View Full Version : Trail Tech TTO Tachometer ερωτηση
ρε παιδια τα φωτα σας.εχω ενα ktm μονοκυλινδρο κ αγορασα αυτο το στροφομετρο http://trailtech.net/tto_tach-hour.html
το τοποθετησα ετσι οπως λενε οι οδηγιες,τυλιξα το κοκκινο καλωδιακι στο μπουζοκαλωδιο,πως γινεται να πηγαινω με 140χλμ και να μου δειχνει 3500στροφες:confused:
(ουτε 1000 τετρακυλινδρο να ειχα) μηπως θελει καμια ρυθμιση να του κανω?
αν ξερει κανεις ας δωσε καμια πληροφορια
μετά το δικό σου πόστ, το χάζεψα λίγο και λέει ότι έχει στο σετ απ μια ρύθμιση για την ευαισθησία του σενσορα. δοκίμασε αυτό.
Άσχετο αλλά πόσο το πήρες και από πού;
lanzaman
28/07/2010, 04:10
μηπως εχει ρυθμιση για το ποσους κυλινδρους εχει το μηχανακι??
μπορει να παιζει απο εκει το προβλημα..
αλλιως παιξε με την ευαισθησια...
ακομα να βγαλω ακρη!απο βδομαδα θα παω να μου το ρυθμισουν
απο εκει το πηρα http://www.makan.gr/
ποσο εαν επιτρεπεται?
γιατι ηθελα να παρω αλλα δεν το βρηκα ελλαδα κ το παρηγγειλα απο ebay στα 33?.
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex k8
ακομα να βγαλω ακρη!απο βδομαδα θα παω να μου το ρυθμισουν
Τί έγινε μ'αυτό; Το έφτιαξες; Τί είχε;
Περιμένω κι εγώ ένα τέτοιο να μου έλθει. Στα χαρτιά είναι πανεύκολο να το βάλεις, αλλά το δικό σου ποστ με προβλημάτισε.
Για πες...
Επ'ευκαιρία, είναι εύκολο στο διάβασμα; Όταν πχ ανεβάζεις στροφές, προλαβαίνεις να δεις τί δείχνει;
Μ.
το πρωτο που πηρα δεν μου εδειχνε σωστα τις στροφες και την επομενη μερα δεν δουλευε καθολου,το πηγα πισω στο μαγαζι κ χωρις κανενα προβλημα μου το αλλαξανε,ρωτησα αν εχει καποια ρυθμιση κ μου ειπαν οχι δεν ρυθμιζεται.το δευτερο μου εκανε ακριβως τα ιδια.το πηγα στο μαγαζι κ μου ειπαν πως εχουν στειλει μαιλ στην αμερικη να ρωτησουν τι συμβαινει.ο ιδιοκτητης του μαγαζιου παρα πολυ εξυπηρετικος προσφερθηκε να μου δωσει κ τριτο η τα λεφτα πισω.τελικα για να μην εχω προβλημα ξανα δεν πηρα και αλλο γιατι δεν μπορω να πηγαινοερχομαι,πηρα κατι αλλο ομως κ ετσι ολοι μας μειναμε ευχαριστημενοι!
μαλλον με κυνηγαει η γκαντεμια γιατι μου ειπε πως εχει δωσει πολλα ειδικα σε μονοκυλινδρα κτμ και δεν ειχε κανενας προβλημα.ετυχε σε εμενα!!
δεν πιστευω να σε απογοητευσα σε τι μιχανακι θα το βαλεις?εγω εχω το 690 enduro
Έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα είναι απλό. Το χαρτί που περιγράφει τις ρυθμίσεις, αναφέρει ότι μπορείς να του “δηλώσεις” πόσες αναφλέξεις θα πρέπει να διαβάζει σε κάθε περιστροφή του στροφάλου:
SETUP MODE:
Press button to enter setup mode. >>
1: PPR Adjust (number of tach pulses per crankshaft revolution.)
After the first button press, the PPR setting display appears. Press the button to scroll through (default 1.0, 2.0, or 0.5.)
Από τη μάνα του έρχεται με 1 ανάφλεξη ανα περιστοφή (δηλαδή σαν δίχρονο ή σαν τα XL/XR/NX της Honda όπου σπινθηρίζει το μπουζί και στον χρόνο της εξαγωγής). Υποθέτω ότι το ΚΤΜ σου είναι πιο νορμάλ σ’αυτό το θέμα και το μπουζί του σπινθηρίζει μόνο όποτε χρειάζεται. Αυτό σημαίνει μία φορά ανά δύο περιστροφές του στροφάλου, ή (μαθηματικά) μισή φορά ανά περιστροφή. Δοκίμασε να το ρυθμίσεις έτσι και λογικά θα δουλέψει. Ουσιαστικά του λες πόσες περιστροφές να σου δείχνει στην οθόνη για κάθε σπινθήρα που διαβάζει. Ακούγεται πολύ πιθανό/λογικό να έχεις τα 140χαω στις 7,000σαλ.
[έντιτ]Έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο εννοούσε κι ο vaska...[/έντιτ]
Μ.
Stergios69
05/08/2010, 03:22
Ενδεχομένως να θέλει λιγότερες ή περισσότερες περιστροφές στο μπουζοκαλώδιο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Ενδεχομένως να θέλει λιγότερες ή περισσότερες περιστροφές στο μπουζοκαλώδιο...
εχει ενα κοκκινο καλωδιακι στην ακρη,αυτο τυλιγεις στο μπουζοκαλωδιο
τωρα δεν ξανασχολουμαι με αυτο γιατι ψιλοξενερωσα,τελειωσε κ το χρημα!ας μας πουν τα παιδια που το εχουν παραγγειλει οταν το βαλουν πανω ττι καναν,απο σεμπτεμβρη θα το ξαναψαξω για στροφομετρο
κ γω παιδια σημερα παρελαβα το εβαλα πανω κ κανει οτι του καπνησει.δειχνει στο ρελαντι 1800-1900 κ μετα 900-1000.επαιξα κ με τις ρυθμισεις αλλα παλι τιποτα.
προφανως ειναι λιγο μουφα το μαραφετι ή η ΚΤΜ το χει ξεχεσει κ εκανε ειδικη πατεντα για τα ργαλεια της κ παιρνουν μονο το στροφομετρο της ΚΤΜ.
αυτα
ψιλοψαχτηκα κ εμαθα οτι σε κανενα ktm μονοκυλινδρο δεν δουλευει σωστα!
αυτο που δινει η ktm ποσο κανει?
κανα 70-100? κ ειναι τραγικο.
http://www.ktmworld.com/view_single_item.asp?name=REV+METER&categoryId=114&subCategoryId=0&page=3&search=&scriptName=power_parts.asp
στο δικο σου λογικα πρεπει να ταιριαζει το καινουργιο
(http://cgi.ebay.de/KTM-690-LC4-Digital-Tacho-DZM-km-h-Supermoto-2008-/310232914481?pt=Motorrad_Kraftradteile)
που εχει κ στροφομετρο.
δωσε κατι παραπανω κ θα εισαι κομπλε