PDA

View Full Version : Κατούρημα με χρέωση 0,5 ευρώ

transalpblack
04/07/2010, 15:48
Καλησπέρα παίδες. Μόοοοολις γύρισα από ημερήσιο μπάνιο στην Γλύφα Φθιώτιδος.
Στο... καφε-εστιατόριο, ο Θεός να το κάνει, που βρίσκεται πριν την έξοδο της Γλύφας ερχόμενοι απο Λαμία, ξέρετε, σε εκείνο το υπερυψωμένο στα δεξιά, σταμάτησα για ένα... κ@τούρημα.
Μόλιε τελείωσα κι έκανα για να φύγω, ο τύπος με σταμάτησε για να τον πληρώσω 0,5 ευρώ και με απόδειξη παρακαλώ.
Τρομερό?

ermiss
04/07/2010, 15:55
Η απόδειξη τι έγραφε πάνω? Κατούρημα?

Στο χέσιμο κόβουν τιμολόγιο? Κανονικά πρέπει να κόψουν τιμολόγιο αγοράς-δελτίο αποστολής (απο ιδιώτη)

Στην κλανιά κόβουν μηδενική απόδειξη που γράφει "δωρεάν δείγμα"?

υγ. σοβαρά τι είδος λέει πάνω?

VGER
04/07/2010, 15:56
Για το κατούρημα; :eyepop:

Και τι έκοψε στην απόδειξη;
Υπηρεσίες αφόδευσης; :mad:

alexxxcbr
04/07/2010, 15:57
Παροχη Υπηρεσιων?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

transalpblack
04/07/2010, 16:02
Ειλικρινά δεν είδα καθόλου τι έγραφε η απόδειξη.
Δεν είχα λεφτά πάνω μου και πήγα να φέρω ψιλά από το αμάξι και γύρισα και του τα αφησα πολυ απαξιωτικά.

menelaos46
04/07/2010, 16:03
Και γιατι γυρισες???

transalpblack
04/07/2010, 16:07
Γιατί δεν το έχω ρε φίλε...

ermiss
04/07/2010, 16:14
Αν βλέπετε τέτοιες κουταμάρες, γράφτε τους κανονικά, μην πληρώνεται. ή κρατήστε την απόδειξη και κάντε μια καταγγελία σε ΣΔΟΕ

Ειδικά απο ξαπλώστρες παραλίας, παρκαδόρους κλπ που κόβουν απόδειξη για ποτό. Το κάνουν αυτό γιατί απλά ΔΕΝ έχουν άδεια να σας παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες (ειδικά στα πάρκιγνκ όπου το νομικό πλαίσιο είναι πολύ αυστηρό) και το κάνουν παράνομα.

Σαν να πας στο μηχανικό να σου φτιάξει κάτι και αντί για απόδειξη παροχής να σου κόψει 5 κιλά κιμά. Προφανώς γιατί δεν θα έχει άδεια μηχανικού. Τον πληρώνεις ή τον ξεχέζεις?

dmf
04/07/2010, 16:25
στο εξωτερικο γινεται χρονια τωρα :rolleyes:

BLiTzER
04/07/2010, 16:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf

Σε δημόσιες. Για να μη μπαίνει ο καθένας.

lspiros
04/07/2010, 16:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Η απόδειξη τι έγραφε πάνω? Κατούρημα?

Στο χέσιμο κόβουν τιμολόγιο? Κανονικά πρέπει να κόψουν τιμολόγιο αγοράς-δελτίο αποστολής (απο ιδιώτη)

Στην κλανιά κόβουν μηδενική απόδειξη που γράφει "δωρεάν δείγμα"?

υγ. σοβαρά τι είδος λέει πάνω?
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

guzzistas
04/07/2010, 17:13

Ακριβώς... πριν 2 χρόνια στο MC'DONALDS στη Βουδαπέστη βρέθηκα κι εγώ στο ταμείο να μου ζητάει λεφτά για το κατούρημα... Ακουσε όμως τα μπενιλίκια όλο το μαγαζί, διότι σε άπταιστα αγγλικά της εξήγησα ότι "Να το πληρώσω, αλλά θα μου φέρεις σαπούνι που τελείωσε για να πλύνω τα χέρια μου" και βαρέθηκα να μετράω τις συγγνώμες......

zolotas
04/07/2010, 17:18
η κουραδα παει με το κιλο μαλλον .........μην τρωτε πολυ μαγκες

TheFace
04/07/2010, 17:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Σε δημόσιες. Για να μη μπαίνει ο καθένας.

Τοτε τι σοϊ δημοσιες ειναι? :D

Κανένας
04/07/2010, 17:33
Δεν μας απασχολεί τι γίνεται στο εξωτερικό, μιας αγιογδύτες και λαμόγια, υπάρχουν παντού

Μας απασχολεί ομως , τι προβλέπει ο υγειονομικός κανονισμός, για την λειτουργία του μαγαζιού

Κανένας
04/07/2010, 17:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Κανένας

Μας απασχολεί ομως , τι προβλέπει ο υγειονομικός κανονισμός, για την λειτουργία του μαγαζιού
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ. Α1β/8577/83
Αρθρο 25

Ο καθαρισμός των κοινόχρηστων αποχωρητηρίων των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αγορών ή των μεγάρων, στα οποία εξυπηρετείται το προσωπικό των στεγαζόμενων σ’ αυτά
καταστημάτων, εργαστηρίων, γραφείων κλπ, καθώς και των καταστημάτων, που βρίσκονται σε συγκοινωνιακούς κόμβους και προσφέρουν φαγητά, γλυκίσματα, ποτά κλπ. σε περαστικούς ταξιδιώτες, θα γίνεται από υπάλληλο, που θα ορίζουν οι καταστηματάρχες ή ο φορέας, που νέμεται το συγκρότημα των καταστημάτων.

Ο υπεύθυνος για τον καθαρισμό των αποχωρητηρίων είναι δυνατό να αμείβεται από τις εξυπηρετούμενες επιχειρήσεις ή από τα άτομα, που κάνουν χρήση των αποχωρητηρίων αυτών και τα οποία θα καταβάλλουν το καθορισμένο για κάθε χρήση αντίτιμο.
www.elinyae.gr/el/lib_file.../b526_83.1134131077016.pdf

άρα πρέπει να κόβουν απόδειξη, αλλιώς είναι παράνομοι

dmf
04/07/2010, 18:00
καπως πρεπει να πληρωθει και το ατομο που καθαριζει την τουαλετα. Ναι θα μου πειτε οτι πληρωνεται απο τον καφε που αγορασες, αλλα τελοςπαντων στις "καλες τουαλετες :D " υπαρχει ενας υπευθυνος που μολις εσυ τελειωσεις παει και καθαριζει αμεσως για να ειναι ετοιμο για τον επομενο.. Και δεν το κανει απο χομπυ :p

dond4le
04/07/2010, 18:25
Τοσα δεντρακια περασες..................ας ποτιζες κανενα:lol: :lol:

Επιστροφη στην φυση............

Θα ερθει και η στιγμη που θα πληρονουμε για τον αερα που αναπνεουμε.

Κανένας
04/07/2010, 19:01
καπως πρεπει να πληρωθει και το ατομο που καθαριζει την τουαλετα. Ναι θα μου πει
τε οτι πληρωνετε απο τον καφε που αγορασες, ... Και δεν το κανει απο χομπυ :p
Σωστά
ο κανονισμός γράφει, ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη, αν θα βάλει χρέωση η όχι, για παροχη υπηρεσιων, από καποιον, που αποδεδειγμενα απασχολειται αποκλειστικα για αυτό - σε αντιθετη περιπτωση είναι παρανομος, όπως το καταλαβαινω εγω

Το δίλλημα τιθεται, για τους μη πελάτες του μαγαζιού, που σταματούν να εξυπηρετηθούν
Αυτοί δικαίως θα έπρεπε, να καταβάλουν ένα αντίτιμο, ενώ ο πελάτης να μην πληρώνει τίποτα, προσκομίζοντας μια απόδειξη αγοράς του μαγαζιού, που πιστοποιεί ότι τουλάχιστον αγόρασε (ήπιε- έφαγε) κάτι

υγ
και όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε, η απόδειξη να αφορά αποκλειστικά την περιγραφή της υπηρεσίας και όχι κάποιας άλλης πλασματικής

veletzas
05/07/2010, 02:24
παντως στο εξωτερικο εχει σε πολλες βιτρινες ποσο χρεωσης για "τετοια υπηρεσια" αν δεν εισαι πελατης κ απλα περαστικος.

VALES
05/07/2010, 03:40
Σκεφτείτε σε ένα τέτοιο μαγαζί (πάνω σε κεντρικό δρόμο) πόσες χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να σταματούν κάθε μέρα για κατούρημα και χέσιμο.
Σκεφτείτε τον εαυτό σας ιδιοκτήτη ενός τέτοιου καταστήματος, και πείτε τι θα κάνατε σε αυτή την περίπτωση. :wave2:

Akatanomastos
05/07/2010, 04:02
να κανουμε πορεια για διαμαρτυρια:lol:

transalpblack
05/07/2010, 05:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από dond4le
Τοσα δεντρακια περασες..................ας ποτιζες κανενα:lol: :lol:

Επιστροφη στην φυση............

Θα ερθει και η στιγμη που θα πληρονουμε για τον αερα που αναπνεουμε.

Το ξέρω ρε φίλε!!!
Μια φορά είπα κι εγώ να κατουρήσω σε μαγαζί και να!!!!!!
Δεν το ξανακάνω όμως.
Μόλις τον πλήρωνα γέλαγα.
Με ρώτησε γιατί γελάω και του είπα με σένα κι έφυγα...

Sferopetadhn
07/07/2010, 08:44
Σε ποιά κατηγορία ΦΠΑ ανήκει;

notakos600
07/07/2010, 08:49
Αν έχει βόθρο μπορεί κάλλιστα να επικαλεστεί έξοδα εκκένωσης... ;) :lol: :lol:

fz6man
07/07/2010, 10:54
να σας πω τι κανω εγω με τον καθε εναν που ερχετε για χεσιμο εχω κολλησει εδω και 3 χρονια ενα χαρτι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και την ανοιγω σε οποιον θελω :D μετα τρεχει με το σκατο στο κολο :bigcry:

Gi_4ce
07/07/2010, 11:51
Εγω παντως που δουλευα στο μοναστηρακι σε μια καφετερια, τον πρωτο μηνα το επαιξα καλος.

Τον δευτερο μήνα τρώγανε πόρτα.

Δε μου αρεσε, αλλα δεν αντεχα αλλο τη γαιδουρια.

Μπες ρε καραγκιοζη, κανε τη δουλεια σου, αλλα τραβα κανα καζανακι.

ελεος.

gs 500 f
07/07/2010, 14:31
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από fz6man
να σας πω τι κανω εγω με τον καθε εναν που ερχετε για χεσιμο εχω κολλησει εδω και 3 χρονια ενα χαρτι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και την ανοιγω σε οποιον θελω :D μετα τρεχει με το σκατο στο κολο :bigcry: [

απαντα τα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος υποχρεουται να εχουν γυναικειες ,ανδρικες με ξεχωριστο προθαλαμο τουαλετες για την εξηπηρετηση των πελατων τους..........[πελατης θεωρητε και αυτος που εισερχετε εντος με προθεση να εξηπηρετηθη] οποτε πρωτα πας τουαλετα για την αναγκη σου και μετα παραγγελνεις ...... αν παραγγειλεις..το σκεπτικο ειναι οτι πριν παραγγειλεις πρεπει νε εχεις καθαρα χερια για να φας.οποτε ουδεις μπορει να σου απαγορευσει να πας τουαλετα!
ουτε βεβαιως αγαπητε φιλε να μου πεις δεν λειτουργει!!!!!!!!γιατι θα κατουρισω στο πρωτο τραπεζι......συν οτι θα εχεις προβλημα με την μηνυσουλα που θα φας!και αντε ναναι αληθεια καπως καθαρει θα την βγαλεις αλλα αν δεν ισχυει φιδι που σεφαγε!!!!!!!

ουτε βεβαιως να μου ζητησεις χρηματα για τουαλετα!!!!!!αυτο αν διαβασετε καλα το αθρο δεν αναφερετε σε μεμονομενα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος αλλα σε δημοτικες δημοσιες τουαλετες και σε συγκροτηματα [εμπορικα κεντρα ] που αποκλειστικα εχουν υπαλληλο για αυτη την δουλεια!
και να ξερετε οτι δεν υπαρχει μεγαλητερο προστιμο υγειονομικου απο το να μην εχει χαρτι.....και σαπουνι...... ετσι για να μην σας το πεζουν εξηπνακιδες ορισμενοι καταστηματαρχες!

gs 500 f
07/07/2010, 14:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Σκεφτείτε σε ένα τέτοιο μαγαζί (πάνω σε κεντρικό δρόμο) πόσες χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να σταματούν κάθε μέρα για κατούρημα και χέσιμο.
Σκεφτείτε τον εαυτό σας ιδιοκτήτη ενός τέτοιου καταστήματος, και πείτε τι θα κάνατε σε αυτή την περίπτωση. :wave2:

θα ειχα εναν υπαλληλο αποκλειστικα γιαυτην την δουλεια ωστε οι τουαλετες να λαμπουν!επιλογη μου ειναι ναμαι σε κεντρικο σημειο που περνουν χιλιαδες ανθρωποι γιαυτο κονομαω.....ας μην τα θελει ολα δικα του ο καταστηματαρχης!!!!!!!!!!!!

gs 500 f
07/07/2010, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Αν έχει βόθρο μπορεί κάλλιστα να επικαλεστεί έξοδα εκκένωσης... ;) :lol: :lol:

δεν υπαρχει περιπτωση ,και αν σου ζητησει χρηματα ειναι παρανομο!βοθρο μονο κατω απο 5000 κατοικους μπορει να υπαρχει και να εχει ενα μαγαζι σε διαφορετικη περιπτωση πρεπει να ειναι συνδεδεμενο με το κεντρικο αποχεθτικο συστημα!Γ.Ο.Κ.

fz6man
07/07/2010, 17:43
εξω απο το χορο ενταξει παιδια μεγαλη γαιδουρια ειδικα μπαινει ο αλλος σε μαγαζι που τρωνε και εισερχετε μονο για να χεσει και δε λεει ουτε ευχαριστω ουτε αν μπορω να χρησιμοποιησω την τουαλετα ουστ ρε με το σκατο στο κολο να πανε στις δημοσιες... και ουτε καζανακι και τα χαρτια κατω

notakos600
08/07/2010, 08:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από gs 500 f
δεν υπαρχει περιπτωση ,και αν σου ζητησει χρηματα ειναι παρανομο!βοθρο μονο κατω απο 5000 κατοικους μπορει να υπαρχει και να εχει ενα μαγαζι σε διαφορετικη περιπτωση πρεπει να ειναι συνδεδεμενο με το κεντρικο αποχεθτικο συστημα!Γ.Ο.Κ.

Πάντως αποχετευτικό με αγωγό στη Γλύφα χλωμό το κόβω....