PDA

View Full Version : Ισως να εχω εγω αδικο....

uberalles
31/07/2010, 03:37
Θελα να μοιραστω κατι μαζι σας ρε παιδια, για να ξερω μηπως εχω αδικο ή μηπως η τρελα μου βαρεσε την πορτα.
Χθες οπως θα μαθατε επεσε στο αεροδρομιο των Μεγαρων ενα apache με διμελες πληρωμα. Νεκροι και οι δυο. Και ανοιγω τηλεοραση και βλεπω πρωτο θεμα τους οδηγους φορτηγων ή οπως τους εχουν αναφερει παλιοτερα "εφοπλιστες της ασφαλτου" να χτυπιουνται και να κοπανιουνται για την διακοπη των αποκλειστικων επαγγελματων (και μαλιστα αφιερωνοντας τους αρκετη ωρα) για κατι που ξερανε οτι καποτε θα συμβει, για κατι που μας πιεζουν απ' την Ευρωπη. Και μετα απλη αναφορα στο ατυχημα, με την παντα βεβαια αριστη και αξιοπιστη περιγραφη, αφου τα μισα απ αυτα που λενε ειναι μπαρμπουτσαλα, γιατι οι δημοσιογραφοι μας εχουν ολες τις ειδικοτητες: πιλοτοι, μηχανικοι (παντως τυπου, απο αεροσκαφων μεχρι πολιτικοι μηχανικοι) κλπ. Για το θεμα αυτο θα γινει παλι μια απλη αναφορα και απλα στις κηδειες των πιλοτων θα τρεξουν σαν κορακια να τραβηξουν τα φερετρα με την σημαια πανω και τις οικογενεις να κλαινε πανω απ τους ταφους.

Ισως επειδη ειμαι του χωρου της αεροποριας να το βλεπω το θεμα πιο ζεστα, αλλα περα απο τα συμφεροντα μας υπαρχει και μια αξια που λεγεται ζωη και η οποια απ' οτι φαινεται, στην Ελλαδα τουλαχιστον, ερχεται ιεραρχικα δευτερη......

thagro
31/07/2010, 04:04
Το αν η Ελλαδιτσα υπολογιζει καθε μερα τη δικη σου και τη δικη μου ζωη φιλαρακι φαινεται απο την καθημερινοτητα σου.
Τοσα χρονια πληρωνουμε φορους-τελη-εισφορες και στην ουσια βρεθηκαμε να χρωσταμε και απο πανω.
Σκεψου τα πιο απλα και καθημερινα που ζεις και δεν εχουν λογικη γιατι η Ελλαδιτσα δεν τα φροντισε και μετα παμε στο αν υπολογιζει την ζωη σου και τη ζωη μου.

Ποτε ηταν η τελευταια φορα που επισκεφθηκες νοσοκομειο-ΙΚΑ κτλ και τι εμπειριες αποκομισες ?
Ποτε ηταν η τελευταια φορα που πηγες σε δημοσια υπηρεσια και τι εμπειριες αποκομισες?
Ποτε εκανες ταξιδι οδικως Αθηνα Θεσσαλονικη και τι εμπειριες αποκομισες?

Επειδη εισαι και μεσα στο χωρο της αεροποριας οταν γινονται συντηρησεις του υλικου τι εμπειριες εχεις αποκομισει,γινονται με τα υλικα που πρεπει ή ο μηχανικος θα κανει παντεντα και θα βαλει την υπογραφη του?
Στις ασκησεις οταν βγαινουν τα οχηματα κτλ του στρατου ποσα μενουν στο δρομο λογω ακαταλληλοτητας?

Εδω φιλαρακι δεν εχουμε τα απλα καθημερινα,θα κατσει η Ελλαδιτσα να νοιαστει για το θανατο μας?

Δεν εχεις αδικο να εισαι σιγουρος...

SVX
31/07/2010, 04:25
Κανανε και τους πολεμιστες ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ.....

ΣΕ αυτους ανεβασε το οριο ηλικιας και τους ειπε οτι θα τους κοψει το επιδομα....

Λυπηρο.... ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ .... :sad:

Λεωνίδας
31/07/2010, 04:33
μην ανοίγεις τηλεόραση ... εγώ έτσι ησύχασα :wave2:

nicket456
31/07/2010, 04:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας

+ 30000000 (ή το χρέος της χωρας μας)

alexxxcbr
31/07/2010, 04:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας

Το καλυτερο που μπορει να κανει καποιος.

:beer: :beer:

LsKostas
31/07/2010, 04:49
Oι ιπταμενοι και οι πυροσβεστες των σωματων ασφαλειας ειναι ηρωες,οι μονοι που δικαιολογουν τον μισθο τους 100%

Κριμα που δεν τους αντιμετωπιζει η Ελλαδα ετσι :sad:

SpeakeasyBlues
31/07/2010, 04:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από uberalles
Θελα να μοιραστω κατι μαζι σας ρε παιδια, για να ξερω μηπως εχω αδικο ή μηπως η τρελα μου βαρεσε την πορτα.
Χθες οπως θα μαθατε επεσε στο αεροδρομιο των Μεγαρων ενα apache με διμελες πληρωμα. Νεκροι και οι δυο. Και ανοιγω τηλεοραση και βλεπω πρωτο θεμα τους οδηγους φορτηγων ή οπως τους εχουν αναφερει παλιοτερα "εφοπλιστες της ασφαλτου" να χτυπιουνται και να κοπανιουνται για την διακοπη των αποκλειστικων επαγγελματων (και μαλιστα αφιερωνοντας τους αρκετη ωρα) για κατι που ξερανε οτι καποτε θα συμβει, για κατι που μας πιεζουν απ' την Ευρωπη. Και μετα απλη αναφορα στο ατυχημα, με την παντα βεβαια αριστη και αξιοπιστη περιγραφη, αφου τα μισα απ αυτα που λενε ειναι μπαρμπουτσαλα, γιατι οι δημοσιογραφοι μας εχουν ολες τις ειδικοτητες: πιλοτοι, μηχανικοι (παντως τυπου, απο αεροσκαφων μεχρι πολιτικοι μηχανικοι) κλπ. Για το θεμα αυτο θα γινει παλι μια απλη αναφορα και απλα στις κηδειες των πιλοτων θα τρεξουν σαν κορακια να τραβηξουν τα φερετρα με την σημαια πανω και τις οικογενεις να κλαινε πανω απ τους ταφους.

Ισως επειδη ειμαι του χωρου της αεροποριας να το βλεπω το θεμα πιο ζεστα, αλλα περα απο τα συμφεροντα μας υπαρχει και μια αξια που λεγεται ζωη και η οποια απ' οτι φαινεται, στην Ελλαδα τουλαχιστον, ερχεται ιεραρχικα δευτερη......

Η παρατηρηση σου ειναι σωστη.
Το κλειδι για να λιγοστεψεις τα "γιατι" και τις αποριες στην ζωη σου ειναι να σκεφτεσαι με "πολιτικο" τροπο.
Αυτη την στιγμη οι Ενοπλες Δυναμεις εχουν απαξιωθει και τεινουν στον μηδενισμο.
Ο λογος ειναι οτι καταργουνται.
Οτι παραμεινει θα ειναι μισθοφορικο σωμα χωρις φυσικα σκοπο την προασπιση της χωρας, η οποια ουσιαστικα εχει καταργηθει.
Η νεα αποστολη θα ειναι καταστολη τυχον πραξικοπηματων και συμμετοχη σε "ειρηνευτικες" δυναμεις και αποστολες λαντζας.
Ως λοιπον "πολιτης του Κοσμου" της νεας σου οικογενειας και πατριδας θα (μαθεις να) αντιμετωπιζεις τους θανατους 2 (μαχιμων) πιλοτων ως ενα οποιοδηποτε εργατικο ατυχημα και αυτους ως 2 υπαλληλους.

Υπ'αυτο το πρισμα (πολιτικο) σκεψου γιατι ο δντης ειδησεων βαζει 1ο το θεμα των (οποιονδηποτε) απεργων πετυχαινοντας με σμπαρο πολλα κοροιδα και καταρριπτοντας για μια (ακομα) τελευταια φορα το τσακισμενο ελικοπτερο.
Εν ολιγης ο θανατος 2 πιλοτων γινεται εσωτερικη/οικογενειακη υποθεση Αεροποριας/Συγγενων εφοσον εμεις ειμαστε στην οργισμενη αναζητηση πρατηριου.
Μην τα βαζετε με τους Ελληνες (το εννοω!) μας εκπαιδευουν χρονια, πολλα χρονια, δεν ειχατε καν γεννηθει...

dimdil
31/07/2010, 08:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
Η παρατηρηση σου ειναι σωστη.
Το κλειδι για να λιγοστεψεις τα "γιατι" και τις αποριες στην ζωη σου ειναι να σκεφτεσαι με "πολιτικο" τροπο.
Αυτη την στιγμη οι Ενοπλες Δυναμεις εχουν απαξιωθει και τεινουν στον μηδενισμο.
Ο λογος ειναι οτι καταργουνται.
Οτι παραμεινει θα ειναι μισθοφορικο σωμα χωρις φυσικα σκοπο την προασπιση της χωρας, η οποια ουσιαστικα εχει καταργηθει.
Η νεα αποστολη θα ειναι καταστολη τυχον πραξικοπηματων και συμμετοχη σε "ειρηνευτικες" δυναμεις και αποστολες λαντζας.
Ως λοιπον "πολιτης του Κοσμου" της νεας σου οικογενειας και πατριδας θα (μαθεις να) αντιμετωπιζεις τους θανατους 2 (μαχιμων) πιλοτων ως ενα οποιοδηποτε εργατικο ατυχημα και αυτους ως 2 υπαλληλους.

Υπ'αυτο το πρισμα (πολιτικο) σκεψου γιατι ο δντης ειδησεων βαζει 1ο το θεμα των (οποιονδηποτε) απεργων πετυχαινοντας με σμπαρο πολλα κοροιδα και καταρριπτοντας για μια (ακομα) τελευταια φορα το τσακισμενο ελικοπτερο.
Εν ολιγης ο θανατος 2 πιλοτων γινεται εσωτερικη/οικογενειακη υποθεση Αεροποριας/Συγγενων εφοσον εμεις ειμαστε στην οργισμενη αναζητηση πρατηριου.
Μην τα βαζετε με τους Ελληνες (το εννοω!) μας εκπαιδευουν χρονια, πολλα χρονια, δεν ειχατε καν γεννηθει...

+650

SpeakeasyBlues
31/07/2010, 14:02
http://www.skai.gr/news/greece/article/148942/oi-kideies-ton-dyo-heiriston-toy-apatsi/

Σε βαρύ κλίμα οι κηδείες των δύο χειριστών του Απάτσι

...Σύμφωνα με την Καθημερινή, το ελικόπτερο που συνετριβη παραδόθηκε στο στρατό το 2007, μαζί με 11 ακόμα Απάτσι, τα οποία όμως μέχρι και το 2009 παρέμεναν αποθηκευμένα, λόγω ενστάσεων για την τεχνική αρτιότητά τους. Υπήρχαν μάλιστα καταγγελίες οτι καλωδιώσεις των ελικόπτερων είχαν φαγωθεί απο τρωκτικά.

Ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου έχει διατάξει προανάκριση και έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.

SpeakeasyBlues
31/07/2010, 16:19
Και βεβαιως οφειλω να ποσταρω τα νεοτερα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=188997

Από ανθρώπινο σφάλμα η πτώση του «Απάτσι»

enet.gr, 12:32 Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η εκπαιδευτική αναγκαστική προσγείωση ήταν μοιραία
Του Γιώργου Τσακίρη

Σε σφάλμα του πληρώματος αποδίδεται η πτώση του ελικοπτέρου «Απάτσι» που σημειώθηκε χθες στη Πάχη στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές που επέβαιναν σε αυτό.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα τόσο των στοιχείων του ελικοπτέρου όσο και των όσων διαμείφθηκαν μεταξύ πιλότου κα πύργου ελέγχου, η εικόνα φαίνεται να ξεκαθαρίζει και δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εμπειρογνώμονες οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το μοιραίο συμβάν οφείλεται σε λάθος χειρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enet.gr, το ελικόπτερο μόλις είχε ολοκληρώσει τη συντήρησή του και είχε βγει για δοκιμαστική πτήση.

Όλα έβαιναν καλώς και κατά την επιστροφή του στη βάση ο κυβερνήτης ζήτησε να κάνει εκπαιδευτική αναγκαστική προσγείωση. Αυτό στη γλώσσα των χειριστών ονομάζεται auto rotation.

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία η οποία δεν ελοχεύει κινδύνους εφόσον όμως ακολουθηθεί κατά γράμμα. Το ελικόπτερο το φέρνει ο χειριστής πάνω από το σημείο προσγείωσης μειώνει την ταχύτητά του και το κατεβάζει υπό συνθήκες αναγκαστικής προσγείωσης.

Αυτό που φαίνεται ότι συνέβη είναι ότι η ταχύτητα του ελικοπτέρου μειώθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε, έπεσε σε απώλεια στηρίξεως και κάρφωσε στο έδαφος πριν προλάβουν οι χειριστές να ανακτήσουν τον έλεγχο.
Σήμερα οι κηδείες των δύο χειριστών

Στις 2 η ώρα μ.μ. τελείται η νεκρώσιμος ακολουθία του Αρχιλοχία (ΑΣ) Κωνσταντίνου Γκιώκα στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη στον Ρέντη και στην συνέχεια η ταφή στο Γ’ Νεκροταφείο Πειραιά.

Στην τελετή θα παραστεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος κ. Ιωάννης Γιάγκος και ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος κ. Κων/νος Θεοφανίδης.

Στις 4.30 μ.μ. τελείται η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή του Ταγματάρχη (ΑΣ) Ανδρέα Δερμάρη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας.

Στην τελετή θα παραστεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος.

mikes
31/07/2010, 17:18
δεν σας φενεται λιγο ως πολυ υποπτο το οτι οταν σκοτωνεται το πληρωμα τοτε παντα ειναι λαθος χειρισμος του πιλοτου ενω οταν σωζονται τοτε οι αιτιες ειναι αλλες?? λεω εγω τωρα..:a13: :a13:

Λευκάδιος
31/07/2010, 17:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από mike.giann
δεν σας φενεται λιγο ως πολυ υποπτο το οτι οταν σκοτωνεται το πληρωμα τοτε παντα ειναι λαθος χειρισμος του πιλοτου ενω οταν σωζονται τοτε οι αιτιες ειναι αλλες?? λεω εγω τωρα..:a13: :a13: το πρωι καπου διαβασα οτι με την αγορα των ελικοπτερων υπογραφεται συμβαση με την αμερικανικη εταιρια κατασκευης για να γινονται εργασιες συντηρησης και εκπαιδευσης προς ελληνες μηχανικους.η κυβερνηση αρνηθηκε να ανανεωσει την συμβαση παρα τις πιεσεις των αμερικανων πριν ενα μηνα περιπου.νομιζω το διαβασα στην ναυτεμπορικη αλλα τωρα δεν το βρισκω :confused:

vaska
01/08/2010, 05:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
Και βεβαιως οφειλω να ποσταρω τα νεοτερα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=188997

enet.gr, 12:32 Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η εκπαιδευτική αναγκαστική προσγείωση ήταν μοιραία
.............
Όλα έβαιναν καλώς και κατά την επιστροφή του στη βάση ο κυβερνήτης ζήτησε να κάνει εκπαιδευτική αναγκαστική προσγείωση. Αυτό στη γλώσσα των χειριστών ονομάζεται auto rotation.

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία η οποία δεν ελοχεύει κινδύνους εφόσον όμως ακολουθηθεί κατά γράμμα. Το ελικόπτερο το φέρνει ο χειριστής πάνω από το σημείο προσγείωσης μειώνει την ταχύτητά του και το κατεβάζει υπό συνθήκες αναγκαστικής προσγείωσης.

Αυτό που φαίνεται ότι συνέβη είναι ότι η ταχύτητα του ελικοπτέρου μειώθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε, έπεσε σε απώλεια στηρίξεως και κάρφωσε στο έδαφος πριν προλάβουν οι χειριστές να ανακτήσουν τον έλεγχο.
Σήμερα οι κηδείες των δύο χειριστών

Ακόμα και την διαδικασία auto rotation την περιγράφει λάθος ο "ειδικός" δημοσιογράφος. Από κει και πέρα τι περιμένεις φίλε μου να σου πουν ότι στα αποθηκευμένα απάτσι έπρεπε να έχουν αλλαχτεί με καινούριες όλες οι πλεξούδες και οι καλωδιώσεις του σκάφους λόγω τρωκτικών, αντ' αυτού όμως ματίστικαν στα σημεία που είχαν εμφανείς αλλοιώσεις και έβγαλαν τα σκάφη στον αέρα. Που νομίζεις ότι ζεις?

ΤΕΛΟΣ, οι χειριστές φταίνε και πάντα αυτοί θα φταίνε στην Ελλάδα.

:mad: :mad: :mad:

hidefnick
01/08/2010, 05:17
Και στο μοτο.γρ αποφασίσαμε ότι ΔΕΝ εφταιγαν οι χειριστές αλλα'το κακό ελληνικό κράτος..... Το οποίο δεν καθήλωσε τα υπόλοιπα 10, για να μην καρφωθεί.....

Αντε για κανένα μπανάκι. Εχει βενζίνη έξω στα βενζινάδικα.

PS κάπου έχω και ένα πτυχίο μηχανικο αεροπλάνων.

LsKostas
02/08/2010, 04:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Και στο μοτο.γρ αποφασίσαμε ότι ΔΕΝ εφταιγαν οι χειριστές αλλα'το κακό ελληνικό κράτος..... Το οποίο δεν καθήλωσε τα υπόλοιπα 10, για να μην καρφωθεί.....

Αντε για κανένα μπανάκι. Εχει βενζίνη έξω στα βενζινάδικα.

PS κάπου έχω και ένα πτυχίο μηχανικο αεροπλάνων.

Βασιλικότερος του Βασιλέως φιλε μου , καλα μπανια και σε σενα :sun:

Ξερουμε πολυ καλα σε τι μπουρδελο κρατος ζουμε ...

uberalles
06/08/2010, 08:55
Αν οντως το λαθος ειναι ανθρωπινο, δεν αποκλειεται η περιπτωση αποτυχημενης αυτοπεριστροφης. Αλλωστε η αυτοπεριστροφη σαν διαδικασια απο μονη της περικλειει την εννοια της βαριας προσγειωσης. Θελει προσοχη παρ ολο που αποτελει συνηθησμενη διαδικασια emergency στα ελικοπτερα. Το συγκεκριμενο βεβαια ελικοπτερο απο κατασκευαστικης αποψης εχεις "της παναγιας τα ματια" απο εξοπλισμο για αποφυγη βιαιων συγκρουσεων κλπ..
Επειδη ελειπα και εμεινα ανενημερωτος το τελικο πορισμα εκδοθηκε? Κι αν ναι ριχνει ευθυνες και στη συντηρηση?

Ζεύκας
06/08/2010, 09:34
καλά κι άμα μάθουμε ποτέ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι συνέβη σφυρίξτε μου.

κι αν δεν σας ακούσω στείλτε μου π.μ.