PDA

View Full Version : ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

yamahas 13
26/07/2010, 11:49
Καλησπέρα φίλοι και συνάδελφοι ΧΤάκιδες (από αύριο που το παίρνω :rotflmao: )! Σαν πιο νέος στο συγκεκριμένο μοντέλο θέλω να σας κάνω 2 ερωτήσεις για να με βοηθήσετε. Καταρχήν να σας πω ότι αύριο παίρνω το ΧΤ μου μοντέλο '06 R. Εγώ το θέλω κυρίως για μέσα στην πόλη (γιατί με R1 δεν παλεύεται) αλλά θα πηγαίνω και διακοπές δικάβαλο και φουλ πράγματα. 1ον θέλω να βάλω ζελατίνα. Ένας φίλος έχει του '07 και στην αρχή του είχε βάλει την ζελατίνα της YAMAHA την ψηλή. Κάποια στιγμή του κόπηκε στη μέση από τον αέρα και τώρα έχει την μεσαία. Ξέρει κανείς τπτ, έχει ακούσει ή του έχει τύχει παρόμοιο θέμα? Είμαι 1,77 θα την χρειαστώ την ψηλή ή μου κάνει και η μεσαία? 2ον του έχω βάλει σχάρες GIVI για βαλίτσα πίσω και πλαϊνές. Για πίσω λέω να πάρω μια βαλίτσα GIVI 47λτρ αλλά για το πλάι ακόμα σκέφτομαι τι να κάνω. Να βάλω πλαστικές βαλίτσες ή να βάλω σαμάρια? Ρωτάω γιατί κάτι έχω ακούσει περί αεροδυναμικής. Να σας πω ότι ειδικά δικάβαλο δεν πρόκειται να πάω πάνω από 140 και γενικότερα δεν έχω σκοπό να το σκίσω.

typhoon
27/07/2010, 14:32
Του 07 το μοντέλο λόγω διαφορετικής μάσκας δεν έπαιρνε ζελατίνα (το πατέντιαζες με μασκούλα απο 06 και κάτω που έπαιρνε)

Τελείως κουλό να του κόπηκε η ζελατίνα απο τον αερα. Παρά τα προβληματάκια που έχουν ακουστεί κατα καιρούς για το ΧΤ660 (ψεκασμοί, αλυσίδες,ΤΡS,πηρούνι,τρόμπα νερού)κάτι για ζελατίνες δεν έχει παρει τ αυτί μου.

Και γενικότερα δεν νομίζω ότι κόβονται οι ζελατινες απο τον αέρα.Τελοσπαντων βάλε τη ψηλή και στο φινάλε πατέντιασέ τη με κανενα μεταλλικο στηριγμα-βάση έτσι για επιπλεον σιγουρια.

Για βαλίτσα που λες,πίσω η 46-47 είναι πολύ πρακτική και δεν ασχημαίνει και πολύ το μηχανάκι(υποκειμενικό αυτό...)
Αν βαστάει η τσέπη σου όρμα για τριβάλιτσο, μακράν πρακτικότερο-ποιοτικότερο-πιο αεροδυναμικό απο τα σαμάρια. Βέβαια είναι πολύ ακριβότερο και κάνει τη μηχανή αγελάδα στη κίνηση λόγω πλάτους, δε χωράει πουθενα. Ενώ τα σαμάρια παλεύονται καλύτερα.

Προσωπική γνώμη τα 140,δικάβαλο και φορτωμένο είναι πολλα...

yamahas 13
29/07/2010, 15:50
Τελικά τον ξαναρώτησα γιατί και μένα μου φάνηκε κουλό και μου είπε ότι τελικά του έσπασε στις βίδες (μάλλον την έσφιξε πολύ). Πάντως έβαλα τη μεσαία γιατί η YAMAHA δεν έχει ζελατίνες και θα φέρει από Σεπτέμβρη. Θα τη δοκιμάσω και αν δεν μου κάνει θα πάρω την ψηλή. Τώρα για βαλίτσες αυτές που βγάζει η GIVI για XT 660R '04-'06 δεν μου αρέσουν και κάνουν και 285 ευρό. Λέω να βάλω σαμάρια αλλά μου είπαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχουν πρόβλημα με τις θερμοκρασίες των εξατμίσεων. Καμιά ιδέα γι' αυτό?