Σύνδεση

View Full Version : Άλκης Συνιώρης ...

Σελίδες : 1 2 [3]

sergiosm
20/07/2010, 15:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Εαν ίσχυε αυτό, απο τον καιρώ που εφαρμόστηκε η θανατική ποινή θα είχαν εξαφανιστεί οι παρανομίες,
Αλλά αντιθέτως, αυξήθηκαν οι θανατοποινίτες.
Δυστυχώς εαν δεν πάψουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας ανώτερο απο τον νόμο δεν θα σταματήσουμε να τον "καταπατούμε" :(

το πρόβλημα δεν είναι τόσο η αποτρεπτική ισχύ της ποινής,

το πρόβλημα είναι ο ΜΗ σωφρονισμός των κρατουμένων ...

menelaos46
20/07/2010, 16:14
Εαν ίσχυε αυτό, απο τον καιρώ που εφαρμόστηκε η θανατική ποινή θα είχαν εξαφανιστεί οι παρανομίες, Αλλά αντιθέτως, αυξήθηκαν οι θανατοποινίτες. Δυστυχώς εαν δεν πάψουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας ανώτερο απο τον νόμο δεν θα σταματήσουμε να τον "καταπατούμε"

Δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο.
Γενικοτερα οσο πιο αυστηρο ειναι ενα συστημα τοσο μικροτερη εγκληματικοτητα-παραβατηκοτητα υπαρχει.
Ο ΚΟΚ αλλα και ο νομος απλως δεν εφαρμοζεται στην Ελλαδα. Εκτος αυτου εχει μεινει και πολυ πισω σε πολλες περιπτωσεις.
Γενικοτερα υπολειτουργουν ολα....
Παραδειγμα σε χωρες της Ευρωπης που εχουν συστημα δε διανοεισαι να περασεις κοκκινο, κι αν περασεις μονο σε ωρες αργα το βραδυ και σε μη κεντρικα σημεια.
Δε συζηταω για να οδηγεις και να εχεις πιει....

frappe rider
20/07/2010, 16:37
Στη διασταύρωση των ΤΕΙ στο Μεσολόγγι με το φανάρι επί της Εθνικής οδού (τρομάρα μας) σήμερα το μεσημέρι κατά τις 4.Φορτηγάκι-κλούβα ΜΕΒ 2... περιμένει πράσινο να ανάψει και εγώ κινούμαι με την μηχανή επάνω στην εθνική και έχω πράσινο.Κοιτάει μιά δεξιά μιά αριστερά και βγαίνει !!!!! ενώ με έχει δεί σίγουρα με αγνοεί !!!!!! είμαι με περίπου 80-90 χλμ στο κοντέρ και επιβραδύνω...πάω δίπλα του...

"ρε φίλε τι κάνεις ;;;;;;;"
"σύρε γαμήσ' ρε τραβα του δρόμου σ' "

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επιλογές : 1η τον κλείνω και τον κάνω τούμπανο στο ξύλο και τον παρατάω να τον φάνε τα σκυλιά.
2η τον αγνοώ και συνεχίζω.

Προτίμησα το δεύτερο για να μη χαλάσουν οι διακοπές μου.Απειρα τέτοια ζούμε κάθε μέρα είμαι σίγουρος.Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι η αμυντική οδήγηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Καλό ταξίδι Αλκη :(

@DimChios αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε λίγο τον πόνο της κουμπάρας σου και να δώσουμε λίγο χαμόγελο στα δίδυμα ρίξε μου ένα pm.

DimChios
21/07/2010, 02:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από frappe rider

@DimChios αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε λίγο τον πόνο της κουμπάρας σου και να δώσουμε λίγο χαμόγελο στα δίδυμα ρίξε μου ένα pm.

Να σαι καλα φιλε μου! Θα το μεταφερω... αν και τοτε, ειχε γραφτει το συμβαν και πραγματι απο τα φορουμ ειχαν μαζευτει πραγματα απο διαφορα παιδια και δεν αναφερομαι μονο σε χρηματα! Ηταν πραγματι συγκινητικο!

Να σαι καλα! :beer: :beer: :beer: :wave2:

ERRIKA
21/07/2010, 05:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο.
Γενικοτερα οσο πιο αυστηρο ειναι ενα συστημα τοσο μικροτερη εγκληματικοτητα-παραβατηκοτητα υπαρχει.

Αυτό ισχύει μόνο στην εκ προθέσεως "εγκληματικότητα". Δυστυχώς, όμως, αυτός που παραβιάζει ένα κόκκινο φανάρι (ή stop, ή διάβαση πεζών, ή... κλπ.) δεν είναι πάντα εκ προθέσεως εγκληματίας, ούτε πάντα τύφλα στο μεθύσι. Υπάρχουν ΠΑΝΤΑ και οι περιπτώσεις στιγμιαίας απώλειας της προσοχής, λάθους (πόσοι από εσάς δεν έχετε παρασυρθεί ΠΟΤΕ από κάποιον που σας κόρναρε από πίσω στο φανάρι και ξεκινήσατε με κόκκινο πιστεύοντας πως έγινε πράσινο - μη έχοντας καλή ορατότητα κλπ. κλπ.). Στη δουλειά μου λέμε "μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις" και δεν είναι εύκολο να καταδικάσεις κάποιον σε εγκλεισμό στη φυλακή ή οικονομική καταστροφή δική του και της οικογένειάς του για κάτι που μπορεί να ήταν, στην πραγματικότητα, δυσανάλογα "εγκληματικό". Ούτε ο πατέρας σας ο οποίος είναι 70 χρονών και οδηγεί μπορεί να χαρακτηριστεί ως "στυγνός εγκληματίας" εάν δε σας δει αλλάζοντας λωρίδα. Σίγουρα υπάρχει ευθύνη (υπάρχουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες) αλλά η τιμωρία θα είναι ανάλογη του βαθμού της υπαιτιότητας και ΟΧΙ ανάλογη, μόνο, του αποτελέσματος.
Όλα αυτά δεν τα λέω για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, απλά για να τονίσω το ρίσκο που παίρνει κανείς όταν τρέχει με 200 (ή ό,τι άλλο δυσανάλογο) σε δημόσιο δρόμο, με φανάρια, διαβάσεις πεζών κλπ. Το ΛΑΘΟΣ (και όχι μόνο το "έγκλημα") του άλλου είναι (ή πρέπει να είναι) δεδομένο ανά πάσα στιγμή.
Βάλτε μέσα λοιπόν τα κουμπούρια, και να έχουμε ΠΑΝΤΑ όλοι στο μυαλό σας ότι Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου μετά την καρδιά και τον καρκίνο. Εγώ αυτό κρατάω από το εξαιρετικά δυσάρεστο και θλιβερό ατύχημα.
(Να το κάνω πενηνταράκια?? Και όταν έχουμε πράσινο, ελέγχουμε. Πάντα).

sapila racing
21/07/2010, 06:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Αυτό ισχύει μόνο στην εκ προθέσεως "εγκληματικότητα".
.
.
.

Το θέμα είναι πως θα γίνει ο Ελληνας οδηγός να σταματήσει να περνάει με κόκκινο, κι όλα αυτα που έγραψες δεν λένε τίποτα επι του θέματος.

ERRIKA
21/07/2010, 06:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Το θέμα είναι πως θα γίνει ο Ελληνας οδηγός να σταματήσει να περνάει με κόκκινο, κι όλα αυτα που έγραψες δεν λένε τίποτα επι του θέματος.

Δε θα σταματήσει. Ούτε ο Έλληνας ούτε ο Άγγλος ούτε ο Αμερικανός ούτε κανένας. Το λάθος είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση (να μην πω τα σχετικά ρητά εδώ) και πάντα θα γίνεται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Το θέμα είναι πώς θα προφυλαχτούμε από αυτό και επί αυτού του θέματος μιλάω.

sapila racing
21/07/2010, 06:22
Δε θα σταματήσει. Ούτε ο Έλληνας ούτε ο Άγγλος ούτε ο Αμερικανός ούτε κανένας. Το λάθος είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση (να μην πω τα σχετικά ρητά εδώ) και πάντα θα γίνεται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Το θέμα είναι πώς θα προφυλαχτούμε από αυτό και επί αυτού του θέματος μιλάω.

ERRIKA εχεις οδηγήσει στην Αγγλία?
Άλλο το λάθος κι αλλο η μ@λ@κία που δέρνει τον Ελληνα.
Παλια πέρναγα κι εγω με κόκκινο όπως σχεδόν όλοι, μεχρι το 1990 που πήγα για σπουδές στην Αγγλία και τότε κατάλαβα... από τότε δεν εχω περάσει ποτέ ξανά με κόκκινο.
Ούτε κατα λάθος, ούτε στις 2 το πρωι σε ερημο επαρχιακό δρόμο.

Σίγουρα θα περάσει κάποιος χαζεμένος κατα λάθος και στην Αγγλία, είναι όμως μια στο εκατομμύρο να συμβεί αυτό, ενω αν κάτσεις 10 λεπτά πχ Κηφησίας και Αλεξάνδρας θα μετρήσεις τουλάχιστον 50 να περνάνε με κόκκινο, μαζί και λεωφορεία, τρόλλευ κλπ.

Οπως καταλαβαίνεις είναι αλλο το θέμα, μην το κουκουλώνουμε.

noble
21/07/2010, 06:34
Αυτό ισχύει μόνο στην εκ προθέσεως "εγκληματικότητα". Δυστυχώς, όμως, αυτός που παραβιάζει ένα κόκκινο φανάρι (ή stop, ή διάβαση πεζών, ή... κλπ.) δεν είναι πάντα εκ προθέσεως εγκληματίας, ούτε πάντα τύφλα στο μεθύσι. Υπάρχουν ΠΑΝΤΑ και οι περιπτώσεις στιγμιαίας απώλειας της προσοχής, λάθους (πόσοι από εσάς δεν έχετε παρασυρθεί ΠΟΤΕ από κάποιον που σας κόρναρε από πίσω στο φανάρι και ξεκινήσατε με κόκκινο πιστεύοντας πως έγινε πράσινο - μη έχοντας καλή ορατότητα κλπ. κλπ.). Στη δουλειά μου λέμε "μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις" και δεν είναι εύκολο να καταδικάσεις κάποιον σε εγκλεισμό στη φυλακή ή οικονομική καταστροφή δική του και της οικογένειάς του για κάτι που μπορεί να ήταν, στην πραγματικότητα, δυσανάλογα "εγκληματικό". Ούτε ο πατέρας σας ο οποίος είναι 70 χρονών και οδηγεί μπορεί να χαρακτηριστεί ως "στυγνός εγκληματίας" εάν δε σας δει αλλάζοντας λωρίδα. Σίγουρα υπάρχει ευθύνη (υπάρχουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες) αλλά η τιμωρία θα είναι ανάλογη του βαθμού της υπαιτιότητας και ΟΧΙ ανάλογη, μόνο, του αποτελέσματος.
Όλα αυτά δεν τα λέω για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, απλά για να τονίσω το ρίσκο που παίρνει κανείς όταν τρέχει με 200 (ή ό,τι άλλο δυσανάλογο) σε δημόσιο δρόμο, με φανάρια, διαβάσεις πεζών κλπ. Το ΛΑΘΟΣ (και όχι μόνο το "έγκλημα") του άλλου είναι (ή πρέπει να είναι) δεδομένο ανά πάσα στιγμή.
Βάλτε μέσα λοιπόν τα κουμπούρια, και να έχουμε ΠΑΝΤΑ όλοι στο μυαλό σας ότι Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου μετά την καρδιά και τον καρκίνο. Εγώ αυτό κρατάω από το εξαιρετικά δυσάρεστο και θλιβερό ατύχημα.

:beer: :beer:

ERRIKA
21/07/2010, 06:36
ERRIKA εχεις οδηγήσει στην Αγγλία?
Άλλο το λάθος κι αλλο η μ@λ@κία που δέρνει τον Ελληνα.
Παλια πέρναγα κι εγω με κόκκινο όπως σχεδόν όλοι, μεχρι το 1990 που πήγα για σπουδές στην Αγγλία και τότε κατάλαβα... από τότε δεν εχω περάσει ποτέ ξανά με κόκκινο.
Ούτε κατα λάθος, ούτε στις 2 το πρωι σε ερημο επαρχιακό δρόμο.

Σίγουρα θα περάσει κάποιος χαζεμένος κατα λάθος και στην Αγγλία, είναι όμως μια στο εκατομμύρο να συμβεί αυτό, ενω αν κάτσεις 10 λεπτά πχ Κηφησίας και Αλεξάνδρας θα μετρήσεις τουλάχιστον 50 να περνάνε με κόκκινο, μαζί και λεωφορεία, τρόλλευ κλπ.

Οπως καταλαβαίνεις είναι αλλο το θέμα, μην το κουκουλώνουμε.

Δεν έχω οδηγήσει στην Αγγλία, έχω οδηγήσει όμως στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία. Και έχω δει στην Αγγλία μεθυσμένα κ@λόπαιδα να περνάνε με κόκκινο. Όπως μεθυσμένους Άγγλους έχω δει να οδηγούν στη Μύκονο και να συγκρούονται μετωπικά με σκουτεράκι. Δεν είμαστε εμείς οι διάβολοι και όλοι οι άλλοι οι άγγελοι. Σίγουρα έχουμε (από λίγο έως πολύ) μεγαλύτερη παραβατικότητα σε σχέση με άλλους λαούς.
Το θέμα μου όμως ΔΕΝ ΗΤΑΝ αυτό ούτε θέλω να κουκουλώσω τίποτα (οι Έλληνες "οδηγάρες" μου προκαλούν αποστροφή). Το θέμα μου είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ευθύνη σε σχέση με τον τραυματισμό ή και το θάνατό μας. Και τι μπορούμε ΕΜΕΙΣ να κάνουμε για να τον αποφύγουμε.
Θα το ξαναπώ: Δεν επαναπαυόμαστε ΠΟΤΕ στην προτεραιότητα. Στη δουλειά μου, το να τρέχεις με 200 σε δημόσιο δρόμο, κρίνεται ως ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ στο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του ατυχήματος. Αυτά

sapila racing
21/07/2010, 07:15
Καποιος να τα διαχωρίσει, δεν είναι σωστό να γίνεται αυτή η συζήτηση σ αυτό το thread. :sick:

makis206
21/07/2010, 07:37
Καποιος να τα διαχωρίσει, δεν είναι σωστό να γίνεται αυτή η συζήτηση σ αυτό το thread. :sick:

Το θέμα που αναπτύχθηκε μεταφέρθηκε εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=107876).

DAYMAN
21/07/2010, 09:16
οκ

arxaios
21/07/2010, 18:31
...

menelaos46
23/07/2010, 16:07
http://www.youtube.com/watch?v=LlnePhz0C7E&feature=player_embedded#!

menelaos46
23/07/2010, 16:08
Η φωτογραφια με το Νιτζα σουζα με τη σπαθα σε βρεγμενο απλως ΓΑΜΑΕΙ!!!

alexxxcbr
23/07/2010, 17:36

Ωραιο.

menelaos46
23/07/2010, 17:44
...:sad:

204575

vagelis24
24/07/2010, 13:52

Ωραιο βιντεο
:(

menelaos46
24/07/2010, 14:05
Το ενιωθε ρε παιδι μου ο ανθρωπος οτι εκανε, τα αρθρα που εγραφε, τους αγωνες , την καθε διαδρομη και φωτογραφηση. Το εβλεπες και το διαβαζες και ηταν τοσο φανερο....
Στον τελευταιο αγωνα δε ειχε πεθανει στη σουζα στον γυρω με την καρο σημαια...
σουζα ορθιος... burn out και σουζα στα καπακια...
Ηταν ανθρωπος που εκανε αυτο που αγαπαει επαγγελμα...
Περναει πολλες φορες απο το μυαλο μου αν και δε τον ηξερα σχεδον καθολου...

tifoso4ever
25/07/2010, 08:34
Καλο ταξιδι Αλκη....
R.I.P.
Συλληπητηρια στην οικογενεια του και σε οσους τον αγαπουσαν...

Τα εγραψα και αλλου για τους δολοφονους που πιανουν τιμονι, ας ειμαστε πολυ πολυ προσεκτικοι και συνετοι...

TROOPER
25/07/2010, 10:32
γαμωτο!

hlektronio
30/07/2010, 18:37
κριμα το παλικαρι...

προσοχη παιδες δεν μας προσεχει κανεις..

LOUKILOUK
31/07/2010, 05:11
...:sad:....