειναι ακριβως.

giannis113
30/06/2010, 14:56
μια ερωτηση μονο

απαντησε μου please οταν εσπασε ειχε πολλες στροφες μεσα; ποσες περιπου;;;

sniper
30/06/2010, 15:08
μαλακα θα σε χτυπησω...ειλικρινα...:evil: :evil: :evil:

Κάνεις κι εσυ καράτε; :lol:

reinmeister
30/06/2010, 15:57
Κάνεις κι εσυ καράτε; :lol:

φαγατε κανω εγω...αν δεις τους μυες στο σαγονι μου θα παθεις κοκομπλοκο...:lol: :lol:

Tpap
30/06/2010, 16:00
1. πως το αν το καρτερ εχει περισσοτερο λάδι από ο τι πρεπει δεν δικαιολογειται να σπασει ο κορμος η και η μπιελα.
2. θελετε υπερβολικη στιγμιαια ροπη,

1. Σωστό (κατά βάσει)

2. Δεν ασκείται ροπή στην μπιέλα. Θλίψη-εφελκυσμός μόνο.

Όχι ρε σΛίπερ.
Η πίεση (λαδιού προφανώς) στα μέταλα ρυθμίζεται από την αντλία λαδιού και τις στροφές τις.(και την βαλβίδα της).
Δεν έχει να κάνει η ποσότητα στο κάρτερ. Είναι σαφές ότι το περισσότερο μπορεί να προκαλέσει ζημιά αλλά ότι τέτοιυ είδους.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες περί ''αδυναμιών'' του συγκεκριμένου μοτέρ, αλλά ό,τι έγραψε παραπάνΟΥ ο κα-ΡΑΦΛΑΣ στέκουν απολύτως τεχνικά.
Αν όντως υπάρχει θέμα σχεδιασμού διόδων και κακή διαστασιολόγηση βιδών μπιελών κλπ ΑΥΤΟ ακριβώς το αποτέλεσμα (της πρώτης φωτό) θα είχαμε.

Μεγειά.

Α, και κάτι άλλο: επιφυλλάσομαι για τα χλμ.

konsttanttinos
30/06/2010, 16:37
Τελευταια νεα:
Το λαδι στο καρτερ ηταν στα κανονικα ορια..ο φιλος μου και ιδιοκτητης ηταν αφηρημενος και μετρησε ενα δοχειο παραπανω.
Βρηκαμε τον προηγουμενο ιδιοκτητη, ο οποιος τρεχει στα dragster(απο Βολο ειναι δεν χρειαζεται πολυ φαντασια), και ορκιζεται οτι δεν εχει ανοιξει το μοτερ για οποιοδηποτε λογο.Φυσικα ειναι το πρωτο που υποπτευομαστε, αλλωστε το ενισχυει και ο reinmeister με τα γραφομενα του (ευχαριστω για την απαντηση σου rein).
Η ταχυτητα την ωρα που εσπασε ηταν γυρω στα 180-160, με 6η και αφημενο το γκαζι, αφου προηγηθηκε ενα καλο ανοιγμα δειαρκειας (πλησιαζε τελικη και μετα απλα αφησε το μηχανακι να φρεναρει με τον κινητηρα).

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap

Α, και κάτι άλλο: επιφυλλάσομαι για τα χλμ.

Sorry tpap αλλα δεν καταλαβα ποια χλμ εννοεις, της ταχυτητας ή του χιλιομετρητη?

SVX
30/06/2010, 16:43
Sorry tpap αλλα δεν καταλαβα ποια χλμ εννοεις, της ταχυτητας ή του χιλιομετρητη?

εννοει τα συνολικα ρε... Οπως κανουν πολλοι ... ΕΧΕΙ το μτχ 35000 χλμ και τα Service Του ειναι οσα αναλογουν σε 20000 (παραδειγμα)

Με αποτελεσμα...μηχανακι που το θελεις στα ορια αλλα του παραμελεις το "νταντεμα"....

202779

konsttanttinos
30/06/2010, 16:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
εννοει τα συνολικα ρε... Οπως κανουν πολλοι ... ΕΧΕΙ το μτχ 35000 χλμ και τα Service Του ειναι οσα αναλογουν σε 20000 (παραδειγμα)

Με αποτελεσμα...μηχανακι που το θελεις στα ορια αλλα του παραμελεις το "νταντεμα"....

Μητσε παιζει και αυτο.
Μηχανικος ο πρωην ιδιοκτητης, γιατι να μην του'χει πιει το αιμα, και να κατεβασει καμμια 20κ χλμ τον χιλιομετρητη?
Δεν αποκλειω τιποτα φιλε.
Το καλο ειναι οτι ο αντιπροσωπος ψαχνει για μηχανακι, αν οχι r6, κατι στα ιδια χρηματα και κατηγορια.Ευτυχως..

Tpap
30/06/2010, 17:21
...Μηχανικος ο πρωην ιδιοκτητης, γιατι να μην του'χει πιει το αιμα, και να κατεβασει καμμια 20κ χλμ τον χιλιομετρητη?

Aυτό ακριβώς εννοούσα konstantine...με έπιασε ο εσβουξου.

Με κάθε επιφύλαξη βεβαίως-βεβαίως...προσωπική εκτίμηση, απλά.

reinmeister
30/06/2010, 17:28
τυχερος ο φιλος σου...ριχνοντας τις στροφες του απο τερμα γκαζι εσπασε στο σημειο συντονισμου...αυτο σημαινει οτι κατα πασα,αν εκανε αλλο ενα ανοιγμα θα του εσπαγε με τερμα γκαζι,με οτι μπορει να σημαινε κατι τετοιο...

χωρις να σημαινει απαραιτητα κατι αυτο,ξερω εξι κομματια r6 που μεταξυ 35 και 45 χιλ.χλμ. χτυπησαν μπιελες...00-04 μοντελα...

αν υπαρχει δυνατοτητα αντικαταστασης μοτοσυκλεττας καλο θα ηταν να επαιρνε κατι αλλο σε μεταχειρισμενο...cbr rr η gsxr εφ οσον κλινει προς supersport μερια...

ας κανει και καμια προσευχη το βραδυ...καποιος τον βοηθησε...

:wave2:

devil's animal
30/06/2010, 17:28

Βρηκαμε τον προηγουμενο ιδιοκτητη, ο οποιος τρεχει στα dragster(απο Βολο ειναι δεν χρειαζεται πολυ φαντασια),

νομιζω δεν χρειαζεται να πουμε κατι παραπανω...:rolleyes:

KaTaNaS
30/06/2010, 17:35
mallon ειναι γραφτό να παρει ως αντικαταστάτη εκεινο το 748 που ζαχαρωνε! :lol: :wave2:

reinmeister
30/06/2010, 17:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
mallon ειναι γραφτό να παρει ως αντικαταστάτη εκεινο το 748 που ζαχαρωνε! :lol: :wave2:

ειδικα με 748 θα ειναι σιγουρος...ακομη και στοιχημα μπορει να βαλει, με εγγυημενη αποδοση,οτι θα σκορπισει...:lol: :lol:

camen
30/06/2010, 18:18
Εμ ηθελε r6,δεν ηθελε κανενα super duke να ειναι κομπλε το παλικαρι...:smokin:

Περα απο την πλακα,ευτυχως που το παιδι το εσωσε και δεν ηρθαν τα χειροτερα. :beer: Ολα τα αλλα ειμαι βεβαιος οτι θα τα φτιαξετε σιγα σιγα:winka: ΑΝ και καθε φορα που θα το ανοιγει τωρα θα εχει μια ψιλοφοβια μην πνιγει στο λαδι...:eek:

Allst@rf
30/06/2010, 18:49
ειδικα με 748 θα ειναι σιγουρος...ακομη και στοιχημα μπορει να βαλει, με εγγυημενη αποδοση,οτι θα σκορπισει...:lol: :lol:

ναι,ενώ με το yamapa που ήταν σίγουρος ότι πήγαινε για "ταμείο" ,τελικά του έκατσε "κουβάς"...
Να χαρώ γιαπωνέζικα και την αξιοπιστία τους...

BLiTzER
30/06/2010, 19:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
ναι,ενώ με το yamapa που ήταν σίγουρος ότι πήγαινε για "ταμείο" ,τελικά του έκατσε "κουβάς"...
Να χαρώ γιαπωνέζικα και την αξιοπιστία τους...

Από πότε η Yamaha είναι επίσημος αντιπρόσωπος των γιαπωνέζικων? .

camen
30/06/2010, 19:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Από πότε η Yamaha είναι επίσημος αντιπρόσωπος των γιαπωνέζικων? .

Απο τοτε που και ΟΛΑ τα ευρωπαικα ειναι μπουρδελα και τα japan τερατα αξιοπιστας...:winka:

BLiTzER
30/06/2010, 19:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Απο τοτε που και ΟΛΑ τα ευρωπαικα ειναι μπουρδελα και τα japan τερατα αξιοπιστας...:winka:

Εντάξει, υπερβάλλεις λίγο. Δεν είναι ΟΛΑ τα japan τέρατα αξιοπιστίας.

giannis113
30/06/2010, 20:03
Xωρις πλακα και ειρωνεια. επειδη φαινεται να ξερεται 5 πραγματα.

ποιο θεωρειται το ποιο αξιοπιστο supersport στην κατηγορια αυτη; 600αρια 675 κλπ κλπ..

που να αντεχει στις κακουχιες

μια σοβαρη απαντηση θελω ευχαριστω και σορυ για το off topic ;)

Panopticon7
30/06/2010, 20:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis113

μια σοβαρη απαντηση θελω ευχαριστω και σορυ για το off topic ;)

Αν θελεις σοβαρη απαντηση να κανεις και σοβαρη ερωτηση.

Ολες οι γνωστες μαρκες ειναι αξιοπιστες αν προσεχεις την ιδιοκτησια σου

giannis113
30/06/2010, 20:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Αν θελεις σοβαρη απαντηση να κανεις και σοβαρη ερωτηση.

Ολες οι γνωστες μαρκες ειναι αξιοπιστες αν προσεχεις την ιδιοκτησια σου

χαχα οντως εχεις δικιο απλα εχω μπερδευτει μιας και μου αρεσει πολυ αυτη η κατηγορια

XJR_Billy
01/07/2010, 02:36
Πολύ τυχερός ο φίλος...:a53: :a53:
Που δεν χτύπησε εννοώ...

Η αξιοπιστία μιας μηχανής κρίνεται αποκλειστικά από τη χρήση/συντήρηση.
Ο συνδυασμός κακής χρήσης/κακής συντήρησης μπορεί να ξεσκίσει τα πάντα, ότι μηχανή και να'ναι.

sapila racing
01/07/2010, 02:53
Aφού γλύτωσε την τούμπα πάλι καλά.
Αφού συμφώνησαν να αλλάξουν την μοτοσυκλέτα, όλα καλά. Αρκεί να γίνει κιόλας!

konsttanttinos
01/07/2010, 09:16
Καταρχας σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια.
Μετα τις σημερινες επισκεψεις που καναμε, και ενω το μηχανακι δεν εχει λυθει, καταληξαμε σε καποια συμπερασματα.
Το φιλαρακι μου ηταν πολυ τυχερος κατα την αγορα της μηχανης, διοτι την αγορασε με γραμματια.Ετσι ο μαντρας δεν παιρνει φραγκο προς το παρον, δεν εμπλεκονται τραπεζες, κυριοτητες, κτλ - οι γνωστες ξερουν ακριβως τι θελω να πω.
Ετσι, δοθηκε μια λιστα με υποψηφιες καλονες...κ7 750, zxr, και φυσικα R6, γιατι δεν πτοουμαστε.Το νεο μηχανακι θα ελεγχθει στην επισημη αντιπροσωπεια παρουσια ολων, και θα εχει καινουρια λαστιχα επιλογης μας, και φυσικα ολο το προβλεπομενο service.Αν εχετε και καμμια αλλη ιδεα, ριχτε την.

Επι της ζημιας, κατα 99% το μηχανακι εχει ανοιχτει κανα 2 φορες μιας και μετα απο αρκετο ψαξιμο στις βιδες του (με το ματι), φαινονται σχεδον ολες ''πειραγμενες''.Ο ex-ιδιοκτητης το αποδιδει στην παροδο του χρονου, αλλα μεχρι και οι βιδες ρυθμισης του αμορτισερ και των καλαμιων φαινονται πολυ ασχημα κακοποιημενες.Ειναι και μαστορας μη χεσω.:evil: :evil: :evil:

Πλεον το μονο που ανησυχω ειναι σε ποιον καημενο θα πεσει αυτο το μηχανακι, μιας και απο οτι καταλαβα μιλανε ή για επισκευη (εφοσον αυτο ειναι δυνατον),ή για ενα μεταχειρισμενο μοτερ και πουλημα με πολυεστερες για πιστα.

giannis113
01/07/2010, 09:28
ειχε ανοιχτει τελικα ε; και το πουλησαν για μαμισιο και αριστη κατασταση.. τελος παντων..

αν μπορει να επιλεξει να παρει ή το K το 750! ή R6 2006 Και μετα!

μη πειτε οχι παλι R6 Αυτη τη φορα δε θα εχει ανοιχτει το μοτερ του ;)

blackbusa
01/07/2010, 09:43
.κ7 750,

Vamael
01/07/2010, 09:57
Engine Knocking

http://en.wikipedia.org/wiki/Engine_knocking

To έχω πάθει σε εξωλέμβιο το οποίο επίσης ήταν από σέρβις.

Tpap
01/07/2010, 10:02
τι σΚέση έχει το λίνκ με το θέμα του Φρέντ? :confused:

Vamael
01/07/2010, 10:09
Αν κατάλαβα καλά το thread αφορά το σπάσιμο ενός μοτέρ. Παρέθεσα λοιπόν ένα λινκ που αναφέρει που μπορεί να οφείλεται μια τέτοια ζημιά.

Αν δεν έχει σχέση ας σβηστεί.

Tpap
01/07/2010, 10:13
Σύμφωνα με τα λεγόμενα είχε κλειστό γκάζι, όταν συνέβει.

TROOPER
01/07/2010, 12:05
:eyepop: οι μαναμ...

περαστικα ευτυχως μονο στη τσεπη!!!

argy_kap
01/07/2010, 12:46
Το πήρατε απο τον Ζ ή απο τον Π? :wave2: Εγώ λέω Ζ :)

konsttanttinos
01/07/2010, 13:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από argy_kap
Το πήρατε απο τον Ζ ή απο τον Π? :wave2: Εγώ λέω Ζ :)

Μεσα εισαι.
Εχεις ακουσει και για αλλα περιστατικα?

argy_kap
01/07/2010, 13:42
Μεσα εισαι.
Εχεις ακουσει και για αλλα περιστατικα?

Μερικές αξίες παραμένουν σταθερές στον χρόνο....:winka:

Κοίτα να πιέσετε να πάρετε το καινούργιο, μην το αφήσεις πολύ καιρό.

konsttanttinos
01/07/2010, 15:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από argy_kap
Μερικές αξίες παραμένουν σταθερές στον χρόνο....:winka:

Κοίτα να πιέσετε να πάρετε το καινούργιο, μην το αφήσεις πολύ καιρό.

Με πηρε τηλ το πρωι οτι βρηκε κιολας ενα σχεδον ιδιο.
Βασικα, αν δεν το χρωστουσε ο φιλος μου, θα επαιρνε τα @@ του.
Μαλλον πρεπει να χρωστας για να σε ''σεβονται''.

SVX
01/07/2010, 16:34
Με πηρε τηλ το πρωι οτι βρηκε κιολας ενα σχεδον ιδιο.

με ελλατωματικη μπιελα δλδ ? :rolleyes:

konsttanttinos
01/07/2010, 17:37
με ελλατωματικη μπιελα δλδ ? :rolleyes:

Ρε παπαρα εκει κολλαει το ''σχεδον''.
Ελπιζω οτι δεν θα ειναι απολυτως ιδιο.
Ουτως ή αλλως δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη.Επιστροφη χρηματων δεν παιζει πουθενα, και η αλλαγη νομιζω οτι ειναι το καλυτερο σεναριο.

Hellspawn
02/07/2010, 04:54
Το σημαντικότερο είναι οτι δεν έγινε πελάτης του Trooper το παλικάρι!!!ολα τα άλλα φτιάχνονται!!!

tifoso4ever
02/07/2010, 10:04
τυχερος ο φιλος σου...ριχνοντας τις στροφες του απο τερμα γκαζι εσπασε στο σημειο συντονισμου...αυτο σημαινει οτι κατα πασα,αν εκανε αλλο ενα ανοιγμα θα του εσπαγε με τερμα γκαζι,με οτι μπορει να σημαινε κατι τετοιο...

αν υπαρχει δυνατοτητα αντικαταστασης μοτοσυκλεττας καλο θα ηταν να επαιρνε κατι αλλο σε μεταχειρισμενο...cbr rr η gsxr εφ οσον κλινει προς supersport μερια...

ας κανει και καμια προσευχη το βραδυ...καποιος τον βοηθησε...

+1100...Για ολα...

Αραγε γιατι να εχουν εκεινο το σιδερακι στο αριστερο κλιπον, το.. πως το λενε...Αααα, συμπλεκτη!!!:lol: :lol: :lol:

Ολα σπανε, ολα χαλανε καποια στιγμη, το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ειναι το οτι ο φιλος ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟΣ και παζαρευει για το καινουριο μηχανακι του...ΟΛΑ τα υπολοιπα ειναι μηδαμινης σημασιας, ακομα και τα (σεβαστα) λεφτουδακια του...
:beer: :beer: :beer:

konsttanttinos
02/07/2010, 10:25
Πολλες :beer: :beer: :beer: επισης.

Aλλα εχω και μια απορια.
Αυτο γιατι το ανεφερες?

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever

Αραγε γιατι να εχουν εκεινο το σιδερακι στο αριστερο κλιπον, το.. πως το λενε...Αααα, συμπλεκτη!!!:lol: :lol: :lol:

extreme13
05/07/2010, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
η Μοτοδυναμική εχει αποδείξει πως είναι απο τις πιο συζητήσιμες και λογικές αντιπροσωπείες μοτο στην Ελλάδα, για αυτο και στη θέση σας το ρπώτο που θα έκανα ειναι να ερθω σε επαφη μαζι τους, πριν βγαλω οτιδηποτε δημοσια! :wave2: [/B]

Είχα το μηχανάκι(800 χιλιόμετρα ειχε) παρατημένο στο συνεργείο για 3-4 μηνες γιατι δεν είχε λέει ανταλλακτικά.
R6 2008

SVX
05/07/2010, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από extreme13
Είχα το μηχανάκι(800 χιλιόμετρα ειχε) παρατημένο στο συνεργείο για 3-4 μηνες γιατι δεν είχε λέει ανταλλακτικά.
R6 2008

Επειδη δε θυμαμαι για το δικο σου...Μπιελα?

extreme13
05/07/2010, 13:35
Επειδη δε θυμαμαι για το δικο σου...Μπιελα?

Κεφαλή άλλαξα.
Είχε πρόβλημα η πατουρα(είχε μεγαλο κενο και έπαιζε η βαλβίδα) από κάποια βαλβίδα και έβγαζε θόριβο.

irinia
05/07/2010, 15:32
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ..............

Τά γιαπωνέζικα δέ σπάνε.
γιατί άν διαβάσει κανείς τήν άρχή νομίζει ότι πρόκειται γιά ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ,
καί όχι γιά κάποιο ξεσκισμένο στήν πίστα άπ'ότι άντιλαμβάνομαι καί ίσως μέ πιθανές
μετατροπές...!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ...........στά μεταχειρισμένα παίδες,πολύ προσοχή.
Είδες πώς προσέξατε σέ δεύτερη φάση ότι τό μοτέρ είχε άνοιχτεί...??
Λίγα πράμματα πού ίσως βοηθήσουν στήν άγορά μεταχειρισμένου.......

Βιβλίο σέρβις ,έξασφαλίζει σέ μεγάλο ποσοστό τά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ........
Έννοείται άπό έξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Έλεγχος σέ γρανάζια άλυσσίδα σέ συνδυασμό μέ τά χιλιόμετρα πού έχει.
Δείχνει καί τήν πιθανή χρήση άπό τόν προηγούμενο ,ίσως καί τά χιλιόμετρα.
Σκελετός ,έλεγχος γιά καλίμπρα,άφήνει σημάδια καί βάφεται πρόχειρα καί φαίνεται
άν τό δείς προσεκτικά. ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΜΟΤΟ άπό κάτω καί μπροστά
έκεί συνήθως φαίνεται.
Ίσως καί στό πλάισιο πίσω,όσο μπορείτε νά δείτε ,άλλά λαιμό σίγουρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ.............άν είναι τού μοτέρ έχει άνοιχτεί άν είναι
τών πλαστικών ίσως έχει πέσει καί έχουν άλλαχτεί τά πλαστικά.
Τά πίσω μασπιέ τού συνεπιβάτη ,άν δείτε έλαφρά βαφή ή λίγη σκουριά,έχει πέσει
τό μηχανάκι ,έκεί τρώει πίεση συνήθως σπάει τό χρώμα καί σκουριάζει.
Προσέξτε άν έφαρμόζουν καλά τά πλαστικά,άν είναι στραβά ή παίζουν τήν έχει φάει
τήν τούμπα..
Καθρέφτες άλλαγμένοι ξυμένοι,άντίβαρα , δείχνουν πιθανή πτώση....!!
Άλλο πτώση έν στάσει καί άλλο μέ χιλιόμετρα τό ξύσιμο άπό τό σύρσιμο φαίνεται.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ 5-6 ΕΤΩΝ νά έχουν 10-12000 χιλιόμετρα
στό κοντέρ...!!!!
Μόνο άπό ίδιώτη καί αύτό άν είναι ψείρας ,έχει δεύτερη μοτό κ.λ.π.......
Έπίσης ψάχνουμε άν είναι δυνατόν νά είναι ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ καί όχι δέκατο...!!!
Καί κάτι άλλο..........
ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ...........λάστιχα,σέρβις, γρανάζια κ.λ.π.....
ΨΑΧΤΕΙΤΕ...........γιατί τό έφτιαξε καί τό δίνει...??
Μήπως κάτι πού δέ βλέπετε βρωμάει...??
Γιατί όταν κάποιος πουλάει ύπολογίζει νά γλυτώσει καί τά έξοδα συντήρησης γιά νά
πάει στό έπόμενο καινούργιο του μηχανάκι.
Γιατί άραγε έχωσε 1000 εύρώ καί μετά πουλάει...???
Τελευταίο ,..........
Μηχανάκια μεσαίου κυβισμού γυμνά καί SS συνήθως χρησιμοποιούνται σάν δεύτερες
μηχανές γιά πίστα ,μοντέλλα 5-6 έτών.........ΠΡΟΣΟΧΗ, ή πίστα ξεζουμίζει..........
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στόν Αύστριακό φίλο μας .........:lol:
καί ...........ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ σέ όλους.....

FZR1000
13/07/2010, 10:20
Αν στην Ελλάδα εχουν πουληθει 1000 Ιταλικα και 20000 Ιαπωνικα μηχανάκια και εχουν σπασει 50 απο καθε είδος το ίδιο είναι?:rotflmao:

Στις περισσότερες περιπτώσεις ειμαι σίγουρος οτι σπάνε απο κακή χρήση ή απο λάθος στο σέρβις. Για τα βελτιωμένα δεν μιλάμε καν.

Προφανώς το R6 ειχε κάνει Αθήνα-Θεσσαλονίκη με σούζα αρκετές φορές...