Σύνδεση

View Full Version : Πρώτο ταξίδι, έτυχε ναύλος για Κριμαία

Σελίδες : 1 2 [3]

George20vt
23/08/2010, 12:12
Ρουμανία ξανά...

207448

George20vt
23/08/2010, 12:13
...και οικολογικά μέσα μεταφοράς.

207449

George20vt
23/08/2010, 12:15
Μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς, μέσα κι έξω από τις πόλεις.

207450

George20vt
23/08/2010, 12:15
...και πέρασμα στη Βουλγαρία :)

207451

George20vt
23/08/2010, 12:16
Ρούσσε, Βουλγαρία.

207452

George20vt
23/08/2010, 12:18
Κατόπιν Pleven, Sofia και διανυκτέρευση καμιά 60αριά χλμ πριν τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα.

Η διαδρομή αλλού όμορφη και αλλού βαρετή. Ατέλειωτες ευθείες και σκηνικό που μου θύμιζε έντονα κεντρική Μακεδονία.

207453

George20vt
23/08/2010, 12:18
Ενδιαφέρον το κομμάτι από Ziatna Panega έως Σόφια, με το υψόμετρο να ανεβαίνει αρκετά και το δρόμο να θυμίζει αρκετά Εγνατία, λίγο στο πιο κακοσυντηρημένο.

Τα χιλιόμετρα φεύγουν εύκολα σε σχέση με Ουκρανία, με βρίσκει σούρουπο στη Σόφια και βράδυ κάπου κοντά στο Σαντάνσκι, όπου και βρίσκω ένα δωμάτιο καμιά 50αριά χιλιόμετρα πριν τον Προμαχώνα.

Η φωτό από τις ατέλειωτες ευθείες πριν το Πλέβεν.

207455

George20vt
23/08/2010, 12:20
Βουλγαρία

207456

George20vt
23/08/2010, 12:21
...και ξανά

:)

207457

George20vt
23/08/2010, 12:22
Την επόμενη μέρα την περίμενα πως και πως, ήμουν πλέον εξαντλημένος και ήθελα να πατήσω το πόδι μου Ελλάδα. Γέμισα με καύσιμα λίγο πριν τα σύνορα και πρωί πρωί βρίσκομαι στον Προμαχώνα. Ήταν Σάββατο και μου έκανε εντύπωση πόσα αυτοκίνητα με Ελληνικές πινακίδες περνούσαν τα σύνορα προς Βουλγαρία.

Τα περισσότερα καταστήματα άλλωστε στο δρόμο είχαν ταμπέλες στα Ελληνικά και δε δυσκολεύτηκα να καταλάβω το σκοπό της μετακίνησης των περισσοτέρων. Κάπου εδώ περίμενα ότι θα τελείωνε η ταλαιπωρία και πως σε λίγες ώρες θα ήμουν στο σπίτι μου...

Κλίκ εδώ (http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=117933829991016098916.00048e7f95d3ee9fefec2&hl=el&doflg=ptk&ie=UTF8&ll=39.850721,23.444824&spn=3.904651,10.777588&z=7) για τη διαδρομή της ημέρας, στο περίπου... :(

207458

George20vt
23/08/2010, 12:25
Οι οδηγοί των βυτιοφόρων όμως είχαν άλλα σχέδια… Μαθαίνω για την απεργία και υπολογίζω πως με τα καύσιμα που έχω φτάνω περίπου Λάρισα. Σαν να μην έφταναν αυτά, το πίσω λάστιχο την είχε ακούσει κανονικά από τα πολλά κορδόνια και έχανε αέρα αργά αλλά σταθερά από παντού! Άσε που από τα μικροκοψίματα που απέκτησε στην Ουκρανία, όταν πλέον πάτησε κανονική άσφαλτο με σχετικά υψηλές ταχύτητες, άρχισαν να φεύγουν κομμάτια.

Το ταξίδι μου κράτησε περίπου 12-13 ώρες μέχρι την Αθήνα, με συνεχείς εξόδους από την εθνική για να βρώ καύσιμα αλλά και αέρα κάθε λίγο και λιγάκι. Το λάστιχο ήταν από την Κατερίνη και κάτω με τα λινά και στην Κηφισιά μου βγήκε και η αλυσίδα που είχε χαλαρώσει επικίνδυνα αλλά που δεν είχα ούτε το κουράγιο ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ...

George20vt
23/08/2010, 12:26
Έφτασα στο σπίτι αργά το βράδυ και αισθάνθηκα για πρώτη φορά ότι αυτά που έζησα τις προηγούμενες μέρες ήταν ένα όνειρο. Ένα καλό όνειρο κάποιες στιγμές και ένας εφιάλτης κάποιες άλλες.

Το σίγουρο είναι πως όχι μόνο δεν το μετάνιωσα που ξεκίνησα αυτό το ταξίδι έστω και μονάχος μου, αλλά ότι η γεύση που μου άφησε ήταν η αγαπημένη μου γλυκόπικρη. Οι στιγμές που έζησα στην Οδησσό με τους ανθρώπους του προξενείου, στους οποίους χρωστάω μεγάλο κέρασμα, είναι ανεκτίμητες.

Τα πρόσωπα που γνώρισα και που με βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές πραγματικά με σημάδεψαν σαν άνθρωπο και εύχομαι να μπορέσω να τους το ανταποδώσω κάποια μέρα με το δικό μου τρόπο. Οι δυσκολίες που προέκυψαν μπορεί να με γονάτισαν, αλλά με έμαθαν να ξανασηκώνομαι και να αισθάνομαι πολύ καλά που τελικά μπόρεσα να ανταπεξέλθω.

Οι εμπειρίες και οι εικόνες που κουβαλάω από αυτή μου την περιπέτεια κάθε άλλο παρά «τουριστικές» είναι και κατόρθωσαν να μου ενισχύσουν το χαμόγελο και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου.

Ντασβιντάνια κύριοι, και εις άλλα με υγεία! :) :) :)

jimmis5
23/08/2010, 12:40
:a19: :a19: :a19: :a18: :a18: :a18: :a10:
Τι να πω απο κουραγιο σπας κοκκαλα να σε καλα και ελπιζω τα επομενα ταξιδια να εχουν δυνατες εμπειριες αλλα οχι περιπετειες οπως αυτο.Ρε συ φωτογραφος εισαι η επειδη δεν ειχες φραγκο εκανες τον φωτογραφο.Πραγματικα πανεμορφες φωτο:beer: :beer: :wave2:

J.T.R
23/08/2010, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από George20vt
Περίπου 1 ώρα μετά είμαι στην Braila και ψάχνω για ξενοδοχείο. Ήταν περασμένες 3 και μπήκα στο πρώτο που βρήκα. Πηγαίνω στον receptionist και τον ρωτώ «Do you speak any English?»

Με κοιτάζει περίεργα ο τύπος και μου απαντά με φυσικότητα «Of course I do, how can I help you?» Σταυροκοπήθηκα που μπορούσα επιτέλους να συνεννοηθώ με ξενοδόχο μετά από τόσες μέρες, κατάλαβε όταν του είπα από πού έρχομαι την βαθειά ανάσα που πήρα και με τακτοποίησε σε ένα δωμάτιο.

Με τη Ρουμανία έχω ανοικτούς λογαριασμούς, έχω δώσει υπόσχεση επιστροφής με την πρώτη ευκαιρία και αφορμή. Είδα ελάχιστα πράγματα αλλά μου άνοιξαν τη διάθεση να την επισκευθώ σ
το μέλλον Ετσι ταξιδιωτη!:) Και πολυ ζωντανες εικονες.
Μπραβο!:) :) :)

fz6man
23/08/2010, 13:07
φιλε respect.. τρομερη εμπειρία στο επομενο σου ταξιδι στειλε pm :D παιζω και λιγη κιθαρα να βγαζουμε τα προς το ζήν! :rotflmao:

guzzistas
23/08/2010, 13:10
Γιώργος, Γιώργος, ολε ολε ολε!!!

:beer: :beer: :beer: :beer:

powerphot
23/08/2010, 13:23
Μπράβο για το ταξίδι σου, την ψυχραιμία σου, το θάρρος σου, και φυσικά την απ' αρχή μέριμνα σου για το πως θα μας μεταφέρεις εδώ όλο σου το ταξίδι, όποια και να ήταν τελικά η κατάληξή του.
Και φυσικά κι ένα μεγάλο μπράβο για τις φωτογραφίες που ήταν όλες ένα συμπλήρωμα των κειμένων που μας έγραψες, τα οποία είμαι σίγουρος είχες ήδη σχηματίσει στο μυαλό κατά την διάρκεια της "περιπέτειάς" σου.
Σου εύχομαι το επόμενο να είναι σύντομα με ολοκληρωμένους στόχους, και με καλύτερη..."μπανάνα". :lol:

Ευχαριστούμε. :wave2:

atlas900
23/08/2010, 15:07
να δωσω και εγω τα ευσημα στο Γιωργο για τις περιπετειες του
(και συγχαρητηρια που καταφερε και το τελειωσε σημερα δουλευε σε 2 P/C στο ενα εκανε δουλεια στο γραφειο και στο αλλο εγγραφε)

:eyepop: :eyepop: :dizzy: :dizzy: :dizzy:

το φωτογραφικο υλικο ειναι πολυ εντυπωσιακο

ΜΠΡΑΒΩ :beer: :beer: :beer: :beer:

filipp0s
23/08/2010, 15:18
Φιλε μπραβο και respekt για ολα! Κι ευχομαι στα επομενα λιγοτερες αναποδιες!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Gandalf dr685sm
23/08/2010, 15:41
σκέτη περιπέτεια... είναι όμως και εκείνο που σου μένει στο τέλος όταν όλα έχουν πάει σχετικά καλά!

Gandalf

harris_x
23/08/2010, 15:52
Γιώργο ευχαριστούμε, να ‘σαι καλά να μοιραστείς μαζί μας και τα επόμενα (και χωρίς αναποδιές)!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

FZMAN
23/08/2010, 16:16
Γιώργο πραγματικά απίστευτη εμπειρία που εύχομαι να μην τύχει ποτέ σε κανένα.
:a012: :a012: :a012:
Σου εύχομαι πάντα να έχεις καλά ταξίδια.

magelanos
23/08/2010, 16:51
Απλα πολλα :a19: :a19: :a19: φιλε μου. Να εισαι καλα και παντα τετοια χωρις τρεχαματα.. Περνουμε κουραγιο κ'εμεις απο τετοια ομορφα ταξιδια..:beer: :beer:

blackbusa
23/08/2010, 18:28
ΖΟΥΠΕΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ....

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

PanVas
24/08/2010, 02:50
Γιώργο τα συχαρίκια μου και από μένα.

Είμαι βέβαιος ότι η ατυχία σου όχι μόνο δεν θα σε αποθαρρύνει για εξορμήσεις στο εξωτερικό με την μηχανή σου, αλλά αντίθετα θα σε πεισμώσει πιο πολύ και θα σε πωρώσει...
Υποθέτω ήδη θα έχεις βγάλει χάρτες έξω και θα κανονίζεις τον επόμενο προορισμό.

Όμορφες φωτογραφίες και μελετημένες, μας πέρασες την αίσθηση ότι να είχες μπόλικο χρόνο στην διάθεσή σου.

Παρ' όλ' αυτά, μιας και το μοτό .γρ έχει αρχίσει να γίνεται σχολείο και πανελλαδικό πρότυπο για ταξιδιωτικές ανησυχίες, ίσως θα έπρεπε να σταθούμε άλλη μια φορά στον σχεδιασμό.
Δεν έχω να παρατηρήσω κάτι ή να σε διορθώσω. Άλλωστε και ποιος είμαι εγώ, που όλα μου τα ταξίδια φλερτάρουν με την αποτυχία λόγο κακού σχεδιασμού.

Ήσουν άτυχος και στάθηκες αντάξιος των περιστάσεων. Μπράβο σου.

Δεν μπορώ να παραλείψω όμως και να υπενθυμίσω ότι ο κάθε προορισμός έχει τις δυσκολίες του. Καλό θα είναι σε τέτοιους προορισμούς να υπάρχει παρέα.
Εικοσάχρονοί που έχουν μαζέψει δεκάρα δεκάρα με ιδρώτα και στερήσεις τα χρήματα για το πολυπόθητο ταξίδι, διαβάζοντας πόσο όμορφα, εξωτικά και διαφορετικά είναι η ανατολική Ευρώπη αποφασίζουν να κινηθούν προς εκείνα τα μέρη.
Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα παιδιά...
Τα έχω πει και τα έχω γράψει. Δεν κινδυνεύεις, δεν υπάρχει λόγος για ιδιαίτερη ανησυχία σε όλα αυτά τα μέρη, αλλά αν γίνει κάτι τα πράγματα είναι δύσκολα...

If you go down, you go down hard...

Και για να έχουν και ένα νόημα όλες οι παραπάνω αρλούμπες, ας δούμε τι διαφορετικό θα μπορούσε να είχε κάνει ο Γιώργος.

Ακούω προτάσεις.

Προσωπικά πιστεύω τίποτα.
Έχω προσωπικό βίτσιο και κουβαλάω όλα μου τα χρήματα και χαρτιά πάντα πάνω μου. Ποτέ μου δεν χρησιμοποίησα τσαντάκι μέσης. Μία φορά που το έκανα, βράχηκε η κάμερά μου που ήταν μέσα και κάηκε η οθόνη. Το θεωρώ μπελά και μία παραπάνω έννοια.
Ακούω λοιπόν προτάσεις.

Ίσως και να υπήρχε κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν ξεκινάς για ένα τέτοιο ταξίδι να είσαι έτοιμος να δεχτείς τα πάντα. Ακόμα και να γυρίσεις χωρίς την μηχανή σου πίσω.

Γιώργο να σου πω και πάλι ότι το ευχαριστήθηκα το ταξιδιωτικό σου και συγκινήθηκα όταν είδα ότι πέρασες δρόμους που είχαμε περάσει πέρυσι στο ταξίδι μας προς τα κει. Ελπίζω να σε βοήθησε έστω και στο ελάχιστο η δική μας εμπειρία για την επίτευξη του ταξιδιού σου.

Άντε και στο επόμενο με περισσότερα χαμόγελα και ρακιές!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

vagelis78
24/08/2010, 03:52
Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ και απο εμενα φιλε μου.:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

George20vt
24/08/2010, 04:24
Παιδιά ευχαριστώ για τις ευχές σας, να είστε καλά. :beer:

Λίγα σχόλια πάνω στα δικά σας:

Μπράβο για το ταξίδι σου, την ψυχραιμία σου, το θάρρος σου, και φυσικά την απ' αρχή μέριμνα σου για το πως θα μας μεταφέρεις εδώ όλο σου το ταξίδι, όποια και να ήταν τελικά η κατάληξή του.
Και φυσικά κι ένα μεγάλο μπράβο για τις φωτογραφίες που ήταν όλες ένα συμπλήρωμα των κειμένων που μας έγραψες, τα οποία είμαι σίγουρος είχες ήδη σχηματίσει στο μυαλό κατά την διάρκεια της "περιπέτειάς" σου.

Σ'ευχαριστώ πολύ! Να διευκρινήσω μόνο πως οι φωτογραφίες μου δεν ειναι συμπλήρωμα των κειμένων, αλλά τα κείμενα είναι συμπλήρωμα των φωτογραφιών :)

Στην ουσία είναι αποτέλεσμα ενός απογεύματος χαλάρωσης λίγες μέρες μετά την επιστροφή μου. Βλέποντας τα πιτσιρίκια μου να παίζουν αμέριμνα, σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να αποτυπώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματα όσο είναι ακόμη νωπά, πρίν φθαρούν από την επιστροφή μου σε μία άλλη σφαίρα ζωής.

Η μοναδική περίπτωση που σχημάτισα κάποια σκέψη σε "κείμενο" στο μυαλό μου ή σε χαρτί, ήταν κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας όπου και έπρεπε κάπως να περάσω την ώρα μου :D

Γιώργο τα συχαρίκια μου και από μένα.

Είμαι βέβαιος ότι η ατυχία σου όχι μόνο δεν θα σε αποθαρρύνει για εξορμήσεις στο εξωτερικό με την μηχανή σου, αλλά αντίθετα θα σε πεισμώσει πιο πολύ και θα σε πωρώσει...
Υποθέτω ήδη θα έχεις βγάλει χάρτες έξω και θα κανονίζεις τον επόμενο προορισμό.

Ευχαριστώ πολύ :)

Η αλήθεια είναι ότι ο επόμενος προορισμός είναι ήδη στο μυαλό μου, πρίν καν τελειώσει το συγκεκριμένο ταξίδι. Είμαι σοβαρά γιατρέ; :D

Όμορφες φωτογραφίες και μελετημένες, μας πέρασες την αίσθηση ότι να είχες μπόλικο χρόνο στην διάθεσή σου.

Μπα, αντιθέτως... Άφθονο χρόνο είχα μόνο στην Οδησσό, μιας και ήμουν θέλοντας και μη πάνω από 2 μέρες στο περίμενε.
Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες είτε πάνω στη μηχανή, είτε σε κάποια στάση για λίγο νερό. Εξαίρεση, οι φωτογραφίες στη Σεβαστούπολη, όπου έλιωσα τις σόλες μου στο περπάτημα.

Δεν μπορώ να παραλείψω όμως και να υπενθυμίσω ότι ο κάθε προορισμός έχει τις δυσκολίες του. Καλό θα είναι σε τέτοιους προορισμούς να υπάρχει παρέα.
Εικοσάχρονοί που έχουν μαζέψει δεκάρα δεκάρα με ιδρώτα και στερήσεις τα χρήματα για το πολυπόθητο ταξίδι, διαβάζοντας πόσο όμορφα, εξωτικά και διαφορετικά είναι η ανατολική Ευρώπη αποφασίζουν να κινηθούν προς εκείνα τα μέρη.
Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα παιδιά...
Τα έχω πει και τα έχω γράψει. Δεν κινδυνεύεις, δεν υπάρχει λόγος για ιδιαίτερη ανησυχία σε όλα αυτά τα μέρη, αλλά αν γίνει κάτι τα πράγματα είναι δύσκολα...

If you go down, you go down hard...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είχα πάντως πλήρη συναίσθηση του που πηγαίνω. Πες το βίτσιο, πες το παραξενιά, πιστεύω πως αν δε μελετήσεις τον προορισμό είναι πιο δύσκολο αν τον κατακτήσεις.

Δε μιλάω φυσικά για μελέτη Wikipedia, αν και χρήσιμη είναι και αυτή. Είχα μιλήσει με ανθρώπους που ζούσαν εκεί και επαναπατρίστηκαν, έμαθα για τις ανησυχίες τους και αντιλήφθηκα το νόστο τους για τα μέρη που μεγάλωσαν.

Το να ξεκινήσω μόνος μου για αυτό το ταξίδι, δεν το έκανα αποκλειστικά από "άποψη", ούτε και είμαι πια 20χρονος που ψάχνει την ταυτότητά του σε cult περιπλανήσεις. Όσο περνούν τα χρόνια, οι μοτο-παρέες μου όλο και λιγοστεύουν. Άλλος σε ταξίδι για δουλειά, άλλος φρεσκοπαντρεμένος, άλλος παντοφλοχτυπημένος... δεν ξεκινά κανείς εύκολα για ένα τέτοιο προορισμό. Έτσι και εγώ επιστράτευσα όλο μου το πείσμα και έβαλα στοίχημα πως θα τα καταφέρω. Παρ'όλη την αναποδιά, δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Αντιθέτως, ό,τι βίωσα το θεωρώ εμπειρία ζωής.

Ίσως και να υπήρχε κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν ξεκινάς για ένα τέτοιο ταξίδι να είσαι έτοιμος να δεχτείς τα πάντα. Ακόμα και να γυρίσεις χωρίς την μηχανή σου πίσω.

Το να γυρίσω εγώ με αεροπλάνο και η μηχανή με φορτηγό, το είχα σαν back up plan σε περίπτωση σοβαρής βλάβης ή ατυχήματος με ευτυχή κατάληξη. Είχα ακόμη και τηλέφωνα διεθνών μεταφορικών σε 2-3 κομβικά σημεία μαζί μου. Το να τη χαιρετήσω δια παντός, το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά σαν πιθανότητα πολύ μεγαλύτερη εντός των συνόρων μας παρά εκτός. Όπως και να'χει, σε κάθε ταξίδι πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς τα πάντα, πόσο μάλλον σε κάποιο σαν αυτό. :)

alexxxcbr
24/08/2010, 04:56
Ωραιος και αντε και στα επομενα.

emix24
24/08/2010, 05:17
Τι να πω;
Μεγαλη ατυχια σου ετυχε, σου χαλασε το ταξιδι, αλλα κερδισες αλλα πραγματα τελικα.

Ολα εχουν την χαρη τους. Βεβαια, το να τα λεμε εμεις που ειμασταν εξω απο το χορο ειναι αλλο.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν σταματαμε να ταξιδευουμε, οσες δυσκολιες και να συναντησουμε.

Και οσο αναφορα για το τσαντακι με τα χρηματα, θα συμφωνησω και γω οτι δεν πρεπει να υπαρχει.

Ολα τα σημαντικα πραγματα (ταυτοτητα, διαβατηριο, χρηματα, κλειδια) πρεπει να ειναι πανω μας. Σ εσωτερικη θηκη μπουφαν ή στις τσεπες. Αν ειναι δυνατον και μεσα στο σωβρακο μας!!!

Συγχαρητηρια παντως και συνεχισε να ταξιδευεις.

George20vt
24/08/2010, 05:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από emix24

Ολα εχουν την χαρη τους. Βεβαια, το να τα λεμε εμεις που ειμασταν εξω απο το χορο ειναι αλλο.

Πράγματι, έτσι είναι... όλα έχουν τη χάρη τους. Το ίδιο λέω και εγώ, μέσα απο το χορό :)
Κάθε εμπόδιο για καλό, σίγουρα αισθάνομαι πολύ πλουσιότερος σαν ταξιδιώτης μέσα από αυτή την "περιπέτεια".
Μακάρι να μπορούσε να πεί το ίδιο και η τσέπη μου μόνο :rotflmao:

Πάντως, σοβαρά τώρα, το ταξίδι τελικά δε μου το χάλασε, απλά το άλλαξε.
Αυτή είναι η αίσθηση που μου έχει μείνει :beer:

QSpec
24/08/2010, 05:31
Γιώργο ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας το καταπληκτικό σου ταξίδι. Χαίρομαι που τελικά οι δυσκολίες που συνάντησες σου άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση και όχι απλά πικρή. Έυχομαι η γεύση που θα σου μείνει μετά τον επόμενο προορισμό που έχεις στο μυαλό σου να είναι αυτή που ελπίζεις.

Καταπληκτικές φωτογραφίες, πρέπει κι εγώ να μάθω να οδηγάω με DSLR στο χέρι. :wacko:

Όσο για το ερώτημα του Παναγιώτη σχετικά με το τι θα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικό θα συμφωνήσω με τον ίδιο. Τίποτα. Δεν ήταν θέμα κακού σχεδιασμού, απλά μια ατυχία η οποία θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και όλοι το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όταν ταξιδεύουμε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν ξεκινάς για ένα τέτοιο ταξίδι να είσαι έτοιμος να δεχτείς τα πάντα. Ακόμα και να γυρίσεις χωρίς την μηχανή σου πίσω.

Πολύ σωστό αυτό. Αν είσαι έτοιμος για τέτοιο ενδεχόμενο μετά την παγωμάρα της αναποδιάς έχεις την ψυχραιμία για σωστές κινήσεις σχετικά με την προσωπική σου ασφάλεια. Ελπίζω βέβαια να μην χρειαστεί κανείς να το ζήσει.

Προσωπικά πιστεύω, και μας το έδειξες κι εσύ, οτι η λύση μπορεί να βρεθεί. Ίσως όχι εύκολα, αλλά θα βρεθεί. Λίγη πίστη στην, όλο και λιγότερη, "ανθρωπιά" και η βοήθεια θα έρθει.

Και πάλι ευχαριστώ για τις πληροφορίες για ένα μέρος του κόσμου που με ενδιαφέρει πολυ να επισκεφτώ και που με έπεισες να πάρω μαζί μου κιτ επισκευής ελαστικού στο επόμενο ταξίδι. :p

Καλούς δρόμους!

ΥΓ: Σχετικά για αυτό που λες για την μοτοπαρέα σου, στο παρόν φόρουμ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τα ίδια μυαλά με τα δικά σου. Μπορείς πάντα να ρωτάς. Φέτος υπάρχουν ήδη 2 ταξιδιωτικά με ανθρώπους που γνωρίστηκαν μέσω του forum για το ταξίδι. Δεν κατακρίνω το γεγονός οτι πήγες μόνος σου, κι εγώ μάλλον έτσι θα το έκανα ή με άτομα με την ίδια αντίληψη με εμένα περί ταξιδιών, αλλά αν θες παρέα υπάρχει και το moto.gr.

:wave2:

LOUKILOUK
24/08/2010, 05:53
Μπράβο και για το ταξίδι και για την περιγραφή και για τις φωτό αλλά πάνω από όλα ΜΠΡΑΒΟ για το κουράγιο, την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που έδειξες την κακή (πολύ κακή όμως...) στιγμή. Η ψυχική δύναμη είναι απαραίτητη σε τέτοια μοναχικά ταξίδια και εσύ στάθηκες όρθιος παρά την ατυχία...
Σοφότερος, δυνατότερος, εμπειρότερος και με μεγαλύτερη όρεξη για ταξίδια από εδώ και πέρα ελπίζω μόνο να σταθείς και λίγο τυχερότερος από εδώ και πέρα...στο χρωστάει νομίζω... :winka:
Να σαι πάντα καλά φίλος:beer: :wave2:

George20vt
24/08/2010, 06:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
[...] ή με άτομα με την ίδια αντίληψη με εμένα περί ταξιδιών...

Εδώ είναι όλο το ζουμί :)

Την παρέα πάντως σαφώς και δεν τη σνομπάρω, ίσως απλά να είμαι λίγο γεροπαράξενος :D

Σ'ευχαριστώ πολύ :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
[...] ελπίζω μόνο να σταθείς και λίγο τυχερότερος από εδώ και πέρα...

Αυτή είναι μια πολύ καλή ευχή! :)

Νά'σαι καλά :beer:

Cpt. Haddock
24/08/2010, 06:05
Eπαναλαμβάνω αυτό που είπα και σε άλλο θρεντ: Κατακόρυφη άνοδος των ταξιδιωτικών φέτος, τόσο σε προορισμους, όσο και σε περιγραφές/φωτό.

Να βοηθούσε και η δομή του φόρουμ για καλύτερη παρουσίαση...

Πολλά μπράβο για την επιλογή, την περιγραφή, τις φωτό, την αντιμετώπιση και σ' ευχαριστούμε για το ποστάρισμα

Πάντα τέτοια με λιγότερα στραβα :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Προσυπογράφω αυτά που είπε ο PanVas, ειδικα στο θέμα της προετοιμασίας αλλα και της παρέας. Καλό ειναι να υπάρχει και δεύτερος, ειδικα σε "περίεργους" προορισμους.

Σε οτι αφορά τηην προετοιμασία, παντα κατι μπορεί να πάει στραβα, πχ ο roadspirit κι εγω ετοιμαζόμασταν κανενα δίμηνο για πανω και τελικά είχαμε ψιλοελλείψεις στον εξοπλισμο μας.

Τεσπα, του χρόνου καλυτερα

:beer: :beer: :beer:

George20vt
24/08/2010, 06:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Προσυπογράφω αυτά που είπε ο PanVas, ειδικα στο θέμα της προετοιμασίας αλλα και της παρέας. Καλό ειναι να υπάρχει και δεύτερος, ειδικα σε "περίεργους" προορισμους.

Το μη χείρον, βέλτιστον.

...κι ο Nagel, άλλωστε, μονάχος ξεπροβόδιζε :wave2:

Σ'ευχαριστώ πολύ :beer:

PortisHead
24/08/2010, 06:21
Τα λογια ειναι περιττα και για το κουραγιο σου και για το θαρρος σου.

:beer:

Μιας και μου εκανε ομως μεγαλη εντυπωση ,ευχομαι να μην ξεχασες την κοπελια , που σου εδωσε τα 5 δολλαρια εκει που ειχες μεινει ρεστος και αβοήθητος.
Φανταζομαι να εχεις στοιχεια και διευθυνσεις και να τα στειλεις πίσω , εις το τριπλασιο.

George20vt
24/08/2010, 06:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Μιας και μου εκανε ομως μεγαλη εντυπωση ,ευχομαι να μην ξεχασες την κοπελια , που σου εδωσε τα 5 δολλαρια εκει που ειχες μεινει ρεστος και αβοήθητος.
Φανταζομαι να εχεις στοιχεια και διευθυνσεις και να τα στειλεις πίσω , εις το τριπλασιο.

Σ'ευχαριστώ :beer:

Τα χρήματα της τα επέστρεψα αμέσως μόλις πήρα στα χέρια μου το ποσό που μου έστειλαν από Αθήνα με western union.

Τα στοιχεία της, τα ζήτησα από το ξενοδοχείο και της έχω ήδη στείλει ένα δωράκι με πολλές ευχαριστίες.

Εκκρεμεί το τσίπουρο που έταξα στο προξενείο, μάλλον θα πάρουν κατευθείαν της νέας εσοδείας :winka:

ανωνυμος
24/08/2010, 07:06
φιλε μου ολο εικονες το ταξιδιωτικο σου...
ειχα παει και γω σεβαστουπολη καποτε και θυμαμαι εναν γερακο να με σταματα και να μου μιλα με νοηματα για την ιστορια της πολης...τους γερμανους,τη μπαλακλαβα...
σε μια εκκλησια της πολης μια μπαμπουσκα μας εκανε περιηγηση λεγοντας μας ενα σωρο πραγματα στα ρωσικα,με εμενα να κανω το μεταφραστη στους φιλους μου.Χωρις να ξερω ρωσικα ομως..Η γλωσσα των νοηματων,του προσωπου και οι λατινικες/ελληνικεσ ριζες μερικων λεξεων ομως συμπληρωνουν τα κενα...
Εφαγα τα νυχια μου μεχρι να δω τι εγινε με τα χαρτια σου...
Να σαι καλα και συντομα ρουμανια ;)

vassilis79
24/08/2010, 07:24
Πολυ ομορφη η παρουσιαση του ταξιδιου σου . Ομορφα μερη και αναποδιες που απλα θα τις θυμασαι σαν αναμνηση .
Παντα τετοια . Καλα ταξιδια .
:wave2: :wave2: :wave2:

STOYBI
24/08/2010, 07:31
Εκει που εχασες τα χαρτια σου......

Το επαθα και εγω το εγκεφαλικο..... :uplate:

Μπραβο φιλε...!!!! :a19:

Uriah Heep
24/08/2010, 17:32
Πάντως, σοβαρά τώρα, το ταξίδι τελικά δε μου το χάλασε, απλά το άλλαξε.

Αυτή είναι η κουβέντα "κλειδί" του ταξιδιωτικού!

Διότι, η ταξιδιωτική πραγματικότητα είναι ένα τελείως ιδιαίτερο πράγμα! Το θέμα είναι αν δέχεσαι ότι υπάρχει …πραγματικότητα, πως την βλέπεις και τέλος αν ανέχεσαι την πραγματικότητα που συνήθως όταν την αγνοείς σου έρχεται δυσάρεστη...

Όσον αφορά τις γοητευτικώς άχρηστες και αχρήστως γοητευτικές θεωρίες περί τέλειας προετοιμασίας, παρέας κλπ κλπ, νομίζω ότι έχουν να κάνουν με την διαφορετική ταξιδιωτική όραση του καθενός και τίποτα παραπάνω...

Ένα πραγματικά όμορφο ταξιδιωτικό, σεμνό, με ψυχή και με πολύ καλά ...ελληνικά!

Καλούς δρόμους στα ταξίδια σου!

ΚΟΜΠΙΝΙΕΡΗΣ
24/08/2010, 19:47
τι λες τωρα εσυ εζησες τα παντα και επεζησες για να μας τα πεις. αυτο που μενει απο τα μοναχικα ταξιδια ειναι εχεις γινει ενα με τον εαυτο σου κ εισαι ικανος για ολα. Ταξιδεψτε κανει καλο μη περιμενουμε παντα καποιον για να φυγουμε μπορει να μη ρθει ποτε.

George20vt
25/08/2010, 01:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Όσον αφορά τις γοητευτικώς άχρηστες και αχρήστως γοητευτικές θεωρίες περί τέλειας προετοιμασίας, παρέας κλπ κλπ, νομίζω ότι έχουν να κάνουν με την διαφορετική ταξιδιωτική όραση του καθενός και τίποτα παραπάνω...

Ένα πραγματικά όμορφο ταξιδιωτικό, σεμνό, με ψυχή και με πολύ καλά ...ελληνικά!

Καλούς δρόμους στα ταξίδια σου!

Παραφράζοντας λίγο τη γνωστή ατάκα, ευτυχώς που οι απόψεις περί ταξιδιωτικής όρασης είναι σαν τις απολήξεις του παχέως εντέρου, ο καθένας έχει από μία!

Σ'ευχαριστώ πολύ.

:beer: :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΟΜΠΙΝΙΕΡΗΣ
αυτο που μενει απο τα μοναχικα ταξιδια ειναι εχεις γινει ενα με τον εαυτο σου κ εισαι ικανος για ολα. Ταξιδεψτε κανει καλο μη περιμενουμε παντα καποιον για να φυγουμε μπορει να μη ρθει ποτε.

:wave2: :beer:

makis206
25/08/2010, 02:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Αυτή είναι η κουβέντα "κλειδί" του ταξιδιωτικού!
Διότι, η ταξιδιωτική πραγματικότητα είναι ένα τελείως ιδιαίτερο πράγμα! Το θέμα είναι αν δέχεσαι ότι υπάρχει …πραγματικότητα, πως την βλέπεις και τέλος αν ανέχεσαι την πραγματικότητα που συνήθως όταν την αγνοείς σου έρχεται δυσάρεστη...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτό! Πιστεύω μάλιστα ότι όταν στο τέλος μένει στην ψυχή μόνο η γλυκιά γεύση από την αλλαγή των σχεδίων, αυτό είναι ένα ακόμα κερασάκι στην "τούρτα" που έχει τη μορφή ταξιδιωτικού και γίνεται εμπειρία ζωής..!

Γιώργο ευχαριστούμε, μας ταξίδεψες μοναδικά!

CIRUS
25/08/2010, 02:27
:a19: :a19: :a19: :a18: :a18: :a18: τι να προτοπώ:

μαγευτικό ταξιδιωτικό, υπέροχες φωτογραφίες και υπέροχη ιστορία για μας, βιώματα για σένα

να σαι καλά και ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία μαζί μας:beer: :beer: :beer:

vagtav
25/08/2010, 04:29
:beer: :beer:

DJ316
26/08/2010, 05:06
Ίσως το πιο αγωνιώδες ταξιδιωτικό που έχω διαβάσει εδώ μέσα...

«όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά»

ή όπως είπε και ο merphy, "Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά , θα πάει"

Μπράβο και πάλι μπράβο Γιώργο

ΥΓ: BTW έφτασα και εγώ μέχρι Οδησσό φέτος (γύρισα πριν καμιά βδομάδα έτσι το ταξιδιωτικό θα μου πάρει λίγο καιρό), διασχίζοντας όλη -σχεδόν- την Ρουμανία. Όπως ανέφερες η Ρουμανία αξίζει και με το παραπάνω. Είναι από τις πιο όμορφες χώρες που έχω επισκεφτεί. Έχω αφήσει κάτι ψιλά να δω ακόμα εκεί και σίγουρα θα με ξαναβγάλει ο δρόμος ;)

reinmeister
26/08/2010, 05:08
πολυ ιδιαιτερη παρουσιαση...:beer: :beer: :beer:

παντα τετοια...

τσιμπα κι αυτο που κολλαει στον τιτλο σου...:D

http://www.youtube.com/watch?v=DL4FKLn4-Ic

SF
26/08/2010, 06:26
Just :a19: & :a18:
και ευχαριστίες για το κείμενο και ακόμα περισσότερο για τις φωτογραφίες...

(Ay Petri, αν ήταν η κορυφή είδες πιθανότατα το Ay Petri Observatory, όχι ραντάρ :) )

MikeG
27/08/2010, 12:20
RESPECT.
Keep on traveling θα έλεγα εγώ & η όλη εμπειρία που πέρασες είναι νομίζω αρκετά δυνατή, ώστε να σε κάνει να σκέφτεσαι πια λίγο αλλιώς & να θελήσεις να ξαναπάς ταξίδια με υψηλό "ρίσκο" (ας μου επιτραπεί η έκφραση).

Πάντα υγιής!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

George20vt
29/08/2010, 07:15
Σας ευχαριστώ όλους πολύ παιδιά, να είστε καλά :beer:

Από τα παρελειπόμενα, κατά το 5ωρο που προσπαθούσαν να με μαδήσουν από ό,τι δολλάρια είχα πάνω μου βγαίνοντας από Ουκρανία στο Ρένι, γνώρισα κάτι Αγγλόφωνα τυπάκια που ταξίδευαν αντίστροφα. Εγώ προσπαθούσα να μπώ Μολδαβία και αυτοί Ουκρανία. Οι Ουκρανοί τελωνειακοί έκαναν την ίδια ακριβώς φασαρία και σε αυτούς, είχαν λέει δυσανάγνωστο αριθμό πλαισίου... Μου τράβηξε την προσοχή το όχημά τους και έτσι πιάσαμε κουβέντα, μιας και τα παιδιά ταξίδευαν με ένα ασθενοφόρο :eyepop:

Το είχαν αγοράσει από Ιρλανδία και σκόπευαν να το δωρίσουν στον τελικό τους προορισμό, στη Μογγολία! Παρακολουθούσα το blog τους κατα διαστήματα και απ'ότι είδα τελικά τα κατάφεραν :)

Περισσότερα για τη δική τους περιπέτεια στον παρακάτω σύνδεσμο

http://mongolia.charityrallies.org/haerenga

207893

DJ316
30/08/2010, 08:04
Γιώργο στα ίδια σύνορα μας κάναν νούμερα για τις πινακίδες (0123 στην άδεια 123 στην πινακίδα) αλλά καταφέραμε να ξεμπερδέψουμε χωρίς να σκάσουμε μπαξίσι. Τελικά είναι στον υπάλληλο που θα σου κάτσει...

Και μία παρατήρηση αν μου επιτρέπετε....

Όταν κανείς ταξιδεύει μόνος καλύτερα να "κρύβει" στην μοτοσυκλέτα του κάποιο σεβαστό ποσό, για να μπορεί να τα βγάλει πέρα αν κάτι πάει στραβά. Αν ταξιδεύει με παρέα πάντα μπορούν να τον καλύψουν οι άλλοι, αλλά μόνος υπάρχει πάντα ένα ρίσκο.
Επίσης καλό θα είναι να έχει μαζί του πιστά φωτοαντίγραφα διαβατηρίου, ταυτότητας κτλπ. Ίσως του λύσουν τα χέρια. Ίσως πάλι να μην κάνουν δουλειά αλλά μια φωτοτυπία και μια επίσκεψη στο ΚΕΠ δεν είναι κόπος.

Τέλος παρατήρησης ;)

GAS NICK
31/08/2010, 13:26
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ:eyepop:
κολησα στην οθονη κανονικα:dizzy:
αντε :beer: στα επομενα χωρις πολλα απροοπτα:wave2:

J.T.R
31/08/2010, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από DJ316
Ίσως το πιο αγωνιώδες ταξιδιωτικό που έχω διαβάσει εδώ μέσα...

ή όπως είπε και ο merphy, "Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά , θα πάει"

Μπράβο και πάλι μπράβο Γιώργο

ΥΓ: BTW έφτασα και εγώ μέχρι Οδησσό φέτος (γύρισα πριν καμιά βδομάδα έτσι το ταξιδιωτικό θα μου πάρει λίγο καιρό), διασχίζοντας όλη -σχεδόν- την Ρουμανία. Όπως ανέφερες η Ρουμανία αξίζει και με το παραπάνω. Είναι από τις πιο όμορφες χώρες που έχω επισκεφτεί. Έχω αφήσει κάτι ψιλά να δω ακόμα εκεί και σίγουρα θα με ξαναβγάλει ο δρόμος ;) :) :) :)

bi-eme-vu
06/09/2010, 20:13
πωωωωωω ρε μαγκα Γιωργαρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και γω αγχωνομαι για ενα ψωρο-ταξιδι μεχρι το Βελγιο:dizzy: :dizzy: :dizzy:
ναι σαι παντα καλα και παντα με νεους προορισμους στο προγραμμα γιατι ο χειμωνας χωρις σχεδια και google maps ειναι ζορικος
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
αληθεια, καταπληκτικες φωτογραφιες!!! τι μηχανη χρησιμοποιεις και αν ειναι SLR ττι φακους?

George20vt
06/09/2010, 21:10
Σας ευχαριστώ πολύ όλους, παιδιά :)

Γιώργο στα ίδια σύνορα μας κάναν νούμερα για τις πινακίδες (0123 στην άδεια 123 στην πινακίδα) αλλά καταφέραμε να ξεμπερδέψουμε χωρίς να σκάσουμε μπαξίσι. Τελικά είναι στον υπάλληλο που θα σου κάτσει...

Και μία παρατήρηση αν μου επιτρέπετε....

Όταν κανείς ταξιδεύει μόνος καλύτερα να "κρύβει" στην μοτοσυκλέτα του κάποιο σεβαστό ποσό, για να μπορεί να τα βγάλει πέρα αν κάτι πάει στραβά. Αν ταξιδεύει με παρέα πάντα μπορούν να τον καλύψουν οι άλλοι, αλλά μόνος υπάρχει πάντα ένα ρίσκο.
Επίσης καλό θα είναι να έχει μαζί του πιστά φωτοαντίγραφα διαβατηρίου, ταυτότητας κτλπ. Ίσως του λύσουν τα χέρια. Ίσως πάλι να μην κάνουν δουλειά αλλά μια φωτοτυπία και μια επίσκεψη στο ΚΕΠ δεν είναι κόπος.

Τέλος παρατήρησης ;)

Δίκιο έχεις σύντεκνε, αντίγραφα ευτυχώς είχα μαζί μου, αλλά ήταν χρήσιμα μόνο στο προξενείο. Εδώ με τα χαρτιά του προξενείου και μου έκαναν μανούρα, φαντάσου με τη σφραγίδα του Ελληνικού ΚΕΠ :rolleyes:

Αρχικά δημιουργήθηκε από bi-eme-vu
πωωωωωω ρε μαγκα Γιωργαρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και γω αγχωνομαι για ενα ψωρο-ταξιδι μεχρι το Βελγιο:dizzy: :dizzy: :dizzy:
ναι σαι παντα καλα και παντα με νεους προορισμους στο προγραμμα γιατι ο χειμωνας χωρις σχεδια και google maps ειναι ζορικος
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
αληθεια, καταπληκτικες φωτογραφιες!!! τι μηχανη χρησιμοποιεις και αν ειναι SLR ττι φακους?

Ευχαριστώ. Χρησιμοποιώ μια Nikon D60, με εξοπλισμό ταξιδίου έναν Nikkor 18-55mm VR και έναν Tamron 70-300mm Di tele-macro. Στο συγκεκριμένο ταξίδι, σχεδόν παντού με πολωτικά φίλτρα (cpl) λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών φωτισμού.

Manuel650
07/09/2010, 21:45
Συγχαρητήρια Γιώργο. Ωραίο ταξίδι!:beer:

tsompanis
13/09/2010, 21:07
να σου ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου καλούς δρόμους να έχεις.
είμαι σίγουρος ότι τώρα είσαι πιο δυνατός!
ευχαριστώ για το ταξίδι:beer:

fz6man
16/09/2010, 15:37
σε συμβουλευω να παρεις και εναν 50αρι 1.8 D :D

George20vt
17/09/2010, 07:33

Να είστε καλά :)

Αρχικά δημιουργήθηκε από fz6man
σε συμβουλευω να παρεις και εναν 50αρι 1.8 D :D

Δυστυχώς δε θα έχω AF με αυτόν τον φακό (η d60 για να κρατηθεί σε χαμηλό κόστος δεν έχει το μηχανισμό AF στο σώμα αλλά στο φακό, άρα πάμε μόνο σε φακούς AF-S & AF-I)

George20vt
17/09/2010, 08:09

Παρέλαβα χθές, επιτέλους, τη νέα άδεια κυκλοφορίας προς αντικατάσταση της απωλεσθείσας.

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη ότι στη νέα άδεια γράφει πλέον 614 και όχι 0614 :rotflmao:

Άντε να δω τώρα τι θα βρούν την επόμενη φορά, μιας και απ'ότι βλέπω τα "παραπτώματα" είναι μάλλον γνωστά & συγκεκριμένα :wacko:

ARISPEED1
17/09/2010, 11:07
Eυχαριστούμε φιλαράκι !:beer: φανταστικό ταξιδιωτικό !

FJ
19/09/2010, 18:51
Για να ειμαι ειλικρινης σημερα ολοκληρωσα την αναγνωση αυτου του ταξιδιωτικου μιας και ελειπα συνεχως και εμεινα και χωρις συνδεση για αρκετο διαστημα.
Εχω να πω οτι ειπαν και οι υπολοιποι, ενα μπραβο και :a19: !

Το ταξιδι αυτο τα ειχε ολα και πιστευω οτι αν υπηρχε παρεα(πιθανον) να ειχε δημιουργηθει μεγαλυτερη αναστατωση και κακη ψυχολογια.
Με λιγα λογια θα το θυμασαι παντα και οχι κατ ΄αναγκη με θλιψη ή απογοητευση, αλλα με το αισθημα της ικανοποιησης που φερνει η υπερνικηση των δυσκολιων και η γλυκια αναμνηση του ευτυχως στο τελος γυρισα σπιτι μου καλα...
Αλλωστε οπως γραφω και στην υπογραφη μου: ``Η κούραση φεύγει, οι εικόνες όμως μένουν``...:beer:

EKEINOS
22/09/2010, 18:07
Τα εζησες ολα στο επακρο με αισιο τελος. Παντα ετσι

DJ316
01/10/2010, 12:53
Παρέλαβα χθές, επιτέλους, τη νέα άδεια κυκλοφορίας προς αντικατάσταση της απωλεσθείσας.

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη ότι στη νέα άδεια γράφει πλέον 614 και όχι 0614 :rotflmao:

Άντε να δω τώρα τι θα βρούν την επόμενη φορά, μιας και απ'ότι βλέπω τα "παραπτώματα" είναι μάλλον γνωστά & συγκεκριμένα :wacko:

Τι έγινε, ξανάλαξαν τις άδειες ή διόρθωσαν το λάθος;

Χάνω επισόδεια με δαύτους.....

tamar
02/10/2010, 13:35
Και από εμένα πολλά συγχαρητήρια για το ταξίδι σου και για τον τρόπο που αντιμετώπισες την αναποδιά που σε βρήκε. Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες και τις ουσιώδεις περιγραφές. Μιλώντας για φωτογραφίες δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω και σχολιάσω αυτές του φορτώματος του CBF σου πάνω στο καράβι. Για μένα είναι μία από τις καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες μέσα στο moto.gr. Να είσαι γερός να κάνεις το επόμενο ( στη Ρουμανία; ).

Pardalotzatziki
02/10/2010, 21:27
Γιωργο πολυ ωραιο ταξιδιωτικο...

Νομιζω το πιο αγωνιωδες που εχω διαβασει...

Σε κραταει σε ενταση...

Αντε και στο επομενο...

:wave2: :wave2:

costas81
19/10/2010, 07:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Εκει που εχασες τα χαρτια σου......

Το επαθα και εγω το εγκεφαλικο..... :uplate:

Μπραβο φιλε...!!!! :a19:

+1000 και από εμένα!!!

:a19: :a19: :a19: :a19: :a19:

costas81
19/10/2010, 07:34

Ευχαριστώ. Χρησιμοποιώ μια Nikon D60, με εξοπλισμό ταξιδίου έναν Nikkor 18-55mm VR και έναν Tamron 70-300mm Di tele-macro. Στο συγκεκριμένο ταξίδι, σχεδόν παντού με πολωτικά φίλτρα (cpl) λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών φωτισμού.

Τα χρώματα στις φωτο τα έχεις δουλέψει με κάποιο πρόγραμμα ή έτσι είναι η αρχική λήψη;;

George20vt
20/10/2010, 07:39
Να'στε όλοι καλά :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από FJ
Με λιγα λογια θα το θυμασαι παντα και οχι κατ ΄αναγκη με θλιψη ή απογοητευση, αλλα με το αισθημα της ικανοποιησης που φερνει η υπερνικηση των δυσκολιων και η γλυκια αναμνηση του ευτυχως στο τελος γυρισα σπιτι μου καλα...
Αλλωστε οπως γραφω και στην υπογραφη μου: ``Η κούραση φεύγει, οι εικόνες όμως μένουν``

Έτσι ακριβώς :)

Ο καιρός περνά με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, η κούραση του ταξιδιού δίνει τη θέση της στην κούραση της ρουτίνας και της καθημερινότητάς μας, αλλά οι εικόνες είναι πάντα εκεί και δίνουν κίνητρο για τα επόμενα :D

Τι έγινε, ξανάλαξαν τις άδειες ή διόρθωσαν το λάθος;

Χάνω επισόδεια με δαύτους.....

Στην καινούργια άδεια το format της εκτύπωσης του αριθμού κυκλοφορίας είναι 3ψήφιο και όχι 4ψήφιο με το μηδέν εμπρός :wave2:

Αρχικά δημιουργήθηκε από tamar

Μιλώντας για φωτογραφίες δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω και σχολιάσω αυτές του φορτώματος του CBF σου πάνω στο καράβι.

...ήταν στην ουσία το σημείο όπου αισθάνθηκα ότι "το ταξίδι τώρα ξεκινάει", ότι ξεχνάω αυτά που ήξερα :wave2:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Pardalotzatziki

Γιωργο πολυ ωραιο ταξιδιωτικο...

Νομιζω το πιο αγωνιωδες που εχω διαβασει...

Σε κραταει σε ενταση...

Αντε και στο επομενο...

Thank u :)

Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81

Τα χρώματα στις φωτο τα έχεις δουλέψει με κάποιο πρόγραμμα ή έτσι είναι η αρχική λήψη;;

Η μόνη επεξεργασία σε ορισμένες φωτογραφίες είναι στη φωτεινότητα-αντίθεση, όπου και όταν υπήρχε θέμα. Οι υπερφωτισμένες λήψεις αλλοιώνουν τα χρώματα

costas81
20/10/2010, 11:08
Η μόνη επεξεργασία σε ορισμένες φωτογραφίες είναι στη φωτεινότητα-αντίθεση, όπου και όταν υπήρχε θέμα. Οι υπερφωτισμένες λήψεις αλλοιώνουν τα χρώματα

Έχεις κάποιο προγραμματάκι να προτείνεις;;

George20vt
20/10/2010, 11:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Έχεις κάποιο προγραμματάκι να προτείνεις;;

Εγώ το έκανα με Photoshop, μιας και το χρησιμοποίησα για το resizing, αλλά μιλάμε για μια πολύ βασική ρύθμιση (brightness-contrast) που την έχουν όλα τα προγράμματα επεξεργασίας.

siraxanz
26/10/2010, 21:00
Πήγαινες γυρεύοντας Γιωργο ε :) ? αλλά τα κατάφερες μου φαίνεται...Μπράβο και από μένα και τνχ που το μοιράστηκες μαζί μας! :)

Vagelis Gar
20/11/2010, 16:09
‎"Άστρο του Ωρίωνα, φεγγάρι του Τοξότη,
είπαν μια άγνωστη φωτιά σ’ έχει δεσμώτη.
Που δεν τη σβήνουν χίλια κολασμένα μπάρκα,
μα στης γοργόνας το φτερό η αιώνια τσάρκα..."

Δικό σου.

J.T.R
26/01/2011, 18:18

Με τη Ρουμανία έχω ανοικτούς λογαριασμούς, έχω δώσει υπόσχεση επιστροφής με την πρώτη ευκαιρία και αφορμή. Είδα ελάχιστα πράγματα αλλά μου άνοιξαν τη διάθεση να την επισκευθώ στο μέλλον [/B]

Χμ...χμ...:wave2: :wave2:

George20vt
27/01/2011, 06:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από J.T.R
Χμ...χμ...:wave2: :wave2:

...το google maps έχει πάρει φωτιά λέμε! :D

Άντε να μυρίσει λίγο άνοιξη γιατί έχω να δώ οδικά σύνορα από τον Αύγουστο... :wave2:

relis
27/01/2011, 17:16
:a19: :a19: :a19:

spyros gsxr1000
03/02/2011, 15:20
Φοβερη η περιγραφη σε συνδυασμο με τις φωτο.
Θα μπορουσες να εργαζεσαι σε περιοδικο μοτο!!!!!
Σε συγχαιρω για το κουραγιο σου να κατσεις και να τα γραψεις ολα αυτα.
Βεβαια για μας που δεν εχουμε κανει αυτο το ταξιδι, το ολο σκηνικο ειναι μοναδικο.
Σου ευχομαι στο μελλον να ξανακανεις πραγματικοτητα το ονειρο σου, χωρις ατυχιες αυτη τη φορα

DJ316
04/02/2011, 09:10
...το google maps έχει πάρει φωτιά λέμε! :D

Άντε να μυρίσει λίγο άνοιξη γιατί έχω να δώ οδικά σύνορα από τον Αύγουστο... :wave2:

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη σου....

George20vt
04/02/2011, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyros gsxr1000
Σου ευχομαι στο μελλον να ξανακανεις πραγματικοτητα το ονειρο σου

Ευχαριστώ. υγεία και δουλειά να'χουμε και από όνειρα άλλο τίποτα :wave2:

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη...

...την τελευταία φορά μπερδεύτηκα και βρέθηκα στη Θράκη :D

DJ316
04/02/2011, 11:34
Ευχαριστώ. υγεία και δουλειά να'χουμε και από όνειρα άλλο τίποτα :wave2:

...την τελευταία φορά μπερδεύτηκα και βρέθηκα στη Θράκη :D

Ενα παλιό αμερικάνικο ρητό λέει:

Young riders pick a destination and go... Old riders pick a direction and go...

:cool:

J.T.R
21/04/2011, 09:04

Με τη Ρουμανία έχω ανοικτούς λογαριασμούς, έχω δώσει υπόσχεση επιστροφής με την πρώτη ευκαιρία και αφορμή. Είδα ελάχιστα πράγματα αλλά μου άνοιξαν τη διάθεση να την επισκευθώ στο μέλλον [/B]

Θα τους κλεισουμε... τους λογαριασμους?:) :wave2:

DimChios
29/03/2012, 12:09
...μπήκε η ανοιξη, ανθιζουν τα λουλουδια, ο μελισσουλος με τη μελισσουλα...κλπ κλπ...
ε, πολυ θελει να παρω μπρος?
Ξεκινησα λοιπον τη μερα μου διαβαζοντας ενα ταξιδιωτικο που ειχα μαρκαρει απο τοτε που το ξεκινησες...τωρα, υστερα απο 2 σχεδον χρονια! Το καλο με τα γραπτα που λενε...

Αν και αργα λοιπον, μπραβο Γιωργο! Πολυ καλη περιγραφη και εμπειρια! "Δυσκολη" αλλα δυνατή!

:beer::beer::beer::beer:

700_Thespieis
29/03/2012, 12:52

George20vt
30/03/2012, 07:30
...μπήκε η ανοιξη, ανθιζουν τα λουλουδια, ο μελισσουλος με τη μελισσουλα...κλπ κλπ...
ε, πολυ θελει να παρω μπρος?
Ξεκινησα λοιπον τη μερα μου διαβαζοντας ενα ταξιδιωτικο που ειχα μαρκαρει απο τοτε που το ξεκινησες...τωρα, υστερα απο 2 σχεδον χρονια! Το καλο με τα γραπτα που λενε...

Αν και αργα λοιπον, μπραβο Γιωργο! Πολυ καλη περιγραφη και εμπειρια! "Δυσκολη" αλλα δυνατή!

:beer::beer::beer::beer:

Αυτή η εποχή είναι που κάνει τις μεγάλες ζημιές, πριν 2 χρόνια τέτοιες μέρες χάζευα τους χάρτες...
Νά'σαι καλά :beer:

Slane
27/04/2013, 23:20
Συνονόματε έχω διαβάσει πολλά ταξιδιωτικά αλλά αυτό ήταν το πλέον αγωνιώδες.
Όποιος και να ήταν στη θέση σου εκείνο το βράδυ της απώλειας θα είχε καταρρεύσει.
Μπράβο που είχες τα άντερα να διαχειριστείς αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση και κρίμα που σου χάλασαν τα σχέδια.
Και στα επόμενα δίχως προβλήματα!

ztakisg16
07/05/2013, 00:49
Φοβερή περιγραφή!

tsompanis
28/10/2013, 18:28
Σήμερα η μικρή οθόνη έχει το έργο...." πρώτο ταξίδι,έτυχε ναύλος για κριμαία" του μηχανόβιου george20vt

παίρνω θέση,το ανάβω και μην με ενοχλήσει κανείς!

Να είσαι καλά άρχοντα!:beer:

Slane
28/10/2013, 18:32
Σήμερα η μικρή οθόνη έχει το έργο...." πρώτο ταξίδι,έτυχε ναύλος για κριμαία" του μηχανόβιου george20vt

παίρνω θέση,το ανάβω και μην με ενοχλήσει κανείς!

Να είσαι καλά άρχοντα!:beer:

Για πες λεπτομέρειες ..