PDA

View Full Version : Ειναι πλεον η μηχανη τεκμηριο??

konsttanttinos
18/08/2010, 08:47
Πηγαινοντας σημερα με φιλο μια βολτα απο αντιπροσωπειες και μαντρες για την αγορα μηχανης, μας ειπαν οτι μεχρι τα 600 κυβικα δεν υπαρχει αναγκη να δηλωθει η μηχανη, απο εκει και μετα πρεπει να δηλωνεται κανονικα στην φορολογικη δηλωση οπως και το αυτοκινητο.

Γνωριζετε κατι συγκεκριμμενο κυριοι λογιστες και μη??

reinmeister
18/08/2010, 08:54
ανεκαθεν δηλωνοταν ανω των 500 cc...τα τελευταια χρονια,αυτο που υφισταται ειναι τεκμηριο αγορας,εναντι του διαβιωσης που ισχυε...ποθεν εσχες δηλαδη...για την ωρα ακομη αυτο ισχυει...

το "ωρα" κυριολεκτικο με τους λαλακες που χουμε μπλεξει...:sad:

arxaios
18/08/2010, 09:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
ανεκαθεν δηλωνοταν ανω των 500 cc...τα τελευταια χρονια,αυτο που υφισταται ειναι τεκμηριο αγορας,εναντι του διαβιωσης που ισχυε...ποθεν εσχες δηλαδη...για την ωρα ακομη αυτο ισχυει...

το "ωρα" κυριολεκτικο με τους λαλακες που χουμε μπλεξει...:sad:

ΩΩΩΧΧΧΧΧΧΧΧ !!!
Εγώ δεν την δήλωνα γιατί νόμιζα ότι δεν χρειαζόταν !!! Ο λογιστής μου δηλαδή ....
Τώρα τι παίζει ;;;
Σημ. έχει αγοραστεί με απόσυρση και δεν πληρώνει τέλη ....... η ειδοποίηση για τα 3 Ε έρχετε κανονικά !!!

konsttanttinos
18/08/2010, 09:04
Κι εγω δεν εχω δηλωσει κανενα μηχανακι τοσα χρονια.
Βασικα, αυτο που μας ενδιαφερει ειναι αν το τεκμηριο αγορας εγινε διαβιωσης, οποτε τιθεται θεμα εκκαθαριστικου πλεον, και θα προστεθει σε σπιτια, αυτοκινητα κλπ.

Δεν ξερω, απλα προβληματιστηκα.:sick:

reinmeister
18/08/2010, 09:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
ΩΩΩΧΧΧΧΧΧΧΧ !!!
Εγώ δεν την δήλωνα γιατί νόμιζα ότι δεν χρειαζόταν !!! Ο λογιστής μου δηλαδή ....
Τώρα τι παίζει ;;;
Σημ. έχει αγοραστεί με απόσυρση και δεν πληρώνει τέλη ....... η ειδοποίηση για τα 3 Ε έρχετε κανονικά !!!

λεπτομερεια...μην αγχωνεσαι...:wave2:

κωνσταντινε,οχι δεν αλλαξε...οπως τα ξερεις...το προβλημα το βασικο με τα καινουρια δρωμενα ειναι με το πλαστικο χρημα...:sad:

konsttanttinos
18/08/2010, 09:58
....το προβλημα το βασικο με τα καινουρια δρωμενα ειναι με το πλαστικο χρημα...:sad:

Ο τροπος που το γραφεις δηλωνει κατι δυσαρεστο και χρηζει επεξηγησης rein..

the who
18/08/2010, 10:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Ο τροπος που το γραφεις δηλωνει κατι δυσαρεστο και χρηζει επεξηγησης rein..

Να στο πω χοντρικα.Δηλωνεις εισοδημα 10.000,εξοδα 7.000 αρα φορολογεισαι με 50 ευρω(λεμε τωρα).Ταυτοχρονα ομως εχεις κανει αγορες με πιστωτικες,υψους 8.000 ευρω.
Τοτε ξεκιναει το προβλημα.
Αλλα καλυτερα να τα γραψει ο ρειν που ειναι και δουλεια του.

konsttanttinos
18/08/2010, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Να στο πω χοντρικα.Δηλωνεις εισοδημα 10.000,εξοδα 7.000 αρα φορολογεισαι με 50 ευρω(λεμε τωρα).Ταυτοχρονα ομως εχεις κανει αγορες με πιστωτικες,υψους 8.000 ευρω.
Τοτε ξεκιναει το προβλημα.
Αλλα καλυτερα να τα γραψει ο ρειν που ειναι και δουλεια του.

Αυτο το ηξερα ηδη, μαλλον ειχα δυσκολη υπηρεσια και δεν το επιασα με την πρωτη.
Παντως οι ανεκδιηγητοι του ΥΠ.ΟΙΚ. θα βαλουν στο χερι και τα μηχανακια.Πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου.

the who
18/08/2010, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Αυτο το ηξερα ηδη, μαλλον ειχα δυσκολη υπηρεσια και δεν το επιασα με την πρωτη.
Παντως οι ανεκδιηγητοι του ΥΠ.ΟΙΚ. θα βαλουν στο χερι και τα μηχανακια.Πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου.

Μια ζωη μας βαζουν χερι.Τωρα θα κολωσουν?:yuck: :yuck: :yuck:

AVATOS
18/08/2010, 17:12
παντως, σε ηλεκτρονικη δηλωση (μεσω taxis), στο πεδιο που συμπληρωνεις
οχημα, οταν βαζεις πινακιδα κυκλοφοριας μοτο, σου πεταει αυτοματα μηνυμα "τα δικυκλα δεν δηλωνονται" ή δεν καταχωρουνται ή κατι τετοιο...:sick:

mparmpanik
18/08/2010, 19:56
..το προβλημα το βασικο με τα καινουρια δρωμενα ειναι με το πλαστικο χρημα...:sad:

μαλλον εννοει οτι απο 1/1/11 οποιαδηποτε συναλλαγη πανω απο 1500 ευρω
θα πρεπει να πληρωνεται υποχρεωτικα ειτε με τραπεζικη επιταγη ειτε μεσω πιστωτικης ειτε μεσω κας καρτ..
το μετρητο απαγορευεται..

reinmeister
18/08/2010, 20:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
θα πρεπει να πληρωνεται υποχρεωτικα ειτε με τραπεζικη επιταγη ειτε μεσω πιστωτικης ειτε μεσω κας καρτ..

ετσι...

liakaros
18/08/2010, 22:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik

Aλλο παλι και τουτο:mad: :mad:

Και που αποσκοπει δλδ αυτο??

Εγω δεν γουσταρω ουτε επιταγες ουτε καρτες...

Επισης...αν κατι κανει 2000? και πας στον πωλητη και του πεις, κανε μου το, 2 εικονικες ας πουμε
δοσεις, των 1000? και εσυ του δωσεις επι τοπου και τα 2000???Θα μπορει να γινει κατι τετοιο??

Arxagelos
19/08/2010, 03:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από AVATOS
παντως, σε ηλεκτρονικη δηλωση (μεσω taxis), στο πεδιο που συμπληρωνεις
οχημα, οταν βαζεις πινακιδα κυκλοφοριας μοτο, σου πεταει αυτοματα μηνυμα "τα δικυκλα δεν δηλωνονται" ή δεν καταχωρουνται ή κατι τετοιο...:sick:

αυτο ακριβώς θα σας έλεγα και γω οτι στο taxis λέει οτι τα δίκυκλα δεν δηλώνονται :beer:

reinmeister
19/08/2010, 09:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
Aλλο παλι και τουτο:mad: :mad:

Και που αποσκοπει δλδ αυτο??

Εγω δεν γουσταρω ουτε επιταγες ουτε καρτες...

Επισης...αν κατι κανει 2000? και πας στον πωλητη και του πεις, κανε μου το, 2 εικονικες ας πουμε
δοσεις, των 1000? και εσυ του δωσεις επι τοπου και τα 2000???Θα μπορει να γινει κατι τετοιο??

διαφανεια συναλλαγων,καλυτερη φορολογηση...

Shaolin Monk
19/08/2010, 09:31
διαφανεια συναλλαγων,καλυτερη φορολογηση...

Να παει να Μ@ΜΗΘΕΙ η διαφανεια των συναλλαγων...

207030

reinmeister
19/08/2010, 09:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Να παει να Μ@ΜΗΘΕΙ η διαφανεια των συναλλαγων...

χεχε...εχει να πεσει μαυρο χρημα φιλε ,που θα παει συννεφο...φαση ποτοαπαγορευσης με συναλλαγες νυχτα και σε σοκακια...:lol: :lol:

για να μην μιλησω για υποτιμολογησεις..."ποσο εδωσες το μπουσα φιλε?" "1650 ευρα...πηρα καλα λεφτα..."

aris_n
19/08/2010, 14:50
Παίδες τα δίκυκλα δεν δηλώνονταν μέχρι σήμερα ανεξαρτήτως κυβισμού και τέλος. Το απο εδώ και πέρα είναι άγνωστο...

Delfian
19/08/2010, 15:03
Καλησπέρα παίδες

Φυσικά και δεν δηλώνονται οι μηχανές απο 749 κκ και κάτω (απ' όσο ξέρω)

Τώρα για την διαφανεια των συναλλαγών που ειπώθηκε, ίσως έχει ένα νόημα. Δηλαδή, κάποιος μπορεί να κατέχει 5 μοτο μέχρι 700 κκ ας πούμε που κοστίζουν 7000 ευρώ (μέσο όρο) η κάθε μία.
Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς δεν φορολογειται για καμία (μόνο τέλη πληρώνει)

Άρα, σου λέει το κράτος, για να έχεις χρήματα να τις αγοράσεις και να τις συντηρείς, ΕΛΑ αγόρι μου να σε φορολογήσω....

Τα κράνη ακόμα θεωρούνται ως είδος πολυτελείας απο άποψη τιμής ;
Αν ναι, ελπίζω να μην θεωρήσουν τις μηχανές άνω των 400κκ ως είδος πολυτελείας γιατί έαν το κάνουν τότε μας βλέπω να πληρώνουμε αδρά. Το λέω αυτό γιατί εάν ασχοληθούν με τις στατιστικές , δηλαδή, οτι είμαστε μια χώρα με πολλά δίκυκλα και προσανατολιστούν στη φορολογία τους,,,,ΚΛΑΨΕ ΜΑΝΑ ΚΛΑΨΕ.

reinmeister
20/08/2010, 05:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
Παίδες τα δίκυκλα δεν δηλώνονταν μέχρι σήμερα ανεξαρτήτως κυβισμού και τέλος. Το απο εδώ και πέρα είναι άγνωστο...

τα δικυκλα πανω απο 500 cc ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ στο 719 ως ποσον αγορας ,με επιπροσθετη αναγραφη του αρ.κυκλοφοριας ...τωρα τελος...

John Steed
20/08/2010, 06:18
τα δικυκλα πανω απο 500 cc ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ στο 719 ως ποσον αγορας ,με επιπροσθετη αναγραφη του αρ.κυκλοφοριας ...τωρα τελος...

:a10:

aris_n
20/08/2010, 12:14

Έχω 2 μοτο πάνω απο 500κεκ. Ενα 1200gs και ενα vstrom 650. Δεν δήλωσα όταν τα πήρα κανένα απο τα 2. Τί κερδίζω;

BLiTzER
20/08/2010, 12:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
Έχω 2 μοτο πάνω απο 500κεκ. Ενα 1200gs και ενα vstrom 650. Δεν δήλωσα όταν τα πήρα κανένα απο τα 2. Τί κερδίζω;

Κάτι μου λέει ότι είμαστε περισσότεροι από 2...

menos
20/08/2010, 12:22
Και όσοι ΔΕΝ τα έχουν δηλώσει και απλά πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας? :look: