PDA

View Full Version : Ερώτηση για μεταβίβαση-ασφάλεια(σχετικα επειγον)

rulenstein
04/07/2010, 19:29
Παιδιά,ευχαριστώ για τη βοήθεια στην επιλογή μηχανής,τώρα θέλω και άλλη μια μικρή βοήθεια.
Βρήκα μια καλή ευκαιρία για μια ninja 250 αλλά επείγει λίγο γιατί το παιδί που την πουλάει φεύγει σε 2
μέρες για γερμανία και του είπα να κάνει μια εξουσιοδότηση σε έναν γονιό του για να την πάρω..Γίνεται
με εξουσιοδότηση έτσι?

-->> Για να γίνει μεταβίβαση στο όνομα μου πρέπει να έχω "κάνει" και φορολογική δήλωση ή απλά αρκεί ΑΦΜ?
Γιατί τώρα ξεκίνησα να δουλέυω και δεν έχω κάνει ακόμα φορολογική δήλωση..Στην περίπτωση που δεν γίνεται
πρέπει να τη μεταβιβάσει το παιδί σε κάποιο συγγενή/φίλο μου ε?

-->> Είχα δει και ένα άλλο θέμα για ασφάλεια μηχανής από ένα παλικάρι που σαν κ εμένα ήθελε να βγάλει ασφάλεια
αλλά δεν είχε το δίπλωμα στα χέρια του...Θα μου στείλετε και σε εμένα pm να βρω καμιά άκρη να βγάλω
και εγώ ασφάλεια για την μηχανή?Γιατί αν είναι να περιμένω να το πάρω στα χέρια μου το δίπλωμα θα τελειώσει το καλοκαίρι...

Ευχαριστώ!

rulenstein
05/07/2010, 09:27
??? κανείς ??? :confused:

Vamael
05/07/2010, 09:49
H μεταβίβαση γίνεται με εξουσιοδώτηση, δεν θα έχεις θέμα. Όταν πούλησα εγώ αυτοκίνητο ο πατέρας μου τα έκανε όλα.

Φορολογική δήλωση θα κάνεις του χρόνου και θα βάλεις μέσα την αγορά της μηχανής, τώρα δεν χρειάζεται τίποτα.

Για την ασφάλεια εγώ δεν ξέρω τρόπο αλλά σε συμβουλεύω αν το πάρεις να μην οδηγήσεις χωρίς. Κάνε υπομονή.

rulenstein
05/07/2010, 10:15
Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε ;)

Εννοείται πως δεν θα οδηγήσω χωρίς ασφάλεια,απλά διάβασα αυτό το θέμαhttp://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=106256 που λέγανε κάποιοι
ότι μπορείς να βγάλεις ασφάλεια και χωρίς να έχεις το δίπλωμα στο χέρι...Όποιος μπορεί να βοηθήσει..ευπρόσδεκτος :beer:

Acacius
05/07/2010, 10:16
Απ' όσο θυμάμαι εκτός από την εξουσιοδότηση θέλεις και αντίγραφο ταυτότητας του παλιού ιδιοκτήτη, και τα δύο θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής. Φορολογική ενημερώτητα δε χρειάζεται, θα κάνεις ό,τι σου είπε ο Vamael.

Πιο εύκολο είναι να πάρεις τον άλλο και να πεταχτείτε σε ένα ΚΕΠ πάντως, αν είναι ακόμα εδώ.

rulenstein
05/07/2010, 12:31
Μάλλον τελικά θα πάμε στα κεπ μαζί γιατί όντως είναι πιο εύκολη διαδικασία :smokin:

Αυτό που με "καίει" πιο πολύ είναι πως θα το ασφαλίσω χωρίς να έχω το δίπλωμα στο χέρι , οπότε περιμένω
κάποιος να μου δώσει τα φώτα του ! :D

John Steed
05/07/2010, 15:00
Χωρίς αριθμό διπλώματος ΔΕΝ βγαίνει ασφάλεια, καθότι οδηγός και μηχανή συνδέονται στο ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Φορολογική δήλωση δεν χρειάζεσαι, και ούτε χρειάζεται να το δηλώσεις το μηχανάκι όταν θα κάνεις γιατί όσα μηχανάκια είναι κάτω από 600cc εξαιρούνται.

:wave2: :wave2:

rulenstein
05/07/2010, 15:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Χωρίς αριθμό διπλώματος ΔΕΝ βγαίνει ασφάλεια, καθότι οδηγός και μηχανή συνδέονται στο ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Φορολογική δήλωση δεν χρειάζεσαι, και ούτε χρειάζεται να το δηλώσεις το μηχανάκι όταν θα κάνεις γιατί όσα μηχανάκια είναι κάτω από 600cc εξαιρούνται.

:wave2: :wave2:

Το ξέρω ότι κανονικά πρέπει να έχεις το δίπλωμα για να έχεις και ασφάλεια αλλα είσαι απόλυτα σίγουρος ότι αν έχεις περάσει
τις εξετάσεις δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το ασφαλίσεις?? Γιατί εγώ διαβάζοντας αυτό το θέμα ( http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=106256 )
κατάλαβα το ακριβώς αντίθετο :cool:

irinia
05/07/2010, 15:44
ΦΙΛΟΙ...........ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ

Δέν δηλώνεται στήν έφορία καί μέ τό φετινό καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο.
Όπότε ό φίλος μας ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ νά κάνει τίποτε.
Πάρε φίλε μου τόν πωλητή καί πάτε σέ ένα ΚΕΠ μέ ταυτότητες ,κάποιο έγγραφο
πού νά βεβαιώνει τό ΑΦΜ σας, άφού πρώτα κόψετε κάποιο παράβολο στό
όνομα τού άγοραστή ρωτώντας στήν τράπεζα, ΑΤΕ πηγαίνω πού άσχολούνται
καί έχουν κατάλογο μέ τό άντίστοιχο παράβολο τών κυβικών ,έτσι κί άλλιώς
θάχετε μαζί σας τήν άδεια νά τή δείξετε στήν τράπεζα,πάτε μέ τό παράβολο στό ΚΕΠ
καί ...................ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ..!!!
Γιά σιγουριά κουβαλάτε μαζί σας καί τήν άπόδειξη τελών κυκλοφορίας ,σέ μερικά ΚΕΠ
τή ζητάνε.
Άντε καλή άγορά..........

:wave2: