PDA

View Full Version : νομικο θεμα ζητα αμεση απαντηση

MAKIS-RR
23/07/2010, 13:05
μηχανη σταυθμευμενη νομιμα μπροστα σε καφετερια. το οδοστρωμα υποχωρει κατω απο το σταντ. η μηχανη πεφτει. μαλλον ελιωσε απο τη ζεστη η ασφαλτος ενω ο αδερφος μου υπο8ετει κα8ιζιση.. η μηχανη επεσε και πανω σε παρακειμενη σιδερενια ζαρντινιερα με συνεπεια γρατζουνιες και σπασιματα στα πλαστικα. Μηνυση στον δημο μπορουμε να κανουμε?? οπως με τις λακουβες?
μιας και δεν φταιγαμε μποιρουμε απο πουθενα να αποζημιωθουμε??

blackbusa
23/07/2010, 13:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAKIS-RR
μηχανη σταυθμευμενη νομιμα μπροστα σε καφετερια. το οδοστρωμα υποχωρει κατω απο το σταντ. η μηχανη πεφτει. μαλλον ελιωσε απο τη ζεστη η ασφαλτος ενω ο αδερφος μου υπο8ετει κα8ιζιση.. η μηχανη επεσε και πανω σε παρακειμενη σιδερενια ζαρντινιερα με συνεπεια γρατζουνιες και σπασιματα στα πλαστικα. Μηνυση στον δημο μπορουμε να κανουμε?? οπως με τις λακουβες?
μιας και δεν φταιγαμε μποιρουμε απο πουθενα να αποζημιωθουμε??

απο πουθενα...δυστυχως περαστικα στην τσεπη...

υ.γ. και αυτο με τις λακουβες ειναι μια μεγαλη ιστορια...

sf1n4k1
23/07/2010, 13:37
Καλοκαίρι πάντα λιώνει η άσφαλτος και μπαίνει μέσα το στάντ ειδικά αν έχει μικρό πάτημα και αν είναι φρέσκια, το νου σας την επόμενη φορά. Ο Δήμος δε φταίει κάπου (όχι ότι θα έβγαζες άκρη αν έφταιγε).

MG
23/07/2010, 14:09
χαμενος θα βγεις αν το κυνηγησεις γιατι δεν θα βρεις το δικιο σου δυστυχως....

προσοχη για την επομενη φορα
:beer:

Gandalf dr685sm
23/07/2010, 14:16
Εξαρτάται τον δρόμο που αναφέρεσαι... αν ξέρεις τον εργολάβο/ανάδοχο που έκανε το έργο.. αν υπάρχει και άλλος που έπαθε ζημιά κτλ κτλ..

Σε γενικές γραμμές μια αγωγή αποζημίωσης συμφέρει μόνο όταν είναι ομαδική καθώς τα δικαστικά έξοδα και παράστασης είναι αρκετά και πιθανόν το κόστος ζημιάς να είναι μικρό συγκριτικά.

Σίγουρα μπορείς να το κυνηγήσεις αν θες... δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα συμφέρει οικονομικά να το κάνεις. Ειδικά όταν μιλάμε μόνο για υλικές ζημιές και ευτυχώς οχι για σωματικές βλάβες.

Gandalf

MAKIS-RR
24/07/2010, 10:22
παιδια ευχαριστω πρωτα για τισ απαντησεισ σας.επαθα ομωσ 1000 ευρο ζημια σε καινουργια μηχανη για το τπτ κ δεν το αφηνω ετσι....αλλα απο οτι εμαθα κ απο τον δημο εφταιγε το εργο κ αν το επιβαιβεωσει και ενασ μηχανικοσ επισημα θα ΜΠΟΡΕΙ να βρω το δικιο μου χωρις δικαστηρια κ μ...κιες.στο παρελθον σε παρομοιο ατυχημα απο οτι εμαθα εχει δωθει αποζημιωση.δεν λεω οτι ειναι σιγουρο αλλα θα το παλεψω κ θα σασ γραψω για το αποτελεσμα ετσι πληροφοριακα για ν α εχουμε κ το νου μασ σε αναλογη περιπτωση.και παλι thanks

blackbusa
24/07/2010, 10:44
παιδια ευχαριστω πρωτα για τισ απαντησεισ σας.επαθα ομωσ 1000 ευρο ζημια σε καινουργια μηχανη για το τπτ κ δεν το αφηνω ετσι....αλλα απο οτι εμαθα κ απο τον δημο εφταιγε το εργο κ αν το επιβαιβεωσει και ενασ μηχανικοσ επισημα θα ΜΠΟΡΕΙ να βρω το δικιο μου χωρις δικαστηρια κ μ...κιες.στο παρελθον σε παρομοιο ατυχημα απο οτι εμαθα εχει δωθει αποζημιωση.δεν λεω οτι ειναι σιγουρο αλλα θα το παλεψω κ θα σασ γραψω για το αποτελεσμα ετσι πληροφοριακα για ν α εχουμε κ το νου μασ σε αναλογη περιπτωση.και παλι thanks

1 στο 1000000 να ειχες μια ελπιδα να διεκδηκησεις κατι θα γινοτανε αν καλουσες επιτοπου τον δημο και την αστυνομια ισως για καταγραφη του γεγονοτος...αν δεν το εκανες απλα θα πεταξεις τα λεφτα σου...

στις περιπτωσεις με τις λακκουβες (εχω ακουσει) πρεπει να περιμενεις να ερθει καποιος απο τον δημο να καταγραψει το γεγονος...και βλεπουμε....

MAKIS-RR
24/07/2010, 11:10
ρωτησα κ πηγα εκεινη την στιγμη στην αστυνομια κ εκανα δηλωση.μου ειπαν απο τον δημο να την παω την τριτη για να εγγρηθει.ελπιδες εχω σιγουρα αλλα δεν ξερω ποσες και για τι αποζημιωση.

blackbusa
24/07/2010, 11:35
ρωτησα κ πηγα εκεινη την στιγμη στην αστυνομια κ εκανα δηλωση.μου ειπαν απο τον δημο να την παω την τριτη για να εγγρηθει.ελπιδες εχω σιγουρα αλλα δεν ξερω ποσες και για τι αποζημιωση. καμμια απολυτως...πρεπει να ερθουν στο σημειο να γινει καταγραφη και οχι να πας εσυ...αν ηταν ετσι...οσοι ετρωγαν τουμπα θα ελεγαν οτι επεσαν σε λακκουβες...τεσπα...μακαρι να βγαλεις ακρη...

MAKIS-RR
24/07/2010, 11:51
απο την στιγμη που δεν εγινε τρακαρισμα μου ειπε κ η ασφαλιστικη αλλα και η αστυνομια οτι η τροχαια δεν εχει καμια απολυτοσ σχεση και δεν κανει απολυτοσ τπτ.πρωτα στην τροχαια πηρα και τουσ ειπα να ερθουν για φωτο.φωτο μου ειπαν κ εβγαλα τελικα εγω και φαινονται ολα καθαρα.αλλωστε ο δημοσ ειναι ενημεροσ για την κακη αυτη ποιοτητα τησ ασφαλτου σε εκεινο το μεροσ .η τρυπα υπαρχει ακομα και μπορει να την ελεγξει μηχανικος οποιαδηποτε στιγμη θελει(πραγμα που μαλλον θα γινει).ειναι σε πολυ κεντρικο σημειο και υπαρχουν και μαρτυρες.απο εδω και περα θα δειξει....απλα αυτα δεν πρεπει να τα αφηνουμε να περναν ετσι.και μην λες οτι δεν υπαρχει καμια ελπιδα αν δεν εισαι σιγουρος γιατι διαβαζουν κ αλλοι και τουσ επηρεαζεις.εγω σιγουροσ δεν ειμαι για τπτ αλλα τουλαχιστον το εψαξα αρκετα κ σιγουρα καποιοι εχουν παρει αποζημειωση αρα τπτ νδεν αποκλειεται......

blackbusa
24/07/2010, 12:00
απο την στιγμη που δεν εγινε τρακαρισμα μου ειπε κ η ασφαλιστικη αλλα και η αστυνομια οτι η τροχαια δεν εχει καμια απολυτοσ σχεση και δεν κανει απολυτοσ τπτ.πρωτα στην τροχαια πηρα και τουσ ειπα να ερθουν για φωτο.φωτο μου ειπαν κ εβγαλα τελικα εγω και φαινονται ολα καθαρα.αλλωστε ο δημοσ ειναι ενημεροσ για την κακη αυτη ποιοτητα τησ ασφαλτου σε εκεινο το μεροσ .η τρυπα υπαρχει ακομα και μπορει να την ελεγξει μηχανικος οποιαδηποτε στιγμη θελει(πραγμα που μαλλον θα γινει).ειναι σε πολυ κεντρικο σημειο και υπαρχουν και μαρτυρες.απο εδω και περα θα δειξει....απλα αυτα δεν πρεπει να τα αφηνουμε να περναν ετσι.και μην λες οτι δεν υπαρχει καμια ελπιδα αν δεν εισαι σιγουρος γιατι διαβαζουν κ αλλοι και τουσ επηρεαζεις.εγω σιγουροσ δεν ειμαι για τπτ αλλα τουλαχιστον το εψαξα αρκετα κ σιγουρα καποιοι εχουν παρει αποζημειωση αρα τπτ νδεν αποκλειεται......

ok...περιμενουμε λεπτομεριες....

:wave2:

αιγαιοπλόος
24/07/2010, 12:14
Επισκεύασε τη μοτοσυκλέτα σου και κράτα ΟΛΕΣ τις αποδείξεις για την επισκευή της. Θα σου χρειαστούν στο δικαστήριο για να στηρίξεις την αγωγή σου κατά του Δήμου (αν είναι δημοτική οδός) ή κατά της Νομαρχίας (αν είναι άλλη οδός).

Στη αγωγή που δικαιούσαι να κάνεις, μπορείς να ζητήσεις (πέρα από τα έξοδα επισκευής της μοτοσυκλέτας) και τα έξοδα που τυχόν έκανες για όσο διάστημα την είχες υπό επισκευή (δηλ. έξοδα μετακίνησης με ταξί κλπ.).

Φρόντισε να ζητήσεις από το δικηγόρο σου να πληρωθεί με ποσοστό από την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης. Δηλ. να πάρει π.χ. το 15 % από αυτά που θα σου πληρώσει ο υπαίτιος Δήμος.

Καλή συνέχεια και να θυμάσαι ότι οφείλουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

MAKIS-RR
24/07/2010, 18:49
οκ θα το εχω υποψη μου.αν και αποτι μου ειπαν μαλλον δεν θα χρειαστει να παω δικαστικος (μακαρι).ευχαριστω παντωσ και ναι ρε γαμωτο θα το κυνηγησω δεν μπορει τις δικεσ τουσ τις απατες με τα 'ελλειπη' εργα και γενικα τις (για οποιονδηποτε λογω) κακοτεχνειες τους να τισ πληρωνουμε εμεισ

Gandalf dr685sm
25/07/2010, 02:11
Σε δικαστικό θα μπλέξεις σίγουρα...

Ο Δήμος θα τα ρίξει στον ανάδοχο έργου που έκανε τον δρόμο.. εκείνος με την σειρά του στον εργολάβο... και ο εργολάβος θα ποιεί την νήσσαν καθώς θα αναφέρει οτι λειτούργησε με γνώμονα τις οδηγίες για το έργο.

Αυτό έχει γίνει δεκάδες φορές.

Ειδικά σε μια περίοδο που αποδεδειγμένα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, το βλέπω δύσκολο να σου δώσουν έτσι χρήματα χωρίς να τους υποχρεώσει τουλάχιστον νομικά κάποιος. Πάντως αν το κάνουν καλό θα ήταν να το έβαζες και εδώ για να έχουμε τουλάχιστον το όνομα του Δήμου που σέβεται τους δημότες του.

Gandalf

sergiosm
25/07/2010, 02:30
Κάνε μία αναλυτική επιστολή προς τον Δήμο και κατάθεσε την στο πρωτόκολλο εξηγώντας τι ακριβώς έγινε, τί ζημιά έπαθε, πόσο κοστίζει η αποκατάσταση (αν ξέρεις) και ζήτα τα χρήματα αυτά.

Αναλόγως τί θα σου απαντήσει πράττεις.

:wave2:

MAKIS-RR
21/10/2010, 22:10
Μετα απο πολυ ψαξιμο και τρεξιμο,πηγα στο δημο και μου ειπαν οτι τα τελέυταια (5 αν θυμαμαι καλα) χρονια εχει αλλαξει ο νομος και θεωρηται πλεον παρανομο να δινει τετοιου ειδουσ αποζημειωσεις ο δημος.Μου ειπαν να το προχωρησω νομικα και πηγα σε δικηγορο.εκει μου ειπαν οτι επειδη το δικαστηριο ειναι προς την πολιτεια (η κατι τετοιο τελωσπαντων) τα εξοδα ειναι 900 ευρο πραγμα φυσικα το οποιο δεν με συνεφερε.μετα εστειλα τα χαρτια στο συνηγορο του πολιτη και μου απαντησαν οτι εχουν δωθει πολλες φορες αποζημιωσεις αλλα με τον συγκεκριμενο φορεα δεν εχουν αυτοι δικαιοδοσια.μπηκε η υποθεση μου στο αρχειο και τωρα λενε οτι επειδη υπαρχουν παρα πολλες τετοιες περιπτωσεις ενημερωσαν την κυβερνηση και ζηταν καποια λυση.ΤΕΣΠΑ θα δω στο μελλον αν γινει κατι και θα ξαναγραψω.ετσι για να ξερουμε και τι μας γινεται.ΔΥΟ πραγματα ειναι σιγουρα 1) το κρατος μας δουλευει σαν κινεζικο σκουτερ και 2)Επειδη ρωτησα πολλους και πολυ σχετικους αποζημιωσεις δινονται αλλα οχι παντα (δηλαδη και μενα αν η μηχανη ειχε παθει μεγαλυτερη ζημια θα ρισκαρα τα 900 ευρο) :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: