PDA

View Full Version : Έλληνας...Αναρχικός;Φασίστας; ή Αναρχοφασίστας;

Σελίδες : [1] 2

SVX
16/07/2010, 09:38
τι παστα ειναι τελικα ο Ελληνας;

o κισινγκερ ελεγε οτι ειμαστε αναρχικοι και ανυποτακτοι..... αλλοι παλι λενε οτι οι εθνικιστικες "φυτρες" αρχισαν και παλι να ξυπναν μεσα μας

ΜΗΠΩΣ ενα εκρηκτικο μείγμα? ΓΙΑΤΙ απ'οσο ξερω ειναι δυο ιδεολογιες αντικρουομενες :confused:

Cpt. Haddock
16/07/2010, 09:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
ΜΗΠΩΣ ενα εκρηκτικο μείγμα? ΓΙΑΤΙ απ'οσο ξερω ειναι δυο ιδεολογιες αντικρουομενες :confused:

Τα άκρα ταυτίζονται :winka:

(ειδικα σε θεματα συμπεριφοράς και αντιμετώπισης των "αντιφρονούντων" )

el_hymador
16/07/2010, 09:42

Μαλακας :rolleyes:

notakos600
16/07/2010, 09:45
Γενιά του καναπέ είμαστε και γενιά του playstation και του internet η επόμενη, ποιά επανάσταση ρε παιδιά;
Η επανάσταση και η αναρχία έγιναν πίτσες και σουβλάκια, πάει τέλειωσε λέμε, ο καθείς για την πάρτη του πλέον....

BELZEBOYLIS
16/07/2010, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

:lol: από το πληκτρολόγιο μου το πείρες :lol: :wave2:

LsKostas
16/07/2010, 09:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Γενιά του καναπέ είμαστε και γενιά του playstation και του internet η επόμενη, ποιά επανάσταση ρε παιδιά;
Η επανάσταση και η αναρχία έγιναν πίτσες και σουβλάκια, πάει τέλειωσε λέμε, ο καθείς για την πάρτη του πλέον....

Υπαρχουν πολλες φωτεινες εξαιρεσεις αλλα δεν προβαλλονται ... δεν συμφωνω οτι δεν υπαρχει
ελπιδα και οτι οι Ελληνες ειναι αυτοι που περιγραφονται ειτε εδω ειτε αυτο που ειχε περιγραψει ο Κισσινγκερ(σιγα τον μαλακα τον Κισσινγκερ που εγινε και σημειο αναφορας ...:nono: )

zolotas
16/07/2010, 10:10

δε λες καλα που ειμαστε μονο 10 μυρια? φανταζεσαι να ειμασταν 60?? :bigcry:

John Steed
16/07/2010, 12:51
Ευτυχώς έχουμε στείλει πολλούς σε αμερική, γερμανία, αυστραλία κλπ

Δουλεύουν εκ των έσω....:smokin:

Όσο για την πάστα, είναι η πασίγνωστη Γιατηνπαρτημουπάστα....

LARISEOS
16/07/2010, 13:36
:bigcry:

ο ελληνας ειναι αυτος που θα κρίνει ολους τους άλλους και οχι τον εαυτο του!

950dim
16/07/2010, 13:51

...φλωρα!!!

Θα κανει τη μαγκια του εκει που τον παιρνει(πολλες φορες κι εκει που δεν...),περιμενει ανελλιπως το Σαββατο να αφησει το καθημερινο Τoyota και να πουλησει τη λεζαντα στον Κιαμο με το κομπρεσσορα(οχι το απλο) Μερσεντε των 2000 κυβικων και των 84 δοσεων,το πουρο βγαινει απ΄τη πιστα μεχρι τη παραλια(να δηλωσουμε status),η πιστωτικη ¨τραβιεται¨ α λα Λουκυ Λουκ(πιο γρηγορα κι απ΄τη σκια του),βριζει τους Γερμανους και τους Ευρωπαιους που πηραν χαμπαρι τι ¨παστα¨ ειμαστε,
ψηφιζει με την ελπιδα να διοριστει,κι οταν δεν...μαγικα του κοβεται το χερι αν ξαναψηφισει ¨αυτους¨,
σνομπαρει τους ¨ξενερωτους τουριστες¨ που τη βγαζουν με μια μιζερη σαλατα ενω το σωστο ειναι να εισαι XLarge φερε να φαμε οτι εχεις,λεφτα εχουμε(πιστωτικη βεβαια)!!
Η κορνα εχει συνδεθει αυτοματα με το αναμμα του πρασινου φαναριου,η φοροδιαφυγη ειναι μαγκια,ο σηκωμενος γιακας στο monkey πολο ειναι must,η μεγαλυτερη εκτονωση ειναι στο τηλεκοντρολ του...
Αγαπημενες συνηθειες ο καναπες,η προπονητικη(ποιος Ρεχαγκελ,ρωτα εμενα),αγαπημενη εκφραση ¨ξερεις ποιος ειμαι εγω...¨,αγαπημενα αθληματα το show off,το καπνισμα,το παιδακι της Κυριακης στη Χασια κ.α.
Αγνωστες λεξεις,χαμενες αξιες...σεβασμος,αλληλεγγυη,ταπεινοφροσυνη, και αλλες τετοιου ειδους ειναι για τους ¨ξενερωτους Ευρωπαιους¨...

zolotas
16/07/2010, 13:54
:cool: VAMOS FRAPEON

204048

950dim
16/07/2010, 13:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
:cool:

Ωωω ρε φιλε το πλεον βασικο αθλημα ξεχασα...!!!
Παντα με φραπεδακι!!!

Shaolin Monk
16/07/2010, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τα άκρα ταυτίζονται :winka:

(ειδικα σε θεματα συμπεριφοράς και αντιμετώπισης των "αντιφρονούντων" )

Α, γεια σου ρε Καπιταν... Εδω ειναι ολο το ζουμι και τελος...

Shaolin Monk
16/07/2010, 14:13

o κισινγκερ ελεγε οτι ειμαστε αναρχικοι και ανυποτακτοι..... αλλοι παλι λενε οτι οι εθνικιστικες "φυτρες" αρχισαν και παλι να ξυπναν μεσα μας

Ο ελληνας ειναι αναρχοκομμουνοεθνικιστης.

Αναρχοκομμουνιστικες αποψεις με βαθια εθνικιστικες τασεις... :lol:

nic mor
16/07/2010, 14:13

δε λες τριμαλακας για να εισαι μεσα:winka: :winka:
:lol: :lol: :lol:

Allst@rf
16/07/2010, 14:19
ελληνες λέγονταν οι αρχαίοι κάτοικοι αυτούς του τόπου ,που τώρα τον πατάμε και τον ρυπαίνουμε και τον "μολύνουμε" εμείς.

Τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς του τότε;

μόνο ότι πατάμε τα ίδια χώματα...

Οπότε δεν είμαστε ελληνες...

konsttanttinos
16/07/2010, 14:41
Οι συγχρονοι ελληνες χωριζονται σε πολλες κατηγοριες, χωρις να υπαρχει απαραιτητα ιδεολογικο υποβαθρο.
Η κυριαρχουσα κατηγορια ειναι η ''ελληνα-ξυπνα-σου-πινουνε-τον-φρεντο''.Επαναστατης -με αιτια πλεον- αυτος ο ελληνας αναζητα αναμεσα στο ταβλι, στη παραλια, στην ντουλαπα για το ποιο μαγιο θα βαλει, στο σπιτι με μαμα-μπαμπα-γιαγια-παππου-αδερφια, στην καφετερια που ο σερβιτορος αργει να φερει το 10ο νερο που παρηγγειλε, στην ουρα για το ταμειο, αναρωτιεται για τους μλκες που καταντησαν την χωρα του ετσι.
Η κατηγορια ''με-μισουν-γι'αυτο-που-ειμαι''.Ειναι ο ελληνας που δουλευει 6 μερες σαν σκυλι για μια νυχτα στα μπουζουκια, στην καφετερια με το τουμπανο, στο εμπορικο με την μ@@@@ρα πωλητρια.Εχει καταλαβει οτι ολοι τον ματιαζουν και τον κακολογουν γιατι εχει τα αγαθα που οι αλλοι δεν μπορουν αποκτησουν με 140 δοσεις, δεν αφηνει ευκαιρια να τους το ξαναθυμησει και κανει τα παντα για τους μπει -περισσοτερο- στο ματι...μετα το μεσημεριανο ομως γιατι φωναζει η μαμα.
Η κατηγορια ''trendiness'' αποκτα ολο και περισσοτερους φανατικους, απο 14χρονα wannabe 25χρονα, απο 20-25χρονα , με τα κοριτσια να φερονται ''ημουν κι εγω στο κοτερο'', και τα αγορια με τον καβαλο στο γονατο, το αρμανι βρακι να φαινεται, το ray-ban του jack nicolson βραδυ-πρωι και ολοι μαζι τον φρεντο-μοχιτο-iphone στα χερια. Καπου εκει βαλτε και το 25-30-35χρονο, γιατι και αυτος παιδι ειναι, ενω οι γκομενες ή εχουν συντροφο-δουλο ή νευρωσεις απο την αγαμια.Απο 40 και πανω δεν το συζητω, αρχιζει το πανυγηρι.Σκισμενα τζιν, μινακια, τοπακια, piercing-tatoo, μπλουζα rolling stοnes, βαμμενο μαλλι, διθεσιο, σκουτεροειδες ή μπεμβεδοειδες, και υφος 140 καρδιναλιων...ο φρεντο-iphone παραμενει απαραραιτητο αξεσουαρ, ενω το ποτο γινεται apaloοza , ετσι για να θυμομαστε τους good-old times.
Πανω απο 50 γινεται το παρτυ.Αφου ο μπαμπας-μαμα θυμηθηκε οτι δεν εζησε την ζωη του πριν 30και χρονια αρχιζει το σεξακι με οτι βρει μπροστα του.Καλα δεν εχεις γκομενακι?τι banal.

Ο ελλην ειναι αναρχικος σε οτιδηποτε ξενο και καλυτερο απο αυτον, και φασιστας στο τιμονι ή σε οτιδηποτε μοιαζει σε πολεμιστρα-εκ του ασφαλους δηλαδη.
Για αναρχοφασιστες βλεπε λημμα ''βουλη-των-ελληνων''.

:smokin:

zolotas
16/07/2010, 14:46

αλλοι παλι λενε οτι οι εθνικιστικες "φυτρες" αρχισαν και παλι να ξυπναν μεσα μας

ναι ......κριμα που δεν ειμασταν εμεις να ξεκινησουμε το 2 Παγκοσμιο πολεμο ,να κατακτησουμε τον κοσμο ......επρεπε ο χιτλερ να ειναι ελληνας :lol:

αδολφος "θα μας επιτεθουν στην νορμανδια " "ερχεται ο στρατηγος Πατον"
ελληνες " ποιος Πατον μωρε τωρα? ασε ρε φιλαρακι καλοκαιριατικα........... εχουμε να φτιαξουμε και τα τσιπουρα"

Εχετλαίος
17/07/2010, 01:51
95% μαγκιά κλανιά και τα κουκιά μπακλάν
5% που κάνουν τη δουλειά.

oapomesa
17/07/2010, 08:02
είναι κανείς που θα προτιμούσε να είναι ό,τιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνας;

DimChios
17/07/2010, 08:12

:a23:

Allst@rf
17/07/2010, 08:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από oapomesa

αυτο λεμε τοση ωρα φιλαρακ...

αναρωτιομαστε τι εστι ελληνας ή μαλλον νεοελληνας γιατι προσωπικα εδωσα την αποψη μου παραπανω...
απο εκει και περα ο καθενας κανει την αυτοκριτικη του...:lol:

nickald
17/07/2010, 08:39

Αν μιλας για την σημερινη εκδοχη ναι

Γιατι? Νομιζεις οτι εισαι κατι εξαιρετικο επειδη εισαι ελληνας?

BELZEBOYLIS
17/07/2010, 08:48
και πάνω από όλα :

"Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει":lol:

liakaros
17/07/2010, 08:55
Ρε μαγκες...ετσι μια απορια δλδ...

Επειδη καθε φορα που τιθεται θεμα ελληνικης ρατσας γενικοτερα, οι περισοτεροι εχετε μια ελαφρως

αρνητικη αποψη για το ολο θεμα και για την Ελλαδα,αφου ειναι ετσι γιατι δεν τα μαζευετε απο δω να

πατε σε μια χωρα υποδειγμα,να αλλαξετε και ιθαγενεια,υπηκοοτητα η δεν ξερω και γω τι σκατα και

να ειστε οκ μακρια απο τους ''ελληναρες'' ''νεοελληνες'' ''το μπουρδελο την ελλαδα'' ''το ελλαδισταν'' κλπ κλπ

Δεν σας κραταει κανεις με το ζορι βασικα... :rolleyes:

ermiss
17/07/2010, 09:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf

απο εκει και περα ο καθενας κανει την αυτοκριτικη του...:lol:

Εδώ γελάνε.....

BELZEBOYLIS
17/07/2010, 09:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros

Επειδη καθε φορα που τιθεται θεμα ελληνικης ρατσας γενικοτερα, οι περισοτεροι εχετε μια ελαφρως

αρνητικη αποψη για το ολο θεμα και για την Ελλαδα,αφου ειναι ετσι γιατι δεν τα μαζευετε απο δω να

πατε σε μια χωρα υποδειγμα,να αλλαξετε και ιθαγενεια,υπηκοοτητα η δεν ξερω και γω τι σκατα και

να ειστε οκ μακρια απο τους ''ελληναρες'' ''νεοελληνες'' ''το μπουρδελο την ελλαδα'' ''το ελλαδισταν'' κλπ κλπ

να φύγετε να πάτε αλλού :lol: :rotflmao: :lol: :wave2:

liakaros
17/07/2010, 09:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
να φύγετε να πάτε αλλού :lol: :rotflmao: :lol: :wave2:

Ε,μα πια...

BELZEBOYLIS
17/07/2010, 09:15
Ε,μα πια...

έχε απλά στο μυαλό σου ότι αυτοί που βλέπουν τα στραβά και τα κριτικάρουν ,δεν είναι λιγότερο ''πατριώτες'' απο αυτούς που τα δικαιολογούν ή τα παραβλέπουν χάρη της ιστορίας μας ή του πολιτισμού που είχαμε κάποτε .....

Αν φύγουν όσοι πιστεύουν οτι η μαλακία πάει γόνατο σε αυτή την χώρα ,την έχουμε κάτσει την βάρκα για τα καλά ....:wave2:

vagtav
17/07/2010, 09:32
...... γιατι δεν τα μαζευετε απο δω να

πατε σε μια χωρα υποδειγμα,να αλλαξετε και ιθαγενεια,υπηκοοτητα η δεν ξερω και γω τι σκατα

εγώ λέω να φύγουν αυτοί και να μείνουμε εμείς να ούμε.....:smokin: :smokin:

liakaros
17/07/2010, 09:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
εγώ λέω να φύγουν αυτοί και να μείνουμε εμείς να ούμε.....:smokin: :smokin:

Ποιοι οι γκρινιαρηδες???

Μετα ομως γιατι θα διαμαρτυρεστε???

Η τελειοτητα ειναι λιγο βαρετη να ξερεις...:lol: :lol:

Allst@rf
17/07/2010, 09:50
Ποιοι οι γκρινιαρηδες???

Μετα ομως γιατι θα διαμαρτυρεστε???

Η τελειοτητα ειναι λιγο βαρετη να ξερεις...:lol: :lol:

και η μαλακία του κάθε καμμένου σε αυτή τη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο...

liakaros
17/07/2010, 14:39
και η μαλακία του κάθε καμμένου σε αυτή τη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο...

Για κανε το πιο λιανα λιγο...

argg
17/07/2010, 15:16
:D

204178

Akatanomastos
17/07/2010, 15:22
πρεπει να σταματησει η ξενομανία,

και να αρκεστουμε στο να παρουμε "τα καλά" των ξενων
και να τα εφαρμοσουμε σε προσαρμοσμενη εκδοση για την χωρα μας..

δεν είμαστε η ανωτερη φυλη απο το Δελτα του Κενταυρου,
αλλα δεν ειμαστε και η ποιο σκατένια ράτσα του πλανητη που δεν μπορει να κανει τιποτα σωστα
:wave2:

Panos1313
17/07/2010, 15:37

Χαχ ανετα. Δεν υπαρχει η τελεια εθνικοτητα κτλπ (ολες εχουν τα καλα τους και τα στραβα τους), αλλα σιγουρα υπαρχουν αρκετες που θα προτιμουσα να ημουνα , απτο να ειμαι Ελληνας.

Φυσικα για αυτο ειναι πολυ αργα τωρα, και με το να αλλαξω χωρα περα απτο οτι ειναι πολυ δυσκολο και με αλλες συνεπειες, δεν θα με κανει να αλλαξω εθνικοτητα τωρα στα 25 μου. Παντως αν διαλεγα να ξαναγεννηθω με τιποτα δεν θα διαλεγα Ελλαδισταν. Ξεκιναμε απο Καναδα, Ιαπωνια,Αυστραλια(ή Γαλλια,Αγγλια,Φιλανδια αν θελετε πιο κοντινα παραδειγματα) και βλεπουμε :D

granazi
17/07/2010, 15:38

http://hamalidis.blogspot.com/2009/03/100.html

:D :smokin: :D :smokin: :D

Akatanomastos
17/07/2010, 15:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos1313
Χαχ ανετα. Δεν υπαρχει η τελεια εθνικοτητα κτλπ (ολες εχουν τα καλα τους και τα στραβα τους), αλλα σιγουρα υπαρχουν αρκετες που θα προτιμουσα να ημουνα , απτο να ειμαι Ελληνας.

Φυσικα για αυτο ειναι πολυ αργα τωρα, και με το να αλλαξω χωρα περα απτο οτι ειναι πολυ δυσκολο και με αλλες συνεπειες, δεν θα με κανει να αλλαξω εθνικοτητα τωρα στα 25 μου. Παντως αν διαλεγα να ξαναγεννηθω με τιποτα δεν θα διαλεγα Ελλαδισταν. Ξεκιναμε απο Καναδα, Ιαπωνια,Αυστραλια(ή Γαλλια,Αγγλια,Φιλανδια αν θελετε πιο κοντινα παραδειγματα) και βλεπουμε :D

πραγματικα ειναι αστειες αποψεις σαν και αυτες,

και ντροπη να τις πιστευει καποιος..

αλλα δεν φταις ΜΟΝΟ εσυ προφανως, δεν κατηγορω ΜΟΝΟ εσενα,
εισαι και συ θυμα του ανυπαρκτου ελληνικου κρατους οπως ολοι μας

Panos1313
17/07/2010, 15:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos

αλλα δεν φταις ΜΟΝΟ εσυ προφανως, δεν κατηγορω ΜΟΝΟ εσενα,
εισαι και συ θυμα του ανυπαρκτου ελληνικου κρατους οπως ολοι μας

Εγω κατηγορω (μονο) εσενα παντως.

Akatanomastos
17/07/2010, 15:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos1313

Εγω κατηγορω μονο εσενα παντως.

κατηγορα οποιον θελεις

το θεμα ειναι οτι το να θελεις να αλλαξεις εθνικοτητα
ειναι σαν να μισεις τον ιδιο σου τον εαυτο

η εθνικοτητα σου δεν ειναι σαν να λεμε, διαλεγω ποδοσφαιρικη ομαδα

η εθνικοτητα σου δειχνει το περιβαλλον που μεγαλωσεις, τους ομοεθνεις σου,
και τελικα ενα μεγαλο μερος αυτων που μας χαρακτηριζουν και διαφοροποιουν ως ανθρωπους στον παγκοσμιο χαρτη.

αν εχεις τοσα προβληματα με την παρτι σου τοτε ναι, ισως να εισαι ενας Γιαπωνεζος, εγκλωβισμενος σε σωμα Ελληνα:beer:

Υ.Γ. μπορει βεβαια απλα να εισαι αλλος ενας γκρινιαρης οπως τοσοι αλλοι που διαβαζουμε και ακουμε συνεχεια που για ολα τους φταιει "Οτι κληρωνομησαμε απο τους Παλαιοτερους" και ποτε ο εαυτος τους..

Allst@rf
17/07/2010, 16:20
Για κανε το πιο λιανα λιγο...

ελα τωρα ,ποσο λιανα το θες...το διαβασες το θρεντακι για τον θανατο του συνιωρη?

SVX
17/07/2010, 16:45
http://www.youtube.com/watch?v=HKhL-ptuhh0&feature=related

Θυμώνω όταν μου λένε ψέμματα και με κορο΄ι΄δεύουν ....Και μου φαίνεται ότι των Ελλήνων την νοημοσύνη την έχουν υποτιμήσει χωρίς προηγούμενο....

Σα να σου λενε " εισαι αχρηστο υλικο...Για τιποτα δε κανεις ΄"

Κι εσυ να σκυβεις το κεφαλι και ΝΑ τους ζητας ΣΥΓΝΩΜΗ!!!!!!!! :mad: :mad: :mad:

menelaos46
17/07/2010, 16:57
Ενταξει οτι ειμαστε λιγο μαλακες ειμαστε, μεταξυ μας τωρα μη βγει παραεξω....

liakaros
17/07/2010, 16:58
ελα τωρα ,ποσο λιανα το θες...το διαβασες το θρεντακι για τον θανατο του συνιωρη?

Ναι το διαβασα...οπως διαβασα και το θρεντ για τον Μανο και για το καθε παλικαρι που χανεται αδικα...χωρις να ειναι της ουσιας και χωρις να θελω σε καμια περιπτωση να δικαιολογησω τον αλητη τον φορτηγατζη...εσυ πιστευεις πως αν ο Συνιωρης πηγαινε με καμια 60αρια θα ειχε αυτο το τελος?

Καλο θα ηταν να αφησουμε την κριτικη για τους αλλους στην ακρη και να δουμε τι μπορουμε να κανουμε ο καθε ενας ξεχωριστα...δεν ζουμε στην καλυτερη χωρα του κοσμου αλλα δεν ζουμε και στην χειροτερη ομως...

Και για το αν εχει παρει ο τοπος την κατω βολτα δεν φταιει ουτε το ταβλι,ουτε ο φραπες,ουτε ο καραμπουζουκλης γειτονας με την slk και τις πιστωτικες...

menelaos46
17/07/2010, 17:01
Και για το αν εχει παρει ο τοπος την κατω βολτα δεν φταιει ουτε το ταβλι,ουτε ο φραπες,ουτε ο καραμπουζουκλης γειτονας με την slk και τις πιστωτικες...

Ποιος φταιει τελικα???

Allst@rf
17/07/2010, 17:04
Ναι το διαβασα...οπως διαβασα και το θρεντ για τον Μανο και για το καθε παλικαρι που χανεται αδικα...χωρις να ειναι της ουσιας και χωρις να θελω σε καμια περιπτωση να δικαιολογησω τον αλητη τον φορτηγατζη...εσυ πιστευεις πως αν ο Συνιωρης πηγαινε με καμια 60αρια θα ειχε αυτο το τελος?

Καλο θα ηταν να αφησουμε την κριτικη για τους αλλους στην ακρη και να δουμε τι μπορουμε να κανουμε ο καθε ενας ξεχωριστα...δεν ζουμε στην καλυτερη χωρα του κοσμου αλλα δεν ζουμε και στην χειροτερη ομως...

...και να πως ξεκινούν τα επικα θρέντ στο ταπεινό μας φόρουμ...με την καλή έννοια πάντα έτσι,ο αντίλογος είναι πάντα ευπρόσδεκτος...

Κατά την άποψη μου όμως ,τα γραπτά σου αντίφασκουν...

liakaros
17/07/2010, 17:11

Κατά την άποψη μου όμως ,τα γραπτά σου αντίφασκουν...

Σε πιο σημειο αντιφασκουν ρε αδερφε??:confused:

oapomesa
18/07/2010, 01:18
ας το θέσουμε αλλοιώς.

ποιός λαός μπορεί να είναι υπερήφανος για την ιστορία του ;

ρητορικό το ερώτημα, αλλά την κάνει τη δουλειά του.

ας βάλουμε κι ένα στίχο να ανέβει λίγο η πίεση.

Η μεγαλωσύνη των λαών δε μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα

the who
18/07/2010, 02:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi

http://hamalidis.blogspot.com/2009/03/100.html

:D :smokin: :D :smokin: :D

Μαλιστα.Αυτος ο τυπος ασχολειται με τα κοινα.Μετα απορουμε με την καταντια μας σαν χωρα.:sad:

vagtav
18/07/2010, 03:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Μαλιστα.Αυτος ο τυπος ασχολειται με τα κοινα.Μετα απορουμε με την καταντια μας σαν χωρα.:sad:

Γμσε τα..... Εδώ κολάει πάντως τα περί μαλακίας που αναφέρθηκε παραπάνω. Από τους 100 λόγους που εκείνος παραθέτει ως θετικούς, βρίσκω πάνω από τους 80 ως για το ακριβώς αντίθετο........

ermiss
18/07/2010, 03:56
Για να μην καταντήσει το Thread ένα ξέσπασμα απο haters..

Μπορεί κάποιος, σοβαρά όμως, όταν εκφέρει άποψη για το θέμα να αναφέρετε αποκλειστικά στο εαυτό του και όχι στους γείτονες,πολιτικούς,δημοσιογράφους,αγνώστους.

Να κάνει κάποιος αυτοκριτική γιατί δεν γουστάρει που είναι Έλληνας. ΌΧι για τα χαρακτηριστικά και τα ελαττώματα του συνόλου αλλά αποκλειστικά για τα δικά τους.

Και μιλάω για σοβαρή αυτοκριτική, όχι εξυπναδούλες με πληθυντικό ευγενείας.
Δλδ απόψεις του στυλ, "δεν γουστάρω που είμαι Έλληνας γιατί είμαστε εγωιστές,μαλάκες κλπ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ...

Ας παραδεχτεί κάποιος ότι είναι μαλάκας για συγκεκριμένο, υποκειμενικό και προσωπικό λόγο και ΟΧΙ για το σύνολο...

Όλα τα άλλα είναι παπαριές και αφορισμοί του κώλου που κάνουμε σε συζητήσεις του καφενείου και του κώλου....

Ουσιαστική και σοβαρή αυτοκριτική θέλει για να βγούν σωστά συμπεράσματα

Ένα νέο thread "με είδα.." και όχι μόνο για μοτοσυκλετιστικές και οδηγικές εμπειρίες...

SVX
18/07/2010, 04:17
Στο γιατι ομως πιστευω πως υπαρχει ΜΙΑ απαντηση: ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.... :a06:

Οικογένεια - Φίλοι/Συγγενείς - Σχολείο - Στρατός

ΙΔΑΝΙΚΑ = 0 κι οταν ο αλλος ΔΕΝ εχει τιποτα να χασει, ΤΙΠΟΤΑ να κερδισει, κατι για να παλεψει και οι ΕΛΠΙΔΕΣ ειναι κι αυτες μηδεν.... τοτε αυτοματως
"- Δε βαριεσαι..."
"-Ωχ μωρεεεεε...."
"-Δε ΠΑ νΑ γαμηθουνε"
"-Φωτια να τα καψει ΟΛΑ , ΔΙΚΑ ΜΟΥ ειναι;"

Και αν δεν το χετε ακουσει εσεις το εχω ακουσει εγω....

ΜΕΤΑΞΥ των μεταναστων κυκλοφορει η πεποιθηση-ιδεα οτι η Ελλαδα ΔΕΝ αξιζει στους Ελληνες ....ΤΩΡΑ λεει που θα γινει το "ξεσκαρταρισμΑ' θα στρωσουν τα πραγματα...

ετσι μου ειπε καποιος και μενα "- θα τα φτιαξουμε εμεις οπως πρεπει..."

SVX
18/07/2010, 04:31
Κάνω βουτιές σε βόθρο με εικόνες
φουσκώνω τα βυζιά μου με ορμόνες
θέλω να γινω σαν Αμερικάνος,
μ' αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δε σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η παπαλάμπραινα γυμνή
χαιδέυει δώρο συσκευή
σ' ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο
Πουλάκι ξένο πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα δεν βγάζω άχνα.

Καιω τα δέντρα χτίζω μαιζονέτες
θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
σ' ένα κλουβι γραφείο σαν αγρίμι
παιζω ατέλειωτο βουβό ταξίμι

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δεν σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η Παπαλάμπραινα γυμνή
χαϊδέυει δώρο συσκευή
σ' ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα δεν βγάζω άχνα.

Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει

Έλληνας νεοέλληνας

the who
18/07/2010, 04:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Γμσε τα..... Εδώ κολάει πάντως τα περί μαλακίας που αναφέρθηκε παραπάνω. Από τους 100 λόγους που εκείνος παραθέτει ως θετικούς, βρίσκω πάνω από τους 80 ως για το ακριβώς αντίθετο........

Ρε Βαγγελη ο τυπος ειναι για τα μπαζα.Φαντασου οτι υπαρχουν ανθρωποι που θα ψηφισουν αυτον τον τυπο.
"Πετυχαινουμε αυτο που θελουμε εστω και με πλαγιο τροπο".Τι λες ρε αρχιλαμογιο :evil: :evil: :evil: και ανακατευεις και τον αρχαιο ελληνικο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ?
Μετα ρωταει ο αλλος αν ειμαστε αναρχοχουντοβασιλικοι.
ΜΑΛΑΚΕΣ ειμαστε που ανεχομαστε κατι τετοια καθηκια με τετοιες λογικες.

blackrose
18/07/2010, 06:50
http://www.youtube.com/watch?v=r6s3fHPXMbg&feature=related

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Akatanomastos
18/07/2010, 06:58
Ρε Βαγγελη ο τυπος ειναι για τα μπαζα.Φαντασου οτι υπαρχουν ανθρωποι που θα ψηφισουν αυτον τον τυπο.

σε ολες τις χωρες εκλεγοντε στην βουλη τραγικοι μ@λ@κες, και στις περισσοτερες κυβερνουν κιολας..

νομιζω ομως οτι τελικα, δεν ειναι εκει το προβλημα, οτι δλδ αναμεσα μας ζουν αρκετοι μ@λ@κες που τους ψηφιζουν..

θα πρεπε να χαμε εναν στοιχειωδη αυτοσεβασμο
για να μην ανεχομαστε και να προσπαθουμε να αλλαξουμε την καθημερινοτητα, τα απλα πραγματα, την ποιοτητα ζωης μας που αυτα δεν εχουν να κανουν τοσο πολυ με τα νουμερα στην βουλη

granazi
18/07/2010, 07:12

ακριβως ετσι δυστυχως.

thanasiss
18/07/2010, 15:56
νομιζω ομως οτι τελικα, δεν ειναι εκει το προβλημα, οτι δλδ αναμεσα μας ζουν αρκετοι μ@λ@κες που τους ψηφιζουν..

Τα ειπες ολα φιλε με μια φραση.....

Και η πλακα ειναι οτι πολλα τσουτσεκια ακομα και τωρα που ολα εχουν γινει μπουρδελο θα πανε παραμονες δημοτικων εκλογων να γλειφουν για μια θεση.......

BLACKGAS
18/07/2010, 17:00
Παίδες όποιος ξεκινάει από λαθος δεδομένα, καταλήγει σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Ο "Έλληνας" είμαι εγώ, εσύ, ο διπλανός μας. Αν ξεκινήσουμε αυτοκριτική θα καταλήξουμε ή στο τρελάδικο ή σε αναβίωση των Ιακωβίνων με σύγχρονες γκιλοτίνες. Αφήστε τις γενικεύσεις και τις καλόβολες απλοποιήσεις. Διαλέξτε άποψη ζωής και ακολουθήστε τη. Δε νομίζω οτι απλοικά συναισθήματα και παρορμητισμοί που δημιουργούνται ή ενισχύονται από ΜΜΕ, καθοδηγητές κομμάτων ή κινημάτων και πολιτικές της 1 φωτογραφίας μπορούν πλέον να καθοδηγήσουν και να συσπειρώσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου. Αυτό είναι το πολιτκό σύστημα που πλεόν και το ίδιο παραδέχεται ότι χρεοκόπησε. Κοινά το λέμε "μας πήρανε χαμπάρι". Δεν εξαιρούνται ούτε οι εξωκοινοβουλευτικές -αυτοπροσδιοριζόμενες ως και καλά ανεξάρτητες- ιδεολογίες. Το δούλεμα τελείωσε. Ακροαριστεροί (αναρχικοί συμπεριλαμβανόμενοι) και ακροδεξιοί είναι οι απόλυτοι φασίστες (δεν χωρούν άλλοι εκτός από εμάς) και οι απόλυτα απαίδευτοι, πιστοί σε πολιτικές-"συνθήματα". Οι ελάχιστοι σκεπτόμενοι και κατέχοντες παιδεία στους χώρους τους, απλώς υφίστανται με καθήκοντα "τράγου", εμπρός από το κοπάδι. Ποιός νοήμον άνθρωπος πλέον συντάσεται με τα αλήστου μνήμης:
α. Σεμνά και ταπεινά (Κ. Καραμανλής)

β. Η δεξιά προσπαθεί να διαλύσει το ασφαλιστικό σύστημα και το κοινωνικό κράτος, σαν αντιπολίτευση - Λεφτά υπάρχουν, προεκλογικά - Δεν θα πάμε στο ΔΝΤ μετεκλογικά (Γ.Παπανδρέου)

γ. Σύντροφοι, για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι (Άκης)

δ. Ότι νόμιμο και ηθικό (Βουλγαράκης)

ε. Τσοβόλα δώστα όλα (Ανδρέας)

στ. Δεν έχω κάνει λάθη, αλλά με πολεμήσαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα (Μητσοτάκης, μάλλον πριν γνωρίσει το Χριστοφοράκο και παίρνουν κάθε μέρα breakfast)

ζ. Φυσικά και αγωνιζόμαστε να αλλαξουμε το Σύνταγμα της χώρας (Αλέκα που μάλλον είδε το φάντασμα του Άρη να την κυνηγά)

η. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους (Αλέξης που θα πάρει σύνταξη 30 χρονών, χωρίς να έχει δουλέψει έστω 1 ώρα στη ζωή του!!!!)

θ. Φωτεινό σχολείο είναι αυτό που καίγεται (Αγνώστου προοδευτικού)

ι. Ελλας Ελλήνων χριστιανών (Γνωστού-αγνώστου μη προοδευτικού)

Δεν συνεχίζω γιατί θα ξημερώσουμε.

Άρα δε νομίζω ότι ο Έλληνας είναι ακροαριστερός, αναρχικός ή ακροδεξιός (φασίστες με την ευρεία ένοια του όρου και αφήνοντας τη στενή έννοια της πολιτικής επιστήμης, είναι και οι 3 προαναφερόμενες κατηγορίες σε επίπεδο λόγων και πράξεων). Όσο για το μαλάκας είναι σίγουρο ότι "τον πιάσανε μαλάκα" μέχρι τώρα αρκεί να δείξουμε ότι δε θα συνεχίσουν και στο μέλλον.
ΥΓ Όπως έχω ξαναγράψει: δεν με πειράζει να με θεωρεί καποιος μαλάκα. Διακίωμά του. Με προσβάλλει ότσν μου το δείχνει, γιατί με υποτιμά!:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

Gandalf dr685sm
19/07/2010, 03:48
Πάλι σεντόνια κειμένου για αυτό το θέμα.

Ένα γνωρίζω προσωπικά... Όταν δεν μου αρέσει κάτι το αλλάζω... και ξεκινάω απο τον μικρόκοσμο μου. Το να γράφω κείμενα επί κειμένων εδώ δεν μου λέει κάτι. Προτιμώ να πάω να κάνω κάτι.

Εύχομαι να κάνετε όλοι το ίδιο για εσάς πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους γύρω σας.

Gandalf

Allst@rf
19/07/2010, 04:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Ένα γνωρίζω προσωπικά... Όταν δεν μου αρέσει κάτι το αλλάζω... και ξεκινάω απο τον μικρόκοσμο μου. Το να γράφω κείμενα επί κειμένων εδώ δεν μου λέει κάτι. Προτιμώ να πάω να κάνω κάτι.

Εύχομαι να κάνετε όλοι το ίδιο για εσάς πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους γύρω σας.

Gandalf

+990

SVX
19/07/2010, 05:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Gandalf

αυτο ειναι το θεμα ...
οι νεοι βλεπουν την σαπιλα και δεν ειναι διατεθιμενοι να "τριψουν" τα ατελειωτα στρωματα "διαβρωσης"

Τους αναθετουμε δηλαδη να εξυγιανουν ενα κωλοσυστημα βαθια ριζωμενο σαν αρρωστια...

ΑΝΤΙ αυτου προτιμουν να γινουν μελη ΑΛΛΗΣ κοινωνιας που μπορει να τους προστατεψει ωστε κι αυτοι με τη σειρα τους να προσφερουν με αξιοπρεπεια....

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ....
Και το ωραιο ειναι πως τα χρονια που θα ακολουθησουν ΔΕ θα εξαγουμε λαντζερηδες και σερβιτορους...
Αλλα Γιατρους...Μηχανολογους ....Μαθηματικους και αλλα..... :sick:

Gandalf dr685sm
19/07/2010, 05:46
SVX... δεν υπάρχει δικαιολογία αδερφέ... ειδικά τώρα που ακόμα και έξω αν πάς τα πράγματα είναι το ίδιο άσχημα όσον αφορά εργασία και διαβίωση. Αυτό που σου λέω μπορείς να το διασταυρώσεις.

Οπότε ή καθόμαστε στον αντίχειρα ή απλά σηκώνουμε τον πισινό μας , και πάμε να κάνουμε κάτι πρώτα για τον εαυτό μας και μετά για τους υπόλοιπους γύρω μας. Προσωπικά κάνω κάποια πράγματα.. γεμιζουν πρώτα εμένα, τον χρόνο μου.. και συγχρόνως βοηθούν και άλλους. Ενα λιθαράκι ...

Gandalf

stavrogin
19/07/2010, 06:01

κατι θελει ακομα ,σα φτωχο-μαλακας

Στο γιατι δεν την κανουμε αφου δε μας αρεσει, η απαντηση εχει κατοχυρωθει πια και ειναι η εξης:
"Γιατι ετσι μας αρεσει". Σιγα μη δωσουμε και λογο

Ο Πανουσης λεει: "Αλ. Παπαρηγα σε γμω και σε υποστηριζω":wave2:

zolotas
20/07/2010, 11:12

ε να ρε φιλε αυτο ειναι ...........αμ δεν καταλαβες το θεμα .........μας τσαμπουνας ....να φυγετε ,τον μπουλο αααααααααουυυυυυυυυυυεεεεεεεεεεεεεεεεε

:evil:

mikros boudas
20/07/2010, 16:27
μπορει καποιος να μου στειλει ενα επισημο χαρτι που να λεει πως ο Κισιγκερ μας ειπε ετσι??

tai
20/07/2010, 16:27
Προσπαθούμε να οριοθετήσουμε τον ορισμό "ελληνας" σε αυτα τα μικρά κουτάκια, με τα ταμπελακια απο πάνω, που χωράνε στον μικρόκοσμο μας και μετρώνται με το μέγεθος της μικρής ζωής μας, αλλά κυρίως, απο το μέγεθος της ιστορικής και κοινωνικής μόρφωσής μας.
Τα κουτάκια ειναι τοσο μικρά οσο μικροί και ασήμαντοι είμαστε εμείς.
Και οσο ποιο μικροί είμαστε τοσο ποιο μικρο κουτάκι κρατάμε για να βάλουμε τον "Ελληνα"
Οτι δεν καταλαβαίνουμε το βγάζουμε έξω
Οτι δεν "κολάει" στον σύγχρονο τρόπο σκέψης μας, (που δεν εχει πάνω απο 300 χρόνια ζωής) είναι λάθος
Ουτε που περνάει απο το μυαλό μας, το πως, σε μια άλλη εποχή σε κάποιες άλλες συνθήκες, (που μπορεί να μας προκύψουν), αυτο που σήμερα χαρακτηρίζουμε "λάθος" θα μας ξελασπώσει.

δεν ειμαι ενάντια στον πολίτη που σέβεται τον νόμο.
Τουναντίον

αλλά!!!
σκεφτείτε τον Καραϊσκάκη πιστο στον "νόμο" του Οθωμανού νομοθέτη και κάντε και μια σκέψη παραπάνω
το χούι αυτό, δεν είναι καλό τώρα ........................................

τα υπόλοιπα με :beer: :beer: :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
μπορει καποιος να μου στειλει ενα επισημο χαρτι που να λεει πως ο Κισιγκερ μας ειπε ετσι??
οχι!!
ηταν οφ δε ρεκορτ:lol: :lol:

charlie says
21/07/2010, 12:09
Το ειχα ακουσει καποτε ,νομιζω οτι ταιριαζει.

Σε ένα διαγωνισμό αμερικανικής εφημερίδας ζητήθηκε από τους αναγνώστες
να δώσουν απάντηση στην ερώτηση " Τί είναι ο Έλληνας;". Τη σωστότερη
ερμηνεία έδωσε ένας δικαστής που ακούει στο όνομα D.Kelly. Ακούστε την:
<< Ο Έλληας είναι ευφιέστατος αλλά παράλληλα και γκαφατζής, δραστήριος
αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος και
πάντα καλός πολεμιστής.
Έκτισε τον Παρθενώνα αλλά αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε
αργότερα να γίνει στόχος πολλών ερίδων. Ανέδειξε το Σωκράτη για να τον
δηλητηριάσει, θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, διδάκτηκε από
τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει και γέννησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο
για να επιχειρήσει να τον δολοφονήσει.
Έκτισε το Βυζάντιο και το άφησε να τουρκέψει, δημιούργησε το "21" για να
το αμφισβητήσει, δημιούργησε στη συνέχεια το 1909 για να το
λησμονίσει....
Τριπλασίασε την Ελλάδα και τη κήδευσε το 1922.
Κόπτεται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την ίδια στιγμή μισεί τον
αρνούμενο να υπηρετήσει το ψεύδος.
Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργον, ημίκαλον, τρίκακον, αβεβαίων
διαθέσεων, εγωπαθές και, γενικά σοφόμωρον ο Έλληνας.
Λυπηθήτε τον ή θαυμάστε τον αν θέλετε...
Τελος, ταξινομήστε τον αν μπορείτε....

LOUKILOUK
30/07/2010, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από charlie says
Το ειχα ακουσει καποτε ,νομιζω οτι ταιριαζει.

Σε ένα διαγωνισμό αμερικανικής εφημερίδας ζητήθηκε από τους αναγνώστες
να δώσουν απάντηση στην ερώτηση " Τί είναι ο Έλληνας;". Τη σωστότερη
ερμηνεία έδωσε ένας δικαστής που ακούει στο όνομα D.Kelly. Ακούστε την:
<< Ο Έλληας είναι ευφιέστατος αλλά παράλληλα και γκαφατζής, δραστήριος
αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος και
πάντα καλός πολεμιστής.
Έκτισε τον Παρθενώνα αλλά αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε
αργότερα να γίνει στόχος πολλών ερίδων. Ανέδειξε το Σωκράτη για να τον
δηλητηριάσει, θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, διδάκτηκε από
τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει και γέννησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο
για να επιχειρήσει να τον δολοφονήσει.
Έκτισε το Βυζάντιο και το άφησε να τουρκέψει, δημιούργησε το "21" για να
το αμφισβητήσει, δημιούργησε στη συνέχεια το 1909 για να το
λησμονίσει....
Τριπλασίασε την Ελλάδα και τη κήδευσε το 1922.
Κόπτεται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την ίδια στιγμή μισεί τον
αρνούμενο να υπηρετήσει το ψεύδος.
Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργον, ημίκαλον, τρίκακον, αβεβαίων
διαθέσεων, εγωπαθές και, γενικά σοφόμωρον ο Έλληνας.
Λυπηθήτε τον ή θαυμάστε τον αν θέλετε...
Τελος, ταξινομήστε τον αν μπορείτε....

Και λίγα λέει αυτός ο Κέλλης... το σίγουρο είναι ότι ενώ λέει πολλά σωστά δεν τα λέει και όλα για τον Έλληνα...
Αλληλέγυος και παρτάκιας... παλικάρι και ψευτοτσαμπουκάς... ντόμπρος και λαμόγιο... γενναίος και κότα λυράτη... αξιοπρεπής και ραγιάς... Καραγκιόζης και Χατζιαβάτης... Λεωνίδας και Εφιάλτης...Κολοκοτρώνης και Νενέκος... δημοκράτης και τύρρανος...γαμιάς και πισογλέντης...αντάρτης και γερμανοτσολιάς... επαναστάτης και χαφιές...κλέφτης και αστυνόμος...εξόριστος και εσατζής-βασανιστής....
Ανέκαθεν ήμασταν οι ίδιοι νομίζω με την διαφορά ότι παλιότερα οι πρώτες εκδοχές των ζευγαριών επικρατούσαν, ενώ όσο προχωράμε μπροστά... :confused: :bigcry: :bawl: το τοπίο αλλάζει με τις δευτερες εκδοχές να επικρατούν και να κυριαρχούν...
Από πολίτες που συμμετείχαν στα κοινά έχουμε γίνει "ιδιώτες" που κοιτούν το τομάρι τους... Νομίζουμε ότι επανάσταση είναι η στείρα και τυφλή αντίδραση ή η κουβεντιαστή αντιπαράθεση απόψεων μεταξύ φρέντο ή κοψιδιού σε Κυριακάτικη εξόρμηση...
Περιμένουμε λοιπόν την επανά-σταση (που θα ξεκινήσει μεσημέρι*...) και δεν κάνουμε τίποτε για την -στάση μας απέναντι στη ζωή... μορφωνόμαστε χωρίς να αποκτάμε παιδεία και το μέχρι πρότεινος όραμα ζωής ήταν ο διορισμός στο δημόσιο για όσους ήταν απέξω και η διασπάθηση του δημόσιου χρήματος για όσους ήταν μέσα...!!!
Ο Τζιμάκος τα έχει πει χρόνια τώρα με τα τραγούδια του και τα ποιηματά του αλλά εμείς τον θεωρούμε γραφικό και μισότρελο και διαλέγουμε να γελάμε με τον Λαζόπουλο που παρουσιαζει τα χάλια μας και ακούμε Νταλάρα και γυφτολαικά
'Εχουν γαμηθεί τα πάντα (και τα κοάλα μην σου πω...) και δεν άνοιξε μύτη...!! Η μόνη σοβαρή διαμαρτυρία που μάλλον έφερε και αποτέλεσμα ήταν αυτή που έκαναν οι "γριές" στη Θεσσαλονίκη και έσωσαν τη Ηρακλάρα...("όλος ο κόσμος προσκυνά σώβρακα και φανέλες..." τραγουδούσε πριν χρόνια...)
Έλα και έρχονται και εκλογές να γελάσουμε πάλι... οσφιοκάμπτες και πονηρογάδαροι που λεν και στο νησί...
Αυτιά τα ολίγα για τον Έλληνα-ρα...ευτυχώς υπάρχουν και Άνθρωποι...:winka:

Άντε και καλή τύχη μάγκες...:beer: :wave2:

*την ώρα που ξυπνάνε οι φοιτητές και σχολάνε οι εργάτες...

TROOPER
30/07/2010, 11:03
ο ελληνας μαγκες ειναι απλα ενας αποτυχημενος ηλεκτρολογος.

εδωσε τα φωτα και δε κρατησε ουτε καντηλι.

και εχει πεσει πισσα μαυρη ρπμ και δε βλεπουμε τπτ!!!!:sad:

stavrogin
30/07/2010, 11:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

[]... αυτο που σήμερα χαρακτηρίζουμε "λάθος" θα μας ξελασπώσει.

[]

αλλά!!!
σκεφτείτε τον Καραϊσκάκη πιστο στον "νόμο" του Οθωμανού νομοθέτη και κάντε και μια σκέψη παραπάνω

+πολλα :a013:

Απο την δίκη του καραϊσκακη:

Προεδρος -κατηγορουμενε μη βλασφημεις
Καραϊσκακης -Ειναι χουι προεδρε, κι εσυ εισαι 80 χρονων και γαμεις ακομα. Το χουι δε κοβεται

(πραγματικο γεγονος, ελευθερη αποδοση).

stavrogin
30/07/2010, 12:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ο ελληνας []

Το ανεκδοτο με τη συζηγο που λεει : "...την τριτη μερα ξεπρηστικε καπως το δεξι μου ματι και κατι ειδα"

...το ξερεις?

DrBig
30/07/2010, 12:54

Γιατι να αυτο-ωραιοποιουμαστε πισω απο λεξεις με νοημα?

ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.

DrBig
30/07/2010, 12:57
ο ελληνας μαγκες ειναι απλα ενας αποτυχημενος ηλεκτρολογος.

εδωσε τα φωτα και δε κρατησε ουτε καντηλι.

Τα φωτα δεν τα εδωσε 'ο ελληνας'.
Τα εδωσαν πολυ λιγοι και ξεχωριστοι ανθρωποι σε μια κοινωνια αξιοκρατιας (και αυτη ειναι η μονη διαφορα με το σημερα).
Οι πολλοι ηταν πλεμπα.

TROOPER
30/07/2010, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Τα φωτα δεν τα εδωσε 'ο ελληνας'.
Τα εδωσαν πολυ λιγοι και ξεχωριστοι ανθρωποι σε μια κοινωνια αξιοκρατιας (και αυτη ειναι η μονη διαφορα με το σημερα).
Οι πολλοι ηταν πλεμπα.

μη δεις θεμα σχετικο με φυσικη εσυ...αμεσως να σχολιασεις :lol: :lol:

DrBig
30/07/2010, 13:00
μη δεις θεμα σχετικο με φυσικη εσυ...αμεσως να σχολιασεις :lol: :lol:

:blush:

takis-kk
30/07/2010, 17:46
O Tai έγραψε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

αλλά!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητέ Tai ..
Υγιαίνω και το αυτό επιθυμώ δι υμάς..

Μήπως έχουμε Οθωμανούς νομοθέτες και δεν το ξέρουμε ?
Η μήπως παραμείναμε αρματολοί και κλεφτες?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και ήρθαν τα κόμματα κυβερνητικά και μη και στελεχώθηκαν απο άτομα με ιδιοτέλεια (ως επι το πλείστον). Η διαφθορά ο λαικισμός η αναξιοκρατία ήταν έπόμενο να συμβούν.

"Μακριά απ'τον κώλο μου κι όπου θέλει ας πάει..." Στρατιωτική ρήση που εκφράζει το καθημερινό σκέπτεσθαι του σύγχρονου τρελαμένου, αγχωμένου και ανασφαλή Ιθαγενή.

Εδώ ο άλλος , χωρίς τύψεις, σε σκοτώνει για μερικά μέτρα άσφαλτο...

Παρακολουθώ στα κανάλια , με αφορμή την απεργία των φορτηγών.
Πρόσωπα πανιασμένα απ'την οργή, στόματα με αφρούς..

Εμού του προνομίου χανοντος .. γαία πυρί μιχθήτω....
Επικοινωνία ... μηδέν!
Πολιτισμός ... υπο του μηδενός.
Φάτσες .. χοντρές , άσχημες, αξύριστες, φωνάζουν , φτύνουν τις λέξεις .. και... μοιραία χάνουν το όποιο δίκιο τους (ναι υπάρχει κι αυτό).

Γνώμη μου.
Υπάρχει τεράστιο έλλειμα παιδείας.
Ακόμη και οι εντεταλμένοι να την διδάξουν (κάτι ξέρω) την στερούνται.

Η αρνητική κριτική , η απαξία γενικά και οι εξυπνάδες-λογοπαίγνια κουβέντες του καφενείου δηλαδή , είναι εύκολα...

Θέλετε ν'αλλάξουν όλα?? Να γίνουμε μια πολιτισμένη (επιτέλους) κοινωνία?

Είναι πολύ απλό.

Διδάξτε τα παιδιά σας. Μέσα απ'το δικό σας παράδειγμα διδαξτε τους ήθος, σεβασμό,συνέπεια...
Δώστε τους παιδεία δηλαδή.

Οσο για τους εαυτούς σας....
Σαν αρχή, αλλάξτε τις εξατμίσεις που ξυπνάνε πεθαμένο..
Φοράτε τον εξοπλισμό σας.
Οι δρόμοι δεν είναι πίστες (ειδικά μέσα στις γειτονιές)
Σταματάτε να σκοτώνεστε (σας χρειαζόμαστε)
και γενικά μην κάνετε αυτά που ξέρετε πως δεν πρέπει να κάνετε..

Ετσι για αρχή..

Μετά θα δούμε και τα υπόλοιπα

DrBig
30/07/2010, 17:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk

Και ήρθαν τα κόμματα κυβερνητικά και μη και στελεχώθηκαν απο άτομα με ιδιοτέλεια (ως επι το πλείστον). Η διαφθορά ο λαικισμός η αναξιοκρατία ήταν έπόμενο να συμβούν.

"Μακριά απ'τον κώλο μου κι όπου θέλει ας πάει..." Στρατιωτική ρήση που εκφράζει το καθημερινό σκέπτεσθαι του σύγχρονου τρελαμένου, αγχωμένου και ανασφαλή Ιθαγενή.

Επικοινωνία ... μηδέν!
Φάτσες .. χοντρές , άσχημες, αξύριστες, φωνάζουν , φτύνουν τις λέξεις .. και... μοιραία χάνουν το όποιο δίκιο τους (ναι υπάρχει κι αυτό).

Γνώμη μου.

Η αρνητική κριτική , η απαξία γενικά και οι εξυπνάδες-λογοπαίγνια κουβέντες του καφενείου δηλαδή , είναι εύκολα...

Είναι πολύ απλό.

Διδάξτε τα παιδιά σας. Μέσα απ'το δικό σας παράδειγμα διδαξτε τους ήθος, σεβασμό,συνέπεια...

Ετσι για αρχή..

:beer: :beer:

LOUKILOUK
31/07/2010, 04:32
O Tai έγραψε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

αλλά!!!
Αγαπητέ Tai ..

Η μήπως παραμείναμε αρματωλοί και κλεφτες?

Επικοινωνία ... μηδέν!

Γνώμη μου.

Είναι πολύ απλό.

Ετσι για αρχή..

:beer: :beer: :beer: και από μένα

daddy78
31/07/2010, 07:57
O Tai έγραψε.

αλλά!!!
Αγαπητέ Tai ..

Επικοινωνία ... μηδέν!

Γνώμη μου.

Είναι πολύ απλό.

Ετσι για αρχή..

Έτσι, και πολλά άλλα ακόμα.
Παίδεία και σεβασμός είναι Νο1 στη λίστα
...:beer:

DrBig
31/07/2010, 08:21
ας το θέσουμε αλλοιώς.

ποιός λαός μπορεί να είναι υπερήφανος για την ιστορία του ;

ρητορικό το ερώτημα, αλλά την κάνει τη δουλειά του.

ας βάλουμε κι ένα στίχο να ανέβει λίγο η πίεση.

Η μεγαλωσύνη των λαών δε μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα

Αυτο ειναι το μονο ευκολο.
Περηφανοι μπορει να ειναι μονο οι λαοι οι οποιοι:

1) εζησαν και πεθαναν σε αρμονια με τη φυση
2) η κουλτουρα τους ηταν ζωντανη στα κεφαλια καθε μελους της κοινωνιας τους (και οχι Παπαρες που αισθανονται περηφανοι επειδη στο παρελθον η στο παρον τους υπαρχει ενας Σωκρατης η ενας Ρασσελ, τα λεγομενα των οποιων δεν τους εχουν αγγιξει ποτε)

stavrogin
31/07/2010, 11:26

Υπάρχει τεράστιο έλλειμα παιδείας.[]

Το προβλημα τοτε, δεν ηταν οτι ειχαμε οθωμανους νομοθετες, αλλα οτι εμεις ειμασταν οι γκιαουριδες τους.
Οπως και σημερα ,καποιοι αισθανομαστε γκιαουριδες καποιων. "Τ' άτι σου α κ ό μ α μας πατά ,Μπραϊμη " ,που ειπε και ενας Παλαμας.

Η πραγματικοτητα αυτοκαταργειτε.Και δε μας ζητα το λογο.

Και προς θεου ,μη δειδαξετε "συνεπεια" στα παιδια, παρα μονο ως προς τη συνειδηση τους.

vagelis24
31/07/2010, 11:34
O Tai έγραψε.

αλλά!!!
Αγαπητέ Tai ..

Επικοινωνία ... μηδέν!

Γνώμη μου.

Είναι πολύ απλό.

Ετσι για αρχή..

Σωστος
ΠΑΙΔΕΙΑ βασικη αρχη
Σε λιγο θα λεμε ΕΛΛΗΝΑΣ δεν γενιεσαι ουτε γινεσαι.......ΚΑΤΑΝΤΑΣ

PQC
31/07/2010, 11:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600

+1000

Akatanomastos
31/07/2010, 12:45
εγω ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω ρε παιδια τοσα χρονια..

γύρω στο 99% των ανθρωπων που γνωριζω
τα λεει ομορφα, χαριτωμενα και συμπαθητικα οπως τα λετε στα κατα καιρους θρεαντ που διαβαζουμε εδω μεσα.
ειμαι σχεδον σιγουρος πως και οι δικοι σας γνωστοι ωραια τα λενε.

τι στον φουτσο λοιπον φταιει και δεν παμε καλα? :confused:

Υ.Γ.στο 1% που δεν μου αρεσει πως τα λεει, μαλλον ειμαι και εγω

mikros boudas
31/07/2010, 12:54

τα λεει ομορφα, χαριτωμενα και συμπαθητικα οπως τα λετε στα κατα καιρους θρεαντ που διαβαζουμε εδω μεσα.

Υ.Γ.στο 1% που δεν μου αρεσει πως τα λεει, μαλλον ειμαι και εγω ολοι κραζουν τις εκατοστε κυβερνησεις,ΟΛΟΙ.απο τους ολους,λιγοι ειναι που κραζουν αλλα εχουν σχεδιο/προγραμμα στο κεφαλι τους.ειτε ιδεολογικο ειτε δημοσιοοικονομικο/πρακτικο.και αυτοι μετρανε για μενα,το να κραζεις μονο δε προσφαιρει τιποτα.αυτοι λοιπον,καποτε βολευονται:beer:

SVX
31/07/2010, 12:59

Υ.Γ.στο 1% που δεν μου αρεσει πως τα λεει, μαλλον ειμαι και εγω

στη θεωρια ειμαστε Νο 1 ..... :rolleyes:

stavrogin
31/07/2010, 13:16
στη θεωρια ειμαστε Νο 1 ..... :rolleyes:

Μολις διατυπωσες μια θεωρια, Νο1. στην πραγματικοτητα δεν μπορεις να πεις τιποτα για τη θεωρια, που να μην ειναι το ιδιο θεωρια. Θεωρητικε της θεωριας:rotflmao:

charlie says
31/07/2010, 13:41
Καποιος ειχε πει (δεν θυμαμαι ποιος) ,οτι οσοι την αλλαγη ευαγγελιζονται ,τους αλλους θελουν να αλλαξουν, μονο.

stavrogin
31/07/2010, 14:00

Αμα τα λεει ωραια το 99% τοτε πρεπει να τσεκαρεις τα αντανακλαστικα σου. Σε αυτα που λεει ο καθεις υπαρχει κι αυτο που υπονοειται κι αυτο που κρυβεται. Τη προσωπικη μας αθλιοτητα συνηθως τη κρυβουμε.

Το τι σημαινει "παμε καλα" ειναι μια ολοτελα αφηρημενη εννοια. Οταν ταυτιζεται ο λογος μας με την πραγματικοτητα μας ειναι σημαδι υγειας. Οτιδηποτε αλλο δεν ειναι. Αυτο πισστευω εγω.

tai
31/07/2010, 15:57

Αγαπητέ Tai ..

οχι δεν έχουμε οθωμανους ουτε είμαστε αρματολοί (κλέφτες όμως ειμαστε)
οι νοοτροπία αυτών ειναι που χρειάζεται
Η νοοτροοία του ανθρωπου, που η ελευθερία του ειναι πιο αξιόλογη, απο την βολή του, απο την άνεση του!!

και ακόμα, αμα χρειαστεί, και απο την ζωή του

οσο γιαυτο,

"γενικά μην κάνετε αυτά που ξέρετε πως δεν πρέπει να κάνετε..
Ετσι για αρχή..
Μετά θα δούμε και τα υπόλοιπα"
το τι πρέπει, με το τι θέλω, ειναι πολλες φορές ασυμβίβαστο
γιατί μας έχουν ΕΠΙΒΆΛΕΙ πολλά "πρέπει" για το καλό τους, και τελικά έχουμε ξεχάσει τι πρέπει να θέλουμε το ΚΑΛΌ ΜΑΣ.
Το παράδειγμα του Καραϊσκάκη είναι, γιατι έκανε αυτο που 'ξερε για το καλό του, και έγραφε στα @@ τα πρέπει που του έλεγε η μεγάλη πύλη.
Εαν το κάναμε αυτο και σήμερα, εάν είχαμε ευθυκρισία, εαν δεν περιμέναμε απο τους τσοπανηδες-κομματα να μας πουν το τι "πρέπει", ισως το μαθαίναμε και στα παιδιά μας.

αλλά αυτο θελει ΠΑΙΔΕΊΑ ....και δυστυχώς, δεν εχουμε

έχουμε πήξει απο αμόρφωτους πτυχιούχους

Δεν τρέχουμε ή δεν περνάμε το κόκκινο για μαγκιά ή για αντίδραση:nono:
περνάμε, γιατι μας λείπει η σωστή κρίση
μας λείπει η υπεύθυνη σκέψη
Δεν έχουμε μάθει να είμαστε και να σκεπτόμαστε σαν ΠΟΛΙΤΕΣ
είμαστε υπήκοοι
ειμαστε πρόβατα
γιατι μας μάθανε να μην αντιδραμε
"δεν πρέπει" "δεν ειναι σωστό"
και αυτο σκότωσε την σκέψη
και μην ρωτας το γιατι

το είπανε με διάφορους τρόπους αυτοι που σκοτώθηκαν για να λουφαζουμε εμείς

Γιατι η σκέψη αγαπητέ δημιουργεί κακο κλίμα για τους απο πάνω

[B]τι στον φουτσο λοιπον φταιει και δεν παμε καλα? :confused:

γιατι ξέρουμε το σωστό, αλλά μας κουραζει:D

charlie says
01/08/2010, 04:01
Eιναι γεγονος οτι ειμαστε μια κοινωνια σε παρακμη.
Ολα οσα εχουν αναφερει οι συναδελφοι σε αυτο,αλλα και σε αλλα θεματα δεν ειναι παρα τα συμπτωματα και οι παρενεργειες ,της νοσηρης αυτης, καταστασης.
Οταν αναφερουμε οτι μια κοινωνια βρισκεται σε παρακμη,εννουμε οτι τα μελη της βρισκονται σε αυτην την κατασταση, καθως, η, ολοι μαζι σαν κοινωνια ανελισσομαστε ,η,ολοι μαζι καταρρεουμε.
Συνηθως ,η αναγκη, δημιουργει τις προυποθεσεις για την αλλαγη των καταστασεων.
Πιστευω οτι η ελληνικη κοινωνια χρειαζεται κατι να την εμπνευσει, για να ξεφυγει απο τον φαυλο κυκλο.
Καθως και στο παρελθον ειχαμε οικονομικα προβληματα-πολεμους ,αλλα αυτα δεν ηταν αρκετα για να διασπαστει ο κοινωνικος ιστος και η κοινωνια βρηκε τον τροπο να εξελιχθει-ανελιχθει.

tifoso4ever
01/08/2010, 08:00
ΔΕΝ τα διαβασα ολα, γιατι βαρεθηκα...
Παντως, θελω να επισημανω κατι που ΚΑΝΕΙΣ δεν ανεφερε...

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ ειναι αυτος που το νιωθει, και δεν εχει σχεση με υπηκοοτητες και ιθαγενειες, γιατι αυτα ειναι μονο ΧΑΡΤΙΑ...Υπαρχουν πολλοι που εχουν ελληνικη ταυτοτητα, και υπηκοοτητα, ενω δεν εχουν ουτε μια σταλα ελληνιο αιμα μεσα τους...Αυτοι θεωρουνται "ελληνες" ή κατι αλλο απο σας???
Εγω ειμαι Ιταλος στα χαρτια, με μανα Ελληνιδα (προ-προ-παππουδες απο Κρητη, γιαγια απο Ποντο, και παππους απο Μανη...)
Αλλα νιωθω ΕΛΛΗΝΑΣ, οχι νεο-ελληνας ή ελληναρας ή οπως αλλιως εχουμε ονομασει τους εγωϊστες τεμπεληδες ξιπασμενους αμορφωτους κατοικους αυτου του τοπου...
Μεγαλωσα εδω, πηγα σε ελληνικο σχολειο και εμαθα και ΑΡΧΑΙΑ ελληνικα και μου ανοιξε διαπλατα ενας αλλος κοσμος...
ΠΟΙΟΣ μαθαινει σημερα αρχαια ελληνικα τοσο καλα ωστε να συνειδητοποιησει τη δυναμη που δινει μια τετοια γλωσσα για να ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ποιοτικα και οχι ποσοτικα...
Γιατι οι "ξενοι" να σκιζονται να μαθουν την αρχαια ελληνικη γλωσσα σε βαθος, κι εδω να ΘΑΒΕΤΑΙ η διδασκαλια της συστηματικα, και επισταμενα???
ΕΔΩ επρεπε να βρισκεται η βαση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κι οχι στα σκονακια, την παπαγαλια και τα φροντιστηρια για να περασει ο (αμορφωτος τελικα νεος ) σε μια σχολη ΑΠΟΛΥΤΗΣ εξειδικευσης, και να βρει μια δουλεια και να ζησει μια ζωη ΑΠΟΛΥΤΗΣ αποχαυνωσης, ή ακομα χειροτερα, να διοριστει με μεσον στο δημοσιο...
Τα υπολοιπα , περι Ελληνων και ελληνικοτητας και διαφορων πολιτικοκοινωνικων φαινομενων και καταστασεων αφηνονται στην διακριτικη κριση (και αυτοκριτικη συνειδηση) του καθενος...

mikros boudas
01/08/2010, 08:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
ΔΕΝ τα διαβασα ολα, γιατι βαρεθηκα...
Παντως, θελω να επισημανω κατι που ΚΑΝΕΙΣ δεν ανεφερε...

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ ειναι αυτος που το νιωθει, και δεν εχει σχεση με υπηκοοτητες και ιθαγενειες, γιατι αυτα ειναι μονο ΧΑΡΤΙΑ...Υπαρχουν πολλοι που εχουν ελληνικη ταυτοτητα, και υπηκοοτητα, ενω δεν εχουν ουτε μια σταλα ελληνιο αιμα μεσα τους...Αυτοι θεωρουνται "ελληνες" ή κατι αλλο απο σας???
Εγω ειμαι Ιταλος στα χαρτια, με μανα Ελληνιδα (προ-προ-παππουδες απο Κρητη, γιαγια απο Ποντο, και παππους απο Μανη...)
Αλλα νιωθω ΕΛΛΗΝΑΣ, οχι νεο-ελληνας ή ελληναρας ή οπως αλλιως εχουμε ονομασει τους εγωϊστες τεμπεληδες ξιπασμενους αμορφωτους κατοικους αυτου του τοπου...
Μεγαλωσα εδω, πηγα σε ελληνικο σχολειο και εμαθα και ΑΡΧΑΙΑ ελληνικα και μου ανοιξε διαπλατα ενας αλλος κοσμος...
ΠΟΙΟΣ μαθαινει σημερα αρχαια ελληνικα τοσο καλα ωστε να συνειδητοποιησει τη δυναμη που δινει μια τετοια γλωσσα για να ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ποιοτικα και οχι ποσοτικα...
Γιατι οι "ξενοι" να σκιζονται να μαθουν την αρχαια ελληνικη γλωσσα σε βαθος, κι εδω να ΘΑΒΕΤΑΙ η διδασκαλια της συστηματικα, και επισταμενα???
ΕΔΩ επρεπε να βρισκεται η βαση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κι οχι στα σκονακια, την παπαγαλια και τα φροντιστηρια για να περασει ο (αμορφωτος τελικα νεος ) σε μια σχολη ΑΠΟΛΥΤΗΣ εξειδικευσης, και να βρει μια δουλεια και να ζησει μια ζωη ΑΠΟΛΥΤΗΣ αποχαυνωσης, ή ακομα χειροτερα, να διοριστει με μεσον στο δημοσιο...
Τα υπολοιπα , περι Ελληνων και ελληνικοτητας και διαφορων πολιτικοκοινωνικων φαινομενων και καταστασεων αφηνονται στην διακριτικη κριση (και αυτοκριτικη συνειδηση) του καθενος... βασικα ορισε πρωτα τι ειδους ελληνας νιωθεις,αθηναιος,μακεδονας,σπαρτιατης,μινωιτης κλπ κλπ και να αρχισουμε απο εκει φιλε:beer: :beer: :beer:

υγ τα αρχαια στο σχολειο ουδεμια σχεση με τα αυθεντικα αρχαια:beer: :beer:

stavrogin
01/08/2010, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από charlie says
Eιναι γεγονος οτι ειμαστε μια κοινωνια σε παρακμη.
Ολα οσα εχουν αναφερει οι συναδελφοι σε αυτο,αλλα και σε αλλα θεματα δεν ειναι παρα τα συμπτωματα και οι παρενεργειες ,της νοσηρης αυτης, καταστασης.
[]
Καθως και στο παρελθον ειχαμε οικονομικα προβληματα-πολεμους ,αλλα αυτα δεν ηταν αρκετα για να διασπαστει ο κοινωνικος ιστος και η κοινωνια βρηκε τον τροπο να εξελιχθει-ανελιχθει.

Συμφωνω με τα της παρακμης. Βεβαια η παρακμη δηλωνει εναν "κατηφορο" κι αναρωτιεμαι ποτε ηταν αυτο το σημαδι της ακμης.Το ανωτατο σημειο προοδου απο οπου ξεκινησε η "παρακμη".
Αναγκαστικα θα πρεπει να μιλαμε για την Νεοτερη ελλαδα 1830+. Στην ελλαδα δεν υπηρχε καμια σοβαρη ακμη, παρα μονο αναθαρηματα κι εκλαμψεις. Η παρακμη φαινεται να ειναι εσωτερικη. Αυτο που μου φαινεται πως παρηκμασε ειναι το κουραγιο, η σκληροτητα, η καρτερικοτητα, η αντοχη.
Ποτε δεν ειμασταν ακμαζμενοι, ειμασταν ομως καποτε σκληροι.Ειμασταν λαος.Δεν ειμασταν μορφομενοι,ποτε, ουτε περισσοτερο εξυπνοιΕιμαστε ομως γνωστες της λαικης σοφιας ,των παροιμιων.Μιλαγαμε ομως σωστα ελληνικα και ιδιωματα τοπικα. Ειμασταν φτωχοι.Παντα μας κοροιδευαν οι πολιτικοι μας αντεχαμε ομως.Μπορουσαμε να βγουμε στο βουνο,κι ας τα καναμε μετα μανταρα.
Γιναμε μαλθακοι μες τις μικρες χαρες μας, μες στις ζεστες μας πολεις. ευκολοι στο μανουβραρισμα.Ειδατε ποσο ευκολα πεσαν οι φορτηγατζηδες? Εχεται ακουσει για διαδηλωση συνδηκατου οικοδομων το 75-76? Απο τσαμπουκα και λογια ειμαστε βεβαια πρωτοι.Ποσο αραγε πρεπει να μας ζορισει κανεις πριν καταρευσουμε?λιγο. Και το ξερει και η Πολιτεια και η ελευθερη αγορα.Οι "μικροαστοι" ειναι ευκολακια ,δε κλωτσανε.
"Ψωφια ειν' ή στανη.Φερτε να πιουμε κουφιο νταηλικι" που λεει κι ο Παλαμας

stavrogin
01/08/2010, 14:39

υγ τα αρχαια στο σχολειο ουδεμια σχεση με τα αυθεντικα αρχαια:beer: :beer:

Τι εννοεις? Ο Θουκιδιδης στο πρωτοτυπο δεν ειναι θουκιδιδης στο πρωτοτυπο?

mikros boudas
01/08/2010, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Τι εννοεις? Ο Θουκιδιδης στο πρωτοτυπο δεν ειναι θουκιδιδης στο πρωτοτυπο? το κειμενο δεν εχει τονους και τα νοηματικα τα εξηγουν απο αμφιβολες μεταφρασεις(για πολλους λογους και οχι απαραιτητα απο λαθος των μεταφραστων) οποτε μονο Θουκυδιδη δεν μαθαινουμε.μαθαινουμε κατι παρομοιο με αυτο που ειπε:beer: :beer:

stavrogin
01/08/2010, 14:56
το κειμενο δεν εχει τονους και τα νοηματικα τα εξηγουν απο αμφιβολες μεταφρασεις(για πολλους λογους και οχι απαραιτητα απο λαθος των μεταφραστων) οποτε μονο Θουκυδιδη δεν μαθαινουμε.μαθαινουμε κατι παρομοιο με αυτο που ειπε:beer: :beer:

Μαλλον ξερεις τι λες.Δε ξερω αρχαια αλλα ακουσα εναν αξιο να διδασκει θουκιδιδη και καταλαβα οτι δε γινεται να διδαχτει απο μετριους. Ειναι αλλο κειμενο. Καταντα το αριστουργημα ειδησεις των 7:30

mikros boudas
01/08/2010, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Μαλλον ξερεις τι λες.Δε ξερω αρχαια αλλα ακουσα εναν αξιο να διδασκει θουκιδιδη και καταλαβα οτι δε γινεται να διδαχτει απο μετριους. Ειναι αλλο κειμενο. Καταντα το αριστουργημα ειδησεις των 7:30 :beer: :beer:

Pardalotzatziki
01/08/2010, 15:34
Οσο περνανε τα χρονια πιστευω ολο και περισσοτερο οτι ειμαστε αμορφωτοι ιθαγενεις...

Εχει απο καιρο ξεφτισει η περηφανια που ειμαι Ελληνας....

Ελληνας ειμαι γιατι γεννηθηκα και ζω σε αυτο το γεωγραφικο κομματι του πλανητη...

Δεν εχει νοημα να με λενε Ελληνα...

Εχει ομως νοημα να με λενε, και να ειμαι περηφανος γι΄αυτο, ο γιος του Αποστολου και της Βασιλικης...

Ετσι λενε τους γονεις μου και αυτοι με μαθανε να κουβαλαω 40 χλμ τα σκουπιδια μου μεχρι να βρω καδο....και αυτο ειναι ενα μικρο και ασημαντο παραδειγμα αλλα καθηγητης δεν μου το εμαθε σιγουρα...

Απο ολους τους καθηγητες που ειχα στα σχολικα μου χρονια μονο τον κ. Φατσεα θυμαμαι και αξιζει να θυμαμαι, για το ηθος του και την ορεξη του να διδαξει (ελπιζω να μην ξεφτισε αυτο)...μας εκανε αρχαια στο λυκειο και οντως εμαθα αρχαια(τα ξεχασα στην πορεια αλλα ασχετο)...

Η παιδεια βρισκεται στο σπιτι μας...20 χρονια στο σχολειο αν ειναι καποιος, αν οι γονεις δεν ασχοληθουν, θα παραμενει ενα ζωον που ξερει ...γραμματα και αριθμους...

Αυτα μου βγηκανε σημερα γιατι πηγα για μπανιο και αλλος ενας ιθαγενης με εκλεισε και φυσικα με εβρισε κιολας....

Δεν μας αξιζει να ζουμε σε αυτον τον πανεμορφο τοπο με τα μνημεια του ενδοξου παρελθοντος.....τη μπανανα μας και στο δεντρο...

Καλη εβδομαδα σε ολους...