PDA

View Full Version : NordKap - Η περιπλάνηση άρχισε

Σελίδες : [1] 2

Vagelis Gar
05/07/2010, 17:15
Συνήθως λένε πως η αρχή είναι το ήμισι του παντός.
Αν ισχύει για οτιδήποτε στη ζωή μας δεν μπορώ να το ξέρω, αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως η αρχή του ταξιδιού μας αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα που μας το έφερε με αυτό τον τρόπο η ζωή (ή μάλλον ο PanVas) που και να το είχαμε σχεδιάσει δεν θα μας "καθόταν" τόσο καλά.

700 περίπου χιλιόμετρα αδιάφορου δρόμ.......(αυτά θα τα αφήσουμε για αργότερα)

LoukiLouk (Γιώργο) καλά χιλιόμετρα να έχεις με το KTM σου και εύχομαι και σε άλλα το ίδιο όμορφα, με την ίδια καλή παρέα (να το λάβεις σοβαρά υπόψην σου αυτό) ταξίδια.
Παναγιώτη (PanVas) προσωπικά θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ για όλα αυτά που έκανες για εμάς και αν εσύ το θεωρείς ότι αυτό είναι κάτι απλό τότε έχω να σου πω πως θα χαρώ τα ίδια απλά να μπορέσω και εγώ κάποια στιγμή να τα ανταπωδώσω.

Αναχώρηση αύριο πρωϊ απο Σόφια με προορισμό Βελιγράδι? Θα δούμε.........

hidefnick
05/07/2010, 17:39
:beer: :beer: :beer:

PanVas
06/07/2010, 02:06
07.50 - 06.07.2010 Σόφια, Βουλγαρία.
29 ημέρες και άλλα 12 -13.000 χιλιόμετρα τους μένουν...

Καλούς δρόμους!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

203093

Pardalotzatziki
06/07/2010, 02:31
Καλο δρομο να εχετε.......

:beer: :beer: :beer: :beer:

:wave2: :wave2: :wave2:

Vagelis Gar
06/07/2010, 17:48
2η στάση 520 περίπου χιλιόμετρα δυτικότερα της Σόφιας στη Novi Sad (Σερβία).
Ο αρχικός μας προορισμός ήταν το Βελιγράδι αλλά λίγο η διάθεσή μας για χιλιόμετρα
λίγο η παρότρυνση του Παναγιώτη-PanVas (έιχες δίκιο τελικά για τον κόσμο εδώ Παναγιώτη,με λουριά και μαστίγιο τους κράταγα τους άλλους).
Διαμονή σε καλό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης και σε ελκυστική τιμή (85ευρώ το τρίκλινο +πρωϊνό+πάρκινγκ για τα μωρά μας).
Με τη σύνδεση που έχω θα προσπαθήσω να ανεβάσω κάποιες φώτο.Ιδιαίτερα θα ήθελα να προσέξετε με πόση θρησκευτική ευλάβια τσακίζουμε τους μεζέδες στο τσιμπούσι ordered by PanVas & Maria.
Α, και να μην ξεχνιόμαστε αύριο προορισμός ο Δούναβης και οι ομορφίες του :smokin:

MG
06/07/2010, 17:56
καλη συνεχεια!!!

ειμαστε συντονισμενοι εδω και περιμενουμε τα επομενα ποστ με νεα

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Vagelis Gar
06/07/2010, 18:06
Ευχαριστούμε για τις ευχές σας παιδιά.
Πάμε να postaρουμε τις αρχοντομουτσουνάρες μας.....
Απο αριστερά Δημήτρης,Γιάννης,Εγώ,Παναγιώτης,Μαρία,Μαριέτα,Γιώργος και στη μέση Γιουβέτσι με τυριά(όποιος δεν έχει δοκιμάσει χάνει),μελιτζανοσαλάτα,σαλάτα χωριάτικη μια ποικιλία κρεατικών,πατάτες,ψωμιά,κάτι κοκκινιστά,κάτι ψωμιά τηγανιτά,κάτι σαν τυροκροκέτες (δεν πρόλαβα να φάω κάτι άλλο μιάς και πέσαν οι ακρίδες-λέγε με Γιώργο-και τα καθάρισαν όλα.
Α, το τραπέζι περιελάμβανε και πολλές :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: + γλυκά + πλύσιμο πιάτων.

203141

Vagelis Gar
06/07/2010, 18:13
Σερβία, Novi Sad.
Αφού κάναμε τα αφρόλουτρά μας βγήκαμε να εξερευνήσουμε την όμορφη Σέρβική πόλη με τις ψηλές,ξανθιές,αδύνατες,καλίγραμμες γυναίκες της.

203142

Vagelis Gar
06/07/2010, 18:19
Και μία τελευταία απο την κατάσταση που επικρατούσε στο δωμάτιο (που παρεπιπτόντως οι άλλοι δύο έχουν περάσει σε άλλη διάσταση την οποία και βεβαίως-βεβαίως έχω ηχογραφήσει χεχεχε) όταν αποθέσαμε όπλα και εξαρτήσεις.:smokin:

203143

PanVas
07/07/2010, 02:46
Είσαι εσύ ένας Ρουφιάνος....

:lol: :lol: :rotflmao:

intruder
07/07/2010, 09:54
καλα χλμ παιδια.μπραβο σας να περασετε ετσι οπως το ονειρευοσαστε

Vagelis Gar
07/07/2010, 15:44
3η ημέρα (?), έχουμε αρχίσει να χάνουμε λογαριασμό ακόμα δεν αρχίσαμε.Παναγιώτη όταν επιστρέψουμε να μου θυμήσεις τι έτος έχουμε.

Λοιπόν Βουδαπέστη η σημερινή μας στάση.
Λίγα χιλιόμετρα (330) εντελώς μα εντελώς αδιάφορα απο Navi Sad μέχρι εδώ.Ατελείωτες πεδιάδες με τις αντίστοιχες ευθείες στο δρόμο.Όταν συναντούσαμε στροφή στήναμε γιορτή.
Τρελός αέρας που μας μαστίγωνε απο όλες τις πλευρές.

Η Βουδαπέστη πολύ όμορφη πόλη,οι Βουδαπεστέζες τα χάλια τους τα μαύρα.Έτσι είναι κύριε Ούγγρε μου σου ΄δωσε ο θεός τον Δούνναβη μην είσαι πλεονέκτης.Σε αντίθεση με τους Σέρβους.

Το ξενοδοχείο (τα camping δεν μας είδαν ακόμα :) ) που μένουμε ονομάζεται Alta Moda Fashion Hotel και μάθαμε πως εδώ γίνονται διάφορες επιδείξεις απο το Fashion Tv.Κάτι τέτοιο εμείς δεν διαπιστώσαμε παρόλο που στη σάλα κάθε φορά που βγαίνουμε βλέπουμε κάτι άλογα απετάλωτα.
Τιμή τσιμπημένη (90+25 parking).
Η πόλη ακριβή,ο Δούνναβης βρώμικος,οι δρόμοι πλακόστρωτοι,αφύσικη ησυχία......μου ΄λειψε κιόλας η Ελλάδα (εννοείται πως κάνω πλάκα).

Αυτά τα ολίγα,θα ακολουθήσουν και κάποιες foto.

Vagelis Gar
07/07/2010, 15:47
Το κοινοβούλιό τους

203195

Vagelis Gar
07/07/2010, 15:51
Μια μεγάλη εκλησσία στο κέντρο της πόλης.Ποιανού αγίου ή αγίας μη ρωτάτε μιας και εκείνη τη στιγμή πέρναγε το μηχανάκι των ονείρων του Γιάννη.Αυτό που βγαίνει μόνο σε κίτρινο χρώμα ντε.
(της αγίας Άννας πρέπει να είναι)

203197

Vagelis Gar
07/07/2010, 15:53
Ο χώρος εργασίας μου.:)
Καλό βράδυ μάγκες.

203198

miscelano
07/07/2010, 17:11
καλα χιλιομετρα να εχετε παιδια και στο γυρισμο ειπαμε ε....κερναω καφεδακι ζκγοζαν:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

guzzistas
07/07/2010, 17:29

Ο Stelvio? ποιός είναι?

DimChios
08/07/2010, 02:47
αχ, ομορφα πραγματα! :D

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΔΕΣ! ΚΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

alexxxcbr
08/07/2010, 02:52
Mπραβο παιδια.Συνεχιστε ετσι.

PanVas
08/07/2010, 04:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas

Ο Stelvio? ποιός είναι?

Δημήτρης από Κέρκυρα.

PanVas
08/07/2010, 04:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
Ο χώρος εργασίας μου.:)

Ρε παλιοσυκιές...
Συνεχίστε έτσι και στην Νορβηγία θα χτυπάτε την πόρτα της πρεσβείας μας για δανεικά...
Σφίξτε το μπάτζετ τώρα που μπορείτε και έχετε και καλό καιρό..!!!!
Μετά με βροχές και κόστη στα ύψη θα ταλαιπωρηθείτε...

road spirit
08/07/2010, 17:22
Έχουν φτάσει Πολωνία, Άουσβιτς

καλή συνέχεια! :beer: :beer: :beer:

makis206
08/07/2010, 18:21
Καλή συνέχεια παλίκαροι, αναμένουμε νέες φωτό!

rockobok
08/07/2010, 18:33
Μια μεγάλη εκλησσία στο κέντρο της πόλης.Ποιανού αγίου ή αγίας μη ρωτάτε μιας και εκείνη τη στιγμή πέρναγε το μηχανάκι των ονείρων του Γιάννη.Αυτό που βγαίνει μόνο σε κίτρινο χρώμα ντε.
(της αγίας Άννας πρέπει να είναι) Του αγίου στεφάνου είναι.:beer:

bonnie
08/07/2010, 19:09
τελειοοο!!!
καλους δρομους, ηλιολουστους!
..να παιρνω ιδεες για το επομενο ταξιδι μου... :cool:

Cpt. Haddock
09/07/2010, 03:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Έχουν φτάσει Πολωνία, Άουσβιτς

Θα τους αφήσουν να φύγουν, ελπίζω :lol:

Καλή συνέχεια παίδες :beer: :beer: :beer:

Julius
09/07/2010, 04:53
Pedes tha to kratiso psilokatharo osos exoume antapokriseis opote na me syxoresete alla tha metafero ta syxarikia se allo post kai tha valo link

Ave

MikeG
09/07/2010, 06:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
Pedes tha to kratiso psilokatharo osos exoume antapokriseis opote na me syxoresete alla tha metafero ta syxarikia se allo post kai tha valo link

Ave

Jul, από όσο κατάλαβα αυτό είναι ένα thread φάση live report κάπως, γι'αυτό και το διαχώρισα από το προηγούμενο.
Ο Roufianos και η παρέα του θα φτιάξουν νέο (ολοκληρωμένο) ταξιδιωτικό όταν επιστρέψουν. Θα πρότεινα λοιπόν να παραμείνει έτσι.

:wave2:

Vagelis Gar
09/07/2010, 17:56
Να ΄μαστε πάλι, πιό ανανεωμένοι, πιό βόρειοι, πιό ζεστοί !!!!, και εντελώς μα εντελώς στεγνοί.(κάπου μας την φυλάει,θα δούμε που).

2 ημέρες περιπλάνησης στην Πολωνία, κάμποσες εκατοντάδες χιλιόμετρα σε δευτεροτριτεύον οδικό δίκτυο αλλά και σε εθνική ήταν αρκετές ώστε απόψε να βρισκόμαστε κάπου πολύ βόρεια της Πολωνίας.Σε πανέμορφη πόλη που εντελώς τυχαία βρεθήκαμε (είπαμε άλλωστε τα καλύτερα έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένεις) κάναμε τις βόλτες μας στον βασιλικό κήπο και στα ανάκτορα του, φάγαμε τα Lody μας και καθισμένοι στο απέναντι παγκάκι αναλογιστήκαμε τι σκατά έχουν στο μυαλό τους οι Έλληνες πολιτικοί και όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταντήσει την Ελλάδα μας σαν τον κώλο τους.

Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία περάσαμε χωρίς να μας σταματήσουν στα σύνορα και το μόνο που μαρτυρούσε την ύπαρξή τους ήταν κάποια παλιά κτίρια.

Η Βουδαπέστη πανέμορφη αλλά και πανάκριβη.
Η Σλοβακία απλά ΥΠΕΡΟΧΗ.Απίστευτου κάλους φυσική ομορφιά.
Η νότια Πολωνία πολύ όμορφη με τις γραφικές διαδρομές της.Η βόρεια Πολωνία μου θύμισε κάτι απο Σερβία όσον αφορά τις απέραντες πεδιάδες της και δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα.

Το Αουσβιτς το οποίο και επισκευτήκαμε ήταν κάτι που όσο και να προσπαθήσεις δεν μπορείς να κατανοήσεις γιατί ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει ως αυτή την εσχατιά.

Την Βαρσωβία την αφήσαμε στα δεξιά μας, περνώντας τον περιφερειακό που ήταν πύχτρα στην κίνηση, και δεν μπορώ να έχω άποψη για την πόλη ωστόσο νομίζω πως πρόκειται για ακόμη ένα αστικό κέντρο με τα καλά και τα κακά του.

Αυτά τα ολίγα.Το ταξιδιωτικό θα το γράψω όταν με το καλό επιστρέψουμε οπότε μπορείτε να postaρετε εδώ ότι γουστάρετε ή να ρωτήσετε αν θέλετε κάτι.

Ανεβαίνουν χαρακτηριστικές του ταξιδιού φώτο. :smokin:

Vagelis Gar
09/07/2010, 18:06
Οι καλές μας μετά 2000 χιλιόμετρα "λένε"τα δικά τους στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου sto Άουσβιτς.

203339

astaroth2
09/07/2010, 18:07
"Arbeit macht frei".. :mad:

Καλό δρόμο παιδιά!!!

jimmis5
09/07/2010, 18:09
:a18: :a18: :a18: :a54: :a54:

Πολυ ομορφα βομβαρδισε μας με εικονες να στε καλα και καλα χιλιομετρα σε ολο το team:wave2:

Vagelis Gar
09/07/2010, 18:12
Τυπική εργαζόμενη σε ακόμη πιό τυπικό Πολωνέζικο καφέ στην εθνική (αν νομίζετε πως πρέπει να την κατεβάσετε πείτε το μου για να ανεβάσω την συνέχεια του story που είναι ο Μήτσος να πίνει καφέ)Τί?Δεν την κατεβάζετε?Το περίμενα, μαλ$%^&ες είστε? χαχαχαχαχχα

203340

Vagelis Gar
09/07/2010, 18:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από astaroth2
"Arbeit macht frei".. :mad:

Καλό δρόμο παιδιά!!!
Φίλε μου όταν ανέβει το κανονικό ταξιδιωτικό θα δωσω και σε αυτά την πρέπουσα σημασία.Δεν το κάνω εδώ γιατί θέλω να είναι πιό light.
Ακριβώς όπως το έγραψες ¨Η δουλειά σε ελευθερώνει"

Vagelis Gar
09/07/2010, 18:24
Λίγο έξω απο την Βαρσωβία.
Αφού κερδίσαμε τη μάχη με τα κουτιά και βγήκαμε αλλώβητοι καιρός για ανασυγκρότηση.
Πιτσιρίκια που παίζαν πιό δίπλα στην παιδική χαρά μας φτύσαν κανονικά, ούτε καν την Άφρικά μου δεν ήρθαν να δουν :mad:

203341

Vagelis Gar
09/07/2010, 18:32
Χαμόγελο πολλά υποσχόμενο απο τον Γιάννη,

Vagelis Gar
09/07/2010, 18:33
εδω

203342

Vagelis Gar
09/07/2010, 18:34
και του κόβεται μόλις βλέπει εδώ:D

203343

Vagelis Gar
09/07/2010, 18:36
Αυτά για απόψε μάγκες, οι άλλοι 2 έχουν κοιμηθεί εδώ και ώρα, πάω να ξεραθώ και εγώ.
Καληνυχτα σε όλους

Red Rider
09/07/2010, 19:00
Kαλη συνεχεια παιδια,ειστε πολυ τυχεροι...

akalokat
09/07/2010, 19:03
Φανταστικά μπράβο σας παιδιά !!!

Smith
09/07/2010, 22:07
α...ωραία..απο εδώ και στο εξής.. πρωινό καφεδάκι και live ανταπόκριση... vaya con dios καλά να περάσετε, ευχαριστουμε για τις φρεσκότατες ανταποκρίσεις..... όταν πιάσατε το Βορρά και τα κρύα θα ανεβαζουμε καυτες φωτογραφιες για να ζεσταινόσαστε...:D :wave2:

melousina
10/07/2010, 05:34
Σερβία, Novi Sad.
Αφού κάναμε τα αφρόλουτρά μας βγήκαμε να εξερευνήσουμε την όμορφη Σέρβική πόλη με τις ψηλές,ξανθιές,αδύνατες,καλίγραμμες γυναίκες της.

DimChios
10/07/2010, 05:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από melousina

SORRY και δεν ξερω δλδ, αλλα...

1ο ποστ, απο γυναικα, εδω, με quote το παραπανω...και "χαμογελακι"....και τοπο διαμονης Τρικαλα...

ΣΑΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΛΑΣΤΗ!!!

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Παιδες, καλη συνεχεια! Ολα ομορφα!!!

PanVas
10/07/2010, 17:42
Σάββατο 10.07.10 23.59
Μήνυμα από Ρουφιάνο.

Είμαστε 100 χλμ από Ρήγα σε ξύλινο μοτέλ. Εγώ κοιμάμαι στην σκηνή, τα παρτάλια σε δωμάτια. Ιντερνετ γιοκ... Είδαμε τον λόφο με τους σταυρούς... Σε καθηλώνει. Καλή νύχτα μαν.

(Hill of the crosses - Lithuania εννοεί)

Πολύ τα χαίρομαι τα κωλόπαιδα...!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

FoxyVixen
10/07/2010, 19:14
Α, ρε, ποιος τη χάρη σας!!!
Πάντως, πολύ χλιδάτους σας βρίσκω!!
Τρελά, καλά χιλιόμετρα!!! Προσοχή!! :rotflmao: :rotflmao:

izzy
11/07/2010, 04:58
Να περάσετε καλά και όμορφα χιλιόμετρα!

:wave2: :beer:

Pardalotzatziki
11/07/2010, 05:31
Καλο δρομο σε ολους...προσοχη στους ρουφιανους....

:wave2: :wave2: :wave2:

Vagelis Gar
12/07/2010, 05:48
9-7-2010

Bialystok - Siauliai
500 χιλιόμετρα
Καιρός πολύ καλός με 32 βαθμούς ζέστη
Αναχώρηση 10.30
Άφιξη 21.30

Το πρώτο μου στήσιμο σκηνής στο ταξίδι ολοκληρώθηκε πριν λίγο.
Έχουμε σταματήσει 20χλμ μετά το Siauliai(Latvia), προς Riga, σε ένα πολύ όμορφο ξύλινο motel.
Στο ισόγειο υπάρχει εστιατόριο το οποίο μόλις που προλάβαμε μιας και έκλεινε 10 το βράδυ.
Στον πάνω όροφο 3-4 μεγάλα δωμάτια, περιποιημένα και διακοσμημένα ώστε να δένουν με την ομορφιά του εξωτερικού χώρου.

Στην πίσω πλευρά υπάρχει τεράστιο πάρκο ιδιοκτησία του ξενοδοχείου και λίγο που πρόλαβα να δω έχει αρκετά ενδιαφέροντα τα οποία θα εξερευνήσω αύριο εννοείται με συνοδεία φωτογραφίας.
Και για όσους αναρωτιούνται που κολλάει η σκηνή που λέω στην αρχή, ένα θα σας πω.Το ξύλινο δωμάτιο είχε τόση ζέστη όση έχει μια σάουνα σε foul λειτουργία.Δεν την παλεύω τη ζέστη ΤΕΛΟΣ.
23.40 και ακόμη είναι σούρουπο.Πρεπει να το συνηθίσουμε.

Το πρωϊ που ξύπνησα μου ΄πε ο Γιάννης να κάνω μία βόλτα στο πάρκο να δω από κοντά κάποια αξιοθέατα.Θεματικό πάρκο λοιπόν το μέρος όπου περάσαμε το προηγούμενο βράδυ μας και διάσπαρτα στο χώρο διάφορα παλιά αγροτικά μηχανήματα.Ανάμεσά τους και όχημα μεταφοράς προσωπικού του Α' Παγκοσμίου πολέμου !!!.Στο βάθος λίμνη με διάφορες μικρές γέφυρες και στην άκρη κάποια μικρά ξύλινα σπιτάκια.Το μάτι σου έπεφτε σε ένα λοφίσκο όπου γύρω του υπήρχε περίφραξη με ψηλά κάγκελα. :confused: :confused: :confused: Δεν άργησα να δω τι ήταν αυτό που έπρεπε να είναι φυλαγμένο μέσα στα ψηλά κάγκελα. 3 ΑΡΚΟΥΔΕΣ !!!!!!.Η μία τεράστια και 2 μικροτερες.Η μεγάλη δε, μάλλον την είχε πιάσει αμόκ μιάς και βάραγε το κεφάλι της πάνω-κάτω ανάμεσα στα κάγκελα.2-3 φωτογραφίες και όπου φύγει φύγει.Και να σκεφτεί κανείς πως το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκα σε απόσταση αναπνοής απο το κλουβί. Πακετάρισμα στα γρήγορα και φεύγουμε για Ταλλίν.Δεν προλάβαμε να χαιρετήσουμε και τον τύπο ο οποίος ήταν secourity στο πάρκο και ο οποίος προσπαθούσε να μας πει με τα λίγα αγγλικά του για τα δικά του ταξίδια αλλά και να μας καθυσηχάσει για το μέρος που θα αφήναμε τις μοτοσυκλέτες μας.

10-7-2010
Siauliau Λιθουανία)-Parnu(Εσθονία)

Η επόμενη μέρα μας επιφύλασε μια έκπληξη καθώς το Stelvio του Μήτσου, μας έκανε τα τσαλίμια του και απο τον πίσω τροχό έσπασε μια ακτίνα με αποτέλεσμα να χάσει τον αέρα του και να μείνουμε στη μέση του πουθενά.Χάρη στις γνώσεις των παιδιών (εγώ τράβαγα φωτογραφίες) σε μία ώρα το μηχανάκι ήταν και πάλι ετοιμοπόλεμο με μία ακτίνα λιγότερη.Ατάκα του Γιάννη" Τράβα φωτογραφία τώρα που θα φορτώνω την ρόδα για να την πάω για φούσκωμα και γράψε,ο Ιάπωνας (Strom) σώζει τον Ευρωπαίο (Stelvio).A, να μην ξεχάσω να πω πως όσο ήμασταν σταματημένοι για την επισκευή του ελαστικού (με όλες τις βαλίτσες χύμα και στην άκρη του δρόμου) δεν σταμάτησε ούτε ένας για να ρωτήσει αν χρειαζόμαστε κάτι,οπότε μεγάλη προσοχή μάγκες μην σας τύχει κάτι σε αυτές τις χώρες (Λετονία,Εσθονία), ούτε του Άγιου νερό δεν δίνουν αυτοί.Το Αφρικανάκι μου φορτωμένο σα γαϊδούρι so far so good.Ακολούθησε διανυκτέρευση στο μάλλον αδιάφορο Parnu της Εσθονίας.Δεν βγήκα καθόλου απο το δωμάτιο ενώ Γιάννης και Δημήτρης πήγαν μια βόλτα στην πόλη.Είδα τον τελικό σε Εσθονική αναμετάδοση :cry: :cry: . Viva Espana

Αυτή τη στιγμή ήμαστε στο λιμάνι του Ταλλίν.Αρχίζουμε και σκορπάμε σιγά-σιγά αλλά κατά τα άλλα ήμαστε καλά.Με μια μικρή καθυστέρηση καταφέραμε και βρήκαμε ακτοπλοϊκή εταιρία που θα μας μεταφέρει απέναντι (Helsinki) μιάς και στην πρώτη εταιρία που ρωτήσαμε μας είπαν πως για σήμερα δεν υπάρχει χώρος στα καράβια τους σε όλα τα δρομολόγια για τις μοτοσυκλέτες μας.

Αυτά προς το παρόν ελπίζω να βρίσκω σύνδεση για να ανεβάζω και καμιά φωτό.

Vagelis Gar
12/07/2010, 05:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από FoxyVixen
Α, ρε, ποιος τη χάρη σας!!!
Πάντως, πολύ χλιδάτους σας βρίσκω!!
Τρελά, καλά χιλιόμετρα!!! Προσοχή!! :rotflmao: :rotflmao:

Και εγώ την φοβάμαι την τόση χλιδή Foxy χαχαχαχαχαχα
Ευχαριστούμε για τις ευχές :wave2: :wave2: :wave2:

Cpt. Haddock
12/07/2010, 06:02
[...]Αρχίζουμε και σκορπάμε σιγά-σιγά [...]

Aπο τώρα; :uplate: :lol:

Προσοχή παίδες και κατανομή δυναμεων :beer: :beer: :beer:

alexxxcbr
12/07/2010, 06:08
O στοχος ειναι κοντα.Συνεχιστε.

J.T.R
12/07/2010, 07:41
9-7-2010

Bialystok - Siauliai
500 χιλιόμετρα
Καιρός πολύ καλός με 32 βαθμούς ζέστη
Αναχώρηση 10.30
Άφιξη 21.30

Το πρώτο μου στήσιμο σκηνής στο ταξίδι ολοκληρώθηκε πριν λίγο.
Έχουμε σταματήσει 20χλμ μετά το Siauliai(Latvia), προς Riga, σε ένα πολύ όμορφο ξύλινο motel.
Στο ισόγειο υπάρχει εστιατόριο το οποίο μόλις που προλάβαμε μιας και έκλεινε 10 το βράδυ.
Στον πάνω όροφο 3-4 μεγάλα δωμάτια, περιποιημένα και διακοσμημένα ώστε να δένουν με την ομορφιά του εξωτερικού χώρου.

Στην πίσω πλευρά υπάρχει τεράστιο πάρκο ιδιοκτησία του ξενοδοχείου και λίγο που πρόλαβα να δω έχει αρκετά ενδιαφέροντα τα οποία θα εξερευνήσω αύριο εννοείται με συνοδεία φωτογραφίας.
Και για όσους αναρωτιούνται που κολλάει η σκηνή που λέω στην αρχή, ένα θα σας πω.Το ξύλινο δωμάτιο είχε τόση ζέστη όση έχει μια σάουνα σε foul λειτουργία.Δεν την παλεύω τη ζέστη ΤΕΛΟΣ.
23.40 και ακόμη είναι σούρουπο.Πρεπει να το συνηθίσουμε.

Το πρωϊ που ξύπνησα μου ΄πε ο Γιάννης να κάνω μία βόλτα στο πάρκο να δω από κοντά κάποια αξιοθέατα.Θεματικό πάρκο λοιπόν το μέρος όπου περάσαμε το προηγούμενο βράδυ μας και διάσπαρτα στο χώρο διάφορα παλιά αγροτικά μηχανήματα.Ανάμεσά τους και όχημα μεταφοράς προσωπικού του Α' Παγκοσμίου πολέμου !!!.Στο βάθος λίμνη με διάφορες μικρές γέφυρες και στην άκρη κάποια μικρά ξύλινα σπιτάκια.Το μάτι σου έπεφτε σε ένα λοφίσκο όπου γύρω του υπήρχε περίφραξη με ψηλά κάγκελα. :confused: :confused: :confused: Δεν άργησα να δω τι ήταν αυτό που έπρεπε να είναι φυλαγμένο μέσα στα ψηλά κάγκελα. 3 ΑΡΚΟΥΔΕΣ !!!!!!.Η μία τεράστια και 2 μικροτερες.Η μεγάλη δε, μάλλον την είχε πιάσει αμόκ μιάς και βάραγε το κεφάλι της πάνω-κάτω ανάμεσα στα κάγκελα.2-3 φωτογραφίες και όπου φύγει φύγει.Και να σκεφτεί κανείς πως το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκα σε απόσταση αναπνοής απο το κλουβί. Πακετάρισμα στα γρήγορα και φεύγουμε για Ταλλίν.Δεν προλάβαμε να χαιρετήσουμε και τον τύπο ο οποίος ήταν secourity στο πάρκο και ο οποίος προσπαθούσε να μας πει με τα λίγα αγγλικά του για τα δικά του ταξίδια αλλά και να μας καθυσηχάσει για το μέρος που θα αφήναμε τις μοτοσυκλέτες μας.

10-7-2010
Siauliau Λιθουανία)-Parnu(Εσθονία)

Η επόμενη μέρα μας επιφύλασε μια έκπληξη καθώς το Stelvio του Μήτσου, μας έκανε τα τσαλίμια του και απο τον πίσω τροχό έσπασε μια ακτίνα με αποτέλεσμα να χάσει τον αέρα του και να μείνουμε στη μέση του πουθενά.Χάρη στις γνώσεις των παιδιών (εγώ τράβαγα φωτογραφίες) σε μία ώρα το μηχανάκι ήταν και πάλι ετοιμοπόλεμο με μία ακτίνα λιγότερη.Ατάκα του Γιάννη" Τράβα φωτογραφία τώρα που θα φορτώνω την ρόδα για να την πάω για φούσκωμα και γράψε,ο Ιάπωνας (Strom) σώζει τον Ευρωπαίο (Stelvio).A, να μην ξεχάσω να πω πως όσο ήμασταν σταματημένοι για την επισκευή του ελαστικού (με όλες τις βαλίτσες χύμα και στην άκρη του δρόμου) δεν σταμάτησε ούτε ένας για να ρωτήσει αν χρειαζόμαστε κάτι,οπότε μεγάλη προσοχή μάγκες μην σας τύχει κάτι σε αυτές τις χώρες (Λετονία,Εσθονία), ούτε του Άγιου νερό δεν δίνουν αυτοί.Το Αφρικανάκι μου φορτωμένο σα γαϊδούρι so far so good.Ακολούθησε διανυκτέρευση στο μάλλον αδιάφορο Parnu της Εσθονίας.Δεν βγήκα καθόλου απο το δωμάτιο ενώ Γιάννης και Δημήτρης πήγαν μια βόλτα στην πόλη.Είδα τον τελικό σε Εσθονική αναμετάδοση :cry: :cry: . Viva Espana

Αυτή τη στιγμή ήμαστε στο λιμάνι του Ταλλίν.Αρχίζουμε και σκορπάμε σιγά-σιγά αλλά κατά τα άλλα ήμαστε καλά.Με μια μικρή καθυστέρηση καταφέραμε και βρήκαμε ακτοπλοϊκή εταιρία που θα μας μεταφέρει απέναντι (Helsinki) μιάς και στην πρώτη εταιρία που ρωτήσαμε μας είπαν πως για σήμερα δεν υπάρχει χώρος στα καράβια τους σε όλα τα δρομολόγια για τις μοτοσυκλέτες μας.

Αυτά προς το παρόν ελπίζω να βρίσκω σύνδεση για να ανεβάζω και καμιά φωτό. Στη Ρηγα δεν μπηκατε?:)

Vagelis Gar
12/07/2010, 10:50
Γιάννη μπήκαμε στη Ρίγα,πληρώσαμε 18 ευρώ 3 καφέδες και 3 νερά,βγάλαμε 2-3 φώτο στο μνημείο της ελευθερίας και την κάναμε με ελαφρά.Πολύ ακριβή χώρα η Λετονία.Το νόμισμά τους είναι σχεδόν 1,5 ευρώ.Και οι άνθρωποί τους δεν μου πολυγεμίσαν το μάτι.Ψυχροί και αγέλαστοι.Προσωπικές εκτιμήσεις. :D

:eyepop: :eyepop:

Πάρτε και μερικές φωτό μιας και το καράβι που μας πάει στο Ελσίνκι έχει wi-fi :smokin:
Περιμένοντας σε κάποια άκρη του λιμανιού να πάει 5 για την αναχώρηση του πλοίου βρήκα ευκαιρία να στεγνώσει η μπουγάδα της προηγούμενης βραδυάς :rotflmao:

203452

Vagelis Gar
12/07/2010, 10:53
Πριν την επιβίβαση στις 17.00

203453

Vagelis Gar
12/07/2010, 10:59
Tallin-Helsinki 3,5 ώρες διαρκεί το ταξίδι.
40 ευρώ το εισιτήριο για επιβάτη και μοτοσυκλέτα.
Περίπου 4 δρομολόγια την ημέρα απο τις 3 ναυτιλιακές που εκτελούν το δρομολόγιο.
Χρειάζεται προσοχή (να φτάσετε δλδ πρωϊ) γιατί εμείς στην πρώτη ναυτιλιακή δεν βρήκαμε θέση για κανένα δρομολόγιο.

203454

Vagelis Gar
12/07/2010, 11:18
Αφήνοντας πίσω το Tallin

203455

Vagelis Gar
12/07/2010, 11:21
Και φωτογραφίζοντας γενικά :D

203456

FoxyVixen
12/07/2010, 12:32
Και εγώ την φοβάμαι την τόση χλιδή Foxy χαχαχαχαχαχα
Ευχαριστούμε για τις ευχές :wave2: :wave2: :wave2:

Είναι απλό... θα ξεμείνετε πολύ γρήγορα από μπικικίνια και θα πάει η σκηνή σύννεφο... Αλλά δε σε φοβάμαι... χεχεχε
Καλό δρόμο... :rotflmao:

FoxyVixen
12/07/2010, 12:35
Πάρτε και μερικές φωτό μιας και το καράβι που μας πάει στο Ελσίνκι έχει wi-fi :smokin:
Περιμένοντας σε κάποια άκρη του λιμανιού να πάει 5 για την αναχώρηση του πλοίου βρήκα ευκαιρία να στεγνώσει η μπουγάδα της προηγούμενης βραδυάς :rotflmao: [/B][/QUOTE]

Καλά, πότε πρόλαβες, πότε τα φόρεσες, πότε τα λέρωσες, πότε τά 'πλυνες, πότε τ' άπλωσες!!!!! :p

J.T.R
12/07/2010, 15:12
Γιάννη μπήκαμε στη Ρίγα,πληρώσαμε 18 ευρώ 3 καφέδες και 3 νερά,βγάλαμε 2-3 φώτο στο μνημείο της ελευθερίας και την κάναμε με ελαφρά.Πολύ ακριβή χώρα η Λετονία.Το νόμισμά τους είναι σχεδόν 1,5 ευρώ.Και οι άνθρωποί τους δεν μου πολυγεμίσαν το μάτι.Ψυχροί και αγέλαστοι.Προσωπικές εκτιμήσεις. :D

:eyepop: :eyepop:

Περιμένοντας σε κάποια άκρη του λιμανιού να πάει 5 για την αναχώρηση του πλοίου βρήκα ευκαιρία να στεγνώσει η μπουγάδα της προηγούμενης βραδυάς :rotflmao: Φαινεται οτι εγω ημουν απο τους τυχερους και γνωρισα θερμους και χαμογελαστους ανθρωπους...:)

PanVas
14/07/2010, 04:54
Μήνυμα από Ρουφιάνο.
Τρίτη 13.07.2010 20.31
Κάμπινγκ κοντά στο halonite. 300 από Ροβανιέμι και 1000 από Ακρωτήρι. Καιρός πολύ καλός. Σχεδόν καύσωνας.

Και ο στόχος φτάνει πιο κοντά...!

Καλούς δρόμους!

Theo67
14/07/2010, 05:39
Παρτε μπόλικα αντικουνουπικά.
Ωραίο ταξίδι. Καλή συνέχεια.:a013:

Gi_4ce
14/07/2010, 10:59
Μπράβο ρε παίδες!

Vagelis Gar
14/07/2010, 14:32
500 χιλιόμετρα απο Ακρωτήρι.
Στο Ivalo η διανυκτέρευση μετά απο μία ημέρα με ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα (790).
100 χιλιόμετρα απο Ivalo βροχή λες και μας έφτυνε.Χοντρές σταγόνες που σκάγαν στο κράνος σα πέτρες.Ο εξοπλισμός (ο μέτριος που λέγαμε) με έβγαλε ασπροπρόσωπο και αν δεν έκανα τη μαλακία να φορέσω αργότερα τις γκέτες (ευχαριστώ Κώστα) τότε θα την έβγαζα εντελώς στεγνός.

Το κατάλυμά μας το ξενοδοχείο Ivalo Hotel (105 ευρώ το τρίκλινο +πρωϊνό) αποτέλεσε καλή λύση μετά απο τόσα χιλιόμετρα και τα τελευταία μάλιστα με βροχή.
Άλλωστε μετά από 3 ημέρες σε κάμπινγκ θέλαμε να περάσουμε μιά κάπως πιό αναπαυτική βραδιά.

Βγαίνοντας απο Φινλανδία αυτά που διαπίστωσα είναι πως οι τάρανδοι είναι όμορφα ζώα και πετάγονται από εκεί που δεν το περιμένεις.
Πολλά βενζινάδικα είναι με αυτόματους πωλητές.
Είναι μια πεντακάθαρη χώρα, με πολίτες που σέβονται το περιβάλον, τον ΚΟΚ, τους πεζούς, τα ποδ'ηλατα και είναι πολύ φιλικοί με τους ξένους.Δεν είχαμε προβλήματα στην επικοινωνία μας σε αντίθεση με προηγούμενες χώρες.
Όρια ταχύτητας ικανοποιητικά για τα δικά μου δεδομένα (ταξίδι με 100-110).Στις διασταυρώσεις πέφτεις στα 80 ενώ στις κατοικημένες περιοχές στα 50.Η παρουσία της αστυνομίας διακριτική στο οδικό δίκτυο ενώ οι κάμερες πολλές.
Δεν μπορώ να συνηθίσω ακόμα ότι στις 12 το βράδυ ακόμα είναι μέρα και στις 3 είναι σα σούρουπο.Ένα πρόβλημα με τον ύπνο το έχω.Επίσης μέχρι να μάθουμε ποιό είναι το νερό που δεν είναι ανθρακούχο ήπια αρκετή σόδα. Μέχρι και φραπέ με τέτοιο νερό παραλίγο να έφτιαχνα

:D

Vagelis Gar
16/07/2010, 14:59
Πάμε με λίγες φώτο που όπως λέει και ο πολύ καλός φίλος του PanVas Is good for the eyes ;)

204051

Vagelis Gar
16/07/2010, 15:00
O E69 :)

Vagelis Gar
16/07/2010, 15:02
εδώ

204052

Vagelis Gar
16/07/2010, 15:04
Πλέον πάρα πολύ κοντά

204053

Vagelis Gar
16/07/2010, 15:05
Άτσα ο καλλιτέχνης :)

204054

Vagelis Gar
16/07/2010, 15:07
To υποθαλάσσιο τούνελ που οδηγεί στο βράχο του NordKapp

204055

Vagelis Gar
16/07/2010, 15:09
Και να 'μαστε !!!!!!

204056

Vagelis Gar
16/07/2010, 15:10
Και λίγο πριν φύγουμε αφού ειχαμε δει και είχαμε φωτογραφίσει, έγινε αυτό :)

204057

Vagelis Gar
16/07/2010, 15:12
Και μία τελευταία απο το κατάλυμά μας στην Άλτα

204058

miscelano
16/07/2010, 15:12
οτι και να πω ειναι λιγο.....

Vagelis Gar
16/07/2010, 15:20
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Narvik στο πιό άθλιο Hostel που υπάρχει.
50 ευρώ έκαστος.Victoria ονομάζεται μείνετε μακριά του.

Με λίγα λόγια
η Νορβηγία ίσως είναι η πιό όμορφη ευρωπαϊκή χώρα.Πραγματικός παράδεισος, όμως (και χωρίς να θέλω να φανώ γκρινιάρης)
-Βενζίνη 13Kr, που σημαίνει κοντά στα 2 ευρώ
-Νερό 500ml 3 ευρώ
-2 πίτσες μαργαρίτα +1,5 λίτρα Coca Cola 27 ευρώ
ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ για τα Ελληνικά δεδομένα.
Τέλος πάντων είμαστε μιά ημέρα μπροστά απο το πρόγραμμά μας και κατηφορίζουμε.Αύριο προορισμός κάπου κοντά στο Trodhaim.

Vagelis Gar
16/07/2010, 16:39
Kαι μερικές φρέσκες απο Νορβηγία

Vagelis Gar
16/07/2010, 17:54
Kαι μερικές φρέσκες απο Νορβηγία

Pardalotzatziki
16/07/2010, 19:20
Και να 'μαστε !!!!!!

:a18: :a20:

Καλο κατηφορο ;)

:wave2: :wave2:

FoxyVixen
16/07/2010, 19:40
Μπράβο!! Μπράβο!! (και μπράβο!!) :)))))))
Απίστευτο!!!

Vagelis Gar
16/07/2010, 23:17
.

204063

Vagelis Gar
16/07/2010, 23:29
.

204066

alexxxcbr
17/07/2010, 03:10
Φανταστικα παιδια.

jimmis5
17/07/2010, 04:03
Καλη επιστροφη και περιμενουμε και αλλες πολλεσ φωτο:beer: :beer: :beer: :wave2:

DimChios
17/07/2010, 05:32
:a18: :a20: :a30: :beer: :beer: :beer: :beer:

καλη επιστροφη!!!!

MG
17/07/2010, 05:32
καλή συνεχεια..... :beer: :beer:

FZMAN
17/07/2010, 10:40
Καλή συνέχεια παιδιά.

PanVas
17/07/2010, 22:01
17/07/2010 23.27
Έχω φύγει από ΝΑΡΒΙΚ.
Είμαι κοντά σε ΤΡΟΝΤ ΧΑΙΜ και μάλλον την κάνω για ΜΠΕΡΓΚΕΝ έχοντας απανωτούς οργασμούς Ε6.

DIM.K30
18/07/2010, 12:43
O E69 :) ονομα και πραμα, οδηγηκος και οπτικος οργασμος για κατι τετοιους δρομους αξιζει να ταξιδευουμε
μπραβο παιδια:beer:

FJ
19/07/2010, 06:48
Μπραβο παιδια καλη επιστροφη ευχομαι. Μου κανει πολυ εντυπωση η ακριβεια αυτων των χωρων, δεν το περιμενα να ειναι ετσι...ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ...:beer:

Cpt. Haddock
19/07/2010, 07:13
Καλή επιστροφή παίδες,

Αντε ν' ανεβαίνει το Β' θερινο τμήμα σιγα-σιγα :lol:

MG
19/07/2010, 07:20
κι εσεις για πανω θα πατε?

τι εγινε φετος ?!? 3 γρουπ εχουν παει, θα πανε προς τα κει απο το φορουμ!

αντε να παιρνουμε σειρα..

:cool:

PanVas
19/07/2010, 07:22
Είπαμε...

Χοτ σποτ φέτος. (Απάντηση στην κρίση... :bigcry: :bigcry: )

Ελπίζω όλοι να γυρίσουν αγαπημένοι, ενωμένοι, υγιείς και με εμπειρίες να τους συντροφεύουν όλο τον χειμώνα...

Cpt. Haddock
19/07/2010, 07:25
Αυτοκόλλητα moto.gr βαλατε; να μην κουβαλάμε τζαμπα :rotflmao:

Vagelis Gar
19/07/2010, 13:47
Kalhspera paides (sorry gia ta greeklish alla to pliktrologio den pairnei Ellinika)
Malmo shmera exei to menou,nomizw apo tis pio omorfes Souhdikes poleis.

Distixos exo kapoia problhmata me to laptop kai etsi apo edw kai pera den tha mporw na anavezw fotos.
Gia ayrio perasma apo tis gefyres kai proorismos h Kopenxagh.Isws meinw ekei isws parakatw tha eksartithei apo tis times poy tha vrw sta ksenodoxeia.

H Soyhdia 30-40% fthinoterh apo th Norvhgia.To katalavaineis pantou.Venzini sta 1,25-1,30.
Psiloadiaforh san fysikh omorfia alla oi poleis ths einai poly omorfes (xthes Gketemporgk kai shmera Malmo).

Sto katevasma kai an ola pane kala tha yparxei mia mini eyrwpaiki periplanhsh se Dania-Ollandia-Velgio-Gallia-Loyksemvourgo-Elvetia-Aystria-(Tsexia)-Slovenia kai katw stis teleytaies xwres tis prwhn Gioygkoslavias prin mpw Alvania gia na epistrepsw sthn patrida.

Ayta ta oliga pros to parwn bgainw gia to apogeymatino moy kafedaki.
Kala taksidia se osous ksekinane h exoyn sta plana toys na ksekinhsoyn kati.

giorlari
20/07/2010, 05:48
Ρουφιανος είναι κάτι φίλοι με Versys,V-strom kai Cbr και Outlander απο Λαρισα+Αθήνα εκεί και νομίζω ότι βρεθήκατε....

Το διάβασα στο μπλογκ τους.

Εσείς ήσασταν???

:smokin:

http://nordcap.blogspot.com/

J.T.R
20/07/2010, 14:30
Βαγγελη φιλε,τωρα μοιαζουμε...:)

LARISEOS
20/07/2010, 15:43
μπαβο σε όλους!!!!!!

:beer:

καλη επιστροφή!

tai
20/07/2010, 15:52
:a18: :a20: :beer: :beer:

VALES
20/07/2010, 19:27
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos

an ola pane kala tha yparxei mia mini eyrwpaiki periplanhsh se Dania-Ollandia-Velgio-Gallia-Loyksemvourgo-Elvetia-Aystria-(Tsexia)-Slovenia kai katw stis teleytaies xwres tis prwhn Gioygkoslavias prin mpw Alvania gia na epistrepsw sthn patrida.

:look:
Καλή επιστροφή να έχετε.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2: