View Full Version : δεν παίρνει μπροστά
καλησπέρα σε όλους, για όσους είχαν παρακολουθήσει το προηγούμενο θεματάκι μου τελικά πήρα το fazer s2 2008..;όλα πολύ καλά αλλά έχω δύο προβλήματα:
1) και βασικότερον ήμουν στο γκαράζ μόλις τη γύρισα από βόλτα την κλείνω και μετά ήθελα να την ξανανοίξω για να δω την βενζίνη κ να την ακούσω λίγο..Ε δεν ανοίγει με τπτ!!γυρνάω το κλειδί κάνει το check αλλά έχει κολλημένη τη θερμοκρασία στο τέρμα πάω να την ανάψω κ μου ανάβει το λαμπάκι του abs και κάνει επανεκκίνηση σαν να άνοιξα το κλειδί κ δεν παίρνει εμπρός μετά από πολλές προσπάθεις..μόνο κάνει ένα ήχο όπως χτυπούσαν να παλιά κουδούνια γρήγορο κ διακεκομένο,τι να κάνω?πάλι καλα΄που ήμουν στο γκαράζ...
2) μου κολλάνε λίγο οι ταχύτητες από δευτέρα σταματημένος με συμπλέκτη για να βάλω νεκρά ή πρώτη εν στάσει, κ πρεπει να αφήσω λίγο τον συμπλέκτη για να ξεμπλοκάρει!!
ρίξτε καμιά ιδέα ειδικά για το πρώτο γιατι δε μπορώ να κανω τπτ..
μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα αν έχει κάποιος κάτι να προσθέσει..
http://www.fz6-forum.com/forum/fz6-technical/2178-fault-code-er-1-problems-ecu.html
giannis113
03/07/2010, 20:06
να σε ροτησω..
ποσο καιρο την εχεις στο γκαραζ;
το γκαραζ σου εχει υγρασια καθολου;
δυο μηχανες εχω παρει και οι δυο το ιδιο ηλιθιο προβλημα επειδη εχει υγρασια στο γκαραζ μου μαζευουν αλατα οι πολλοι της μπαταριας μεχρι που ξεβιδωνονται.
για τσεκαρε το ισω να ειναι αυτο.
σε εμενα εκανε κατι χαζα το κοντερ κατι επανεκκινησεις κλπ χαζα
αυτο που λες για τις ταχυτητες κανα χωματακι μεσα στο λεβιες ισως.. απο καμια βροχη
και προσεξα αν οσο κατεβαζεις ταχυτητες το ποδι σου αφηνει το λεβιε να σηκωθει τερμα πανω..
τα πιο απλα ειναι αυτα για τα αλλα εγγυηση και αντιπροσωπεια :beer:
sorry που άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα..το γκαράζ δεν έχει πολύ υγρασία, τελικά το πήγα προχθές σε εξουσιοδοτημένο κ αφού μου έβαλε καινούργια μπαταρία παρατήρησε ότι η κανούργια ήταν στα 12,4 v και μου είπε να το αφήσω να το δεί γιατί δε κρατάει τάση κ δε φορτίζει με μηχανή αναμμένη όπως πρέπει.Σήμερα μου είπε ότι υπάρχει ένα ψιλοπροβληματάκι στα ηλεκτρικά αλλά λογικά αύριο θα με πάρει τηλ για να την πάρω..τι λέτε να ανησυχώ?σκέφτεστε τι μπορεί να φταίει να μην πάω τελείως ανυποψίαστος?
παιδιά καλησπέρα, επανέρχομαι στο θέμα σήμερα γιατί όπως βλέπετε ένα μήνα μετά και ξανάμεινα από μπαταρία. Τη μηχανή τη χρησιμοποίησα για την πόλη καθημερινά κ δύο ταξίδια μέχρι κόρινθο με μια ενδιάμεση διακοπή 5 μέρες για άδεια.Τι τρέχει?μπορείτε να φανταστείτε κάτι γιατί ανησυχώ μήπως υπάρχει βλάβη με τα ηλεκτρικά..Παίζει να είναι κ το γκαράζ?αν κ δεν έχει πολύ υγρασία..::evil:
το πιο πιθανό, να μην φορτίζεται η μπαταρία απο τον κινητήρα. σε ηλεκτρολόγο κατευθείαν
Cpt. Haddock
21/08/2010, 19:29
Σε ωραιο μαστορα την πήγες...
δεν θέλω να πάω στον ίδιο αλλά αφού είναι εξουσιοδοτημένος θα απαιτήσω να μου την αλλάξει..τώρα για τη διαρροή τι να πω ξέρετε κάποιον καλό? αν ναι στείλτε μου κανα πμ.Η μλκ είναι ότι όταν το πήγα σε αυτόν ήταν εντός εγγύησης ενώ τώρα εκτός..αντε να δούμε,Επίσης να πω ότι ο προηγούμενος που μου την πούλησε είχε κάνει την πατέντα με τα δύο φώτα αναμμένα.Λέτε να έχει διαρροή από εκεί?
Φιλε υπαρχει συγκεκριμενη διαδικασια να δεις αμεσα αν φορτιζεται σωστα η μπαταρια η οχι !!!!!
Οπως και αν υπαρχει διαρροη .....
Ενας σωστος ηλεκτρολογος θα ξερει να τα δει αμεσως και πρίν σου αλλαξει την μπαταρια η οποια δεν φταιει παντα !!!!!!
Αν ο εξουσιοδοτημενος δεν ξερει πηγαινε το σε αλλον που ξερει .
Τωρα για μενα (αν και δεν ειμαι ηλεκτρολογος auto-moto αλλα κατι πολυ παραπλησιο ) κατι συμβαινει με το κυκλωμα φορτισης (πηνια ανορθωτης αυτοματος)
Αν υπαρχει διαρροη μπορει να δει καποιος ευκολα με ενα απλο πολυμετρο στα Αmperes οπως και αν φορτιζει σωστα (οχι στα Amperes φυσικα ε?:nono: αλλα εκει θελει και το manual για τις σωστες μετρησεις V σε σχεση στροφων)
τουλαχιστον ετσι λεει το service manual στις παλιες (πχCB750)πιστευω να μην εχει αλλαξει κατι στις καινουριες moto :rolleyes: :a024:
αν είχε πρόβλημα ο ανορθωτής θα μου κρατούσε ένα μήνα?τώρα επειδή δεν ξέρω, η μπαταρία που έχει σχεδόν αποφορτιστεί χρειάζεται αντικατάσταση ή μπορεί να μου τη φορτίσει?
Cpt. Haddock
22/08/2010, 04:49
Πρέπει κατ' αρχην να ξαναπας στον ιδιο "μαστορα" να τον ξεχέσεις... Δεν έκανε σωστη δουλεια, γι' αυτο έμεινες. Πρέπει να στο κοιτάξει και μαλιστα τζαμπα
Απο εκει και πέρα, την πατέντα με τα δύο φώτα την ανέφερες;
Η υγρασία δεν παίζει ρόλο σε τοσο μικρό διάστημα.
'Η δεν φορτίζει το δυναμο/ανορθωτης ή ότι φορτίζει το χάνει αλλού, ή και τα δύο. Απλά πράγματα :wave2:
την πατέντα με τα δύο φώτα ο ίδιος την είχε φτιάξει σε αυτόν που την αγοράσα..και το πήγα στον ίδιο γιατί σε αυτόν είχαν γίνει τα δυο service και την ήξερε..κ όταν τον ρώτησα είπε αμα θες στο βγάζω αλλά είναι εγκεκριμένο από τη yamaha κ με τη νέα μπαταρία δε θα έχω πρόβλημα..
τελικά αυτός μου φόρτισε τη μπαταρία και μου είπε ότι στη γέφυρα(με τα δυο φώτα πάντα) είναι η διαρροή, αν κ νομίζω ότι δεν το έψαξε κ πολύ ίσως κανα δεκάλεπτο..ελπίζω να λύθηκε κ να μην έχω τπτ άλλο..α κ μου ζήτησε κ 20 ευρω..
Cpt. Haddock
26/08/2010, 04:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από err
τελικά αυτός μου φόρτισε τη μπαταρία και μου είπε ότι στη γέφυρα(με τα δυο φώτα πάντα) είναι η διαρροή, αν κ νομίζω ότι δεν το έψαξε κ πολύ ίσως κανα δεκάλεπτο..ελπίζω να λύθηκε κ να μην έχω τπτ άλλο..α κ μου ζήτησε κ 20 ευρω..
Σου ζήτησε 20 ευρω για να διορθώσει κατι που ο ίδιος έφτιαξε λάθος; :rolleyes:
Ωραίος :lol:
εγω ετοιμος ήμουν να πω κάτι αλλά λέω τώρα να μην κάνω θέμα για 20 ε.Άλλωστε δεν ξαναπάω σε αυτόν ότι κ να χρειαστώ, μιας κ όλα είναι θέμα αξιοπιστίας κ αν μη τι άλλο να πει ναι εγώ την έκανα κ συγνώμη..ψιλά γράμματα
Αρχικά δημιουργήθηκε από err
Είσαι σίγουρος ότι έχει κάνει την μετατροπή σωστά ???
Δες αν όταν ανάβεις τους προβολείς (κανονικά από τον διακόπτη των φώτων - όχι από το σινιάλο) σβήνει η χαμηλή δέσμη της Η4...
Αν σβήνει η χαμηλή και ανάβει η μεγάλη, τότε το έχει κάνει σωστά....
Αν όμως παραμένουν αναμμένες και οι 2 σκάλες της Η4 τότε το έχει κάνει λάθος και σπεύσε άμεσα να το φτιάξεις σωστά...Και μέχρι τότε καλού-κακού μην χρησιμοποιείς την μεγάλη σκάλα...
συγνώμη που άργησα να απαντήσω...λοιπόν μπερδεύτηκα με τις δέσμες.Όταν είναι απλά ανοιχτή η μηχανή είναι ανοιχτά τα δύο μικρά πλαϊνά κ το μεσαίο δεξί.όταν ανάβω τα μακρινά ανάβει κ το μεσαίο αριστερό, καλά μου τα έχει κάνει?ποιά είναι η ψηλή κ ποιά η χαμηλή δέσμη?
πείτε παιδιά κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα..