View Full Version : Βάλκαν τουρ...χΑάιντε
LOUKILOUK
07/08/2010, 07:40
Ο Μότσα...
206126
LOUKILOUK
07/08/2010, 07:40
το παρεάκι...
206127
LOUKILOUK
07/08/2010, 07:49
Συνεχίσαμε προς Μόσταρ...
206128
LOUKILOUK
07/08/2010, 07:52
...
206129
LOUKILOUK
07/08/2010, 07:55
τα μπάνια του λαού...
206131
LOUKILOUK
07/08/2010, 07:56
μνημεία...άλλων εποχών...
206132
LOUKILOUK
07/08/2010, 07:57
βουνά...
206133
LOUKILOUK
07/08/2010, 08:01
Κάναμε κάποιες προσπάθειες να κάνουμε κάμπινγκ μέσα στο υπέροχο εθνικό πάρκο που βρήκαμε αλλά σταθήκαμε άτυχοι και συνεχίσαμε...
Πηγαίνοντας προς Μόσταρ...αντιγράφω πάλι...
"Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο δρόμο για Μόσταρ, στάση για νερό, μπισκότο και ξηροκάρπι... από παρακείμενο εργοτάξιο πλησιάζει ο φύλακας, χαιρετιόμαστε και με ρωτάει αν είναι όλα καλά... του απαντώ οκ, εννοείτε ότι δεν γνωρίζει ντιπ Αγγλικά και όλη η στοιχομυθία γίνεται αλλά "Πουλάκης" (νοηματική για όσους δεν θυμούνται...).Τον κερνάω παραδοσιακό Συριανό χαλβαδοπιτάκι την ώρα που μασουλάω και εγώ ένα, του αρέσει και μας κάνει νόημα να πάμε μαζί του... μας προσφέρει 2 καρέκλες να κάτσουμε και την δική του να βάλουμε πανω το φαγητό μας... του λέω να κάτσει αυτός και αρχίζουμε να τα "λέμε"... μοιραζόμαστε τα μπισκότα και τα ξηροκάρπια μας και το νερό από την πηγή του ποταμού που μας προσφέρει και συνεχίζουμε να πολυλογούμε... αφού φάγαμε ήπιαμε και τα "είπαμε" χαιρετιστήκαμε πολλές φορές με τον Ζόραν και συνεχίσαμε ευδιάθετοι και χαμογελαστοί... :beer: :sun: :wave2: "
Δυστυχώς φώτο δεν υπάρχει...:sad:
LOUKILOUK
07/08/2010, 08:03
Πλησιάζοντας...
206134
LOUKILOUK
07/08/2010, 08:12
Φτάνουμε απογευματάκι και δεν μπαίνουμε στην πόλη, ψάχνουμε για κάμπινγκ, βενζίνη και ερώτηση στον βενζινά... κατατοπιστικότατος... σε 10 λεπτά είμασταν στο μικρότερο κάμπινγκ που έχω δει και το μικρότερο που ίσως υπάρχει στον κόσμο...Πλαγκάι το χωριό και Μπούνα το ποτάμι που κυλαει 1 μέτρο από την σκηνή μας... θερμοκρασία αυτού... 9 βαθμοί κελσίου...ότι πρέπει για τις μπύρες...
ξαναντιγράφω...
"Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πλαγκάι, ψάχνουμε το κάμπινγκ ακολουθώντας τις ταμπελίτσες... βρίσκουμε το κάμπινγκ μινιατούρα, πεντακάθαρο και περιποιημένο... στήνουμε δίπλα στο παγωμένο ποτάμι...Εκεί ακριβώς, δίπλα στο ποτάμι, την άλλη μέρα θα πιάσουμε κουβέντα για ώρες με το Βόσνιο, και τίποτες άλλο όπως μας δήλωσε, ιδιοκτήτη του κάμπινγκ. Συνομιληκός μας σχεδόν έχοντας ζήσει το πόλεμο σαν στρατιώτης, ήταν φανερό μέσα στα μάτια του πόσο πολύ του είχε χαράξει την ψυχή όλη αυτή η φρίκη και ο παραλογισμός του πολέμου. Μετά από αυτό το ζωντανό "ντοκυμαντέρ" - επιμόρφωση νοιώσαμε και εμείς κάπως..."
Πηδάω λίγο την σειρά αλλά δεν πειράζει... Βαλκάνια γαρ...χΑάιντε...
Τρώμε στην άλλη όχθη του ποταμού... μας σερβίρει ο ποιο χαρούμενος και εξυπηρετικός σερβιτόρος του ταξιδιού και πέφτουμε...:ZZZ: (Το φαγητό καλό, όχι τόσο φτηνό και η τοπική μπύρα διαμάντι... )
Στον ύπνο μου ονειρεύτικα ότι το ΚΤΜ σταμάτησε να χαλαεί τις Τριτοτετάρτες και ότι πλέον θεωρείτε από τους ειδικούς το ποιο "γιαπωνέζικο" Ευρωπαικό που κυκλοφορεί...:confused:
LOUKILOUK
07/08/2010, 09:30
Ημέρα 11η
Ξυπνάω ιδρωμένος και αναπνέω με δυσκολία...όχι δεν φταίει το όνειρο που έβγαινε αληθινό μιας και ξημέρωνε Πέμπτη... αλλά η σκηνή είχε κάτσει ακριβώς στη "τρύπα" των 09:00πμ και ο ήλιος μας έψηνε... Μετά τα γνωστά...τρέξιμο, πρωινό, χαζολόγημα, φευγουμε για βόλτα στο χωριό και μετά στο Μόσταρ.
Σπιτικό μας...
206140
LOUKILOUK
07/08/2010, 09:33
γύρω περιοχή...
206141
LOUKILOUK
07/08/2010, 09:37
σοκάκι παραδοσιακού μουσουλμανικού οικισμού...
LOUKILOUK
07/08/2010, 09:49
...
206144
LOUKILOUK
07/08/2010, 10:28
Στο σπίτι του δερβίση...
206146
LOUKILOUK
07/08/2010, 10:30
Η πηγή του Μπούνα
206147
LOUKILOUK
07/08/2010, 10:35
Για το σπίτι του δερβίση οι γυναίκες έπρεπε να έχουν κόσμια εμφάνιση και φυσικά κανείς δεν φορούσε παπούτσια... Όταν έδωσαν το μαντίλι στο μωρό κοίταξε με απορία... "γκλάβα..." της λέει η μουσουλμάνα..."γκλάβα...χΑάιντε..." κάνω και εγώ... και τους είδα να γελάνε...
Στρώθηκε για φαγητό το μωρό με το που είδε τραπέζι...
206148
LOUKILOUK
07/08/2010, 10:36
Η περιοχή γύρο από το σπίτι του Δερβίση και την πηγή του Μπούνα...
206149
LOUKILOUK
07/08/2010, 10:46
Φεύγουμε για Μόσταρ... χανόμαστε λίγο μέσα στην πόλη αλλά βρίσκουμε εύκολα την γνωστή γέφυρα. Δυστυχώς όσο πλησιάζουμε αρχίζω και καταλαβαίνω τι ενώνει πλέον το πολύπαθο γεφύρι με την μεγάλη ιστορία... ενώνει χριστιανούς και μουσουλμάνους εμπόρους με συνδετικό κρίκο το χρήμα και την τουριστική εκμετάλλευση... Ποιο πολύ σε έκλεβαν στην χριστιανική πλευρά του γεφυριού... Γρήγορη περατζάδα, φωτό, και πίσω γιατί ο ήλιος έκαιγε και το σαφάρι τουριστών γύρω από την γέφυρα κάπου με χαλούσε...
Πάρτε μια γεύση από Μόσταρ...
206150
LOUKILOUK
07/08/2010, 10:49
...
206151
LOUKILOUK
09/08/2010, 07:22
...
206230
LOUKILOUK
09/08/2010, 07:26
...πάνω στη γέφυρα
206231
LOUKILOUK
09/08/2010, 07:37
Επιστέψαμε στο Πλαγκάι και πήγαμε για φρέσκια πέστροφα στα κάρβουνα απέναντι από το κάμπινγκ... μπύρα, ρακία και τελικά βουτιά και στο ποτάμι γιατί η ζέστη ήταν απίστευτη...Η βουτιά βέβαια ήταν στο πεταχτό εντελώς μιας και διαφορετικά μούδιαζες παντού...
Άποψη του κάμπινγκ από απέναντι...
LOUKILOUK
09/08/2010, 08:00
το καφέ μπαρ με τις φρέσκες πέστροφες
206232
LOUKILOUK
09/08/2010, 08:01
ήταν και ένας γάτος μαυρος πονηρός...
206233
LOUKILOUK
09/08/2010, 08:14
Το υπόλοιπο απόγευμα πέρασε στο κάμπινγκ με κουβέντα, μπυρίτσα και αραλίκι...
Ημέρα 12η
Πολύ πρωινό ξύπνημα αλλά χαλαρή διάθεση με αποτέλεσμα να αργήσουμε λίγο να ξεκινήσουμε... Η ζέστη είναι και σήμερα πολύ και το πρόγραμμα λέει Ντουμπρόβνικ, κάποιες ενδιάμεσες στάσεις και αξιοθέατα που μας είχε συστήσει ο Μότσα ματαιώθηκαν λόγω ταλαιπωρίας κάτω από τον καυτό ήλιο. Ο δρόμος επαρχιακός με στροφές και χαμηλή βλάστηση που έκανε την ζέστη ανυπόφορη. Το απογευματάκι φτάσαμε τελικά έξω από το Ντουμπρόβνικ και κατευθηνθήκαμε νοτιότερα προς εύρεση κάμπινγκ. Μετά από λίγο βρήκαμε αυτό που μας άρεσε περισσότερο και κατασκηνώσαμε προς 15 ευρώ τη μέρα.
206234
LOUKILOUK
09/08/2010, 08:18
Μετά το στήσιμο τρέξαμε κυριολεκτικά στη θάλασσα και δροσιστήκαμε... απόλαυση. Η ακτογραμμή θύμιζε πολλή Κυανή Ακτή με κολπίσκους, βραχάκια, σπίτια και δέντρα μέχρι το νερό... Κόσμος πολύς και οι τιμές έιχαν πάρει τον ανήφορο φτάνοντας τα επίπεδα Ελλάδας.
206235
LOUKILOUK
09/08/2010, 08:31
Το χωριό λέγονταν Mlini και ήταν σε μια σειρά χωριών που το ένα δεν ξεχώριζε από το άλλο μιας και δωμάτια, ξενοδοχεία και μαγαζιά ήταν απλώμένα κατά μήκος όλου τού παραλιακού δρόμου. Φάγαμε στο χωριό και το βραδάκι πήγαμε στο Ντουμπρόβνικ που ήταν 10χλμ μακρυά. Πανέμορφο, γραφικό, ειδικά η καστρόπολη, πολύ τουριστικό και ακριβούτσικο θύμιζε λίγο Βενετία χωρίς τα κανάλια. Μηχανές παντού και κόσμος πολύς, διαφορετικό από όσα είχαμε δει μέχρι τώρα, κοσμοπολίτικο και χλιδάτο, μας έκανε να μπούμε σε σκέψεις αλλά και συγκρίσεις... Σίγουρα αξίζει να το επισκεφθεί κάποιος.
206236
LOUKILOUK
09/08/2010, 09:26
Αφήσαμε την μηχανή σε πάρκινγκ για μηχανές και περπατήσαμε στην παλιά πολή, πανέμορφη και πολύβουη, δεν κάτσαμε σε κάποιο μαγαζί αλλά αράξαμε σε παγκάκια και σκαλάκια όπως πολύ άλλοι... αφού κουραστήκαμε την κάναμε για μια βόλτα με την μηχανή στο καινούριο κομμάτι της πόλης, στη συνέχεια τα γνωστά...:ZZZ:
Ημέρα 13η
Ξημέρωνε Κυριακή και εμείς έπρεπε να βρούμε μια μνήμη φωτογραφικής μηχανής μιας και μετά την τρομάρα που πήραμε αποφασίσαμε ότι θα ήταν φρονιμότερο να είχαμε και άλλη μνήμη στην φωτογραφική, παρά USB μνημάκι... τελικά υπήρχε σουπερμάρκετ- πολυκατάστημα δίπλα μας και ψωνίσαμε και το πρωινό μας. Στη συνέχεια, μπανάκι από νωρίς μέχρι το απογευματάκι, φαγητό και βόλτα ξανά στην πόλη... Γνώστες πλέον της πόλης, πήγαμε εκεί που άξιζε να αφιερώσεις χρόνο και ανάμεσα σε όλα ήταν και μια έκθεση φωτογραφίας σχετικά με τον πόλεμο, όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά παγκοσμίως. Ζόρικα τα πράγματα... είδαμε πολλά και καταλάβαμε ακόμα περισσότερα, ειδικά όταν συνδέσαμε και τα κομμάτια του πάζλ από τον Μότσα και τον ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στο Πλαγκάι... Ηπιαμε ένα ποτάκι και γυρίσαμε το βράδυ στη σκηνή μας γεμάτοι σκέψεις...
Ημέρα 14η
Μάζεμα και φόρτωμα, προορισμός η Οχρίδα των Σκοπίων, χωρίς όμως να είναι και υποχρεωτικό... Περνάμε στο Μαυροβούνιο και συνεχίζουμε να κινούμαστε παραλιακά κυρίως σε δρόμους με μια λωρίδα, πολύ ζέστη αλλά και αρκετή κίνηση... κάπου εκεί, με αναμμένο το αριστερό φλας, προσπερνάω διάφορους έχοντας αναπτύξει μια κάποια ταχύτητα... Μετά από λίγα χλμ με προσπερνάει πατημένο golf με αναμένο φάρο, δεξί φλας και σήμα με το χέρι να πιάσω άκρη... οκ κατάλαβα... ευγενέστατος και τυπικότατος μου ζητάει τα χαρτιά μου, του τα δίνω και μου εξηγεί ότι δεν έπρεπε να περάσω "σουβλάκι" 3 οχήματα σε δρόμο χωρίς διαχωριστική γραμμή... του λέω ότι έχει δίκιο και τον ρωτάω αν θα μου κόψει κλήση... μου αναφέρει και άλλα που έκανα και μου εξηγεί ότι θα μου δώσει μια "ζωγραφιά" να την πάω την επόμενη μέρα στο ταχυδρομείο σε μια κοντινή πόλη να την πληρώσω και να πάρω το δίπλωμα μου... τόμπολα... Του εξηγώ ότι δεν γίνεται να μείνω στο Μαυροβούνιο και πρέπει οπωσδήποτε να βρει λύση... του προτείνω να του δώσω χρήματα να πληρώσει εκείνος την κλήση μου... :winka: Μοιάζει να μην καταλαβαίνει και τελικά μιλάω με κάποιον άλλο στο τηλέφωνο γιατί τα δικά του αγγλικα είναι φτωχά... μου λέει ότι με καταλαβαίνει αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς μιας και όλα τα άλλα είναι παράνομα... τελικά να μην τα πολυλογώ συμφώνησα να παρανομήσω και να τους δώσω 30 ευρώ χωρίς να πω τίποτα σε κανένα... η κλίση, μου είπε, που θα πλήρωνα κανονικά, θα ήταν περίπου 200 ευρώ... δεν ξανασχολήθηκα... αλλά μετά ήμουν "κυρία"...
LOUKILOUK
09/08/2010, 09:28
δείτε και ολίγο Μοντενέγκρο...
206238
transalpblack
09/08/2010, 09:45
Από ότι βλέπω φίλε μου, το θέμα σου έχει αρκετή συνέχεια ακόμη.
Από εμένα ένα μεγάλο μπράβο και σε εσένα για το ταξίδι, που και μας διηγήσαι και μας χαρίζεις τις εικόνες σου αλλά και για την τύχη που έχεις να μπορείς να πάρεις μαζί σου και το... μωρό σου (την γυναίκα σου εννοώ, η οποία σημειωτέων είναι και πολύ όμορφη, ξανά συγχαρητήρια)το οποίο σε ακολουθεί σε ό,τι κι αν κάνεις.
Μακάρι όλοι μας να ήμασταν τόσο τυχεροί.
Μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο, μπράβο.
LOUKILOUK
09/08/2010, 09:48
Για να κερδίσω χρόνο πήρα και ένα φέρρυ αν και θα έχανα ένα όμορφο κομμάτι διαδρομής... την επόμενη φορά ...
206240
LOUKILOUK
09/08/2010, 10:00
Δεν άργησα να φτάσω στα σύνορα με Αλβανία και να κατευθυνθώ από την ενδοχώρα προς τα Τίρανα. Η εικόνα άλλαξε ριζικά... ξεχνάμε δρόμους, υποδομές, κουλτούρα και ομορφιά... Φτώχια αλλά και εξάρσεις νεοπλουτισμού παντού στον δρόμο, χωματερές παντού όπως και αυτοσχέδια νεκροταφία αυτοκινήτων που συχνά συνδυάζονταν με συνεργεία ή μαγαζιά με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά...Παπάκια, ποδήλατα, μουλάρια και Μερσεντές κάθε χρονολογίας ήταν τα βασικά μεταφορικά μέσα των Αλβανών...
"Πως ξεκινάει μια Αλβανική αναφορά τροχαίου... Τρακάρουν δύο Μερσεντές... "
Αυτό ήταν ένα σύντομο ανεκδοτάκι που μπόρεσα να σκαρώσω οδηγώντας...
Γεφύρι... :uplate:
206241
LOUKILOUK
09/08/2010, 10:22
Στο δρόμο τα πράγματα θέλουν προσοχή... οι δρόμοι κακοί ως επί το πλείστον ή υπό κατασκευή. Μπλόκα παντού, ειδικά στο τέλος κάθε μεγάλης ευθείας αν υπάρχει και δέντρο για δροσιά υπάρχει και μηχάνημα καταγραφής ταχύτητας...Είπαμε όμως ... "κυρία" ο δικός σου...
Είσοδος στην Αλβανία...
206242
LOUKILOUK
09/08/2010, 12:16
Οι ταμπέλες για τα Τίρανα έλεγαν 15 χλμ αλλά στα δέκα είχα ήδη μπει σε αστικό περιβάλλον με δρόμους μεγάλους, αλλά και κακοχαραγμένους και χωρίς διαγράμμιση, στη μέση υπήρχαν κολώνες, μιά με Αλβανική , μία με Αμερικάνικη και μία μουσουλμανική με την ημισέληνο σημαίες, που επαναλαμβάνονταν για χιλιόμετρα... Κάποια αυτοκίνητα είχαν στην εταζέρα τους την αμερικάνικη σημαία και γενικά υπήρχε ένα κλίμα φουλ φιλοαμερικανικό...Κάπου εκεί με έπιασε και ψιλόβροχο και ταυτόχρονα χάθηκα μέσα στην πόλη ψάχνοντας τον δρόμο για Ελμπασάν. Ρωτώντας έβγαλα άκρη... πολύ πρόθυμοι οι περισσότεροι το πάλευαν με φτωχά αγγλικά ή έψαχναν κάποιον που να ήξερε για να συννεοηθούμε... προς Ελμπασάν λοιπόν και σταματάω για βενζίνη χωρίς να έχω τοπικό νόμισμα λέκι.
Αντιγράφω...
"Αλβανία, στο δρόμο προς Ελμπασάν...βενζινάδικο, γέμισμα, δεν δέχεται βίζα, δεν έχουμε λέκι, πληρώνουμε με ευρώ... πιάνουμε κουβεντούλα, είμαστε Έλληνες του λέμε... παρκάρω στην άκρη για καφέ και νερό... μόλις ξεμπλοκάρει από την δουλειά, έρχεται και λέει στον σερβιτόρο ότι ό,τι πάρουμε είναι κερασμένο... μας χαιρετάει και γυρίζει στην δουλειά..."
:a18:
Περνάμε Το Ελμπασάν και κατευθηνόμαστε προς τα σύνορα και την Οχρίδα, έχει αρχίσει και σουρουπώνει... κούραση και τα χιλιόμετρα βγαίνουν αργά... τελικά φτάνουμε Οχρίδα έχοντας εγκαταλείψει την ιδέα του κάμπινγκ μιας και είναι αργά και η ξεκούραση απαραίτητη.... και την επόμενη τα χιλιόμετρα δεν θα είναι λίγα...
Μετά από διαπραγματεύσεις και παζάρι με τον ιδιοκτήτη δωματίων που ψαρεύει πελάτες στο κέντρο της πόλης, καταλήγουμε στη παλιά πόλη πάνω στο λόφο σε ένα συμπαθητικότατο δωμάτιο με όλες τις ανέσεις και θέα, προς 25 ευρώ. Μπανάκι και βόλτα στη τουριστική Οχρίδα, Πολύ κόσμος στους δρόμους και πολλά μαγαζιά, τρώμε κάτι μακαρονάδες που δεν μας εντυπωσίασαν και ξαναβολτάρουμε για λίγο μέχρι να ακούσουμε το κάλεσμα του Μορφέα, που δεν άργησε...
thanks for posting..!!:beer: ωραια πράγματα..
χαρά στο κουράγιο κυρίως της συνεπιβάτιδας για οοολο αυτο το ταξιδιωτικό...
εκει που εχεις φωτο με την σκηνή και..μπροστα τα ''μετρα προψυλαξης''.... μου ηρθε μια εικονα απο κατι τρελλους (ζευγαρι και αυτοι) οι οποιοι καπου στην Αφρικη σκαλώσανε-χαθηκανε και στησανε σκηνη το βραδυ...
ε...το πρωι που έφεξε ειδαν οτι πανω απο το δεντρο που στησανε ηταν κρεμασμένο ενα φρεσκο κουφάρι απο αντιλόπη που ειχαν κατασπαράξει τα εκει κατοικίδια...:rotflmao: :rotflmao:
ειναι στο advriders αλλά τωρα δε θυμάμαι που για να την ποστάρω...χαχαχαχαχ
Καλά Χιλιόμετρα !:wave2:
Bravo LOUKILOUK, ειδες και εσυ πολλα πραγματα σε αυτο το ταξιδι...Budva-Petrovac με το νησακι ολα τα λεφτα στο ΜΝΕ. Απο τα ιδια μερη μεχρι το dubrovnik περασα και εγω πριν ενα μηνα περιπου μεσω Αλβανιας(απο Κακαβια-ΔΡΑΜΑ). Η γεφυρα ειναι στην Σκονδρα, αν αξιζει κατι σε αυτη τη χωρα ειναι μονο αυτη η πολη.
LOUKILOUK
10/08/2010, 04:36
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλα σας λόγια, αλλά από ότι καταλαβαίνω έχετε και σεις πολλά να πείτε από δικές σας εκδρομές... Και μένα είναι η πρώτη φορά που γράφω ταξιδιωτικό άλλα τα ταξιδιωτικά άλλων πάντα υπήρξαν αφορμή και έδωσαν ιδεές για τις δικές μου εκδρομές...
Πάντα όρθιοι και ταξιδιάρηδες... :beer: :wave2:
Ελπίζω σήμερα να το τελειώσω...
LOUKILOUK
10/08/2010, 04:40
θέα του δωματιού προς την λίμνη
LOUKILOUK
10/08/2010, 04:49
Μιας και δεν βλέπω να έχω τύχη με τις φωτό και σήμερα, το ταξιδιωτικό θα συνεχιστεί και θα τελιώσει χωρίς φωτό ... θα χρωστάω και όποτε μπορέσω ξανανεβάζω...
Ημέρα 15η
Τελευταία μέρα του Βάλκαν τουρ και χΑάιντε να ετοιμαζόμαστε να φεύγουμε για την πατρίδα μωρό... και εκεί Βαλκάνια είναι έτσι και αλλιώς...Θαυμάζουμε την θέα από το δωμάτιο, ετοιμαζόμαστε, φορτώνουμε την μηχανή, χαιρετάμε τον ιδιοκτήτη και τον βάζουμε να μας φωτογραφήσει...
LOUKILOUK
10/08/2010, 04:51
Περνάμε μέσα από την παλιά πόλη της Οχρίδας που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στον λόφο...
LOUKILOUK
10/08/2010, 04:52
Ξεχασα να πω μέχρι τώρα ότι στα Σκόπια τα Ζάσταβα είχαν την τιμητική τους και μάλιστα τα πεντακοσαράκια ήταν παντού...
LOUKILOUK
10/08/2010, 04:54
Όμορφο και το κάστρο της Οχρίδας ...
LOUKILOUK
10/08/2010, 05:34
Βγαίνουμε από την πόλη με προορισμό αρχικά την Βίτολα και στη συνέχεια τα σύνορα. Η διαδρομή πανέμορφη αρχικά, με ορεινό στροφιλίκι και σχετικά καλή άσφαλτο βοηθάει ώστε να περάσουν τα χλμ χωρίς βαρεμάρα...:winka: :evil: Ξαφνικά αρχίζουν κάτι περιέργες παρακάμψεις και μας ρίχνουν σε στενό φιδωτό λιθόστρωτο δρόμο-μονοπάτι ανάμεσα σε δέντρα:confused: . Ζω σε άλλη εποχή και κοιτάζω δίπλα μου για Ρωμαίους και Γαλάτες, κάρα και άλογα...ξαφνικά... "πρόσεχε...φορτηγό..." " νταξ ρε μωρό το είδα...ρωμαίοι ήταν...":hypnotize :a24: ... κάγκελο το μωρό... μετά από λίγα χλμ επιστρέφουμε στο σήμερα και μπαίνουμε σε μεγάλο δρόμο όπου όμως συνεχίζω να κάνω την "κυρία" μιας και η παρουσία της αστυνομίας δεν περνά απαρατήρητη... Φτάνω στη Βίτολα και βάζω βενζίνη... την τελευταία φτηνή βενζίνη πριν τα 1.55 της πατρίδας :a018:
μπαίνω στη Βίτολα και αντιγράφω...
"Fyrom, Bitola, επίστρέφουμε Ελλάδα και ψάχνω για τα σύνορα, έργα παντού και παρακάμψεις... Σκοπιανός που "νοιώθει", με κουτί, βρίσκεται πίσω μου και μου κορνάρει φωνάζοντάς μου ταυτόχρονα όταν παίρνω λάθος δρόμο... μου κάνει νόημα να τον ακολουθήσω και με βγάζει στον κεντρικό μετά από ένα σλάλομ στα στενά της Βίτολα, μου δείχνει ποια κατεύθυνση να πάρω και με χαιρετάει... xvala pouno...φωνάζω και πάω προς την πατρίδα..."
Φτάνουμε στα σύνορα χωρίς να συναντήσουμε άλλο βενζινάδικο για να συμπληρώσουμε βενζίνη και να χαλάσουμε και τα τελευταία Σκοπιανά δηνάρια. Τσεκ στα σύνορα όπου έκπληκτοι ενημερωνόμαστε ότι δεν υπάρχει ανταλλάκτήριο και στις ελληνικές τράπεζες δεν ανταλλάσουν Σκοπιανά δηνάρια... το ποσό που έχουμε είναι μικρό (6-7 ευρώ) αλλά μας προκαλεί αρνητική εντύπωση...
Τεσπά, πατάμε Ελλάδα και μπορώ να πω ότι είμασταν χαρούμενοι που γυρίζαμε πίσω... προφανώς είμασταν χορτάτοι... το είχαμε νιώσει και πέρσυ αυτό... Στην Ελλάδα πλέον κατευθηνόμαστε προς Φλώρινα και μετά Εγνατία και εθνική προς Αθήνα... Γρήγορη αλλά και βαρετή πλέον διαδρομή μας βάζει στην πρίζα να την κάνουμε όσο ποιο γρήγορα γίνεται...Στάσεις μόνο για βενζίνη ουσιαστικά και τελικά το βραδάκι πριν τις εννιά φτάνουμε Αθήνα κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι και γεμάτοι...Για Σύρο φύγαμε 2 μέρες μετά... λόγω υποχρεώσεων.
XJR_Billy
10/08/2010, 05:39
Έυγε φιλαράκι Λούκυ !!!
Και εις ανώτερα φίλε !!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
transalpblack
10/08/2010, 05:46
Άξιοι, άξιοι, άξιοι και ξανά άξιοι!!!!!!!!!!!!!!!
LOUKILOUK
10/08/2010, 05:49
Απολογισμός σε νούμερα
15 διανυκτρεύσεις, (2 φιλοξενία, 6 κάμπινγκ, 7 δωμάτιο).
8 χώρες, (4 μέρες Βουλγαρία, 2 Ρουμανία, 4 Σερβία, 2 Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2 Κροατία, τράνζιτ Μαυροβούνιο και Αλβανία, 1 μέρα Σκόπια)
4.300 χλμ περίπου (70 περίπου χώμα)
1800 ευρώ περίπου τα έξοδα (330ευρώ ψώνια, 420 βενζίνη, 160 εισητήρια ακτοπλοικά, 400 φαγητό, 370 ύπνος, 26 διόδια, βλάβη, πρόστιμο και κάτι ψιλά για μουσεία...)
1000 περίπου φωτογραφίες
1 βλάβη (10 ευρώ + 10 τιπ)
1 πρόστιμο (30 ευρώ "μαυρα")
transalpblack
10/08/2010, 06:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
8 χώρες, (4 μέρες Βουλγαρία, 2 Ρουμανία, 4 Σερβία, 2 Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2 Κροατία, τράνζιτ Μαυροβούνιο και Αλβανία, 1 μέρα Σκόπια)
[/B]
Απίστευτοι!!!:a8:
4.300 χλμ περίπου (70 περίπου χώμα)[/B]
Προσκυνώ:a23: :a23:
1800 ευρώ περίπου τα έξοδα (350ευρώ ψώνια, 400 βενζίνη, 150 εισητήρια ακτοπλοικά,.. τα υπόλοιπα σε λίγο)[/B]
Για 15 μέρες στην Μύκονο, θες 4.000 ευρώ. Μπράβο σας!!!:a18: :a18: :a18:
1000 περίπου φωτογραφίες
Ζηλεύω!!!!!! :eyepop: :eyepop:
Θέλω κι εγώ!!!!!!!!! :mad: :mad:
Μαμάααααααααααααααααααααα...........:bawl: :bawl: :bawl:
LOUKILOUK
10/08/2010, 06:18
Μοτοσυκλετιστικά
Υποτιμημένος μοτοσυκλετιστικός προοροσμός τα Βαλκάνια, ενώ δεν θα έπρεπε... για πολλούς λόγους. Οι δρόμοι ταιριάζουν κυρίως σε ον-οφ μηχανές και οι προορισμοί σε όσους δεν αγαπούν τους τουριστικούς τόπους. Γενικά έντονη αστυνομική παρουσία με τα καλά και τα κακά της. Ο κόσμος, που εγώ τουλαχιστον συνάντησα, φιλικός προς τους μοτοσυκλετιστές και προς τους Έλληνες επίσης... φόβο ή ανασφάλεια δεν ένοιωσα πουθενά πραγματικά...
Το "θηρίο" φορτωμένο και δικάβαλλο ήταν άψογο στο δρόμο αλλά και στο χώμα, ειδικά μετά τις ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Σχετικά με την ζημιά που έπαθε δεν μπορώ να πω ότι άλλαξε την γνώμη μου και τον βαθμό εμπιστοσύνης μου απεναντί του.
Βίωσα τα θετικά που μπορεί να προσφέρει ένα φόρουμ μοτοσυκλέτας γνωρίζοντας ανθρώπους με κοινά γούστα και απόψεις, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαίωσα και τα θετικά της ταξιδιωτικής περιπλάνησης μόνο με τον άνθρωπό σου και την μηχανή...:winka:
LOUKILOUK
10/08/2010, 06:47
Επίλογος
Ήταν μια μοναδική και επιμορφωτική εμπειρία τα Βαλκάνια... πέρα από τοπία, διαδρομές και αξιοθέατα, οι γνωριμίες με Ανθρώπους αλλά και με την ιστορία των βασανισμένων Βαλκανίων ήταν ότι πιο ενδιαφέρον. Πολύ και "καλή" εγκεφαλική τροφή για προβληματισμό και αναζήτηση αποκτήθηκε. Νέοι όρίζοντες ταξιδιωτικοί, και όχι μόνο, άνοιξαν και αναζητούν δικαίωση... :winka:
Υγεία και χαρά σε όλους παίδες και κορασίδες:beer: :wave2:
υ.γ Το "θηρίο"...που αδικήθηκε φωτογραφικά τώρα που το σκέφτομαι...
Ευχαριστώ που αποφάσισες να "εκτεθείς", ελπίζω να το ξανακάνεις και στο μέλλον.
Από το περσινό μου ταξίδι, κι εμένα, τα Βαλκάνια μου έχουν καρφωθεί στο μυαλό. Δεν ξέρω γιατί, ίσως είναι πιο "αληθινά" από την κεντρική και την βόρεια Ευρώπη. Ίσως απλά ποιο οικεία στα δικά μας μάτια μιας και έχουμε πολλά κοινά.
Ευχομαι να δικαιώσεις τους νέους ταξιδιωτικούς ορίζοντες σου και να χωνέψεις καλά την εγκεφαλική τροφή :)
Ένα παρόμοιο ταξίδι είναι στις ταξιδιωτικές προτεραιότητες μου, σε ευχαριστώ που μου έδωσες μια ιδέα.
Καλούς δρόμους να έχετε!
:beer: :beer: :beer: :beer:
ΥΓ: Όσο για την βλάβη, καλά κάνεις και δεν χάνεις την εμπιστοσύνη σου στο θηρίο. Αν το είχες πάει για το προγραμματισμένο service της Τρίτης δεν θα είχες πρόβλημα, εσυ φταις. :rotflmao: :wave2:
Μπράβο ρε παιδιά! Να είστε καλά που μοιραστήκατε το ταξίδι σας και....
χΑάιντε για το επόμενο!
:beer: :beer: :beer:
Πάντα τέτοια και ακόμη καλύτερα ρε LOUKI.
Μας μ@μησες την ψυχολογία κι εσύ κι ο Ρουφιάνος, αλλά χαλάλι σας. :beer: :beer: :beer: :beer:
Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στην κοπελιά σου για το κουράγιο της. Δεν υπάρχουν πολλές που θα ακολουθούσαν σε ένα τέτοιο ταξίδι.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
υ:γ: Μη μπαίνεις στην διαδικασία να δικαιολογείς το ''θηρίο'' Δεν υπάρχει λόγος. Ακόμα και τα Άφρικα που είναι άσπαστα, ανεβάζουν που και που πυρετό. :smilea:
makis206
10/08/2010, 08:06
Αυτές είναι ομορφιές, πάντα γεροί να είστε να μας γεμίζετε με τέτοια!! Στα επόμενα με το καλό και σύντομα εύχομαι!
Πάλι καλά που είναι πεσμένη η δουλειά λόγο αυγούστου και ρούφηξα το ταξιδιωτικό σας.
Να 'στε πάντα καλά, αγαπημένοι και στο τέλος να βρεθείτε με πολλά χιλιόμετρα στις πλάτες σας και γεμάτο μυαλό και ψυχή από εικόνες :beer:
LOUKILOUK
10/08/2010, 08:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Ευχαριστώ που αποφάσισες να "εκτεθείς", ελπίζω να το ξανακάνεις και στο μέλλον.
Από το περσινό μου ταξίδι, κι εμένα, τα Βαλκάνια μου έχουν καρφωθεί στο μυαλό. Δεν ξέρω γιατί, ίσως είναι πιο "αληθινά" από την κεντρική και την βόρεια Ευρώπη. Ίσως απλά ποιο οικεία στα δικά μας μάτια μιας και έχουμε πολλά κοινά.
Ευχομαι να δικαιώσεις τους νέους ταξιδιωτικούς ορίζοντες σου και να χωνέψεις καλά την εγκεφαλική τροφή :)
Ένα παρόμοιο ταξίδι είναι στις ταξιδιωτικές προτεραιότητες μου, σε ευχαριστώ που μου έδωσες μια ιδέα.
Καλούς δρόμους να έχετε!
ΥΓ: Όσο για την βλάβη, καλά κάνεις και δεν χάνεις την εμπιστοσύνη σου στο θηρίο. Αν το είχες πάει για το προγραμματισμένο service της Τρίτης δεν θα είχες πρόβλημα, εσυ φταις. :rotflmao: :wave2:
Ευχαριστώ για τις ευχές, συμφωνώ με όλα τα υπόλοιπα και συμπληρώνω ότι δεν θα μείνουν για καιρό τα Βαλκάνια "αληθηνά"... έχουν ήδη αλλάξει και όποιος θέλει να πάρει μια γεύση πρέπει να πάει τώρα...
Όσο για το άλλο... μην καταλάβει το "θηρίο" ότι έφταιγα... θα με φάει... :lol:
LOUKILOUK
10/08/2010, 08:30
Και πάλι ευχαριστώ όλους σας, αλλά και τους επόμενους που θα γράψουν τους ευχαριστώ προκαταβολικά για να μην γράφω συνέχεια "ευχαριστώ" ...παρά μόνο σχόλια... :winka:
υ.γ. τα καλά σας λόγια θα μεταφερθούν και στο μωρό...
transalpblack
10/08/2010, 08:37
υ.γ. τα καλά σας λόγια θα μεταφερθούν και στο μωρό...
Όχι ρε φίλε. Να την βάλεις να το διαβάσει όλο το post και να τα δει η ίδια.
Όποτε κατέβω Σύρο θα ψάξω να σε βρω.
Με τί ασχολεισαι?
LOUKILOUK
10/08/2010, 10:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
Όχι ρε φίλε. Να την βάλεις να το διαβάσει όλο το post και να τα δει η ίδια.
Όποτε κατέβω Σύρο θα ψάξω να σε βρω.
Με τί ασχολεισαι?
Εννοείται πως θα το διαβάσει, για να διορθώσει και να συμπληρώσει κιόλας... μέχρι τότε την ενημερώνω να ξέρει...
Όποτε κατέβεις να ενημερώσεις οπωσδήποτε...:beer: :wave2:
Μπραβο παιδες, ωραιοι! ετσι Γιωργο οχι να μας την κανεις οπωσ περσι, αν και δεν μας πειραζει
να το χουμε και μπαγιατικο!!:wave2:
LOUKILOUK
10/08/2010, 11:00
Για σου ρε Δημήτρη....:beer: ντίρλα λέμε...:beer: :winka: :lol:
:wave2:
alexxxcbr
10/08/2010, 11:46
Πολυ ωραιο ταξιδιωτικο παιδια.Μπραβο και παντα να περνατε ωραια.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Χαιντε Χαιντε εσυ τα γυρισες ολα τα βαλκανια ρε τι θα γινει με εσας moto-balkan-xpress γιναμε αλλα τουλαχιστον ο αλλος ο pan-vas ποσταρει και καμια Σερβα δυμετρη αλλα εσυ ειχες το μωρο..
Πλακα τελος πολλα μπραβο να σε καλα ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας πραγματικα ηταν σαν να ειχαμε ανεβει και εμεις στην σελα και ταξιδευαμε μαζι σας.:beer: :beer: :beer: :wave2: :wave2:
ΑΑΑ οσο για το Μωρο καλο κουραγιο αγαπητη μου γιατι σε βλεπω να γραφεις πολλα χιλιομετρα με τον καουμπου:winka:
KOSTAS-ER6
10/08/2010, 16:48
ΜΠΡΑΒΟ Κ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ !!!!!
Πολυ ωραιο ταξιδι.... κατι αντιστοιχο ειναι στο πλανο μου το συντομοτερο, χαιρμαι πολυ που τα βρισκεις με τη γυναικα γιατι εγω οπως κ πολλοι αλλοι τα ακουμε οποτε αναφερουμε τετοιου ειδους ταξιδια, γιαυτο κ την κοπαναμε μονοι μας!!!:rotflmao: :rotflmao:
ΦΟΒΕΡΟ οδοιπορικό
Και του χρόνου για άλλα μέρη και άλλες πολιτείες
Να είστε και να περνατε καλα
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Giorgh , giorgh ...
βλεπω να χαράζεις καινουριους μοτοσυκλετιστικους προορισμούς και το thread να γινετε κορυφαίο souxe στο moto !!!!!!!!!!!!!
with all my :a012: to both of you
αντε στην υγειά του επόμενου :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
transalpblack
11/08/2010, 04:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
ΜΠΡΑΒΟ Κ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ !!!!!
Πολυ ωραιο ταξιδι.... κατι αντιστοιχο ειναι στο πλανο μου το συντομοτερο, χαιρμαι πολυ που τα βρισκεις με τη γυναικα γιατι εγω οπως κ πολλοι αλλοι τα ακουμε οποτε αναφερουμε τετοιου ειδους ταξιδια, γιαυτο κ την κοπαναμε μονοι μας!!!:rotflmao: :rotflmao:
Μερικές φορές φίλε μου, από το να έχουμε σε όλο το ταξίδι γκρίνια, με στενεύει το μπουφάν, με σφίγγει το κράνος, κρυώνω, πιάστηκε ο κώλος μου, θέλω πιπί μου δις την ώρα, θέλω τσιγάρο και εκεί που είσαι πάνω σε μια προσπέραση ή σε μια στροφή να σε σκουντάει για να σου δείξει ένα πουλί που είδε ή μια παπαρούνα, ε τότε, όπως είχε πει και ο Γιώργος Αλκαίος σε ένα του τραγούδι, καλύτερα μόνος μου εγώ κι ο πόνος μου, να κάνουμε παρέα,............... κι η ζωή είναι ωραία.
Και να πω και κάτι άλλο και στην τελική. Δε λέω ωραίες οι γυναίκες και τις θέλουμε μαζί να περπατάμε κάπου όμορφα να τις κρατάμε και από το χέρι, αλλά ρε φίλε, κάποιες στιγμές είναι και μόνο για εμάς.
Vagelis Gar
11/08/2010, 07:33
Γιώργο ότι και να γράψω για το ταξίδι σου θα είναι λίγο.
Όταν με το καλό επιστρέψουμε στις βάσεις μας θα κανονιστεί συνάντηση και έχουμε να πούμε πολλά.
Τους χαιρετισμούς μου στο ταίρι σου (το KTM ντε) :D
Πολλά respect και πάλι και ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΙΝΤΕ και στα επόμενα :smokin:
(αλήθεια, αν η προετοιμασία των πραγμάτων της μοτοσυκλέτας έγινε απο εσένα....είσαι παιδί για σπίτι ρε !!!!!!!!!!!!!!)
PERIPETEIAS
11/08/2010, 08:27
Στα λεγα εγω το εργαλειο "σκοτωνει", ειδικα σε τετοιες βολτες! Να στε καλα να ξαναβγειτε στους δρομους!:beer:
KOSTAS-ER6
11/08/2010, 08:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
Μερικές φορές φίλε μου, από το να έχουμε σε όλο το ταξίδι γκρίνια, με στενεύει το μπουφάν, με σφίγγει το κράνος, κρυώνω, πιάστηκε ο κώλος μου, θέλω πιπί μου δις την ώρα, θέλω τσιγάρο και εκεί που είσαι πάνω σε μια προσπέραση ή σε μια στροφή να σε σκουντάει για να σου δείξει ένα πουλί που είδε ή μια παπαρούνα, ε τότε, όπως είχε πει και ο Γιώργος Αλκαίος σε ένα του τραγούδι, καλύτερα μόνος μου εγώ κι ο πόνος μου, να κάνουμε παρέα,............... κι η ζωή είναι ωραία.
Και να πω και κάτι άλλο και στην τελική. Δε λέω ωραίες οι γυναίκες και τις θέλουμε μαζί να περπατάμε κάπου όμορφα να τις κρατάμε και από το χέρι, αλλά ρε φίλε, κάποιες στιγμές είναι και μόνο για εμάς.
συμφωνω φιλε μου .... κ εμεις καμια φορα τα θελουμε ολα δικα μας!!!
:beer: :beer: :beer: :) :) :)
Πολύ καλό ταξίδι.:a19: :a012: :a013: :beer:
Lioulios
12/08/2010, 16:01
Έχω πάει και εγώ σε αυτά τα μέρη , αλλά όχι με μοτο και ζήλεψα .
Μπράβο ,πάντα τέτοια .
Μπράβο στην δικιά σου που είναι μέσα στη φάση .
:beer: :beer:
Uriah Heep
25/08/2010, 13:29
...Πρωινό τρεξιματάκι με ψιλόβροχο στο στάδιο
... καλύτερα να ακολουθάτε την μύτη σας παρά τις οδηγίες τουριστικών οδηγών...
Από τα καλύτερα τίπ,
.
.
...για λίγους!
Ευχή?
Να ταξιδεύεις πάντα με το μωρό σου.
Καλούς δρόμους στα ταξίδια σας!
LOUKILOUK
25/08/2010, 14:47
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και τα σχόλια που κάνετε...
aelean ελπίζω να έρθεις σύντομα μαζί, στο επόμενο ίσως, για καλή παρέα...:winka: :beer:
roufianos, το θέμα της συνάντησης πρέπει να κανονιστεί σύντομα... διάλεξε το μαγαζί για την μάσα και δώσε το στίγμα του...:winka: :lol: :beer:
PERIPETEIAS ήμουν σίγουρος ότι είχες δίκιο...:evil: :wave2:
Uriah Heep έχω ήδη πει το πολυπόθητο "Ναι" στην πρόταση που δέχτηκα από το μωρό και από εδώ και πέρα έχει καβατζώσει σε μόνιμη βάση την πίσω θέση στο "θηρίο"...:winka: :beer: :sun:
Να΄στε καλά παίδες :wave2:
stavrouliasp
25/08/2010, 15:11
...Πήρα τελικά την απόφαση να "εκτεθώ"...
Και πολύ καλά έκανες φίλε μου! Μας γέμισες με όμορφες εικόνες και σχέδια για το μέλλον και αυτό δεν είναι λίγο...
Greg_950 S
25/08/2010, 17:00
δείτε και ολίγο Μοντενέγκρο...
Πολύ ωραίο ταξίδι συν-ΚΤΜά !!!
Τι μου θύμισες με τη φωτογραφία από το νησάκι Sveti Stefan...:bawl:
Πριν το πουλήσει ο Τζουγκάνοβιτς στους ιδιώτες, είχα περάσει στο hotel εκεί ( 1997), ένα καταπληκτικό τριήμερο, με το καλύτερο service...:sun:
Πάντα τέτοια και καλύτερα !!!
Greg_950 S
25/08/2010, 17:04
Για να κερδίσω χρόνο πήρα και ένα φέρρυ αν και θα έχανα ένα όμορφο κομμάτι διαδρομής... την επόμενη φορά ...
Πράγματι, το οδικό κομμάτι αυτό, στον κολπίσκο του Κότορ είναι πολύ γραφικά και αξίζει τον κόπο η παράκαμψη.:cool:
Η συνάντηση...
Παντου υπαρχει μια africa!!!!!!:beer: :beer:
τωρα ξεκινησα να διαβαζω,αφου δεν εχεις κανει προβλη ακομη.........
άρχισαν οι φιλοφρονήσεις... και "τι όμορφο το Άφρικά σου Βαγγέλη μου", "μακάρι να είχα ένα ΚΤΜ σαν το δικό σου Γιώργο μου"
Αποκλειεται να ειπες εσυ ενα Africa ομορφο(που ειναι σιγουρααααα)!!!!!!
αλλά και χαρούμενοι για το δικό μας καλύτερο μηχανάκι...,
(γκουχ γκουχ)
πέσαμε ξεροί στην αγκαλιά του Μορφέα... [/B][/QUOTE]
ψάχνοντας που έγινε η δολιοφθορά... :lol:
ΧΑΛΑΝΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΑ ΚΤΜ????ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!
ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΡΑΤΙΣΕΙ ΚΡΥΦΟ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ!!!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Όχι πες το ολόκληρο ρε τσάτσε...
- Καλά ρε μωρό θα πάρουμε μπεεμβέ... (σκύβω το κεφάλι,χαμογελώντας ευτυχισμένος..)
:lol: :lol: :bawl: :bawl: :bawl: :lol: :lol:
:bigcry: :bigcry: :lol: :lol: :lol: :bigcry: :bigcry:
Η AFRICA να σωθει επιτελους αυτο το παιδι!!!!!
Κατι ξερει η Μαριετα.......
Τελικά είχα βάλει σούπερ... Σκέφτηκα ότι δεν έχω καταλύτη (αλήτη τσαντάκια μηχανόβιε...) αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος τι παίζει... Αισθητήρες λάμδα και κάτι άλλα κοκοκόψια που δεν κατέω...; πιάνω άκρη λύνω σωληνάκια και αδειάζω την σούπερ σε κουβά, ξαναγεμίζω αμόλυβδη και την κάνω... Όλο αυτό τώρα ακούγεται γρήγορο και εύκολο, αλλά μου πήρε αρκετή ώρα, ειδικά μέχρι να πείσω τον υπάλληλο να μου δώσει ένα κουβά... :confused: :bigcry: :bawl: Μετά επιστρέφω Ελλάδα και διαβάζω στο φόρουμ ότι δεν παίζει κανένα άγχος με την σούπερ...:
Φιλε παρε ενα τηλεφωνο και ρωτα,κατι κατεω απο μπεζινες......!!!!
Στον ύπνο μου ονειρεύτικα ότι το ΚΤΜ σταμάτησε να χαλαεί τις Τριτοτετάρτες και ότι πλέον θεωρείτε από τους ειδικούς το ποιο "γιαπωνέζικο" Ευρωπαικό που κυκλοφορεί...:confused: [/B][/QUOTE]
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αλαξε και αυτοκολητα και εισαι μια χαρα!!!!
ΥΓ:θα συνεχισω αυριο!!!!!!!!
Μπράβο πολύ ωραίο ταξιδιωτικό. Πάντως προτύνω σε όσους βρεθούν Μαυροβούνιο να μην πάρουν το φέρυ αλλά να κανουν όλο τον γύρο του κόλπου και να περάσουν απο Kotor.
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.:beer: :beer: :beer:
LARISEOS
01/09/2010, 03:59
για σου ρε λουκι με τα ωραια.......!
ειχες περιπετειες καλες !!
αλλα κ το βρωμο κατεμακι 420 ευρο έκαψε ρε??? ουυυυυυυυυυυυυυυ............:D
LOUKILOUK
01/09/2010, 05:54
:beer: :beer: και σε σένα ρε Τάσε... που πάτησες πολλά ίδια μέρη...
Το τριμπούρδελο καίει ρε πούστη μου αλλά και οι βενζίνες στην Ελλάδα (1500 χλμ έκανα, δεν μένω στον κάμπο)... 1,55 εύκολα...!!!??
Έκανα και μια μαλακία 20 κάτι ευρώ τσάμπα... πεταμένα στο χωράφι...το έλιωσα και στον κατεβασμό στην Ελλάδα...:winka: :evil: , αλλά χαλάλι ρε Τάσε, με νοιώθεις πιστεύω... δεν μπορείς να τα έχεις όλα... :winka: :beer: :wave2:
LARISEOS
01/09/2010, 06:06
καλα ,,,,ειναι ! αλλος τα τρωει μια βραδια στα μπουζουκια!!!
εχεχεχεχε
σου στέλνω πμ σε χρειάζομαι!
vagelis78
01/09/2010, 06:32
Μπραβο φιλε πολλα συγχαρητηρια και απο εμενα .
Και σε αλλα με υγεια ευχομαι :beer: :beer: :beer:
Κάουμπόυ...
Δεν ξέρω τι να πω.
Μπράβο και πάλι μπράβο.
Είχα πει και δικαιώθηκα ότι το ταξιδιωτικό σου θα είναι ένα από τα καλύτερα για φέτος στο μοτό.γρ
Προορισμός, παρέα, διάθεση... Όλα τέλεια, ακόμα και το ΚΤΜ σου.
Ελπίζω να συνεχίσεις να τα μοιράζεσαι μαζί μας.
Ελπίζω να καταφέρουμε να τα πούμε πάλι σύντομα, όπως το συμφωνήσαμε.
Και που είσαι... Αν ξανα τύχει και περάσεις από τα μέρη μου.... Να έχεις διεθνές συμβόλαιο με την ΕΛΠΑ ρε...
:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
LOUKILOUK
06/09/2010, 19:27
Κάουμπόυ...
Δεν ξέρω τι να πω.
Μπράβο και πάλι μπράβο.
Είχα πει και δικαιώθηκα ότι το ταξιδιωτικό σου θα είναι ένα από τα καλύτερα για φέτος στο μοτό.γρ
Προορισμός, παρέα, διάθεση... Όλα τέλεια, ακόμα και το ΚΤΜ σου.
Ελπίζω να συνεχίσεις να τα μοιράζεσαι μαζί μας.
Ελπίζω να καταφέρουμε να τα πούμε πάλι σύντομα, όπως το συμφωνήσαμε.
Και που είσαι... Αν ξανα τύχει και περάσεις από τα μέρη μου.... Να έχεις διεθνές συμβόλαιο με την ΕΛΠΑ ρε...
:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Παναγιώτη ένα μεγάλο ευχαριστώ για ΟΛΑ...
Όπως έχω ξαναπεί όταν κάνουμε αυτά που γουστάρουμε είναι δύσκολο εώς ακατόρθωτο να μην το διασκεδάσουμε... εμείς το διασκεδάσαμε απίστευτα και γυρίσαμε "γεμάτοι" και χαμογελαστοί... :winka:
Έλπίζω να βρίσκω πάντα ανθρώπους για να μοιράζομαι "πράγματα"...
Είμαι σίγουρος ότι θα τα ξαναπούμε από κοντά όσο ποιο σύντομα το επιτρέψουν οι συνθήκες... το θέλω πολύ και θα γίνει....:winka:
Όσο για το τελευταίο ρε φίλε, τι να τα κάνεις τα συμβόλαια με οδικές βοήθειες όταν γνωρίζεις τους σωστούς ανθρώπους... :winka: :beer: :wave2: :lol:
StavrosMAGNA
09/09/2010, 15:35
Ta συγχαρητηρια κι από μένα για το Ομορφο Ταξιδιωτικό με την περιγραφούλα του και τις εικονούλες του ... СУПЕР е !
Τα 2Χ συγχαρητήρια στην συνεπιβάτη για το ΟΤΙ Τράβηξε (ελπίζω αδιαμαρτύρητα)
Μου θυμίσατε τα ... "δικά" μας ΝΙΑΤΑ < ΑΘΗΝΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ> με το μηχανάκι μας το ΜΟΤΟMAGNA σε 22 μέρες με την κυρά να μην λέει να σταματήσουμε παρά μόνο όταν φτάσαμε ΠΟΡΤΟ και ακουμπήσαμε τα χέρια στον ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ !!!
ΑΥΤΕΣ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ {ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ} ...
Καντε ολοι ένα τέτοιο ή παρόμοιο Test Drive προτού .... δεσμευτείτε ... ανεπανόρθωτα !~!
LOUKILOUK
09/09/2010, 18:22
...προσπαθώ να ανεβάσω φωτό που δεν μπόρεσα να ανεβάσω όταν έγραφα το ποστάκι και ούτε τώρα ανεβαίνουν...λέτε να φταίνε οι φωτό; παίζει αυτό; δεν είναι μεγάλες...
υ.γ. Σταύρο:beer: :beer: :wave2:
Σίγουρα δεν ποστάρει φώτος...;
Για να δω...
209095
Σίγουρα δεν ποστάρει φώτος...;
Για να δω...
:lol: :lol: :lol: :lol: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :lol: :lol:
Μια χαρά ποστάρει ρε....
Way of life φιλαράκι.... Γούει οφ λάιφ...
Πέτα το....
:lol:
LOUKILOUK
10/09/2010, 10:09
Η φωτογραφική μου είναι Γιαπωνέζικη.... :bigcry: :lol: :rotflmao:
Πέρα από την πλάκα υπάρχουν συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν ανεβαίνουν χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο... θα το ψάξω λίγο ακόμα....
Ρε τομάρι αν έχεις καμιά καλή (ξέρεις εσύ...με το ΚΤΜ ντε...) ρίχτη... :winka: :beer: :wave2:
LOUKILOUK
10/09/2010, 10:34
Επιστέψαμε στο Πλαγκάι και πήγαμε για φρέσκια πέστροφα στα κάρβουνα απέναντι από το κάμπινγκ... μπυρά, ρακία και τελικά βουτιά και στο ποτάμι γιατί η ζέστη ήταν απίστευτη...Η βουτιά βέβαια ήταν στο πεταχτό εντελώς μιας και διαφορετικά μούδιαζες παντού...
Άποψη του κάμπινγκ από απέναντι... ΄
Τίποτα... ενιγουέι... θα ξανασώσω τις φωτό και θα το πάω όλο από την αρχή κάποια στιγμή μπας και...
Η φωτογραφική μου είναι Γιαπωνέζικη.... :bigcry: :lol: :rotflmao:
Πέρα από την πλάκα υπάρχουν συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν ανεβαίνουν χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο... θα το ψάξω λίγο ακόμα....
Ρε τομάρι αν έχεις καμιά καλή (ξέρεις εσύ...με το ΚΤΜ ντε...) ρίχτη... :winka: :beer: :wave2:
Giorgara, dokimase na alakseis ta file name ton foto prin tis anevazeis... exei ena kolobug
LOUKILOUK
10/09/2010, 11:35
:a013: