View Full Version : Επιθεση στο bikenet.gr???
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
scripta manent και μαλακίες :wave2:
Βρήκα τους υπεύθυνους!!!!!
19517
Προς καποιους που γκρινιαξαν για καποια icons ....Σε αυτο το forum δεν επιτρεπονται img...sorry παιδες !!!
Ρε ζιζι δεν παιζουνε αυτα....βαλτε attach
EarthDog
15/07/2005, 08:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
διαφωνώ.
υπάρχουν αρθρα που οσοι τα εγραψαν εκαναν κόπο και απ την άλλη είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για αρκετό κόσμο.....
θα ειναι κρίμα να χαθούν ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Παίδες!!!!
Υπάρχει πολύ υλικό γραμμένο που δεν ξαναβρίσκεται όλο δυστυχώς...
Εδώ είμαστε όμως να το ξαναχτίσουμε αν χρειαστεί και καλύτερο.....
Αντε τραμπούκοι που είστε;
EarthDog
15/07/2005, 08:38
nu pot astepta, sunt fierbinte...
StarSailor
15/07/2005, 08:42
Δηλαδή αν υπάρχει αυτό το backup...δεν θα έχουμε kinhsh???Kinhsh πότε γράφτηκες μαι μεν, πάρε φόρα και γράφε να ντουμπλάρεις τα χαμένα!!
ZZRakias
15/07/2005, 08:45
Και εγω κατι τετοιο ακουσα... Κριμα να πανε τοσα αξιολογα κειμενα χαμενα... :bigcry:
Ενταξει αμα δεν μπορει να γινει αλλιως βεβαια... Αν και δεν μπορω να καταλαβω πως οι hostαδες δεν εχουν κανα σχετικα προσφατο tape... Δεν μπορει να μην περιμενεις οτι μπορει πχ να σκασει το array και να πανε ολα στον παραδεισο των δεδομενων...
Παντως απο την καινουρια version του bikenet θα φροντισω να κραταω τοπικα τα κειμενα που βρισκω ενδιαφεροντα...
Μήπως ήρθε η ώρα να πέσει κανένας όβολος για ελληνικό server, να ξέρουμε που να απευθυνθούμε δηλαδή
και
........να απαλλαγούμε και από κάποιους άρχοντες?:rotflmao:
Ε.Μ.Α
Ενωση Μπαικνετάδων κατα των Αρχόντων
Επανάσταση εκ των έσω.....
Δώστε το στον λαό...........
Κίνηση για kinhsh for president
;)
ZZRakias
15/07/2005, 08:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
Παντως και απο την αρχη να παει το bikenet δεν εγινε και τιποτα,δεν ειναι και φορολογικα στοιχεια να παρουμε προστιμο !
Συχρονως οι γνωσεις και αποψεις εμπλουτιζονται καθε μερα οποτε τα παλια ειναι παλια μοντελα !
Εχεις αδικο εδω... Υπηρχαν κειμενα στο bikenet, ασχετα με μηχανες συνηθως, που αυτοι που τα εγραψαν ειχανε βαλει ΨΥΧΗ...
Δεν ειναι ολα μηχανακια και μοιρες μεσα στην στροφη...
Πολλα βραδυα συνηθηζα να "ξεθαβω" παλια, αξιολογα ποστς... Και παρα πολλα παιδια που ειχανε μπει προσφατα ειχανε την ευκαιρια να γνωρισουνε καποια πραγματα και προσωπα... Οπως τον Χρηστο, η τον Διονυση...
Δεν γκρινιαζω παιδια να μην παρεξηγηθω... Απλα στεναχωριεμαι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από ZZRakias
Απλα στεναχωριεμαι...
Μία απ΄τα ίδια Ζου. (αν ισχύει, γιατί πρέπει να περιμένουμε και το τι θα γράψει ο CD)
Νιώθω σαν να κάηκε η Μοτοσυκλετιστική μας Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Μακάρι να μην είναι έτσι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
Eπειδη το θεμα για το ποσο επηρρεαζει το υψος του κεντρου βαρους την κλιση της μηχανης δεν ειχε ολοκληρωθει στο bikenet .
Aπλα να αναφερω οτι 3 χλστ αυξηση του υψους του κεντρου βαρους μειωνουν την γωνια μολις 0,1 μοιρες. Οποτε δεν χρειαζεται να αλλαξει κανεις το οδηγικο του στυλ για αυτο το λογο.
Χμ, δεν μου καθεται καλα....
Αν χ/1.24 * 00030+αχ/κβ τοτε η κλιση πρεπει να ειναι 0,114 μοιρες
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
pestilence
15/07/2005, 09:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΟΚΤΑΝΙΟ
Χμ, δεν μου καθεται καλα....
Αν χ/1.24 * 00030+αχ/κβ τοτε η κλιση πρεπει να ειναι 0,114 μοιρες
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Εσύ πρέπει να βγάλει εξίσωση αποτοξίνωσης γιατί μετά τα χθεσινά δεν νομίζω ότι μπορείς να σκεφτείς τέτοια πράγματα :lol:
EarthDog
15/07/2005, 09:32
Ρε σεις, παίζει καμιά μάζωξη / βόλτα αυτό το ΣΚ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από pestilence
Εσύ πρέπει να βγάλει εξίσωση αποτοξίνωσης γιατί μετά τα χθεσινά δεν νομίζω ότι μπορείς να σκεφτείς τέτοια πράγματα :lol:
Ωχ, κατι ξερεις εσυ. Ρε μπας και με παρακολουθεις????
Παντως, αν ο Αγ Πετρος ειναι γυναικα.... ΤΗ ΓΑΜΗΣΑ!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από EarthDog
Ρε σεις, παίζει καμιά μάζωξη / βόλτα αυτό το ΣΚ?
Ρε άτιμε σουζουκάκια, ΤΩΡΑ εμφανίζεσαι για βόλτα!? :D
Τόσο καιρό σε ψάχνω γμτ!!!! To έστρωσες το εργαλείο?
:beer:
EarthDog
15/07/2005, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Ρε άτιμε σουζουκάκια, ΤΩΡΑ εμφανίζεσαι για βόλτα!? :D
Τόσο καιρό σε ψάχνω γμτ!!!! To έστρωσες το εργαλείο?
:beer:
χεχε...ναι έχω βάλει και ελατηριάκια τώρα και το Σάββατο θα το πάρω..καλώς ερχόντων των πραγμάτων γιαί είμαι και τραυματίας..οπότε Κυριακή κάπου κοντά θα πάω..
Η επίδαυρο ή μάλλον Χαλκίδα για κάνα λουκουμά ή λακαμά!!
Αλλά δε μασάω γιατί σε καμιά βδομάδα τελειώνω τα πολλά έξω, Αύγουστο 4 βδομάδες άδεια και Σεπτέμβρη Σέρρες...
Τα καλύτερα έρχονται......:beer:
StarSailor
15/07/2005, 09:55
Παίζει κανένας Παρασκευιάτικος γκαϊφές μετά τη δουλειά για τους Βοριο-Αθηναίους??
Bladerunner
15/07/2005, 10:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από StarSailor
Παίζει κανένας Παρασκευιάτικος γκαϊφές μετά τη δουλειά για τους Βοριο-Αθηναίους??
Πάμε κατά τις 18:30 στην παλιά Πεντέλη; Στο γνωστό γωνιακό;
StarSailor
15/07/2005, 10:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bladerunner
Πάμε κατά τις 18:30 στην παλιά Πεντέλη; Στο γνωστό γωνιακό;
Μέσα, άντε να τα πούμε επιτέλους μετά από 2 ανεπιτυχείς μου προσπάθειες :D
Bladerunner
15/07/2005, 10:05
ok λοιπόν. 6μιση θα είμαι εκεί.
StarSailor
15/07/2005, 10:10
Βlade θύμησε μου pls πως λέγεται αυτή που πάτε συνήθως...έεεεελα να βλέπω συμμετοχές!!
Bladerunner
15/07/2005, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από StarSailor
Βlade θύμησε μου pls πως λέγεται αυτή που πάτε συνήθως...έεεεελα να βλέπω συμμετοχές!!
Τώρα σώθηκες... 3+1 νομίζω ή κάτι τέτοιο.
Μόλις φτάσεις στην πλατεία ΠΑΛΙΑΣ Πεντέλης, ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ τον δρόμο που στρίβει δεξιά προς Ν.Μάκρη, και στα 20-30 μέτρα κάνεις αριστερά στην πλατεία. Στη γωνία σταματάς και παρκάρεις.
Αν ανέβεις κατά τις 18:33, ακολούθα τη μυρωδιά από καμμένο ελαστικό... (Γουστάρω τα ντριφτ...)
Αν ανέβεις κατά τις 18:33, ακολούθα τη μυρωδιά από καμμένο ελαστικό... (Γουστάρω τα ντριφτ...)
Στο γυαλί δεν καπνίζει το λάστιχο :nono: άσε που δεν παίζει να 'σε κει στην ώρα σου :D
Μάλλον θα είμαι κι εγώ....
ξέρω, ξέρω,...... χεστήκατε.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
StarSailor
15/07/2005, 10:44
Τώρα σώθηκες... 3+1 νομίζω ή κάτι τέτοιο.
Μόλις φτάσεις στην πλατεία ΠΑΛΙΑΣ Πεντέλης, ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ τον δρόμο που στρίβει δεξιά προς Ν.Μάκρη, και στα 20-30 μέτρα κάνεις αριστερά στην πλατεία. Στη γωνία σταματάς και παρκάρεις.
Οκ..αν φτάσεις εσύ κατά τις 18:33 ακολούθα τις στριγκλιές από τα πιτσιρίκια (γουστάρω τις τσουλήθρες απέναντι :hypnotize ) :wave2:
CHRISTINE
15/07/2005, 12:18
...δεν αφηνετε τους καφεδες και να ερθετε απο εδω -----> http://www.anemosclub.gr/forum/viewtopic.php?t=1000
...εεε φανταστικοι μου συμφορουμητες????? :wave2:
Bladerunner
15/07/2005, 12:24
Φανταστική μου συμφορουμήτισα(;), δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω αίμα...
(Όχι, δεν πάσχω από καμμία ανίατη ασθένεια)
CHRISTINE
15/07/2005, 12:34
Φανταστική μου συμφορουμήτισα(;), δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω αίμα...
(Όχι, δεν πάσχω από καμμία ανίατη ασθένεια)
...δεκτον!!!!
take care!:D
Zanzibar
15/07/2005, 12:38
Άντε πάλι στο βουνό...
μα γιατί δεν σας αρέσει η θάλασσα να "πεταχτούμε" στη Νέα Μάκρη...?:confused:
Απάντηση: "Γιατί τα κουκουνάρια μας δεν κουνιούνται εύκολα για 25 χλμ και εμείς είμαστε κουλοί εκ γεννετής+ δεν ξέρουμε και τον δρόμο!!!"
Υ.Γ VFR τι φωτό να βάλω ρε μαλάκα, μόνο ατάτς επιτρέπεται και σε μια διάσταση γελοία (νομίζω 400Χ κάτι...) Α δεν έχω και μέιλ τώρα που έπεσε το Bikenet oπότε στου χοτμέιλ τη μπόρτα όσο θέλεις χότ:look:
Bladerunner
15/07/2005, 12:44
Ρε συ Ζαν, είπαμε να πάμε για καφέ όχι για στρίψιμο!
Κι έπειτα, θάλασσα μ΄αυτόν τον καιρό;
Το R1 κουνάει με τα μποφόρια... Άσε που δε στρίβει κι όλας!
(Αυτό με τα κουκουνάρια θε έλεγα κι εγώ, αλλά με πρόλαβες!)
[
Τα καλύτερα έρχονται......:beer: [/B]
μπράβο μου μοιάζεις εσύ:lol: :lol:
τα καλύτερα έρχονται:winka:
EarthDog
15/07/2005, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
μπράβο μου μοιάζεις εσύ:lol: :lol:
τα καλύτερα έρχονται:winka:
Είσαι και εσύ πανέμορφος, ψηλός και πανέξυπνος;;; :D :D :D
Zanzibar
15/07/2005, 12:55
Χχααχχααχχαχχαχαχαχαχαχαχαχαα
τι μαλάκα είναι αυτό το θκύλο έρθ:lol: :lol: :lol:
Εχμ νομίζω ότι είναι θυληκιΑ καλέ μου γουφ!:wave2:
Είσαι και εσύ πανέμορφος, ψηλός και πανέξυπνος;;; :D :D :D
ναι-ναι:lol: :lol: :lol: έτσι είμαι:lol: :lol: στο ύψος τα χαλάμε λίγο:D γκούχου:hypnotize γκούχου:rotflmao: :winka: :winka:
:rotflmao: :rotflmao:
StarSailor
15/07/2005, 13:02
Μπορούμε να τα συνδιάσουμε όλα, καφέ στο βουνό και καπάκι βραδυνό μπάνιο στη θάλασσα να βγάλουμε τα γυμνασμένα, τριχωτά μας κορμιά να σεληνιαστούν στη κρύα άμμο :look:
Zanzibar
15/07/2005, 13:03
Ρε συ Ζαν, είπαμε να πάμε για καφέ όχι για στρίψιμο!
Κι έπειτα, θάλασσα μ΄αυτόν τον καιρό;
Το R1 κουνάει με τα μποφόρια... Άσε που δε στρίβει κι όλας!
(Αυτό με τα κουκουνάρια θε έλεγα κι εγώ, αλλά με πρόλαβες!)
Οκέικ φανταστικέ μου ΓιαταγανΟτρέχα,
ας πιΟΥμε λοιπόν τον καΦέ μας μιλώντας για το τρέχΟν θέμα που είναι "Ο Ψηλός χθες βράδυ με 999 και 2 2ΟΝΟ από δίπλα τρομοκρατούν την Αθήνα" !!!
Αυτό το Μπαληκάρι είναι φτιαγμένο να οδηγάει Ducati :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Εσύ είσουν παλιομάμουνο....? :lol:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: xixixxixi μα δεν εχω φοβερο στυλ??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
EarthDog
15/07/2005, 13:05
Επιτέλους γίναμε 2 οι όμορφοι...
YES!!!!!!!! :lol:
:lol: :lol: :lol:
μια οπτασία:rotflmao:
τι κερδίζουν οι όμορφοι???:cool: :sun: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από a-mixani
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: xixixxixi μα δεν εχω φοβερο στυλ??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
OXI
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zanzibar
"Ο Ψηλός χθες βράδυ με 999 και 2 2ΟΝΟ από δίπλα τρομοκρατούν την Αθήνα" !!!
ή κερνάς καφέ ή θα γίνω πουτανίτσος και θα πω σε όλους τι έπαθες χθες το βράδι έξω από το ''πωλείται''!! :evil: :smokin:
:rotflmao:
dimitris74
15/07/2005, 13:24
Παντως φανταστικοι συνφορουμητες παρτε και κανα αδιαβροχο μαζι, εχω απευθειας συνδεση με πεντελη απο το παραθυρο του γραφειου και μα τον τουτατη εχει πολυ βαρια συννεφα και πριν καμμια ωρα εβλεπα και αστραπες...
Αρχικά δημιουργήθηκε από HotDog
ή κερνάς καφέ ή θα γίνω πουτανίτσος και θα πω σε όλους τι έπαθες χθες το βράδι έξω από το ''πωλείται''!! :evil: :smokin:
:rotflmao:
για λεγε για λεγε.... :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
για λεγε για λεγε.... :smokin:
άσε καλύτερα γιατί δέρνει.. :lol:
Zanzibar
15/07/2005, 13:37
Aααα μη με απειλείς εμένα γιατί θα σε φάω ζωντανό μικρό μου φιλέτο από κοτοπουλάκι Μιμίκος!!!
Άσεε... το λέω και μόνος μου!
Πέταξα το 2ΟΝΟ πάνω στη Νοέλα για να ξεπαρκάρει το βλήμα με το Ναζιστικό μηχανάκι και το ηχοσύστημα επάνω!!!:lol: :lol: :lol:
Φυσικά δεν πάθαμε τίποτα για άλλη μια φορά και λέω για άλλη μια φορά γιατί όταν είμαστε σταματημένοι συνηθίζουμε να πέφτουμε μονίμως λόγω της αδράνειας, ενώ όταν είμαστε στα 380+ δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο!!!
Θες καφέ είπες εεε...καλά έλα πάνω και θα δεις ο κεράσεις τι θα φοράει (εσύ πάντως φόρα κανά ξώπλατο να με φτιάξεις λίγο εεε φφφφανταστικό μου μπιμπινάκι....???) :lol: :wave2:
19559
Πέταξα το 2ΟΝΟ πάνω στη Νοέλα για να ξεπαρκάρει το βλήμα με το Ναζιστικό μηχανάκι και το ηχοσύστημα επάνω!!!:lol: :lol: :lol:
:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:
Νοελα?? :look:
ενα Τουόνο πάνω στην Νοέλα σου :eek: :confused: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Μήπως ήρθε η ώρα να πέσει κανένας όβολος για ελληνικό server, να ξέρουμε που να απευθυνθούμε δηλαδή
Νομίζω οτι πολλά μέλη, μεταξύ τους και εγώ, θα έδιναν κάποια "συνδρομή", για να στεγαζόμαστε σε έναν σταθερό και αξιόπιστο server.
Όσο για τα αρχεία που χάθηκαν και το backup, τι να πώ...
ΚΡΙΜΑ :sick:
Zanzibar
15/07/2005, 13:57
Μήτσο
στην ίδια το πέταξα ρε φίλε όχι στο ζωντανό!!! :lol: :lol: :lol:
Είμαι και ζωόφιλος :hypnotize
Επειδή είμαι δίπλα (Πλ. Κέννεντυ)
μάλλον θα έρθω και εγώ.:beer: :beer:
βλέπω μαζεύεστε!
ευκαιρία να δω τι κάνετε κάθε φορά εκει πέρα στην πεντέλη...:D
ΠΣΙΤ,
τα σημαιάκια - κορδέλες στην διαδρομή, αυτη τη φορα ποιός θα τα βάλει;
Μήπως θα θέλατε κανα χάρτη ;;;; :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
OXI
:rolleyes: χχμμμμμ.....προσπαθω να θημηθω αν σε ρωτησα.....χχχμμμμ.....μπααα...
Zanzibar
15/07/2005, 14:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από FOURKA
βλέπω μαζεύεστε!
ευκαιρία να δω τι κάνετε κάθε φορά εκει πέρα στην πεντέλη...:D
Κάτι κορίτσια made in Ukra μας κάνουνε κανά μασάζ, εσύ τι θες και ανακατεύεσαι σε αντρικές δουλειές....???
Πλήττεις απ' την ανεργία εεε :lol:
ανακατεύμαι διότι μερικοί πετάνε τη σκούφια τους για πεντέλη (όνοματα δε λεμε, ακους φούρκε????:evil: )
και σαν αρχοντισσα θέλω να δω πως τα μέλη σκοτώνουν την ώρα τους!!!!
:wave2:
Bladerunner
15/07/2005, 14:16
Κάτι κορίτσια made in Ukra μας κάνουνε κανά μασάζ...
Ααααα πουλάκια μου.......
Εσείς μου τις ετοιμάζετε.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Και τις βρίσκω έτοιμες! Ζεστές και λαχταριστές!
τα σημαιάκια - κορδέλες στην διαδρομή, αυτη τη φορα ποιός θα τα βάλει;
Δεν χρειάζονται...
απλά ακολουθείς τις βίδες που θα αφήσει πίσω ο Ζαν.... :D
Zanzibar
15/07/2005, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από FOURKA
ανακατεύμαι διότι μερικοί πετάνε τη σκούφια τους για πεντέλη (όνοματα δε λεμε, ακους φούρκε????:evil: )
και σαν αρχοντισσα θέλω να δω πως τα μέλη σκοτώνουν την ώρα τους!!!!
:wave2:
Kαλέε,
δεν τις σκοτώνουμε, νταξ κανά σκαμπηλάκι πέφτει στα πΟπουδάκια καμιά κοτσίδα τραβάμε αυτά... Άκου λέει τις σκοτώνουμε :eyepop:
Εσείς κανονίστε κανά καφέ στοοο Πασαλιμάνι και τα λέτε αργότερα με τους έτερους :evil: :eek: :D
Και τις βρίσκω έτοιμες! Ζεστές και λαχταριστές!
Ναι θα είναι και με λευκή φουστίτσα και μπλουζάκι...
Και απο ηλικία, μμμμμ..., το ευρωμπάσκετ χλωμό το κόβω να το θυμούνται.... ;)
Zanzibar
15/07/2005, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από duckMan
Δεν χρειάζονται...
απλά ακολουθείς τις βίδες που θα αφήσει πίσω ο Ζαν.... :D
καλά το σχόλιο περιττεύει γιατί οι περισσότερες βίδες μου είναι έργκαλ πλέον, αλλά εσύ πάπια πεκινου μην την κοπανήσεις πάλι πριν έρθω γιατί θα σε πετύχω πουθενά και θα σε ξεπουπουλιάσω :evil: :evil: :evil:
καλά το σχόλιο περιττεύει γιατί οι περισσότερες βίδες μου είναι έργκαλ πλέον,
Ακόμα καλύτερα... Θα φαίνονται κιόλας
αλλά εσύ πάπια πεκινου μην την κοπανήσεις πάλι πριν έρθω γιατί θα σε πετύχω πουθενά και θα σε ξεπουπουλιάσω
Εγώ μωρε??? Που περίμενες πότε θα την κάνω για να σκάσεις μύτη?
dimitris74
15/07/2005, 14:41
βρε καλοπαιδα υπαρχει περιπτωση να σκασει μυτη κανενας νωριτερα γιατι σχολαω 4 απο μαρουσι να ανεβαινα απ ευθειας...???
Zanzibar
15/07/2005, 14:43
ΦΥΣΙΚΑ!
Τον ΣταρΣέιλοΡ του τσέιντζτέιλορ, είναι τόσο αργός που ξεκινάει δύο ώρες πριν για να έρθει στον καφέ :lol: :lol: :lol: :lol: μη του φύγει και κανά μπροστινό πάλι κι έχουμε άλλα :uplate:
Φοβερές ανακρίβειες..
Το ναζιστικό όχημα είχει αποχωριστεί το 8.1 που διαθέτει, κι εγώ με τη σειρά μου έπεσα πάνω σε ένα ΤΖR (;;; ) το οποίο πρόλαβα και άρπαξα πριν πέσει κι αυτό :D
Επίσης το 2ο 2οno πήγαινε ευλαβικά μέχρι 6.000 στροφές και δεν τρομοκρατούσε κανέναν. :smokin:
Φυσικά δεν πάθαμε τίποτα [/B]
Speak for yourself. To πόδι μου σκέφτεται να σου κάνει ασφαλιστικά μέτρα να μην πλησιάζεις σε ακτίνα 500 μέτρων :evil:
Γιάννη, :mad: , μ@λακία ρε ...
Τουλάχιστον να είχε και τον σκύλο μαζί της
μ' ενα σμπάρο δυο τρυγώνια λεει :p :lol: :uplate:
StarSailor
15/07/2005, 14:49
ΦΥΣΙΚΑ!
Τον ΣταρΣέιλοΡ του τσέιντζτέιλορ, είναι τόσο αργός που ξεκινάει δύο ώρες πριν για να έρθει στον καφέ :lol: :lol: :lol: :lol: μη του φύγει και κανά μπροστινό πάλι κι έχουμε άλλα :uplate:
Eεε σήμερα δεν σας είπα...θα έρθω με ταξί (safe mode και έτσι), οπότε κλείνω γιατί πρέπει να φύγω :D
Zanzibar
15/07/2005, 14:51
Χαχαχαχαχαχα τι είπε ρε ο @@@ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
φίλε νεξτ τάιμ θα συγκεντρωθώ καλύτερα, θα πετύχω και τις δύο και κάνω ντόμινο τα παραπλεύρως κείμενα μηχανάκια, ή κανεις σόου ή δεν κάνεις!!!!:lol: :lol: :lol:
Κοίτα να έχουν και τον Ρένο παρέα μπας και καταφέρεις και τον ξεφορτωθείς :hypnotize
Ρίχνω λεει το μηχανάκι, ρίχνει άλλα δεκαπέντε κάτω και σηκώνεται η μισή καφετέρια κι έρχεται κατα πάνω μου αγριεμένη :eyepop: '''Μισό παιδιά :uplate: , παρεξήγησης, :look: , για τον Ρένο πήγαινα :sick: ''' ...
Τώρα που έχετε και οι δύο two-homo (erectus :smokin: ) και θα μπαίνει και σε σένα αvετα το κουτί πίσω, πάρε την Noela (τον σκύλο) βόλτα καμιά φάση και αμόλα τον κάπου. Γυρνάς σπίτι και λες : Έλα Έφη, την άφησα στα Τουρκοβούνια ρε, να δούμε αν θα μπορέσει να βρεί τον δρόμο :hypnotize . Η γυρνάς με κάναν ίδιο μικρότερου μεγέθους. ''Ματι έπαθε λεει? :eyepop: '' ... ε.... να... ξέρεις.... τον έπλυνα λίγο :look: :dizzy:
EDIT: idi βάλε το άλλο avatar ρε :mad: :p
Ρε αλητες μηχανοβιοι, στο club που δουλευω τα βραδυα εχω δει πολλα (ρωτηστε το Jimk να σας πει) αλλα αυτο που ειδα προχθες με εστειλε αδιαβαστο....
σκαει ενα αγγλακι, ψιλολυωμα και μου ζηταει σφηνακι τεκιλα. Αφου του δινω και τα παρεκλομενα (αλατι, λεμονι) τι κανει?
Σνιφαρει το αλατι απο τη μυτη
Κατεβαζει το σφηνακι
Στιβει το λεμονι ΜΕΣΑ στο ματι του :sick: :sick:
Και το ωραιο ειναι οτι με το αλλο του χερι, κρατουσε το ματι τσιτα ανοιχτο για να πεσει ολο το λεμονι μεσα.
Δε παμε καλα μου φαινεται
Αφου δεν σνιφαρε την τεκιλα να κατεβασει το λεμονι και να βαλει το αλατι στο ματι παλι καλα. . . :evil:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Meni0s
Αφου δεν σνιφαρε την τεκιλα να κατεβασει το λεμονι και να βαλει το αλατι στο ματι παλι καλα. . . :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dimitris74
16/07/2005, 14:30
τι εγινε που εξαφανιστηκατε ολοι?
KeLeYTiS
16/07/2005, 14:41
Aνοιξε το bikenet ρε και εχουμε παει ολοι εκει :D
Εσυ μαλλον βλεπεις το μυνημα ακομα που λεει "σε λιγο παλι μαζι σας"
Ειναι γιατι σε αφησαμε απ'εξω :rotflmao: :lol: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris74
τι εγινε που εξαφανιστηκατε ολοι?
τσα! :dizzy:
EarthDog
16/07/2005, 14:48
Θα έχουν πάει για μπάνιο όλοι, η θα γίνονται εγκληματίες...:smilea:
dimitris74
16/07/2005, 15:22
τσα! :dizzy:
που
free rider
16/07/2005, 19:32
επειδή αυτες τις μέρες ψυθιρίζεται οτι χάθηκαν πολλά ποστ απο το "παλιό" μπαικνετ ..
θέλω να σας πω οτι η αρωστια μου μέσα απο τα γραπτά σας εγινε πιο έντονη και τα θεώρησα τόσο σημαντικά ωστε μέσα στην ανιαρή καθημερινότητά μου προλάβαινα
και έσωζα οσο κείμενα με ενδιέφεραν ..
είπαμε η φιλοσοφία του μπακάπ μας εχει περάσει στο μυαλο..
δηλ τεχνικά αρθρα οδήγησης τα πιο
σπουδαια κατά την γνώμη μου
κληροδοτήματα ...
σε περίπτωση που κάποια εχουν χαθει στο νέο μπαικνετ θα ήθελα αν συμφωνείτε να τα "ανεβάσω" πρέπει να υπάρχουν ..μόνο που δεν εχω κρατήσει τους συγγραφεις ...
σίγουρα εκείνοι θα μας πούν ποιοί είναι...
ελπίζω οτι και αυτή η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος οπως είχε για το μοτο.γρ
:beer: :beer: :beer: :beer:
μια και με επιασε η τρέλα μου ..θα σας ποστάρω το σπουδαίο άρθρο για τους big bang κινητήρες που λίγο έλειψε να με κάνει να πάρω ενανν...
free rider
16/07/2005, 19:34
Big Bang τετρακύλινδροι εν σειρά
« on: 06 May 2005, 23:15:08 »
Ως γνωστόν οι τετράχρονοι κινητήρες, παράγουν έργο, μόνο στον 1 από τους 4 χρόνους (εισαγωγή, συμπίεση, έκρηξη, εξαγωγή). Επομένως βάζοντας 4 κυλίνδρους σε σειρά, με την κατάλληλη διαφορά φάσης από τον ένα στον άλλο, μπορούμε να πετύχουμε ανά πάσα στιγμή ένας κύλινδρος να παράγει έργο. Η απόδοση με αυτόν τον τρόπο είναι και η πιο συνεχής, δηλαδή καταφέρνουμε συμμετρική λειτουργία του κινητήρα.Ο όρος συμμετρική έχει και την έννοια του χώρου και την έννοια του χρόνου. Π.χ. ένας κύλινδρος ανεβαίνει, την ίδια στιγμή ο δίπλα του κατεβαίνει στην τελείως αντίθετη από το κέντρο απόσταση.
Αυτός ο τόσο κλασσικός τρόπος λειτουργίας, έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτα από όλα οι μάζες των πιστονιών που παλινδρομούν αντίθετα το ένα από το άλλο, αντισταθμίζουν κατά κάποιο τρόπο η μια την αδράνεια της άλλης , με αποτέλεσμα ο κινητήρας να λειτουργεί χωρίς πολλούς κραδασμούς. Λειτουργώντας χωρίς ιδιαίτερους κραδασμούς , δεν φθείρει τα σημεία στα οποία στηρίζεται ο φορέας των πιστονιών, δλδ ο στροφαλοφόρος άξοναςκαι τα κομβία του. Επειδή δε , οι κραδασμοί αλληλοαναιρούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους, ο κινητήρας μπορεί να αποτελεί μέρος του πλαισίου, ενισχύοντάς το και απλοποιώντας την σχεδίασή του, αντί να πρέπει να τον απομονώσουμε με ελαστικές βάσεις.
Επιπλέον επειδή η δύναμη μοιράζεται σε ίσα μέρη, τα εξαρτήματα του κινητήρα, όπως ο συμπλέκτης και το κιβώτιο ταχυτήτων, χρειάζεται να αντέχουνε δύναμη που μοιράζεται σε 4 δόσεις αντί να έρχεται όλη μαζί. Δλδ σε ένα κινητήρα 1000 κυβικά, το κιβώτιο πρέπει να αντέχει στα 250 από αυτά, πράγμα που κάνει την ζωή του πιο εύκολη και τον κινητήρα συνολικά πιο ελαφρύ.
Η ίδια συμμετρία είναι υπεύθυνη και για τον καλό και συμπαθή ήχο που συνήθως εκπέμπουν οι κινητήρες αυτοί, αφού δεν ακούμε μια ενοχλητική διακριτή έκρηξη που επαναλαμβάνεται αλλά μια ροή ήχου συνεχή χωρίς διακοπή, εξάρσεις κ.ο.κ.
Με λίγα λόγια ο τετρακύλινδρος σε σειρά είναι πιο ήσυχος, πιο νοικοκυρεμένος, πιο σταθερός, πιο βολικός, πιο ελαφρύς για την χρήση του στην μοτοσυκλέτα από ότι άλλοι κινητήρες.Για αυτό και την διάταξη αυτή χρησιμοποιούν εδώ και ένα αιώνα σχεδόν οι κινητήρες των αυτοκινήτων, και των τετρακύλινδρων μοτοσυκλετών παραγωγής.
Μέχρι που μάθαμε ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας ΔΕΝ είναι ο καλύτερος όταν ο στόχος μας είναι ο χρόνος στην πίστα. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Το πίσω λάστιχο προσπαθεί να περάσει την δύναμη του κινητήρα στην άσφαλτο. Ταυτόχρονα βέβαια κρατάει την μοτοσυκλέτα σε πρόσφυση με το έδαφος. Την προσπάθεια αυτή το λάστιχο την κάνει ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ όσο εμείς έχουμε το γκάζι ανοικτό αφού η ροή της δύναμης είναι ΣΥΝΕΧΗΣ χωρίς σταματημό. Αν λοιπόν χάσει για ένα πολύ μικρό μέρος του δευτερολέπτου την πρόσφυση, η μόνη περίπτωση να την ξαναβρεί είναι να να κλείσουμε το γκάζι.
Χρειαζόμαστε λοιπόν στην πίστα ένα κινητήρα που να κάνει κάθε τόσο ένα διάλειμα και να δίνει στο λάστιχο την ευκαιρία να βρει την πρόσφυση που ψάχνει. Δύναμη-διάλειμα-δύναμη-διάλειμα-δύναμη-διάλειμα κ.ο.κ. αντί για δύναμη-δύναμη-δύναμη-δύναμη...
¨Ετσι οδηγούμαστε στον κινητήρα που αποδίδει με ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΟ τρόπο την δυναμή του. Την μια σπρώχνει , την άλλη έχει διάλειμα, την άλλη ξανασπρώχνει κ.ο.κ. Αυτοί οι κινητήρες αποκαλούνται με τον όρο Big Bang, αφού στην πιο ακραία μορφή τους , όλοι οι κύλινδροι εκρήγνυενται
ταυτόχρονα, και μετά κάθονται όλοι μαζί για λίγο και ξανά από την αρχή.
Είναι φανερό ότι ένας μονοκύλινδρος κινητήρας είναι εξ ορισμού Big Bang! ¨Οπως και οι δικύλινδροι, 3 κύλινδροι, V4 κινητήρες, ΟΛΟΙ αυτοί αποδίδουν με ακανόνιστο μη-συνεχή τρόπο την δύναμη, οπότε κάποια στιγμή το λάστχο ηρεμεί και κάποια στιγμή περνάει την δύναμη. Στην πραγματικότητα, μόνο οι τετρακύλινδροι σε σειρά κινητήρες δεν έχουν χαρακτηριστικά Big Bang.
Είναι φανερό ότι για να μη χάνει ο κινητήρας σε συνολική απόδοση , πρέπει συνολικά να δίνει την ίδια ποσότητα δύναμης. Έτσι μπορεί να κάνει διάλειμα για κάποιο μικροχρόνο, αλλά την ώρα της δύναμης, πρέπει να αποδίδει και την ''χρωστούμενη'' από την ώρα του διαλείματος ποσότητα. Μα θα πει κάποιος, έτσι μπορεί το λάστιχο να ξεκουράζεται όσο έχει διάλειμα ο κινητήρας, ζορίζεται όμως περισσότερο όταν δεν έχει διάλειμα. Και γιατί είναι καλύτερη αυτή η λειτουργία; Γιατί αυτό δείχνει η πρακτική εφαρμογή στις πίστες που σαφώς υπερτερεί, για αυτό.
Έτσι αυτήν την στιγμή η Honda χρησιμοποιεί V4+1=V5 κινητήρα, οι Ducati και Suzuki V4, η Yamaha 4κύλινδρο σε σειρά αλλά με Bing Bang χρονισμό, και η Blata ένα V6!
Η kawasaki ήταν μέχρι πρόσφατα η μόνη εταιρία που συμμετείχε στους αγώνες MotoGp με τυπικό τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Φέτος δοκίμασαν κινητήρα με χρονισμό Big Bang (όπως και η Yamaha από πέρσι) και αμέσως άρχισαν οι επιτυχίες. Η επόμενη ερώτηση είναι αν θα δούμε κινητήρες σε σειρά με χρονισμό Big Bang και στα πολιτικά μοντέλα, δλδ στα CBR, ZX10, GSXR, R1 κ.ο.κ.
Για να μετατραπεί ένας τυπικός 4κύλινδρος σε Big Bang, η μετατροπή είναι πιο εύκολη στην θεωρία από όσο νομίζουμε. Αν δούμε πως δουλεύει ο εν σειρά , θα δούμε ότι μπορεί το κάθε πιστόνι να έχει ένα διπλανό που κάνει την ακριβώς αντίθετη κίνηση, έχει όμως και ένα παραδιπλανό που κάνει την ίδια. Δηλαδή τα πιστόνια 1 και 4 κατεβαίνουν ΜΑΖΙ, όταν τα 2 και 3 ανεβαίνουν μαζί για παράδειγμα. Αυτά που κινούνται μαζί δεν σημαίνει όμως ότι κάνουν όμως και την ίδια φάση, αφού το ένα ανεβαίνει και συμπιέζει το μίγμα για να το πάει προς έκρηξη, ενώ το άλλο ανεβαίνει και αδειάζει τα καυσαέρια αφού έχει ΗΔΗ κάνει την έκρηξη. Τις κινήσεις των βαλβίδων όμως τις δημιουργούν οι εκκεντροφόροι. Οπότε αλλάζοντας εκκεντροφόρους ΚΑΙ ΜΟΝΟ, μπορούμε θεωρητικά να κάνουμε τα πιστόνια που πηγαίνουν μαζί να είναι και στην ίδια φάση. Και ιδού ένας εν σειρά 4κύλινδρος που είναι Big Bang!!! Οπότε αύριο κιόλλας τα εγοστάσια , με αλλαγή μόνο των φάσεων των εκκεντροφόρων, άντε και του χρονισμού του ψεκασμού και της ανάφλεξης, μπορούν να μας δώσουν Big Bang CBR, R1 κ.τ.λ.
Δυστυχώς , πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. η μετατροπή γίνεται σχετικά εύκολα. ΌΜΩΣ... μετά το κιβώτιο και ο συμπλέκτης αδυνατεί να αντέξει τις πιστονιές που έρχονται πια δύο-δύο. Το ίδιο και τα σημεία έδρασης στροφαλοφόρου, εκκεντροφόρων, οι μπιέλες και τα κομβία. Πρέπει λοιπόν να επανασχεδιαστούν για μεγαλύτερη αντοχή, άρα μεγαλύτερο κόστος και μεγαλύτερο βάρος. Λόγω της ασυμμετρίας οι κραδασμοί μπορεί να μην τρελαίνονται αφού δεν άλλαξε τίποτα στις ταλαντευούμενες μάζες, αλλά εμφανίζονται δευτερεύοντες κραδασμοί για άλλες αιτίες που πηγάζουν από την ασυμετρία της σειράς εκρήξεων. Σαν δεν έφταναν όλα αυτά ο κινητήρας ακούγεται σαν εν σειρά 2κύλινδρο , δηλαδή σαν KLE ή TDM πρώτης γενιάς, οπότε αντίο γλυκέ ήχε...
Και μετά από λίγη ώρα λειτουργίας, ο κινητήρας αυτός διαλύεται...
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι που πρέπει να αλλαχτούν και οι θέσεις των κομβίων του στροφαλοφόρου, αλλά τότε μιλάμε για ακόμη περισσότερες αλλαγές στον κινητήρα.
Είναι λοιπόν αμφίβολο για οικονομικούς και τεχνικούς λόγους αν θα δούμε σύντομα τέτοιους Bing Bang 4κύλινδρους σε μοντέλα παραγωγής. Άλλωστε για εκτός πίστας χρήση , η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν αξίζει τον κόπο. Και επιπλέον οι 4 γιαπωνέζοι, δύσκολα θα απαρνηθούν για λόγους marketing τον ήχο σήμα-κατατεθέν των μοτέρ που τόσες δεκαετίες φτιάχνουν.
Για να ακούσω και τις γνώμες σας, λέτε οι ιάπωνες να μας εκπλήξουν;
Report to moderator Logged
________________________________________ΙΔΩΜΕΝ!
duckMan
-= 0 - 0 =-
Re: Big Bang τετρακύλινδροι εν σειρά
« Reply #1 on: 07 May 2005, 13:46:33 »
free rider
16/07/2005, 19:35
Απορία Πρώτη: Σχετίζεται με την προηγούμενη ένσταση. Η Ducati στα μοντέλα παραγωγής αν δεν κάνω λάθος έχει στρόφαλο με ένα κομβίο πάνω στο οποίο ποιάνουν και οι δύο μπιέλες. Αποτέλεσμα είναι να σκάει ας πούμε το κάθετο πιστόνι στις 0o και το οριζόντιο να ξανασκάει στις 450o αφήνοντας ένα υπόλοιπο 270o για να ξανασκάσει το πρώτο κ.ο.κ. Θεωρώντας σαν Τ τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ο 4χρονος κύκλος των 720o και σαν Τ/8 τον χρόνο για να γυρίσει ο στρόφαλος 90o έχουμε το εξής: Σκάσιμο 1ου- Ηρεμία για 5Τ/8 - Σκάσιμο 2ου- Ηρεμία για άλλα 3Τ/8.
Για να θεωρούταν αυτός ο κινητήρας Big Band κατα την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε να σκάει ο πρώτος κύλινδρος και στα καπάκια μετα απο 90o να σκάει ο δεύτερος δίνοντας δηλαδή το ακόλουθο σχήμα:
Σκάσιμο 1ου- Ηρεμία για Τ/8 - Σκάσιμο 2ου- Ηρεμία για 7Τ/8. Τα δύο μπάμ με αυτό το τρόπο θα ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους θυμίζοντας την Honda των αρχών του '90. Τώρα βέβαια οι κραδασμοί θα πήγαιναν στο θεό αλλα λέμε...
Nα παρατηρήσω επίσης το εξής: Σε αυτό που περιγράφεις για μετατροπή ενος κλασσικού IL4 σε Big Bang λές οτι τα πιστόνια ανα δύο βρίσκονται σε φάση. Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι τα κομβία του στροφάλου έχουν ανα δύο διαφορά 180o. Έτσι λαμβάνοντας υπόψιν τα προηγουμενα έχουμε. Σκάσιμο 1ου & 4ου - Ηρεμία για 2T/8 - Σκάσιμο 2ου & 3ου - Ηρεμία για τα υπόλοιπα 6Τ/8. Αρα μόνο να πλησιάσει μπορεί τον V2.
Ο μοναδικός τρόπος που ένας IL4 μπορεί να εξωμειωθεί με έναν V2 (Πάντα μιλάω για L V2) στην συμπεριφορά είναι τα κομβία του στροφάλου να έχουν μεταξύ τους διαφορά φάσης 90o ανα δύο. Κάτι τέτοιο νομίζω απο πλευράς αντοχής υλικών και κραδασμών είναι απαγορευτικό για την ώρα.
Το πρόβλημα όπως το θέτεις δεν έχει να κανει τόσο με τον ήχο και το αν ο κινητήρας είναι Big Bang ή όχι αλλά όπως είπες στην αρχή με τα ακανόνιστα διαστήματα μεταξύ εφαρμογής της δύναμης στα ελαστικά. Όσο πιο χαοτικά(ακανόνιστα) συμπεριφέρεται ένας κινητήρας τόσο καλύτερο για το λάστιχο.
Ένα ενδιαφέρον πιστεύω ερώτημα θα ήταν, πώς θα συμπεριφερόταν μια μοτοσυκλέτα με ηλεκτρικό κινητήρα που η μεταφορά της δύναμης είναι τελείως συνεχής.
________________________________________I
took the BLUE pill
ForceV4
Μέλη
Στην μπάάάντααααα!!!!
« Reply #2 on: 07 May 2005, 20:31:48 »
Σχετικά με την πρώτη σου ένσταση, αυτό που έχω να σου πώ, είναι ότι ο ήχος ενός εν σειρά 4κύλινδρου είναι μεν ωραίος αλλά αυτό δεν σημαίνει κατανάγκη ότι και ο ήχος ενός V2 δεν είναι ωραίος. Απλά το κάθε είδος είναι με τον τρόπο του ωραίος. Η υποκειμενική αντίηψη που μπορεί να έχει ο καθένας για το τι θεωρεί ωραίο , δεν αποκλείει το να θεωρεί την πιο τραχειά αίσθηση του V2 κάποιος ωραία, ενώ κάποιος άλλος την πιο υψίσυχνη αίσθηση του εν σειρά.
Για την δεύτερη ένσταση - απορία καταρχήν δεν είπα ότι με αυτή την μετατροπή ο εν σειρά συμπεριφέρεται σαν V2, ούτε και είναι όλοι οι V2 ίδιοι , όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ αναλύεις στο παράδειγμα με διαφορά 450 μοίρες στην έκρηξη και 90 μοίρες στην έκρηξη.
Τελικά Big Bang είναι δύο λέξεις και τίποτα παραπάνω και δεν θα έπρεπε να στεκόμαστε εκεί. Το ζητούμενο είναι τα ακανόνιστα διαστήματα των αναφλέξεων. Τώρα αν κάποιος ονομάζει Big Bang ένα κινητήρα αν και μόνο αν όλοι οι κύλινδροι σκάνε την ίδια ακριβώς στιγμή, ενώ άλλος αφήνει λιγότερο αυστηρό περιθώριο, και με ποιά ακριβώς χρονοσειρά γίνεται αυτό, ε, δεν έχει τόσο τεράστια σημασία.
Σου παραθέτω και την ανάλυση των V4 από παλιότερό μου πόστ, που προσωπικά συμπαθώ περισσότερο από όλους...
________________________________________ΙΔΩΜΕΝ!
ForceV4
Μέλη
Στην μπάάάντααααα!!!!
« Reply #3 on: 07 May 2005, 20:35:40 »
Aς δούμε τι γίνεται με τους V4. Αν όντως μας ενδιαφέρει η Big Bang συμπεριφορά ΞΕΧΝΑΜΕ τους εν σειρά κινητήρες και πάμε σε V4. O λόγος που ξεχνάμε τους εν σειρά είναι ότι αν ένας εν σειρά χρονιστεί διαφορετικά από την συνήθη κατάσταση , αρχίζουν τα προβλήματα καταπόνησης του στροφαλοφόρου, καταπόνησης του κιβωτίου και της μετάδοσης από τους παλμούς ισχύος και φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα ΟΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ. Για αγωνιστική χρήση δεν πολυπειράζουν τα παραπάνω, αλλά για πολιτική χρήση, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσοα λύνουν. Γιατί όλα αυτά , δεν είναι της παρούσης αλλά λίγο πολύ τα έχουμε διαβάσει στις τεχνικές αναλύσεις των περιοδικών.
Από την άλλη οι κινητήρες V4 π.χ. οι V90 , μεταβάλλουν από την φύση τους , τους μισούς κυλίνδρους κατά φάση 90 μοίρες από ότι αν ήταν όλοι στην ίδια σειρά. Και αυτό ΧΩΡΙΣ να δημιουργούνται κραδασμοί ή άλλα προβλήματα. Οπότε δημιουργούν σε ένα κύκλο του κινητήρα, δλδ 2 περιστροφές του στροφαλοφόρου, 2 ασυμμετρίες 90 μοιρών, 2 τέτοια κενά ισχύος, που είναι και το ζητούμενο.
Υπάρχουν 3 παραλλαγές στους V4 90 μοιρών:
Η πρώτη είναι με στροφαλοφόρο 180 μοιρών. Αυτό σημαίνει ότι τα 2 κομβία διαφέρουν κατά 180 μοίρες σε φάση λειτουργίας, δλδ όταν το ένα ανεβαίνει το ΔΙΠΛΑΝΟ του κατεβαίνει. Η διάταξη αυτή έχει εφαρμοστεί σε όλα τα VFR750 - 800 και στα VFR 400 NC21 και NC24 και δημιουργεί τον χαρακτηριστικό άγριο ήχο αυτών των κινητήρων. Σαν big bang αν αναλύσουμε πότε σπρώχουν αυτοί οι κθνητήρες και πότε κάθονται, θα δούμε ότι υπάρχει διάστημα που σκάει 1 μόνο κύλινδρος, που στην συνέχεια επικαλύπτεται από άλλον ένα, για πολύ λίγο και από ένα τρίτο και μετά ένα μεγάλο κενό μέχρι να σκάσει και ο τέταρτος που επικαλύπτει λίγο την επόμενη έκρηξη του πρώτου. Τελείως Big Bang δηλαδή, παντελώς ασύμμετρη παροχή ισχύος.
Η δεύτερη είναι με στροφαλοφόρο 360 μοιρών. Εδώ τα 2 κομβία πάνε μαζί, αλλά όχι και η σειρά ανάφλεξης. Έτσι όταν το ένα πιστόνι ανεβαίνει ανεβαίνει ίσα και το ΔΙΠΛΑΝΟ του, αλλά ενώ το ένα συμπιέζει το μίγμα, το δίπλα αδειάζει το καυσαέριο. Δηλαδή ανεβοκατεβάινουν μεν μαζί τα ΔΙΠΛΑΝΑ, αλλά το ένα είναι σε φάση συμπίεσης , ενώ το άλλο σε φάση εξαγωγής. Αυτή η διάταξη έχει εφαρμοστεί στα RC30 kai RC45 καθώς επίσης και στα ''μικρά'' VFR400NC30 kai RVF400NC35. Αποδίδει θαυμάσιο αποτέλεσμα. αφού σε ένα κύκλο, δλδ 2 περιστροφές του στροφάλου, σκάει ένας κύλινδρος, 90 μοίρες μετά σκάει ο δεύτερος, οπότε υπάρχει μια επικάλυψη 90 μοιρών, ακολουθεί ένα κενό 90 μοιρών, μετά σκάει ο τρίτος, 90 μοίρες μετά σκάει ο τέταρτος οπότε πάλι επικάλυψη 90 μοιρών και ξανά ένα κενο 90 μοιρών. Σαν δλδ να είχαμε ένα τετρακύλινδρο σε σειρά που οι μισοί κύλινδροι έχουν μετατοπιστεί κατά 90 μοίρες! Υπεθυμίζω ότι η διάρκεια μιας έκρηξης είναι 180 μοίρες
Τέλος υπάρχει και ο χρονισμός των 0 μοιρών που υποτίθεται ότι εφαρμόζει η ducati στο desmosedicci. Εδώ , όπως και στην περίπτωση των 360 μοιρών, τα ΔΙΠΛΑΝΑ πιστόνια πάνε μαζί πάνω κάτω, αλλά επιπλέον είναι και σε ίδια φάση, δηλαδή και τα 2 διπλανά εκρήγνυενται ή συμπιέζουν κ.ο.κ. Είναι φανερό εδώ ότι έχουμε να κάνουμε με τελείως V2 χαρακτηριστικά. Η μετατροπή από 360 μοίρες σε 0 μοίρες είναι και σχετικά εύκολη αφού αρκεί να αλλαχτούν οι εκκεντροφόροι, αφού ο στροφαλοφόρος και όσα συμβαίνουν εκτός κεφαλών είναι τα ίδια.
δεν θυμάμαι ποιός ηταν ο συγγραφέας ..
αλλά καλο θα ήταν να βρεθεί ..
το κείμενο ειναι πνευματική του ιδοκτησία......
ετσι για να καταλάβετε πόσο σημαντικα είναι ολα αυτα που μοιράζεστε μαζί μας ...
με εμάς που δεν βαριέσαι.....
ασχολιόμαστε για να ξεκαβλ@@με με τις μοτοσυκλέτες...
:beer: :beer: :beer:
EarthDog
16/07/2005, 20:20
niotho monaksies reeeeeeeeeeeee
Dodok edessa
16/07/2005, 22:20
niotho monaksies reeeeeeeeeeeee
ελα κοντα μας ....ειμαστε τεσσερις εδω :lol: :lol: και αν σου πω ποιοι :eek: :lol: :wave2:
Ρε σεις...κανα νεο από τον ΒαγγέληR6;Που χάθηκε αυτή η ψυχή; :)
Φίλε ντόντοκ έδεσσα(τι έδεσες λεει; :dizzy: ) είσαι Άρης και παντρεμένος;;;;;;;; :uplate:
EarthDog
16/07/2005, 22:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dodok edessa
ελα κοντα μας ....ειμαστε τεσσερις εδω :lol: :lol: και αν σου πω ποιοι :eek: :lol: :wave2:
Ποιοί ρε;;;;; :eyepop: :D
Α καλά...έχεις και kawasaki! :look:
Γιατί ρε άνθρωπε; :confused:
:lol:
CHRISTINE
16/07/2005, 22:57
.........................
φίλε νεξτ τάιμ θα συγκεντρωθώ καλύτερα, θα πετύχω και τις δύο και κάνω ντόμινο τα παραπλεύρως κείμενα μηχανάκια, ή κανεις σόου ή δεν κάνεις!!!!:lol: :lol: :lol:
..τα διπλανα μηχανακια να τα αφησεις ησυχα γιατι ειναι (πως το ειπαμε ??? ααα ναι!) racing!!!!.. ασε που η akrapovic κοστιζει!!!! :rotflmao:
Bladerunner
17/07/2005, 10:21
Γυρνάω από τον καφέ της Παρασκευής...
Σούλα: Καλά τα περάσατε;
Εγώ: Μια χαρά... Είπια ένα καφέ, τα είπαμε και λιγάκι με τα παιδιά... ξέρεις πως είναι αυτά τώρα...
Χτες το απόγευμα πάω με τη Σούλα να πιούμε ένα καφέ στο ίδιο μαγαζί.
Σερβιτόρα: Καλά είσαστε; Θα έρθει και η παρέα σας με τα μηχανάκια; Αναρωτιόμουν τις προάλλες, πως θα φεύγατε μετά από τόσες μπύρες και σφηνάκια... Τελικά φτάσατε καλά σπίτι σας;
Με έκαψες φιλενάδα! (Χαλάλι της όμως...)
dimitris74
17/07/2005, 10:51
Γυρνάω από τον καφέ της Παρασκευής...
Σούλα: Καλά τα περάσατε;
Εγώ: Μια χαρά... Είπια ένα καφέ, τα είπαμε και λιγάκι με τα παιδιά... ξέρεις πως είναι αυτά τώρα...
Χτες το απόγευμα πάω με τη Σούλα να πιούμε ένα καφέ στο ίδιο μαγαζί.
Σερβιτόρα: Καλά είσαστε; Θα έρθει και η παρέα σας με τα μηχανάκια; Αναρωτιόμουν τις προάλλες, πως θα φεύγατε μετά από τόσες μπύρες και σφηνάκια... Τελικά φτάσατε καλά σπίτι σας;
Με έκαψες φιλενάδα! (Χαλάλι της όμως...)
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
προβλεπω στον επομενο καφε να ερχεται και η σουλα μαζι,
μα καλα αυτη η σερβιτορα δεν εβλεπε καλα? για ποιες μπυρες μιλαγε?
Και όλα να χάθηκαν... και να ανέβει με άλλο ντεκόρ, και να βγεί κάνα back up του 2οοο . Στα @@ μου... ό,τι γράψαμε, όσοι τα γράψαμε τα έχουμε κρατήσει εδώ (δείχνωντας το κεφάλι εννοώντας το μυαλό) για να τα θυμώμαστε, να γελάμε και να τα ξαναγράψουμε.
Στο θέμα μας...
:eek: Σόρρυ παιδιά, πέρασε η ώρα και πρέπει να φύγω. Πετάω σήμερα για Ορλάντο. Πάω να δείξω στον άχρηστο admin πώς γίνεται κάτι fail safe... :mad:
Καλά μπάνια σε όλους .... σας :beer:
Dodok edessa
17/07/2005, 20:05
Φίλε ντόντοκ έδεσσα(τι έδεσες λεει; :dizzy: ) είσαι Άρης και παντρεμένος;;;;;;;; :uplate:
εδεσα τον γαιδαρό μου ......:D παντρεμενος - Αρειανός - και kawasaki μαζι με cagiva .....ολα τα κακά μαζι ..:( για φαντασου να μου στελνε ο θεός και ενα χοντα ...τότε θα ήταν το τέλος :winka: :lol: :lol: :wave2:
Dodok edessa
17/07/2005, 20:08
Ποιοί ρε;;;;; :eyepop: :D
ΕΕΕΕΕ!!! τωρα πέρασε.Τέσσερις πολύ ενεργοι χρήστες απο αυτό το φόρουμ εκαναν στριπτιζ εδω ....οχι :nono: ονοματα δεν λέω :nono: :rotflmao: :lol: :bawl: :wave2:
tifozif1
18/07/2005, 10:08
Καλημέρα σ'όλους τους Bikenet-χρήστες !!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :sun:
gdevelek
18/07/2005, 10:15
Πού πρέπει να υποβάλουμε αίτηση για να μάθουμε τι γίνεται με το bikenet, με τι δικαιολογητικά και με πόσα χαρτόσημα;
Άραγε αν πάω σε κανένα ΚΕΠ θα με εξυπηρετήσουν;
CHRISTINE
18/07/2005, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Πού πρέπει να υποβάλουμε αίτηση για να μάθουμε τι γίνεται με το bikenet, με τι δικαιολογητικά και με πόσα χαρτόσημα;
Άραγε αν πάω σε κανένα ΚΕΠ θα με εξυπηρετήσουν;
εχε υπομονη....
φαντασου να εχεις να φτιαξεις κατι και συνεχως να σε ρωτανε.... "τι εγινε? ποτε θα ειναι ετοιμο???" και οχι μονο ενας αλλα πολλοι....
εκνευριστικο εεεε??? :mad:
KeLeYTiS
18/07/2005, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από CHRISTINE
εχε υπομονη....
φαντασου να εχεις να φτιαξεις κατι και συνεχως να σε ρωτανε.... "τι εγινε? ποτε θα ειναι ετοιμο???" και οχι μονο ενας αλλα πολλοι....
Τι εγινε??? Ποτε θα ειναι ετοιμο???? :D
gdevelek
18/07/2005, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από CHRISTINE
εχε υπομονη....
Πόσο χρόνο παίρνει να γράψει κάποιος δύο γραμμές που να διαβαστούν από όλους (και να πάψουν αυτόματα και οι ερωτήσεις);;; 10 δευτερόλεπτα; 20;; Πολλά λέω.
Zanzibar
18/07/2005, 11:32
θα είναι έτοιμο του ...
Santa Dick :smokin:
KeLeYTiS
18/07/2005, 11:38
Παραμονες η ανημερα Ζαν???? :D
dimitris74
18/07/2005, 11:53
μα γιατι αποπροσανατολιζετε τον κοσμο?
το bikenet θα ανεβει συντομα οταν επιστρεψει ο DVD απο τις εξωτικες Μπραχαμες που εχει παει για διακοπες...