Σύνδεση

View Full Version : μποτακια: προστατευτικος εξοπλισμος ή μοδα;;

aakkuan
20/07/2010, 14:24
δεν ξερω αμα εχει ξαναυπαρξει συζητηση οσο εψαξα δεν βρηκα. πηγα σημερα να αγορασω μποτακια
μηχανης με το σκεπτικο οτι οι μποτες που εχω ειναι too much για μεσα στην πολη. θεωρουσα οτι με τα μποτακια προφανως δεν εχεις προστασια στις καλαμιδες κτλ αλλα τουλαχιστον τον αστραγαλο σου και το πελμα με τα δαχτυλα θα το προστατεψεις.

πηγα βρηκα καποια μποτακια και παρατηρησα οτι αλλα ειχανε σκληρες ενισχυσεις στους αστραγαλους και αλλα οχι. αρχισε η συζητηση απο κει και τελικα καταληξε ο υπαλληλος του μαγαζιου οτι μποτακια δεν παιρνεις για προστασια -εστω και μεσα στην πολη- αλλα για λογους μοδας επειδη γουσταρεις την ταδε εταιρεια αντε το πολυ πολυ για να μη χαλαει το κουντουπιε απ τον λεβιε ταχυτητων κτλ. :eek:

μου πε "μη περιμενεις να σε προστατεψει το μποτακι ειδικα για αστραγαλο που με ρωτας" . εχω κολλησει με τον αστραγαλο γιατι εχω πεσει παλιοτερα με παπι και μου πλακωσε το ποδι και για καμια βδομαδα δεν μπορουσα να πατησω καλα.

ποια ειναι η γνωμη σας;;; αξιζει να δωσω λεφτα για μηδαμινη στην ουσια προστασια;;

και οποιος εχει υποψιν του μποτακι που να τον εχει προστατεψει οντως ας δωσει κανα λινκ.

Shaolin Monk
20/07/2010, 14:43
Τα καλα μποτακια παρεχουν αρκετη προστασια και το μετρο συγκρισης δεν ειναι οι μποτες αλλα ενα καθημερινο μποτακι σε πτωση. Τα καλα μποτακια βεβαια δεν ειναι και τοσο ευχαριστα το καλοκαιρι. Μην κοιτας διαφορα που βγαζουν οι μοτο-εταιρειες, οπως μποτακια- αθλητικα κτλ. Αυτα ειναι αχρηστα και οντως δεν προσφερουν τιποτα.

Sapadak
20/07/2010, 14:50
Εχει και σοβαρα μποτακια που προσφερουν πολυ καλη προστασια.

βεβαια δεν ειναι "τρεντυ":rolleyes:

204377

SVX
20/07/2010, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από aakkuan
αρχισε η συζητηση απο κει και τελικα καταληξε ο υπαλληλος του μαγαζιου οτι μποτακια δεν παιρνεις για προστασια -εστω και μεσα στην πολη- αλλα για λογους μοδας επειδη γουσταρεις την ταδε εταιρεια αντε το πολυ πολυ για να μη χαλαει το κουντουπιε απ τον λεβιε ταχυτητων κτλ. :eek:

ωραιος ο πωλητης.... με New Balance θα κυκλοφορει κατα 98% :rolleyes:

aakkuan
20/07/2010, 15:27
βρε τι μας νοιαζουν εμας τα τρεντυ... :rotflmao: :rotflmao:

τα zero ειναι αυτα ε;; θα κοιταξω να τα δοκιμασω απλα αν εχεις υποψιν σου και κατι πιο οικονομικο...
αυτα βλεπω εχουν 150 και...

svx και μενα μου φανηκαν παραξενα αυτα που ελεγε δηλαδη να μην θελει να πουλησει... οποτε σκεφτηκα για να τα λεει αυτα μαλλον θα τα πιστευει κιολας...

odt
20/07/2010, 15:36
δεν ξερω αμα εχει ξαναυπαρξει συζητηση οσο εψαξα δεν βρηκα. πηγα σημερα να αγορασω μποτακια
μηχανης με το σκεπτικο οτι οι μποτες που εχω ειναι too much για μεσα στην πολη. θεωρουσα οτι με τα μποτακια προφανως δεν εχεις προστασια στις καλαμιδες κτλ αλλα τουλαχιστον τον αστραγαλο σου και το πελμα με τα δαχτυλα θα το προστατεψεις.

πηγα βρηκα καποια μποτακια και παρατηρησα οτι αλλα ειχανε σκληρες ενισχυσεις στους αστραγαλους και αλλα οχι. αρχισε η συζητηση απο κει και τελικα καταληξε ο υπαλληλος του μαγαζιου οτι μποτακια δεν παιρνεις για προστασια -εστω και μεσα στην πολη- αλλα για λογους μοδας επειδη γουσταρεις την ταδε εταιρεια αντε το πολυ πολυ για να μη χαλαει το κουντουπιε απ τον λεβιε ταχυτητων κτλ. :eek:

μου πε "μη περιμενεις να σε προστατεψει το μποτακι ειδικα για αστραγαλο που με ρωτας" . εχω κολλησει με τον αστραγαλο γιατι εχω πεσει παλιοτερα με παπι και μου πλακωσε το ποδι και για καμια βδομαδα δεν μπορουσα να πατησω καλα.

ποια ειναι η γνωμη σας;;; αξιζει να δωσω λεφτα για μηδαμινη στην ουσια προστασια;;

και οποιος εχει υποψιν του μποτακι που να τον εχει προστατεψει οντως ας δωσει κανα λινκ.

ναι μωρέ...βάλε μια σαγιοναρίτσα να είσαι ωραίος...

ακόμη και χωρίς προστατευτικά, ένα μποτάκι που καλύπτει τον αστράγαλό σου και που κρατάει το πόδι σου σταθερό, κάνει πολύ καλή δουλειά στο να σου προστατεύει το πόδι, απ' ότι ένα χαμηλό παπούτσι., από τη ζέστη του μοτέρ τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μέχρι και στην πτώση...Τις περισσότερες φορές στις πτώσεις, αν ο οδηγός φοράει παπούτσι χαμηλό (αθλητικό, πάνινο, παντοφλέ κλπ,κλπ) του φέυγουν τα παπούτσια και καταλήγει στην καλύτερη περίπτωση χωρίς νύχια, ενώ στη χειρότερη χωρίς δάχτυλα...

δεν μπορώ να φανταστώ γιατί ο πωλητής σε άρχισε στις παπαριές...:confused:

Sapadak
20/07/2010, 15:42
τα zero ειναι αυτα ε;; θα κοιταξω να τα δοκιμασω απλα αν εχεις υποψιν σου και κατι πιο οικονομικο...
αυτα βλεπω εχουν 150 και...

Ναι τα x-zero

Στειλε μου ενα πμ που είσαι και τι νουμερο φορας μπας και τη βγαλεις οικονομικα ;)

:wave2:

aakkuan
20/07/2010, 15:49
σου στειλα

MitsosNaked
20/07/2010, 15:50
Εγώ πάντως τελευταία φορά που πήγα για να πάρω μποτάκια, είδα πως για λίγα χρήματα παραπάνω μπορούσα να πάρω μία πιό βολική μποτα με φουλ προστασίες, και συγκεκριμένα τις SIDI B-TWO(ανοίγουν με χρίτσ-χράτς και φερμουάρ). Περιττό να πώ ό,τι πλέον ενώ έχω τις Puma V2 1000 που είναι ΚΑΡΑΤΟΥΜΠΑΝΕΣ απο θέμα προστατευτικών(Για τις PUMA χρειάζομαι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ενα δέυτερο άτομο να με βοηθησει να τις βγάλω-χωρίς πλάκα- αλλιώς θα παιδεύομαι κανα μισάωρο), 95% τις SIDI φοράω παντού. ΥΠΕΡΑΝΕΤΕΣ(Σάν παπούτσι), ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΕΣ(Δοκιμασμένες σε χαΐσαιντ με πολλά) και πολύ λογική τιμή.

Sapadak
20/07/2010, 15:52
σου στειλα

:beer:

binzis
21/07/2010, 00:47
Ειλικρινά και χωρίς να θέλω να σχηματίσω εντυπώσεις, απορώ.:confused:
Χειμώνα καλοκαίρι, πάνω στη μηχανή, καθημερινά, εντός και εκτός πόλης, φοράω μπότες.
Φέτος, εναλλακτικά τώρα το καλοκαίρι, αγόρασα μποτάκια με full προστασίες στον αστράγαλο.
Νιώθω τρομερή ανασφάλεια χωρίς αυτές.
Διαβάζοντας και γνωρίζοντας μέσα από το φιλικό μου περιβάλλον, το αποτέλεσμα πτώσης ή σύγκρουσης χωρίς αυτές, μου έχουν γίνει απαραίτητες.
Μόδα, είναι για τους ανεγκέφαλους νεόπλουτους, που πήραν 20000 ευρώ μοτοσικλέτα, με αποκλειστική χρήση ο καφές στη πλατεία.
Για τους υπόλοιπους, συνειδητοποιημένους μοτοσικλετιστές, είναι μέσω προστασίας.

reddragon
21/07/2010, 09:20
Επειδη εψαχνα και εγω για μποτακια καθημερινα κ ειδα σχεδον οτι κυκλοφορει στην αγορα, δεν εμεινα ικανοποιημενος απο κανενα 100%. Για παραδειγμα οι sidi slash ηταν πολυ χαλαρες ψηλα, oi tcx οι airclima περα απο αστραγαλο μου φανηκαν παρα πολυ ευκαμπτες, τα dainese στυλ bogota, ηταν σαν να φοραω τα sparco τα μποτακια του καρτ..
Μου εκανε τρομερη εντυπωση σε καποιες που ειχαν προστασια αστραγαλου μονο στην εσωτερικη πλευρα και οχι στην εξωτερικη.
Κατεληξα στα revit air (για πολη), τα οποια συνολικα μου δωσανε την πιο δεμενη αισθηση κ στον στραγαλο αλλα και στους μεταρσιους.
Για οποιον θεωρει οτι ειναι θεμα μοδας, θα του πω οτι ενα απλο ραγισμα 3ου κ 4ου μεταταρσιου θελει 3 βδομαδες ναρθηκα κ μετα το ποδι εξακολουθει να ειναι τουμπνο για κανα μηνα χωρις να εχεις δυναμη βεβαια να στηριξεις σε αυτο το μηχανακι...

BELZEBOYLIS
21/07/2010, 09:27
καλύτερα μποτάκια από πολιτικό παπούτσι! Αν δεν μπορείς να φοράς μπότες το καλοκαίρι στην Αθήνα ,φόρα μποτάκια !!!:wave2:

dmf
21/07/2010, 09:44
SMX-1

204408

dmf
21/07/2010, 09:45
η ακομα καλυτερα αν θες προστασια αστραγαλου

SMX-2

204409

Tpap
21/07/2010, 09:57
... το σκεπτικο οτι οι μποτες που εχω ειναι too much για μεσα στην πολη...

Όταν οδηγάς μηχανάκι, δεν υπάρχει too much προστασία. Βάλτο καλά στο μυαλό σου.

Ο εχθρός του καλού είναι το καλλίτερο.

Αν -χτυπώ ξύλο- πέσεις με τα μποτάκια σου και έχεις αφήσει τις μπότες σπίτι, θα χτυπάς το κεφάλι σου μετά.

Μου έχει συμβεί το παραπάνω και για να μην ξαναμπώ σε δίλλημα, πέταξα τα μποτάκια. :wave2:

aakkuan
21/07/2010, 12:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Όταν οδηγάς μηχανάκι, δεν υπάρχει too much προστασία. Βάλτο καλά στο μυαλό σου.

Ο εχθρός του καλού είναι το καλλίτερο.

Αν -χτυπώ ξύλο- πέσεις με τα μποτάκια σου και έχεις αφήσει τις μπότες σπίτι, θα χτυπάς το κεφάλι σου μετά.

Μου έχει συμβεί το παραπάνω και για να μην ξαναμπώ σε δίλλημα, πέταξα τα μποτάκια. :wave2:

ναι, αλλα σκεφτομενος ρεαλιστικα αμα εχεις συνεχεια την επιλογη τις βαριες και δυσκολες μποτες ή ενα κανονικο παπουτσι ελλοχευει ο κινδυνος να σκεφτεις καποιες φορες ελα μωρε που να την βαζω τωρα την πανοπλια για μεχρι το περιπτερο, θα παω με το παπουτσι και δεν θα τρεχω.
ενω εγω το μποτακι το θελω ωστε να μην εχω δικαιολογια. οποτε ανεβαινω να χω τουλαχιστον μια minimum προστασια. θεωρητικα εχεις δικιο απλα πρεπει να παιρνουμε υποψιν και πως δουλευει το ανθρωπινο μυαλο... (ή ο χαρακτηρας του καθενός ) ;)

παντως τελικα θα παρω ψηλο μποτακι γιατι απο οτι διαβασα και σε ξενα sites αν ειναι καλο σου προστατευει αποτελεσματικα τον αστραγαλο.

alpo
21/07/2010, 13:20
Έτσι κι εγώ εν όψει του καλοκαιριού, έψαχνα να βρω μποτάκια χαμηλά και αν είναι δυνατόν να αερίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μιά και αυτά που μου άρεσαν ήταν αρκετά ακριβά... άρχισα να ψάχνω κι από εξωτερικό. Τελικά αποφάσισα να δώσω λίγα παραπάνω λεφτά, και πήρα μπότες τουριστικές με πολύ ανώτερη προστασία και ανθεκτικότητα από αυτά τα μποτάκια που κοίταζα εξαρχής και σε πολύ καλύτερη τιμή από την Ελλάδα φυσικά....

Sidi Way Rain στα 100 ευρό τη στιγμή που τα ποιο χαμηλά μποτάκια της Sidi είχανε 85. Αν και δεν είναι και το ιδανικότερο για καλοκαίρι.... είμαι πολύ ικανοποιημένος με την αγορά.

204453

SVX
21/07/2010, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από alpo
και αν είναι δυνατόν να αερίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Χρυση τομη Προστασιας και εξαερισμου ..... :wave2:

204464

anixneyths
17/10/2010, 06:46
VANUCCI VTB4 BOOTS
http://www.louis.de/_407c8edb99af1a139e1e9bb282d345647c/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=202024

Θεωρώ πως ίσως και να είναι το μποτάκι με την καλύτερη προστασία που κυκλοφορεί. Τι λέτε;

Τα φέρνει κανείς στο Ellada?

Φαρδιά Προστασία Καλαμίδας+Αστραγάλου και από τις δύο πλευρές(με ανθρακόνημα)+αδιάβροχο...

tifoso4ever
17/10/2010, 09:23
ΑΥΤΟ ειναι το πιο τουμπανο μποτακι σε προστασια, και πριν πειτε ο,τιδηποτε για ανεση, εχω το προηγουμενο μοντελο εδω και 5 χρονια και το φοραω καθημερινα (εκτος αν βρεχει, γιατι δεν ειναι αδιαβροχο ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΣΩΣΤΑ...), εχω προσπαθησει να το διαλυσω, αλλα αυτο δεν...
Οι περισσοτεροι φυσικα, θελουν κατι σε στυλ αθλητικου και να κανει και 50 ευρω ή λιγωτερο, και ετσι εκει κολλαει το θεμα "στυλ" και "τρεντυ" που ανεφερε καποιος παραπανω...Η προστασια κοστιζει...Αλλα αλλο να σου αντεξει και και 5 χρονια ενα παπουτσι γενικως, και αλλο να αγοραζεις καθε ενα, εναμισυ χρονο το πολυ ενα "φθηνο"...Πιο ακριβα σου ερχεται τελικα... :beer:

214911

Gandalf dr685sm
17/10/2010, 09:29
Μαλακίες έλεγε ο πωλητής... οποιοδήποτε μποτάκι που εφαρμόζει και σφίγγει αστράγαλο μπορεί να σου δώσει πολύ καλύτερη προστασία απο κανονικό παπούτσι. Σαφώς και το καλύτερο είναι οι μπότες, αλλά δεν μπορείς να τις φοράς συνέχεια , ειδικότερα μέσα στην πόλη με 30-40°C και 1,5 κιλό στο πόδι.

Οποιοδήποτε μποτάκι μοτοσυκλέτας ,κάποιας ποιοτικής μάρκας είναι μια Α προστασία.

Αν θες ντε και καλά προστασία άριστη που μπλοκάρει τον αστράγαλο και να έχεις ελάχιστες πιθανότητες χτυπήματος εκεί.. μόνο enduro-μπότες μιας και είναι σχεδιασμένες για αυτόν τον σκοπό. Κακομεταχείριση, κακοτράχαλο έδαφος και πιθανό στραβοπάτημα.

Gandalf

SVX
17/10/2010, 09:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από anixneyths

Θεωρώ πως ίσως και να είναι το μποτάκι με την καλύτερη προστασία που κυκλοφορεί. Τι λέτε;

μποτακια οσα θελεις.......

214912

ioannios
17/10/2010, 10:43
με μπότες μηχανής μπορείς να πας μια βόλτα μιση μια ώρα με τα πόδια όμως; και στη δουλειά θα μπορείς να τις φοράς; εκτος και αν κουβαλάς μαζί σου και ένα ζευγάρι κανονικά παπούτσια

anixneyths
17/10/2010, 10:51
βάζω και μια εικόνα για το Vanucci VTB4 για να υπάρχει... Προσωπικά ποιό δεμένο μποτάκι δεν έχω δει...

214913

anixneyths
17/10/2010, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
ΑΥΤΟ ειναι το πιο τουμπανο μποτακι σε προστασια, και πριν πειτε ο,τιδηποτε για ανεση, εχω το προηγουμενο μοντελο εδω και 5 χρονια και το φοραω καθημερινα (εκτος αν βρεχει, γιατι δεν ειναι αδιαβροχο ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΣΩΣΤΑ...), εχω προσπαθησει να το διαλυσω, αλλα αυτο δεν...
Οι περισσοτεροι φυσικα, θελουν κατι σε στυλ αθλητικου και να κανει και 50 ευρω ή λιγωτερο, και ετσι εκει κολλαει το θεμα "στυλ" και "τρεντυ" που ανεφερε καποιος παραπανω...Η προστασια κοστιζει...Αλλα αλλο να σου αντεξει και και 5 χρονια ενα παπουτσι γενικως, και αλλο να αγοραζεις καθε ενα, εναμισυ χρονο το πολυ ενα "φθηνο"...Πιο ακριβα σου ερχεται τελικα... :beer:

προστασία καλαμιού παρέχει; Τι μάρκα είναι; Μοντέλο;

chr1s_86
17/10/2010, 14:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από ioannios
με μπότες μηχανής μπορείς να πας μια βόλτα μιση μια ώρα με τα πόδια όμως; και στη δουλειά θα μπορείς να τις φοράς;

ναι